עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ohmega,

קניתי מארז gigabyte aurora ואת ה- BT. לגבי ההתקנה שלו אחרי הצמדת ה- BT למעבד, הלבשת מתכת ה- H וסגירה אחרונה עם האומים הקטנים: כמה לחזק את האומים??? כשאני נוגע ב- BT הוא טיפה "גולש" / נע קלות על המעבד

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by WaRez.,

כן אני מבצע OC למעבד עם מעבד 805 של אינטל לוח אם 8i945P-G של GB זכרונות 1 גיגה של Kingmax ב533MHZ אני ניכנס לBIOS עכשיו יש לי שם לעשות ENABLE או Disable לCONTROL CORE SPEED. אז אני עושה Enable אחרכך מה לעשות? איך אני משנה את הFSB ? אני לא מוצא ת'קטגוריה.. זה בCPU HOST FREQUENCY ? תודה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by geverem,

היום הגענו למסקנות נחרצות שה Tuniq הוא ללא ספק אחד מהקירורים הטובים ביותר שיש למעבדים כיום, אבל... ואבל גדול... אחרי בדיקה מקיפה, מסתבר שיש לו יריב שטוב ממנו ! והוא נקרא Cooler Master GeminII, לפי אתרי סקירות כמו X-Bit שערכו מבדקים, ה Cooler Master GeminII שמצויד עם 2 מאווררים של 120 (שצריך לרכוש בנפרד) עדיף בכמה רמות ומאפשר OC בטוח יותר, יתרון נוסף שלו על הטוניק היא האפשרות להתקין את הקירור על לוחות AM2, עם היתרונות מגיעים גם חסרונות... מה לעשות.. אי אפשר בלעדיהם... הגישה אל הסלוטים של הזכרונות לא ניתנים לגישה לאחר ההתקנה שלו, אבל בנינו... מי מחליף כל יומיים זכרון ? ואם התפוקה של GeminII טוב משל ה Tuniq... אז אפשר להכתיר את GeminII כקירור אוויר הטוב ביותר לכל הסוקט…

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. נשבר לי צלע של המאוורר לכרטיס מסך מה עושים המאוורר עם צלע אחת שבורה עושה רעש לא נעים במה מחליפים כרטיס 4850 גייגאבייט

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by supercars,

שלום, חבר שלי קנה מחשב חדש עם כרטיס מסך 9800GT 512MB של Point of view, ובזמן משחק הכרטיס מגיע לטמפ' של 90 מעלות ויותר, ופעם אחת אפילו נכבה לו המחשב בזמן משחק. מהי הבעיה? האם הבעיה היא בכרטיס מסך? ד"א יש לו קירור מצויין במארז (מאורר 25CM ועוד).

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by Bns Ph,

בס"ד אהלן , לפני מספר חודשים , רכשתי מחשב די חזק . המקום שבו אני עובד עם המחשב , חם ומלא אבק . 90 אחוז שאחליף מארז בשביל למנוע כניסת אבק מסיבית ורצון לקירור גדול יותר עבור רכיבי המחשב. לדעתכם ! כמה מאווררים אמורים להיות במחשב ? (או שבכלל עדיף קירור מים) המחשב בשימוש רציף של 3 עד 5 שעות ביום , (מעבד I5 ללא כרטיס מסך תושבת 1151) כרגע יש מאוורר 1 , המחשב שקט מאוד אבל לא קר , המטרה שלי להיות עם ראש שקט ! ולדעת שהוא בטמפ' טובה עבור הרכיבים הפנימיים . תודה .

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  7. שלום שוב, יש ברשותי את החלקים הבאים : i7 8700K Asus Maximus X Hero G.Skill Trident Z 3600 CL 17 16 2x8GB כאמור , אני בונה מחשב חדש וצריך המלצות לקירור נוזלי טוב, מארז וספק . קירור - אני מתכנן לעשות למעבד אוברקלוק של לפחות 5.0 , הבנתי שיש לו מזג חם לכן צריך קירור טוב. כמו שאתם יודעים חם בישראל , וגם החדר שלי די חממה בקיץ. מארז - אבק הוא בעיה רצינית אצלי, כמובן צריך שיהיה מאוורר טוב , שקט יחסית , אין בעיה עם גודל , יש מספיק מקום. ספק - ספק איכותי שיחזיק את המערכת , ראוי לציין שאני מתכנן להביא את אחד מכרטיסי המסך החדשים של אנווידיה. התקציב שלי לכל החלקים הוא בערך 1500 ש"ח - לדעתכם תקציב הוגן למ…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by jackhammer,

מישהו יכול להמליץ לי על מאוורר 120 מ"מ זה הולך להיות מאוורר שני על SCYTHE MUGEN II חייב להיות 120 ממ חשוב לי מאוד שזה יהיה עם תאורה כחולה (כמובן שהתאורה תהיה איכותית ולא סתם איזה חצי לד) ומה שעוד יותר חשוב זה שהמאוורר יהיה סלים כאילו דק כי המיוגן יושב ליד הסלוטים של הזכרונות ומאוורר בעובי רגיל לא נכנס שם (הסטיק הרביעי של הזכרון מפריע לו ממש טיפה - אבל עדיין אין אפשרות להכניס אותו) שיהיה לא רועש (בכוונה אני לא אומר שקט כי אני מוכן לסבול עד 25-27) ושתהיה לו זרימת אוויר טוב (55-60CFM ומעלה) מצאתי את המאוורר הזה שהוא פשוט מעולה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6730 אבל אין לו תאורה ןאני גם לא סגור אם זה סלים או לא אני יודע שיש פה הרבה תנאים אבל אם מישהו יכול להמליץ לי משהו טוב…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. בדקתי בתוכנה איידה את החום של המחשב : לוח אם אביט :43C BH7 מעבד 59C P4 2.66 :60C AUX יש לי מאוור אחד על המעבד ואחד בספק . הטמפ' הנ"ל לא כשבמחשב דלוק : ושני אתרים emule, icqlite צריך להוסיף מאווררים ?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שבוע טוב יש לי את הכרטיס 4850 מחברת ספיר במנוחה הוא נמצא על 64 מעלות ובמאמץ( crysis)הוא מגיע ל- 100 מעלות, ואז המאוורר מתחיל לפעול ממש חזק(מנגנון כנראה) וזה ממש מעצבן. חיפשתי ב- CCC ולא מצאתי אפשרות לבטל את זה, זה אפשרי איכשהו? והאם הטמפרטורה הזו במאמץ תקינה?

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום, כחלק מההתעניינות של בקירור מים אני קורא המון מידע באינטרנט ובחנויות ונתקלתי מס' פעמים במושג "לופ פרללי" ולפני מספר ימים הסתכלתי על ה-Apogee HD של סוויפטק וראיתי בהסברים שאפשר לעשות איתו "לופ פרללי וסיריאלי משולבים" עם דיאגרמה ותמונה. בדיאגרמה מוצג סדר החלקים שהשוני בין הסיריאלי לפרללי הוא שבפרללי המים מהמשאבה מתפצלים ל-3 יציאות (לבלוק יש כניסה אחת ו-3 יציאות שהבחיה היא עצמית באיזו יציאה להשתמש) ול-3 חלקים שונים ומתחברים ל-3 כניסות ברדיאטור (יש רדיאטור עם 3 כניסות?!) והשאלה פשוטה: מה הוא בדיוק לופ פרללי ומה יתרונותיו, חסרונותיו ודרך יישומו. http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_971_498_493&products_id=32578 גללו למטה…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. לצערי רכשתי תמארז הנ"ל, עכשיו אני רוצה להגיע לרמה גבוהה יותר של שקט כאשר אני רוצה להוציא את שני המאווררים המקוריים של המארז. איזה מאוורים אני צריך לקנות? תודה מראש!!

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by LOLFTW,

זה המפרט שלי כרגע: האם הייתם ממליצים להוסיף קירור למארז? אם כן, איפה ועל איזה מאוורר הייתם הכי ממליצים (במחיר נמוך ככל האפשר)? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by ISmile4U,

המאוורר בחלון שיוציא או יכניס אוויר? המאוורר שבראש המארז באמצע אחרי הספק שיוציא אוויר או יכניס אויר? איך לסדר את המאוורר/ים שמתחת לספק ? איך לסדר את המאווררים שבחזיק המארז? והינה כמה תמנות מהחיתוך שבצעתי היום עבור המאוורר העליון.

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. http://www.treiberstube.de/intelburntest_2682.html בחנתי אותה הרגע בעצמי על המחשב שלי - שני המעבדים היו על 100% לכל אורך הבדיקה, ה-TaskManager התקשה לעלות, וכשעלה, הראה שה-Page File זינק מ-500 ומשהו MB ל-1.47 GB. בנוסף, כתוב שם שאינטל משתמשת באותו הכלי בשביל לבדוק את יציבות המעבדים שלה לפני שהיא מוציאה אותם לאור, מה שאומר שזה חייב כלי חזק לא פחות מ-OCCT ומ-Prime95 Orthos. מישהו מוכן לבדוק האם היא טוחנת גם מרובעי ליבה? מסקרן.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by yuval_cohen,

יש לי צג עם תמיכה בעברית... מישהו יודע איזה תוכנה תומכת בעברית לעזעזל?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. בidle המעבד יושב על 44/48 ןהכרטיס על 50 צלזיוס... מבדיקה באינטרנט הבנתי שזה לא הכי נורמלי ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות עם זה? המעבד והכרטיס שניהם עם קירור סטוק 280X VAPOR X OC AMD X4 955 3.3 יש לי מאורר אחד מקדימה שמזרים אוויר, שניים מהצד בפינה שמזרימים אוויר אחד למעלה של 200 שמוציא אוויר ואחד מאוחרה שגם כן מוציא אוויר המארז הוא פנטום. מצורץ תמונה של הטמפרטורות http://postimg.org/image/uwi04z1i3/

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by קפלן,

היתה לי בעיית חום גבוה במחשב נייד (acer 5715z, נקנה לפני כחמש שנים). הטמפרטורות היו נוסקות מהר למעלה מ80 מעלות, והיה נכבה בתכיפות. חשבתי להחליף מאוורר, אבל כשפירקתי את המאוורר, גיליתי שיש מסנן בין המאוורר לבין הברזל (לא יודע איך קוראים לזה). .המסנן היה מאובק וסתום כמעט לחלוטין, ובשלבי התפוררות. משכך, זרקתי אותו, החזרתי את המאוורר והנה פלא - גם בזמן מאמץ המחשב מגיע ל40-50 מעלות. השאלה שלי היא האם זה בסדר שאין לו מסנן. אם היה כנראה שצריך, לא? והאם כדאי לי בכל זאת להחליף מאוורר בגלל התיישנות (באיביי, 40 ש"ח)? וגם: בזמן פירוק המאוורר פירקתי גם את מערכת הברזל שמוליך את החום מהמעבדים למאורר. האם אני צריך לשים משחה טרמית מחדש? (כך הבנתי מאיזה הודעה פה). תודה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. מבקש המלצה לקירור למעבד i5 2500K טוב יעיל ושקט. מתוכנן OC ככל שיתאפשר עם החומרה הקיימת: 1. לוח: ASUS P8P67-M PRO 2. זכרונות: G.SKILL RipJaw X edition 1600 CL7 3. כ.מסך: MSI R5770 HAWK הבנתי שהזכרונות שלקחתי יש להם בעיית גובה ולא כל גוף קירור מתאים להם. בהנחה שהסלוט הראשון שקרוב למעבד נותר ריק אשמח מאוד לקבל המלצות "חמות לפתרון קר" :

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by ^Daemon^,

שלום לכולם, עקב התיישנות המחשב שלי, החלטתי שהגיע הזמן להתעסק קצת עם ההגדרות ולנסות לשפר את מה שעוד נשאר ממנו.. מדובר במעבד AMD Athlon 64 3200+ 939 במהירות ליבה מקורית של 2.0Ghz.. לוח אם ABIT AN8 Ultra, וכרטיס מסך ATI READON X800.. בכל אופן, לאחר קריאה של כמה מדריכים, ומעקב ב OCDB של המהירות הממוצעת ל-OC למעבד שלי, החלטתי שאנסה להמהיר את מהירות הבאס מ-200 ל 260 Mhz.. הניסיון הראשון נכשל ברמה כזאת שכבר אחרי ה POST, קיבלתי הודעת שגיאה שיש תקלה בתדר ושעלי להכנס לביוס ולשנות את ההגדרות, ניסיתי להעלות קצת את המתח ל 1.55v.. לא עזר. משם ניסיתי לעבור למהירות FSB של 250Mhz: הפוסט עבר, אבל הוינדוס לא עלה.. ירדתי ל 240, כנ"ל אותה הבעיה.. ברגע שניסיתי לרדת כבר ל 220Mhz (שיפור עלוב וחס…

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by MoRtZkInG,

הייתי היום בKSP וראיתי את המוצר הזה: http://www.pchardware.co.il/docs/pd-533324388.htm הדבר הזה ענק... כל לוח יכול להרכיב את הדבר הזה עליו? ואיך זה מקרר?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by DDgeva,

קניתי את ערכת ה4 מאוורים של TT [A2003], ומאוורר לכרטיס מסך Zlaman VF900 Cu. כמה פה הפחידו אותי שהמאווררים ירעישו וכו'.. קיצור, קניתי התקנתי שני מאווררים במארז (אחד 80מ"מ מאחורה שמכניס אוויר, אחד 120מ"מ מהצד שמוציא), אכניס עוד 80מ"מ בקרוב, והתקנתי 120מ"מ מחוץ למחשב (על השולחן שלי), ל"קירור עצמי".. חחח יצא שווה ביותר. אני לא שומע שום רעש. נקודה. אפילו לא מהמאוורר שליד יד ימין שלי (זה שבחוץ). אגב, אני מכין לו מעמד בקרוב.. שלא יפול.. יש המלצות\עצות? הכרטיס, במקום מה שהוא היה קודם (48-55 במצב רגיל, 55-60 בשימוש "גרפי" בווינדווס, 75-85 בזמן משחק כבד), רץ עכשיו על טמפרטורות שמדהימות אותי. 39-42 במצב רגיל, 40-45 בשימוש גרפי בווינדווס, ולא עובר את הפאקינג 55 בTES4: Oblivion, המשחק…

• 32 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. יש לי את הקירור של Scythe מדגם katana 3, אך לצערי יש לו רק את המתאמים לתושבת AMD. האם למישהו יש במקרה מתאמים לתושבת של אינטל 115X, 1366 וכו', שמתאימים לקירור הזה והוא לא זקוק להם? אשמח לקבל במידה וזה יהיה רלוונטי. בחול כבר בלתי אפשרי להשיג אותם.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by CXC,

אם הלוח שלי לא תומך בזיכרונות במהירות של למעלה מ-1333MHZ זה אומר שאין לי אפשרות להמהיר אותם? יש לי לוח מדגם GA-H61M-S2V-B3 ואני לא רואה אפשרות בביוס של OC לזיכרונות...

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Overkiller,

שלום לכולם; לאחרונה בעקבות הרעש הנוראי שיוצא מהמארז שלי, החלטתי לבצע שדרוג מאווררים; הספק שקט (liberty 400) לכרטס המסך יש קירור בסדר, והחלטתי להחליף את שני המאווררים שלי בשני מאווררים של AC (בעקבות 2 ת'רדים שפורסמו) השאלה היחידה שנותרה בעינה היא קירור למעבד, מה עדיף מבין השניים? חשוב לציין שOC הוא אופצייה, אבל לא שבירת שיאים, ושקט חשוב יותר. השאלה העיקרית היא האם שווה להוסיף 100 שקל בשביל הBT או הAC טוב מספיק? מה נותן יחס של עלות-שקט-ביצועים טוב יותר? תודה לעונים, רון

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים