עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Nirkaw,

שלום לכולם, עד לפני שבועיים היה לי את הלוח אם של MSI MS-7267 . מעפן ביותר שתומך עד 2GB RAM ... לפני שבוע שידרגתי ל ASUS P5G41C-M LX עכשיו זו הבעיה ... בלוח אם הקודם הגעתי עם המעבד לOC של 2.30 ועם זה אני בקושי מגיע ל 2.30... אני צריך להגיד תודה שהבעתי ל 2.26 וגם זה בקושי למה לעזאזל ? ( אם לא מתאים לפה תעבירו בבקשה )

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by ^Daemon^,

שלום לכולם, עקב התיישנות המחשב שלי, החלטתי שהגיע הזמן להתעסק קצת עם ההגדרות ולנסות לשפר את מה שעוד נשאר ממנו.. מדובר במעבד AMD Athlon 64 3200+ 939 במהירות ליבה מקורית של 2.0Ghz.. לוח אם ABIT AN8 Ultra, וכרטיס מסך ATI READON X800.. בכל אופן, לאחר קריאה של כמה מדריכים, ומעקב ב OCDB של המהירות הממוצעת ל-OC למעבד שלי, החלטתי שאנסה להמהיר את מהירות הבאס מ-200 ל 260 Mhz.. הניסיון הראשון נכשל ברמה כזאת שכבר אחרי ה POST, קיבלתי הודעת שגיאה שיש תקלה בתדר ושעלי להכנס לביוס ולשנות את ההגדרות, ניסיתי להעלות קצת את המתח ל 1.55v.. לא עזר. משם ניסיתי לעבור למהירות FSB של 250Mhz: הפוסט עבר, אבל הוינדוס לא עלה.. ירדתי ל 240, כנ"ל אותה הבעיה.. ברגע שניסיתי לרדת כבר ל 220Mhz (שיפור עלוב וחס…

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. לוח אם: Gigabyte GA-880GMA-UD2H AMD880G CHIPSET http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1868 מעבד: AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition BOX יש איזה שהוא קשר ? משהו שיגביל אותי ? (ד"א הלוח לא ארוך (או משהו כזה :s05:)) אני יודע שזה קשור יותר לתת פורום לוחות אם אבל לא עונים לי.. וכבר הזמנתי את המחשב ככה שזה מאוד דחוף לי

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום, כחלק מההתעניינות של בקירור מים אני קורא המון מידע באינטרנט ובחנויות ונתקלתי מס' פעמים במושג "לופ פרללי" ולפני מספר ימים הסתכלתי על ה-Apogee HD של סוויפטק וראיתי בהסברים שאפשר לעשות איתו "לופ פרללי וסיריאלי משולבים" עם דיאגרמה ותמונה. בדיאגרמה מוצג סדר החלקים שהשוני בין הסיריאלי לפרללי הוא שבפרללי המים מהמשאבה מתפצלים ל-3 יציאות (לבלוק יש כניסה אחת ו-3 יציאות שהבחיה היא עצמית באיזו יציאה להשתמש) ול-3 חלקים שונים ומתחברים ל-3 כניסות ברדיאטור (יש רדיאטור עם 3 כניסות?!) והשאלה פשוטה: מה הוא בדיוק לופ פרללי ומה יתרונותיו, חסרונותיו ודרך יישומו. http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_971_498_493&products_id=32578 גללו למטה…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by yakir105,

יש לי כרטיס מסך HD3850 ורציתי לשאול למה לא מופיע לי בתפריט של הCATALYST אפשרות של Over drive ? ניסתי לעדכן דרייברים ותוכנות כמה פעמים .. צריך להתקין את האפשרות הזאת בנפרד ?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by spitzi,

שלום, יש לי כרטיס מסך PCI-e בן בערך 3 שנים מתוצרת Winfast (כיום Leadtek) עם צ'יפסט Nvidia 7600GS. הלך לו המאוורר וכתוצאה מכך הוא מתחמם בקלות ומגמגם במשחקים. הכרטיס עלה בזמנו 700 ש"ח ולדעתי הוא מספיק טוב בשביל להריץ משחקים עם גרפיקה בינונית כגון Starcraft II. ניסיתי לפרק את שרוול הקירור בעצמי אבל לא הצלחתי. חבל לי להיפטר ממנו רק בגלל מאוורר קטן. האם זה משהו שאפשר לתקן בחנות אלקטרוניקה בפחות מ-100 ש"ח ? 8) תודה.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by The_Byter,

JIUHB 0310 DLT3C Vcore 1.9V קרור מים מתוצרת עצמית. POST ב2700MHz ! המשך יבוא .... )

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. זה התחיל בספלינטר סל וממשיך כמעט בכל המשחקים,המסך פשוט נכבה (מחשב לא) בעת המשחקים . אני לא משחק עם פילטרים בהגדרות גבוהות (לא הכי גבוהות) ובכל זאת כל המשחקים פשוט או נתקעים או המסך כבה ואין מנוס מלרסייט את המחשב. בדקתי טמפ' והטופ שהכרטיס מגיע הוא ל 60 מעלות כך שלא נראה לי שזה בעיית טמפ'. הורדתי גם את התיזמונים ל 540/590 וגם זה לא נראה שעוזר. אנא עזרתכם ,אני מתחיל להצטער שרכשתי את הכרטיס הזה עוד לא הספקתי להנות ממנו כמו שצריך והוא עושה לי לא מעט בעיות. :'(

• 27 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by MoRtZkInG,

עקב העובדה שבימים אלו אני ואחי יותר ויותר בבית (אני ממתין לגיוס ואחי על הרבה ג'ימלים). חזרתי לי למחשב הישן שלי שמשמש בדר"כ כשרת לרשת הביתית ולשיתוף הקישור לאינטרנט. התקנתי כמה משחקים ישנים וגילית להפתעתי שהם רצים מאוד לאט. זה היה מוזר מכוון שהמחשב ממש לא עמוס ועבר פירמוט כללי לפני שבועיים. אז פתחתי אותו להסתכל והוא היה ממש חם. אז החלטתי למרות שזה מחשב ישן (P2-350, VOODOO3-2000, 160MB-SDRAM) לנסות ולקרר אותו. החלק שהיה הכי חם היה משום מה ההרד דיסק, למרות שבסנדרה הוא מראה ביצועים די טובים. חיברתי מאוורר 80 ממ שיושב באמצע המארז, מקביל לדופן האחורית, וזורק אוויר על ההרד דיסק וזה באמת קירר אותו וגם העלה את הביצועים בקצת. הבעיה השניה שראיתי הייתה שכמעט ואין מאווררים על …

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by zaxaca,

איך יכול להיות שהטמפרטורה כל כך גבוהה? מה אפשר לעשות עם זה? (ראו תמונות מצורפות). http://img34.imageshack.us/img34/781/85452841.jpg http://img829.imageshack.us/img829/7631/16793702.jpg

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by stingeR-,

http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=418 מה אתם אומרים?

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. עולה בין 20 ל35 דולר ל3 שנים על כל נזק שיהיה כתוצאה מהמהרה The Performance Tuning Protection Plan being offered by Intel is a chance for you to experiment with the overclocking features of your processor without the worries of what will happen if you push the processor too far. The Plan allows you a single processor replacement, hassle-free, from our customer support. This is in addition to your standard 3 year warranty. In other words, if it fails under normal usage, we will replace it under the standard warranty; if it fails while running outside of Intel's specifications, we will replace it under the Performance Tuning Protection Plan.

13. Started by ackohen,

שלום, אני מתכנן לעשות OC ראשון עבורי. רציתי לשאול בתור אחד חסר נסיון - מה הפוטנציאל היחסי למפרט שלי. אני לא רוצה למתוח את ה - OC לקצה מעצם זה שאני לא מנוסה בזה. אבל לאיזה רמה של המהרה אפשר להגיע מבלי ליצור סיכונים מיותרים. המפרט הוא: מעבד i5 760 2.8 קירור מעבד hyper tx3 לוח אם UD4 ברור לי שהמאוורר לא אופטימלי לאוברקלוק כבד - אבל ביחס ללוח אם ולמאוורר לכמה OC בערך אפשר לכוון - לרמה של קל - בינוני.. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by ido117,

שלום, יש לי מחשב ישן עם המפרט הבא: לוח אם: Asus P5S800-VM מעבד : Pentium 4 - 3.0GHZ זכרונות: Twinmos DDR1 - 2*256MB חיפשתי בביוס וראיתי שאין שום אפשרות לשנות מתחים או כל דבר אחר שכתוב במדריך, בנוסף ראיתי שחסרות לי אפשרויות לעומת הצילום מסך שיש ב Manual של הלוח אם. מה אפשר לעשות ? אולי עדכון ביוס ?? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by jitz,

היי לפני איזה שבוע פלוס הזמנתי את המחשב החדש שלי מפנדה (ועדיין לא הגיעו כל החלקים לארץ... גרר...) - עם מעבד את'לון 1900... מכיוון שאני יודע שמהמעבדי 1800 ומעלה של amd הם מתחממים בטירוף, החלטתי גם להזמין היטסינק+פאן, והלכתי על הוולקאנו 7 פלוס.. ששמעתי עליו שהוא די מלך בתחום... לאחר שיטוטים קצת בפורומים פה, קראתי שהוא אחלה, אבל מרעיש בטירוף.... אז... אני עדיין יכול לשנות את ההחלטה שלי, מאחר והבנתי שיש להם במלאי תמיד אלטרנטיבות, ואני יוכל ברגע האחרון לשנות את דעתי... כמה נקודות: * אני לא מתכנן אוברקלוקינג... * לא בא לי להוציא סכום של מעל ... נגיד... 190 ש"ח לצורך העניין.... (למה? ראה בסעיף הקודם). * המחשב נמצא אצלי בחדר... וממש לא בא לי להתעורר באמצע הלילה מתוך חלומ…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by ToMeRv32,

עד כמה חוסר במשחה תרמית יכול לפגוע בקירור?.. אני עם מספר תוכנות בודדות פועלות (אייטונס, טורנט, מסן, כרום..) וטמפ' המעבד מגיעה ל50-60 מעלות, ואני עוד אציין שקירור הסטוק + 4 מאווררים בסירקולציה נכונה על 100%.. סידור כבלים בסדר למארז.. משחה תרמית עושה כזה הבדל גדול או שיש פה בעיה אחרת? 1. MX2 או MX4, ההבדל במחיר שווה את זה? 2. MX3 לא קיים יותר? 3. לכמה מריחות יספיקו 4 גרם?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by shar00750,

שלום לכולם אני נכנס לביוס משנה תדרי FSB מוריד מכפלה לזכרונות אבל משום מה המחשב נכבה ונדלק מחדש ללא אוברקלוק. הלוח הוא : G31M-ES2L מעבד פנטיום D 915 2.8 כשאני עושה אוברקלוק עם ESEY TUNE אני כן מצליח המפרט הוא: לוח ומעבד כמו שציינתי כרטיס מסך 220GT 1GB ספק אנרמקס טומהוק 405W הכרטיס ללא אוברקלוק

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. ניסיתי להעלות מתח למעבד (שמתי 1.35~) +0.1V לזכרונות, הרצתי TAT על 100% והמחשב עשה ריסטרט (קבעתי אותו שיעשה ב 70C). מעבד E6600 עם קירור Scythe NINJA Plus. זה הגיוני? בחנות מרחו לי AS5. המארז עם מאוורר מכניס מקדימה, מכניס מהדלת ומאחורה מוציא. על הקירור יש את המאוורר סטוק. איך יכול להיות שזה מגיע למעלות כאלו? בביקורות זה מגיע במאמץ מגיע ל 50C~ מקסימום. ד"א ללא מאמץ המעבד ב 40-45C (ללא העלת מתחים), אם זה עם העלאה של מתחים זה 46-47 ככה. מה אפשר לעשות עם זה, וזה הגיוני עם המעלות האלו? תודה רבה לעוזרים! ד"א החזרתי לבאס 350 עם מתחים רגילים.

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by kokoki,

היי חברים, אני מתכנן לקנות מחשב מבוסס I7-13700k, האם קירור מים 280mm יעשה את העבודה? לא אבצע OC למעבד. בנוסף, איך הביצועים של הקירור של גיגהבייט - AORUS-WATERFORCE-X-280 ? ואם 280mm לא יספיק אז ה360mm של הדגם הזה. פשוט אוהב איך שהוא נראה. תודה רבה. נ.ב. שאלתי את אותה השאלה לפני כמה ימים בפורום מעבדים בטעות ולא הצלחתי למחוק משם, כאן זה יותר מתאים.

20. Started by Bug2000,

בלילה האחרון שמתי לב שהמחשב שלי מרעיש קצת (ממש קצת), למחרת בבוקר פתחתי את המארז ועצרתי את המאורר של המעבד, ופתאום המחשב השקיט, המשכתי להחזיק את המאורר ובאותו הזמן הצצתי בטמפ' של המעבד שעמדה לפני אצירתו של המאורר על 35 מעלות, אחרי אצירתו של המעבד יש שינוי רק של מעלה אחד (כלומר 36), החזקתי את המאורר בערך כמה דקות ולא היה שום שינוי בטמפ'!. אז מה אתם אומרים? כך זה צריך להיות ? הכוונה לרעש+הקירור ? אולי יש איזושהי ביקורת על המאורר הסטנדרתי של המעבד שלי ?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by elad2k,

טוב חברה יש לי ATI 9800 XT כרגע הוא מתחיל להיראות לי קצת ישן :-[ עם כל הדור החדש שמתרוצץ לו בחנויות אז ברצוני להתעלל בו קצת רק לפני זה אני מעדיף לשמוע מאחרים איך כמה ולאן הם הגיעו איתו 3DMARK וכולי... (אגב כמה הוא שווה היום בשוק למכירה מיד ראשונה כמובן ? )

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by TAMIRRR013,

שלום! יש לי כרטיס 9800gtx+ עכשיו ליפני זה ליבה 738 זיכרון 2200 אחרי זיכרון 2282 ליבה 780 עכשיו ב OCCT הוא מגיעה ל 80 מעלות ומידי פעם אני מבחין בריבוע שחור שקופץ ליפעמים אבל בסוף הבדיקה הוא אומר לי without error ! למה זה? הרי אני כן שמתי לב לארטיפקטים קלים, ארטיפקס מסוג זה אומר על זיכרון או ליבה? במה אני צריך להוריד?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Arik.G,

ביקורת עליו ניתן לקרוא כאן : http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=0&path=reviews/coolermaster_jet7/index_eng אבל הנה הצצה קטנה :

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by CRT,

אוקיי ככה... כרטיס מסך ENGTX260 TOP/HTDI/896M של ASUS. Engine Clock 650 MHz Shader Clock 1.4 GHz קצת בOC מהחברה. דרייברים חדשים ולפעמים קרה פעמיים-שלושה שטמפ' של הכ.מסך הגיע עד ל101 מעלות... שמתי לב רק אחרי שנהיו פיקסלים במשחקים. בבדיקה ראיתי שהקירור כלל לא פעל. אחרי ריסטארט. הקירור פעל ישר על מקסימום. וככה כמו שאמרתי מספר פעמים... איפה יכולה להיות הבעיה ואיזה עוד פרטים לתת??? אגב, ישר יכול לשלול את הגירסה עם וירוסים המחשב אינו מחובר לרשת והכל מותקן רק מקורי.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by ElemenTal,

יש את ה CPU / CORE 1/2/3/4. ויש את ה CPU הראשי (אחרי הלוח אם) מה הטמפ' הזאת מיצגת ? ממוצע של כל הליבות זה בטוח לא. אז מה, טמפ' כללית של המעבד, מבחוץ כאילו, אם נוגעים בוא עם היד ?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים