אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני רוצה להתחיל לבצע המהרה למעבד. זה המפרט שלי: לוח אם: GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ראם: KINGSTON DDR3 1333MHZ 2GB X2 מעבד: AMD Athlon 2 X4 630 ספק: SEASONIC 500W כ.מסך: ATI HD4770 SAPPHIRE קירור: Arctic Cooling FREEZER 64 PRO במארז ישנם 2 מאווררים של 12CM אחד מכניס אוויר מקדימה ואחד מוציאה אוויר מאחורה (האחורי מחובר ללוח אם והקדמי לספק). קראתי את המדריך להמהרה של המעבד שיש בנעוץ והבנתי בכלליות את הנושא אבל את התהליך עצמו בפירוט לא כל כך. כשאני נכנס לביוס איזה אופציות צריך לכבות בדיוק ? האם אותן אופציות שמצוינות במדיך משנת 2006 עדיין זהות? מעבר לFSB ,מכפלה ומחלק, ראיתי שאנשים מדברים על דברים נוספים בזמן הOC כמו למשל תזמונים של הזכרונות שעל זה לא מוזכר במדריך או כל כמה…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני להשתיק את הרעש הצורם שנגרם לי מהמאוורר הנוראי של אינטל, מצאתי לנכון 3 גופי קירור למעבדים אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור: 1. GOLDEN ORB 2. ASUS - V60 3. FREEZER 7 PRO התקציב שלי הוא גג 200+ ככה שאלו נראים לי הכי מתאימים . מהקריאה שלי בחיפוש בפורום לא כלכך מצאתי דעות על asus וה-golden orb או שאולי לא חיפשתי טוב בכל מקרה אני אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בבחירה תודה!
-
- 2 תגובות
- 456 צפיות
-
-
סוף-סוף התחלתי לבתר את המארז לחתיכות קטנות,ובקרוב יתחיל שלב הצביעה. להנאתכם ,מצורפת תמונה:
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
איזה לוח הכי מומלץ היום? abit ic7? מה ההבדל בינו לבין ic7-g? איזה זכרונות כדאי לקנות? האם תזמונים משפיעים במערכות P4? או שעדיף לוותר על תזמונים נמוכים וללכת על זכרון כמה שיותר מהיר? לגבי מעבד, איזה STEPPING טוב ב-P4 2.4C? איזה שבוע? זה די דחוף כי בן-דוד שלי רוצה לקנות לעצמו מחשב ולא נשאר לו הרבה זמן בארה"ב... תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 678 צפיות
-
-
וולקנו 11+ יתן לי שיפור משמעותי בואברלוקינג על פני 7+? בקיצור, שווה החלפה? או שניהם אותו זבל
-
- 3 תגובות
- 559 צפיות
-
-
מתי אני יודע שהאובר קלוקינג הגיע לסימו כאילו איך אני יודע שהכ מסך חם מידי .. אני יודע שזה מתחיל להראות תמונות שבורות אבל מה עוד ? תודה לעוזרים..
-
- 2 תגובות
- 549 צפיות
-
-
אני באמצע המהרת הHD4850 של ספיר עם קירור AC TWIN TURBO, מבוצע באמצעות RIVATUNER עדכני. טמפ' הכרטיס לפני OC מהירות ליבה 625 וזיכרון 993 IDLE - 40c MAX - 50c עם OC של 725 לליבה ו1100 לזיכרון IDLE - 42c MAX - 55c היציבות נבדקה עם כמה שעות משחק בcrysis וworld in conflict כמובן גם הרצת סיבוב 5 בדיקות ב3DMARK06 והכרטיס מקבל ציון ממוצע באזור 13700 נק' +- עכשיו הצלחתי להעלות עוד 70 MHZ לזיכרון, וכשאני מנסה להעלות בעוד 10~ MHZ לליבה כבר מתחילות להופיע טקסטורות קרועות כאלה באמצע הבנצ'מרק, לא קיבלתי ריסט או משהו האם לדעתכם הגעתי לגבול או שאפשר לגרד עוד? התוספת מהירות לזיכרון לא כ"כ משפיעה בבנצ' ועוד שאלה, הבעיות תצוגה זה בעצם סימן שהגברה נוספת עלולה לפגוע בכרטיס? או שבטוח בנתיים כי …
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כמה שהבנתי קטודה קרה זה מנורת פלורסנט. יש סיבה לא לקנות בחנות וזהו? אני אוכל לחבר אותה למחשב?
-
- 4 תגובות
- 890 צפיות
-
-
מה קורה חברים?? :xyxthumbs: אז כך בימים אלה אני מבצע הזמנה מדנגר דאן וחשבתי עם כבר אז גם לקנות איזה פלטייה טובה לכרטיס מסך שלי 6800 אולטרה (בחתימה) נכון לעכשיו הוא מקרור עם קרור מיים והליבה עומדת על 38 במנוחה ו44 במאמץ באובר קלוק ל 493 וזיכרון 1440!! עכשיו אני רוצה לקנות פלטייה ויש לי כמה שאלות: 1. הבנתי שיש בעיה עם ה6800 אולטרה בטמפרטורות נמוכות אפשר לדעת באיזה טמפרטורות מדובר? 2. איזה פלטייה תהיה הכי טובה בשביל הכרטיס הזה? אני רוצה שיהיה באיזה 15-20 מעלות! חשמל לא חסר פה וגם לא הספוגים לאיטום מה שחסר לי זה איזה פלטיה כדי לי לקנות? העם 172 תהיהי חזקה מדיי?? ועם כן אז מה כדי? השמח לתגובות!! יחיאל
-
- 14 תגובות
- 798 צפיות
-
-
בשורה גדולה לחובבי תוספת הביצועים ללא תשלום: יכולת המהרת תדר הבסיס במעבדי הדור החדש של אינטל סוף סוף נכנסת לפעולה בחלק מלוחות האם אחד המאפיינים המבטיחים ביותר של דור מעבדי ה-Core השישי של אינטל סוף סוף נכנס להילוך גבוה. תוספת תדר של עשרות אחוזים גם למעבדים 'מוזלים' שאינם מציעים מכפלה פתוחה? בקרוב זה כבר לא יהיה רק חלום. מבולבלים? הנה ההסבר: מעבדים מודרניים עובדים בשיטה בה קיים תדר בסיס נמוך יחסית שנוצר עבור המעבד וסנכרונו הנכון לכלל רכיבי החומרה האחרים במערכת מבלי ליצור שגיאות, ומכפל תדר דינאמי שמעניק למעבד את האופציה להגיע לתדרי העבודה הגבוהים "האמיתיים" שלו, וכמו כן לנוע בין תדרי גבוהים אלו לתדרים נמוכים יותר בזריזות וביעילות בהתאם לדרישת כוח העיבוד בכל רגע נת…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלשום נפצעתי באימון ונקעתי את הקרסול חזרתי הביתה זמתי קרח ולמחרת מספיק עם הקרח יש לי מדבקות לקרור המקום ישבת יליד במחשב לפתע צצ בצוחי רעיום להדביק את המדבקה (זה סטיקר זה יורד בקלות אם רוצים) על ה HDD זה מתאים בול. האם זה כדאי ? (רציתי לדעת אם מישהו כבר יודע שממש לא טוב אם לא אני ינסה וידווח לכם)
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
-
-
אהלן, יש לי כיום מחשב עם מארז Aerocool m-40 ספק כוח Hec 400-TR-TF ומעבד Amd Phenom x4 9500 AM2. המחשב אמור להיות HTPC אבל הוא עושה רעש של טרקטור... אשמח לקבל המלצות על מאוורים חלופיים למפרט להלן שיהיו שקטים ככל האפשר.. תודה!
-
- 1 תגובה
- 430 צפיות
-
-
יש לי Intel P4 3ghz עם תושבת 775 רציתי לדעת מה הגוף קירור הכי טוב שאני יכול לקנות התקציב הוא בסביבות ה200 שקל. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד 3.2Ghz (775( ואני מתעסק עם מוסיקה וכשאני מקליט כל הזמן אז שומעים את הרעש של המאוורר...(יש לי קירור סטוק) עכשיו, אני צריך קירור טוב למעבד אבל ממש טוב שלא יעשה רעש בכלל.. שמעתי על קירור טוב של זלמן אבל אני לא מוצא את הדגם + חנות שמוכרת אותו בישראל... מקווה שתוכלו לעזור לי עם זה... תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למאוורים: אחד של 92MM לקידמת המארז(אם צריך אז 2) ואחד בשביל הaccelero s1 rev 2. בנתיים אילו הטמפרטורת: מעבד - 34 - 58. כרטיס מסך + accelero s1 - זמני עם המאוורר של הקירור STOCK של אינטל - 36 - 55 (במשחקים) בOCCT זה 66. רצוי שיהיו שקטים וזולים בדגש על שקטים. מה כדאי שתי מאווררים מקדימה או רק אחד (עד עכשיו יש לי רק 120MM של ANTEC על LOW מוציא) המפרט רשום בצד. תודה רבה וחג שמח. נ.ב. בבדיקת טמפרטורה לכרטיס מסך בOCCT מגיע ל67 אבל רוב הזמן 66. בקירור STOCK זה 80+ עם פי כמה רעש וביום קר.
-
- 4 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום לכולם , קניתי לפני שבוע וחצי את הלזמן הנ"ל ZalmanTech® CNPS7000A-cu במחיר של 190 שקל !!! אז הטמפ' של המחשב לפני כן עם ה- STOCK נעו בסביבות ה- ..מעבד 27 +\- ( ביום קריר ) 30 + ( יום חמים ) והלוח אותו גם קצת יותר ! ( לגבי עומס הטמפ' עולות ומגיעות ל- מעבד 36 ולוח 34 ) זה גם כן מעצבן אותי בסטוק לא היה ככה ! עכשיו אחרי שקניתי את המאורר הכנסתי אותו למארז בהתחלה קצת חששתי שאם הוא לא ישב טוב יאבד טמפ' ז"א יתחממות ..נסיתי כמה דרכים ( לא פרקתי את הלוח - למי יש עצבים לכל הבלאגן הזה ) אז הושבתי אותו שם הברגתי וזהו ...( כמבון אחרי מריחת המשחה שבאה עם הזלמן עצמו ) .. והטמפ' נשארו אותו דבר לא ישתנה כלום זה די מכעיס אותי למה הוצאתי סכום כסף וכלום לא קרה ...המארז שלי גם כן די…
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום יש לי מארז לבן של אייבורי זה עם הכפתור למעלה עם הפסים בצצדים האם המוגן 2 שהוא קרור ענק יכנס למארז הזה?
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
בעוד כחודש חל יום הולדתי = $$ ;D אז החלטתי לפנק עצמי בקירור מים קצת חקרתי בנושא והחלטתי לקנות את BIG WATER של TT , ולשפר אותו בעוד משאבה, בלוק איכותי יותר + 2 רדיאטורים (יש מקום במארז.. ) אחד מן הרדיאטורים יהיה כנראה של אופנוע (משמע גדול..) השאלה שלי היא כזאת - שמעתי שהמערכת של TT מאכזבת אז אם הפיתרון שלי לא טוב מה אתם מציעים לעשות? בוא נגיד שיהיה תקציב נחמד עד מאוד לעסק (באזור ה1K.. עדיף פחות..)
-
- 5 תגובות
- 636 צפיות
-
-
איזה בלוק הכי טוב למעבד LGA775 ואת שער המערכת אבא שלי בונה (זה יותר טוב מכל מה שיש בשוק) והאם אפשר להשתמש במים רגילים מהברז?? ונגיד שכן מה יותר עדיף מים מהברז או מים מזוקקים??
-
- 1 תגובה
- 487 צפיות
-
-
אני מנסה להתקין עכשיו את הZALMAN 7000B CU על NEO2 הבעיה היא שאני לא מצליח להוריד את הBACKPLATE הוא דבוק מאוד חזק ללוח אם מה לעשות?
-
- 4 תגובות
- 711 צפיות
-
-
אני יכול לעשות OC למעבד? יש לי פנטיום 4 2.6GHZ,נורתווד טמפ':46 מעלות וד"א גם בקשר לכרטיס מסך יש לי: geforce fx5200 מבית asus magic v-9520
-
- 4 תגובות
- 444 צפיות
-
-
כן שלום השאלה שלי היא האם להשקיע הרבה כסף בקירור למארז ז"א מאוררים ?..או שפשוט להמשיך לקחת מספקים ישנים?....
-
- 3 תגובות
- 503 צפיות
-
-
אז ככה כרגע יש לי 256x2 אני רוצה להוסיף עוד 512 האפשרות היחידה שלי היא ככה להוסיף עוד סטיק אחד וזה יצא ככה 256x2+512x1 וזה יעבוד בסינגל צאנל במקום דואל צאנל על 1T מה עדיף לעשות והאם זה יתאים לצרכי אוברקלוק!? תודה ענקית לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 477 צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם ליפני כשבועיים קיבלתי מחשב חדש מ IQPC עם הכרטיס SPARKLE CALIBRE . http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2050 היה בעיה בגוף קירור והמאווררים בקושי היסתובבו ובקושי קיררו והמחשב קרס לי כמה פעמים בגלל טמפרטורות גבוהות (לפי תוכנות בקרה הכרטיס הגיע לכ - 90 מעלות !!! וקרס) ניסיתי להוציא את הכרטיס ולטפל בבעיה .. אז פתחתי את הגוף וניסתי לימצוא את הבעיה, אך ללא הצלחה. שלחתי לIQPC והם אמרו לי שהם שלחו את הכרטיס ליבואן והוא לא מוכן לטפל בו בגלל ששיחקתי בגוף ואני כניראה הרסתי אותו ... אני יודע בוודאות שאני לא הרסתי אותו וקבילתי מוצר פגום. אל היבואן לא מוכן להקשיב וכניראה האחריות פגה. אז עכשיו יש לי כרטיס 8800GTS כניראה ללא גוף קירור (שאני יוציא א…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-