עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני קונה את המערכת קירור של EMP אז המליצו לי לעשות OC אז איזה רכיבים אני יקח? מעבד AMD - 2500 2100 1700 איזה לקחת? לוח אם אני מעוניין ב abit nf7 sl 2.0 שווה והאם יש לו כרטיס רשת מובנה? זכרונות בזה ממש בילבלו אותי אני חשבתי על מושיקן 512 מגה 3200 תקציב 2000 שקל אשמח לקבל את הערות שלכם ארז

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3915 Cooler Master P4 S-478 up to 3.6GHz מישהו התנסה איתו ויודע אם הוא טוב? אני צריך אותו בשביל פנטיום 4 3GH סוקט 478 תודה

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by ilan_td,

היי שמתי לב שבמצב רגיל (גלישה באינטרנט) המעבד מגיע לטמפרטורה של כ-48 מעלות לכל הפחות כשאני משחק זה עובר את ה70 מעלות וכשהרצתי עכשיו את תוכנת הבדיקה prime 95 הוא הגיע מהר מאוד ל 100 מעלות אז סגרתי את התוכנה מהר מישהו יכול להגיד לי מה טווח הטמפרטורות שצריך להיות לפי המלצת intel ואם מצב זה הוא לא תקין תודה מעבד-i7920 לוח גיגהבייט ex58-ud3r

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by Esparco,

יש לי אינטל נורטווד 2.0GHZ הרמתי אותו ל 2.6GHZ עכשיו הטמפרטורה במנוחה היא 28 ובמאמץ 42 האם זה מסוכן 42 לליבה הזאת? והזכרונות מ 266 עלו ל 347 ניסיתי להוריד אותם בביוס ל 200 אבל אין קיצר השאלה שלי אם הזכרונות יחזיקו מעמד באובר הזה והאם הטמפרטורה בסדר? בדיקת יציבות עברה בהצלחה 16MB SUPER PI

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by wrecker,

שלום .. קניתי את הביג טייפון של טרמלטק המוכר.. יש לי מעבד 6550 וכרגע האצתי אותו כבר ל3GHZ עובד יפה 28 מעלות..במנוחה ובערך 36-38 במאמץ.. אני רוצה להגיע איתו ל3500 ככה ואני מאמין שהוא יעמוד בזה אבל הבעיה שלי היא הזכרונות, יש לי של חברת טראנסנד CL5 800MHZ 1GBX2 ואני מלצליח לעבוד איתם גם על 900 MHZ בסבבה, הבעיה שבשביל להגיע ל3.5 למעבד זה כבר מגיע ל1000MHZ יותר ואני מפחד לגרום לנזק.. עד לאן אני יכול להגיע? או שהלוח אם שלי מגביל אותי? למפרט מלא יש בצד.. תודה רבה!!

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by saarxee,

האם שימוש בצינור לחץ אוויר עם אקדח שיש במפעלים יהיה בסדר ולא מזיק? לי באופן אישי יש את זה במפעל וזה די חזק ומעיף את כל האבק שיש במחשב. זה לא מזיק לרכיבי החומרה וגורם להם לשבוק חיים באופן מהיר יותר? זה לא פוגע במאווררים והאם מותר לעשות את זה בתוך ספק הכוח? ובמידה וארצה לקנות אחד לעצמי, מה כדאי לקנות? פחית/מפוח או קומפרסור? תודה.

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by Adirz,

AMD 64 ATHLON 3000+ BOX EPOX EP-8KDA3+ ADATA 512 DDR400 WD 120GB 7200RPM 8MB BUFFER SATA LITE ON 52X32X52 TOSHIBA 16X SAPPHIRE 9800PRO 128MB 256BIT וקניתי את המארז של COMPUCASE דגם 6A19 , ואני יודע שהוא בא עם מאורר 120 מ"מ אחד, השאלה אם המאוורר הזה יספיק לקרור כל המערכת הזאת? תודה לעוזרים.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by DarK_NaF,

התכוונתי להציב מחשב נוסף בצמוד למחשב הנוכחי (מה לעשות - מחסור במקום)... האם תיווצר בעיה של התחממות יתר מכך שהמארזים יפלטו חום אחד על השני.... אם כן....מה ניתן לעשות? (אם אתם מציעים את אופציית המאווררים - פרטו איזה, איפה, וכמה כל הסיפור יעלה לי בסופו של דבר).....

• 16 תגובות
    • 3.2k צפיות
  9. אני רוצה לעשות חור למאורר 80ממ אבל לא יודע איזה מקדח לעשות לחורים....

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by iyehuda,

כשאני נכנס לביוס הטמפ של המעבד היא עומדת על 26-27 מעלות ומהירות המאורר של ה CPU הוא בהתחלה עומד על 700 ומגיע ל 8300 סלד תוך כ 20 שניות כהמחשב עולה אני משתמש בתוכנת EVEREST והוא מראה לי שהמעבד עומד על 39 מעלות ( לפני שבוע זה היה 26 מעלות ) והסלד של המאורר הוא 700 סל"ד המאורר הוא של חברת ARTIC

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by gggilad13,

האם הקרור של FOXCONN לAMD 64 הוא טוב?

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. היי הרגע סיימתי לבנות את המחשב שבמפרט. אחלה מחשב ואחלה בחירה וכמובן שהמחשב "עף". בהחלט שידרוג גרפי ועיבודי מהמחשב הנייד (asus) שבמפרט. יש לי כרטיס מסך zotac gtx 580 והוא מתחמם במשחקים. השאלה היא האם סידור המאווררים במארז הוא אופטימלי לצורך קירור הכרטיס מסך ובאופן כללי לקירור המארז. הכרטיס מסך עם קירור מפוח. היינו, לוקח אויר מתוך המארז ודוחף אותו החוצה דרך הכרטיס. הטמפרטורות במנוחה הם 40C האם זה תקין? מצורפת תמונה עם חץ על כל מאוורר לאיפה הוא מזרים אוויר. עוד עניין: המאוורר שבצד ימין למטה כרגע לא מחובר כי אין לי לאיפה לחבר אותו\ יש לכם רעיון? זה חיבור נקבה 4 פינים קטן כמו של המאווררים האחרים והמאוורר של המעבד (שעל הרדיאטור). יש לי 3 שקעים מתאימים והכל תפוס. לסיכום: כיוו…

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. ראיתי בתמונות שקדותה אחת זה פשוט לא יפה, זה נותן אור מעומעם כזה ולא ממש מרשים, אז החלטתי ששתים טובות מאחת, הבעיה היא איזה צבעים יש: כחול ירוק צהוב אדום עכשיו אפשרות מעניינת זה אם אני יקנה כחול וצהוב יהיה לי באמצע ירוק?????? (OWNZ) יש המלצות, נראה לי שאני ילך על כחול ואדום

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. יש לי את המחשב הזה: אינטל פנטיום 4 CPU 2.80GHZ 2 GB RAM msi ms-starforce FX 5200 מה לעשות??אני בפניאקה ואי אפשר לדחות את זה למחר.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by desheh,

אני מעוניין לקנות את הגוף-קירור הזה, מכיוון שאני תקוע עם המאוורר המקורי (יש לי AMD Athlon XP 1900+) ועל 53 מעלות במנוחה.. :\ לפי הבנתי, זהו הגוף-קירור המשתלם ביותר. שאלה 1: האם הוא מתאים לOC? שאלה 2: כמה מעלות יהיה לי בערך במנוחה? שאלה 3: יש גוף קירור (באותו טווח-מחירים) שנותן ביצועים יותר טובים/יותר משתלם?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. החלטתי לבנות פאן באס לשומנה מאוררים (בנתיים יש לי רק 4) אז הלכתי לחנות קניתי את כל הרכיבים הדרושים כמו שציון במדריך הזה : http://bit-tech.net/article/52/3 בניתי את הזה שלמטה . לשם בדיקה החלטתי לחבר מפסק אחד למאורר אחד. בהתחלה שמתי את המאורר על 12V הכל פעל יפה.. החלפתי ל OFF, אבל המאורר לא נכבה וכשהחלפתי ל 7V הפלסטיק המבודד של החוט האדום (5V) התחיל להשרף והמתג (on\off\on) התחמם מאוד גם הוא, אבל חשוב לציין שהמאורר אכן פעל על 7V . אז מה הבעיה מישהו יכול להגיד לי ??? אני מבואס בזבתי 70 שח על זה :\ נ.ב במקום הנגד של 150 OHM קניתי 240 או 220 (לא זוכר) כי לא היה בחנות 150.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by b3ta0,

שלום אני מחפש אחר פתרונות קירור למעבד מרובע ליבות, דגם Q6600, קירורים הקיימים בארץ (או שצריכים להגיע). אם יש כמה אפשרויות, אם אפשר לדרג כל אחד לפי יעילות וכו עריכה: קירור אויר בלבד, אין הגבלת תקציב. תודה.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Joe Blow,

שלום שבוע שעבר שידרגתי את המחשב וקניתי מעבד barton 2600 עם לוח Abit AN7. בזמן פעולה הטמפרטורה של המעבד (לפי ה utility של abit שבאה עם הלוח) היא בסביבות 48-46 מעלות ב idle. אני משתמש ב volcano 7+ עם arctic silver 3 לקירור ואני לא עושה oc. המאוורר פועל במהירות הנמוכה ביותר שלו. בנוסף יש לי שני מאווררים בחזית המארז להכנסת אוויר ושניים נוספים מאחור להוצאת אוויר. שאלות: 1. האם הטמפרטורה שלי גבוהה מידי? 2. אם התשובה ל 1 היא כן אז מה אני יכול לעשות כדי להוריד אותה? (להחליף את ה volcano?) תודה. נ.ב. אני רוצה להוריד את הטמפרטורה כדי להתחיל לעשות oc. תודה.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Yaron-Cohen,

אז ככה עשיתי OC לכרטיס מסך (GeForce 4 MX 440 - SE מתוצרת Innovosion...ל279/378...מ250/333...)..ולמעבד (P4 1.7 Willamette...ל2.0).... עכשיו איך אני נועל את הAGP?...ואיך אני יודע אם עשיתי הכל טוב??..(בעיקרון אין נפילות של המערכת...ואין דברים מוזרים...) דרך אגב...לכרטיס מסך שלי יש קירור לא מקורי..!!...(הוצאתי את המאורר הקטן...ושמתי צלעות קירור בPCI שמתי 2 מאוררים ג'נרי של 80mm ו92mm...) כל החוטים במארז מסודרים ביותר...ואני עובד עם מארז פתוח..(2 הצדדים..!!..)... אין אפילו טיפה של אבק..ניקיתי היום עם לחץ אוויר..!! צריכים עוד פרטים?? עריכה: הטמפרטורה של המחעד שלי טובה מאוד...בLOAD הוא משהו כמו 55-54 בIDLE הוא משהו כמו 25-27....כמו שאתם יודעים לכרטיסי מסך מתוצרת MX אין חיישן טמפ…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by hack man,

הdelta 80 לא מתאים לsk-7 כמו שאתם יודעים לכן קשרתי אותו עם חוטים חזקים שירזיקו אותו בקשר למעלות אני צריך שתגידו לי אם זה טוב יש לי תמונה שהמעלות על 33 מעלות אחרי רבע שעה שהפסקתי את פריים אחרי שרץ 4 שעות והוא על 33 מעלות בפריים הגיע ל36 מקסימום

• 16 תגובות
    • 988 צפיות
  21. Started by eyal,

יש לי ג'י פורס 3 TI 200 אמור להיות מאוורר עליו?

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by FastJack,

שלום. אני רכשתי לאחרונה את הקירור AC Freezer 64 pro, ואני רוצה להתקין אותו על המעבד שלי. כרגע על המעבד שלי יש קירור סטוק של AMD. האם יש על הקירור סטוק משחה טרמית? אם כן איך אני מנקה אותה מהמעבד? אני יודע שלAC יש מדבקה טרמית, ישנה דרך מיוחדת להתקים את הקירור? או שפשוט תוקעים אותו על המעבד? תודה.

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by ModChiP,

קיבלתי מחבר את המאורר הזה הנה תמונה שלו באיביי- http://www.ebay.com/itm/Buffalo-Intel-Double-Heat-Pipe-Cooler-HPFI-10025-/260760315232?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb686a560 יש לי לוח אם של 775 וכשרציתי לחבר אותו שמתי לב שהתפסנים מעט גדולים יותר- כנראה של תושבת אחרת. שמתי לב שניתן לפרק ממנו את התפסנים ולהרכיב תפסנים אחרים, אז השאלה שלי היא מאיפה אני יכול לקנות תפסנים אחרים שיתאימו לסוקט שלי- 775 חיפשתי באיביי ולא מצאתי עוד תמונות -http://pcwizkidstechtalk.com/index.php/evercool-buffalo.html הדגם שאני צריך הוא -HPFI-10025: for INTEL LGA775 אשמח לעזרה!

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. היי לכם, בשעה טובה קניתי מחשב חדש (מצ"ב מפרט מלא)... ורציתי לשאול כמה שאלות ..... א. מה הטמפרטורת עבודה ה"מומלץ" עבור מפרט כזה (Pentium D 930). ב. עם לוח האם באה תוכנת ניתור, והיא טוענת שהמאוורר לCPU רץ לאט מידי (544RPM), החום שנמדד ממנו הוא 45 מעלות... תקין ? ג. יש איזו תוכנה טובה לניתור *כל* המהירויות / פליטות החום כדי שאוכל לדעת מי/מה/מו ? ד. (נ.ב.) הכונן הקשיח מראה 50 מעלות צלסיוס, האם תקין ? נ.ב. 2 - למארז (למי שלא מכיר) יש שלושה מאוררים, אחד קדמי - יניקה, אחד אחורי פליטה, שניהם 120 ממ, ועוד אחד בדופן של 80 ממ (אני חושב שיניקה ) בתודה מראש, אלירן.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by idok,

שלום, אני לא יודע אם אתם זוכרים את המודינג שעשיתי לפני שבוע-שבועיים בערך.... קדחתי אז בחלון שלי שני מאווררים עם קטודות... בקיצור עלה לי אתמול רעיון... (תמונה מצורפת של המארז שלי מקדימה...תסלחו לי על הפלאש...) יש לי במארז 4 מפרצי 5.25" ואחד מהם תפוס על-ידי הצורב. חשבתי...למה לא להוציא את הפלסטיקים השחורים האלה מהמפרצים, לשים שם חלון מפרספקט, ולתקוע שם מאוורר 80 מ"מ עם קטודה כחולה...ושהוא יכניס אוויר למארז (בנוסף לירוקה שיש לי בחלון של המארז. הייתה גם כחולה UV אבל היא נשברה ). מה אתם אומרים? הסירקולציה אצלי במארז היא: -מאוורר 80 מ"מ מקדימה מאחורי ההארדיסק מכניס אוויר. -מאוורר 80 מ"מ מאחורה מתחת לספק מוציא אוויר. -מאוורר 80 מ"מ בחלון בפינה השמאלית-תחתונה מכניס …

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.