עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, יש לי בבית מחשב AMD Athlon 1.33 שסובל מבעיות חימום, החלטתי לבדוק אם יש משחה טרמית בין המעבד לגוף קירור והאם היא מרוחה טוב, כשפירקתי את המעבד והגוף קירור ראיתי שיש המון משחה טרמית על כל הריבוע של המעבד ושהשכבה בכלל לא אחידה, ניגבתי הכל עם נייר טישו וכעת אני מעוניין למרוח משחה טרמית בצורה האופטימלית ביותר, היכן צריך למרוח? (על כל הריבוע, רק על הצ'יפ הקטן באמצע...?) ואיזה עובי של שכבה צריך בערך למרוח? תודה.

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  2. Started by yakir8,

שלום הרצתי בדיקה בתוכנה S&M הוא הראה לי 2 בעיות ב CPU(FPU) power supply את השני הבנתי שזה אומר שאין מספיק מתח אבל מה הראשון אומר מה אני צריך לעשות כדי לפתור אותו עריכה בזיכונות הוא מראה לי בעיה מספר 1 מה זה אומר?

• 1 תגובה
    • 556 צפיות
  3. Started by Hack4ev3r,

שלום לכולם יש לי מחשב מבוסס לוח Neo4 Platinum של MSI ומעבד Athlon64 3200+ עכשיו מה שקורה זה שאני מתחיל לעשות אוברקלוק (לא דרך התוכנה שמצורפת ללוח היא מוגבלת לאוברקלוק של 200 מגהרץ) והכל טוב ויפה וכתוב בביוס באמת שהכל עובד ואיך שאני מגיע לווינדאוס אני בודק במחשב שלי Athlon64 3200+ מהירות 2300MHZ סבבה אני הולך לתוכנה S&M להתחיל בפעולות הרגילות של אחרי אוברקלוק ומה אני רואה שם? Core Speed : 2009 נכנס לתוכנה CPU-Z שוב פעם 2009 ואז שאני נכנס לתוכנה שבאה עם הלוח בכדי לבדוק טמפרטורה אני רואה שבמהירות באס כתוב 200(יש לי מכפלה 10) אז אני מפעיל את המחשב מחדש נכנס לביוס ואני רואה שהבאס 250 אז What gives? או שהלוח הזה אוברקלוקר מעפן או שני מפסיד פה משהו? נ.ב : מישהו יודע איך…

• 2 תגובות
    • 445 צפיות
  4. ולא רק הצינורות חוץ מV1 וV12 מה יש עוד? חשבתי להביא משהו טוב יותר ...יש לי כרגע את הV1 אבל הוא באמת יותר ליופי ופחות לקירור... אז אני שוקל להחליף אותו למשהו שיהיה משהו ממש חזק שיהיה אפשר להעביר בשידרוג הבא... אבל מה אני לא מכיר בכלל גופים מנחושת... מי

• 32 תגובות
    • 4.1k צפיות
  5. Started by LittleNicky,

שלום, אני עומד להתחדש במחשב נייד Asus N550JK הדגם הספציפי הזה: http://ksp.co.il/?uin=22517 ורציתי לדעת א' אם זה אפשרי לדעתכם לבצע OC למערכת הזאת? ב' אם אני צריך להוסיף לוח קירור חיצוני? ג' אם יש מישהו עם המערכת הנ"ל או משהו דומה שביצע OC ויכול לתת חוות דעת. בנוסף אני לא יודע אם זה המקום הנכון אבל אני רוצה לקנות ולהוסיף למחשב הנ"ל את הSSD [h=1]Crucial M500 CT240M500SSD1 240GB[/h]http://ksp.co.il/?select=.1033..152..493..489.&list=1&sort=3&glist=1&uin=18849&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 והבנתי שאני צריך מתאם Caddy או משהו כזה? וזה לא סיפור להתקין? תודה רבה ושתהיה שבת שלום

• 7 תגובות
    • 6.1k צפיות
  6. Started by contA-,

1.האם יש צורך בנוסף לבלוק לקירור הכרטיס מסך גם סינק לזכרון שלו או שהבלוק יקרר גם את הזכרון שלו? 2.מהו לדעתכם (מבינים בלבד בבקשה) הסכום שמומלץ להוציא על מערכת קירור מים הכוללת בלוקים לכרטיס מסך,לזכרון ולמעבד? 3.האם יש סיכוי שקירור אויר יגיע לרמה של מערכת קירור מים טובה במארז קטן יחסית,בעל זרימת אויר לא מי יודע מה? 4.האם באוברקלוק לכרטיס מסך (Radeon 9500 PRO) הקירור יהיה חובה או שלא או משהו באמצע?? 5.תנו לי בבקשה דגם של ספק כוח טוב שיחזיק את המחשב (מפני שכרגע יש לי ספק ג'נרי) באוברקלוק -ושיהיה גם במחיר זול יחסית. תודה לעוזרים.. ו..בוקר טוב!,בוקר טוב!,בוקר טוב!! אללה אודטה

• 28 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. התקנתי את התוכנה SpeedFan וקיבלתי שם נתונים שאני לא כל כך מבין בהם , מה הטמפ' הנדרשת בד"כ ? העתקתי את התוצאות שיצאו לי , ואני לא כל כך מבין אם זה טוב או לא [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 504 צפיות
  8. שלום יש לי מחשב עם מעבד של אינטל 6300, כרגע אני רוצה לקנות קירור למעבד ב ksp עד סכום של 200 (כמה אופציות אם אפשר) ועד 300 ( גם כמה אופציות). אני צריך גם מאורר של 120 מ"מ ללא תקציב מוגבל, רק שהרעש יהיה עד 24 דציבל, חשבתי על מאוורר של Arctic Cooling‎ או Scythe. בנוסף לקירור אני רוצה לקנות משחה תרמית עד 40 שקל. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by bartes,

AMD ATHLON VENICE CORE (939) 3200+ 64BIT 1 1012 ABIT NFORCE4, S939, PCI-E, GBLAN, 6CH, FW, DUAL, DDR, SATA 1 628 KINGSTONE 512MB 400-MHZ 184PIN 2 444 WESTERN DIGITAL 160GB 7200RPM 8MB SATA2 WD1600JS 1 489 MIDI ATX 24PIN C-850 (520W) 1 277 GAINWARD 6600 256MB ULTRA1780 PCI-E DVI TV-OUT 1 644 SAMSUNG DVD SUPER MULTI X16 TS-522U OEM 1 240 OPTIC MOUSE + MICROSOFT KEYBOARD 1 111 MAG 17' PUREFLAT AH778 1 605 CREATIVE SBS 330 1 105 סה"כ 5,208 ואל תנו לי דברים אחרים . תגידו לי אם אפשר לעשות בזה אובר קלוקינג דרך הביוס. ובכלל אם אפשר.

• 4 תגובות
    • 461 צפיות
  10. Started by sma,

אני רוצה לקנות מעבד amd 64 3000 s754. כשדיברתי עם כל מיני ספקים, אמרו לי שיש בעיה עם המאוורר שמגיע עם המעבד של amd וכדאי להחליף אותו. זה נכון?

• 3 תגובות
    • 507 צפיות
  11. Started by B0necrack3R,

מעניין אותי לדעת כיצד מרחתם את המחשה הטרמית, באיזה גובה השכבה.. והאם מרחתם גם על המעבד וגם על ההיט סינק או רק על אחד מהם.. כל פרט יתקבל בברכה.. כי אני מרחתי AS3 לפי המדריך באתר וזה לא עזר לי בכלל.

• 2 תגובות
    • 568 צפיות
  12. אהלן, יש לי מעבד E8500 ואת הקירור Arctic Cooling Freezer XTREME. הקירור הזה הוא PWM, איך אני שולט במהירות הסיבוב שלו? עוד משהו, יש במארז שלי (CM690) מאוורר אחד שהוא גם בעל תכונת הPWM, איך אני שולט בו? (המאוורר הזה הוא Scythe KAMA 120mm PWM ואני חושב שגם לאחד מהמאווררים המובנים של המארז יש PWM אז אולי יש שניים כאלה) (ניסיתי עם SpeedFan) אבל זה לא מצליח... ניסיתי לפי המדריך שיש בלינקייה בפורום (לא רשום שם איך לקבוע את המהירות אלא רשום איך לקבוע טמפ' מינימום ומקסימום ובכל מקרה זה לא מזהה את הלוח אם שלי: DFI LanParty DK P45 T2RS + ABS - זה רושם לי סתם משהו לא מובן דומה לג'יבריש). אשמח לקבל דרך שעובדת. והנה עוד כמה שאלות בקשר לתמונה הבאה: 1-2: בשתי התוכנות רשומות טמפ' …

• 7 תגובות
    • 681 צפיות
  13. Started by SEangel,

שלום. לבניית מחשב תקציבי, יש לי את האפשרויות הבאות: שימוש במעבד בתצורת BOX (כולל מאוורר ג'נרי) או שימוש במעבד בתצורת TRAY בתוספת מאוורר עד 60-70 שקלים. השניים שהתמקדתי בהם הם: http://ksp.co.il/?uin=15487 - בגלל שהייתי מרוצה מהם בימים שהיה לי AMD. http://ksp.co.il/?uin=21964 - קירור עם צינורות קירור במחיר מעולה. (כמעט ולא מצאתי ביקורות עליו ברשת, בטח שלא מבחנים השוואתיים.) לא מתוכנן אוברקלוק (גם המעבד והלוח יהיו תקציביים) ונדרש שקט סביר (המחשב לא יהיה בחדר שינה, אך שלא ירעיש כמו טרקטור). איזה מהאופציות עדיפה?

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. Started by liav12,

שלום, במן האחרון אני שומע רעש של מכונת כביסה מהמאוורר של הכרטיס מסך, וכשפתחתי את המחשב לראות את הכרטיס ראיתי שהמאוורר על דעת עצמו מפסיק כמעט לגמרי להסתובב..אולי כמה סיבובים שהוא עושה בשניה...ואז מממשיך להסתובב במהירות רגילה, ואז שוב פעם אותו הדבר. גם שמתי לב שהטמ"פ עולה ל 44 מעלות ואז שהוא חוזר להסתובב יורד חזרה ל 38.. מישהו מכיר דבר כזה בכרטיס? או שהוא הולך למות וכדאי שאני אממש אחריות?

• 4 תגובות
    • 523 צפיות
  15. Started by yuval_cohen,

יש לי צג עם תמיכה בעברית... מישהו יודע איזה תוכנה תומכת בעברית לעזעזל?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. אהלן! לאחרונה רכשתי את המעבד שציינתי, ארבע ליבות במהירות 2.83GHZ. לאחר בדיקת מאמץ, אני לא ממש בטוח אם זה קונבנציונלי איך שעשיתי, אבל שיחקתי ב-FSX, והסתכלתי על השימוש במעבד דרך ה-TASK MANAGER ועל הטמפרטורה של הליבות דרך התוכנה EVEREST. התברר שכאשר המעבד עומד על 100%, הטמפרטורה שלו היא עד 55- כל ליבה שונה, ליבה 1 הכי חמה והיא מגיעה מקסימום ל-55, בעוד ליבה 3 לא עולה מה-48... בקיצור, האם אלה טמפרטורות שמספיק נמוכות בשביל לבצע אוברקלוק בלי לרכוש קירור בנפרד, אלא לנצל את הקירור המקורי..? אני מעוניין להמהיר את המעבד לא באופן מפלצתי, ואני חסר כל ניסיון. אשמח לקבל תגובות! תודה רבה אופס! להעביר לפורום המתאים, סליחה!

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  17. Started by iveco,

מישהו מכיר את הגוף קירור הזה ? לא מוצא עליו מידע ברשת , יש לו 270W שזה יפה במחיר נמוך מאוד ( יחסית ) 250 שקל , איך הביצועים שלו ? כי ה ZALMAN האחרון שהיה לי היה פ* *שפה

18. מה הוא הקירור הכי טוב למעבד שלי שיוביל אותי לביצועים גדולים של אוברקלוק המעבד שלי הוא P4 3.0 GHZ LGA 775 קירור רציני שיידחוף הכי הרבה למעלה (באובר) וכמובן קירור של אוויר.... התקציב הוא עד 300 שקל...

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by orengore2,

שלום כולם. אני צריך עזרה האובר קלוק יש לאחיין שלי מחשב פנטיום 4 2.6 וכרטיס מסך שנתתי לו Palit x800 (שדווקא די טוב) וג'יגה זיכרון דואל צ'נאל אבל, מכיוון שהוא רוצה לשחק משחקים (כמובן לא הכי חדשים שיש) וגם ככה המחשב שלו זז קצת לאט אני רוצה לעשות לו קצת oc מה הבעיה? אף פעם לא עשיתי ואני לא רוצה להרוס לו את המחשב. השאלה שלי היא אם ניתן לעשות איזשהו oc בהתחשב בכך שאני חושב שהספק שלו ג'נרי ואין שום כסף כדי לקנות אחר ו/או להוסיף לקירור נורמלי תודה על התשובות

• 5 תגובות
    • 557 צפיות
  20. Started by SAMSONG,

ראיתי את התמונה הזאת http://www.hwzone.co.il/ocdb/users_pics/AMD/1863_2.JPG ואני רוצה את התוכנה בבקשה שמישהוא יביא לי אותה תודה samsong

• 1 תגובה
    • 421 צפיות
  21. Started by oz12,

אני מעוניין לעשות OC למעבד e6400 והלוח אם הוא Asus P5B-V התוצאה הסופית היא שאני מעוניין להגיע 3 גיגה הרץ כרגע הוא על מהירות סטוק של 2.13 עם קירור סטוק מה עלי לעשות בהגדרות בביוס? יש לי 4 גיגה ראם של 667

• 1 תגובה
    • 540 צפיות
  22. היי לכולם חברי בעל אולפן הקלטות מעוניין לקנות את הרכיבים הבאים: מעבד- E6400 לוח אם-ASUS P5B DELUX זכרונות-KINGSTON 2GB 667MHZ <ד 2 סלוטים של 1GB> הוא מתכנן אוברקלוק של עוד תוספת 15-20% . מספר שאלות לי בעניין: 1-בכמה תוספת אחוזים הוא יכול להוסיף על ידי אוברקלוק עם הרכיבים שציינתי לעיל? 2-האם 15-20% נחשב לאוברקלוק עם מאמץ? 3-בהנחה שהוא ירצה להוסיף עוד אחוזים האם ה-667MHZ יספיקו? 4- האם לא צריך 800MHZ? 5- על איזה מערכת קירור אויר אתם ממליצים? בתודה מראש שי

• 0 תגובות
    • 504 צפיות
  23. חשבתי לעצמי אולי גם לעשות מוד בסביבות פסח השנה, אבל יש כמה דברים שאני חושש מהם. החנות שקניתי, אפשר להגיד שהם שמרנים. כשרציתי SB LIVE 5.1 אמרו לי "אבל יש אונבורד", כשנשרף לי הספק והבאתי להם אותו ושאלתי אותם מה הם עושים איתו, אמרתי שאפשר לקחת את המאוורר שלו, את פרצופיהם אפשר להראות ככה בצירוף "מה אתה משועמם ?". עכשיו איך אני בא למקום כזה עם מארז צבוע, חתוך ומואר ? בבעיטה יעיפו אותי. יש לכם נסיון עם זה או סיפורים ?

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by bizkit,

אני רוצה להגדיל את המהירות של המעבד שלי איך אני עושה את בביוס? תעזרו לי בבקשה

• 1 תגובה
    • 481 צפיות
  25. Started by cOiNfLiPeR,

אז היום אני מתחדש בחלקים החדשים שהזמנתי וכרגע יש לי התלבטות במיקום של הכוננים הקשיחים שלי. זהו המארז שיש לי - Tagan El Diablo. ככה הוא נראה מבפנים: http://www.google.co.il/imgres?q=TAG...w=1680&bih=949 עכשיו רציתי לדעת: יש לי שני כוננים קשיחים של 500GB [של Western ושל Segate] ורציתי לדעת איפה למקם אותם במחשב. כפי שניתן לראות, יש שני מסילות המתאימות לקיבוע הכוננים. כמובן שאחד מהם כבר הוצאתי מהמארז במהלך "יום הניקיון" שביצעתי אתמול, וכרגע השאלה היא: איפה למקם את המסילה של הכוננים? בצמוד לתחתית המארז [בתמונה - המסילה שהכונן יושב בה] או למקם אותה למעלה יותר [איפה שהמסילה הריקה]? תודה לכל העוזרים, המשך יום נעים לכולם! עריכה: מצטער אם זה לא הפורום המתאי…

• 1 תגובה
    • 756 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.