עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Bug2000,

ישר ולעיניין - נתקעתי באוברקלוק ב 400FSB עם הלוח הזה . המעבד הוא B3 , אבל הוא כנראה לא המגבלה פה (הוא עולה חופשי גם ב 3.8). אחרי 400 FSB לא משנה איזה מתח אני נותן למעבד או ללוח המחשב עולה ואז נתקע בהרצה של SUPER PI על ההתחלה - יותר נכון לא נתקע אלה יש שגיאה ב PI . אבל הקטע הוא שהמחשב כן עולה. נגיד עכשיו המחשב עובד על 450X8 שזה 3600 כמו 400X9 והמחשב עולה ונקע ב SUPER PI . שום עליית מתח ללוח אם לא עוזרת כנ"ל משחק עם מהירות זיכרון. (הזיכרון 1:1, גם הוא לא מגבלה הוא עובד חופשי עד 1100MHZ) האם הבעיה היא בביוס או שיש מגבלה ללוח אם הזה עם מרובעי ליבה מעבר ל 400FSB?

• 34 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by tamir6066,

היי,החלטתי לעשות OC לE8400 שלי ולהחליף כבר את הקירור שגם ככה רציתי להחליף כי הוא מרעיש כמו טרקטור. אז אני צריך המלצה לקירור שקט(בשביל שאני אוכל לשון ולהשאיר אותו מוריד)למעבד עד 100-150 שקל בשביל OC קל-בינוני. למארז אני צריך 2 מאוררים שקטים גם,עד 30-60 שקל לאחד. אגב עוד שאלה,זה קשה להחליף קירור למעבד?יש איזה סיכון בגרימת נזק למעבד?מדריך יעזור.. תודה

• 3 תגובות
    • 654 צפיות
  3. Started by super4life,

אני אוכל לעשות oc גדול ל כרטיס מסך זה? club3d ati hd 5850 ואם אני אוכל לאיזה כרטיס הוא יהיה שווה ועד כמה הוא יהיה יותר חזק מפרט שלי הוא amd phenom 2 x4 945 4g 1033 ghz chieftec a-135 550w nzxt zero 2 arctic cooling fan 120mm

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  4. Started by -Tal-,

המחשב שלי חדש והוא שקט אבל אני עדיין שומע קצת את המאוורר האחורי שלו ... זה מאוורר שקיבלתי עם המארז COOLERMASTER SILEO RC 500 אני אשמח לקבל המלצה למאוורר אחורי 120MM שקט במיוחד .. תודה

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  5. Started by Eli100,

ראיתי בכמה טארדים בכמה מקומות שצריך לדעת ולהבין הרבה כדי לעשות OC לi5 יותר מאשר לשאר המעבדים זה נכון?

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by bamenny,

שלום רב, אני רוצה להשקיט שני מחשבים שיש לי האחד בסלון ומשמש לסרטים ואחר באולפן מוסיקה כאמור, המחשבים כבר קיימים ועובדים. מישהו יודע להמליץ על פתרונות? האם קניית מארז שקט תייצר הבדל משמעותי? (המלצות על מארזים?) אודה לכל עזרה.

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  7. Started by zion789,

שלום! קיים ברשותי כרטיס מסך מדגם HD 4850 של GIGABYTE וראיתי שהטמפ' שלו ממש גבוהות 80+ רציתי לדעת איזה גופי קירור שקטים ויעילים יש היום בשוק כדי להחליף את הגוף קירור סטוק שיש עליו...אני לא כלכך מבין בזה אז רציתי שתעזרו לי... דרך אגב מה עדיף קירור מים או קירור אוויר...אני פתוח לשתי ההצעות מה שיותר עדיף אני אקח אני מאוד מודה על העזרה לצורך בחירה שכחתי ליין שספק הכוח שלי הוא 500W של EZCOOL תודה

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by KoM,

בעיקר לשקט מקסימאלי מוחלט ואולי ל-OC קטן... יהיה בתוך P182, עם I5...

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by mafyoner,

תקציב 120 שקל הכי חשוב שיהיה שקט ממש שקט על רטט ושיהיה חזק תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 965 צפיות
  10. תקשיבו, אני רוצהלקנות את הקירור: ThermalRight Ultra-120 Extreme. ועכשיו ששאלתי והתענייתי איזה מאווררים הכי טובים בשבילו שנמכרים ב KSP או RSM. אמרו לי את: Scythe S-Flex SFF21F 120mm 1600rpm אז קצת קראתי עליו, וראיתי שיש לו 63.7CFM ורעש 28dBA. עכשיו סתם ראיתי עוד פרטים על מאווררים וראיתי את המאוורר הזה: Scythe 120mm Slip Stream SY1225SL12M 1200RPM ושמתי לב שיש לו 68.5CFM ורעש 24dBA. מאוורר שאני ראיתי שיש לו דחיפת אוויר גדולה יותר והוא יותר שקט. גם המחירים שלהם שונים. ה S-Flex הרבה יותר יקר. אז השאלה שלי, למה המליצו לי דווקא על ה S-Flex ? תודה לעוזרים.... עוד משהו..... זה המארז: הוא מגיע עם 2 מאווררים, אחד מלמעלה ואחת מאחורה. אני רוצה להוסיף לו 2 מאווררים מקדי…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by The_Byter,

מיכל + משאבה, פיתרון מעולה וסקסי. גופי קרור יפיפיים לזיכרונות של הכרטיס מסך. הבלוק של EK ל260 השני שלי. הכרטיס לפני. בלי המאווררים. מתפשט... ערום ! מוכן לבלוק. עבודת נמלים הפדים הטרמים האלה, לחתוך ולהניח - חתיכת עבודה. מורכב הRX360 של XSPC הסתבר ששני הכרטיסים לא יכולים לשבת בSLI במרחק חריץ אחד ביניהם, בגלל המחברים, אז נוצר אילוץ להזיז את הכרטיס התחתון לסלוט השלישי -האחרון- מול אותו סלוט יש bracket בודד... על הכרטיס יש bracket כפול... אז יד ימיני dhob187 עשה לנו bracket מתאים מהbracket-ים שהגיעו עם המארז - אחלה עבודה - תודו ! את המיכל המדהים הזה מצאתי בחיפושים ברשת אחרי פיתרון טוב למשהו קומפקטי+משאבה+מיכל, הדבר הזה כמעט מושלם ! הוא…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by EVGA-yuvalll22,

אז ככה אני צריך המלצה לקירור מעבד בתקציב עד 250 שח שיעשה עבודה לOC צרכים: * סוקט 1156 *קירור טוב לOC *ללא צורך פירוק מלוח אם *חנות עדיפה KSP ,אם אין אז לא חשוב איזו חנות *תקציב עד 250 שח אפשר חריגה +- תודה

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  13. Started by igal_nazar,

שלום רב, יש ברשותי כרטיס מסך מדגם 6600 GT של GYGABITE. מזה כיומיים שהמאוורר של הכרטיס מסך מרעיש מצורה מחרידה. פעולת הניקיון היסודית שביצעתי לא עזרה. ברצוני לשאול האם למישהו יש טיפ נוסף לתת לי במטרה לפתור את בעיית ההרעשה. שאלה נוספת שיש לי היא האם ניתן לרכוש מאוורר דומה לזה שמותקן על הכרטיס מסך? צרפתי תמונה של המאוורר יחד עם הכרטיס מסך. תודה מראש, יגאל [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 702 צפיות
  14. Started by איאן טראוט,

שלום, יש לי התלבטות קטנה... אני רוצה לקנות קירור חדש למעבד שלי, אבל אני לא ממש מבין מספיק בקירור כדי לעשות את ההחלטה לבד... אז ככה, לפי ביקורות באינטרנט, הFreezer 7 הוא לא רע, וגם בגודל הוא מתאים לי כי הוא לא מפלצתי כמו רוב הקירורים של Zalman. אבל, האם הוא באמת מומלץ, או שיש משהו בתווח מחירים הזה שיכול להתאים לי יותר ומה ההבדל בינו לבין הFreezer 7 Pro REV.2? יש לי מעבד Inter Core2Dou E6300. תודה רבה, איאן

• 3 תגובות
    • 736 צפיות
  15. Started by LockOn,

היי, אני צריך לעשות כמה שינוים בBIOS לפני OC ויש פונקציות שאני פשוט לא מוצא.. הלוח הוא MSI P965 (שאר המפרט בצד) וחרשתי את הManual שלו ואני לא מוצא בBIOS את הפונקציות האלה: -PCI-E FRE (אמור לנעול את התדר של הPCI-E) -מחלק הזכרונות (כרגע היחס 2:3 וצריך לשנות ל1:1) -הCPC בDRAM (משהו עם תדירות של הזכרונות.. :-\) למרות שכתוב שזה לא כל כך משנה במעבדי INTEL.. קישור למדריך (של הלוח): http://www.msi.com/index.php?func=downloadfile&dno=4162&type=manual תודה לכל העוזרים

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. יש לי gpu-z ובכל פעם שאני עושה אוברקלוק ומפעיל את המחשב מחדש הכל מתאפס .וחוץ מזה הכרטיס לא עובד באופן יציב אני צריך תוכנה שבטוח תעבוד טוב בwin7 .

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by maor66,

יש לי מחשב עם מעבד: amd phenom x2 720 עם OC של 3.64GHz מחנות. למרות שהמכפלה פתוחה החנות העלתה את ה FSB ל-260 והשאירה את המכפלה על 14 הקירור הוא scythe reeven והלוח אם הוא MA770-UD3 האם כדאי להעלות לבד את המכפלה והאם זה הדבר היחיד שאצטרך לעשות(או שאני אצטרך להתעסק עם מתחים וכאלה...)? עד לכמה כדאי לנסות להגיע? אני יודע שהלוח תומך בפתיחת ליבה רביעית, כדאי לנסות? והאם זה יבטל את הOC שנעשה כבר במקרה שזה יצליח/לא יצליח?

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום הזמנתי מפרט מחשב [מפורט בהמשך] מחנות שלא ננקוב בשמה כרגע (הניחוש לא קשה מדי) שמבטיחה לבצע אוברקלוקינג של 30-40% אצלם ולספק אחריות מלאה על המחשב למרות זאת. התקשרתי לוודא את הפרטים כאשר הדגשתי שהאובר קלוקינג חשוב לי ואם צריך לשפר בשבילו חלק או שניים אני אשמח, לכן קניתי קרור יקר וזכרונות 1600MHZ רציתי קלוק יותר נמוך אבל הכניסו לי לראש שאסור לעבור את ה 1.5V ואלה הזכרונות שהתאימו להגדרה הכי טוב. התלהבתי וקניתי מהם... לאחר 10 ימים התקשרו אלי היום להודיע שהמחשב מוכן, שאלתי מיד על האובר קלוקינג ואמרו שלא הצליחו לבצע: "המחשב נפל". שאלתי למה ונפנפו אותי בזה שזה לא תמיד עובד , התעקשתי (אני אולי לא מבין באובר קלוקינג אבל לא דביל גמור) ואמרתי שיש רק שתי אפשרויות : 1. שהרכיבים ש…

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  19. Started by RS4,

ניקיתי את המחשב רק מאבק, לפני זה הוא היה עד 53 מעלות זה היה המקסימום והוא לא היה עושה רעשים של טרקטור. אחרי שניקיתי הוא ירד ל מ 35-43 ואחרי הנקיון הוא יתחיל לעשות רעשים של מפעל בניה!! מה לעשות? תודה מראש...

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by דנדן,

שלום לכולם, לאחר כמעט שלב סיום המודינג של המארז, רציתי לדעת האם הטמפ' האלו תקינות מדובר על לוח GA-73PVM-S2H ומעבד E6300. כמו כן, מה זה MCP? הוא לפעמים גבוה. התמונה הראשונה בעבודה רגילה+אנטי וירוס שסרק את המחשב התמונה השנייה במאמץ של EVEREST [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  21. Started by Pashapac77,

היי לכולם אחרי הרבה עזרה מאנשי הפורום יש לי את המחשב החדש שעובד מעולה! פתיחת ליבה הייתה הדבר הכי קל שעשיתי!!! בנוסף כרגע גם העלתי את הmultiplier ל14.5 שאה ראשונה: כשאני בודק את טמפ' המעבד בeasyTune אני רואה בדרך כלל בסביבות 40-50... האם זה בסדר? דבר שני כשאני בודק בSpeedFun אז יש לי Temp1: 35C Temp2: 45C - תואם את טמפרטורת המעבד Temp3: 80C - וזה עומד קבוע על זה!! האם זה סתם באג בתוכנה שיש לי סיבה לדואג? שאלה נוספת: האם אפשר בבקשה לקבל הסבר (או לינק) למתקשים איך אני בודק את המחשב במאמץ (גם לטמפרטורה וגם ליציבות) - הייתי רוצה לעלות עוד טיפה את מהירות המעבד אבל אני לא רוצה לדפוק את המחשב.. כל מידע יעזור מאוד תודה רבה מראש!

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. היי, אני צריך: מחבר 90 מעלות 3/8 - X4 הברגה G1/4 ל-3/8 ישר - X2 הברגה G1/4 ל-3/8 90 מעלות - X2 ב-FROZENCPU לקחתי הכל של PRIMOCHILL כי הם הכי זולים, הרכיבים אצלי במערכת זה רק סוויפטק אבל אני מאמין שזה סטנדרטי אז לא צריכה להיות בעיה. כל מקרה, כולל משלוח זה מסתכם ב-33 דולר (125 ש"ח +/-) במשלוח דואר רגיל (USPS). האם יש מקום זול יותר, או שיש בארץ בערך באותו המחיר (וככה אני חוסך את ה-3-4 שבועות המתנה) ? חיפשתי בהום סנטר, אין להם שום דבר מזה. חיפשתי באיביי, לא מצאתי הכל אצל אותו המוכר וזה לא משתלם לי לשלם לכל מוכר משלוח בנפרד. תודה.

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  23. Started by Schaap,

באופן כללי לגבי המותג, ובאופן ספייציפי הדגם הזה: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5014 תודה

• 5 תגובות
    • 817 צפיות
  24. יצא לי לקרוא כבר בכמה פורומים בחו"ל על אנשים ששדרגו למקסימוס פורמולה...הם גם אמרו שם שזה פותח אפשרויות מגוונות ל-OC ... אך העניין לא יתאפשר בעזרת התוכנה של אסוס..אלא באפשרות הרגילה . שאלתי היא האם זה תופס לגבי כל הלוחות מהסדרה הזו..?מאחר ובלוח אצלי לא היתה המדבקה שהסתירה את הכיתוב:MAXIMUS FORMULA ..ובכלל לא כתוב השם הזה שם.. מצורף לינק שקשור לעניין: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=179580

• 36 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים