עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום רב להל"ן הקטע : "במעבדים אלו יושם בקר טמפ' דיגיטלי על כל אחת מהליבות, ולכן עדיף להשתמש בו(תוכנות CoreTemp ו-TAT מנצלות את הבקר המדובר)." אני בעל מעבד E6750 , השאלה שלי היא איך הורדה של אחת מהתוכנות שצויינו תעזור לי ?

• 7 תגובות
    • 587 צפיות
  2. Started by sdfzxc,

החלפתי את הזכרון שהיה לי במחשב ב 2 גיגה של SAMSUNG UCCC, על לוח אם של DFI LANPARTY עם מעבד AMD64 3000. כאשר אני מריץ MEMTEST של S&M, הוא מוצא תוך כמה שניות בעיות בזכרון כאשר אני מנסה לרוץ על HTT 3 BUS 244 MEM 244 HTT 9. בזכרון הישן, הכל עבד בסדר עם BUS 244 ו MEM 222. הזכרון החדש עובד בסדר ב 222, אבל כמובן שהוא מדורג כ 250 (ויש בעיות ב 244 כבר), אז מה אפשר לעשות ?

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by grozy d.j,

בריבאונס הזה תוכלו לשלוט גם על עוצמת המאוררים עד כ- שלושה מאווררים וגם תוכלו לשלוט על הקתודה שלכם. הריבאונס מגיע עם קתודה וגם הפאנל של הריבאונס ממש יפה ומאחוריי כפתוריו יש לדים ירוקים יפים, מחירו בח"ול כ- 39.99 דולר.

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  4. Started by EroSenin,

טוב אני רוצה לעשות עוד מאט OC למחשב שלי אז יש ליכ מה שאלות . אם למשל מהירות ה FSB שלי היא 1000 (סתם בשביל השאלה)ואני קובע שהמחלק של הזכרונות 1/4 ומהירות הזכרון שלי היא 800 אז המהירות עכשיו תיהיה 250??? כאילו 1000 לחלק 4?? עוד שאלה: מה הסיכון לשרוף רכיב דרך העלאת מתח? לאיזה רכיבים מעלים מתח?? מה זה BUS? של המעבד??? אשמח אם תענו לי במהרה

• 2 תגובות
    • 453 צפיות
  5. שלום לכולם, היום קניתי עוד 2 סטיקים של 4GB RAM,בשביל לחבר אותם אני אצטרך להוציא את גוף הקירור ומן הסתם למרוח משחה טרמית חדשה בדרך.. מדובר על המוגן 2,עכשיו יש לי מספר שאלות. אפשר לעשות את זה במארז? אני לא רוצה להסתבך עם הוצאת הלוח אם וכ"ו וכ"ו... כמה משחה לשים ואיך?

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  6. Started by ITSIK86,

לקחתי ת'תוכנה ריבה טונר או מה שזה,העלתי את המהירות גם של הממורי וגם של הcore ואין שום הבדל במשחקים,אותו FPS ואותה מהירות,כלום לא השתנה למה זה ככה??? ושמתי לב שאפשר גם לשנות ת'שעונים האלו התוך הדרייבר של נבידיה החדש אז עדיף מהדרייבר או מהתוכנה? יש לי כרטיס FX 5200 128 מגה בייט 128 ביט

• 3 תגובות
    • 585 צפיות
  7. Started by Titan777,

המלצות אחרות באותו מחיר יתקבלו בברכה. קיבלתי אותו ב210 ש"ח ובטח יתעגל בסופו של דבר ל200

• 6 תגובות
    • 683 צפיות
  8. Started by Davidmag1,

שלום אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי q6600 שאר המפרט בצד... תודה

• 8 תגובות
    • 804 צפיות
  9. שבת שלום לכולם ! אתמול (שישי) קיבלתי את תצוגת ה LCD שהזמנתי (אריהב) בגודל 20*4, ואת הכבלים והחיבורים שבקשתי - בנפרד. התחלתי בהלחמות, וחיבורי הכבלים, ובדיקתו. הכל פעל מצויין, כולל התאורה האחורית. המסך מחובר ליציאה המקבילית דרך 13 גידים המזינים את המסך בין היתר באותות, 5+, והאדמה. על התצוגה מולחמים 13 הפינים, ומהחיבור המקבילי מגיעים 13 גידים שבקצהם חיבור נקבה תואם לפינים המולחמים על התצוגה, כך שאני יכול בקלות להפריד את המסך מכל הכבלים. להכנת המעמד, נדרשתי לכופף משטח ברספקס של 150X150X5 מ"מ בחלקו התחתון לזוית של בערך 75-80 מעלות. קצת עם המבער, ואז לכופף את המשטח.... כאן מתחיל החלק מורט העצבים - החישובים, המדידות והסימונים לחורי הקיבוע. לאחר חישובים רבים ומדידות, הגע…

• 30 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by zagizag,

שלום יש לי מארז ואני רוצה לצבוע אותו ומצאחן בעיניי הצבע הנל... http://www.hwzone.co.il/modding.php?file=paintguide2.php בתמונה המין כחול הזה איך הוא נקרא איך לבקש אותו בחנות?

• 11 תגובות
    • 677 צפיות
  11. Started by pringles,

לוח p35-s3 e6750 העיניין מאוד מוזר לאחר שהייתה לי בעיה מסויימת שלא יכלתי לשחק במשחקים והכל היה איטי הוצאתי זיכרונות ועשיתי איפוס ביוס והכל הסתדר אך בדיוק לאחר מכן באתי לעשות אוברקלוק מחדש וכלום לא משנה מה אני עושה לא עוזר אני רק משנה את האופציה של לשלוט על FSB בלי אפילו להעלות HZ 1 עושה סייב למאפיינים וריסט ואחרי שהוא מראה את סוג המעבד בפוסט הוא כבה ומאתחל את עצמו... לברירת מחדל... מה עושים ? הטמפ' תקינות 46 -43

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. בדיקה מעניינת מעלה כי שילוב של כונן M.2 מהיר עם פלטה ייעודית לפיזור חום אפקטיבי יותר מעניק שדרוג בלתי מבוטל לביצועים כונני SSD הם לא הרכיב הראשון במערכת עליו יחשבו רוב המשתמשים כאשר ידברו איתם על קירור, אך עכשיו מסתבר שגם הם יכולים להרוויח לא מעט תועלת מאמצעי שיסייע להם להתפטר מהחום הנוצר בזריזות. באתר anandtech קיבלו לידיהם גוף קירור פאסיבי מבוסס PCI-Express של חברת Angelbird, המיועד לאכלס כונני M.2 עדכניים. מעבר לכך שגוף הקירור הנ"ל מאפשר להמיר את ממשק ה-M.2 עדיין חדש יחסית ולא קיים בכלל לוחות האם לממשק ה-PCI-Express הסטנדרטי שכן זמין בכל הלוחות בשוק, הוא מאפשר כאמור שיפור של הביצועים המירביים, לפחות בחלק ממבחני הביצועים. גוף קירור קטן –…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אורח
    Started by אורח,

האם בחבילה של Aero 4 ISB-V73 של קולרמסטר מגיע גם בקרת מאווררים? (בקשה כן בבקשה כן בבקשה כן..)

• 1 תגובה
    • 379 צפיות
  14. לאחר קצת מחשבה אמרתי לעצמי אני אנסה להוריד טמפ' של CPU וGPU לפני שיפור היה CPU על 35 וGPU על 60 לאחר שיפור CPU על 30 וGPU על 50 ממש התפעלתי שיפור לא רע מאוורר 1- מכניס אוויר מאוורר 2- מוציא אוויר מאוורר 3- מוציא אוויר מאוורר 4- מכניס אוויר לכיוון מאוורר של CPU (המאוור של CPU לוקח את האוויר מהאמצע ומוציע לצדדים) מאוורר 5- מוציא אוויר מכרטיס מסך הנה תמונה....

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by e_perera,

שלום לכולם, בשעה טובה ומולחת ה- Peltier החדש שלי הגיע. מדובר ב-Peltier של 80W כפי שניתן לראות מהלינק מתחת: http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/exp-02.html מה שאני רוצה לעשות איתו זה לא לקרר את המעבד באופו ישיר כפי שמקובל לעשות, אלה לקרר את מיכל המים שמשמש למערכת קירור המים שבניתי. יש למישהו ניסיון עם עבודה עם פלטיירים? זה נראה כאילו הוא מצופה בחומר פלסטי. איך אני מחבר אליו את המאוורר? הפעלתי אותו לכמה שניות, סתם כדי להבין במה מדובר. ראיתי שצד אחד מיד רותך והשני חמים, אבל מהר מאד שתיהם היו רותחים.

16. שלום לכולם, יש לי מערכת חדשה (מפרט מעודכן פה בצד) ואני מעוניין לבצע OC... קראתי את כל המדריכים, עשיתי את כל מבחני המאמץ למעבד ואני די מוכן לעשות את זה רק יש כמה דברים שלא ברורים ואשמח לעזרה: - קראתי מדריך עם זכרונות 1333MHZ ושם הQPI מכוון ל2.4 ג'יגה הרץ. אצלי באוטומט, בלי שינוי הוא עולה ל3800 מגה (זכרונות של 1600 מגה הרץ - דומינייטור)... האם להשאיר את זה ככה או להוריד? (עדיין לא שמרתי הגדרות ובדקתי את העניין, רק משחק עם זה בינתיים). - מה לגבי המתח של הזכרונות ברגע שהם יעבדו על 1600 מלא? להשאיר כמו שזה נקבע אוטומטית או לעלות ל1.65 כמו שכתוב עליהם? את הQPI אני הולך לעלות לX36 ואת הBclk ל200MHZ ככה שאני אקבל 4 ג'יגה... במדריך פה מומלץ לתת ל Vcore Voltage מתח של 1.400, האם ז…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני קונה מחשב חדש עם מארז שחור דיוידי שחור וגם פלופי שחור בקיצר הכל שחור. יש לי צורב ישן אבל הוא לבן :-\ עם איזה סוג צבע הכי טוב לצבוע אותו{כמובן שרק את הפאנל}. עשיתי חיפוש ולא מצאתי משהו שקשור לזה בבקשה אם יש איזה מדריך או משהו כזה שיכול לעזור. תודה רבה לעוזרים!!! ;D

• 12 תגובות
    • 765 צפיות
  18. Started by nirmarcu,

קניתי לפני כשבוע מחשב חדש: AMD 5200, AC Freezer 64 Pro, GigaByte GA-MA78GM-S2H, COMPUCASE 6A19B + HEC 400TRT התקנתי את EasyTune5 שהגיע עם הלוח. הפעלתי אותו ב- idle והופיע ליד ה- RPM של המאוורר אזהרה - הערך היה 1057. אח"כ התקנתי COD4 ואחרי כמה דקות המחשב נכבה... ניסיתי שוב ושוב הוא נכבה... אח"כ גם בזמן גלישה באינטרנט הוא נכבה. הספקתי לבדוק בזמן המשחק את ה- EasyTune5 והאזהרה הייתה ליד ה- CPU ולא ליד המאוורר - הערכים היו CPU - 73c RPM - 2280 מספר שאלות: אילו ערכים נחשבים תקינים (טמפרטורת מעבד + RPM) ב- idle ובזמן מאמץ - כמובן עבור המפרט הנ"ל ?? האם 1057 RPM ב- idle זה גבוה או נמוך ? האם המעבד אמור להגיע לטמפרטורה של 73 מעלות ? האם EasyTune5 נחשבת תוכנה אמינה לבדיקת הערכים ? …

• 7 תגובות
    • 730 צפיות
  19. Started by benamos1,

יש לי NVIDIA GeForce FX 5700LE וראיתי ששני הדגמים מתאימים לכרטיס שלי: NV Silencer 1 (Rev. 2) NV Silencer 6 (Rev. 2) ההבדל היחיד שמצאתי בהם הוא המשקל.... אפילו המחיר זהה... מה עדיף ???

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  20. Started by omrit,

היי, אני קונה מערכת ב RSM מבוססת על סוקט 1155. ה Katana 3 שרציתי לא נמצא במלאי ואני צריך קירור חלופי. המעבד לא יעבור OC וחשוב שיהיה שקט. המליצו לי על Coolermaster Hyper TX3. הקירור ישב ב- P280. אשמח לעצות. תקציב, עד 150 ש"ח. תודה.

• 1 תגובה
    • 969 צפיות
  21. Started by Trance,

עד כמה ההבדל ביניהם שווה את המחיר (ראיתי שיש בינהם הבדל בעוצמה השאלה עד כמה ההבדל שווה את הכסף )? האם גם Thunderblade יש לו גמפר שאם לא משנים את המהירות ידנית אז היא אוטומתית מקסימלית ? לגביי ה fun bus בכסף שיחסף מהבדל בינהם ניתן ליקנות Fun bus שישלוט ב כל ה 4 מאוורים (אני מתכננן מודינג כרגע יש לי מקום רק 2*120 ומתוכננן תוספת של 2*80 )

• 5 תגובות
    • 718 צפיות
  22. Started by midian18,

יש לי מארז HTPC שנרכש באייבורי לפני 3-4 שנים בערך. זה המארז: http://www.frontier.com.tw/index.asp?page=products&ID=case&It=17a&Type=OPERA הבעייה היא כשאני מודד טמפרטורת מעבד בעזרת core-temp בזמן צפייה בסרט למשל הטמפרטורה מגיעה ל 100 מעלות על פי התכנה. מעבד E8400 Core 2 Due. כרטיס מסף GT240. מה מומלץ לעשות?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. אוקי אז יש לי כמה שאלות - 1. שמתי לב שבביוס יש לי אפשרות לשנות את ה bus speed, אף פעם לא נגעתי בזה כי פחדתי. היום החלטתי לנסות והעברתי את זה ל 520 והתוצאה במבחנים של Sandra Lite קפצו פלאים אפילו יותר מכשהעברתי את הבאס מ 130 ל 170, אז מה זה בעצם ה bus speed? והאם אני יכול להעלות אותו עוד? (הכוונה, האם משהו יכול להגביל אותי במידה ואני אעלה אותו למהירות של 800?) 2. איך אני יכול להרים את הבאס של הזיכרון מבלי להעלות את מהירות המעבד? (כרגע אני עם מחלק של 3:4 או 4:3) עכשיו שאלות אחרות שלא ממש קשורות אלי - 3. למה מי שקונה מעבד FX הוא מוריד את המכפלה ולא מעלה? ז"א נגיד והמכפלה שהמעבד מגיע היא 20 אז בדר"כ אנשים מורידים את המכפלה ומעלים את הבאס אז למה לא להעלות את המכפלה ביחד עם הב…

• 6 תגובות
    • 706 צפיות
  24. Started by VBMaster,

שלום לכולם! אני מנסה כבר המוןן זמן להכין תאורה אחורית למסך LCD שלי... הוא קטן 16X2 וניסיתי לשים כמה לדים חזקים (לא בטוח שהם אולטרא, הם שקופים וחזקים אבל בחנות ראיתי יותר חזקים) וגם ניסיתי לשים שני מנורות 6V, שעבדו בסדר אבל צריך לדחוף את המסך פנימה כדי שזה יהיה טוב ואז אי אפשר לקרא טוב.. יש אולי הצעות נוספות? כי אולטרא ברייט שראיתי בחנות עולים 10 ש"ח ללד ואני צריך לפחות 4 נראה לי... זה יקר! בתודה, נדב

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Sunny Jim,

עשיתי למעבד שלי אוברקלוק ל333, והוא יציב לגמרי... הבעיה שאחרי שאני עושה למחשב RESTART, או אחרי כמה RESTARTS, הBUS מתאפס בחזרה ל-266! מה יכולה להיות הבעיה? (עשיתי עדכון BIOS ל713 ללוח אגב...)

• 22 תגובות
    • 911 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.