עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי שתי משאוות של אקווריום עצבניות אפשר להשתמש בהם?!?

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  2. Started by Las@Vegas,

קצת הפחידו אותי השאלות המרובות על קירור Q6600, אומרים שהוא מפלצת לחום גם בסטוק. רציתי לקחת 775D של טרמלטק, אבל אמרו לי שהוא חלש מידי לזה. בלי OC. אז חשבתי על הטייפון VX השאלה שלי אם הוא יוכל לעבוד טוב במארז 6919B של COMPUCASE. הגודל של המאוורר מהווה בעיה לא קטנה אז רציתי לשאול אם זה יעשה לי בעיות? אני ישמח לשמוע למי שיש כבר את המעבד, איזה קירור הוא משתמש ועל איזה טמפ' המעבד שלו בעומס ומנוחה. תודה יבגני

• 12 תגובות
    • 928 צפיות
  3. ראיתי כל מיני מדריכים והכל ונכנסתי לביוס בלוח שלי ( p4p800 ) אבל אין לי שם שינוי מתחים העלאת תדרים שום דבר זה הפעם הראשונה שאני רוצה לעשות כי המחשב שלי כבר עגלה :'( מישהו מכיר את הביוס בלוח שלי ומוכן לעזור? [br]פורסם בתאריך: 20.03.2008 בשעה 15:46:19 הצלחתי להגיע למסך כמו בתמונה המצורפת עכשיו מה אני צריך לעשות..אני מעוניין להגיע ל- 3.4 לא ממש הרבה כי בכל זאת יש לי קירור פשוא אבל מעליו יש לי מאוורר 120 מ"מ שמצאתי ברחוב רז אבא שלי איך שהוא הצליח לשים אותו מעליו משהו מוזר כזה חח הוא קדח בתוך הפלסטיק טוב לא חשוב נחזור לנושא תסתכלו בתמונה המצורפת:אני רק יזכיר שאין לי שום ניסיון באוברקלוק ככה שבבקשה תסבירו לי אבל תגידו לי תעלה X וכאלה דברים שאני לא יבין מה אתם רוצים מהחי…

• 5 תגובות
    • 578 צפיות
  4. Started by EvilForce,

שלום יש לי מחשב חדש , am athlonxp 2100 512ddr 2700 - winbond epox 8rda ati-redaon 9500 pro. WD 40 7200 וקניתי זלמן, עכשיו, יש לי מאוורר אחד במארז שמוציא אוויר ואין לי מאוורר שמכניס אוויר. המעבד שלי ננשמר על חום טוב במצב נורמאלי 36-38 ובמשחקים 46-48 (עם דלת סגורה). בהתחלה אחרי משחקים הוא היה על 42 ככה.. אני מאד מרוצה מהזלמן אבל מכיוון שהיתרון שלו זה הגוף קירור שהוא מנחושת אולי אם אני אשים מאוורר 120 מ"מ שמכניס אוויר למארז ויעשה קצת סדר בחוטים המעבד יהיה יותר קריר? אנא ממכם תעזרו לי כי אניצריך להחליט בזמן הקרוב. תודה

• 4 תגובות
    • 548 צפיות
  5. Started by zombie,

יש בריבה טיונר אפשרות להמהיר את הshader כדאי? ואיך בידיוק?(כי אני לא רוצה לפגוע בכרטיס(8800gtx)) כרגע הshader מחובר ל core clock

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  6. Started by xwolfn,

שלום, המחשב שלי עושה הרבה רעש. לאחר בדיקה מתברר שזה מהמאורר של המעבד. לכן אני מחפש משהו שקט במחיר סביר (עד 200 ש"ח). תודה.

• 5 תגובות
    • 647 צפיות
  7. SPCR בדקו אותו במסגרת בחינת גוף קירור חדש של סיית'... http://www.silentpcreview.com/article805-page5.html אז נכון, כתוב שהוא לא עושה 10 דציבלים כמו שהיצרן כותב אבל (וזה אבל גדול..) הוא לא עולה על 18 דציבלים במהירות מקסימלית 12v!!! החברה ב-SPCR מגדירים את רעש הסביבה ב-18db ככה שבעצם מה שיוצא שהמאוורר פשוט אינו נשמע = לא משפיע על הרעש הכללי באזור.. לגבי ביצועים, הם שפטו מאורר 800rmp מול הנקסוס שמשמש אותם (שהוא 1100rmp כמעט) ויצא שהסיית' נותן ביצועים מעולים הפרש ממוצע של מעלה (2 במקסימים) במיוחד עם מתחשבים ברעש שהוא נותן. אז זהו, אני סימנתי כוכב חדש - סדרת הסליפסטרים של סיית'.. ואני רק מקווה שהחברה ב-SPCR יעשו בדיקה למאוורר הכי יעיל שם (גרסת ה-1200rpm) שנותן כמעט 70…

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  8. אז ככה החלטתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי אתמול, הכרטיס הוא ראדון 8500 הדבקתי לו היטסינק של מעבד פנטיום 800 והתחלתי באוברקלוק העלתי את מהירות הליבה ל 305 ואז הכרטיס התחיל להיות לא יציב והיו טקסטורות שבורות וכל זה... אז חשבתי שלא הדבקתי טוב את ההיטסינק כי זאת היתה הפעם הראשונה שלי וחשבתי ששמתי יותר מידי דבק טרמי (arctic alumina) אז שמתי את הכרטיס שוב במקפיא(אחרי 10 שעות) התחלתי להוציא את ההיטסינק ולא הצלחתי... אז לקחתי מברג אבל לא הצלחתי ! ואז אמרתי "על החיים ועל המוות" ולחצתי בכוח ו....הופ!! ההיטסינק נפל על השולחן ביחד עם הליבה :cwm13: חשבתי לעצמי WTF? ואז קיבלתי שוק של החיים שלי ! אבל למזלי (או שלא) הליבה עצמה לא נתלשה אלא רק החלק הברזלי הזה שעליה אז הדבקתי את החלק …

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by slater,

האם אני ישמע רעש ממש חזק אם אני ישים vantec tornado 92 על הxp 90 שלי? האם יש סיכוי שהוא לא יעשה רעש חזק בגלל שהוא בתוך המארז? או שהוא ממש ירעיש ולא כדי לי לקנות אותו? האם אתם יכולים להמליץ על מאוורר 92 חזק ואמין (שלא ישבר) שמגיע לבין 70-100cfm ויותר שקט?

• 1 תגובה
    • 373 צפיות
  10. Started by ariel-ro,

שלום אנשים! יש לי בעיה. אני עושה OC לכרטיס מסך דרך RIVATUNER. ומאז שפירמטתי אין לי אפשרות לעשות TEST כדי לבדוק עם הOC בסדר. וגם אין לי אפשרות, לשנות את מהירות המאוורר בכל מצב בנפרד, לדוג': 2D שיהיה 25% 3D LOW שיהיה 53% וב3D פרפומנסט 100% במקום זה הכל נקבע לפי ה3D פרפורמסט. עידכנתי דריברים, ועשיתי הכל. לא עבד. מישהו יודע איך ??? תודה

• 12 תגובות
    • 535 צפיות
  11. שלום, הייתי מעונין לדעת אם המאורר "TUNIQ TOWER" יתאים מבחינת גודל למחשב שלי? לוח אם: ASUS P5GDC DELUXE מארז מחשב סטנדרטי. תמונה של המחשב(צילום שלי): תמונה מהרשת: *השתמשתי בחיפוש ולא מצאתי מידע לגבי השאלה שלי. במידה והשאלה נטחנה, אני מתנצל. :-\ המשך לילה טוב.

• 8 תגובות
    • 633 צפיות
  12. Started by or_azu,

קניתי מעבד E8400 שמומהר ל4000MHZ הטמפ שלו במנוחה הן ליבה אחת על 39 והשניה על 51.. קודם האם הטמפ בסדר? שתיים איך אני בודק במאמץ? (איזה תוכנה?) ועוד דבר אני רואה שהמעבד כל הזמן עובד על 4000 MHZ והבנתי שיש מצב שבוא הוא ירד כשהוא לא מתאמץ.. איך עושים את זה? ד"א יש לו קירור של BT...

• 4 תגובות
    • 546 צפיות
  13. Started by EyalRDT,

שלום לקראת האביב המתקרב אני חושב להרכיב במחשב שלי קירור מים מאחר ובימי אביב חמימים ובייחוד בימי קיץ רותחים הטמפרטורה של כרטיס המסך שלי מגיעה לרמה מדאיגה(עם קירור פאסיבי) וכל המאוררים במחשב מתאמצים ועושים רעש של דינוזאור בשעת מצוקה. וכן יש לי סירקולצית אויר טובה ומאוררים די טובים. השאלות שלי הן אלו 1.האם קירור מים יתאים למארז שלי מסוג Gigabyte Triton 2.האם ההרכבה והפירוק(במידה ואני מחליף רכיבים במחשב) מסובכת במיוחד? יש לי ניסיון טכני וכבר הרכבתי מחשבים מאפס ללא תקלות(לרוב) 3.מהי העלות של פיתרון קירור מים כולל(לכל המחשב) אני מדבר על פיתרון קירור איכותי שלא יתקלקל במהירות והכי חשוב מבחינתי שלא ירעיש כמו הדינוזאור זצ"ל.

• 9 תגובות
    • 770 צפיות
  14. Started by TiTo,

שלום המעבד שלי הוא P4 3.0 והמאורר מקרטע קצת . בתוכנה של ASUS רשום שהוא לא עובד בכלל ומהבהב לי שם משהו . לפעמים כן ולפעמים לא. תמונה של המחשב והמאורר תוכלו למצוא בחתימה שלי למטה. האם אפשר לדעת את המידה של המאוורר כי אני רוצה לחליף אותו , או אולי לקנות סינק חדש + מאורר של זלמן או משהו . בתודה, כפיר.

• 14 תגובות
    • 691 צפיות
  15. Started by barak4ever,

אני חושש שהטמפרטורות שמדדתי ב- Everst (קובץ תמונה מצורף) גבוהות מדי, במיוחד של לוח האם שמתי לב שבאופן קבוע טמפ' לוח האם שלי גבוהה ב-12-13 מטמפ' החדר - האם זה תקין ? כמו כן, טמפ' כרטיס המסך (Palit Radeon 2600 XT) היא 51 מעלות הטמפרטורות נמדדו במנוחה שאלתי היא האם הטמפרטורות לא גבוהות מדי - ואם כן, על איזה קירור אתם ממליצים לי ? בתודה, החושש [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 528 צפיות
  16. Started by Yaron-Cohen,

אז ככה אני לא יודע מה לקנות... חשבתי על VF900.... מה עם הפתרונות של AC?... איך הVF700 ביחס אליו?? יש חברה בשם PRIME COOLER שמייצרת קירורים כמו של זלמן בדיוק....מה אתם אומרים...(יש להם VF700 AL....) קיצור מה הכי טוב והכי שקט...

• 10 תגובות
    • 647 צפיות
  17. שלום אני רוצה לקנות מערכת קירור מים תקציבית למעבד שתספק ביצועים סבירים ראיתי בסטיקי את ההמלצות אבל לא הצלחתי למצוא חלק גדול מהחלקים שמוצעים שם .. האשכול עצמו בן 3 שנים והייתי מעוניין לקבל המלצות עדכניות יותר .. התקציב שלי פחות או יותר הוא 100$ .. עם אפשרות חריגה קלה .. יש לי אפשרות להזמין מחו"ל .. אבל אני לא מכיר חנויות איכותייות וממולצות להזמנה .. עוד שאלה, אם אני אצליח לקמבן שמיכל המים יהיה בתוך מקפיא של מקרר (מיני מקרר לצורך העניין) עד כמה ההשפעה תהיה מורגשת ? תודה!

• 3 תגובות
    • 588 צפיות
  18. בוקר טוב, במחשב של אחי קיימת בעיה כבר המון זמן שגורמת למחשב לעשות ריסטים לא מובנים ברצף ורק אתמול העליתי בדעתי להתקין תוכנה שבודקת את הטמפ' במחשב. להפתעתי גיליתי כי הטמפ' במעבד שלו עמדה על 81מעלות, בכל אופן ניקיתי את המאוורר לגמריי ואת הגוף קירור שמתחתיו ועכשיו זה עומד על 69-71 מעלות, עדיין..בתחום הבעייתי. מה שאני מחפש זה בעצם לרכוש מאוורר+גוף הקירור , ורציתי לדעת אם מישהו יכול להמליץ על אחד כזה במחיר עממי כמובן, מכיון שזהו מחשב ביתי ולא מתקדם לא הייתי מעוניין להשקיע מעבר לתחום ה150 שקל אז אם מישהו בעל ידע יוכל להמליץ, אני אודה לו מאוד. הפרטים כמובן הם P4 PRESCOTT 3GHZ HT S478. תודה מראש ויום טוב

• 5 תגובות
    • 426 צפיות
  19. Started by SixKiller,

או קיי תראו לאחר שפתחתי פה תראד וגם תוצאה די גבוהה... אז אמרו לי שהמצב שאני נמצא פה מפחית משמעותית את חיי המעבד שלי והוצאתי די הרבה כסף על הזכרונות 512 500 של טווינמוס והמעבד והכל אז הפסקתי ועשיתי דיפולט להכ מתחים באסים מכפלות הכל והזכרונות הפכו ל333.... מה עושים.? ד"א אז היה מתח מעבד 1.9 מתח זיכרון 2.8 מאמץ מעבד 63 נראה לי... מאמאץ מערכת 35 כיביתי עכשיו זה מאמאץ מעבד 48 מאמאץ מערכת 30 ובמנוחה של הכל זה 42 מעבד 26 מערכת..... או קיי מקווה שתעזרו בקשר לזכרונות.. עריכה קטנה למי שלא הבין: העניין הוא עשיתי דיפולט והזכרונות הפכו מ400 ל333 ולי שחושב אולי שזה בגלל הסיכרון הזה של ה3\3 זה לא זה...

• 1 תגובה
    • 491 צפיות
  20. Started by Guyn,

היי חבר'ה, אני זקוק לקירור לכרטיס המסך GeForce 7900GT. לא למטרות OC, אלא לקירור בלבד (כרגע הטמפ' מגיעות ל-70 מעלות ומעלה במאמץ). קראתי באתר ביקורות טובות על ה-crystal orb, אך האם הוא יתאים לסדרה 7? מה ההמלצות שלכם? בתקציב של עד 100 שקל.

• 3 תגובות
    • 498 צפיות
  21. Started by psybrain,

שלום לכולם יש לי כמה שאלות לשאול אותכם בנוגע לקירור מחשב מסוג ANTEC P280 שיש לו 3 מאווררים שאני רוצה להחליף אותם מהארוגינלים שבאים איתו. לכאלה אני מחליף http://ksp.co.il/?select=.1066..186..108..172.&list=1&sort=3&glist=0&uin=13620&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= עכשיו החומרה שיש לי זה : מעבד i7 2600k ספק Seasonic 850w כרטיס מסך HD 6970 לוח אם גיגאבייט p67-ud3-b3 דיסק קשיח 1tb 8gb זיכרון אני רוצה לדעת עם החומרה הזאת והמארז הזה והמאווררים האלה תהיה לי בעיה של טמפרטורה גבוהה ? כי אני אגיד לכם .. למה בחרתי במארז כזה כי השקט מאוד חשוב לי ו…

• 22 תגובות
    • 3k צפיות
  22. Started by lamborghini,

ליפני איזה שבוע עשיתי או סי קטן העליתי את ה ממורי קלוק ואת הקלוק באיזה 15 בערך דרל התוכנה ריבה טיונר ועכשיו גיליתי שאפשר לעשות right click ->properties - >setting - >advendce ושם יש לי אפשרות להעלות את ה ממורי קלוק ו קור קלוק אבל יש שם שתי אפשרויות 3d ו 2d ב אפשרות 2d זה מראה את זה את המספרים שהעליתי בתוכנה ליפני שבוע אבל ב 3d זה מראה את אותם מספרים שבאו בהתחלה אז מה זה אומר ה 3d הזה .. הנה תמונה שתראה על מה אני מדבר.. http://members.lycos.co.uk/lamborghini12/vga.JPG

• 9 תגובות
    • 624 צפיות
  23. Started by gbox,

1 AMD Athlon 64 (3000+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 995.65 ש"ח 1 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50I) - original - C2.5 464.16 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX 697.36 ש"ח 1 Gigabyte 6600GT 128mb DDR - TV OUT/DVI - PCX - BULK 1,094.61 ש"ח 1 WD 80GB-8MB JB -7200RPM ATA100 370.29 ש"ח 1 LITEON X16 DVD - RETAIL- WHITE 159.53 ש"ח 1 .SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 52.66 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (white) TOWER CASE 315.45 ש"ח שלום רב זה המפרט שלי אחרי כשעה עובד המחשב מתחיל להרעיש זה לא בעי'ה הוא משהו פשוט הוא עושה רעש של מאוור ואני רוצה להלחיף אותו השאלה זה איזה מאוור תודה רבה על העזרה

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  24. Started by OfirOfir,

שלום, אני מעונין להחליף במארז שלי את מאווררי ה-120mm מקדימה ומאחורה בדגש על כאלה שיהיו שקטים אך אפקטיביים. בדגש על שקטים כמה שאפשר. אודה להמלצה על דגם מומלץ, עד 100-150 ש״ח למאוורר (יש עדיפות ל-Noctua?). תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  25. Started by adamginz,

כמו שהבנתם אני מחפש משהו שיעבור את ה230 , עם תזמונים טובים. מומלץ שיהיה בגודל 512 והמהירות 3200+. תודה לעוזרים (התקציב הוא עד 700 שקל (אפשר לעבור בכמה שקלים (מקסימום 50) ) )

• 17 תגובות
    • 984 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.