אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני חדש לעניין האוברקלוקינג ולא תזיק לי עצה או 2. הסתכלתי במדריכים למיניהם כולל פה באתר לגבי ביצוע אוברקלוקינג ובינתיים הולך לא רע. (מפרט מצורף בסוף) המהרתי את המעבד בשלבים בעזרת המדריך פה באתר ל 4180MHZ שזה 190X22 מה שעשיתי עד עכשיו זה רק להגדיל את מהירות הבאס (ועוד כמה הגדרות ליציבות כפי שמומלץ במדריך). כשמהירות הבאס היא 200 הווינדוס לא עולה(נתקע, מסך כחול וכו'), ב 195 זה עדיין בסדר. לשאלות שלי: * האם אני פועל נכון עד עכשיו? * האם הצעד הבא הוא הרמת מתח? בכמה? * בתדר באס 200 הזכרונות מגיעים למהירות המקסימלית שלהם, זה אומר משהו? האם יתאפשר יותר מזה? * שווה להמשיך להמהיר, או שזה סתם הורג את המחשב? יש לציין כי המעבד לא מתחמם, הכי הרבה שראיתי זה 78 מעלות שז…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
קניתי את המאורר הזה לפני כמה ימים. ניסיתי לחבר אותו לספק כוח כמאורר חלופי (כי הקודם שבק חיים). בקיצור חיברתי 3 פין ל2 פין - לא עבד. אח"כ ניסיתי לחבר אותו רגיל ללוח-אם לבדוק אם הוא בכלל עובד והוא לא הסתובב. כשאני פותח את המחשב הוא עושה שמינית סיבוב ואז מפסיק. האם שרפתי אותו? ועוד משהו, איך אני מחבר אותו ישירות לספק כוח? (אולי זאת הבעיה). יש איזה מתאם שעושה את זה? כבר היה לי מאורר PWN של ארקטיק שלא עבד שחיברתי אותו ללוח אם, ורק כשחיברתי אותו עם מפצל מיוחד לספק כוח הוא עבד. הייתי מנסה לחבר גם את הF12 למפצל הזה הבעיה היא שאין לו את היציאה הזאת, האמצעית בתמונה: לF12 יש רק את השמאלית. בקיצור, איך אני גורם לF12 שלי לעבוד?
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מודל חדש לדגם 240M , ולדגם 120XL: השיפורים הם: 1. בצורת פינוי החום מלמעלה למטה כך שהחום יוצא לשני צידי הבלוק . 2. שינוי בצינורות המים כך שבזמן קיפול הצינור, לא נוצר חסימה למים . http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-liquid-cooler/nepton-240m/ http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-liquid-cooler/nepton-120xl/ מעניין יהיה לראות מבחן ביצועים של המותגים החדשים.
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי לפני שבועיים כרטיס מסך חדש GTX470 וכשאני משחק בCOD:BO המשחק מקרטע בטרוף אפילו עם הגדרות נמוכות הבנתי שיכול להיות שנוצר אצלי צוואר בקבוק ולכן אני רוצה לעשות OC למעבד... כשקיבלתי את המחשב חבר שלי עשה איתי OC והצלחנו להגיע ל-3.2, ניסיתי לשחזר את זה, אבל לא ממש הצלחתי. המערכת שלי היא: מעבד: Intel Q6600 לוח אם: Asus Striker II Formula זיכרונות: OCZ 4GB Reaper HPC כרטיס מסך: Gigabyte GTX470 OC 1280MB קירור: Thermalright Ultra-120 eXtreme מאוורר:SilenX Ixtrema Pro 120mm x 38mm 14dBA יש למישהו הנחיות איך לעשות OC למעבד עם הלוח אם שלי? (הסתכלתי על המדריך בפורום, ולא הצלחתי להבין) עידכון: מצאתי מדריך והתחלתי לעשות OC, אבל ברגע שאני מעלה אפילו ב-0.5 ב-Ref Cloc…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מעבד בן שנתיים וחצי שנשארה לו חצי שנה אחריות וחשבתי שהגיע הזמן לעשות לו OC. עד עכשיו הסתדרתי איתו אבל לאחרונה קניתי כרטיס מסך חדש וראיתי כמה הוא מפריע לביצועים. יש לי לוח אם GA-M55S-S3 וזכרונות DDR II 800MHZ של G.SKILL. מארז CM 690 עם 5 מאווררים וספק 650W של SEASONIC 80+ ביום חם המעבד שלי מגיע ל- 50 מעלות במנוחה ול- 60 מעלות במאמץ. ביום רגיל כמו היום למשל, כשהוא במצב מנוחה נמצא באזור 38 מעלות ובמאמץ 55. האם כדאי לי לבצע OC ואם כן כמה? נראה לי שכדאי להוסיף שזו הפעם הראשונה שאני מבצע OC.
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בידי גוף קירור slk600 ישן ועדיין מצויין, אך היום כשפירקתי אותו רקיתי שכל השכבה החיצונית שלו פשוט התחמצנה. אבא שלי אמר לי שזה לא אמור להפריע כי ממילא זה רק על השכבה החיצונית (ולא ייכלה את הגוף קירור) אבל בכל זאת- בין הצלעות קירור כבר ממש יש שכבה ירוקה עבה שהתחמצנה. רציתי לדעת מה אפשר לעשות בעניין- ראשית כדי לנקות את הגוף קירור, ואח"כ כדי למנוע את התופעה(ובלי לפגוע ביכולות הקירור של גוף הקירור) תודה, נדב
-
- 31 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המפרט הוא כלהלן: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3800 MHz (9 x 422) Motherboard Name Gigabyte GA-EP35C-DS3R (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Bearlake P35 DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) DIMM3: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) Video Adapter NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB) ה-OC היציב האחרון שעשיתי היה על 3.6 כאשר המתח היה על 1.38(אם אני לא טועה) ול-NB(אצלי MCH) היה על +0.1V. אני מנסה להתייצב על 3.8 אבל כל פעם שאני מריץ בדיקת…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם התחיל להמעס לי מהמאווררים שממלאים לי את המארז באבק החלטתי ללכת על קירור שונה בהתחלה חשבתי על מים אבל אז ראיתי שאחד שיעשה את העבודה כמו שצריך עולה הרבה כסף (ראיתי את ה waterchill שהיה מאד נחמד) ואז חשבתי ורציתי ללכת על קירור גז ראיתי את המחירים שם והתחרפנתי למוות.. בכל אופן יש לי דוד שיש לו חנות מזגנים ומוכר גם חלקי חילוף חדשים למזגנים זה עוזר לי? אגב אני רוצה 2 מערכות לכרטיס מסך ולמעבד ועוד שאלה יש הבדל בין קירור גז לבין קירור חנקן נוזלי? אם כן מהו?
-
- 26 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום, לאחרונה התחלתי לנסות להמהיר את הQ6600 שברשותי (מפרט מלא בצד). העברתי את הFSB ל400 מ-266, ונעלתי את הPCI E על 100 ואת הDRAM על 800 (ה1066 עשה בעיות). עכשיו, כמו שניתן לראות בתמונה, הFSB שלי הוא1600, מה שאמור להיות בלתי אפשרי מבחינת הלוח אם שלי בכלל, כי הוא אמור להיות במקסימום 1066. יש לציין שהRATIO שלי הוא 1:1 והטמפ' בסדר גמור. השאלה שלי היא האם זה נורמלי שהFSB כ"כ גבוה? [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב ישן Q6600 B3 P5N-E SLI קירור ענק של סקיטת' 4x1gb ddr2 800mhz hk gskill ספק סיסוניק ריתייל הלוח שברשותי בעל 3 מייצבי מתח ובקושי מחזיק את המעבד במאמץ וOC ביכלל לא בה בחשבון, כעת יש לי צורך לשדרג זיכרון ל8GB האם שווה להחליף ל4X2GB DDR2 הגוסס או לקחת 2X4GB DDR3 עם לוח G41 של גיגבייט באותו מחיר? ללוח גיגבייט 4 מייצבי מתח ותומך במעבדים בעלי TDP של 130W האם ללוח אמורה ליהיות בעיה להפעיל בFSB של 333MHZ? (כלומר 3GHZ?) והאם ארגיש תוספת ביצועים במעבר ללוח זה עם DDR3? תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, המעבד שלי הוא 2500K והקירור שלו הוא ThermalTake Big Typhoon VX שקניתי לפני שנים בהמלצת הפורום. הקירור הזה מגיע עם בקר מובנה שאפשר היה לסובב פעם כדי להגדיל את המהירות. הבעיה היא שהחוטים שמחוברים לבקר התנתקו ולא הצלחתי לחבר אותם כמו שצריך. יש שם 2 רגליים שכל הזמן בורחות ו-3 מקומות אפשריים להכניס אותן, ניסיתי את כל הואריאציות ובאף אחד מהן לא הצלחתי להגביר/להנמיך את מהירות הסיבוב באמצעות הבקר. נראה לי שמהירות המאוורר קבועה על המינימום (1300 RPM), לפי speccy היא 1250. שאלות: 1. תחת עומס, ה-2500K מגיע ל-60-64 מעלות. האם זו טמפרטורה גבוהה מדי? כמה המקסימום הבטוח שאפשר להגיע אליו במעבד כזה? אני מעוניין לבצע OC קל ולא יודע אם הטמפרטורות האלה סבירות. 2. האם אפשר להגדיר את הק…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. הבוקר הרגשתי שהמחשב חם מדי (המארז). פתחתי אותו וראיתי שהמאוורר הראשי לא עובד. המאוורר של המעבד ושל הספק תקינים. החיבור ללוח האם תקין (לוח אם של MSI) ואני יודע שיש חיישן למאוורר. האמת אף פעם לא בדקתי (די דבילי) אם המאוורר אמור לפעול באופן קבוע או רק כשהחיישן מורה לו לעבוד. כיצד אני יכול לבדוק אם המאוורר תקין בכל זאת. וכיצד אני יכול לגרום לו לפעול באופן קבוע? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמו שודאי חלקכם זוכרים בערך לפני שבועיים עשיתי את האוברקלוק הראשון שלי והוא היה דיי מוצלח. העליתי את מהירות הבאס מ 100 ל 112 והכל עובד טוב. עבר מ 350 ל 390 לא שיפור משמעותי אבל משהו בכל זאת. על הלוח יש אפשרות אחרי 112 לדחוף ל 133, עשיתי את זה והמחשב נדלק אבל ווינדוס לא עלה. אני הולך עוד מעט לפרמט ולהתקין XP אולי אחרי הפירמוט ולפני ה XP אני ישים 133 ויראה אם ווינדוס יקלוט את זה טוב? 133 זה כבר יתן לי דחיפה רצינית בביצועים - 465mhz... המכפלה נעולה. לפי מה שהבנתי אין אפשרות להגביר את המתח ללוח/למעבד. תודה!
-
אוקי השאלה בכותרת... האם יש קירור יותר טוב מה : Thermaltake BigWater 12cm CL-W0005 Liquid Cooling System SE עד 600 ש"ח (עלותו של הקירור הנ"ל) המעבד שלי סוקט 939... סתם לידע... אז מה אתם אומרים?
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום,אני בדקתי את הנושא של הקבלים העגולים וממה שהבנתי ממהנדס אלקטרוניקה זה ממש לא רצוי והינה ההסבר... בכבלים האלה יש גלי חשמל ופולסים של מידע כאשר שני כבלים צמודים לשני כלכך והם במצב תמידי ככה הם עלולים לקבל בטעות ובתמימות פלוס אחר של מידע וזה עלול לגרום לבעיות אני השתכנעתי מההסבר שלו [אנדסאי אלקטרוניקה] אבל לא יודע אתם חושבים אחרת? נראה לכם אחרת ? יש לכם הוככות אני ישמח לקבל... נ.ב כאשר אני יצור איתו קשר אני ידע בידיוק להסביר בכל המובנים המקצועיים זה יהיה עוד היום אני מאמין ישלמה לחכות...
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה, בחרתי קירור למפרט הבא אבל אין לי מושג אם הוא מספיק, יש חלופה יותר טובה בפלונטר? (מקס' אם לא, אקנה במקום אחר וארכיב בעצמי). שאלה נוספת: למארז הזה יש צורך בקירור נוסף? לא לשכוח שלמארז הזה מתווסף GTX 1070 GAMING X של MSI. מעבדים - Intel Socket LGA1151CM8066201919901 - Intel - i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Tray...שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 1591/1559 ₪ ספקי כח - ATX TP-750C - Antec - 750W Continuous Power - 80 PLUS® GOLD certified - 120mm quiet double ball bearing fan - Low voltage fan control for optimal heat and noise management - 2 High Current +12V rai…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תהיתי עם איזו תוכנה עדיף יותר לעבוד ? איזו מהן יותר מומלצת ?
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז ככה היום נסעתי לחנות שלא מאכזבת אותי אף פעם , ולאחר 3 ימים (הזמנתי ביום ראשון בערב) קיבלתי את ההזמנה, מארז עם חלון. בתור מישהו שחשב שהביצועים שלו יהיו פחותים ולא טובים התרשמתי לטובה. המארז נקנה כחלק מתוכנית ה"מודינג הקנוי" שלי , משום שהייתי צריך את החלון, אומנם אני לא ממליץ על הספק שמגיע הוא ממש ח-ר-א אני העברתי את הHec מהמארז הקודם, המארז יפה, קל להרכבה, רק החיסרון הוא שיש מקום רק ל2 מאוררים אבל אני מאמין ששני SF2 יעשו את העבודה. אני מחכה כרגע לשאר המוצרים שיגיעו מארצות הברית ואז תקבלו גם תמונות שהכל מוכן. עד אז, אם יש שאלות אשמח לענות, אדם.
-
- 33 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום, אני רוצה לעשות OC למחשב הישן שלי: CPU Type Intel Pentium 4, 1700 MHz CPU Alias P68, Willamette Motherboard Name Asus P4S533-VM DIMM1: Kingston ValueRAM KVR266X64C2/256 DIMM2: 64 MB PC1600 DDR SDRAM North Bridge: SiS 651 South Bridge: SiS 962L GPU: NVIDIA GEFORCE 4 MX 420 64MB וניסתי לעבוד ע"פ המדריך שבאתר אך אין לי שום הגדרות בביוס כמו שמתוארים שם. ואין לי כל כך מושג איך להתחיל. אודה לכל מי שיעזור לי...
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה היה לי OC קבוע למעבד Core 2 Quad Q9550 ה OC היה למהירות של 3.4Ghz יש לי קירור Thermalright Ultra 120 Xtreme + מאוור S-FLEX 1600RPM וזה המעלות מצוינות !! לא עובר את ה 63 מעלות במאמץ אני כול כמה זמן סתם בודק מעלות ונכנס ל CPU-Z פתאום אני קולט שרשום לי 2.83 במקום 3.4 אני נכנס לביוס ושאני נכנס ל tweaks רשום לי באדום שהיה קריסה או משהו ( אחרי זה אני לוחץ ENTER וההודעה נעלמת ואני רואה רשום 3.4Ghz) אחרי זה אני עושה save&exit ואז המחשב מפעיל את עצמו ונכבה ועולה שוב אני נכנס לוינדוס ורואה שוב 2.83 ... שככתי לציין שה OC הזה היה יציב כבר מעל שנה. נ.ב ה OC נעשה ע"י החברה שקניתי ממנה ( TMS ) מצטער על החפירה אבל זה ממש חשוב לי תודה רבה לעוזרים.
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם הנה התוצאה שלי כרגע - מעבר לזה אני לא יכול להגיע ללא תוספת מתח http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=760570 המפרט בצד עם ה770T-UD3P כרגע הכל על default חוץ ממתח למעבד 1.55 ומתח לCPU NB שעומד על +0.5 העלאת מתח של הCPU NB הורסת את היציבות וגם הורדת מתח דופקת את היציבות המעבד לא מוכן להגיע ל3.8 גם עם 1.6V. יש קירור די טוב והטמ''פ היא לא הבעיה. הצעות להתקדמות ?
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בתכלס נמאס לי מהרעש של ה-SF2 האלה, לא יכול לסבול את העובדה שיש לי 4 כאלה במארז, אחד כזה בספק ועוד אחד על המעבד והמעבד על 55 מעלות במנוחה, ו-62 במאמץ. כן אני יודע שחם לו. המעבד הוא ברטון 2500 שעובד ב-3200 וזה לא הולך לרדת. בעיקרון החום הוא בגלל הלוח הדפוק - Gigashit 7N400 Pro2, מסיבה כלשהי גיגהשיט התקמצנו על ה-PCB ועשו אותו רק 4-layer במקום 6, ככה שהם נאצלו להפעיל את המעבד על 1.72v במקום 1.65v בעיה ידועה בלוח הזה. עכשיו לדילמה - לפרק את ה-SLK800 שלי להעביר אותו ליטוש וניקוי מחלודה עם שמן, לשמן את כל המאוררים ולקוות לטוב? לקנות Volcano 12 במקום ה-SLK800 לקנות Volcano 12 ולקחת את המאורר שלו ולשים על ה-SLK800 או ללכת על חור בארנק ולקנות SLK900 + enermax92 או ללכת על …
-
- 27 תגובות
- 1.8k צפיות
-