עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. חיפשתי לי היום קירור בזאפ ומצאתי את הדברים הבאים... זלמן 9500 ב 160 שקל!? האם זה הגיוני!? http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=4210 עוד קירור מוזר הפחות מ 100 שקל http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1153 חיקויי ממש ממש זול של זלמן? http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1154 עוד כשבועיים אני רוצה לקנות קירור חדש ל E2180 שלי חשבתי על ה זלמן נכון לעכשיו יש לי קירור סטוק שנותן טמפרטורות מעולות ( לא עובר את ה 37-38 אחרי חצי שעה ב OCCT ) השאלה אם ה9500 יוכל לתת לי תוצאות דומות? או אוי טובות יותר.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by djelectric,

טוב, אז התחדשתי לא מזמן במעבד E8400 רויזיה C0 מהנסיון שלי עם מעבדים קודמים כמו E4500\E6300\E7300\Q6700 אני יודע שאת ה400-600MHZ הראשונים אפשר לעשות ללא בעיה וכך גם חשבתי לגביי הE8400, אבל נראה שלמעבד רצונות משלו אז הנה הסטטיסטיקה עד כה: יש מעבד E8400 רויזיה C0 במתח 1.35V התדר 3510MHZ אני מופתע ממש לרעה כרגע בשל העובדה שכל כך הרבה אנשים סוגרים את ה3800MHZ-4000MHZ בלי מאמץ גדול ועל מתח נמוך, לפעמים סטוק. מדובר במתח הנמוך ביותר שאפשר לתת ללא קריסה על פי PRIME95 במבחן SMALL FFT. ניסיתי העלאת PLL ל1.7V ולא קיבלתי יציבות נוספת כמו כן משחק עם הGTLים ל0.61\0.63\0.65\0.67, גם כאן לא קיבלתי תוספת יציבות. גם CPU CLOCK SKEW על 100\200\300\400 ניסיתי מתח לBN ולFSB גם כן ניסיתי בהדרגה …

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by LockOn,

(נערך מ:Thermaltake Big Typhoon VX לא מקרר טוב.. ) היי, קניתי מארה"ב את הThermaltake Big Typhoon VX המפורסם ובשתי צידיו התקנתי שתי מאוררים 140 מ"מ כל אחד שמוציאים אוויר... קניתי אותו כי אין לי כסף לשדרג את המעבד ותכננתי לעשות OC.. אז לפני שהתחלתי בדקתי את הטמפ' (בחורף חשוב להגיד.. לפני כמה ימים כשממש קר).. הבדיקה בוצעה עם SPEEDFAN וOCCT במהיריות סטוק של המעבד. בזמן מנוחה: 35-43 מעלות צלזיוס זה גם חם לתקופה אבל מילא.. בזמן מאמץ: מגיע גם ל70 מעלות (!) איך זה הגיוני?? זה ממש לא נראה הגיוני עם הגודל והצורה של החיה הזאת.. המכוון של הRPM הוא על המקס' (2000 RPM).. מה הבעיה פה? (מפרט בצד) תודה רבה לעוזרים..

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by captaincaveman,

הנה כמה מסכים, מה לעזאזל אני אמור לעשות? (קראתי את המדריכים, אבל הם רחוקים מלגעת בכל האופציות...)

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. שלום שבוע טוב לכולם! החלטתי לחזור לענייני ה OC אחרי שנה שלא נגעתי בזה,עדיין זוכר פחות או יותר את העבודה מתחים וכו...רק בעיה אחת לא מסתדר עם הביוס של המעבד שלי שמגיע עם מכפלה סגורה. יש לי את ה i5 760 עם 2.8MHZ עם קירור סטוק מעלות במנוחה 40-45. שאר המערכת שלי: מארז: כולר מאסטר 830 עם 6 מאווררים איכותיים (מסודר כמו שצריך סירדור אוויר טוב) ספק כוח: אנימרקס 620W לוח אם: ג'יגה בייט P55 UD3 זיכרון: G.SKILL 8GB 1333MHZ מעבד: i5 760 עם 2.8 MHZ קירור סטוק כרטיס מסך ראשי: 6950 שנפתח ל 6970 + 460GTX בתור כרטיס פיזיקה.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by naorM,

טוב אז יש לי מעבד i5 2500k 3.3GHz ולוח אם:ASUS P8P67 אם אני יקנה קירור מים טוב לכמה אני יוכל להגיע לאחר OC כבד תודה מראש נ.ב יש אנשי מקצוע שעובדים ב oc?

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by ModChiP,

קיבלתי מחבר את המאורר הזה הנה תמונה שלו באיביי- http://www.ebay.com/itm/Buffalo-Intel-Double-Heat-Pipe-Cooler-HPFI-10025-/260760315232?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb686a560 יש לי לוח אם של 775 וכשרציתי לחבר אותו שמתי לב שהתפסנים מעט גדולים יותר- כנראה של תושבת אחרת. שמתי לב שניתן לפרק ממנו את התפסנים ולהרכיב תפסנים אחרים, אז השאלה שלי היא מאיפה אני יכול לקנות תפסנים אחרים שיתאימו לסוקט שלי- 775 חיפשתי באיביי ולא מצאתי עוד תמונות -http://pcwizkidstechtalk.com/index.php/evercool-buffalo.html הדגם שאני צריך הוא -HPFI-10025: for INTEL LGA775 אשמח לעזרה!

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. קניתי מחשב חדש שהרכבתי בעצמי עם היטסינק די בסיסי לפי מה שאני יודע - Alpine 11 Pro. מעבד: i5 2500k לוח אם: Asus P8H67 M LE זכרונות: G.Skill Sniper 1333MHz 2X4 ומארז: Antec 3480 Micro ATX אז קודם כל בעיית הטמפרטורה של המעבד אני מתעסק בתלת מימד וכל פעם שאני מתחיל Render (מלא חישובים שנופלים על המעבד) כל הליבות קופצות ל-98 מעלות תוך 20 שניות. בעיקרון זה יכול לקחת עד כמה שעות ונראה לי לא סביר להשאר על הטמפרטורות האלה לפרק זמן כזה ארוך. בגלל שהמארז והלוח אם קטנים וגם כל הסלוטים על הלוח תפוסים אני לא בטוח אם אני יצליח להכניס היטסינק רציני. כרגע אני משתמש רק עם כרטיס זיכרון אחד כי השני ממש מילימטר מלגעת בהיטסינק של המעבד ולא יודע אם זה בסדר. חשבתי על הקירור מים של Antec…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by IMAGUY1X,

שלום בזמן האחרון שמתי לב שהמחשב אצלי התחיל לעבוד ממש מעפןהוא קופא כזה לכמה שניות נקתע בקיצר עובד מעפן רצחמה שהכי מעצבן זה ה BF3 יש לי HD6870 עם מעבד X4 ואני צריך לשחק על LOW ועוד לא תמיד עובד לי חלק!! יש לי ירידות FPS מעצבנות רצחאמרו שיש מצב שהבעיה בגלל האבק במחשב ואני לא מנקה תאבק בגלל שאני לא יכל לפתוח תמחשב כי תגמר האחריותהינא התמונה של הטמפ'זה בלי מאמץ בלי כלוםרק רוצה לדעת אם זה בסדר ואם צריך ללכת לחנות לנקות תמחשבד"א קירור יפתור תבעיה? אם כן אני יכל לקנות עכשיו קירור למעבד וכרטיס מסך או שאין צורך אני לא יודעהינא כל המפרטhttp://www.up2me.co.il/v.php?file=39823378.pngתודה מראש מצטער על החפירה

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. שלום כולם. רציתי לדעת אם מישהו מכיר תוכנה / שיטה בה אפשר לוודא כמה חשמל צורכת המערכת מחשב שלי תחת עומס. כרגע יש לי ספק 750W רועש שאני רוצה להחליף בספק 625W שקט. אני פוחד שהוא לא יחזיק מעמד. המפרט שלי נמצא בפרופיל אם זה עוזר לכם. תודה לעונים.

• 16 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. Started by mtao21,

מה הבדל בניהם? http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_667_1075&products_id=34507או http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_457_667_671&products_id=34297ז"א יותר עבה מביא ביצוע יותר טוב מאשר רגיל?

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by זאק,

משום מה במארז שלי (cm 690) המאוורר שעל דלת המארז עושה המון המון רעש.. הבעיה היא לא במאוורר אלא בחיבור שבין המאוורר לדלת.. יש למישהו מושג איך אני משתיק את זה??????

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. הקיץ בא ועם זה התחממות המחשב, כנראה. לפני כמה דקות קפצה לי הודעה באמצע המשחק שמזהירה אותי מהתחממות המחשב. הופתעתי מאוד, כי זה משחק מאוד קל (RYL), וזו הפעם הראשונה שזה קורה לי. (קרה בעבר עם משחק אחר, אבל הורדתי את ה-AA והבעיה נפתרה). מוזר מאוד כי לפני כן שחקתי במשחק אחר, כבד יותר שלקח יותר משאבים מהמחשב (הסנדק 2), ולא היית שום בעיה. איך זה ייתכן? במשחק היותר קל שלוקח פחות משאבים אני מקבל הודעת התחממות, אבל במשחק היותר כבד שלוקח יותר משאבים אני לא מקבל את אותה ההודעה. בנוסף להודעה אין שום דבר אחר שמעיד על חום המחשב. בדקתי עם היד (חאפר, מה לעשות) והמחשב לא מרגיש כ"כ חם כמו שהוא הרגיש עם משחקים אחרים, ובנוסף גם ירידת FPS מה שמאוד צפוי שיקירה ביחד עם התחממות המחשב. אשמח אם מ…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני לא יודע היכן לקבע את המאוורר שנמצא מתחת לצורב. האם כדאי להצמיד אותו לקירור של המעבד עם אזיקון-מצד ימין שלו? או איפה שהוא כרגע יהיה עדיף? והכרטיס מסך האם כדאי שהוא יהיה ככה צמוד לספק? או כדאי להעלות אותו לPCI שלמעלה? אבל אז הוא יהיה צמוד לNB-ששם יש מאוורר קטן. בהתחשב במצב הקיים שמתואר למטה היכן יהיה הכי כדאי לשים את הכרטיס מסך ואת המאוורר? תיאור מצב קיים: משמאל לTUNIQ יש שם מאוורר SCYTHE 110CFM למעלה יש 2 מאווררים שמוצאים אחד של 85CFM ועוד אחד מה שהיה בטוניק(לא יודע כמה CFM אבל אני מניח סביבות 75) בחלק הקידמי למטה במארז יש אחד שמכניס -גם SCYTHE 110 CFM. ובדלת ממש מול הכרטיס מסך עוד אחד של SCYTHE 110CFM. עריכה: אופס שכחתי את התמונה חח [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. חבר'ה יש לי מחשב חדש יש לי אותו בקושי שבועיים או שלוש זה המפרט: Phenom II x4 Quad-Core 940 Zotac GTX 260 896MB GIGABYTE MA770-UD3 DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ Western Digital 500GB LG DVD±RW x22 Black SATA Freezer 64 Pro Corsair VX 550W CoolerMaster CM 690 Black עכשו הורדתי תוכנה EVEREST כדי לבדוק מעלות חום אז מראה לי 80 מעלות במעבד 40 בלוח אם 50 בכרטיס מסך 41 בדיסק קשיח ובcoling fan CPU כתוב 0.4 ו1.3voltage CPU זה מאוד מדאיג אותי איך יכול להיות כול כך הרבה מעלות?...?!?! ועוד קניתי קירור טוב בשבילו {בחתימה} המעבד לא עבר OC זה גם בפעם הראשונה שנכנסתי לתוכנה זה רשם לי שזה לא מזהה לי את הלוח אם איך יכול להיות? ובזכרונות זה מראה 800Mhz למרות שקניתי 1066 …

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  16. בשעה טובה ומוצלחת, ניתן לקנפג באופן מלא ( בלי BIOS FLASH ) את כל הפרמטרים שצריך בשביל הכרטיסים. אצלי ישנה ירידה מ-80 מעלות במקורי ( עם מאוורר של 17% נדמה לי ) ל- 65-60 מעלות, עם מאורר של 0% ( זה 1000RPM, הוא לא מזהה את זה ). המדריך תקף ל-4850 וה-4870 (לפי ידעתי), בשביל ה-4870X2 יש שינויים קלים שאני מניח שתצליחו להבין לבד, או, שתסתכלו במדריך המקורי שפורסם. כמו כן, שימו לב - זה לגרסת ה-REFERENCE. אין לי מושג אם זה עובד על גרסאות שונות ( שרובן לא זקוקות לזה בכלל ). כמו כן, כל הפרמטרים שניתנו במדריך הם ל-4870. המדריך נוסה על 4870 עם CCC 9.4 חשוב! אני מניח שהכרטיס במצב ה-DEFAULT שלו - אם לא, אני ממליץ שתעשו החזרה להגדרות יצרן ב-CCC. דבר ראשון - אני לא לוקח אחריות לכל מה…

• 16 תגובות
    • 5.1k צפיות
  17. ניתן לקרר את ה-E5200 ללא מאוורר אם אין OC? חושב על להיות עם מאוורר מארז בודד של 120 מ"מ באזור ה-800-900 RPM. מארז לבינתיים 6A19. חשבתי על ה-Thermalright Ultra 120 Extreme - יעשה את העבודה? יהיה נחמד אם יש קירור שלא צריך לו פלטה מאחורי הלוח אם.. אגב OC כמה צפוי להוציא ממעבד כזה על לוח GA-P43 עם זיכרון 1000mhz? (בהנחה ולא מדובר על קירור רועש).

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. למה אין לי שליטה על המאוורר של הכרטיס מסך מפרט בצד...בכול דרייבר שהתקנתי...

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. בסיקור שלו רשום שזה המקסימום לעבודה 105 מעלות !! יש לי את מחשב באיזור שבועיים בהתחלה הGPUZ נתן 50 בלי משחק ברקע ו 80 עם CRYSIS ועכשיו 80 בלי לשחק (5 שעות בלי משחק) ו 105 עם CRYSIS gygabyte 275 gtx gygabyte ep43-ds3l intel e7200 seagate 1tb 32mb מארז setto 1000 של GYGABYTE שני מאווררים 12 CM אחד מקדימה אחד מאחורה לא עשיתי OC מסך T220P SAMSUNG מה גרם לשינוי לרעה בטמפרטורות בתקופה של רק שבועיים שיש לי אותו ? האם זה בריא לעשות שהמאוורר כרטיס מסך יסתובב מהר יותר או שזה פוגע במשהו ? למה לעשות את זה במחשב חדש ? על כמה אחוז לשים אותו ב RIVA TUNER (אם זה מה שצריך לעשות) בקיצור - מה לעשות אנשים ? אני אהיה בפורום מחר רק מ 3 בצהריים אז אם יש איזה עצה בנתיים תכתבו לי אני אגיב אח…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1668 מה הרושם לגביהם? שקטים רועשים? איכותיים גרועים? ואיך אני גורם להם להוציא אוויר או להכניס אוויר או שלא ניתן לעשות זאת?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. ר משהו כמו שבוע אני מתעסק עם ה OC הזה מיצב אותו כמה שאפשר ואני צריך חוות דעת על המתחים עם הם בסדר או שלנסות להוריד עוד קצת הינה תוצאות של בדיקה של 8 שעות ב OCCT טמפרטורות : במצב מנוחה בסביבות ה 33 והטמפרטורה המקסימלית כמו שאתם יכולים לראות בגרפים 62 VCORE : CPUZ: ועכשיו לשאלה הכי חשובה הינה תמונה של ההגדרות המתחים בביוס המתחים בסדר או שיש מה לשפר ? וסתם לסוף בשביל הכיף תוצאות מ 3DMark06: לא ניראה לי שבנתים אני הולך להמשיך בנתים זה מספיק למרות שאני יכול לתת עוד קצת ולהגיע ל 500 FSB אבל בנתים לדעתי זה בסדר אשמח לתגובות ובמיוחד חוות דעת על המתחים ! תודה |כן|

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by avive2004,

אני חדש בעניין ריבוי הליבות עד עכשיו כל המחשבים שלי היו בעלי ליבה אחת לפני כמה חודשים קניתי מעבד 4 ליבות (Q6600) עם V1 (שניהם משומשים דרך אגב) אני שם לב למשהו שנראה לי מוזר, הטמפרטורות בליבות לא אחידת (חשבתי שאולי זה בגלל שהמעבד משתמש בד"כ בליבות לפי הסדר או משהו כזה אבל ב"קרבה" במנהל המשימות לכל המשימות יש גישה לכל הליבות..) וגם יש "טמפרטורת מעבד", שגם במאמץ בקושי עוברת את ה50 (וזה דיי מפליא אותי) ויש טמפרטורות של ליבות ספציפיות, לאיזה טמפרטורה אני אמור להתיחס ? פשוט המאוורר שלי מוגדר על עוצמת סיבובים נמוכה כדי למנוע רעש מיותר (למרות שזה עדיין לא נראה לי הגיוני שהמעבד מגיע ל50 מעלות במאמץ במיוחד בקיץ ובמיוחד ב1400 סיבובים לדקה) שאלה נוספת היא בנוגע למתחים, שמתי לב שיש…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום לכולם יש לי מחשב חדש אז זה לא בעיה של אבק הכרטיס מסך שלי מתחמם אפילו מעבר ל 100 מעלות במאמץ כשאני שם אותו באוטומט בריבה טיונר כשאני שם אותו על 75 אחוז כוח הוא מגיע גג ל80 בשיא המאמץ הבעיה היא שאני לא רוצה לשחוק את המאוורר של הכרטיס מסך כי הוא קבוע על 75 אחוז עוצמה FIXED חשבתי לעשות ששני המאווררים של המארז יעבדו חזק יותר ואז המארז יהיה קריר יותר ואני לא אצטרך לקרוע את המאוורר של הכרטיס מסך אין אבק המחשב חדש , בדקתי שאחד מכניס ואחד מוציא במארז מדובר במארז SETTO 1000 של GYGABYTE עם 2 מאוורררים 12 סמ אחד מלפנים ואחד מאחור שאר המפרט : intel e7200 core 2 due gygabyte mother bord -p43 - dsl gtx 275 gygabyte seagate 1 tb termaltake 500 w psu 2gb kingston memory X2 אין צור…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by IME3,

איך בדיוק אנשים מגיעים לאובקלוקים גבוהים של 4+ גיגה ואפילו 3.6 במבט ראשון זה נראה שהמהירות זכרון מונעת ממני להגיע לשם הנה כמה אפשרויות שהייתי רוצה לנסות אני הייתי מרוצה להגיע ל 3.6 עם מכפלה 9 בזכרון אבל בביוס אין לי מכפלה כזאת רק 8 ו 10 ו 10 מביא את הזכרון ל 1720 ותאמת שהסתכלתי בביוס זה לא מדוייק לפי מה שאני זוכר הקפיצה הייתה ל 1800 והבחירה מתחת הייתה 1500 או משהו כזה האם כל האנשים שעושים אוברקלוק מקפיצים את המהירות של הזכרון בצורה כזאת? אין לי מושג למה זכרונות מסוגלים אבל ממש לא נראה לי שאני יהפוך את ה 1600 קרוסייר שלי ל 1800 ככה סתם והלוח עצמו יכול לעבוד על באס של 170 ואפילו פתחתי את המחשב על 200 ו הורדתי את כל השאר נמוך ועלה רק אני לא אוהב שמתח עולה יו…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום חברים, אני מתעתד לקנות את המפרט הבא: AMD AMD Phenom II X3 720 BE 2.80GHZ BOX, יחידות 1 ₪750.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1756 OCZ Vendetta CPU Cooler, יחידות 1 ₪120.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=752 Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2, יחידות 1 ₪425.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1739 A-DATA 4GB (2x2GB) DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme, יחידות 1 ₪285.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1930 Palit ATI Radeon HD4870 Dual Sonic Edition 1GB GDDR5 PCIe, יחידות 1 ₪951.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1482 Samsung 500GB HD501HJ - SATA II 7200rpm 16MB , יחיד…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.