עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by b_e_n_i,

שלום החלטתי שאני רוצה למערכת השנייה שלי קירור מים.. התקציב שלי הוא בערך 2000 ש"ח פלוס משלוח ומכס אם יהיה. הבנתי שקירור מים זה רק מחול אז אני מביא לכם להתעסק עם זה.. התקציב הוא פלוס מינוס כך שאפשר.. המערכת. i7 920 X58-UD4P cm690 אני מבקש בבקשה עזרה..אני סומך עליכם על הכסף שלי שתביאו לי משהו טוב. ואני לא מבקש משהו מסין מורכב.. תרכיבו לי מפרט..צינורות והכל. תודה יתותחים.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by shahaf14,

דילמה אישית שלי... תאכלס זה יוצא אותם מחירים בערך .... החסרון בבניה זה הסכנה לדליפות ... והיתרון זה הכיף D= ולגבי לקנות.... אם אתם ממליצים לי לקנות אז על איזה אתם ממליצים? בסביבות ה 500-600 שקל

• 8 תגובות
    • 519 צפיות
  3. יש לי קירור מים של DANGERDEN למעבד ולכרטיס מסך, כפי שרואים בתמונה. הקטע שהרעש פשוט הורג לי את האזניים לעומת המחשב ה"ישן" שלי עם הORB. 1. המאוורר סטוק שבא עם הרדיאטור מחובר ישירות למתח, כך שאין דרך לווסת את המהירות. האם ניתן לחבר לו מאוורר מקורי של המארז עם 3 פין ולווסת לו את המהירות דרך SPEEDFAN או דומיו? רצוי כמובן שישאיר את המערכת קרה. המארז הוא LIANLI PC80. 2. האם הקירור המצחיק של הגשר הצפוני הוא משמעותי בכלל? או שניתן לנתק אותו? בהתחלה ניסיתי להתקין ויסטה בלי המאוורר, אבל לרוב זה הסתיים בקפיאת המערכת גם בזמן ההתקנה... עוד לא פיענחתי, אם זה בגלל הHDD , הזכרון או כל דבר אחר... תודה [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 931 צפיות
  4. Started by סאונד בראש,

שלום לכולם רכשתי לפני כשבוע 9800GX2 משומש במחשב שלי יש לי קירור מים ואני מעוניין לקנות בלוק קירור לכרטיס מסך כידוע לכם כרטיס זה מורכב משני כרטיסים בעלי שני ליבות ובלוק סטנדרטי לא מתאים אחרי חיפוש באינטרנט מצאתי חנויות בחו"ל שמוכרות במחיר שערורייתי של 170$ או 130 יורו לפני משלוח ומע"מ בעיקרון אני מחפש חנויות פה בישראל שמוכרות ובמידה ואין , חנויות ששולחות לישראל ובמחיר נורמאלי תודה מראש איתי

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by בומס הקופץ,

בשעה טובה רכשתי שני בלוקי קירור לשני ה GTX 460 שלי (EK Waterblocks EK-FC460 GTX - Acetal + Nickel ). קניתי ביחד איתם גם EK FC Bridge Dual Parallel - SLI Connection ושני לינקים שתואמים את הבלוק. אני עכשיו בהתלבטות לגבי השילוש הנכון של משאבה רדיאטור ומיכל (בהשקעה של עד 220 דולר לא כולל משלוח). כאשר הרעש הוא לא קריטי אבל נחמד אם יהיה שקט, ולא ממש משנה לי שההתקנה תהיה חיצונית או פנימית. היות והמארז הוא ה armor a60, אין לי המון מקום בפנים (החלק העליון תפוס כבר ע"י הרדיאטור של ה CPU) אני יכול להצמיד רדיאטור נוסף בפנים אבל זה מגביל לי גישה לחיבורי ה USB שעל הלוח, וגם קצת יחנוק את ההארדיסקים. המחשב באוברקלוק של 4.2 (i7 875) והמטרה של הקירור היא לעשות OC לכרטיסי המסך. כרגע חשב…

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  6. Started by bah10,

אהלן, רציתי לשאול מה ההבדלים בין המערכת קירור מים של ThermalTake לבין המערכת קירור מים החיצונית של Corsair המערכת קירור מים של Corsair עולה פי 2 מThermalTake אבל מי טוב יותר בביצועים ומי פחות מרעיש? תודה

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. השאלה שלי היא האם כדאי לי לקנות קירור מים של Tt bigwater כולל קירור לכרטיס מסך . או להישאר עם הזלמאן החדש שקניתי ולקנות עוד זלמאן לכרטיס מסך ? הקטע הוא :כמה זה ישפר לי את הקירור ? (מעלות ) והאם זה יותר שווה לתווח ארוך ? יש לי מעבד מאפן כרגע (ראו חתימה ) ואני רוצה ליקנות מעבד יותר טוב ולעשות לו oc רציני ! אזז מה עדיף ? וגם לא חבל לי על הזלמאן שעכשיו קניתי ? אולי יש עוד שימושים ?

• 1 תגובה
    • 789 צפיות
  8. Started by yukon,

בגבולות התקציב של 500 +/- מה עדיף ? קירור מים Thermaltake Big Water 735 CL-W0075 http://www.thermaltake.com/product/Liguid/DIY/cl-w0075/cl-w0075.asp למישהו יש נסיון עם המערכת (קרור מים) הזאת ? זה לא רף (500 ש"ח) נמוך מידי עבור מערכת קרור מים? ואם ניתן להוסיף בעתיד בלוק נוסף עבור כרטיס המסך על אותה המערכת? ועוד אחת בקרור מיים TT-CL-W0005 ThermalTake BigWater - http://www.thermaltake.com/product/Liguid/DIY/cl-w0005-01/cl-w0005-01.asp או את הביג טיפון כקרור אויר או bt-vx החדש http://www.thermaltake.com/product/cooler/retail/cl-p0114/cl-p0114.asp#overview עבור מעבד פרסקוט 630 נקודה חשובה......אני רוצה שקט כיום מורכב גוף קירור ג'נרי תודה למגיבים

• 7 תגובות
    • 616 צפיות
  9. Started by uzi4u2,

קודם רציתי להודות לכל האנשים שעזרו לי לבחור מחשב מוקדם יותר שנית השאלה דיי ברורה האם הקירור מים עושה עבודה טוהב יותר מהקירור הרגיל ? זה שהוא שקט יותר לא ממש מעניין אני לא גר בארץ ( כרגע בהונגריה ) אז כמות החום שיש פה היא לא כזאת מטורפת כמו בארץ . מה היתרון שייתן לי קירור מים ? אני לא מעוניין סתם להשוויץ "שיוו תראה יש לי מים במחשב אני יכול ממש לבנות שם אקווריום " אלה יותר לכיוון של יעילות/תועלת תודה רבה למגיבים מראש ! המחשב שנבחר בסופו של דבר הוא הפנטיום E630

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  10. Started by RonCohen,

טוב אז ככה נמאס מהקירור אוויר אני רוצה לעבור לקירור מים כמה כסף אני צריך להכין?? מטרה אוברקלוק למעבד במפרט ל4.5-5 האם אני יוכל להעביר את הקירור כשהמערכת תוחלף מאיפה לקנות ראיתי שהרבה קונים באיביי זה לכל המערכת הגוללתGtx570

• 26 תגובות
    • 3.1k צפיות
  11. Started by Esparco,

http://www.ksp.co.il/hpart_uin.php?uin=2596 משהו פה לא ניראה לי מה חסר פה??

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=anxin מישהו כבר קנה את המערכת?

• 2 תגובות
    • 453 צפיות
  13. החלטתי שאני רוצה לנסות את מזלי בבניית מערכת קירור מים לבדי 100%. מספר שאלות: 1. אמא שלי עובדת במפעל לחריטה מדוייקת באמצעות CNC וידני. החומר הזמין שם כמעט תמיד הוא אלומיניום ונחושת דורשת הזמנה מיוחדת. איך יהיו הביצועים של בלוק למעבד Custom Design מאלומיניום? איזה עובי של פרספקס כדאי לשים מעל? 2. איך לחבר את את היציאה והכניסה מבלוק הקירור לפרסקס ובאיזה קוטר כדאי לעשות את החיבורים? 3. היכן אני יכול להשיג רדיאטור בחינם או בזול מאוד ובאיזה גודל מומלץ שהוא יהיה? 4. כמה עולה משאבה של בערך 1000 ליטר בשעה (לא משנה אם בתוך או מחוץ למים) וכמה יעלה לי נוזל קירור מיוחד? תודה. ובבקשה, תענו על הThread הקודם שלי פה...

• 6 תגובות
    • 644 צפיות
  14. היי חברים, אני בונה מחשב חדש בימים אלו, ולאחר שנים עם קירור אויר במחשבים השונים שהיו לי אני מעוניין להתקדם לקירור מים במחשב החדש. קראתי הרבה ואני קצת מבובל, אשמח לקצת הכוונה כדי שלא אעשה טעויות של מתחילים. החומרה: לוח Gigabyte AORUS Gaming 7 x299 מעבד i7 7820x זכרון Corsair 32GB 3000Mhz כרטיס מסך nVidia GTX 1060 Intel SSD6 M2 512GB Western Digital 2TB SATA Corsair TX650M המארז שלי הוא בבנייה עצמית, כיוון שהוא צריך להיכנס בתוך כוורת KALLAX של איקאה שעליה השולחן מחשב בנוי. (דוגמא למשהו דומה) גם המארז הנוכחי בנוי באותה כוורת אבל שם התבססתי על קופסת פלסטיק של איקאה ובתוכה בניתי את המחשב. זה היה ט…

• 4 תגובות
    • 3.4k צפיות
  15. Started by PsyMor,

חברים החלטתי לבנות לעצמי מערכת קירור מים כבר לפני כמה חודשים היו קצת קשיים למצוא חלקים אבל הצלחתי למצוא דברים אז הינה כמה תמונות... מצטער על האיכות,עדכונים בהמשך.....

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by TheShadow,

יש לי בבית משאבה של דלק לטיסנים (חשמלית 12V) זה יכול להתאים? זה צריך להיות מרעיש?

• 3 תגובות
    • 535 צפיות
  17. Started by Kurt,

איך זה ישפיע על מערכת הקירור? יגביל אותי מבחינת גובה של רכיבים שחייבים להיות מאונכים?

18. Started by frogman,

אשמח להמלצה למערכת קירור מים לכרטיס שלי בכדי לבצע אוברקלוק יותר מוצלח.... כרגע עומד על: cpu clock 600mhz(550)stan ram clock 950mhz (770)stan 65% ללא מאמץ 80% במשחקים כבדים

• 5 תגובות
    • 526 צפיות
  19. שמעו נמאס לי מהמוגן 2 שלי והחלטתי לעבור לקירור מים אבל משהו בסגנון Corsair H70 או Antec KÜHLER H₂O 620 עד כמה הם שיפור לעומת המוגן 2 (שאני מחליף בגלל הגודל שלו) ועל מי אתם ממליצים יותר או איזה דגם אחר אתם ממליצים??? ועדיף במחיר שלהם(משהו כמו 500 שקל) להזמין מחול קירור מים שהוא לא קיט????

• 6 תגובות
    • 902 צפיות
  20. אהלן כבר שנים שאני רוצה וחולם על קירור מים למערכת שלי אז החלטתי לבדוק וללמוד בדיוק מה אני צריך מהפריט הכי קטן להכי גדול וכמה כסף יצא לי סה״כ המפרט שלי כרגע: I7 4770K Asus z87 hero Crosair dominator 8gb Hd6780 עכשיו המארז וספק יקנו בהמשך כנראה שאני אלך על המארז Crosair obsidian 650d אלא אם עד שאני אקנה יגיע לארץ ה 750d המטרה שלי כרגע היא נטו קירור למעבד ואולי לשדרג בהמשך לכרטיס מסך ( אחר ) ... הכיוון הוא על צבעים אדומים שיתאימו ללוח אמ ולשאר המארז רציתי הכוונה לאיזה חלקים בדיוק אני צריך ומאיפה לקנות אותם במחיר הכי זול שיש אבל לא להתפשר יותר מידי על איכות ( כמו משאבה טובה ) התקציב שלי באיזור 800-1600 ש״ח כולל משלוח וכמובן לחסוך כמה שיותר בלי לפגוע בביצועים יותר מידי סליחה …

• 83 תגובות
    • 21.2k צפיות
  21. שלום, אני מתכוון בקרוב לקנות קירור מים מחלקים, ורציתי לשאול אם יש למערכות קירור מים בעיות עם פעולה רציפה כל הלילה, או לפעמים מספר ימים. כל החלקים במערכת שקטים, ככה שרעש זו לא בעיה. החלקים הנעים במערכת: משאבה- Thermaltake P500 (מזרימה 500 ליטר בשעה, באה בקיט של ה M-5). אורך חיים מוצהר- 80,000 שעות מאווררים- Arctic fan 12, צמד של אלו. אורך החיים המוצהר שלהם עומד על מאות אלפי שעות (אם אני זוכר נכון, 400,000) והם על Fluid dynamic barring ככה שרעש אין, ובעיות בשימוש אינטנסיבי- אין, אז השאלה מופנית בעיקר למשאבה..... מה אתם אומרים?

• 34 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0043/cl-w0043.asp http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/mozart_tx/MozartTX.htm תעיינו באתר המון דברים חדשים...

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by e_perera,

שלום לכולם! אחרי הרבה קריאה והרבה סקרנות (ותקציב מוגבל), החלטתי לנסות לבנות מערכת קירור מים. המערכת חייבת להיות מבוססת על הרבה עבודה ותכנון פרטי. ומעט קניה של דברים מוכנים. הדברים שאני מתעתד לבנות הם: 1. בלוק קירור. 2. רדיאטור. 3. מיכלי מים. הדברים שאני מתעתד לקנות הם: 1. משאבת מים. 2. צינורות. 3. נוזל קירור. מצורף סכמה ראשונית של המערכת: בחרתי להשתמש בשתי מיכלי מים מהסיבות הבאות: 1. מיכל ראשי - אין מה להוסיף. כמות מים נכבדה תקרר בעצמה את המים. בנוסף, המשאבה יושבת בתוכו. 2. מיכל מים משני : 1. חיצוני למארז, במקום קר יותר. 2. פתח מילוי מים. 3. חוק כלים שלובים יאפשר לי לשלוט ברמת המים במיכל הראשי. 4. אפשרות לראות את מצב המים (כמות + לא פחות חשוב צב…

• 1 תגובה
    • 547 צפיות
  24. Started by e_perera,

הרבה זמן לא כתבתי מה קורה אם המערכת, אבל האמת היא שדי התקדמתי. נושא זה יטפל במיכלי המים. אחרי הרבה חיפושים הצלחתי למצוא משטח נקי ודנדש של פרספקס 5מ"מ. זה לא משהו טוב ועבה כמו 10מ"מ, אבל זה יעשה את העבודה והכי חשוב זה היה בחינם! אז כמו שאתם זוכרים, אני הולך על שתי מיכלים: 1. פנימי - גובה 10ס"מ, אורך ורוחב 15ס"מ. (משאבת המים תשב בתוך מיכל זה). 2. חיצוני - מיכל בגובה של 25ס"מ אורך ורוחב של 6ס"מ. חיתוך החומר יתבצע באמצעות סכין מיוחדת לחיתוך פרספקס (הגיע מאותו מקום שממנו הגיע הפרספקס). הדבקת החלקים היתה בעיה רצינית! התחלתי בהדבקות אם דבק חם ואחרי שהוא יבש ציפוי בסיליקון. אבל כל הזמן היו לי נזילות :-[ אחרי זמן מה כבר לא ראו את הפרספקס מרוב ששפכתי עליו דבק חם. במהל…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by e_perera,

הרבה זמן לא כתבתי מה קורה אם המערכת, אבל האמת היא שדי התקדמתי. נושא זה יטפל בבלוק המים אבל הרבה יותר מעניין ברדיאטור. בלוק המים: את התוכניות לבנית בלוק המים מצאתי באתר http://www.overclockers.com/. מצאתי כתבה טובה שהכילה תוכניות בניה לארבעה סוגי בלוק שונים. לפי המלצתם בחרתי בבלוק מס' 4 : http://www.overclockers.com/tips793/index04.asp. או בקובץ ZIP: http://www.overclockers.com/tips793/WB4.zip. את העבודה ביצע עבורי חמי, ואני יכול רק לברך אותו על איכות העבודה. הבלוק עצמו עשוי מפליז - אני יודע שזה לא באותה רמה כמו של נחושת, אבל זה הדבר היחיד שמצאנו. וממה שהבנתי ההבדל לא כל כך גדול. רדיאטור: הרדיאטור הוא סיפור מעניין. לקח לי הרבה זמן למצוא דיוק 150 אם רדיאטור מ…

• 11 תגובות
    • 955 צפיות

דיונים חדשים בפורומים