אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
מרות שנעלו לי ת'נושא הקודם..אני פותח חדש כי זה לא עזר לי..אניי צריך לעשות 2 דברים 1. לנתק ת'מאוורר וההיטסינק של המעבד (פנטיום 4) ואני לא מצליח!!, שיחררתי את הקלאצ'ים האלה שמורכבים עליו (2 הידיות האלה) אחרי שניתקתי זה פשוט לא יוצא, חיפשתי עוד ידיות או איזשהוא מנגנון להוצאת ההיטסינק ולא מצאתי.., מישהו יכול להגיד לי אייך? 2. אני צריך לחבר ת'ספארק 7+, איך אני עושה את זה בפשטות?? נ.ב אני ממש ממש חדש במודינג ואת כל השיפוץ עשיתי ביומיים ולמדתי המון ממכם (תודה רבה מאוד banzzy-boy) ועזרתי הרבה אבל יש כמה דברים שאני עדיין לא יודע, אם תעזרו לי אתם גדולים!!!
-
- 1 תגובה
- 501 צפיות
-
-
החלטתי לעשות OC לכרטיס שלי, והשתמשתי בCOOLBITS. אחרי שאני מתקין את הREGISTRY הנ"ל, אז באופצית האוברקלוק בדרייברים יש "detect optimal frequencies". עשיתי את זה, וזה החליט לעשות לי אוברקלוק מכובד מאד אני חושב לקירור הסטוק שלי, 560 לליבה ו784 לזכרונות. הרצתי 3DMARK05 וזה נתן לי שיפור גדול מאד יחסית של כ-1500 נקודות. הטמפ' עלתה מ45 בIDLE ל52-53, וישר אחרי שהרצתי 3DMARK אז נכנסתי להגדרות והסתכלתי, והטמפ הייתה 54-55... אני לא יודע אם זה נחשב לטמפ' בעומס. איך לבדוק באמת כמו שצריך טמפ' בעומס? לא היו שום ארטיפקטים ב3DMARK והכל כמו שצריך, ואם אני לא טועה אז הטמפ' סבירות לחלוטין. עכשיו לשאלות א. האם מומלץ להשתמש בDETECT OPTIMAL FREQS של COOLBITS, או שזה שם לי על FREQS יותר מ…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם התחדשתי במעבד פנום 955, קירור scythe mugen 2 עם לוח אם MA770T-UD3 וכרגע בתוך מארז CM690 רגיל. הורדתי את התוכנה כדי לקבל מושג על הטמפרטורות בתוך המארז. יש שורה שכל הזמן על 78 מעלות (מסומן באדום) ולא ברור לי למה זה כל כך חם ולמה זה שייך. אשמח לקבל הסברים בנושא. תודה! [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1) http://www.overclockersonline.com/index.php?page=articles&num=521&pnum=0 2) http://www.thinkcomputers.org/index.php?x=reviews&id=487&page=1 קירור גדול,חזק למדי, אך רועש במהירות המקסימלית.
-
- 3 תגובות
- 735 צפיות
-
-
היי חברים אני לא חושב שהעוצמה של המאורר שעל המארז שלי הכי חזקה כי יש ל שלוש שלבים יש לי מארז אנטק סונטה 3 אני מעוניין להגביר את המאוורר שלה להכי חזק איך אני עושה את זה? ד''א המאוורר זה אנטק טרי קולר 120MM
-
- 5 תגובות
- 779 צפיות
-
-
אני רוצה לחסוך קצת כסף ולעשות אוברקלוק קטן ובסיסי... מה אתם אומרים על החלקים האלה...?!? יש לי מעבד אינטל פנטיום 4 2533Mhz מאווררים סטוק... (לא נגעתי, לא הוספתי, ולא הורדתי... נראה לי שיש 1+1 (בספק, שלא נחשב... נכון?)) :-[ : כונן קשיח : קירור לכונן קשיח/מוזהב-סופר S זיכרון : ddrc-co קירור זיכרון/נחושת מעבד : jet-p4 Jet Motor CPU Cooler For P4 גריז טרמי : as-cq Aractic Silver-Ceramique Premium צ'יפסט : zmnb32j ZalmanTech®-Northbrige Hestsink Cooler נ.ב ראיתי שכתובים הנתונים של ה"טורבינה" : מהירות טורבינה: 1900-3500 סל"ד. זרימת אוויר:10.9-20.0CFM לחץ אוויר: 2.9-10.7mmH2o רעש: 23.6-37.5dBA אלו נתונים טובים?... ( לעומת סטוק של אינטל) ואני לא כול כך מבין בע…
-
- 5 תגובות
- 752 צפיות
-
-
יש לי Sapphire X1950 Pro 512MB והקלוקים שלו כרגע 621/796 (כאשר הסטור הוא 580/690) עשיתי את זה דרך הקטליסט הרצתי OC אוטומטי והגעתי לקלוקים אלו עכשיו בריבה טונר שאני נגיד נותן מספר לקלוק ולוחץ apply זה חוזר לקלוק הרגיל נגיד אם אני למשל העלתי 5-8 הוא יחזור אני צריך לעלות 15+ גדי שהוא יממש את הקלוק וכמובן שככה לא עושים OC ושאני משתמש ב-ati tool אני מעלה לקלוק הוא המסך נכבה וצריך לעשות ריסטרט אני לא מבין מה הולך זאת בעיה חומרתית? או שמה הכרטיס באמת חרא ל-OC...? עוד משהו! שאני יוצא לדסקטופ ואני נגיד נכנס או ל-atitool או ל-rivatuner או ל-Ati tray tool זה רושם לי שהקלוק הוא 580/796 ולא 621/796 יכול להיות שהקלוק מתממש רק ב3D ולא ב-2D כי שאני נכנס לקטאליסט אני רואה 621/796... ??? …
-
- 1 תגובה
- 542 צפיות
-
-
אוקיי, הלכתי היום לBlackDiablo, וכתוצאה מכל ההתעסקות נהיה לי תיאבון, אז שחזרתי הביתה הלכתי לwww.techpowerup.com והורדתי ביוס של GeCube 9800XT 128MB, עכשיו, כשקיבלתי את ה9800פרו שלי קיוותי שהוא בעל ליבת R360, לצערי הרב לאחר הורדת הסיילנסר התגלתה לעיני ליבת הR350 הישנה יותר, ולכן עד עכשיו לא ניסיתי לצרוב לכרטיס ביוס, אבל, היום הגיע המשיח, בקיצור, צרבתי את הביוס, הכל עובד מצויין, ללא שום בעיות, בלי ארטיפקטים!, ולהזכירכם! R350(בדוק), 300נקודות יותר ב 3dmark05!!! 425\374 שזאת מהירות 24\7 שלי הכרטיס מקבל 3020 נקודות!!! : [attachment deleted by admin]
-
- 68 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
מחפש תוכנה שתהיה כמו זו http://resources.vr-zone.com/Shamino/swf/35.jpg http://resources.vr-zone.com.sg/Shamino/x1900gt/29.jpg ותוכנה שמראה בדיוק כמה מעלות הכרטיס מסך
-
- 9 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שאלה, אני משחק בשלל המשחקים שלי ברזולוציות הכי גבוהות ובהגדרות המקסימליות והמחשב רץ חלק. השאלה היא אם ככה הדבר למה אני צריך להגביר את פעילות המאוורר אם הכל עובד בסדר ? יש מצב שהכרטיס (HD 4850) יישרף ?
-
- 6 תגובות
- 558 צפיות
-
-
תאורתית,מה התזמונים הכי נמוכים שאפשר להגיע עם זכרונות DDR2? אחרי שהורדתי תזמונים לזכרונות איך אני בודק שהם יציבים? בCPUZ הוא מראה גם שיש יחס של 3:4 מה זה אומר והאם זה הכי טוב שאפשר להגיע עם זכרונות DDR2? עוד דבר מה עדיף תזמונים או מגה הארץ?
-
- 8 תגובות
- 612 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי AMD 4x 640, אני כרגע על אוברקלוק ל-3.6. רץ על הנתונים הבאים: cpu voltage: 1.45 FSB: 240 m/p-15 HT link-2.4 nb freq-2.4 DRAM freq: 800 @ cl8 מפרט טכני: Gigabyte 770TA AMD 640 4gb g skill HK cl8 רציתי לדעת האם אתם חושבים שכדאי למשוך עוד למעלה. עקרונית אני אצטרך להוריד את המכפלה של הזכרונות, ולהעלות מתח לאיזור 1.5 בשביל לקבל 3800 לפי דעתי. אגב - אשמח לדעת מה הן המהירויות המומלצות באופן כללי ל-HTlink ול-nb frequency תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי את התוכנה ארדוור מוניטור ושם יש system cpu ו - PWM מה אומר PWM? טמפ' של מה?? system זה של המארז לא? המון תודה!
-
- 3 תגובות
- 867 צפיות
-
-
אהלן, יש לי amd 64 3000+ venice שעבר OC מ1800 ל 2200 עם מתח סטוק. שאני מנסה להעלות את הבאס מ245 ל250 המחשב לא עולה. הוא נתקע אחרי שהוא אומר לי שבשביל לעצור את האוברקלוק ללחוץ DEL. ניסיתי להעלות את המתח אבל זה לא עוזר. מישהו יכול לעזור? אגב, הלוח הוא Gigabyte GA-K8NSC-939 והזכרונות של Kingston CL3 נב כמה תמונות מCPU-z [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 604 צפיות
-
-
היה לי עד כה 2 סטיקים של 256 MB של Twinmos במהירות 400 MHZ שעליהם מצוין Cl 2.5. הוספתי לאחרונה שתי סטיקים של OCZ של 512 MB במהירות 400 MHZ שהתזמונים שלהם הם 2.5-4-4-8. ניסיתי להריץ את כל הסטיקים ב-DC ומשום מה הם עובדים רק ב-333 MHZ. הגדרתי ידנית את המהירות על 400 MHZ ןשמתי תזמונים 2.5-4-4-8 אך בתוכנות כגון ORTHOS, אני מקבל את הודעת השגיאה: FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4 המעידה על חסר יציבות, וכן המחשב קורס מדי פעם. אם כן, לאיזה תזמונים אני צריך להוריד את הזכרון? ואולי עדיף להשאר בתזמונים המקוריים על 333 MHZ?
-
- 4 תגובות
- 577 צפיות
-
-
איזה מהדגמים הבאים הכי טוב? SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 Cooler Master GeminII CoolerMaster Eclipse Thermaltake Max Orb Thermaltake Big Typhoon VX Scythe Andy Samurai Master Scythe "INFINITY" אה ויש לי מעבד C2D E6400
-
- 3 תגובות
- 563 צפיות
-
-
אהלן! יש לי כמה שאלות: 1. משום מה יש לי חיישן טמפרטורה אחד בלבד בכל המחשב והוא על ההארד-דיסק. (41-47 מעלות בד"כ). אם אני רוצה להוסיף חיישנים בשביל לקרוא את הטמפרטורה שלהם דרך תוכנה במחשב (כמו שאני עושה עם ההארד-דיסק), איך אני עושה את זה? יש חיישן לקניה\לבניה? מחירים? 2. למישהו יש חוות-דעת על הקירור למעבד: Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro 3. הקירור שציינתי מעל מתאים למעבד שלי? Intel Pentium 4 1.7GHz P68, Willamette, A80528 (478 Socket)
-
- 3 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום לכל הפורום,יש לי מעבד יחסית חזק,INTEL Pentium 4 3.0Ghz 32 BIT שזה מעבד מעולה (רק חבל שהוא 32 BIT,אבל אני לא דואג,ויסטה תצא גם בגירסאת 64 BIT) עכשיו אני רוצה לעשות לו אוברקלוק ולראות עד כמה אני יכול לשפר אותו. יש תוכנה מיוחדת לזה? ואם כבר אפשר מדריך אליה?
-
- 3 תגובות
- 571 צפיות
-
-
אהלן, רכשתי מאוורר קטן מדגם AF0029 של TT, הוא מגיע עם חיבור של 3PIN שאמור להתחבר ללוח האם. אני חיברתי כמו שצריך, אבל הבעיה שהלוח כנראה לא מזהה את המאוורר ובגלל זה המאוורר לא פועל. ניסיתי במחשב אחר, המאוורר עובד כמו שצריך. וגם ניסיתי לקחת מאוורר אחר ולשים אותו במחשב שלי, וזה נראה כתוצאה מחוסר זיהוי של הלוח אם. צריך להגדיר אולי ב-BIOS שיוכל להפעיל את המאוורר דרך הלוח? יש לך מושג מה עושים במקרה כזה? דגם לוח האם: GA-H61M-S2V-B3 אשמח לתשובה, אני מקווה שהכסף לא הלך לפח.
-
- 7 תגובות
- 662 צפיות
-
-
אז ככה, אתמול, אבא הלך לדובים והביא לי קירור חדש לכרטיס, סילנסר גירסה 3 הרכבתי את הקירור בקלות ובמהירות וישר רצתי למחשב ובדקתי יכולות אוברקלוק חדשות. תוצאות האובר קלוק הם: ליבה - 380@437 זיכרון - 340@374 הורדתי את 3די מארק 03 והרי התוצאות: 3Dmark2001SE- 18200 3Dmark03- 6590 aquamark3- 46k ;D לפני האובר קלוק היה לי בסביבות ה 5500~ ב 03 תמונות::: אז מה אומרים? זה טוב? נ.ב. בעתיד אני הולך להרכיב על הזכרונות סינקים + קירור מאולתר.
-
- 14 תגובות
- 842 צפיות
-
-
לבנדוד שלי יש את המעבד הזה עם לוח אם של ג'יגה בייט שאני כרגע לא זוכר את הדגם הספציפי שלו והוא מעוניין לעשות OC. כשהמחשב נדלק הטמפרטורה שלו היא 68 מעלות (זה הגיוני בכלל?) וכשהוא מתחיל להתאמץ הוא מגיע ל75 מעלות ונתקע כל הפעולות האלה קורות כשהמחשב בלי OC. מרחתי משחה טרמית רק באמצע של המעבד (איפה שיש את הנקודה הקטנה) ושמתי קירור טיפה יותר טוב מהסטוק אבל זה לא הולך איתו, מה אפשר לעשות כדי שיהיה OC מוצלח כמו שצריך בלי לדפוק את המעבד? תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 843 צפיות
-
-
שלום חבריה! הכ. מסך שלי, X1950Pro של Sapphire, סובל מבעיות חום קשות (הוא נכבה מOVERHEAT בכל מאמץ גרפי, אפילו בפשוטים שמביניהם כגון Need for Speed Most Wanted על הגדר' מקס'), ובנוסף לכך הקירור שלו קטן ורועש מאוד (וכמובן שגם לא אפקטיבי מספיק). ע"כ החלטתי שעלי להחליף את הקירור באחר (מפני שהרעש מפריע, ואני מעדיף להמנע מחום מיותר על הכרטיס) אני מתכוון לגשת מחר לKSP כדי לקנות לו ACCELERO S1, שממה שהבנתי אמור להצניח את הטמפ', אבל יש לי מספר שאלות: 1. האם אני צפוי להתקל בבעיות בהתקנת הקירור? או בפירוק הקירור הישן? (אני מודע לאובדן האחריות על הכרטיס) האם זה מסובך? נדרש ידע מוקדם או כלים מסויימים מלבד מברג? איזה נזק אפשר לגרום לכרטיס,לקירור בהרכבה? 2.האם כדאי לקנות את סט המאווררים …
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני באמת מתנצל על הבורות אבל מישהוא יכול לומר לי בבקשה מה זה בדיוק PWM ? (זה במקרה הספק של המחשב ???) ועל כמה טמפ' הוא צריך להיות ? תודה נו מה.............20 איש רואים את ההודעה ולא יודעים לענות ?
-
- 6 תגובות
- 11k צפיות
-
-
שלום החלטתי לעשות קצת oc למחשב הביוס קצת מיושן ולא נותן לי ממש אופציות אפילו לא לשנות מתחים , המקסימום שאני מגיע במעבד זה 2400 הלוח Asus p4s333-m sis645 cipset ddr 333 המעבד p4 2000 northwood, חיפשתי בגוגל ולא מוצא , האתר הזה http://www.unicore.com/global/model.cfm?model=2593 מציע לי עידכון תמורת 30 דולר למישהוא יש פיתרון יותר פשוט? תודה.
-
- 2 תגובות
- 507 צפיות
-
-
הגיוני? או שאני עלול לשרוף אותו?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-