אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אלו התוצאות מ-FANSPEED, זה בסדר אתם חושבים? גם הטמפ' בתוכנה HWMONITOR מצויינת ולא ניקיתי את המחשב מעולם והוא בן שנה, ובתוכנה HWMONITOR כתוב שמהירות המאוורר של הכרטיס מסך היא 3%, זה בסדר? (הכל צולם בזמן מנוחה) http://imageshack.us/photo/my-images/577/66184190.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/23/29819709.png/
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אז כפי שכבר טענתי בשרשור אחר (OC כנגד רצוני) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=422734.0 החלטתי שאני רוצה בעצמי לשדרג את המחשב שירוץ קצת יותר מהר אז לשם כך אני מתעתד לקנות: HD4870 Sonic 1GB 2X2GB RAM מאוורר חדש למעבד משחת קירור. עכשיו - המעבד שלי (למי שלא טרח להסתכל ב "מפרט") הוא E6600 שכרגע רץ ב 2.53 בנוסף - הלוח אם שלי כנראה אמור לאכול OC בכיף (Abit AB9-PRO) - אל תשאלו למה במשך שנתיים לא עשיתי OC עכשיו למעבד יש מאוורר סטוק, אז אותו אני רוצה להחליף במשהו קצת יותר טוב, והבנתי שזה לא כזה טריויאלי וצריך למרוח משחות וכאלה. לא התעסקתי בזה מעולם (החלפתי כוננים / כרטיסים / זכרונות, אבל אף פעם לא מאורר / מעבד) כמו כן, יש לי במארז חוץ מהמאורר של הספק…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבד פשוט 800 מגהרץ. רוצה להגיע ל1333, או 1066... לא יכול, בשניהם הוא לא יציב, ניסיתי להעלות מתח למעבד ל1.40 או ל1.35 ניסיתי להעלות מתח לזכרונות ל 2.090 כלום לא עוזר, המעבד מסרב לעבוד בכזה FSB.... מבקש עזרה, נואש!
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכוווולם.... שמי נדב ואני חדש בפורום זה... רציתי לשתף אתכם בא"ק שלי... ולשאול שאלה.. אז... עשיתי א"ק לר9800פרו שלי... (של גיגהביט..) ואלו הן התוצאות... ( כמובן שבשלבים.. המס' בצד הוא התוצאה ב3דמארק2ק3) 5751 - Catalyst 4.4 core- 378.00 mem- 337.00 @ 6302 - catalyst 4.4 core- 427.09 mem- 365.73 הגעתי גם ל 6400 בלי פגמים אבל לא רציתי להעמיס בלי קירור מקצועי.. מה אתם אומרים על התוצאה ? כמובן... הא"ק הזה הוא על הקירור המקורי... ועל קירור נחמד במארז... על איזה קירור מקצועי אתם ממליצים ? אני רוצה לשאוב עד הפיקסל האחרון... אני חשבתי על הויגיאיי סיילנסר או על הגיאנט 3... מה אתם אומרים ? צודהה
-
- 29 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי GA-7VTXE+ AMD ATHALON XP 1800+ Ge-Force 4 mx 440 Tornado האם כדאי להתחיל עם כל הקטע של האובר קלוק ואם כמה כסף אני אצטרך? האם כדאי להחליף את המאוורר שקיבלתי עם המעבד(סתם משהו פשוט) אם אני לא מתכוון להמהר? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה קראתי קצת על קירור מים ובערך הבנתי מזה ועד כמה זה אפקטיבי! רק יש לי מספר שאלות: 1. איפה ניתן להשיג קירור מים איכותי ולא יקר יותר מדי? 2. האם זה בטיחותי וכיצד זה עובד? 3. זה מקרר רק מעבדים או כל דבר אחר גם? תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זאת הפעם הראשונה שאני עושה OC אז יתכן שאשאל שאלות טיפשיות עד מאוד טיפשיות. עברתי קצת על מדריכים, מאמרים ות'רדים נבחרים בנושא אוברקלוקינג והחלטתי לנסות. זה המפרט שלי: מעבד: E6500 קירור: Alpine 11 Pro לוח: Gigabyte GA-G41M-ES2L זיכרון: Mushkin 2GB-DDR2-1066Mhz (שמזדהה בתור 800Mhz) [מדובר בדגם 996599es שזה PC2-8500 / 2.1v / 5-5-5-15] כ.מסך: Nvidia 8400GS 512MB ספק: NEOTech 500W (ספק ג'נרי מעפן יכול להיות גם 300W, מי יודע) הארדיסק: Seagate ST3500418AS צורב: Samsung X22 כרטיס Firewire 800 מקלדת+עכבר USB עכשיו לעניין: לפי ה"מדריך להמהרת המעבד" הבנתי שקודם כל מומלץ לנעול את תדר ה-PCI-Express, השאלה באיזה תדר לנעול אותו? חוץ מזה שמדובר במדריך קצת ישן (שנת 200…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב אז יש לי מספר שאלות 1.לגבי הE6300: -האם קירור רגיל שלו(של המפעל הטמפרטורות לפי SPEEDFAN עכשיו הם 38 מעלות בזמן שהמאוורר עובד על מינימום מהירות) מאפשר OC גם אם הוא לא גדול ? הלוח אם הואGigabyte GA-965P-DS4 Intel 2.לגבי הAMD Phenom 2 X4 955 : -יש לי MUGEN 2.REV B אם אני עושה OC כבד או בינוני הוא יהיה חייב לעבוד כל הזמן במאמץ ולעשות הרבה רעש ? -המעבד חדש מהחנות האם כדי בכלל לעשות OC ועד כמה זה מקצר את חייו אם בכלל ?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
נסיתי OFFSET AVX 5.1G די יציב
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ברשותי AMD5200X2 ומשחה ZM-STG1 של זאלמן אני צריך למרוח משחה טרמית? גם אם אני יביא קירור freezer 64Pro? כי אמרו לי שעם הקירור בא כבר משחה ולא צריך אלה פשוט לחבר זה נכון?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לא מזמן פתחתי תראד בשם "כל המאווררים שמחוברים ללוח משותקים" לקחתי את המחשב לאקסלנט ואקסלנט שלחה את המחשב למעבדת "בית הטכנאים" הטכנאי מבית הטכנאים התקשר יום לאחר מכן ואמר שנגרם נזק ללוח אם כי מאוורר הצ'יפסט לא עבד וכל מאוורר אחר שהיה מחובר ללוח... טוב אז לעיקר מה שמתריד אותי שהטכנאי מתעקש להחליף לי את המעבד, כדיי להיות בטוח שלא נגרם נזק למעבד. אני אמרתי לו שאני לא רוצה למה?! כי מין הסתם קיבלתי את הסטפינג הכי טוב AXP 1900+ w/AGNGA ד"א ההתרשמות שלי מהשרות של בית הטכנאים :סחטנים ושקרנים. וההתרשמות שלי במעבדות אקסלנט :שרות מצויין לכל דבר (חבל שהעבירו את השירות למעבדת בית הטכנאים) *המעבד היה פועל מצויין גם באובר קלוק -אז מה אתם אומרים לעשות להשאיר את המעבד או להיסתכן לקבל סטפי…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה הן הדרישות להרכבת מערכת קירור מסדרת Hydro X של חברת Corsair
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מחפש קירור סבבה( שקט) במחירים סביב 300-500 ש"ח שיצליח להחזיק טמפ' מתחת ל 90 מעלות מעבד i9-13900k או i7 13700k במאמץ סטנדרטי כמו משחקים ו cinebench וכו וכמובן לא יכנס למצב סירוס בשל טמפ וכו, לוח אם יהיה Z790. עדיפות ל air COOLER אבל אם אין ברירה אקח Aio
-
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מעבד P4 3.00GHZ,כשהיה לי את הקירור סטוק לא הצלחתי להירדם בלילה במזל גם השכנים לא התלוננו הוא היה רועש והמעבד במנוחה היה מגיע ל 61-66 מעלות לא יכלתי לסבול את זה יותר והחלפתי אותו בAC ההבדל היה שמיים וארץ! ההתקנה פשוטה סוף סוף היה לי שקט וזה ממש ממש הפתיע אותי המעבד במנוחה כרגע עומד על 40-46 מעלות מיקודם המחשב ניתקע הרבה פעמים ועבד באיטיות מה גם שהAC מפזר אוויר על שאר הרכיבים בתוך המארז ובכך גם הטמפ' של שאר הרכיבים ירדה בקיצור מומלץ בחום אי אפשר לטעות עם הדבר הזה! תתחדשו.
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אנשים , אני עובד פה על 7 ... ואני על OC (מפרט למטה) שמתי לב שהמחשב נתקע (קופא) אחת לכמה זמן ..לא קבוע... אז הלכתי והרצתי INTEL BURN TEST ואכן הוא נתקע כל פעם ...אחרי 4 סיבובים העלתי את ההספק וולט ל CPU אבל עדיין נתקע אני תוהה אם יכול להיות שWINDOWS7 פחות יציב מVISTA (גרסאות 64 ביט) בVISTA המערכת עובדת על אותה תוצרת BIOS לOC בצורה תקינה ויציבה . אם למישהו יש רעיון מה לעשות , אני אשמח להצעות .(תודה) כרגע אני הולך להריץ TEST במצב רגיל בלי OC לראות שזאת באמת הבעיה ...ולא איזה משהו אחר .
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לאחר שקראתי את הסקירות של XBIT עליה מאד התלהבתי ממנה (ביצועים מצויינים,שקט, העובדה שהיא חיצונית והעיצוב) ואני שוקל ברצינות לקנות אותה במיוחד שבעתיד אני רוצה לקנות ולהמהיר את ה - INTEL Q6600 שידוע בפליטת החום הרבה שלו ואני חושב שגם הטוניק שלי לא יסתדר איתו ב - OC, במיוחד בקיץ. מצאתי אותה פה ב - 690 ש"ח שזה נמוך בהרבה ממחירה בשאר החנויות - http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11481&catid=213 הנה הסקירות שלה: 1) http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/16watercooling_19.html 2) http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermaltake-coolers-roundup_11.html לפי הסקירות הבנתי שחלקים החלשים שלה הם הבלוק של המעבד והמשאבה/ות החלשה/ות שלה. יש המלצות ל…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי כמצויין למעלה AMD אם לוח GIGABAIT אם הלוח קיבלתי תוכנה לאובר קלוקינג אני מעיל אותה וכשאני נותן לא מספר מסויים לעלות עליו אני רואה את המספרים מתחילים לטפס וברגע שזה מטפס מעל אזור מסויים המחשב קופץ לריסטארת AMD Athlon XP K7 1700 לוח של GIGABAIT
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום ברשותי קירור Thermalright Ultra-120 eXtreme , ואני מעוניין להוסיף מאוורר נוסף מהצד השני שלו, ואני לא מצליח למצוא קליפס ברזל שמוכרים בארץ בEBAY הכי זול שמצאתי כולל משלוח סביבות 50-60₪ האם יש מקום בארץ שניתן לרכוש במחיר נורמלי? (או בחו''ל, אבל יותר זול) תודה
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ועוד משהו.... יש לי מאורר בגודל של המאוררים של המחשב טיפה יותר גדול זה כמו וונטה ...והוא מתחבר לחשמל ופועל הוא בקושי עושה רעש אבל מקרר טורבו האם אני יכול לחבר אותו למחשב ...ויש בזה סיכון כלשהו...?.... למאוורר אין הארקה לא מחובר החוט של הארקה.... את החוט של הארקה שמגיע מהשקע של הקיר חיברתי לשולחן מחשב שעשוי מעץ אני יכול להשים את המאוורר בתוך המארז בפנים?....... או שיש סכנה של קצר או משהו שיחשמל לי תמחשב חחחח או שאני יבודד תמאורר יעשה אותו פלסטיק ויניח אותו בתוך המארז ככה זה יהיה בטוח אני לא יודע מה לעשות המאורר הזה מקרר טורבוווו כמו וינטלטור ?.... מהכדיי לעשות?....<? אני פתוח להצעות אפילו לחתוך תמארז
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום יש לי BFG 8800GTS OC2 320 MB ורציתי לעשות לו עוד אוברקלוק אז ככה: בליבה הגעתי עד ל-650Mhz בזכרונות הגעתי עד ל-1950Mhz ב-2000Mhz קרסו לי המחשקים ונוצרו עיוותים. עכשיו כמה שאלות האם אין צורך לשנות את המתח לכרטיס מסך, כרגע הוא נמצא על 3.24? איך עושים אוברקלוק ל-Shader מישהו יודע? דרך אגב האוברקלוק יציב במשחקים והמאורר של הכרטיס מסך פועל על 100%. ועכשיו הטמפרטורות במנוחה לאחר האוברקלוק בלי מזגן בחדר: GPU: 49 GPU DIODE: 58 GPU MEMOREY: 49 GPU AMBIENT: 46 ועכשיו טמפרטורות במאמץ לאחר אוברקלוק בלי מזגן בחדר: GPU: 57 GPU DIODE: 65 GPU MEMOREY: 57 GPU AMBIENT: 52 רק להזכיר לכם שהכרטיס מסך כבר ב-OC2 שנעשה על ידי המפעל. תגובות בבקשה.
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב, אז התחדשתי לא מזמן במעבד E8400 רויזיה C0 מהנסיון שלי עם מעבדים קודמים כמו E4500\E6300\E7300\Q6700 אני יודע שאת ה400-600MHZ הראשונים אפשר לעשות ללא בעיה וכך גם חשבתי לגביי הE8400, אבל נראה שלמעבד רצונות משלו אז הנה הסטטיסטיקה עד כה: יש מעבד E8400 רויזיה C0 במתח 1.35V התדר 3510MHZ אני מופתע ממש לרעה כרגע בשל העובדה שכל כך הרבה אנשים סוגרים את ה3800MHZ-4000MHZ בלי מאמץ גדול ועל מתח נמוך, לפעמים סטוק. מדובר במתח הנמוך ביותר שאפשר לתת ללא קריסה על פי PRIME95 במבחן SMALL FFT. ניסיתי העלאת PLL ל1.7V ולא קיבלתי יציבות נוספת כמו כן משחק עם הGTLים ל0.61\0.63\0.65\0.67, גם כאן לא קיבלתי תוספת יציבות. גם CPU CLOCK SKEW על 100\200\300\400 ניסיתי מתח לBN ולFSB גם כן ניסיתי בהדרגה …
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
החלקים שכנראה רלוונטיים הם: מארז של אנטק ה1200 עם שלושה מאווררים קדמיים שתיים אחוריים ואחד עליון+הוספתי את שתי האופציונליים שאחד מתכוונן מהצד לכיוון הכרטיס מסך והשני נשאר סטטי בצד. לוח האם הוא של אסוס הP8Z68 וי פרו. המעבד הוא אינטל איי7 2600K 1155. האיוורור שאי אפשר להכניס הוא הארקטיק פריזר אקסטרים-יש המלצות לאיוורור אחר בטווחי המחירים האלו 150-250 עם אפשרות לחריגה שכן יכנס? הבעיה למיטב הבנתי מהטכנאי של החנות היא לא בסוקט אלה שהלוח אם מגיע עם צלעות איורור גדולות ובולטות איזה כמה ס"מ ואולי אם המאוורר עצמו היה פחות רחב ויותר גבוהה היה ניתן להכניס. יש למישהו ניסיון או המלצות או ידע איזה איוורור כן כדאי להוסיף?כרגע אני לא רוצה להשאר עם המקורי של אינטל כי הבנתי שהם לא משהו גם …
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, רכשתי מחשב חדש שכנראה יגיע בסוף השבוע או בתחילת שבוע הבא. הדבר המתבקש הוא לעשות בדיקות מאמץ ולראות שהטמפרטורות טובות בכדי לא להסב נזק. הבעיה היא שאינני מבין חצי דבר וצריך את עזרתכם. אשמח לקבל המלצה לאיזושהי תוכנה שיכולה להפעיל עומס על המעבד והכרטיס מסך. המעבד המדובר הוא ryzen 5 3600 עם הקירור שמקבלים איתו (זה בדיוק החשש שלי). כמו כן איך אני יכול לבדוק שהמאווררים, הן של המעבד והן של המארז עובדים במהירות הנכונה? תודה !
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-