עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Mercury,

נתחיל במערכת: i5 3570K Gigabyte Z77X-D3H Scythe Mugen 3 עשיתי OC כמו בשיטה השניה שהוא מסביר בסרטון הזה: העליתי את הטרבו רטיו בארבעת האופציות ל 42 והגדרתי הכל כמו שהוא מסביר בסביבות 8 דקות בסרטון וזה עובד ללא בעיה. VCORE לא עולה מעל 1.22V והטמפרטורות במאמץ לא עוברות 70 מעלות (אני צריך לנקות אבק אגב), המעבד גם מאיט והוולטים יורדים כשאין מאמץ שזה מצוין בשבילי. אם אני מעלה ל 45 המחשב לא עושה בוט ונותן לי לאפס את הביוס. למישהו יש מושג למה? מה אני צריך לשנות בשביל שזה יעבוד? מה אני מפספס כאן? אגב, גם את הזכרון העליתי ל PROFILE 1. הזכרונות הם Vengeance® Low Profile — 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CML8GX3M2A1600C9)

• 18 תגובות
    • 4.8k צפיות
  2. Started by טל משעלי,

שלום היום התקנתי מאוורר NH-C14 למעבד core i5 4690k התחלתי להריץ את תוכנת ה-prime95 ביחד עם real temp GT בלי OC רק לבדיקת יציבות... המעבד כרגע עובד על 3.9GHz האם טמפרטורה של 60 מעלות היא בסדר? ואם לא מה יכול להיות הבעיה? והאם ב-OC עכשיו של 4.4 הוא יהיה בסדר? -------------------------------------------------------------- עמוד 2 הודעה עדכנית לגבי OC 4.4GHZ עם 1.200V ו-70C מקסימלי.

• 20 תגובות
    • 13.2k צפיות
  3. Started by zombie,

נתחיל משאלה בנוגע למעבד, כאשר הייתי על מתח של 1.275 ואוברקלוק ל 4.4Ghz המחשב קיבל מסך כחול ב3Dmark וכאשר העלתי ל1.3 התייצב ועבר את הבדיקות בהצלחה. האם לנסות להוריד את המתח ולנסות שוב או ש1.3 זה בסדר ואולי דוקא לנסות להעלות את תדר המעבד? בנוסף האם יש דרך שבמנוחה המעבד יחזור לתדר של 3.5Ghz כמו ללא אוברקלוק ורק בזמן מאמץ שיטפס ל4.4Ghz במקום 3.9Ghz? ובנוגע לכרטיס המסך, הכרטיס הוא Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC ונמצא על מוד OC בתוכנת AORUS של גיגבייט וכאשר אני משחק אני רואה שהתדר יכול לטפס ל1900 + ומצד שני להיתקע על 1200+ למרות שאני נמצא בסביב ה65 מעלות ואין סיבה להפלת התדר. האם הגיוני שהתוכנה מרימה את התדר כל כך גבוהה למרות שכתוב על OC …

4. Started by The_Byter,

לאחר הנסיון המוצלח על הקרח היבש, הוחלט להביא חנקן נוזלי (מינוס 196) ולראות אם אפשר לתת עוד ... לצערי ככל הנראה המגבלה בלוח האם או במעבד עצמו. אבל תמונות קיבלתם נקווה שבקרוב יהיו הפתעות נוספות. ותודה לכל מי שעזר !

• 3 תגובות
    • 957 צפיות
  5. Started by MeNi906,

אז ככה. יש לי i5 750, בזמן האחרון החלטתי לעשות OC למעבד, אבל אני לא ממש בטוח עד איפה אני יכול להגיע. אני לא יודע אם הקירור שלי מספיק טוב. אז הקירור שלי הוא של AC הדגם - ‏Arctic Freezer 13‎. עד איפה בערך אני יכול להגיע אם הקירור הזה? רמה גבוהה? אני רוצה OC גדול, שישפיע על המחשב. כרגע זה 2.67 GHZ ואני רוצה להגיע בערך ל 3.6 מינימום. אז עד איפה אני יכול להגיע עם הקירור הזה? או שמומלץ לי לקנות משהו יותר חזק (Mugen 3 או משהו אחר)? המארז שלי הוא CM 960 II של Cooler Master אם זה חשוב.

• 7 תגובות
    • 901 צפיות
  6. Started by davidt99,

היי, התחלתי להתעניין קצת באוברקלוקינג ובקירור, אז החלטתי לבדוק מה קורה עם החומרה שיש לי היום לפני שאני עושה משהו. יש לי i5 750 עם קירור Stock. המארז הוא Lancool PC-60W שמגיע עם 4 מאווררים. הרצתי את prime95 ובדקתי טמפרטורה עם RealTemp ומהר מאד הטמפרטורה הגיע ל-99 מעלות שזה ה-TjMax של המעבד. זה מצב תקין או שאני צריך להחליף את הקירור של המעבד ו/או את מאווררים של המארז? תודה מראש!

7. Started by Kolshamen,

בלוח שלי אני יכול לשנות את המכפלה של הQPI רק בין 32 ל 36 וכתוצאה מזה אני לא מצליח להגיע לתדר של 2000MHZ בזיכרונות למה זה? והאם יקרה משהו עם הQPI יהיה 6.4GB? הכל במפרט...

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by mars7,

אם אני קונה 4670K i5 ועוד קירור עבורו בעלות 250 שקלים, העלות היא 1390 שקלים. אם אני קונה i7 4770 (יש לי קירור עבורו) העלות היא 1480 שקלים. האם עדיף לקנות את ה i7 ללא המהרה או את ה i5 ולבצע המהרה ?

• 10 תגובות
    • 16.6k צפיות
  9. Started by VinyX,

אני מריץ פריים 95, על האפשרות השניה In-Place Large FFTs והליבה הראשונה (#0) קורסת אחרי 10 שניות של מאמץ. באפשרות הראשונה קורסות 0 ו3 אחרי בערך 20 דקות. בסינבנץ' 11.5 זה לא קורה. ושאר הליבות עובדות כרגיל. i5-2500K @ 4.7 GHz 1.29(1.35) Vcore לא עובר את ה75 מעלות במאמץ, מקורר ע"י SpinQ VT. אין אפילו ביקורת אחת טובה עליו, אבל בינתיים הוא מתפקד לא רע בכלל! יכול להיות קשור למארז? CM 370 Plus ומותקנים בו בסה"כ 2 מאווררים, אחד מקדימה (מכניס) ואחד מאחורה (מוציא). רק ליבה 3 קופצת מדי פעם ל78 אבל יורדת מהר. היא גם הכי חמה תמיד, במנוחה ובמאמץ. כנראה אחת דפוקה . אז יש לי ממה לדאוג? או שזה לא כזה נורא?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום, לפני מספר חודשים התחדשתי במחשב Z97X Gaming 7 Core i5 4690K Gigabyte GTX 770OC 4GB 16GB RAM 1600MHZ ביצעתי אוברקלוק ל-4.2 עם מתח של 1.120V הכל יציב ומעולה. עכשיו השאלה למה המתח תמיד נשאר על 1.120V והמכפלה על-4.2, אני לא תמיד צריך את כל הכוח מהמחשב והיתי מעדיף לשמור על חיי המעבד. אם זה לא כל כך משמעותי אשמח לשמוע. http://www.siz.co.il/my.php?i=tmhvmokfmmg5.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=zjmm0euxwmjm.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=wyiyndmnldzz.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=y1mjkuzytmd2.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=ymctiz1aw5to.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=mtymm11ymwzy.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=tzqgyimz1jon.jpg תודה וחג שמח טל.

• 8 תגובות
    • 4.7k צפיות
  11. Started by רפאלח,

היי חבר'ה, לאחר כ5 שנים שהמעבד ברשותי, התלבטתי אם לשדרג אותו או לעשות לו OC, והחלטתי לעשות OC. כל התהליך לקח כשבוע עם הרבה ניסוי וטעייה עד להגעה ליציבות ומהירות מירבית עם הקירור הבהמתי D15, לאחר שהקירור הקודם לא סחב כלל (נינג'ה). עם הקירור החדש המעבד לא עובר את ה55 מעלות ב4200מ"ה, כאשר הקירור הקודם הגיע ל70 מעלות ב3400מ"ה. קראתי המון לפני שהתחלתי את התהליך, ובסופו של דבר נעזרתי בעיקר בשני המדריכים האלו: http://www.tomshardware.com/forum/263043-29-1156-core-core-overclocking-guide http://www.overclockers.com/3-step-guide-overclock-core-i3-i5-i7/ כיוון שיש לי 8GB ראם מהסוג הפשוט ביותר ללא צלעות קירור של חברת Transcend, לא ניס…

• 1 תגובה
    • 972 צפיות
  12. Started by amit14,

אהלן, יש ברשותי מעבד i7 13700 וקירור noctua nh-u14s (במארז יש שלושה מאווררי a12x25 מקדימה ואחד של 14 מאחורה..כולם נוקטואה). בזמן משחק (במיוחד בטלפילד ) המעלות של ליבות 1-8 מגיעות ל 84,79,85,78,93,95,85,81 מעלות... זה תקין?מה ניתן לעשות?

13. יש לי מחשב חדש (מפרט בצד) עם i7 2600K וקירור Mugen 2. לפני שאני אעשה OC רציתי לדעת אם הטמפרטורות שלי הגיוניות. את המערכת הרכבתי לבד ומרחתי את המשחה הטרמית: Arctic Silver 5. במנוחה עם Real Temp נמדדו בערך 33 מעלות. ובמאמץ (אומנם רק 2 דקות עם OCCT) נמדדו 55 מעלות - מקסימום. מצורפת תמונה: Uploaded with ImageShack.us משום מה זה נראה לי נמוך מידי (לא שאני מתלונן ), בביוס נמדדו בסביבות ה 40 מעלות. יש תוכנה אחרת מדוייקת יותר למדוד טמפ'?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by CyNiRcs,

עשיתי אוברקלוק עם ההגדרות האלה : "AI Tweaker" Page" AI Overclock Tuner = Manual BCLK/PEG Freq = 100 Memory Frequency = 1886Mhz OC Tuner. Disabled EPU Power Saving = Disabled EPU Settings. = Disabled Internal PLL overvoltage = Enabled CPU Power Management CPU Ratio - Manual Turbo Ratio = By All Cores By all cores = 45 Turbo Mode = Enabled Load Line Calibration = Extreme VRM Spread Spectrum = Disabled VRM Frequency = Manual VRM Fixed Freq Mode = 370 Phase Control = Extreme Duty Control = Extreme CPU Current Capability = 130% Dram Voltage = 1.65 CPU Voltage = 1.255 All other voltages = Auto Advanced -…

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  15. שלום לכם. בואו נתחיל עם החלקים שיש לי במחשב: מעבד-I7 2600K לוח אם-ASUS MAXIMUS IV EXTREME זכרונות-4GB 1600MHZ PATRIOT. עשיתי OC למעבד שלי ל4.8GHZ עשיתי לו בדיקת יציבות עם PRIME95 מעל 11 שעות והמחשב לא קרס. היום גלשתי לי באינטרנט והמשחק ששחקתי בו היה ממוזער פתאום המחשב נתקע איאפשר ללחוץ כלום הייתי צריך לעשות ריסטרט למחשב דרך הכפתור של המארז אין שום BSOD פשוט נתקע. גם לפני כן היה לי 4.6GHZ ולפעמים גם המחשב היה נתקע בזמן הגלישה. הנה הפרטים של הביוס שלי למי שרוצה לדעת במדויק: Ai Tweaker: -Ai Overclock Tuner: Manual -BCLK/PEG Frequency: 100.0 -Turbo Ratio: By All Cores (Can Adjust in OS) -By All Cores (Can Adjust in OS): 48 -Internal PLL Overvoltage: Enabled -Memory Fre…

• 28 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. Started by StormIsComing,

שלום. יש לי I7 2600K והיום עשיתי לו אוברקלוק ל 4.5 ואני משתמש ב1.35VCORE VOLTAGE עכשיו אני מריץ כבר PRIME95 מעל 4 שעות ואני מקבל את הטמפרטורות האלה: -הקירור שלי הוא Noctua nh-d14 -אני משתמש במארז HAF X. -אני משתמש במשחה טרמית MX3. -הטמפרטורות האלה מראות גם בREALTEMP. ראיתי גם הרבה אנשים בפורומים מתחרים שמשתמשים בVOLTAGES כמוני והמעלות שלהם מממש אבל ממש פחות משלי המעלות שלי בחדר בסביבות ה25 מעלות משהו יודע מה הבעיה?זה באמת מדאיג אותי שנפלתי על מעבד שמתחמם.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום יש לי מחשב לוח P9X79 מעבד I7 3930K ואני רוצה לעשות אובר קלוק יש לי קירור גדול של NOTUCA רציתי לדעת מהו המתח המומלץ והטמפרטורה המומלצת כמו כן רציתי לדעת היכן נמצא ההגדרה של המתח של הגשר הצפוני בביוס האמור

• 25 תגובות
    • 3.8k צפיות
  18. הכל התחיל אתמול, ניסיתי לעשות אוברקלוק בסיס למעבד דרך התוכנת של הלוח אם asus z87 plus שמתי לב שהמחשב קופא ונכבה, הורדתי prime95 הרצתי טסטס והמחשב ישר נכבה, פירקתי את כל המחשב ניקיתי את כל החלקים, הרדיאטור היה מפוצץ אבק, קיצר ניקיתי הכל, סידרתי כבלים, שמתי משחה טרמית חדשה. אני עדיין לא מצליח לעשות אוברקלוק בסיסי למעבד, ב stress test דרך התוכנה של הלוח אם הוא לא עובר אותו, וכשאני מפעיל prime95 הוא ישר קופץ ל 88 מעלות ונשאר קבוע על 88 מעלות. מה הבעיה ? יש לי מארז corsair r500 ' עם 6 מאוררים, יש סירקולציה טובה במארז עצמו ( סביב ה 30 מעלות במארז קבוע) אך אני נופל במעבד , (בדקתי שהתושבת יושבת היטב על המאבד והברגים הינם מחוזקים היטב) איפה אני טועה או לא יודע ???

• 11 תגובות
    • 3.7k צפיות
  19. Started by Globalization,

בינתיים עשיתי OC לתדר 4.20Ghz, אשמח לדעת אם ניתן להמשיך ואם סה"כ ההגדרות מוגדרות בסדר. הנה מס' תמונות מתוך ה - BIOS: וכאן זה לאחר בדיקת מאמץ של רבע שעה: http://imagizer.imageshack.com/img902/2599/4XEKK0.jpg (בכוונה קישור, שתוכלו לראות כמו שצריך). __________________

• 32 תגובות
    • 19.5k צפיות
  20. שלום וברכה לכולם! אני עוסק בתחום המולטימדיה, עושה הרבה רינדורים של אודיו וגם לא מעט רינדורים של וידאו ב Full-HD. אני מבין טוב במחשבים, אבל עם אוברקלוק לא התעסקתי אף פעם, כי אני פשוט לא מגיע לזה, וגם לא כל כך מעוניין לסכן את הציוד. אבל הבנתי שלשבת עם חומרה כזאת ולא לעשות לה אוברקלוק, ובפרט שאני רגיל לשבת ולחכות למעבד זמן לא מבוטל של רינדורים, זה סתם ביזבוז זמן. המעבד שלי הוא: i7 4930k (משושה ליבות מדור ה Ivy Bridge E, בתדר של 3.4 - 3.9 ג'יגה הרץ). קירור מעבד: Noctua NH U14S זיכרון RAM: 4 חתיכות של 8GB DDR3 1866Ghz מסוג Crucial Ballistix Tactical לוח אם: Asus x79 Deluxe ספק כח: Antec HCP-1200 …

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. Started by GKjokerHard,

אולי מישהו מתעסק עים הקיט הזה בארץ 8086K Delidhttps://www.youtube.com/watch?v=9EEV9kLVqbw ?? הייתי רוצה לנסות.

22. Started by 00Amir,

טוב , שוב פעם השעות של הלילה עושות את שלהן... משחקים משחקים משחקים , עוד קצת ועוד קצת... ואז זה קורה ! לא בדיוק 5Ghz אלה 5Ghz-8Mhz = 4992Mhz הצלחתי להריץ סופר פי ולמעשה לשבור את השיא שלי ברשימת הטופ 10 תוצאה של 9.178ש' למרות שאני יודע שהחברים עם הסנדי ברידג' כבר מזמן העיפו אותי מצורפים תמונות סופר פי ו CPU Z - התמונות באיכות של איפון 4 כי כאשר פתחתי פוטושופ איבדתי יציבות כבוד רב לקירור ה Mugen 2 שמצליח להחזיק בצורה מעולה! את ציון הנכשל יקבל הלוח אם p55-ud3 (שכמובן לא מתאים לתפקיד) זהו, אני אחזור לשאר הצעצועים שלי עד שאשתעמם שוב [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. יש לי קירור סטוק של אינטל, מעבד I7 860 , נמצא בOC ממש מינימלי של 2.93 במקום 2.8, הטמפ' בIDLE עומדת על 55 מעלות. הטמפ' במאמץ מגיעה ל100 מעלות עם PRIME 95. בדקתי גם בביוס , הטמפ עומדת של עם 58 מעלות. הנה תמונות שמראות את זה. גם של REAL TEMP גם של CPU-Z וגם של PRIME. אם אתם אומרים שהמעבד לא מורכב טוב, אז בדקתי את זה עכשיו פעמיים (הרכבתי כבר המון גופי קירור, זה לא פעם ראשונה). כל הבדיקות נעשו שהמארז פתוח, יש זרימת אוויר ממש טובה במחשב. מקדימה למטה מכניס אוויר, בתור המארז איפה שהכוננים של ה5 וחצי יש מאוורר ממש חזק של איזה 90CFM, עוד מאוורר של 110 CFM מאחורה שמוציא אוויר, ומאוורר נוסף של 110CFM שמוציא אוויר. מה יכול לגרום לטמפ כזאת גבוהה? יש מצב שזה הקירור הזה שהוא פשוט כזה מעפ…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Kriz,

אז כמו שהכותרת אומרת ,אני עובד כרגע על 3.8Ghz יציב לחלוטין! כאשר Vcore = 1.35V (לא סופי - מחר אבדוק אם אפשר לרדת עוד ). כל שאר ההגדרות על STOCK , קירור STOCK! ,אני רואה 90C אחרי חצי שעה של OCCT וINTEL BURN TEST . תודות לגיא "Stinger" המעבד היה גם על >4Ghz באיזשהו שלב אך לא יציב בWindows. להזכירכם , הכל על קירור סטוק. [attachment deleted by admin]

• 34 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. Started by Art Tatum,

עד עכשיו עבדתי עם קירור סטוק בזמן שהמתנתי לקירור החדש. כבר עם סטוק שמתי אותו בOC לסביבות ה3.4 בלי שום בעיה. היה יציב אבל חם מאוד בבדיקת עינוי. היום התקנתי את הNoctua עם שני מאווררי הDEFAULT שלו שעובדים בסביבות ה800 סל"ד. הטמפרטורות ירדו בכמה מעלות אבל עדיין די חם במאמץ (על 3.4GHZ). התחלתי לקרוא קצת יותר לעומק על OC שאנשים עשו למעבד, הגדרות, טמפרטורות, תוצאות וכו... מסתבר שיש הרבה אנשים שהגיעו עם הרויזיה D0 ל3.8 יציב עם 1.25V. עד עכשיו הייתי ב3.4GHZ עם מתח אוטומטי ובCPUZ היה רשום שהוא מקבל 1.24. שיניתי ל3.8GHZ והעלתי וינדוס. הכל יופי אבל המעבד מקבל 1.41+. רצתי מהר לביוס להגדיר מתחים ידנית. כיוונתי הכל ידנית למתחי DEFAULT ואת המעבד קבעתי על 1.25. וינדוס עולה, PRIME 95 יציב,…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים