אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום, החנות שממנה רכשתי את המחשב עשתה לי OC על פי בקשתי. אבל ציפתי שעם הקירור מוגן 2, ועם זכרונות 1600, ולוח אם 870-UD3 אני לא אוגבל אחרי 350 מגה הרץ. החנות לא העלתה מתחים, כי לפי מה ששמתי לב המתחים עמדו על 1.3V. ניסיתי לעלות את המתחים ב 0.25V למעבד ובמקביל להעלות את המכפלה מ 15.5 ל 16 אבל אחרי 10 דקות בבדיקת מאמץ המחשב קרס והיה מסך כחול. מה אני עושה לא בסדר? אשמח לעזרה, תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי פה הרבה ת'רדים לגבי ה-8800 וה- 2900 ממה שהבנתי ה- 2900 נראה עדיף קצת מבחינת ביצועים אבל יש לו בעיה של חום ורעש. רציתי לדעת עד כמה זה קריטי , השקט מאוד חשוב לי (המחשב אצלי בחדר שינה). ואם הוא רועש האם יש דרך להפחית את הרעש לרמה נסבלת? אני ממש מתלבט בין 2 הכרטיסים, אז אם יש עוד איזה יתרון\חיסרון שאתם יכולים לחשוב עליו לגבי אחד מהם אני אשמח לשמוע. תודה :
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ברשותי מעבד דואל קור עם קירור קיים ..לא יודע דגם אבל משהו פשוט דומה לסטוק לדעתי 9.2MM ספק כנראה ג'נרי... זה מחשב לסלון ואני רוצה שיהיה שקט... חשבתי רק להחליף מאוורר למעבד לאחד שקט יותר (איו צרך בהחלפת הצלעות) או לחילופין יש לי MUGEN 2 ולשים אותו ללא מאווררים כלל. והאם להחליף מאוורר לספק זה כדאי?והאם יש ספקים זולים ושקטים למע' כזאת. אשמח להצעות ותגובות.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בפורום חומרה לא ענו אולי מישהו פה ידע: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=1;action=display;threadid=2898
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חושב שיש לי בעיה עם הטמפ' של הדיסק הקשיח הוא מגיע במאמץ ל56C יש לי שני מאווררים של 120MM אחד עליו ואחד מוציא אויר מהמארז ובנוסף המחשב ללא כיסוי האם אתם מכירים תושבות לקירור הדיסק הקשיח ? ועד כמה הם יעילות?
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
עשיתי OC קצת גבוהה (לא נתתי יותר מדי מתח) אבל את התדר הקפצתי לסביבות ה4500 המחשב סירב להידלק ונשמעו שלושה צפצופים שני יחסית ארוכים והשלישי קצר טיפה מהם עכשיו כשאני מדליק הוא משמיע צפצוף ארוך כל 5 שניות בערך, ניסיתי להוציא ולהחזיר את הסוללה של הלוח אם ולכבות ולהדליק את הספק, להוציא ולהכניס את הזכרונות מהמקום... מה עוד לעשות?[br]פורסם בתאריך: 16.02.2011 בשעה 12:38:39 לא משנה הוצאתי את הסוללה וניתקתי את הספק ל10 דקות וזה הסתדר.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
גיליתי שאחת הליבות הנפתחות של המעבד שלי "מתקשה" טיפה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520320.0 האם אפשר באמצעות העלאת מתח (או איזשהי הגדרה אחרת בביוס) ל"רפא" אותה? (אח"כ אולי אנסה להמהיר את המעבד (המכפלה פתוחה אצלו)).
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם .... אני רוצה להחליף את הקירור סטוק של הכרטיס מסך שלי לקירור הזה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2893 ורציתי לדעת אם הוא מתאים לכרטיס מסך שלי ... GIGABYTE PCI-EX GeForce 6600GT 128MB DDR3 128 BIT TH VIVO TV/O -GV-NX66T128VP - BULK
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
אני עוד כמה ימים קונה Athlon XP 1800 ואני די מפחד מבעיות ההתחממות של המעבדים האלה. אז חשבתי גם להזמין ישר HSF טוב. אני רוצה HSF טוב וחזק שיוריד טוב את הטמפרטורה אבל הכי חשוב שיהיה שקט. יש הצעות?
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עשיתי אנדרקלוק למעבד 6000x2 מ 3.0 ל 2.6 רק אני רוצה להיות בטוח ולא לחשוש שאולי טעיתי במשהו {שאולי לא הבנתי נכון} נכנסתי ל power user overclock settings שם כתוב cpu ratio ושיניתי אותו מ default ל x13 2600 יש אפשרות לשנות גם כן בחצאים ל x12.5 2500 אם תוכלו לענות לי על שני השאלות הבאות 1 }האם עשיתי נכון ולא טעיתי באיזה משהו? או ששכחתי להגדיר בנוסף עוד משהו? 2} האם המעבד שלי עכשיו בטוח נמצא על 65w אחרי הירידה ל 2.6 ? {כי המעבד הקודם 5600 89w גם כן נשרף לי ורק המעבד שהיה לי לפני שנה 4600 65 w החזיק לי כמו שצריך ולכן אני רוצה את המעבד שלי גם 65w } 3 } האם יש תוכנה שאני יכל לבדוק כמה וואלט המעבד שלי לוקח עכשיו ? תודה מראש
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, היה לי מעבד E5200. הוא עבד בתדר של 3.5GHZ ובמתח של 1.6V . מתח גבוה מאוד. המעבד פשוט לא התייצב במתח נמוך יותר, ואני העלתי +0.3V למתח של ה FSB ושל הגשר צפוני. הזיכרונות לא הגבילו בכלל והתדר שלהם היה נמוך מהמקור. נעלתי את הPCI-E על 100MHZ וכיביתי את אפשרויות החיסכון החשמל של המעבד. החלטתי שהמעבד שלי פשוט היה מסדרה גרועה או משהו כי ה E5XXX נחשבים למעולים ל OC. לחבר שלי יש אותו מעבד רק שהוא קנה אותו חצי שנה לפני שאני קניתי. החלטתי לנסות להתחלף איתו כי גם ככה הוא לא עושה OC. הוא הסכים והחלפנו במעבדים. התקנתי את המעבד שלו ושמתי על תדר של 3.5GHZ על מתח 1.25V. המחשב עשה מסך כחול בכניסה לוינדוס. ככה העלתי עד שהגעתי ל 1.55V ורק אז הוא עלה אבל היה לא יציב... התייצב ב 1.6V. בקיצו…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התחלתי לסדר את המארז כדי לאפר זרימת אויר וקירור מירבי בפנים. המארז מסוג COMPUCASE 6A19 עם שני מאוררים 120 MM מקדימה ומאחורה. יש לי שני הרד דיסקים (רוב השימוש נעשה רק באחד מהם) והייתי רוצה לדעת איך עדיך למקמם: כמו בתמונות בשורה עליונה: שניהם הכי למטה ודיי צמודים עם מרווח קטן של סנטימטר בינהם, וזה יוצר חלל יפה במרכז המארז. או כמו בתמונות בשורה התחתונה: יש מרווח של שלב אחד בינהם, וזה קצת יותר צפוף במרכז המארז. האם זה בעייה שהם צמודים בהתחשה שיש שימוש מסיבי רק באחד מה? בקיצור מה עדיף?
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לשאול בהקשר לכתבה "מערכת שליטה במאווררים - Bay Bus" שכתב ערן אבנור. לא הבנתי את החישוב השני לחישוב ההתנגדות המתאימה, המתח המופל. בכל אופן אני מעוניין ליצור מערכ שליטה למאוורר רגיל - מעבד 12 V. האם מישהו יכול לעשות את החישוב בשבילי? בתודה מראש, אינטר-נט
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בבקשה תמליצו לי על היטסינק עד 300 ש"ח... דרך אגב איך הגוף הזה:Thermaltake P4 Spark 7+ Highest Performance Cooler?
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אפשרי לשים 4 מאווררים על MUGEN2? אם כן אפשר אולי לראות איזה תמונה (אני יאמין גם בלי תמונה אבל רוצה פשוט לראות תמונה איך זה נראה) קניתי לפני כמה ימים מאוורר ואני רוצה לשים אותו על הMUGEN2 ואין לי מן קליפסים מיוחדים שאני יוכל לשים על הMUGEN2 מאיפה אני יכול להשיג כאלה קליפסים? שאלה קצת לא קשור למיוגן? מאיפה אני יכול להשיג מאוורר שעובי שלו פחות מ25MM בארץ? תודה, לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צריך המלצה למאווררים שקטים וטובים. הם בשביל שתי המקומות באחורה של המארז... עריכה: עוד פרטים: יש לי 2 של 8CM מאחורה. 1 של 8CM בצד. 1 של 8CM למעלה. 1 של 12 מקדימה. אני צריך עזרה באיזה סוג של מאווררים לקנות (חברה וכאלה..) וגם איך לשים נגיד להוציא אוויר, להכניס אוויר... מה הכי כדאי?.... המארז: gamer 8020 http://www.sd-com.co.il/ProductDetails.aspx?pid=2379
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב חדש יחסית (את המפרט אפשר לראות בתמונה המצורפת) והאמת הטמפרטורה שלו לא ממש הגיונית במיוחד שהטמפרטורה האלו במנוחה וגם יש לי קירור מעבד TUNIQ TOWER בקשר למארז זה 3D AURORA 360 החדש (מאוורר 120 מכניס ועוד שני 120 שמוציאים)כמובן חוץ מהקירור של הלוח אם וכרטיס מסך וספק
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מערכת חדשה מTMS מפרט מחשב בצד קראתי את כל המדריכים אבל אני רוצה את עזרתם של חברי הפורום איך להתחיל עם איזה תוכנות איזה תמונות להעלות וכו? תשתדלו לכתוב הכל מסודר
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש אתמול והמארז שלו מוציא קולות מטריפים של שריקה כזאתי מהמאוורר יחד עם רעש אוורור חזק יש דרך לסדר את זה?!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC לכרטיס הזה בכלל כדאי להיכנס לזה אני יודע שצריך כמובן להחליף לו את הקירור האם כדאי להשקיע והאם הביצועים יכולים להיות הוגנים לעבודה..אם כן האם מישהו יכול להפנות אותי למדריכים כי בחיים לא עשיתי OC לשום דבר זו פעם ראשונה. (מקווה לא להתמכר) תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
הבאתי מיפן את 2 החלקים בעלות כוללת של 2000 שקל.. ;D תמונות : http://planet.nana.co.il/venom21/PICT0003.JPG http://planet.nana.co.il/venom21/PICT0004.JPG ואפילו קצת OC.. http://rotter.name/User_files/nor/422ebb6c72913dad.jpg עוד יש לי קצת בעיות אז בנצ'מארקים אין.. הSPD של הזכרונות הוא 2-2-2-5 משום מה וכל תזמונים אחרים שאני שם במניואל גורמים לצפצופים..
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שאלה קטנה: איך אני מוריד את ההיטסיק מהצ'יפ..? אחרי שניתקתי את התופסים שלו הוא לא ממש רוצה לצאת, ואני מפחד למשוך אותו. אני רוצה לשים שם משהוא אחר ששיפצתי (spire חתוך לחצי עם מאורר של hi-coolבצד שלו).
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מפרט בצד, שמתי מכפלה על 17 ולכן המעבד כרגע על 3400GHZ ומתח למעבד מ1.325 ל1.4 [אני אחר-כך אמשיך ] כל התוכנות מציינות את הטמפרטורה של הליבות שזה מנוחה-31 מאמץ-43 [מאמץ 40 דקות בתוכנה OCCT] רק EVEREST מציינת טמפרטורה כללית שם זה מנוחה 48 , מאמץ 60 . -ובביוס המעבד עומד על 39 -גם לפני ה-OC זה עמד ככה משהו כמו 38] התוכנות הם OCCT , HWMonitor ,CoreTemp32 [שם מצויין הליבות] אבל ב-HWMonitor שם יש מעלות בדיוק כמו בEVEREST [מעבד טמפרטורה כללית] תחת שם TMPIN1 . ולמטה יש של הליבות כפי שציינתי . אז לפי מה הולכים?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-