עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בס"ד שלום לכולם, יש ברשותי HD4850 עם קירור של ACCELERO S1.REV2 אך אני מעוניין לקנות מאורר להתקין עליו (120ממ), אפרופו - גם למארז שלי אני צריך מאורר כזה שיכניס אוויר .(אין לי) מה ההמלצות שלכם למאוורר 120ממ, תקין,יעיל, וכמובן שקט !! עם כושר העברת אוויר גבוהה. דגש על המחיר לא יותר מ50 שקל, מכיוון שאצטרך כעיקרון לרכוש 2 אחד עבור ה כרטיס מסך, עם הS1, נ.ב. חשבתי לקנות את הטורבו מודל - 2 מאווררים קטנים שמותאמים במיוחד לS1.. עולה 10 שח בקיאספי - האם מומלץ ? ואחד עבור המארז לסירקולציה תקינה ושקטה !. עד 50 שח כאמור.. שקט חשוב- אוורור וכדומה. החנות שממנה היני קונה זאת קיאספי, תודה רבה לכם מחכה לתשובתם.

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אני קונה עכשיו מחשב חדש עם מעבד פנטיום D 920 או 820 עדיין לא החלטתי... אבל לא בזה העניין...קראתי במס' מקומות של הקירור של אינטל לא מספיק טוב ורועש.. עכשיו השאלה איזה קירור למעבד עדיף: 1. טרמלטייק ביג טייפון 2. ארקטיק פריזר 7 פרו אם מישהו יוכל לתת לי השוואה בינהם אני אשמח, אני יודע שיש להם פער של 100 ש"ח במחיר , אבל עדיין אני מעוניין לדעת מי נותן תמורה יותר טובה לכסף. תודה לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אוקי.. אז לאחר הת'ריד הקודם בו עסקתי בתכנון המערכת , בחירת העיצוב\רכיבים , נגשתי לבצוע D: (במהלך הת'רדים הבאים אני הביא תמונות של חלקים מהמערכת ובת'רד הסופי את המערכת בשלמותה) זהו מכל המיים עליו שקדתי כשבועיים - 2 ימי הכנה +12 ימי בדיקה (אטימות - בעזרת טלטולים\לחץ משתנה ועוד מספר מבחנים :E) -כעקרון המכל יושב על 2 SLOTים , בגודלו הוא מתאים ולשם כך הוא תוכנן...

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Tal86,

שלום חברים, הפנו אותי אליכם מפורום מעבדים חומרה.אני משתדרג למעבד i5 6600k ומבין כל לוחות האם שהמליצו לי עליהם אני אלך על ה GA-Z170X-UD3 של gigabyte. במקור חשבתי על Z170-K של אסוס אבל ירדתי מזה בגלל משהו שנקרא power phases, אני לא בקיא בעיניין האוברקלוקינג אבל אני יודע שהיום זה קל מתמיד. בכל מקרה בינתיים אני חושב על Corsair vengence LPX 2400 mhz CL14 שני סטיקים של 8 gb. המלצות אחרות לזיכרון יתקבלו בברכה, כמו כן דעות על הלוח אם הנבחר, אשמח לשמור על מסגרת התקציבבעיקר למטרות גיימינג. האם יהיה קל לבצע אוברקלוק יציב ואמין למפרט הנ"ל ?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  5. Started by ZoroZ,

Gigabyte aorus z790 I9-14900k 2x 32gb corsair dominator cl30 6000mhz Psu 1200w Arcric AIO ניסיתי עם CHATGPT אבל הוא מביא אותי לפרמטרים שלא קיימים, ולא נראה לי הגיוני לשנות רק חלק מהערכים. אשמח לעזרה. תודה מראש.

6. ? זה לא כל כך חשוב לי אבל אם אני ארצה לשדרג את הקירור בעתיד (המפרט בצד)

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. לא ידעתי איפה בדיוק לשים את הנושא הזה , אז סורי בקצרה , היה לי " היה " מאורר זלמן CU7000 נראה לי , 90מ"מ עם קירור מנחושת לתושבת 478 . בגלל טעות אנוש שלי המאורר נשבר ( נשברו 2 כנפיים מהמאורר ) ולא יכלתי להישתמש בו יותר . אז השאלה שלי , איזה מאורר אני יכול לשים במקום המאורר של הזלמן הקיים ? והאם זה ישב טוב , או במקרה אחר .. לשים על הצלעות מאורר מאורר של 120 או 80 מ"מ ולהצמיד אותו לצלעות . האם זה יתן לי קירור טוב כמו קודם או שזה יהרוס לי את כל העסק ותעלה הטמפ' .. אם תרצו תמונות העלה לכם , מה שקרה לזלמן המסכן הזה :'( תודה לכולם ול"ט

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by slrr,

צי'פסט אומר 52 ב-OCCT אחרי OC. אבל כשאני נוגע הוא בוא הוא רותח ממש... השאלה היא: מה 52 זה כזה חם שאני לא יכול לגעת בזה יותר מ-7 שניות? [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. יש לי מעבד נורטווד 2.4 החום שלו כרגע 32 מעלות וזה במנוחה זה בסדר נכון? http://img523.imageshack.us/my.php?image=dsc025760vh.jpg

10. מעבד אינטל 2.6C

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום, קניתי Arctic Colling Silencer ל FX5900XTV שלי. המאוורר גדול ושני פסי הנחושת שעל הכרטיס (על הזכרונות אני חושב - ראה תמונה) מונעים מגוף הנחושת של המאוורר להתיישב במקומו המיועד. האם עלי להסיר את פסי הנחושת ? ואם כן, איך ? הם צמודים חזק ואני לא רוצה להרוס משהו, 1200 שקל בכל זאת... תודה ! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 30 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by rashgud,

שלום, אני צריך המלצה לקירור למעבד I5 3570. חשבתי על קירור נוזלי של CROSAIR HYDRO בסביבות ה300 שקל. מה עדיף קירור אוויר או נוזלי? חשוב לי שלא יעשה רעש ואני מתכנן אוברקלוק קטן בעתיד. תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by borisd9,

יש לי GA-7VT600-L ו AMD2500XP BARTON , הטמפרטורה של המעבד היא 52C , לחבר שלי יש את אותו מעבד עם אותו FAN ואצלו הטמפרטורה 40C ???

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by waizman,

אוקיי, הזמנתי מפנדה את ה Smart Fan 80mm של ThermalTake, אבל לצערי נגמר להם המלאי של זה. לאחר שלא הצלחתי למצוא מאוורר שישמש לי כתחליף, הגעתי לפיתרון: אני יקנה Volcano 7 וינתק ממנו את המאוורר (זה אותו המאוורר - הסמרט פן). והנה השאלה: זה אפשרי בכלל??? ואם כן - איך המאוורר מוצמד לגוף קירור? עם דבק או ברגים או עם מה???

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Dr.Drek,

חיפשתי רבות באינטרנט ובעיקר בAMD.COM ולא מצאתי אף לא מקום אחד בו הם אשכרה מפרטים מה הטמפרטורה המומלצת למעבד? שאלתי בהרבה מקומות ופשוט אמרו לי כל מיני הנפצות...אין לי מושג למי להאמין... למישהו יש כאן מקור מהימן לטמפרטורות המומלצות והמסוכנות בטוח??? תודה מראש, אמיר. נ.ב. - יוביוב!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. היי שוב, אם למישהו יש המלצה על בקר טוב, לפי הפירוט שאתן בהמשך, אשמח לשמוע. אז ככה, דבר ראשון, מדובר במארז CM 690 III(בגרסא ללא החלון); http://www.coolermaster.com/case/mid-tower-cm690-series/cm693/ המאווררים: 1 קדמי, 200מ"מ, מגיע עם המארז. 2 עליונים, 120מ"מ, Scythe Slip Stream-1900RPM ; http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/slip-stream-120.html 3. 1 אחורי, 120מ"מ, מגיע עם המארז. 4. אחד תחתון: 120מ"מ, Scythe Slip Stream-1900RPM. 5. 2 על הדלת, 120מ"מ, SP120 High Performance Edition, High Static Pressure; http://www.corsair.com/en/air-series-sp120-high-performance-edition-high-static-pressure-120mm-fan 6. 2 מאוורים של הקירור למעבד Noctua Nh-D15. סה"כ מדובר ב-9 מאווררים.…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. Started by The Prophet,

שלום! בירשותי מעבד P4 2.4GHZ, התדר של המעבד היה על 133, עכשיו העלתי אותו (לאט לאט) ל2.8GHZ בתדר של 156. כשאני מעלה ל160, המחשב עושה RESRT ללוח אם ומאפס את הביוס. השאלה שלי, איך אני יכול לעלות עוד? ע"י העלת מתחים? איך אני מעלה? לכמה אני מעלה? והאם זה יגרום לי לנזק כל שהוא? תודה מראש, לעוזרים.

• 27 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by VollaRo83,

היי, שמתי לב שהמחשב שלי מתחמם בימים חמים כמו היום למצב שאם הכרטיס מסך שלי עובד בלי ההגדרה של הATI Overdrive אז הכרטיס מסך והמעבד שניהם מגיעים לקרוב ל90 מעלות, הבעיה שהOverdrive זה לא פתרון קבע כי יש משחקים שקורסים איתו. בכל אופן, כשהכרטיס מסך מתחמם פחות גם המעבד מתחמם פחות, הם מחממים אחד את השני ומכיוון שהכרטיס מסך עדיין תחת אחריות אני לא רוצה להחליף לו את הקירור כדי לא לאבד את האחריות אז החלטתי לחפש קירור טוב יותר למעבד שבו האחריות לא קשורה בקירור. מדובר במעבד DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition, 3217 MHz (16 x 201) 6400 לוח האם במידה וזה רלוונטי הוא Gigabyte GA-M55S-S3 v2 ואם אתם שואלים איזה כרטיס מסך יכול לגרום לכזאת התחממות של המעבד, זה הATI Radeon 4870x2 2GBף זה …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. נשבר לי צלע של המאוורר לכרטיס מסך מה עושים המאוורר עם צלע אחת שבורה עושה רעש לא נעים במה מחליפים כרטיס 4850 גייגאבייט

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. SilverStone SST-LC10B-E תראו איך המארז שלי יוצא בתמונה: - קיימים 2 מקומות שברצוני להוסיף להם מאוורר ואני צריך עזרה: א) באיזה מאוורר כדאי להשתמש? רצוי שקט... ב) האם הוא ינק אוויר או יפלוט אוויר? כמובן שחוות הדעת אמורה להיות לפי מבנה המארז (שוכב - HTPC). - כדאי לי להחליף את המאוורר זלמן המיושן הזה של המעבד למשהו יותר טוב? ** יש בעיית התחממות במחשב ולכן אני עושה שינויים במארז - ואם אני עושה שינוי אני יעשה בכולו. (48 מעלות של מעבד במצב של ביוס... בקור של החורף הזה, כשהוא ישן יום שלם...). התמונה: http://up177.siz.co.il/up1/x34akmyujttm.jpg תעשו הגדלה... יש הסברים בכתב גם כן + מסומנים המקומות. תודה רבה, ואם תוכלו אפילו להמליץ לי על מאווררים מומלצים זה יהיה מעולה (גם למעבד אם צ…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Overkiller,

שלום לכולם; לאחרונה בעקבות הרעש הנוראי שיוצא מהמארז שלי, החלטתי לבצע שדרוג מאווררים; הספק שקט (liberty 400) לכרטס המסך יש קירור בסדר, והחלטתי להחליף את שני המאווררים שלי בשני מאווררים של AC (בעקבות 2 ת'רדים שפורסמו) השאלה היחידה שנותרה בעינה היא קירור למעבד, מה עדיף מבין השניים? חשוב לציין שOC הוא אופצייה, אבל לא שבירת שיאים, ושקט חשוב יותר. השאלה העיקרית היא האם שווה להוסיף 100 שקל בשביל הBT או הAC טוב מספיק? מה נותן יחס של עלות-שקט-ביצועים טוב יותר? תודה לעונים, רון

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. זה התחיל בספלינטר סל וממשיך כמעט בכל המשחקים,המסך פשוט נכבה (מחשב לא) בעת המשחקים . אני לא משחק עם פילטרים בהגדרות גבוהות (לא הכי גבוהות) ובכל זאת כל המשחקים פשוט או נתקעים או המסך כבה ואין מנוס מלרסייט את המחשב. בדקתי טמפ' והטופ שהכרטיס מגיע הוא ל 60 מעלות כך שלא נראה לי שזה בעיית טמפ'. הורדתי גם את התיזמונים ל 540/590 וגם זה לא נראה שעוזר. אנא עזרתכם ,אני מתחיל להצטער שרכשתי את הכרטיס הזה עוד לא הספקתי להנות ממנו כמו שצריך והוא עושה לי לא מעט בעיות. :'(

• 27 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Lama,

GIGABYTE PCI Express 2.0 x16: ATI Radeon HD 4850 512MB GDDR3 החלפת קירור? אם כן, איזה? יכול להיות גם שהבעיה היא אחרת? מה לבדוק? איך?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by saar200,

הלן הפכתי את האינטרנט ואני לא מוצא איפה אפשר לקנות גוון צבע להוסיף לקירור מים בארץ. אודה לכם על העזרה.

25. Started by Tzah22,

שלום לכולם ברשותי המפרט הבא : Intel Core 2 Duo E8400 4.0GB Dual-Channel DDR2 ASUSTeK Computer INC. P5QL-EM 1024MB GeForce 9800 GT (Point of View) Ezcool 500w מארז Antec 902 ----------------------------------------------------------- אני מתכנן לקנות קירור למעבד לצורכי OC ושמעתי המון ביקורות טובות על הMUGEN 2 אני רק רוצה לדעת אם הקירור יכנס לי במארז. כי גם עכשיו הקירור סטוק כמעט ונוגע במאוורר העליון.. תמונה להמחשה : האם תהיה לי בעיה להתקין את הקירור MUGEN 2 במארז הזה? תודה מראש לכל העוזרים =)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.