עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום יש לי מעבד E8400 3.0GHZ עם OC קטן שסקייפיסי עשו לי ל3.4GHZ .. לוח אם DFI LAN PARTY X48 T2RS זיכרון 800MHZ OCZ 4G Cl 4-5-4-12 בארבעה קיטים של גיגה.. ספק HEC 550W קירור למעבד syite ninja rev B מפרט בצד.. איך אני יכול להעלות את הOC?

• 10 תגובות
    • 883 צפיות
  2. Started by qpalzm,

בכל פעם שאני מדליק את המחשב הטמפ' של הכרטיס עומדת על 41-44 מעלות, וממשיכה לעלות במעלה אחת כל רבע שעה, עד שהיא נעצרת על 55. ברור לי שמדובר בבעיית סילוק חום, אבל כבר מרחתי משחה חדשה על הכרטיס, ניקיתי את המאוורר והרכבתי עליו עוד אחד. למה כל זה לא עוזר?

• 2 תגובות
    • 426 צפיות
  3. אני עובר עכשיו למערכת AMD עם מעבד FX-8320 כאשר נכון להיום יש לי את הMUGEN 2 ולכן יש לי מספר שאלות: -האם יש תאימות מלאה לFX-8320 כנ''ל מבחינת TDP ? -נכון לעכשיו אני לא מוצא את החיבורים לAM3+ שבאים עם הקירור. האם יש אפשרות להזמין/לקנות את זה בנפרד ? -המאוורר בMUGEN שלי לא במצב טוב... במידה ואני צריך לקנות מאוורר חדש, האם זה משתלם לי או שעדיף לקנות קירור חדש ומתקדם יותר (תקציב עד 200 ש''ח) ? את הקירור אין לי בעיה לקנות מחו''ל.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אני מניח שעל הליבה יהיה בסדר והזכרונות ישרפו אך איני יודע ולכן אני שואל .

• 2 תגובות
    • 507 צפיות
  5. שלום כבר פירמסתי בעבר תרד דומה אבל לא קיבלתי תשובה. יש לי לוחa7v333 מעבד AXP 1800+ פלומינו, זיכרון SAMSUNG 2700 DDR כרטיס קול AUREAL A3D2 כרטיס רשת REAKTEK GAINWARD GF4 TI4600, HSF AX-7+80mm EMERMAX ו מארז אנרמקס. למה אני לא יכול הגיע של באס מעל 141? שאני עולה מעבר וינדוז מתמוטט, ומאפס את ההרדיסק והCDROMS לPIO ראיתי פה מערכות דומות שהגיע לבאסים גבוההים בהרבה משמעותית אשמח אם אקבל תשובות הפעם...

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. היי (: אני מחפש משאבה נורמלית ולא יקרה בטירוף (סטנדרטית, לא מה-TOP וגם לא אחת ג'נרית ולא אמינה), חשוב שתיהיה מיועדת למחשב ולא לאקווריום (שתוזן מ-DC12V), וכמובן שהעדיפות היא ליבשה (נשמע לי בעייתי לבנות מיכל לטבולה). אגב, מה רמת ה LPH המינימלי המומלץ לדעתכם? תודה רבה! (:

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  7. המאווררים הם: 1 Thermaltake Spark 7 Highest Performance CPU Cooler for PIV-478 2 Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 Cool Mod CPU Cooler for AMD איך המאווררים הנ"ל ביחס לוולקנו 7 פלוס מבחינת רעש,ביצועים והאם המאוורר השני הוא עם אור ולמי שיש איך הוא נראה כי אני רוצה לקנות?

• 1 תגובה
    • 506 צפיות
  8. Started by blizzard20,

אהלן. יש לי כרטיס מסך HD4850 של GIGABYTE שבעבר היה מחובר אליו מאוורר ZALMAN שהגיע ביחד עם הכרטיס. לאחר שהמאוורר הרעיש תקופה ארוכה (אבל שמר על טמפ' מאוד נמוכות) נשברה למאוורר כנף והחלטתי כבר להחליף אותו, שמתי ברוב טיפשותי COOLERMASTER G1 שעצוב כמה שהוא עלוב... במנוחה הכרטיס על 60 במקרה הטוב 90 במקרה הרע, במאמץ עובר את ה 110 ולא מעט פעמים המחשב נופל (אני מניח שזה בגלל טמפרטורה גבוהה שהכרטיס מסך מגיע אליה). ועכשיו לענייננו: האם ARCTIC COOLING ACCELERO TWIN TURBO PRO שעולה 160 ש"ח ב KSP יעשה את העבודה? גם מבחינת שקט גם מבחינת קירור? האם החיבור שלו הוא לכרטיס מסך עם 2 פינים ולא 3 (כי זה החיבור שיש לכרטיס)? והאם KSP גם יתקינו לי את הקירור על הכרטיס מסך או שצריך להוסיף על זה עוד…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. פעם אחרונה שניסיתי לעשות OC הזכרונות נשרפו לי בקיצור אני רוצה לעשות OC אבל שלא תהיה שום השפעה על הזכרונות , אפשר?

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by Doron404,

מה דעתכם עליו? כמה רעש הוא מפיק? למישהו יש נתונים מדוייקים?

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by O.G.D 2k5,

אני רוצה לעשות ocויש לי ספק של 300w ואני לא בטוח שזה יספיק לי לעשות oc גם למעבד וגם לכרטיס מסך?? מה עושים ??? ???

• 1 תגובה
    • 411 צפיות
  12. יש לי מעבד PEN D 930 (פרסלר) והוא עובד במנוחה על 50 מעלות...האם זה הגיוני? בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 435 צפיות
  13. שלום, יש לי חבר עם מעבד ישן יחסית בסוקט 1366. i7 390 או 940 אני לא בטוח. בכל אופן הוא אומר שהוא עושה רנדורים של וידאו ושבמאמץ של הרנדור המעבד מגיע לאזור ה-90 מעלות. הוא חושש בקיץ הטמפ' יהיו גבוהות מדיי וחושב להחליף קרור. הוא טוען שהוא בדק שהמאוורר עובד תקין ואפילו מרח משחה טרמית מחדש. האם הטמפ' הללו תקינות לדור המעבדים הזה ולמעבדים הללו ספציפית? (במאמץ) האם הייתם ממליצים להחליף קרור? אם כן לאיזה קרור? בתודה מראש.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. קניתי את הביג טייפון, הוא מורכב והכל, יש לי מעבד 800 מגהרץ. לוח תומך 1333 שקניתי לא מזמן, ללא קשר לאוברקלוק. אני מעלה את הבאס של המעבד ל1333 והמחשב עולה אבל הזכרונות שלי (גם הם חדשים 800 מגהרץ), לא עובדים בכלל על 800, ניסיתי לקבוע אותם ידנית על 800 וזה לא עוזר, כי אז המחשב לא עולה וגם אם הוא עולה האוברקלוק מספק מאד אבל לא יציב בכלל ומהחשב כל שנייה נתקע, אני לא יודע גם איך בודקים יציבות, אני פשוט יודע שאם המחשב עלה ב1333 על 800 אז זה ממש מבאס כי סוףסוף אני יכול לעבוד במלוא הכח אבל אין יציבות בגרוש. מה שכן אני יכול להפעיל אותו על חצי נגיד על 400 בביוס שם ואז הזכרונות עובדים על 200 מגהרץ, אין לי מושג למה, כי בביוס אני שם על 400. יש לי רק את התוכנה הזאת cpuz שראיתי שאומרי…

• 7 תגובות
    • 755 צפיות
  15. שלום, נכון לעכשיו יש לי E8400 במהירות STOCK, עם הקירור שבכותרת. חשבתי בזמן הקרוב להחליף קירור למשהו יותר רציני ולעשות OC, כדאי לי ? מה ההבדלים במשחקים ? נניח אם עושים OC ל 3.8-4.0, כמה שיפור יהיה ? איזה קירור צריך בשביל זה ? והאם זה מסיר את האחריות למעבד לעשות OC ?

• 6 תגובות
    • 789 צפיות
  16. Started by nir567,

העלתי מ133 ל- 148. זה נחשב לטוב או שלא כדאי לי לדבר על זה יותר מדי?..חח מה אתם אומרים על זה?.. תשתדלו לא לזרוק עליי יותר מדי אבנים.. תודה.

• 21 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by The-Fox,

אחרי המון זמן שאני תקוע על BUS שלא עולה מעל 220 סוף סוף הצלחתי לסגור את הסקאלה עם ה Epox 8rda3+ שלי. לא פחות ולא יותר מ 250 MHZ ב 1:1 ! זיכרון כאמור OCZ 4000 Performance 512MB. אז איל הצלחתי אתם שואלים... דבר ראשון הפכתי את הרשת בניסיון להשיג Moded Bios, כשלבסוף מצאתי המשכתי לקרוא ואז החלטתי שאני עושה FLASH. אחרי REBOOT ראיתי שהלוח חיי, כבר שמחתי. אחרי זה ראיתי שאין ממש שינוי, אבל אז התחלתי לשחק עם המתחים וראיתי שהלוח מתחיל לעבוד ב BUS גבוהה יחסית בלי לקרוס. 230, 240, 245, והמקסימום של הלוח 250, האמת שלא האמנתי שהוא יגיע לווינדוס אבל הנה אני מדבר איתכם. בכל מקרה מה שאני חושב שפתר את הבעיה זה דווקא העלעת ה VAGP ל 1.7 והורדת ה VDD מ 2V ל 1.8V. כרגע אני מריץ את התזמונים ש…

• 13 תגובות
    • 744 צפיות
  18. בצעתי המהרה עם המעבד הנ"ל ע"י הגדרת מכפלת המעבד ל22 וזרם של 1.4VOLT. בזמן הרצת prime95 למאמץ מתקבלות טמפרטורות לא יציבות בליבות ומעבד בכלל. נוצר גרף משונן כמו בצילום המצורף. זה סביר? אם לא מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  19. קניתי מחשב חדש ואני רוצה ליבדוק את החום שלו אני רוצה ליבדוק את החום של המעבד ושל הכרטיס מסך ואיך אני עושה בדיקת מעמץ למחשב?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. ניסיתי להגיע עם Q6600 שלי ל 3.6 והצלחתי לעשות את זה רק עם מתח של 1.575, זכור לי שלא מומלץ לעבור 1.5 אז כרגע אני על 3.45 עם מתח של 1.49 דרך אגב אין שום בעיה עם הטמפ' וגם במאמץ אני לא עובר את 55 מעלות. האם יש סכנה אמיתית במתח של מעל 1.5 ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום חברי הפורום המחשב שלי סוףסוף חזר מתיקון, עם לוח אם חדש (EP45-DS3 במקום P5N-D) ועם כרטיס מסך חדש (HD5850 במקום 9800GT SLI) להפתעתי שקיבלתי אותו גיליתי כי כבל המאוורר האחורי של המארז שלי מודבק בעזרת דבק שחור בכבל 3PIN (במקום 4PIN)-מה שמראה שהוא נקרע במעבדה ותוקן. בנוסף, גיליתי כי הקירור שהיה במחשבי שינה מיקום ובמקום שידחוף אוויר כלפי המאוורר האחורי שמוציא אוויר, הוא דוחף אוויר כלפי המאוורר של ספק הכוח שדוחף כלפיו אוויר. לפני: http://i3.photobucket.com/albums/y72/ORILA/DSCN1419.jpg אחרי: http://i3.photobucket.com/albums/y72/ORILA/DSCN1418.jpg מה זה אומר? הרי אין הבדל בלוחות מבחינת הקירור, אפשר לשים את הקירור איך שרוצים, אז למה ככה? :s05: למה שהמאוורר ידחוף…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by HeaT-SinK,

• 4 תגובות
    • 516 צפיות
  23. Started by rk666,

מה הטמפ' הרגילה לדורון 1200מה"צ עם קירור גנרי בלי אוברקלוק?

• 2 תגובות
    • 494 צפיות
  24. שלום לכםם!! יש לי מעבד Intel Pentium 3.0 וכשה אני פמעיל תמחשב החום של המעבד עומד ב35-38...כשה המעבד מתחיל לעלות לטמרטורה סביבות ה 40-42+ המאוורר מגדיל את מהירותו.....ככה בלי סוף עד שהמאוורר נעמד במהירות 5000 סיבובים בדקה....ואז ככה בסביבות ה5000 הוא מיסתובב מלמים פחות לפעמים יותר באיזה 100-200 והטמפרטורה מטיילת לה מ38-45 וזהו....לא יותר פעםם ב--- אז היא מגיע ל48 ויורדת..... ד"א יש לי תמאוורר של אינטל הרעשן הזה!!....ואני מתקונן ליקנות מאוורר חדש שקט ומהיר..... אז תגידו בבקשה האם הטמפרטורה בסדר והאם המאוורר מסתובב טוב.....וגם בבקשה אם אתם יודעים איזה מאווררים שקטים וטובים אפשר לקנות אז תציעו לי בבקשה... תודה רבה מראש..

• 3 תגובות
    • 484 צפיות
  25. עד איזה מהירות בדרך כלל אפשר להגיע בלי להוסיף מאוורר מיוחד?

• 2 תגובות
    • 464 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.