עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Alroit,

שלום לכולם שמעתי מהמון אנשים/ חברים שהם שמים נוזלי קירור איכותי של יצרני מכוניות כמו של פורד מקורי או פולסווגן מקורי האם זה נכון לעשות? ראיתי גם בהרבה סרטוני הדרכה שרובם שמים רק מים מזוקקים בלבד - האם זה טוב? האמת די קשה להשיג נוזל קירור יעודי - כבר ניסיתי ללא הצלחה רבה. אשמח להשכיל בנושא [br]פורסם בתאריך: 13.12.2010 בשעה 18:49:41

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by The-Q,

תשמעו, אני כבר כמה זמן עושה מודינג, אני דיי מבין בחשמל ובמחשבים אבל אני לא ממש מבין בשמות של החלקים וכל הדברים. ז"א שאני עשיתי מודינג בעבר, אני יודע להתעסק עם החשמל והמחשב, אבל אני רואה שאתם מדברים פה לפעמים על כמה מושגים שאני פשוט לא מבין (חלק בנושא המחשב וחלא בנושא חשמל). אוקיי, אז יכול להיות שאני אשאל שאלות שאני בעצם יודע מה החלק שעליו שאלתי אבל פשוט לא קישרתי לשם. אוקיי, מה זה הסלוט? בקשר לאמפר, כמה אמפר יש בשקע חשמל רגיל וכמה יש בכבלים שיוצאים מהספק? יש לי עוד כמה שאלות, אבל אלה הראשונות.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. היא בממוצע 69 אבל אחרי הלילה היא בערך 50 יש לי AMD DORUN 1100 עם לוח אם של GIGABYTE 198זיכרון מה צריך תרשמו . אני בתהליכים לקנות מאוררים למארז אבל אני מסתבך אז אני תקוע . לא ייודע בסופו של דבר מה לקנות. סידרתי היום קצת את כל החוטים במארז הוצאתי את הכונן הנשלף של הדיסק הקשיח הוא היה מאוד מפריע במארז הקטן שיש לי מה כדאי לעשות . ד.א גם הטמפרטורה של לוח האם גבוה אבל היא לא קבועה בכלל ממוצע:41-50

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Bebush,

יש לי בעיה די מוזרה.. כבר עשיתי אוברקלוק למעבד והגעתי ל4.40GHz (400x11) בדקתי שהכל יציב (בדקתי עם OCCT) והכל היה תקין. עכשיו היו כמה בעיות עם איזה משחק אבל ביטלתי הכל ועכשיו שאני רוצה לעשות מחדש אוברקלוק אני נתקל בבעיה מאוד מוזרה. כל שינוי בבאס שאני מנסה להגדיר המחשב אחרי הריסט נתקע (הוא מזהה את הזיכרון שיש לי במחשב אבל הוא לא "קורא" את חיבורי ה IDE האחרים שיש במחשב כמו הצורב, הארדיסקים) פשוט נתקע, לא ריסט ולא כפתור הכיבוי עוזרים אני חייב לנתק מהחשמל... בסטוק הכל עובד כמו שצריך אין בעיות.. ניסיתי כל מיני שינויים, העלתי מתח, הורדתי מתח, ביטלתי את המתח של ה FSB והDDR2 כלום לא עוזר. יש הצעות?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום, אני עומד לקנות מחשב חדש, וכבר די נסגרתי על מפרט למעט פתרונות הקירור. אני מחפש מאווררים למארז, וכן קירור למעבד. אני מבקש המלצה לדגמים ספציפיים מהחנות הזו: http://www.iqpc.co.il, מפני ששם ארכוש את המחשב. מאווררים למארז: המארז הוא compucase 6A19 (אני משתמש במארז קיים עבור המפרט החדש בשביל לחסוך בעלויות). אני מעוניין בשני מאווררים (אחד מקדימה מכניס אויר, ואחד מאחורה מוציא אויר, בדומה למה שקיים עכשיו), אלא אם כן תגידו שצריך לעשות משהו אחר. אני מחפש מאווררים במחיר סביר, שיהיו שקטים יחסית וטובים מבחינת זרימת אויר (ברור לי שהדברים האלו באים אחד על חשבון השני בד"כ, אז אני מחפש פשרה טובה). השקט לא קריטי (המחשב לא בחדר שינה), אבל אני מעדיף מאווררים שקטים יחסית. מצד אחד המליצו…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by benyben,

שלום. ראו בבקשה תמונה מצורפת. לא ברור לי אם המאווררים שממוקים בדלת המארז (ליד הכרטיס הגרפי) אמורים להכניס אוויר או להוציא אוויר. שאלה נוספת - האם אחורי המאוורר הוא הצד אליו האוויר נע? סליחה על הפדיחה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Ido.G,

היי. יש לי פנטיום 2 350. מאחר וזה מחשב ישן, החלטתי שאני עושה OC. אין לי מה להפסיד. הבעיה שלי היא שכאשר אני מנסה לשנות את מהירות המכפלה, היא לא משתנה. ניתן לשנות את מהירות הבאס. יש לי לוח אם Elitegroup P6BX-A+ (ציפסט 440BX כמובן). בחוברת PDF שהורדתי, כתוב שמהירות המכפלה ניתנת לשינוי : "The P6BX-A+ does not use jumpers to set the parameters for your processor, such as the core voltage, the clock multiplier, and so on. You can set the parameters for the processor in firmware using the system BIOS. After your system is installed, the BIOS will automatically detect the kind of processor that is installed and implement the correct setting for it. See the next chapte…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. היי שלום לכולם, שידרגתי למפרט הזה לפני כמה ימים ואני ממש בתחילת הדרך בOC שלו..אפשר לאמר ביום הראשון. רציתי לדעת אם תוכלו לסייע לי להגיע לתותאות טובות יותר(הבנתי שהלוח הזה עם מעבד 4 ליבות מסוגל להגיע ל460FSB ),אני יציב נכון לעכשיו(בדיקת מאמץ Orthos 20 דקות סה"כ) על 3.4GHZ ,טמפרטורות: 42 במנוחה,65 במאמץ..פחות או יותר.הביוס הוא 0403 של ראמפאג' פורמולה. נתונים מהביוס: CPU Ratio Setting_______8 FSB Strap to NB________Auto FSB Frequency_________425 PCIE Freq_____________Auto DRAM Freq____________DDR2-1066) DRAM Command Rate___Auto DRAM CLK Skew Ch.A___Auto DRAM CLK Skew Ch.B___Auto DRAM Timing Control____Auto DRAM Static Read______Auto DRAM Dynamic Write____Auto …

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. מישהו שמע על בעיה עם הבקר זכרון של האופטרון? אוברקלוקר מדהים אבל לא ביחס של 1:1 אם אני לא משתמש במחלק הוא לא יציב הזכרון הוא TCCD שנבדק על אותו לוח עם מעבד אחר ומגיע בלי בעיה ל300 גם עם האופטרון הוא עושה את זה אבל רק במכפלה נמוכה במכפלה גבוהה חייב להשתמש במחלק יש פתרון?

• 35 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. ערב טוב, ברשותי מפרט המחשב הבא: מעבד: Intel Sandy Bridge i5 2500k 3.3GHz קירור למעבד: Noctua NH-12P לוח אם: ASRock Z68 Pro-3 (ה-BIOS מעודכן) זכרונות: Kingston HyperX Blu 16GB 1600MHz (4x4GB( כרטיס מסך: Sapphire 7870XT 2GB with Boost כוננים קשיחים: Intel SSD 330 128GB; שלושה כוננים של WD/Samsung בנפחים של 1-2TB מארז: Fractal Design Define R4 (עם המאווררים המצורפים) ספק כח: Antec 520W High Current Gamer מערכת הפעלה: Windows 7 x64 מסך: Acheiva Shimian 27 inch, עבודה ברזולוצית 2560x1440 לעניינו, ניסיתי לבצע Overclock למעבד למהירות שעון 4GHz ואני נתקל במסכים כחולים ובקפיאות של המסך (הסאונד ממשיך במשחקים לדוגמא) או מעבר למסך אפור לאחר מספר דקות משחק (לא משנה איזה). …

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by unknown,

לפי מה שהבנתי עד עכשיו אוברלוקינג זה אומר לגרום לרכיב מסויים במחשב(מעבד, כרטיס מסך, הרדיסק...) לעבוד מעבר ליכולת הטבעית שלו ובכך לגרום לו להתחממות יתר שנמנעת ע"י קניית מאוורר טוב. מה שלא הבנתי זה איך עושים את זה?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום השתמשתי בערך שבוע ב 2600K מומהר ל 4.6. השבוע הורדתי אותו חזרה לתדר הטבעי שלו - 3.4. היכן ההמהרה הזאת באה לידי ביטוי מלבד מבחנים סינטטים? במחשקים הפריימים זהים. בעת פעולות רגילות בתוך windows - הכל זהה. אז "מה הקטע"? :

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Culandur,

אלן אני צריך המלצה HSF טוב ל R9100 שלי עם דגש על שקט לא עושה OC אני רוצה שיעשה עבודה נורמאלית אבל שקטה ולא להתפרע לי עם סינקים של זלמן אני לא עמוס אני אצטרך בשבילו גם סינקים לזכרונות ו HSF עם אותם מאפיינים למעבד שהוא PIII 800

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by djburekas,

שלום לכולם רכשתי לפני כחודש את הכרטיס SAPPHIRE HD4850, ושמתי לו קירור של ACCELERO S1 + 120MM FAN ויש לי דרייברים 8.12 (המעודכנים ביותר לפי שעה). ולא פעם ניסיתי לעשות בדיקות לכרטיס מסך... כלומר להעלות אותו לתדרים יותר גבוהים בעזרת האופציה בדרייבר OVERIDE אך ללא הצלחה (כמובן מבלי לשנות לו את הVOLTAGE). 625/993 , אלה התדרים היחידים שהכרטיס עובד תקין במשחקים בתדרים אחרים(גבוהים יותר) כמובן שבדקתי גם למשל 650/1055 קופצת שום הודעה של VPU RECOVER, וגם שכיביתי אותו, המשחק זורק אותי לגמרי.. ואני נאלץ לעשות רסטרט.. הטמפטורה במאמץ מגיעות ל70-60 בערך... IDLE - 40 מה ניתן לעשות? יש מצב לעשות OC רציני ? תודה שבתשלום

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by dudu26,

המערכת שלי מתחילה להתגבש, מחשב שקט מאוד ל-OC בינוני. e6400, 965P-DS4, 2GB 800mhz cellshock, 7900GS. החלטתי לוותר על קירור ל-GS כי הוא שקט יחסית (לעת עתה). כמו כן הבנתי שלא יהיה צורך בקירור לצ'יפסט עם ה-DS4. נשאר קירור למעבד: 1. SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM ב-270 ש"ח http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6138 האם הוא במלאי? ואם לא, מה הצפי? 2. Big Typhoon רגיל - 250 ש"ח. 3. Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes ב-250 ש"ח. אני קונה Antec P180. השקט מאוד חשוב לי. תודה!

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. בidle המעבד יושב על 44/48 ןהכרטיס על 50 צלזיוס... מבדיקה באינטרנט הבנתי שזה לא הכי נורמלי ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות עם זה? המעבד והכרטיס שניהם עם קירור סטוק 280X VAPOR X OC AMD X4 955 3.3 יש לי מאורר אחד מקדימה שמזרים אוויר, שניים מהצד בפינה שמזרימים אוויר אחד למעלה של 200 שמוציא אוויר ואחד מאוחרה שגם כן מוציא אוויר המארז הוא פנטום. מצורץ תמונה של הטמפרטורות http://postimg.org/image/uwi04z1i3/

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by frodo,

ואם כן איזה והאם זה פותר את בעית ההתחממות?

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by fire1ce,

שלום לכולם! ניצלתי את היום הקר שיש היום בקריות והוספתי OC לכרטיס המסך שלי. שכבר עבד בOC פשוט היום בתוספת. מפרט: Pentium 3.0 478 MB: ASRock P4TV8+ 512ddr 400 fx 6600 GIGA-BYTE 256/1228bit תדרים מקורים: ליבה 400 זכרון 500 בOC: ליבה 500 זכרון 610 התוצאות שהשגתי לדעתי מאד מרשימות לכרטיס הזה. הינה התמונות:

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אני חיפשתי ברשת מדריך נוח לפתיכת מכפלה של פנטיום 3 ולא מצאתי כלום. אני עברתי את כל המדריכים שיש באתר, ולא הבנתי את העניין. אז אם אתם מוכנים להפנות אותי למדריך קליל שיכול להסביר לי מה לעשות, ואיך לעשות בשפה פשוטה. תודה.

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. לא אכפת לי אם הוא לא כל כך טוב מבחינת זריקת אוויר אבל חשוב שיהיה שקט!!!

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by zion789,

כאשר אני מפעיל משחק כלשהו במחשב והמחשב מתאמץ(שומעים את המאורר ממש חזק) אחרי כמה שניות הוא מתכבה ככה כל פעם... עשיתי בדיקת וירוסים,ספייוורים דרייבירם מעודכנים אני משתמש בווינדוס שבע מקווה שתעזרו תודה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. ראיתי אנשים שהגיעו איתו לביצועים מרהיבים! רציתי לדעת אם הוא באמת כ"כ טוב ב-OC והאם הוא שווה? ואני יודע שהוא מיועד למעבדי P4 אבל עדיין... אולי זה מה שישכנע אותי לקנות P4 ולא AXP ...

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Arik.G,

איזה כיף זה חורף!!! 2384 מגהרץ על 30 מעלות במנוחה. החלון פתוח מאוד קר בחדר. אני עכשיו בודק טמפ' במאמץ (את הקירור אתם יכולים לראות בחתימה שלי) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by BlackFly,

שלום!! יש לי כרטיס מסך מסוג : Elsa Gladiac 920 Geforce3 ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק, האם זה כדאי? ואם כן...אז באיזה תוכנה להשתמש? תודה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by Mr Gadget,

אני רוצה לעשות לכרטיס Geforce2MX קצת אוברקלוקינג עכשיו משום מה 3DMARK 2001 לא עובד אצלי מכיוון שהוא לא מזהה את המעבד(אני כרגע ב OC יציב על המעבד) עכשיו לשאלתי למה 3DMark לא מזהה את המעבד האם זה בגלל ה OC? והאם מתי שאני עושה את ההמהרה לכרטיס מסך צריך לעלות את הליבה/זיכרונות כל פעם ב 2MHZ ולבדוק את היציבות ב 3DMARK 2001 או לחילופין 2003 ? אם אני יגרום להם לעבוד...

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים