עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום אני לא יודע איזה מאווררים נחשבים טובים ואיזה אתם תוכלו להמליץ לי אליהם המחיר צריך שיהיה זול כי אני מיתכוון לירכוש שלושה עד 4 מאווררים 1=12ס"מ שיהיה חזק במיוחד 2=8ס"מ ואני צריך גם עד 2 מאווררים בגודל של 4 ס"מ בעיקרון חשוב לי יותר הביצועים מאשר השקט אבל שקט זה גם טוב =]

• 7 תגובות
    • 725 צפיות
  2. Started by bebers,

Amd Athlon 64 X2 3800+ Msi K9N neo-f Inno3d Geforce 7600 GS 256 MB OCZ 1G DDR2 667 mhz 160 GB STAT2 8 mb זאת המערכת, 2 מאווררים במארז אחד בספק כולם מוציאים אוויר, (אין מאוורר שמכניס אוויר למארז) 1) כדאי לי לשנות את אחד המאווררים שעל המארז לכיוון השני שיכניס אוויר מבחוץ בשביל שתהייה סירקולציה? 2) המעבד בטמפ' 44-5 במנוחה, תקין? 3) הכרטיס מסך 55 במנוחה , תקין? 4) הלוח אם עומד על 39 מעלות, תקין?

• 6 תגובות
    • 545 צפיות
  3. Started by shaybenmoshe,

~לגבי החלק הזה קיבלתי תשובות, עכשיו מעניין הדברים בעמוד 2~ קניתי מחשב חדש לפני בערך שבועיים (למרות ש10 ימים בערך לא הייתי בבית). השתמשתי בCoreTemp לבדיקת הטמפרטורה, במנוחה הוא על 50 ואף פעם לא עבר את ה60. לדעתי זה חם מדי. דרך אגב, אני לא מצליח לבדוק בRealTemp, הוא נותן Error ולא היה לי זמן לדאוג לזה. הקירור שעל המעבד הוא OCZ Vendetta (הראשון לא 2). אם זה עוזר במשהו למרות שזה נראה לי די דבילי (P=) האוויר שיוצא מהמארז מאחורי המאוורר שלו, בטמפרטורה ממש לא חמה לדעתי, בערך כמו האוויר.. תודה, The Chosen Generl

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by IG,

לפני כשבוע עשיתי OC שהמטרה שלו הייתה לבדוק עד כמה אני יכול להמהיר את המערכת שלי, מבלי להתחשב ביציבות, מספיק הייה לי שהוונדוס יעלה ואני אוכל לבדוק את התוצאה באידה. הערות: התיזמונים של הזיכרון שלי הם 2.5 3 2 7 ואין לי מושג איך לשנות אותם (לידע כללי, אני ביררתי את התיזמונים באידה-> לוח אם-> צ'יפסט) את כל הפרטים על הקירור והמערכת שיש לי אפשר למצוא ב"מפרט מחשב" להלן התוצאות: הבאס הכי גבוה שהביוס מאפשר לי זה 165 (והייתי שמח לדעת אך אני יכול להעלות אותו מעבר לזה...) המכפלה הכי גבוהה שהגעתי אליה היא 7, עם באס מקסימאלי של 155MHZ, שביחד זה 2166MHZ, ולא הצלחתי להעלות את המכפלה יותר מזה, גם עם באס של 133. המהירות הכי גבוהה שהגעתי אליה היא 2266MHZ (באס 165, מכפלה 6.75 VCORE 2.0…

• 4 תגובות
    • 649 צפיות
  5. Started by s1nus,

אוקיי אז אני בונה מארז, אני יודע שבדרך כלל אחד מוציא אחד מכניס מספיק אבל החלקים שמצאתי מאפשרים לי לבנות את המארז בדרך אחת, הנה ככה זה יראה בסופו של דבר http://img160.imageshack.us/img160/7739/888835ey.jpg אוקי אז ככה, בחלק התחתון של הקופסא יש 2 מלבנים אפורים, הם מייצגים 2 מגירות בכל מגירה יש 2 מאווררים של 170 מ"מ, (כן, 170) בסך הכל יוצא שיש ברצפה של המארז 4 מאווררי 170 מ"מ המאווררים זורקים את האוויר למעלה. בקומה העליונה יושב הלוח אם, על רשת, ככה שהמאווררים יזרקו את האוויר לגב של הלוח אם, והאוויר הקר יעבור דרך הרשת וימלא את החלל (אני מאוד מקווה) עוד מאוורר 170 מ"מ ישב בגג המארז, מוציא אוויר, שיוציא את האוויר החם . חשוב לציין שהמאווררים הם מאווררים רצחניים עם להבי מתכת (לא …

• 10 תגובות
    • 744 צפיות
  6. היי לכולם. אני מניח שהציר של המאוורר נמצא מתחת למדבקה הזוהרת שרשום עלייה אינטל? האם יש דרך נוספת לשמן את המאוורר בצורה יעילה בלי לפתוח את המדבקה?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by YarYar,

אני נותן ל ATI tool להעלות לו את המהירות ולעשות בדיקת ארטיפקטים. טוב... הכל הולך סבבה, זה מעלה כל פעם באיזה 10 MHz ואין בעיות... אבל פתאום התמונה קופאת, אחרי כמה שניות המסך נכבה והמחשב לא מגיב. והקטע שאין ארטיפקטים או משהו... יש מצב זה בגלל הספק כוח שלי? 400W ג'נרי... תאמת לא נראה לי כי אין לי מפרט חזק משהו. וזה לא קרה פעם אחת, זה קרה כמה פעמים. וגם כשהעליתי איזה 15 MHz בליבה ובזכרונות והפעלתי 3dmark05 אז גם אחרי כמה דקות המסך נכבה והמחשב הפסיק להגיב. אבל שזה בסטוק אין בעיות... (זה כולה 15MHz פחות... זה כזה משמעותי?) יכול להיות שזה בעיה בטמפרטורה? אין לכרטיס הזה חיישן נכון? או שזה רק אצלי? (הכרטיס של PALIT) ואגב, איך אני פותח לו צינורות? תודה לכל מי שעוזר!

8. אני יודע שכאשר מבצעים Overclock לחומרה אז אין יותר אחריות אבל: נאמר ואני משתמש בתוכנה של nVidia- nTune יורד האחריות? אני כמעט בטוח שלא אבל עדיין... ושאלה שניה: נאמר ועשיתי Overclock למעבד ולאחר מכן החזרתי, הFSB חזר לנורמלי של החברה, האם יש אחריות? או שאפילו אם לשניה אחת המעבד שלי היה Overclocked אז אין לי אחריות? שאלה שלישית: נאמר ועשיתי Overclock האם ישנה דרך לדעת האם או בכמה חיי המעבד / החומרה שלה נעשה Overclock יתקצר (אם בכלל)?

• 3 תגובות
    • 783 צפיות
  9. Started by liorn,

שלום! 1 .אני מעונין להחליף את 2 המאווררים במארז שלי (שניהם נמצאים בין הארדיסקים לדלת הקידמית של המארז והם מוציאים אויר )... לא מזמן החלפתי 2 מאווררים אחרים במארז(מכניסים אויר) במאווררים ?Thermaltake Smart Case Fan 2 8cm? ובנתיים אני מרוצה. אם למישהו יש המלצה למאוור אחר אני ישמח. הבהרה - המארז שלי מכיל 2 מאוורים שיושבים בגב המארז ומכניסים אויר ( המאוורים החדשים שציינתי למעלה ) , 2 מאוורים קידמים אשר מוציאים אויר ( נמצאים בין הארדיסק לדלת הקידמית ) , ועוד מאוור שבא עם הספק ( בנוסף למאוור הקבוע שמגיע עם הספק ) אשר מוציא אויר. 2. אני מעונין להחליף את המאוורר של המעבד ( בנתיים יש ברשותי מאוורר SPIRE שהגיע יחד עם המעבד ). המעבד הוא AMD 64 BIT 3000+ והטמפרטורה הממוצאת היא האיזור…

10. שלום אני רוצה לבצע אובר קלוקינג למעבד AMD Athlon 64X2 - מיוצר בתהליך של 0.09 מקרון ,939תושבת ברצוני להבין האם צריך לכוון אלמנטים נוספים בביוס ומה ? לפני שאני משנה את הביוס ל-OK ברצוני לציין שהלוח תומך על הנייר עד 30% OK אך בפועל מעל 10% יש בעיות (ASUS ) הדבר היחידי שעשיתי העלאה של - העלייתי את הזיכרון ל-600MHZ מ-400MHZ האם יש לכוון טמפרטורה גבוהה יותר ?בביוס ? ואיפה ? עוד משהו ?

• 0 תגובות
    • 475 צפיות
  11. היי המחשב שלי רץ כרגע כך: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E4400 (Conroe-2M) CPU Platform / Stepping LGA775 / L2 CPU Clock 3060.0 MHz (original: 2000 MHz, overclock: 53%) CPU Multiplier 9.0x CPU FSB 340.0 MHz (original: 200 MHz, overclock: 70%) Memory Bus 340.0 MHz DRAM:FSB Ratio 1:1 Motherboard Chipset Intel Bearlake P35 האם יש עניין ל-1:1 FSB:RAM במערכות C2D או שרק ל-K8?

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  12. היי, יש לי מארז Raidmax Sagitta ולפי כל הביקורות המארז אמור לקרר טוב, אבל הטמפ' לא השתנתה כלל (אותה טמפ' מהמארז הקודם - ג'נרי). לפי מה שאני רואה, המאווררים שבאו ביחד עם המארז (מאווררי Raidmax) מסתובבים אבל לא עד המהירות המקסימלית שלהם, לכל המאווררים יש ראש לבן עם 3 פינים. לכן חשבתי שאולי צריך בקר ששולט במהירות ההסתובבות, כי אני רוצה שיסתובבו במהירות המקסימלית. על איזה בקר אתם ממליצים/מציעים לי? אני שמעתי ש-Thermaltake טובים... איזה בקרים יש? 5.25 ו-3.5? איזה יותר טוב? תודה!

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Hercules 9800SE All In Wonder + TV + Remote -Bulit By ATI - 256BIT רק בלי הדריבר של OMEGA שממש דריבר לא נוח ומשנה לי כל פעם הגדרות. תודה

• 1 תגובה
    • 536 צפיות
  14. Started by eitanron,

המחשב שלי כבר לא עובד על המשחקים החדשניים ביתור כמו crysis 2 או אססינס כרייד אבל הם הם כמעט מחזיקים אותם הנה המפרט: intel 6500 2g ram msi g41tm-e43(ms759) nvidia gefore 210 אין לי מאוורר השאלה היא האם לקנות מחשב חדש או להמההיר את המערכת אם או בלי מאוורר אם אוברקלוק אז תתנו מדריך בבקשה

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  15. Started by niv212,

שלום, יש לי HD4850 שידוע בבעית החום שלו (ראסמי קיבלתי כוויה בזמן קריסיס), והנחתי ידיי על כמה קוביות של קרח יבש. האם אני יכול פשוט להניח את הקרח היבש על הכרטיס מסך כדי לקרר אותו? (בתור פיתרון זמני כמובן, כי תוך כמה שעות הוא ימריא ) אשמח לתשובה מהירה, פשוט עוד כמה שעות כבר לא יהיה קרח יבש

• 6 תגובות
    • 935 צפיות
  16. Started by orel_v,

קודם כל אני חדש פה אז שלום לכולם מצאתי את זה http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=499340 שלפי מה שזה נראה צריך לחבר 2 רגליים במעבד עצמו וככה לא נצטרך לשנות שם דבר בBIOS עכשיו יש לי לוח אם של INTEL G31 שאין בו הגדרות של BIOS ואין אפשרות לאוברקלוק. אפשרי לעשות את זה? תודה רבה ושבת שלום (סליחה אם לא פרסמתי במקום הנכון)

• 3 תגובות
    • 828 צפיות
  17. Started by morbidangel,

כלום לכולם התחלתי קצת להיכנס לענין ה-OC ורציתי לקבל קצת טיפים. ברשותי מעבד AMD athlon 2800 לוח אם Epox 8HDA5J זכרון 1.5GB (מחולק ל1GB של mushkin ועוד 512 של ADATA על pc3200) ספק 400WTS גנרי FSB של 200 מכפלה x9 תדר בסיס 1800MHZ קראתי הרבה בפורום ות'רדים אחרים בגוגל אבל עדין יש לי כמה שאלות. על מנת לבצע OC טוב יש צורך להוריד את המכפלה ולעלות את ה-FSB, כמו כן לעלות את מתח המעבד לאזור ה1.7V ? אני די בטוח שיש הרבה דברים שערבבתי פה, אז אשמח לתגובות הערות והארות. תודה!

• 0 תגובות
    • 533 צפיות
  18. Started by SubX,

זה הצעצוע החדש שלי לשימושי 24/7 : לוח: E35M1-I DELUXE זכרונות בשוטף : G.Skill Ripjaws 2x2GB 1600MHz זכרונות באוברקלוק (עקב נוחות במעברי מצבי ה-OC) : קינגסטון 1333MHz. דיסק קשיח : Seagate 2.5" 500GB 7200RPM http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1792595 קצת תמונות של המערכת (מהרכבה, לביצוע האוברקלוקינג וסגירתה לשימושה השוטף).

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Axel Foley,

מישהו יודע אולי מהי הטמפרטורה הנורמלית של הכרטיס. יש לי קירור טוב (V-1 של thermalight ) והטמפרטורה במנוחה היא 63 מעלות. האם זה נורמלי או שאני יכול לעשות משהו?

• 8 תגובות
    • 837 צפיות
  20. יש מצב כזה זה החלום שלי כול הזמן רציתי לעשות את זה להיה לי אפשרות לעושת את זה עם הX800GT שהיה לי אין לי ניסיון קודם

• 10 תגובות
    • 569 צפיות
  21. Started by dorman2,

המאוורר המקורי לp4-prescott משנת 2002 וכבר מרעיש מאד. ראיתי מאווררים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5656 במחיר 50 ש"ח אבל לא נראה מקורי של אינטל ואני חושד שהוא ירעיש. לעומת זאת יש מאוור מקורי במחיר 61 ש"ח: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13534&catid=903 מאחר ומאד מפריע לי הרעש, האם החלפת המאוורר במאוררים שקיימים היום בשוק תפתור לי את הבעייה?

• 6 תגובות
    • 906 צפיות
  22. Gigabyte 965 S3 מעבד 6300. המעבד בערך ב 26 מעלות ללא מאמץ. אין שום OC. 37 לבורד זה לא קצת חם מידי?

• 8 תגובות
    • 862 צפיות
  23. Started by lirancoh85,

הצלחתי להגיע עם הכרטיס ל 1.25 ghz ו 530 MHZ לשעון שיפרתי ב 3DMARK06 ב600 נקודות אבל שמתי לב שהטמפרטורה מגיעה ל 80 מעלות במאמץ של 3DMARK06 שזה לא הרבה מאמץ, כל דקה וחצי יש מנוחה יש מה לדאוג לגבי ה-80 מעלות ?? מהירויות סטוק הם 1 GHZ ו 425 MHZ

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by naor-007,

שלום, יש לי את המארז ANTEC P280, שמגיעים עם 3 מאווררים לא הכי שקטים. קניתי ושמתי במקומם 3 מאווררי נוקטואה NF-S12A שהם בין המאווררים החרישים שיש. למרות שהם 1200RPM (נגד 1500), ולמרות שהם עם פחות דציבל, ולמרות כל הטכנולוגיות של נוקטואה להפחתת רעש, הם רועשים יותר!! מישהו יודע מה הבעיה?

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. הי ממצב אני מעוניין להתחיל ללמוד על OC איך עושים עד כמה אפשר וכו... המערכת שלי נמצאת במפרט המחשב המעבד ללא קירור מיוחד, רק סטוק אז בואו תגידו לי ותסבירו למה אפשר לעשות אובר קלוק, עד כמה אפשר לעשות אובר קלוק, ובכלל, איך עושים אותו ! בתודה מראש !

• 9 תגובות
    • 699 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.