עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by 6600GT,

לפורום שלום , יש לי בעיה חמורה, יש לי את המעבד אינטל e6750 ובלי אוברקלוק ההתקררות האוטומטית שלו עובד מצויין , אבל ברגע שאני עושה קצת אוברקלוק למשל מ2.66 ל2.80 ויותר , המתח של המעבד הוא 1.344 ונתקע שם לא יורד ולא עולה לא משנה מה...ביום הראשון שקיבלתי את המעבד ניסיתי לעשות אוברקלוק בלי השיטה של הקרור האוטומטי , שראיתי שהמעבד מתחתם שמתי שוב בביוס את ההתקררות האוטומטית אבל משום מה זה לא חזר לעבוד... הטענתי את ההגדרות היצרן של הביוס וגם בדקתי בויסטה שהשמירת כח היא על רגילה ועדיין שאני טיפה עושה oc זה ישר שם את המתח על 1.344 ולא זז משם... מישהו מכיר את התופעה? תודה על העזרה...

• 0 תגובות
    • 427 צפיות
  2. אוקיי זה הסיפור שלי התוכנות EVEREST ו AIDA32 מגלות את הטמפ של הלוח אם שלי בצורה אחרת מאשר ASUS PC PROBE הלוח אם שלי הוא ASUS P4S8X, הביוס אומר שהטמפ היא 39 מעלות(סתם לצורך הדוגמא) וכך גם אומר ASUS PC PROBE, אבל תוכנות כמו AIDA32 ו EVEREST אומרות משהו אחר(AIDA אומרת 46 ו EVEREST אומרת 50), לעומת זאת HWINFO32 אומרת כמו הביוס והASUS PC PROBE עכשיו מכיוון שהלוח אם שלי הוא של ASUS אז אני נוטה לחשוב שה PC PROBE צודק, אבל אין לי מושג מצורפת תמונה של המצב

• 12 תגובות
    • 767 צפיות
  3. 1) על הכרטיס מסך : מאיפה אני משיג צלעות קירור לזכרונות ומאוורר חדש לליבה ואיך אני מדביק את הצלעות לזיכרונות ואיך אני עושה OC לכרטיס מסך בעזרת התוכנה :POWERstrip 2) למעבד: יש לי זיכרון SD RAM 133 MHZ 128 MB וה FSB של המעבד הוא 133 MHZ ..... א)מה הבאס של המעבד ?????? ב) מה המהירות המקורית של הזיכרון ????

• 1 תגובה
    • 505 צפיות
  4. Started by SD Project,

אז ככה יש לי כרטיס מסך Geforce 5200 מבית Nvidia עם צ'יפ של XFX... הוא בא רק עם היטסינק אני הוספתי לו מאורר 80 מ"מ, תמונות בקרוב... אז מה אתם אומרים ?! Core Clock Frequency : 250MHz@290MHz Memory Clock Frequency : 400MHz@545MHz אההה ועוד מש'ו, למרות שעידכנתי את הביוס שלי אני לא מוצא שום אפשרות להעלאת מתח, כל עזרה תתקבל בברכה...

• 10 תגובות
    • 654 צפיות
  5. המאוורר של הטוניק טאואר התחיל להרעיש - מחפש מאוורר שקט במקומו הדרישות: ווסת מהירות שקט (במצב מינימום RPM) גודל - 120*120*25 MM כרגע למאוורר הקיים: 1,000-2,000 RPM חיבור 3 פינים סטנדרטי למאוורר של המעבד * למי שלא מכיר אותו: http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/tuniq-tower120.html תודה רבה !!!

• 8 תגובות
    • 984 צפיות
  6. Started by GREED,

האם ביג טייפון יכול להיכנס לי במארז thermaltake viking http://www.thermaltake.com/xaserCase/sviking/va4000bwssviking.htm הוספתי קישור לאתר של היצרן רשום שם את המידות של המארז תודה רותם.

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by inter-net,

רציתי לשאול בהקשר לכתבה "מערכת שליטה במאווררים - Bay Bus" שכתב ערן אבנור. לא הבנתי את החישוב השני לחישוב ההתנגדות המתאימה, המתח המופל. בכל אופן אני מעוניין ליצור מערכ שליטה למאוורר רגיל - מעבד 12 V. האם מישהו יכול לעשות את החישוב בשבילי? בתודה מראש, אינטר-נט

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by eran131,

טוב אז ככה השבוע הייתה לי בעיה ב Bios ובטעות עשיתי אתחול להגדרות של ה Bios(זה השתנה למהירות הרגילה של המעבד AMD 945) עכשיו הורדתי תוכנה בשביל לנסות משהו שנקראת GameGain הסבר- [tt]מהו בעצם Gamegain? GameGain היא תוכנת אשר סורקת את נתוני המחשב ומוציאה את המיטב מהמחשב בשביל המשחקים, התוכנה מתקנת FPS ומתקנת לאגים.תוכלו לשים לב המשחק רץ לכם יותר מהר ויותר חלק. התוכנה תואמת את הגרסאות הכי עדכניות של XP וויסטה וקלה לשימוש. עכשיו מאיץ בשבילכם זה דבר שהורס אז זהו שהוא לא הורץ כלום. מה התוכנה עושה בעקיפין בעצם? סוגרת את כל התוכנות שמפריעות ברקע ומשנה את ההגדרות ה windows שהכי יתאימו לשעת המשחק![/tt] עכשיו אני נכנס ל"מאפיינים" ב"מחשב שלי" וזה מראה לי משהו ממש מוזר(צד שמאל…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by yair_gobani,

איך מעלים את המתח למעבד כי בביוס אי אפשר לגעת הוא "נעול"

• 3 תגובות
    • 957 צפיות
  10. Started by KoM,

לאור הכתבה החדשה, מהי דעתכם האישית על המוצר, אני אישית התאכזבתי, לא כל כך מהביצועים שהיו סבירים עם הספייר 70 מילימטר, אלא מבנייה משונה משהו, ואיכותיות לא גבוהה... דעתכם ?

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by sa_ka,

אז ככה יש לי את הלוח gigabyte ga-m59sli-s5 ומעבד AMD 5600 + X2 (פירוט מלא של המערכת במפרט בצד) המחשב אצלי כבר כ3 חודשים והחלטתי בגלל שהגענו לחודש OCtober חודש הOC לעשות OC למערכת שלי. אז ככה הבעיה היא שאני לא מוצא כמה תפריטים בביוס התפריטים של הצ'יפסט ושל הזיכרון. הלוח אחרי עידכון ביוס מאתמול. לדעתי אני לא מגיע ליציבות במאמץ בOC חלש בגלל שאני לא מצליח לנעול את מחלק הזיכרון ל1:1 המעבד מקורר מים וטמפ' שלו מצויינות בסטוק 31 מעלות מקס' במנוחה ו46 מקס' במאמץ מי שמכיר את הלוח יודע עד כמה הוא מקורר ע"י הקירור סטוק והטמפ' של המארז בטמפ' החדר שלי * OC אינו חדש לי ואני עושה זאת כבר בערך כ5 שנים מאז שיש לי את המערכת קירור מים. אשמח לעזרה תודה מראש sa_ka

• 0 תגובות
    • 517 צפיות
  12. Started by dani688933,

יש לי 5850 HD של GIGABYTE ועשיתי לו OC 815 מהירות ליבה ו1175 מהירות זיכרות (ללא שינו הוולטג') זה טוב בשביל הכרטיס הזה? ב3D MARK הקרטיס עלה ל 67 מעלות MAX. ויש לי כמה שאלות לגבי MSI AB כשאני מפעיל את המחשב זה עולה בלי ההגדרות נכון? אני מפעיל את הOC רק כשאני משחק זה בסדר לשנות את מהירות הליבה כל הזמן?

• 1 תגובה
    • 776 צפיות
  13. Started by spatz,

יש לי חבר עם לוח Asus P4T ומעבד Intel Pentium 4 1.4 והביוס מראה תמיד שהמעבד שלו בסביבות ה-70 מעלות, גם המחשב היה סגור יומיים רק פותחים את המחשב, מסתכלים והמעבד ב-70... זה לא נראה לי הגיוני... איפה הבעיה??

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אמנם יש לי AMD XP 1700+ וכבר ראיתי שיש כאלה התמהים למה מישהו ירצה להמהיר אותו אבל מכיוון שאני מריץ תוכנית חישובים קטלנית שדורשת זמן עיבוד ממושך אפילו במחשב כזה, אני רוצה בכ"ז לסחוט את הלימון עוד קצת אם אפשר. כרגע, בעזרת EASYTUNE ללוח אם 7VTXH+ אני עובד ב-FSB 147 ביציבות בלי שום שינוי אחר במערכת (מארז פתוח ואוורור עוזרים לבעיית החמום - 48 מעלות ב-FULL LOAD). מעבר לזה, מערכת נופלת בסוף. רציתי לשאול בעניין שנוי המכפלה. לפי מה שהבנתי במחשבי AMD זו פעולה לא פשוטה והנה הסתכלתי בחוברת של הלוח ומתברר שמה שמכוון זאת נקרא CLOCK_RATIO המורכב מחמישה מתגים הניתנים (לפחות למראית עין) להסתדר בכל צרוף שארצה. כרגע הם נמצאים במצב מכפלה 11 ולפי החוברת יש אפשרות ל-11.5, 12, ו-12.5 ומעלה (…

• 9 תגובות
    • 991 צפיות
  15. טוב, אז ככה יש ברשותי מעבד Athlon Xp 2500. ומאוד התפתתי לעשות לו אוברקלוק. אני העלתי בביוס את ה- FSB ל- 200 במקום ל- 166 והמעבד עבד במהירות 2.20Ghz כמו XP3200. העליתי את הווינדוס ומייד אחרי זה הורדתי בחזרה. יש סיכוי, שעשיתי נזק כלשהו למעבד? ויש דרך כלשהיא לבדוק את זה? תודה.

• 8 תגובות
    • 605 צפיות
  16. Started by Ramsses_II,

הרכבתי עכשיו את המחשב החחדש שלי ורציתי לדעת אם סידור הכבלים טוב... רק שתדעו שנאבקתי עם הכבלים כדי לסדר אותם יחסית "נקי" וזה היה קשה... אם זה מספיק טוב אז תגידו לי. אם זה ייפגע באוורור (והאוורור מאוד חשוב לי בהתחשב בכרטיס המסך - מצורפת תמונה חמודה -ולפי זה שיש לי OCZ Reaper&Vendetta2) אז תציעו לי איך לשנות. ואני חשבתי שיהיה קל כי קניתי ספק מודולרי... פחחח. [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. בקיצור בקרוב אני משדרג כרטיס מסך ואני גם רוצה להוסיף שני מאווררים למארז ומאוורר חדש למעבד.... אז ככה: הטמפ' של המעבד שלי הם ככה (וכן אלו הן הטמפ' אז בלי שאלות כגון: אתה בטוח שאלו הטמ....?? וכדומה) : ביום 25-28 במנוחה ו29-33 במאמץ. בלילה 22-25 במנוחה ובקשר למאמץ לא בדקתי אבל אני משער כ27-29. המעבד שלי הוא AMD ATHLON 64 3000+ VENICE S939 עם מאוורר סטוק. אני רוצה לקנות למעבד את ה BIG TYPHOON הידוע. השאלה שלי היא: בכמה אתם חושבים שה BIG TYPHOON יוריד לי בטמפ' לדעתכם?? בתודה מראש קובי שחר :xyxthumbs

• 8 תגובות
    • 967 צפיות
  18. יחד עם הקירור שבא איתו (Accelero X2) לאיזו מהירות מעבד וזיכרונות ניתן להגיע? (בסטוק הוא 600 למעבד ו-700x2 לזיכרונות)

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  19. Started by ArielN,

זהו המפרט שלי: AMD 2500+ BARTON ABIT NF-7 TWINMOS 512MBDDR 3200PC WD 120GB 7200RPM 8MB ATI RADEON 9700 NOT PRO מארז רגיל עם חלון בצד, מאוורר אחד בצד המחשב, וקירור על המעבד של Thermaltake Volcano 7. הממוצע של המעלות במחשב הוא בין 55~60 מה אתם אומרים יש מצב לאוברקלוק לכרטיס מסך? אל תגידו לי "אם תקנה זה וזה אז כן", עם מה שיש לי כרגע, זה אפשרי?

• 1 תגובה
    • 427 צפיות
  20. Started by lm,

אני יודע שאתם לא יכולים לגלות את העתיד אבל חשבתי שאולי כן חחח סתם חשבתי אולי תוכלו לנחש בערך, זה המקרה: היום ישבתי איזה שעתיים לחתוך צלעות לזכרונות של הכרטיס מסך מאלומיניום שהיו לי מאיזה מחשב ישן ושמתי עליהם 2 מאווררים קטנים שתופסים בדיוק את כל הגודל של הצלעות ושמתי עוד מאוורר 80 מכוון עליו ועוד אחד קטן גם על הכרטיס מסך ועכשיו יש לי כאלה דברים שחורים במשחקים (ניראה לי שקוראים לזה ארטיפקטים) והגעתי לאותה תוצאה באוברקלוק לפני ששמתי את כל הקירור הזה זה הגיוני???? ד"א יש לי כרטיס FX 5200 והמהירות זיכרון עכשיו עומדת על 393 והמהירות מעבד על 320 אבל שאני מעלה את הזיכרון והמעבד(של הכרטיס מסך כמובן) אז רק הזיכרון עושה בעיות ארטיפקטים המעבד לא עושה אבל אני פוחד שאני יגזים באוברקלוק…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. עשיתי C@ לAMD4400 מ2.3@2.7 אחרי 2 דקות בדיקה הוא מודיע על קריסה מתח סטוק 1.3 235X11.5 מכפלה טמפרטורה IDLE 34 מאמץ 52 מה הבעיה?

• 5 תגובות
    • 558 צפיות
  22. אם לא הבנתם אותי כמו שצריך מדובר על התוכנה הזאת: http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1095117447,56170, לבעלי NFORCE2 הטמפרטות מנוחה צריכה לצנוח בכמה וכמה מעלות, הייתי רוצה לראות עד כמה זה עוזר לכל אחד..

• 84 תגובות
    • 4.8k צפיות
  23. Started by Pitzinyelo,

יש לי מארז עם מקום לשני מאווררים של 80. אני רוצה שמערכת הקירור תהיה סבירה עד כמה שניתן. לעניינינו: האם הדבר החכם ביותר הוא לשים את אחד מהם כINTAKE ואחד כEXHAUST? ראיתי שהיום המארזים המודרניים באים בדרך כלל עם שילוב בין שתי האופציות. ניסיתי את שתי האופציות, ובנתיים אני לא רואה שום הבדל ביניהן : כמו כן, האם לEXHAUST נמכרים מאווררים "מיוחדים" או שזה תמיד אותם מאווררים?

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  24. Started by Asaf.Y,

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=82284 היפנים האלה.....

• 6 תגובות
    • 697 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.