אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אני שוקל לקנות את הקירור הזה של ThermalTake: (http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0391/cl-p0391.asp) יש לי לוח P35-DS4 של ג'יגה בייט. ללוח יש צלעות קירור די גדולות, ואני חושש שהם יפריעו לקירור. מישהו יודע אם זה מתאים? למישהו יש לוח כזה וניסיון עם קירורים מהסוג הזה? אולי חשוב לציין שכל 4 הסלוטים של הזכרון תפוסים, ככה שאם הוא מפריע לזכרון זו גם בעיה. (למרות שאני מאמין שהוא לא אמור להפריע..) ובכלל, איך הקירור הזה? אני יודע שיש קירורים יותר טובים ממנו, אבל אני מחפש גם משהו שיראה טוב, וגם יחסית למחיר לדעתי הוא נותן תפוקה לא רעה.. לא? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב יש לי לוח אם של Matsonic דגם ms7127c . {VIA Apollo PRO} מעבד PIII 700 FSB100 ... אני עכשיו עובד על 112FSB והמעבד על 784MHz ... כשאני מגביר את ה FSB ל 124 המעבד עובד על 868MHz אבל הווינדוס לא עולה .. (ניסיתי כל ווינדוס ) . עכשיו אפשר להמהיר את המעבד על ידי הגברת המתח אבל כשאני משנה לx8 , הוא משום מה לא עובד על X8 אלה חוזר לX7 . אז יש לי עכשיו 112x7=786MHz ... אז אני רוצה להוציא יותר מהמעבד . בקשר לקירור אין לי בעיה , חבר שלי קיבל Volcano 7+ אז לקחתי לו את HSF הקודם שלו מהAMD ... אז עומד לי עכשיו קירור דיי חזק. והטמפ' על 30 מעלות .. אז אני חושב שאפשר להוציא עוד מיץ ממנו . כל תגובה תתקבל ... וגם מישהו שממהיר את ה PIII שלו שיספר עד איפה הגיע .
-
בפורום חומרה לא ענו אולי מישהו פה ידע: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=1;action=display;threadid=2898
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD3000+ בסוקט 754 והוא חם בטירוף. המעבד נמצא על 45~ מעלות ב-IDLE ו-55~ מעלות במאמץ והמחשב כל הזמן עושה ריסטים במשחקים בגלל החום אני משער. יש לי את המארז COMPUCASE LX-6821 שבא עם מאוורר 120 שמכניס אויר מאחור והוספתי SF2 שיוציא אוויר מהצד של המארז וחוצמזה יש לי את הגוף קירור סטוק שבא עם המעבד. יש לי אפשרות להשיג עוד 2 מאווררי SF2 אבל אין לי איפה לדחוף אותם במארז כי אין בשבילם מקום. אם יש לכם אולי פתרון נורמלי לקירור המעבד שלא יגרום לי לפשוט את הרגל או סתם משהו שיפסיק את הריסטים הבלתי-נסבלים אז אני אשמח אם תעזרו לי.
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני קונה את הכבל הזה http://www.pch.co.il/docs/pd-83220401.htm ורוצה לחבר אותו לסי די ולצורב, אבל סי די וצורב עובדים על 33 או ו-66 ATA והכבל הוא 133 ATA עכשיו אני רוצה לדעת אם יהיה לי בעיה לחבר את הכבל הזה אליהם? (אנשים שכבר יש להם ככה מחובר בבקשה להגיב) וגם כן אם יש למישהו מושג מה המרחק בין החיבור שלו של הלוח אם לבין החיבור של ה-slave? (שזה השני ולא הראשי)
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עשיתי אנדרקלוק למעבד 6000x2 מ 3.0 ל 2.6 רק אני רוצה להיות בטוח ולא לחשוש שאולי טעיתי במשהו {שאולי לא הבנתי נכון} נכנסתי ל power user overclock settings שם כתוב cpu ratio ושיניתי אותו מ default ל x13 2600 יש אפשרות לשנות גם כן בחצאים ל x12.5 2500 אם תוכלו לענות לי על שני השאלות הבאות 1 }האם עשיתי נכון ולא טעיתי באיזה משהו? או ששכחתי להגדיר בנוסף עוד משהו? 2} האם המעבד שלי עכשיו בטוח נמצא על 65w אחרי הירידה ל 2.6 ? {כי המעבד הקודם 5600 89w גם כן נשרף לי ורק המעבד שהיה לי לפני שנה 4600 65 w החזיק לי כמו שצריך ולכן אני רוצה את המעבד שלי גם 65w } 3 } האם יש תוכנה שאני יכל לבדוק כמה וואלט המעבד שלי לוקח עכשיו ? תודה מראש
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1.Geil dragon pc3500 256x2 2. Geil ultra platinum pc3500 256x2 3. Kingston Hyperx pc3500 256x2 4. Corsair Twinx 3200c2 256x2 מה מהם הכי כדאי? אופציות נוספות מתקבלות (בתנאי שזה לא מושקין הם יקרים מדי )
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש (אחרי ברורים מסוימים בפורם) המחשב מיועד לשימוש תוכנות גרפיות (אדובי בעיקר) לוח אם: ASUS P9X79 מעבד: INTEL 3930K : CORE I7, S2011, 3.2GHz - BOX קירור למעבד: Noctua NH-D14 SE2011 CPU Cooler זכרונות: 32GB 4x8GB Corsair Vengeance Quad Channel כרטיס מסך: MANLI GTX580 1536MB GDDR5 - RETAIL דיסק קשיח :Intel 120GB SSD 510 Series Sata III 2.5'' דיסק קשיח:DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata III ספק כוח: High Current Gamer 750W Active PFC 13.5cm PSU מארז: Phantom 410 NZXT איזה רמת אוברקלוק מומלצת פה אציין שתוכנות אדובי משתמשות רבות במעבדי הCUDA של כרטיס המסך וקידודים מעמיסים רבות על המעבד כמו כן התוכנות הנ"ל יודעות היטב להשתמש בכמות כזו של זיכרון תודה לכל המגיב…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בעקבות המפרטים המומלצים שבאתר קניתי מחשב מבוסס AMD 1700+ ואני ממש מתחרט על שלא בחרתי סלרון או פנטיום. הסיבה היא שאת כל הכסף שחסכתי בהעדפת ה-AMD גיליתי שלאט לאט אני מוציא על פתרונות קירור למפלצת הזאת הטמפ' מזנקת בקלילות אל מעל 60 מעלות ובמשחקים כבדים המחשב כובה (וזה גם שיפור שלמזלי הוכנס למעבדי AMD אחרת הוא היה נשרף לי ביום הראשון כשהפעלתי אותו ללא משחה טרמית בטעות) עכשיו בקיץ, עם כל החמסינים חבל לי על הזמן... ולא חשבתי אפילו על לעשות לו OVER CLOCKING
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי שפתחתי ת'רד על אפשרויות לקירור אוויר, התחלתי לחשוב על קירור מים. אז ככה, אני מחפש מערכת שלמה (בלוק לCPU, בלוק לGPU, רדיאטור, צנרת ומשאבה) בתקציב של בערך 1500 שקלים. אני מעדיף לקנות בארץ אבל אין לי בעייה להזמין מחו"ל. אני אשמח להמלצות והצעות. תודה מראש!
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עשיתי oc עצום לכרטיס מסך של אחותי GEFORCE 2 MX 200 כאשר בהתחלה המהירויות היו - ליבה 175 זיכרון 165 וOC ל- ליבה 270 זיכרון 185 היגעתי למהירות העצומה במעבד בקח ששמתי היטסינק של סוקט A (היטסינק הישן שבא עם המעבד) והנה כמה תמונות :תיכנסו לפה פה יש את התמונות... גם פה יש עוד תמונה....
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בהנחה ואני קונה מעבד TRAY E6000, ולא מתוכנן OC האם יש סיבה להשקיע בקירור שונה מקירור סטוק ? אני לא מרגיש צורך להוסיף קירור מיוחד ולכן אם קירור הסטוק לא מספיק טוב למעבד הנ"ל אז אני אשמח להמלצה על קירור זול שישמור על טמפ' סבירה ורעש נמוך (לצורך העניין הרעש של מאווררי הסטוק של סדרת ה E4XXX לא מפריע לי יותר מדי )
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בבקשה תמליצו לי על היטסינק עד 300 ש"ח... דרך אגב איך הגוף הזה:Thermaltake P4 Spark 7+ Highest Performance Cooler?
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תראו אני יפרט עכשיו: אני רוצה להכין מוד של כמו פאן באס יענו מתגיד שזה יפעל כך- מתג1-פותח את המחשב מתג2-עושה ריסט מתג3-פותח סידי מתג4- פותח צורב מתג5- פה אין לי מושג ורעיונות יתקבלו בברכה עכשיו אני צריך שתתנו לי הסברים איך בדיוק אני בונה הכל ואיך זה יראה ומה אני צריך לעשות במדויק כי אני לא מבין כלכך ואני מת לעשות את זה אז מפורט ומי שיכול אולי תמונות או סרטוטים ותדה רבה לעזורים ומצטער על התרחה
-
- 33 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הספק שלי הוא 250 W זה ימנה ממני להוסיף מאווררים? או שזה לא יפריע?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. לא ברור לי להיכן המאוורר אמור לפנות (מאוד חדש בתחום). ההוראות של ההתקנה איומות! האם המאורר אמור להיות כאשר......... טוב חבל על המילים - הנה תמונה: הכוונה שלי כאן הייתה שהמאוור ינשוף אל תוך גוף הקירור (הרי זה מה שאמור להיות, לא?) האם התקנתי כראוי (אם קשה לראות דרך התמונה, קידמת המאוורר פונה כלפי, ואחורי המאוורר פונה כלפי גוף הקירור)?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי קירור סטוק של אינטל, מעבד I7 860 , נמצא בOC ממש מינימלי של 2.93 במקום 2.8, הטמפ' בIDLE עומדת על 55 מעלות. הטמפ' במאמץ מגיעה ל100 מעלות עם PRIME 95. בדקתי גם בביוס , הטמפ עומדת של עם 58 מעלות. הנה תמונות שמראות את זה. גם של REAL TEMP גם של CPU-Z וגם של PRIME. אם אתם אומרים שהמעבד לא מורכב טוב, אז בדקתי את זה עכשיו פעמיים (הרכבתי כבר המון גופי קירור, זה לא פעם ראשונה). כל הבדיקות נעשו שהמארז פתוח, יש זרימת אוויר ממש טובה במחשב. מקדימה למטה מכניס אוויר, בתור המארז איפה שהכוננים של ה5 וחצי יש מאוורר ממש חזק של איזה 90CFM, עוד מאוורר של 110 CFM מאחורה שמוציא אוויר, ומאוורר נוסף של 110CFM שמוציא אוויר. מה יכול לגרום לטמפ כזאת גבוהה? יש מצב שזה הקירור הזה שהוא פשוט כזה מעפ…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC לכרטיס הזה בכלל כדאי להיכנס לזה אני יודע שצריך כמובן להחליף לו את הקירור האם כדאי להשקיע והאם הביצועים יכולים להיות הוגנים לעבודה..אם כן האם מישהו יכול להפנות אותי למדריכים כי בחיים לא עשיתי OC לשום דבר זו פעם ראשונה. (מקווה לא להתמכר) תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני שוקל לעשות אוברקלוקינג למעבד שלי (2 GHZ) לשיפור קל של משהו כמו 400-600 MHZ בקשר למערכת איוורר יש לי: מאוורר CPU של אינטל מאוורר 80 מ"מ בצד הקדמי למטה שמכניס אוויר מאוורר 80 מ"מ בצד האחרוי באמצע שמוציא אוויר ואת זה של הכרטיס מסך (אני לא חושב שזה חשוב) אז בקיצור האם אני יכול לעשות אוברקלוקינג בתנאים שלי? עוד מידע על המחשב במפרט שלי
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התחלתי לסדר את המארז כדי לאפר זרימת אויר וקירור מירבי בפנים. המארז מסוג COMPUCASE 6A19 עם שני מאוררים 120 MM מקדימה ומאחורה. יש לי שני הרד דיסקים (רוב השימוש נעשה רק באחד מהם) והייתי רוצה לדעת איך עדיך למקמם: כמו בתמונות בשורה עליונה: שניהם הכי למטה ודיי צמודים עם מרווח קטן של סנטימטר בינהם, וזה יוצר חלל יפה במרכז המארז. או כמו בתמונות בשורה התחתונה: יש מרווח של שלב אחד בינהם, וזה קצת יותר צפוף במרכז המארז. האם זה בעייה שהם צמודים בהתחשה שיש שימוש מסיבי רק באחד מה? בקיצור מה עדיף?
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לא ידעתי בדיוק לאן לזרוק את הנושא הזה... אבל זה בכיוון... יש לי מעבד E8400 שבשימוש ב-HTPC שלי, שמתי לב שהוא מאוד חם - כנראה הסיבה היא השריטה הקטנה שיש עליו (כאשר הורדתי את הסטיקר של האחריות, החליקה הסכית היפנית פעם או פעמיים ) מדובר בכ-48-50 מעלות במנוחה... (גוף קירור STOCK). כאשר לפני זה היה במחשב הראשי שלי עם ZALMAN cu7700 למי שמכיר, עם טמפרטורה של 43~ במנוחה (המון יחסית לגוף קירור ברמה הזו - כרגע עובד עם מרובע ליבות עם 36 מעלות במנוחה). רציתי לעשות lapping למעבד בתור פתרון... קראתי על מה שצריך לעשות, אבל לא יודע איזה ניירות שיוף יש בארץ ואם כדאי להתחיל מהניירות הגסים כמו במדריך. יש כמובן אפשרות להזמין מ-eBay: http://cgi.ebay.com/1-Sandpaper-Wet-and-Dry-Sand-Paper…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לתת חוות דעת למי שרוצה לקנות, הכרטיס נתן לי 7930 ציון בסטוק ב3D MARK 05, סמתי קירור זלמן על הכרטיס הוא על 41 מעלות במנוחה ברגיל הוא היה על 47 הצלחתי להגיעה עים הליבה ל570 מ450 עים ממש טיפה ארטיפקטים שלא רואים במשחקים רק ב3D מראק ממש טיפה כמעט ולא שמים לב , זכרונות הגעתי מ1260 ל 1700 הזכרונות נתנו יותר אבל נראה לי מספיק, במאמץ הוא מגיעה ל50 מעלות אולי יותר לא שיחקתי הרבה זמן ציון סופי ב3D מראק 05 9300 נראה לי ממש מכובד אחלה כרטיס שבעולם ממש מומלץ
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לעניינינו ... המחשב שלי כרגע (ענייני תקציב) p3-1ghz - original cooling for cpu asus cusl2 tnt2 32mb 512ram 133mhz - 1 samsung, 1 micron - each 256 enermax case/ 430watt enerman psu 3hd's + 2 burners inside the case fans 4 right now the system is clocked as followed : fsb-150mhz sdram - 150mhz pci 37mhz vcore : 1.80 volt מכפלה של 7.5 = 1125mhz עד עכשיו (רץ יותר מלילה שלם) לא הרגשתי שום בעיות, אני חושב שהרכש העתידי : צלעות קירור לזכרונות, מודינג לדלת של המארז - תוספת שתי מאווררים במתקון כלשהוא עם חלון עליה, ערכת קירור מים (שאפשר יהיה להשתמש במשאבה לשתי צלעות (גם למעבד וגם לכרטיס מסך עתידי)) אני חושב שעם האלמנטים הנ"ל אני אוכל להגיע למהירויות של 1.5 ואולי יותר ... מ…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם . איזה קירור (מפלונטר) כדאי ל- i5 3470 ? בתוך מארז ANTEC P100 + 280X תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בדיוק בשלבי OC למעבד והגעתי כבר ל419 FSB, הבעיה שאחרי 3 וחצי שעות בOCCT הוא נותן לי ארור, ניסיתי להעלות מתח ואחרי שעתיים ו-40 דקות שוב ארור. ניסיתי עוד קצת מתח ועדין אחרי 3 שעות נתן לי ארור. הזיכרונות בOC קטן (על 833) והם על 6 6 6 18 שאין לי מושג מה זה אומר. בינתיים ניסיתי להוריד ל-418 ואת הזיכרונות שמתי על 5 5 5 15(שראיתי שאנשים שמים את ככה) ואני בודק כרגע עם PRIME95. כדאי להעלות מתח לגשר צפוני? אולי גם לזיכרונות? נ.ב, מ420 אין POST והעלתי עוד מתח גם בשביל לבדוק. מקריאות פה בפורום ובגוגל כנראה שזו המגבלה של הלוח אז אני מנסה לייצב על 419 ובזה אני אסיים.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-