עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by xpl0it,

קודם כל אצא בהצהרה ואומר שבחיים שלי לא התקרבתי אפילו למחשב "מומהר" ובטח שלא "המהרתי" אחד. אבל בכל זאת, שאלה קטנה.. אני מתכנן לקנות מחשב חדש, וחשבתי על מעבד E6600 של אינטל מסדרת CORE 2 DUE. אבל אז ראיתי הודעה של מישהו שגם קונה מחשב חדש, מעבד E4300 של אינטל מסדרת CORE 2 DUE, ואמר כי הוא יוכל להגיע ל-E6600. זה הגיוני ? זה מסובך ? אני הולך לשלם 1300 ש"ח על ה-6600, כשבחצי מחיר אפשר לקנות את ה-4300 ולהפוך אותו למהיר כמו ה-6600 ??? זה לא נשמע הוגן לכן אני חייב לשאול..כמה מסובך זה להפוך 4300 ל-6600 ? מבחינת מחיר, ציוד, והידע שצריך להיות לי בנושא (שכרגע הוא 0.0). המשך יום נעים

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום רציתי לישאול מה הם השורות המסומנות בתמונה אני יודע שבהתחלה יש את הצינורות עיבוד ואחרי זה את הVERTEX אבל לא הבנתי מה אלה והכרטיס הוא 6200 כמו שאתם זוכרים שיש לי תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 584 צפיות
  3. יש לי את המארז SOPRANO DX , ואני רוצה להחליף את המאווררים שלו לשקטים ויותר טובים. אז אני צריך המלצה למאוורר 120CM רצוי עם LED (כי לשלי יש). והמלצה למאורר 14CM שיכניס אוויר (לא צריך LED). תקציב: עד 100 שקל לשניהם. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  4. Started by jara14,

הוא הוצע לי כקירור שקט בלא תוספת מאוורר למעבד i5 3470 . האם הוא מספיק טוב? הבנתי שקירור פסיבי תלוי בסירקולציה שבמארז. אני מתכנן לקנות את המארז הזה שמגיע עם 2 מאווררים: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=3819 חשבתי על אפשרות נוספת: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=247 האם זה מספיק שקט וקר? תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by aviv00,

אני רוצה להמשיך להמהיר את המחשב שלי אבל מפחד בגלל שזה מגיע לטמפורות גבוהה במאמצ אבל בתוכנות מסויימות הן לא מראות טמפטורת גבוהות כמו בTAT השאלה לאיזה אני צריך להשים לב ? האם ל TAT במאמצ שהוא מצליח להגיע ל60 מעלות בלוח אם 965G DS3 או EVEREST שהוא מגיע ל 54 מעלות אם אני משתמש במאמצ שלו איזה תוכנה משקפת את הטמפטורה של הלוח אם תחת עומס שיהיה עליו

• 4 תגובות
    • 589 צפיות
  6. Started by yarivot26,

קניתי לפני כמה ימים את הe4300. בגלל שכנראה לא היה לחנות את המעבד במלאי קיבלתי שדרוג בחינם לe4400 קראתי פה פעם שהe4300 עדיף מהe4400 לOC, זה נכון או שהם שווים \ הe4400 יותר טוב?

• 2 תגובות
    • 602 צפיות
  7. Started by dj shay 30010,

יש לי מעבד 478 2.6MHZ Prescott ללא IHS קירור רגיל של אינטל ולוח M GIGABYTE GA-SINXP1394 ver 1 מה אתם ממליצים לי לעשות כדי להוצי יותר מימה שיש לי (אין לי יותר מידי נסיון ב OC )

• 3 תגובות
    • 430 צפיות
  8. Started by BlackDiablo,

יש איזה קירור אויר ששווה לקנות ומתאים ל7800GTX ? שמעתי שיש קירור חדש של THERMALRIGHT בדרך אבל נראה לי הוא לא מתאים ל7800GTX

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by danielzy,

יש לי מחשב חדש, מעבד E8400 מארז Tagan EL DIABLO עם Crossfire 4850 בהתחלה לא הבנתי למה המחשב מרעיש, עד שעצרתי עם האצבע את המאוורר של Freezer pro 7 ונדהמתי מהשקט שנהיה פתאום. מישהוא יכול אולי להגיד לי למה הוא מרעיש ועם איזו תוכנה אני יכול לעשות לו בדיקות ? כלומר לכבות לו את המאוורר ולאט לאט לעלות וכו' וכו' והטמפ' של המעבד שלי איתו בערל 45-50 לשתי הליבות.

• 11 תגובות
    • 821 צפיות
  10. Started by nir.zamir,

היי, אני מתכוון לעשות OC למעבד E4400 או E4300. קראתי את המדריך באתר ועוד כמה מדריכים וגם חיפשתי בפורום אבל פשוט לא הצלחתי להבין: 1. האם יש מדריך OC שמסביר גם על תזמונים ומתחים? מצאתי את זה אבל לא ממש הבנתי: http://forums.hexus.net/showthread.php?t=103676 2. האם תמיד נדרשים לשנות תזמונים של הזכרון? ומתחים? בהנחה שאני אקנה זכרונות TWINMOS 800mhz האם אני אדרש להתעסק עם זה? תודה רבה לכולם! ניר

• 5 תגובות
    • 580 צפיות
  11. Started by avihy.a,

אני מתכנן מחשב עם I7 920 2.67Ghz. המליצו לי על הקירור של Big Typ 120 VX לפי מה שקראתי לאחרונה באינטרנט, מבחינת ביקורות וכו' הוא לא כ"כ מומלץ. מישהו יכול להמליץ לי על קירור טוב, אמין ושקט? התקציב הוא באזור ה- 400-500 ש"ח. המארז שלי יהיה האלמנט S של ת'רמלטייק. תודה!

• 7 תגובות
    • 674 צפיות
  12. Started by idofr,

טוב אז ככה הפרט מעודכן אז אתם יכולים להסתכל לפני כמה ימים (לא הייתי בבית מאז) החלטתי לעשות OC אבל ממש קטן של MAX 100 MB קיצר אני התחלתי וכול פעם העלתי באיזה 4\6 MB העלתי את הווינדוס ובדקתי טמפ' ואז אחרי איזה 10\14 MB (לבאס) פתאום בלי לעשות כלום צנחה הטמפ' של המעבד באיזה 10 מעלות ונשארה שם על 30 (לפני היה 40 (מה לעשות אבא שלי קנה ת'קירור)) עכשיו כאילו אם מישהו יכול להסביר לי מה לעזאזל קרה שם ???? עידו IR

• 4 תגובות
    • 582 צפיות
  13. שמעתי שיש כרטיסים מאד זולים .אני חושב לא בטוח שה 6600 le יכול להגיע ע"י אוברקלוק לרמה של ה 7600gt . אולי יש כרטיסים אחרים שאפילו יותר זולים מהכרטיס הזה ויכולים להגיע אף ליותר.מי שמכיר שיציע .כרטיס עד 400 ש"ח

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by DiDiAs,

שלום לכולם, אני הולך לקנות מחשב, כאשר המארז הינו NZXT HUSH, לוח אם GA P35C DS3R ומעבד Q6600. יתכן OC קל בעתיד (עוד שנה או יותר). המטרה העיקרית היא קירור טוב של המעבד והכי חשוב הינו השקט. אח מגופי הקרור שבחרתי הינו Scythe Infinity אך הוא לא קיים בחנות (SkyPC). אני זקוק לחלופה אחרת טובה ושקטה במחיר המתאים (כמה שפחות יותר טוב) שיכנס למארז שבחרתי. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 555 צפיות
  15. הביוס לא מראה את ה- VCORE של המעבד בתפריט של הביוס (במקום שעושים את ה OC) מישהו יודע איך אפשר להחזיר אותו כמו שהוא היה לי פעם שהוא כן הראה לי את ה VCORE? דרך אגב כל זה התחיל מהרגע שהחלפתי (עכשיו) את הקירור של ARTIC COOLING (לא הספיק לOC) לקירור של SUNBEAM TOWER 120MM

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by boss,

*דגם כרטיס המסך: SAPPHIRE HD 6970 2GB GDDR5 BFBC2 VIETNAM Game EDITION http://www.sapphiretech.com/presenta...n=&lid=1&leg=0 *שימושים - לקרר אותו*תקציב: 400* חנות מועדפת KSP TMS איבורי Accelero Xtreme III טוב?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by tommy_g,

שלום חברים. אני מתלבט בקניה של מאוורר לקירור המעבד (פנטיום 4, 2.66), שיחליף את המאוורר המקורי (והמרעיש!) של אינטל. שני דברים חשובים לי: 1. זול 2. שקט מצאתי שניים שמתאימים לי לתקציב http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=jet-p4 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_936_1530&products_id=6541 השאלה היא - האם הם שקטים? עוד משהו. אני מוכן להתפשר אפילו על מוצרי יד - שניה, ככה שאם למישהו יש הצעות - פנו אליי. תודה לכם מראש, תומר.

• 11 תגובות
    • 626 צפיות
  18. אני בזמן האחרון חושב על לעשות אוברקלוק אבל אני ממש פוחד להרוס תמעבד או להגיע לטמפרטורות לא רצויות. הסיבה השניה שאני חושש זה שקראתי לא פעם ולא פעמיים שאנשים נתקעו או שהחומרה שלהם נפגע כתוצאה מהאוברקלוק. כרגע המעבד שלי בסטוק והשאלות שלי הם: במה אוברקלוק ל-3000MHZ יתבטה לעומת 2400MHZ (מתי אני ירגיש את השינויי) אני יכול לעשות אוברקלוק בהיתחשב שיש לי זכרונות של CL5- KINGSTON 2048 800mhz (הם מתאימים ל-OC-השאלה מופנת למבינים בלבד) הטמפרטורות שלי בתוכנה core temp הם: core 0 36c core 1 : 39c core 2 : 32c core 3 : 37c הטמפרטורות טובות?? המערכת שלי כוללת גם: ASUS MAXIMUS FORMULA-עוד משהו שיכול אולי להגביל אותי (אפשרויות שונות למתחים וכו'-ביוס אולי יותר מסובח?? ???) …

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. שלום אני הולך לקנות מאורר למעבד המאורר יהיה מיעד לoc והתקציב שלי 180 מה אנ יוכל לקנות? תודה למי שיעזור

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  20. Started by nadnad,

שלום, האם עדיף לעשות אוברקלוק למעבד ע"י שינוי המכפלה (העלאה שלה) במקום להעלות FSB? זה לא יותר טוב? כי הרי זה בעצם מעלה את המהירות של המעבד ולא של כל המערכת כמו FSB (תקנו אותי אם אני טועה... מה שהגיוני) ע"י העלאה של המכפלה אפשר למנוע הפרעה של חלק מסויים בתפקוד המערכת (לדוגמה אם איזה מודם מפריע ל OC) שוב, תקנו אותי אם אני טועה ותגידו לי אם יכול לקרות משהו ע"י האלעת מכפלה למטרת אוברקלוק (הרבה להעלות), והאם זה עדיף על oc רגיל... תודה!

• 7 תגובות
    • 631 צפיות
  21. Started by zZOROo,

עשיתי oc לכרטיס מסך שלי ועכשיו הוא על 63-64מעלות בלי לחץ האם הטמפרטורה הזו נורמאלית או שזה גבוהה מידי לי זה נראה גבוהה. פשוט מה שקרה שליפני זה (אחרי הoc) היה לי פחות בערך 55 ואז אני שיחקתי עם המאורר שלו וזה נהיה יותר גבוהה אז החלפתי קרור( קניתי חדש ושמתי משחה והכל)וזה עדיון נישאר גבוהה , החזרתי למהירת הרגילה וזה נישאר אותה טמפרטורה אני משתמש בתוכנה gpu-z לבדיקת הטמ'פ לסיכום : האם 63-64 בלי לחץ זה טוב

• 2 תגובות
    • 594 צפיות
  22. Started by ביז'ו המוס,

OK אז ככה, יש לי מפרט intel 2.6C abit ic7 giel LL 433mhz radeon 9600XT WD 120g cooling. SP94 with enemax fan and vga silenser עכשיו אני לא יכול לעבוד את ה220 בבאס וזה מוזר לי כי המעבד שלי קר (34-37 מעלות תלוי בטמפרטורת החדר) והראם שלי הוא 433MHZ והוא עובד על 440 כולה. ותזמונים ניסיתי הכי גבוהים ורגילים ומתחים ניסיתי גבוהים (1.65 למעבד ו2.8 לראם) ורגילים. גם עשיתי AGP\PCI lock ויחס של 1.1 יש עוד דברים שאני צריך לעשות? כי נראה לי שאני עושה משהו לא בסדר כי המפרט הזה אמור להגיע להרבה יותר ועוד אם קירור כזה.. אז מה לעשות?

23. Started by al83,

היי אני רוצה להחליף את קירור המעבד שלי כי הוא לא מציאה.. המחשב כרגע בOC לא רציני Q6600 @ 3.0GHZ ואני רוצה לעלות קצת לפחות ל 3.4 (בלוח הנוכחי) כרגע אני מוגבל בגלל הטמפ' הלוח יוחלף בקרוב ללוח יותר מתאים למשימה אז ככה הוחלט על תקציב של 350 לגופי קירור ורציתי לשאול מה דעתכם 1.האם להשקיע באולטרה אקסטרים או בקירור פחות יקר וביחד איתו את הקירור לצ'יפסט גם של טרמל-לייט (משהו באיזור ה100 ש"ח) 2.על הלוח סביר שאוציא סכום של 800 ש"ח האם קירור הצ'יפסט שבא עם לוחות במחיר כזה מספיק ואין צורך להחליפו? לOC כן.. לדוגמא ASUS P5Q DELUXE 3.כמובן אם ישנה אופציה הגיונית אחרת אשמח לשמוע תודה מראש

• 4 תגובות
    • 560 צפיות
  24. ראיתי שני משטחי קירור. האחד עם שני מאוררים (14Db היה רשום על האריזה) של 70mm ועולה כ-180 ש"ח השני עם מאורר 120mm שהיה רשום 16db אם אינני טועה ועולה כ-175 ש"ח נדמה לי. אני מעדיף מבחינת ההגיון את המאורר הגדול היותר. אבל אם יש למישהו הערות,הארות או המלצות אחרות בסכום הזה בערך אני אשמח. המחשב הוא Dell 1525 עם מסך 15.4 הינה שני הקירורים : http://tms.co.il/product/2441 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5961

• 0 תגובות
    • 669 צפיות
  25. Started by Cha0stAlker,

ראיתי מבחנים, בדיקות, השוואות, ועוד. לפי אלה, הקירור הזה הוא הקירור המוביל/בין המובילים בעולם. האמנם? אי אפשר לדעת מהי טמפ' החדר בבדיקות אלה, מהי הצפיפות במארז ואיך הקירור משפיע על זרימת האוויר בו. מישהו אי פעם באמת ניסה את הקירור הזה? כי ראיתי שעשו אוברקלוק ל Q6600 (המעבד שלי) ל 3.6GHz (התדר שאני "חושק" בו) והגיעו לטמפרטורות של 57 מעלות בבדיקת המאמץ ! אצלי המחשב קורס בגלל חום יתר (82-3 מעלות). התוצאות נראות לי בדיוניות מדי.. אם היו אומרים לי שאלה תוצאות של קירור מים, ניחא. יש למישהו הוכחות בשטח שמה הוא לא כל-כך "סופר קירור"? אחרת, ב 56$ אני קופץ על הקירור הזה

• 9 תגובות
    • 739 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.