עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shaynet,

בעקבות בקשה של אחד מחברי הפורום אני מעלה מדריך קצר לVMOD ל6600GT לפני שאני יתחיל אני חייב לציין שמי שעושה את המוד מעבד באופן מיידי את האחריות על הכרטיס ומי שלא יודע להלחים טוב ממש לא כדאי לו לעשות את המוד שכן רחיבים רבים מעוד רגישים לחום וההלחמות קטנות מאוד מה שאומר שהלחמה לא זהירה עלולה לגרום לקצר ולהרוס את הכרטיס כדי למדוד את המתח לליבה השתמשו ברב מודד כדי למדוד מתחDC הצמידו את החוט האדום של הרב מודד לפין שמוקף באדום ואת החוט השחור לפין שמוקף בשחור המתח במנוחה אמור להיות בסביבות 1.3V ולאחר מכן במעמץ להגיע ל1.45V הג'וק שמסומן בכחול אחראי על המתח לליבה ככה שלאחר שהמוד נעשה חובה לשים עליו קירור (סינק של זכרונות) אחרת הוא ישרף לאחר שנמדדו המתחים ניתן לגשת למוד עצמו שהוא הל…

• 12 תגובות
    • 865 צפיות
  2. Started by Lanzar,

שלום לכולם: אתמול קניתי לחבר שלי זיכרון מיד שניה הזכרון הוא 333MHZ ורשום עליו שהתזמונים שלו הם: 2.5-6-3-3 וחשבתי לעצמי יהיה מעניין לבדוק אותו ולראות לאן הוא יוכל להגיע... אחרי הבדיקה אני ממש הופתעתי !!! הזכרון הגיע ל 460MHZ על התזמונים המקוריים 2.5-6-3-3 ויכול להיות שהם היו יכולים לעלותל עוד קצת ( לא בדקתי כי תראו מה השעה... ) תגידו לי מה אתם אומרים טוב/לא טוב פשוט מעניין אותי לדעת עם הם הגיע ל OC טוב...

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by ביז'ו המוס,

1.אני רוצה לשים SF עליו אבל הSF הוא 90 מילימטר והסינק בנוי ל92, תהייה לי בעיה אם זה? 2.מה המשקל המקסימלי שאפשר לשים על לוח? כי זה יוצא 765 גרם. זה יותר מדי? 3.צריך להוריד את התושבת של שיש על הלוח אם כדי לשים את הסינק?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by TapUdi,

שלום יש לי מחשב יחסית טוב ואני מרוצה ממנו הבעיה היא שאני חושב שהכרטיס מסך טיפה מוריד את הרמה בחלק מהמשחקים.. למרות שרוב המשחקים טסים חלקק ברזולוציות הכי גבוהות משחקים כבדים כמו פאר קריי טיפה נעצרים באיכות גבוהה של תמונה רציתי לדעת אם אוברקלוק באמת יעזור לי בעניין ולאיזה דרגה אני צריך לעשות אותו.. אתם יכולים להציץ במפרט שלי למי שאין סבלנות מדובר בכרטיס Geforce 4 Ti 4400 של לידטק(מגיע עם 2 מאווררים עליו). טמפ' המחשב מגיעה בימים החמים ל-32 אוליי 35 מעלות ובימים פחות חמים היא יכולה להגיע גם ל-22. אם מישהו מוכן לייעץ לי מה לעשות אני אשמח. תודה מראש

5. Started by ixslashix,

כדי לא לזהם את הט'רד השני אני אשאל פה את השאלת שלי, ברשותכם... משהו העיר לי שהמערכת שלי צועקת לקירור מים (סליחה שאני לא זוכר את השם), אני יודע שזה עסק יקר יחסית ולפני שאני משקיע בזה אני רוצה לדעת יותר, נניח ואני רוצה שני לופים, אחד למעבד ואחד לכ.מ. (שאני לא מוצא לו בלוק אגב), מה אני צריך לזה? מה העלויות (בערך)? איך הולך הקירור מים של ה295 שני PCB? מה יקרה אם בעתיד אני ארצה להחליף לכרטיס עם ליבה אחת? אשמח לשמוע מחשבות

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by composite,

אני מחפש מאוורר 80 מ"מ שיוציא אויר מהמארז החוצה. הוא ימוקם בחלקו האחורי של המארז באזור שמעל פאנל ה- I/O. חשוב שיהיה כמה שיותר שקט, אבל בכל זאת שיזיז אוויר ויתרום לקירור המארז. הוא יהיה המאוורר היחיד במארז שכן התקנת מאוורר שמכניס אוויר תיצור המון אבק (למארז אין פילטרים). באותו נושא: האם כדאי להתקין פילטר אבק גם למאוורר שמוציא אוויר החוצה? המפרט: Intel E5200 Box Gigabyte GA-G31M-ES2L A-DATA Vitesta CL4 800Mhz 2X2GB DDR2 Sapphire ATI Radeon 4850 512MB DDR3 Western-Digital WD1600JS Supertalent CA-601UFB Enermax EG475P-VE 485W תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by oziz_2,

שלום לכולם, רכשתי מחשב חדש וברצוני לשאול מס' שאלות אך לפני זה להלן המפרט: intel core 2dou e6600 gigabyte dq6 leadtek7900 gt extreme 1gb geil ddr2 השאלה שלי היא כזו קודם כל ,האם ברגע שאתה עושה אוברקלוקינג ניתן להשאיר את המחשב במצב הזה תמיד? האם ניתן לעשות אוברקלוקינג עם הקירור שמגיע עם הלוח אם ועם המעבד? איך אני יודע מה הטמפרטורה של כל אחד מהרכיבים במחשב?ואיך אני יודע מה הביצועים של כל אחד מהרכיבים לפני ואחרי האוברקלוקינג? האם רצוי לא לעשות אוברקלוקינג בכלל? תודה מראש עוז

• 9 תגובות
    • 566 צפיות
  8. נגיד ואני קונה AMD2500\600\700 לא משנה איזה חדש, ואני רוצה לעשות לו OC ע"י שינוי מכפלה אז בחדשים המכפלה נעולה אבל יש לוחות שפותחים את הנעילה הזאת ואז אפשר לשנות את המכפלה זה אפשרי? ואיך עושים את זה? מישהו יכול להגיד לי בדיוק באיזה לוחות אם המכפלה פתוחה? ואם זה נכון ואפשרי בכלל?

• 12 תגובות
    • 621 צפיות
  9. מישהו יודע היכן מוכרים קליפסים למאוורר נוסף עבור NINJA באזור ת"א ? כזה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=7589&ref_id=bazman האם ניתן לחבר ללוח האם בחיבור החשמל למאוורר, מפצל כדי להפעיל 2 מאווררים למעבד ? זה לא ישגע את החיישן הסל"ד / טמ"פ ? לגבי הערת היצרן הזו: For Ninja coolers, some 120mm fans, (Sflex or Ninja stocked fans) are ready for only "Intake dual fan position". Exhaust fan position for Ninja with Sflex or Ninja stocked fans, is quite difficult to mount (although possible). אני מבין שצריך מאוורר יעודי [הפוך] להוצאת אויר מהצד האחורי של ה NINJA , כזה עם ציר על החלק הקדמי (?) כדי שהמניפה לא תשתפשף בצלעות קירור ?! איפה מוצאים כזה, או…

• 6 תגובות
    • 915 צפיות
  10. Started by sroolik,

עשיתי אובר ואני רוצה לבדוק את היציבות הורדתי פריים 95 אבל אני לא כ"כ יודע להשתמש בה הרצתי משהו שאין לי מושג מהו וזה רץ מ- 2*63 עד 2*67 הכל הרצה עד 100% זה רץ קרוב לשמונה שעות וזה עדיין לא הסתיים מישהו יכול להגיד לי אם זה טוב ? בכלל ככה בודקים יציבות? אם לא, אז איך כן בודקים ? תודה !

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  11. Started by mokisho,

עשיתי O.C קטן יש לי מעבד E6600 ולוח אם P5W DH העלתי את ה FSB ל 380 והמעבד כרגע ביחס 1:1 עם הזיכרון הטמפרטורה במנוחה 43 גם למעבד וגם ללוח האם בעומס היא מגיעה ל 45 ללוח האם ו65 למעבד האם זה בסדר ? העומס נבדק בתוכנה של אברסט במשך 15 דקות

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  12. טוב תראו, יש לי CF 4850 והכרטיסים ממש מתחממים אני רוצה לקנות גוף קירור לשניהם אפשר המלצה על קירור טוב? תודה

• 3 תגובות
    • 571 צפיות
  13. Started by itamarsol,

יש לי קירור corsair h60, כדאי לשים לו משחה טרמית? זה ישנה את הטמפרטורה?

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  14. אני יודע שהכי טוב לבנות, אבל ממש אין לי מלחם ובעצם זמן לבנות אחד, ואני ממש מעדיף לרכוש. אבל יש כל כך הרבה סוגים, אני יגדיר מה אני מחפש: יש לי 4 מאווררי אנמרקס (שגם כך יש להם אופציה לכיוונון המהירות, אבל החוט שלהם קצר, ואני מחפש משהו חיצוני) ואני צריך פנל לשליטה עד 6 מאווררים. לא חשוב לי שיהיה צג של טמפ', אני סומך על AIDA32. איך בכלל מחברים את המאווררים לפאנל? הרי המאוורר מתחבר ישירות למולקס של החשמל, אז אם איזה חוט הוא מתחבר לפאן באס? ומה אני עושה עם החוט שליטה של המאווררים של אנרמקס חותך אותו? אגב איך הפאן באס הזה? http://www.pchardware.co.il/docs/pd-424875243.htm

• 3 תגובות
    • 530 צפיות
  15. Started by jacko_il,

שלום לכולם, החלטתי היום לנסות לעשות OC למחשב החדש שלי. אני לא חדש בתחום ה OC בכללי רק שעד עכשיו עבדתי על AMD 3800X2 939 ושם יש הרבה פחות הגדרות להתעסק איתן.. קראתי קצת ברשת על מה אני אמור להגדיר ובדקתי טמפ' ומתחים לפני ה OC.. הכל בסדר בתאוריה.. נגשתי למעשי.. הגדרתי את כל התזמונים והמתחים לMANUAL , בטלתי את ה C1E , PCI-E+CPU SPREAD SPECTRUM - DISABLED ,את הזכרונות קבעתי על 1.8V ידני ושמתי אותם על תזמונים סטנדרטים של 5-5-5-15 , מתח מעבד קבעתי על 1.22V ויש עוד הגדרות: fsb strap to north bridge - AUTO , CPU GTL - AUTO , CPU PLL VOLTAGE - AUTO , CPU CLOCK SKEW - AUTO , NB CLOCK SKEW - AUTO וכמו כן גם מתח ה NB על AUTO.. והתחלתי להרים קצת FSB - הרמתי קצת ל 366 - רק כדי לראות שהכ…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by r0075,

בוקר טוב- אני כבר מחפש הרבה זמן תוכנה לבדיקת טמפ' של הכרטיס מסך ואני לא מוצא שום תוכנה- תעזרו לי בבקשה. תודה ??? ???

• 2 תגובות
    • 392 צפיות
  17. אני רוצה לקנות קירור למעבד שלי ואני קצת לא מעודכן בזמן האחרון... אני יודע שיש את ה Thermalright SP-94 שהוא טוב ואני יודע שיש את ה Coolermaster Jet 4 שהוא טוב אבל אני לא בטוח שיותר מה SP-94 או את ה CoolerMaster Aero 4 שאני לא בטוח שיספיק לי... או ה Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro שהוא נראה טוב אבל מעניין אותי שיקרר טוב ולפי מה שאני זוכר הוא דיי טוב אבל אני מחפש את ההכי טוב... ואחרון זה ענק האלומיניום החדש (אני לא זוכר את השם שלו) שמתאים למאוררי 120 ממ' הרעש ממש לא מפריע לי אה והדבר ההכי חשוב! מתוכנן אוברקלוק מטורף (כבר הגעתי ל 4 ג'יגהרץ אבל המעבד היה ב 70 מעלות עם קירור סטוק - עקפתי את המעבד המהיר ביותר בארץ)... מה אתם ממליצים?

• 79 תגובות
    • 4.1k צפיות
  18. Started by fransis,

היי, קניתי לאחרונה R9800P של ספיר וניסיתי לעשות לו קצת אוברקלוק.. המקסימום שהצלחתי להגיע היה 390 ל core ו 350 לזיכרון... (במקור זה 378/338) אני יודע שמאוד הגיוני שזה בגלל שאין לי קירור טוב (זה הקירור סטוק) אז אני מתכנן לקנות VGA Silencer.... אבל בכל זאת , קראתי על הרבה אנשים שהגיעו ל מהירויות הרבה יותר גבוהות עם קירור סטוק.... נראה לי שזה רק בגלל הקירור ...כי הכרטיס ממש רותח כשנוגעים בו.. (אהה וגם בדקתי אם יש מספיק דבק טרמי מתחת לליבה ואכן היה מספיק..) תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 540 צפיות
  19. אז ככה, שלום לכולם! אני חדש כאן... חבר שלי, ^PainKiller^, המליץ לי בחום על האתר הזה, אמר שיש כאן אנשים מקצועיים שיודעים על מה הם מדברים. ובכן, אני צריך עזרה לגבי OC, כי חבר שלי לא מכיר את ה-BIOS של הלוח של Asus, כמוני. ה-BIOS בלוח הנוכחי שלי שונה לגמרי מהלוח הקודם שלי (Gigabyte GA-P35-DS3L) ויש יותר אפשרויות ל-OC. אני יודע ידע בסיסי ל-OC, אבל איך לעזעזל אני יכול לעשות OC עם הלוח שלי!?!? בבקשה, תפרטו (כל בעלי הלוח הנ"ל או בכלל) מה להעלות, לאיזה סעיף מתח תדר וכדומה... בתודה, איציק.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Bypass,

שלום, אני עומד לקנות מערכת מחשב SB 2500K asrock extreme4 או MSI GD53 ANTEC 300 אעשה כנראה OC קל למעבד 4 - 4.3, האם הKATANA 3 יספיק לOC כזה, או מוטב לקחת קירור רציני, ה YASYA למשל ? או יש המלצות אחרות ? (לפי מה שקראתי ה AC FREEZER PRO REV2 הוא ממש לא יעיל, ובקושי עולה על קירור הסטוק...) תודה...

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by ManA,

עשיתי לפני חודשיים +- עדכון ביוס לF6, ובאמת כשאני מדליק את המחשב רשום למעלה ביוס F6.....אבל היום סתם במיקרה הסתכלתי בCPU-Z וראיתי שבלשונית של הלוח רשום שהביוס שלי הוא F3, זה טעות בCPU-Z הוא שהעידכון לא הצליח?

• 2 תגובות
    • 552 צפיות
  22. ואיזה קירור אוויר מומלץ למעבד כדי לעשות OC יותר רציני תודה

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  23. האם התוכנה גם מראה לי את הטמפרטורה של הכרטיס מסך החיצוני או רק של המובנה? אני משתמש בתוכנה AIDA64 Extreme

24. Started by roeiw,

1.אני משתמש בתוכנה HMonitor ומופיע לי טמפ' של ה Mainboard הטמפ' היא של הצ'יפסט??? 2. איך הטמפרטורה של המעבד נמדדת מתוך המעבד או מתחתיו בסוקט??

• 3 תגובות
    • 574 צפיות
  25. Started by ElEmEnt,

מה נותן ביצועים טובים יותר עם מה אפשר להגיע לFSB גבוהה יותר? אני לא מדבר על הפיצ'רים שיש להם אלה רק על האובר של 2 הלוחות הנ"ל בגלל זה אני חושב שהוא מתאים לפורום הזה תודה מראש ניר

• 2 תגובות
    • 574 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.