אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
לאחר האכזבה שלי מה - E6300 שדרגתי אותו ל - E6600 ועל הדרך החלפתי זכרונות מ - 800MMHZ איכותיים (2GB) ל - 800MHZ פשוטים (4GB). אני מקווה לסגור 3.6GHZ יציב ואולי יותר עם קצת מזל, הקירור הוא הטוניק הידוע (על MAX RPM כרגע). אוקיי, נעלתי את את ה - PCI/PCI-E וביטלתי את כל מה שצריך לבטל בביוס ושמתי יחס זכרונות/באס על 1:1 (יש לי 800MHZ פשוטים). השאלה שלי היא אילו מתחים לקבוע בהתחלה ל - NB/SB ו - FSB T V ? VCORE קבעתי בהתחלה על 1.4V ולזכרונות נתתי 1.9V. לאיפה אפשר לקפוץ מהר באופן בטוח מ - 266 באס ומשם להתחיל כבר לעלות כל פעם ב - 10 ?
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות OC עם לוח Gigabyte x38 dq6 Q6600 OCZ CL3-4-4-12 REAPER 4GB ANTEC 850W PSU ניסיתי כמה שאפשר לחפש באינטרנט ולא מצאתי ממש משהו אני מנסה לעשות OC אפילו בFSB1 יותר ל267 ואחרי שאני עושה שמירה לביוס ויוצא הוא מאפס את עצמו כנראה אחד ההגדרות שמה לא נכונות עשיתי עדכון ביוס הכי חדש ועשיתי את ההגדרות האלו Advanced Bios Features CPU Multi-Threading: Enabled Limit CPUID Max to 3: Disabled No-Execute Memory Protect: Disabled CPU Enhanced Halt(CIE): Disabled CPU Thermal Monitor 2 : Enabled CPU EIST Function: Disabled Virtuaalization Technology: Disabled ובהגדרות OC שזה MB Intelligent Tweaker (MIT) ניסיתי לעלות אותו אפילו טיפה וגם מתח שום דבר לא עוזר אם מישהו נתקל או יודע א…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בניד פור ספיד מןסט ונטד הגיע ל 85!!! הקטע אן איוטים הכל בסדר ( ב EVEREST הכל 10 מעלות פחות ) אז אכשיו בלי לפרק דברים אך לקרר אותו? LOL
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11479&catid=214 מתאים לabit is-7 ? *אגב הקירור החדש של שלמן לציפ הגיע לישראל כבר ?
-
- 18 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אני מחפש קירור שקט ואיכותי למעבד 3470 i5. הוא הולך לשבת על לוח H77 בתוך מארז R4 אם זה משנה מבחינת ממדים. חשוב לי שהוא יוריד את הטמפ' של המעבד ככל שניתן. כמו כן מאוד חשוב שיהיה חרישי, אפילו אם זה דורש ממני לקחת קירור גדול יותר או מעט יקר יותר. בעבר המליצו לי על katana 3 אך שמעתי שיש טובים ממנו. תודה רבה!
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לעשות OC למעבד Intel pentium 4 1.6 האם אפשר לעשות למעבד הזה בכלל? ואיך אני עושה? כנ"ל לגבי כרטיס מסך 9200 READON תודה לעוזרים
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הטמפרטורה בזמן IDLE היא בסביבות ה 60 מעלות, ובזמן BUSY ב 70 מעלות, בתחום הזה מהירות המאורר שסופק עם המעבד היא 2500 סל"ד פחות או יותר. איזה פיתרון קירור אתם מציעים לי לעשות, אם בכלל.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הזמנתי AMD 64 BIT 3000. אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק. האם הקירור שבא עם המעבד צריך להספיק? אציין שה"תנאים" של המעבד מסביב יהיו טובים: מארז LANFIRE של TT.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחרונה אני שוקל לפנק את המחשב בקירור מים איכותי (כרגע לופ אחד למעבד)מבחינת תקציב , באיזור ה300+ דולר כולל משלוח. המטרה היא לבצע OC גדול יותר למעבד ולמקסם את הביצועים שלו - כרגע הוא על 3.2 בערך , רוצה להגיע כמה שיותר גבוה. לאחרונה נחשפתי למס' קיטים מוכנים (כלומר רק לחבר פלטה אחורית ואת הרדיאטור) כגון הcoolIT ECO ALC (וכמובן הדגם המקדים שלו הדומינו) ואת הקורסייר H50 (בגירסתו השלישית אאל"ט) ולעומתם את הקיט שמכיל את כל מה שאני צריך רק להרכבה ועצמית כגון הSwiftech H20-220 Ultima XT. http://www.sidewindercomputers.com/swh2edukit.html אני אתחיל בזה שברור לי ששניהם לא נמצאים אפילו קרוב אחד לשני מבחינת מחיר וסביר להניח (סביר לי) שגם הביצועים לא יהיו דומים. 1.האם בכלל …
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אני מתלבט במובן של כסף... יש לי שני מעבדים: E2188 E4600 ואני רוצה לקות להם לוחות חדשים בשביל OC מה עדיף אם בכלל יש הבדל מבחינת OC 340 שח P31-S3G s775 1333Mhz, Intel P31, DDRII 1066, PCI-E http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2676&ProductName=GA-P31-S3G 430שח EP35-DS3L 775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2740&ProductName=GA-EP35C-DS3R תודה...
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זאת השאלה ..... ?
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! ראשית, אציין שקראתי את המדריכים בנושא OC. המפרט שלי מצוין בצד ימין. המטרה שלי היא OC ל-Q6600 על גבי לוח אם Asus P5Q. הבעיה היא שב-BIOS יש המון אפשרויות, ואני לא כל כך יודע מה לעשות איתן. מה עשיתי עד עכשיו: 1. ביטלתי C1E ו-EIST. 2. העליתי את ה-FSB bus ל-333MHz במקום ה-266Mhz המקורי. את כל השאר השארתי על Auto. 3. שמתי לב שה-P5Q העלה לי אוטומטית את ה-VCore ל-1.35v, אז הורדתי אותו ידנית ל-1.25v, משום שזה היה המתח המקורי. 4. הרצתי prime95 על Small FFTs למשך כ-6 שעות. הכול עבר. טמפרטורה מקסימלית: 58C. 5. שמתי לב שהזכרונות שלי ב-OC, למרות שלא תכננתי. אני חושד שה-P5Q שינה לי גם את המתחים שלהם ואת ה-LAT. מצורפים קבצים עם הנתונים מ-realtemp ו-cpuz. השאלות להמשך: 1. האם…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי שאלה: יש את הכרטיס 6600GT של gigabyte עם קירור פאסיבי, נכון? הוא מצליח לשמור על טמפ' נורמלית (ולא להשרף) בגלל שיש לו צלעות קירור בעלות שטח פנים גדול מאוד, נכון? אז אם נקח איזה 2 מאווררים 80 מ"מ טובים, או אפילו 2 כאלה: Thermaltake SilentCat 90mm כי פשוט הבנתי שהם שקטים ומאוד חזקים (רק 21 dBA והעוצמה 52.24CFM) ונשפצר אותם במרחק 2-3 ס"מ מכרטיס המסך הנ"ל (תיארו משהו כזה בפורום מודינג) - אז בעצם נקבל קירור אקטיבי, נכון? בגלל שמדובר במאווררים חזקים מאוד וגדולים יחסית, אז אפילו שהם רחוקים קצת הם יהיו עדיין מאוד אפקטיביים. ובגלל צלעות הקירור בעלות שטח פנים ענק (כי הם מיועדות לקירור פאסיבי) לא נקבל את הכרטיס 6600GT הכי קר שיכול להיות?? פשוט הרעיון הזה נשמע לי כמו משהו…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי את התוכנה Hardware Doctor ופתאום גיעה לי הודעה: WARNING, Your DDR voltage is exceed the limits. נכנסתי לתוכנה ואני רואה שהמתחים של הזיכרונות נעים בין 1.97 ל-1.98 האם זה טוב או לא??? עזרכתם דרושה בהקדם תודה רבה! עריכה: עכשיו שאני נכנ אני רואה שזה נע בין 1.95 ל1.97. מה אתם אומרים??
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1)הלוח שלי כמו שאפשר לראות בתמונה מcpu-z הוא של גיג'הביט וידוע שהם בעייתים לoc כי הצ'יפסט מתחמם מהר ובנוסף המאורר של הצ'יפסט באמת בעייתי (מרעיש).. 2)הטמפ' שלי לא הכי טובות..הלוח יכול להגיע ל50 מעלות במאמץ כבד (בקיץ) והטמפ' של המעבד דיי סבירה (בערך 45 במאמץ) זה בסדר לoc או שבגלל הטמפ' הגבוהה של הלוח אם לא כדאי? 3)הזכרונות שלי הם זכרונות רגילים ופשוטים של סמסונג 333mhz daul ddr...האם הם יהיו מכשול לoc? ואיך עושים oc כשיש daul ddr? זה קצת שונה מהעסק הרגיל לא? כי זה כאילו 666mhz בגלל 333mhz*2 אם אני יעשה oc זה יכול לדפוק אותם בגלל שהם פשוטים יחסית ואולי יתחממו? 4)בקשר למתח למעבד איך אני יכול לדעת על איזה מתח לקבוע אותו? כי הבנתי שאם עושים auto אז הלוח יכול לתת למעבד יותר מדיי…
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה אני מתכנן להתחיל מחר את האובר קלוק הראשון שלי למעבד E6300 ואני לא ממש הבנתי הכל במדריך שיש באתר אז מה שאני מבקש בעצם זה שמישו שמבין באוברקלוק ויכול לעזור לי לבצע אותו שיביא לי את האייסי שלו ויתדרך אותו קצת במהלך העבודה אני אדבר איתו דרך המחשב הנייד בבקשה זה ממש חושב לי ואם יש מישו שיכול לעזור לי בזה אני אשמח ויודה לו מאוד .... תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעולם לא ביצעתי אוברקלוק ואני מעוניין להתחיל. המערכת שלי היא: Q6600+TUNIQ TOWER gigabyte p35-ds3l 2X1GB 800MHZ OCZ CL5 liberty 400w מה עלי לעשות לפני האוברקלוק? איך אני עושה בכלל את האוברקלוק? לאיזה תדר אני צפוי להגיע? כמו כן, יש לי מין כפתור מאחורי המחשב שנראה לי שקובע את מהירות המאוורר של הTUNIQ. כרגע הוא מסובב טיפה אחרי האמצע. האם מומלץ להעלות אותו למקסימום.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שעון מעבד 205@175 שעון זכרון 196@166 Inno3d GEforce 2MX 400 32MB כל פעם העלתי 3dmark 2001 second edition וזה עלה מההתחלתי 2720 ל 3280 שיחקתי אותה לא? ורואים הבדל!
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה. שאני נכנס לביוס יש לי אפשרות להעלות את המהירות של המעבד. כאשר אני בוחר ב-MANUAL יש לי אפשרות או להעלות את הבאס או להעלות את ה-CPU FREQ. שלמען האמת אין לי מושג מזה. אבל שאני בוחר במנואל אני לא יכול להעלות את ה-MHZ כי הוא לא מופיע לי. וחוץ מזה הבאס וה א133 ואני לא יכול להעלות או להוריד אותו. אז השאלות שלי הן: מזה ה-CPU FREQ או משהו כזה ? (האפשרויות הן 2.5X , 3.5X וכו'...) למה אני לא יכול להעלות את הבאס או להוריד מ-133. איך אני יודע על כמה MHZ אני עומד כאשר אני בוחר ב-MANUAL ? ומישהו יכול לתת לי הסבר קצר על המכפלה, תפקידה המשעמות שלה וכו'... תודה מראש ד"א את הלוח שלי תוכלו לראות בצד.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אנשים. כפי שבטח שמתם לב, תכננתי לקנות מחשב המכיל את קירור ה-Thermalright Ultra-120 eXtreme שמצויד ב-2 מאווררי NF-P12, מתוצרת Noctua. לאחר בירורים ארוכים, מסתבר שנגמר המלאי שלהם בארץ.. ככה שאני בבעיה. אני צריך המלצה ל-2 מאווררי 120mm, שיהיו כמה שיותר יעילים עם הקירור שרציתי. התקציב המקסימלי הוא 100 ש"ח למאוורר, לא כולל המשלוח. תודה רבה לעוזרים והמשך יום נעים
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תגידו לי מזל טוב סוף סוף הצלחתי לעשות OC יציב!
-
- 18 תגובות
- 972 צפיות
-
-
ניסיתי עם 3 תוכנות אמ אני לא ממש זוכר תשמות של כולן אבל הנה שמות של 2: mbm (ככה לא ? > ) Hmonitor ועוד איזה תוכנה אממ משהו עם 2000. בכל מקרה כולן הציגו משהו משונה |: כמו 11 מעלות ו 4 מעלות. והמחשב עם מאוור אחד מקורי של אינטל |:. אמ אני פשוט מפחד שהמחשב שלי עוד על 80 מעלות או משהו מה אני יכול לעשות? (בלי להוציא כסף)
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איזה קירור אוויר טוב כדאי לי לקנות בשביל מעבד- Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe OEM E6550T (שיתאים גם ל- E6750 אני מתלבט בינהם עדיין) שיהיה של חברת ZALMAN או Thermaltake. (חשוב שיהיה מאוורר שקט כמה שניתן) תודה..
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב הצלחתי להגיע עד לכאן אם מתח סטוק וכול שאר הפריטים אתם רואים... הבעיה היא שמתי שאני מגיע ל 3.6 או שהמחשב מתרסק אחרי 5 דקות או שהואלא עולה ביכלל מוזר אמרו לי פה לעשות על מחלקים 1:1 לא ידעתי מה זה ולא ענו לי אז פשוט בביוס היה משהו 1.4 אז שיניתי ל 1.1 נעלתי AGP/PCI ל 66/33 אם יש עוד דברים לעשות תיעצו לי בבקשה אני תקוע הלוח שלי הוא Asus P4P800-Se (מה שיש לידו סימן אדום זה המעלות של המעבד) http://img395.imageshack.us/my.php?image=150015001488151315016ee.jpg תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך אני עושה OC ללוח אם של ABIT-NF7 עם מעבד AMD ATLON XP 2100 זיכרון קצת חלש אבל GEIL 256 400 COLING ALOMINUM אז איך אני עושה OC לא גבוע אבל בסדר ?????? ישמח מאוד אם תעזרו לי
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-