עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by The_Byter,

הגיע אלי הערכה החביבה הזו : ואני שמח לבשר שה+1600 XP שלי נפתח בהצלחה ! מי שמעוניין שיצור קשר.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by izikd,

היי, לפני כשבועיים רכשתי את ה AC Freezer 64 LP. חיברתי אותו וישר איך שהפעלתי הוא התחיל להרעיש בצורה נורא מחרידה. הרבה יותר מהקרור סטוק, שהוא אמור להיות שקט בהרבה ממנו. גיליתי שהבעיה נעוצה בזה שבביוס הוא היה מוגדר על PWM ולא עם DC, מה שמוזר לי, כי כפי שאני מבין הוא אמור להיות דווקא PWM. עכשיו הוא אומנם יותר שקט, אבל בכל"ז כאשר הטמפ' עולה הוא מתחיל להסתובב מהר יותר, ועושה רעש נורא מחריד. אני רק אזכיר שהגרסת LP אמורה להיות יותר שקטה מהרגילה משום שהיא מיועדת יותר לHTPC. מישהו נתקל בזה? יש פתרון? תודה, איציק.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20X4%209850%20Black%20Edition%20-%20HD985ZXAJ4BGH%20(HD985ZXAGHBOX).html רכשתי את המעבד הזה. חברים, אשמח אם תמליצו לי על אמצעי הקירור הטוב ביותר לתושבת 940 אבקש שההמלצה שלכם לא תהיה מוגבלת במחיר. אם תרצו, אפשר גם שתמליצו על שני אמצעי קירור, כול אחד בקצה האחר של תקציב - נמוך וגבוה. המערכת תעבוד על משחקים כבדים, הרבה סרטים, כולל חיבור קבוע לטלויזיה בסלון, לצפיה דרך מערכת קולנוע ביתית, כמובן אינטרנט(בדרך כלל פתוחים כ- 10 דפים עת ובעונה אחת), תוכנות שיתוף (אמיול, ביטורנט), ייתכן שיופעלו מס' מהפונקציות הנ"ל בעת ועונה אחת, ועוד. המעבד יופעל במארז, עם הזכרון, כרטיס מסך והדיסקים הקשיחים המתוארים במפרט המחשב שלי, ועם לוח 940 משודרג ובדג…

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by TGA,

אפשרי לשים 4 מאווררים על MUGEN2? אם כן אפשר אולי לראות איזה תמונה (אני יאמין גם בלי תמונה אבל רוצה פשוט לראות תמונה איך זה נראה) קניתי לפני כמה ימים מאוורר ואני רוצה לשים אותו על הMUGEN2 ואין לי מן קליפסים מיוחדים שאני יוכל לשים על הMUGEN2 מאיפה אני יכול להשיג כאלה קליפסים? שאלה קצת לא קשור למיוגן? מאיפה אני יכול להשיג מאוורר שעובי שלו פחות מ25MM בארץ? תודה, לעוזרים.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. התקנתי קולר 620 (קירור מים של אנטק) על i5 2500K (בלי OC כרגע) ויש לי לוח של גיגה בייט ככה שאני משתמש ב touch bios בשביל לקרוא את הטמפרטורה של המעבד בביוס מתוך windows. עכשיו שאני משווה בין מה שהביוס מדווח בוינדוז לבין real temp, speedfan וכל התוכנות האלה זה מראה הפרש של כמעט 10 מעלות ממה שהביוס מדווח. בביוס אני מקבל בין 30 ל- 32 מעלות. ובתוכנות צד שלישי אני מקבל ~ 40 מעלות. אני שובר ת'ראש ומנסה להבין למה, ואיזה מהם זה הנכון, הנטייה שלי היא לכיוון הביוס אבל עדיין...יש פה סוג של "מסתורין" שלא עליתי עליו עדיין. תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. עשיתי אנדרקלוק למעבד 6000x2 מ 3.0 ל 2.6 רק אני רוצה להיות בטוח ולא לחשוש שאולי טעיתי במשהו {שאולי לא הבנתי נכון} נכנסתי ל power user overclock settings שם כתוב cpu ratio ושיניתי אותו מ default ל x13 2600 יש אפשרות לשנות גם כן בחצאים ל x12.5 2500 אם תוכלו לענות לי על שני השאלות הבאות 1 }האם עשיתי נכון ולא טעיתי באיזה משהו? או ששכחתי להגדיר בנוסף עוד משהו? 2} האם המעבד שלי עכשיו בטוח נמצא על 65w אחרי הירידה ל 2.6 ? {כי המעבד הקודם 5600 89w גם כן נשרף לי ורק המעבד שהיה לי לפני שנה 4600 65 w החזיק לי כמו שצריך ולכן אני רוצה את המעבד שלי גם 65w } 3 } האם יש תוכנה שאני יכל לבדוק כמה וואלט המעבד שלי לוקח עכשיו ? תודה מראש

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by FatherBoard,

הזמנתי סוף-סוף ולאחר שחסכתי מספיק כסף את כל הרכיבים למודינג מארה"ב. זה כולל: 1 - מארז אלומיניום מדהים + 3 חלונות (בצדדים ולמעלה) 2 - 3 קתודות אור קרות 3 - 2 מאווררים עם 3 לדים צבעוניים 4 - מאוורר עם גריל בצורת גולגולת 5 - כבלי IDE\FLOPPY מעוגלים, צבעוניים ושקופים. ושאר ממתקים... עכשיו, אני די חדש בכל הנושא הזה של מודיג, וגם לאחר שקראתי כמה מדריכים ועשיתי חיפוש באתר לא כ"כ הבנתי לאן מחברים את הקתודה הקרה. במדריכים רואים כמו מין כרטיס כזה עם חיבור של 2\4 פינים ואליו מחברים את הקתודה. מה זה הדבר הזה? מחברים את ישירות לספק עם היציאת 5\12 V הרגילה? ועוד משהו - איזה ספק אתם חושבים שאני צריך בשביל שיחזיק את כל זה + צורב + DVD + שני הרדיסקים + פנטיום 4 2000 + ג'4 טי4200 ? 350 W…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by tzviran,

מתברר לצערי שאין לי חיישני חום על לוח האם. איך אני יכול בכל זאת למדוד טמפרטורה? ??? תודה

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. הבאתי מיפן את 2 החלקים בעלות כוללת של 2000 שקל.. ;D תמונות : http://planet.nana.co.il/venom21/PICT0003.JPG http://planet.nana.co.il/venom21/PICT0004.JPG ואפילו קצת OC.. http://rotter.name/User_files/nor/422ebb6c72913dad.jpg עוד יש לי קצת בעיות אז בנצ'מארקים אין.. הSPD של הזכרונות הוא 2-2-2-5 משום מה וכל תזמונים אחרים שאני שם במניואל גורמים לצפצופים..

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by d30DK,

שלום, יש לי מארז Thermaltake Spedo Advance http://www.thermaltakeusa.com/product.aspx?c=1400&id=1829#Tab2 בחלק העליון יש מאוורר: 230 x 230 x 20mm fan, 800rpm, 15dBA לצערי הוא 'מת', לא עובד (אם מנסים לסובב ידנית הוא מאוד נוקשה) ואני רוצה לדעת אם אפשר להחליף אותו במאוורר אחר, או אפילו זוג מאווררים למשל 12 ס"מ מישהו יודע אם במקום המאוורר 23" יש מקום להכניס בכלל מאוורר אחר? תודה מראש! עריכה: עכשיו מצאתי שמוכרים מאוורר 23" באייבורי למארז שלי. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8125 המחיר הזה סביר למאוורר כזה? נראה מחיר גבוה קצת.

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. יש לי מעבד AMD3000+ בסוקט 754 והוא חם בטירוף. המעבד נמצא על 45~ מעלות ב-IDLE ו-55~ מעלות במאמץ והמחשב כל הזמן עושה ריסטים במשחקים בגלל החום אני משער. יש לי את המארז COMPUCASE LX-6821 שבא עם מאוורר 120 שמכניס אויר מאחור והוספתי SF2 שיוציא אוויר מהצד של המארז וחוצמזה יש לי את הגוף קירור סטוק שבא עם המעבד. יש לי אפשרות להשיג עוד 2 מאווררי SF2 אבל אין לי איפה לדחוף אותם במארז כי אין בשבילם מקום. אם יש לכם אולי פתרון נורמלי לקירור המעבד שלא יגרום לי לפשוט את הרגל או סתם משהו שיפסיק את הריסטים הבלתי-נסבלים אז אני אשמח אם תעזרו לי.

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by The_Byter,

שקט, יעיל, קטן

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. העניין הוא כזה - ניסיתי את כל מה שיכולתי בקשר להמהרת המערכת שבבעלותי כרגע , אך אני ניתקל בבעיות מסוימות , אם משהו , אשר בבעלותו מערכת זהה\דומה , יוכל פשוט להגיד לי איזה הגדרות הן ההגדרות הטובות ביותר הן לזכרון\לוח\מעבד , גם אנשים אשר סתם רוצים לעזור , עזרתם תתקבל בברכה... המערכת : XP1800+ (correctly on 1620 MHz) מכפלה לא פתוחה , על כל זה SLK600 וAS3 כך שאין בעיה של קרור Gigabyte GA-7VRXP REV 2 , גוף הקרור על הCHIPSET הוחלף לTT CRYSTAL ORB וכמובן AS3 CORSAIR 256MB DDR333 CMX256A-3000C2 Leadtek GF 4 Ti 4400 @ 300/650 *הSTEPPING של המעבד -AGOGA *ברגע זה , כל המתחים על DEFAULT. *BIOS מעודכן לגרסה F9.

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Dany_74Q,

2600k L041B200@ 5.252GHz 1,4v Asus P8P67 deluxe 8GB G.skill Ripjaws X CL9 NH-D14 1MB 8MB 32MB כרגע יציב על 5ghz במתח 1.375 , יציב (prime + linx avx) ומעלות לא גבוהות מ64 .

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. ואיזה מאוורר לקירור פנים המארז הכי טוב?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. Started by ehh,

מבקש המלצות לקירור שקט עד 400 ש"ח. במחירים כאלה עדיף קירור נוזלי או קירור אוויר? מתכנן לעשות OC למעבד.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. המוטו הוא יותר פרקטיקה, פחות כל השאר בערך. אם זה יצא יפה בסוף אז אחלה, בונוס ודבר אחד נוסף, רעש הוא לא שיקול, מבחינתי אפשר לכבות את המחשב כשהולכים לישון. נכון, אני לא רוצה לחיות עם ג'מבו 747 בסלון, אבל אני מעדיף מאוורר שיעבוד על 12V עם שליטה של פוטנציומטר וסל"ד גבוה מאשר אחד שנותן סל"ד בסיסי נמוך יחסית. כמובן שאני פתוח לתובנות בנושא, כך שאם יש סתירה בין הבקשות שלי או לחילופין אפשר לקבל גם פרקטיקה, יופי ושקט אז הרווחתי אפילו שלוש פעמים. הלאה, לנושא עצמו. המארז, שלצערי אין לי מושג אפילו איך לקרוא לו הוא בעל המידות הבאות. גובה 41 ס"מ רוחב 20 ס"מ עומק 43 ס"מ מבחינת מאווררים קיימים מאוורר אחד מתוך שניים אפשריים בחזית המארז (80 מ"מ) מאוורר אחד מאחורה (80 מ"מ) פרט לאפשרות הברורה…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אני קונה את הכבל הזה http://www.pch.co.il/docs/pd-83220401.htm ורוצה לחבר אותו לסי די ולצורב, אבל סי די וצורב עובדים על 33 או ו-66 ATA והכבל הוא 133 ATA עכשיו אני רוצה לדעת אם יהיה לי בעיה לחבר את הכבל הזה אליהם? (אנשים שכבר יש להם ככה מחובר בבקשה להגיב) וגם כן אם יש למישהו מושג מה המרחק בין החיבור שלו של הלוח אם לבין החיבור של ה-slave? (שזה השני ולא הראשי)

• 27 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by tvholic,

אהלן כולם, קראתי באתר את המדריך איך לנקות את המעבד וכרטיס המסך מהמשחה הטרמית הישנה לפני שאני שם את המשחה החדשה. במריך כתוב להשתמש באלכוהול, זה קריטי אם אני אשתמש באציטון? זה יכול לפגוע? תודה רבה ויום נעים

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אם אני עושה אוברקלוקינג למעבד אינטל פנטיום 4 ויקרה משהו אז האחריות יכסה את זה?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. אוקי אז ככה רוב הזמן אני רואה את הלוח אם על 51 ואם אני מפעיל משחק וכד' הוא עולה ל52 אציין שלפני כמה ימים שמתי משחה טרמית והחלפתי מאוורר חיצוני שהיה מקולקל וכנראה גרם למחשב להתקע כל הזמן מה לעשות כדי להוריד קצת את הטמפרטורה הזו ? או שזה נורמלי?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by ProSoldier,

שלום. אני רוצה לקנות קירור למעבד AMD Athlon 64 3500+ Integrated into Chip FSB Socket 939 חשבתי לקנות את הקירור Thermalright XP-120 בפנדה את הקירור הזה במלאי. איפה אני יכול לקנות בארץ את הקירור 120XP חוץ מפנדה? ודיברתי עם אחד מהעובדים שלהם והוא אמר לי שה-Thermalright 90 XP יותר טוב. מה דעתכם? מה יותר כדאי לקנות? את ה-120XP או ה- 90XP? התקציב לקירור למעבד הוא 300 ש"ח לא כולל המאורר חריגה עד 50 ש"ח אם זה שווה את החריגה.

• 41 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by Xtr3m3r,

אז אחרי שבעיית החום שלי הסתדרה בגלל אחרי אחד תותח פה ^^ יש לי פחות מעלות אבל אני רוצה שיהיה פחות עוד יותר המארז שלי הוא Thermaltake M5 ואני רוצה להוסיף מאוורר אחד בגודל 120MM ללמעלה שלו אני צריך שהמאוורר יהיה שקט שיקרר ממש טוב ושיהיה לד כחול התקציב לא משנה העיקר שיקרר טוב תודה לכל מי שיעבור

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. התחלתי לסדר את המארז כדי לאפר זרימת אויר וקירור מירבי בפנים. המארז מסוג COMPUCASE 6A19 עם שני מאוררים 120 MM מקדימה ומאחורה. יש לי שני הרד דיסקים (רוב השימוש נעשה רק באחד מהם) והייתי רוצה לדעת איך עדיך למקמם: כמו בתמונות בשורה עליונה: שניהם הכי למטה ודיי צמודים עם מרווח קטן של סנטימטר בינהם, וזה יוצר חלל יפה במרכז המארז. או כמו בתמונות בשורה התחתונה: יש מרווח של שלב אחד בינהם, וזה קצת יותר צפוף במרכז המארז. האם זה בעייה שהם צמודים בהתחשה שיש שימוש מסיבי רק באחד מה? בקיצור מה עדיף?

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. אחרי שפתחתי ת'רד על אפשרויות לקירור אוויר, התחלתי לחשוב על קירור מים. אז ככה, אני מחפש מערכת שלמה (בלוק לCPU, בלוק לGPU, רדיאטור, צנרת ומשאבה) בתקציב של בערך 1500 שקלים. אני מעדיף לקנות בארץ אבל אין לי בעייה להזמין מחו"ל. אני אשמח להמלצות והצעות. תודה מראש!

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים