עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם! יש לי ספק כח של SPIRE, 550W לא יודע בדיוק איזה דגם, אין לי סבלנות לפתוח שוב את המחשב בשביל לבדוק. המאוורר שלו קצת רועש יחסית. נראה לי שזה הדגם הזה: Jewel 550W - SP-ATX-550WTN-PFC™ http://power.spire.nl/product_detail.asp?ProdID=697 מאוור 12 ס"מ. רשום במפרט שהעצמת רעש שלו היא 21dB ב MAX, לדעתי זה יותר מזה, אפילו שהוא עובד על LOW. פה בכלל רשום שהוא 26dB: http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=697 נסיון לנקות ולשמן את המאוורר לא הועיל, גם זכור לי שחיברתי אותו לאחר הקניה הוא גם לא היה שקט משהו. לא רשום במפרט מה ה AIR FLOW שלו וה- RPM. כאן אני צריך את עזרתכם. אני מעוניין להחליף אותו במאוורר אחר, שקט (המחשב בחדר שינה דולק תמיד), אבל שעדיין יקרר כ…

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. אני רוצה לדעת האם ניתן לשנות את הכיוון של המאוורר (כלומר להכניס אוויר לרדיאטור במקום להוציא וההפך) והאם ניתן להוסיף מאווררים בשני הצדדים? במידה וכן האם צריך מאווררים מיוחדים או שמאווררי מארז בגודל המתאים יעבדו? אם לא אז איפה אפשר לקנות מאווררים כמו אלה שמגיעים איתו? תודה מראש

3. בתכלס נמאס לי מהרעש של ה-SF2 האלה, לא יכול לסבול את העובדה שיש לי 4 כאלה במארז, אחד כזה בספק ועוד אחד על המעבד והמעבד על 55 מעלות במנוחה, ו-62 במאמץ. כן אני יודע שחם לו. המעבד הוא ברטון 2500 שעובד ב-3200 וזה לא הולך לרדת. בעיקרון החום הוא בגלל הלוח הדפוק - Gigashit 7N400 Pro2, מסיבה כלשהי גיגהשיט התקמצנו על ה-PCB ועשו אותו רק 4-layer במקום 6, ככה שהם נאצלו להפעיל את המעבד על 1.72v במקום 1.65v בעיה ידועה בלוח הזה. עכשיו לדילמה - לפרק את ה-SLK800 שלי להעביר אותו ליטוש וניקוי מחלודה עם שמן, לשמן את כל המאוררים ולקוות לטוב? לקנות Volcano 12 במקום ה-SLK800 לקנות Volcano 12 ולקחת את המאורר שלו ולשים על ה-SLK800 או ללכת על חור בארנק ולקנות SLK900 + enermax92 או ללכת על …

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by RomanKr,

שלום לכם. אתמול החלטתי לנקות קצת את המחשב מאבק, הוצאתי את המאוורר של המעבד וגוף הקירור, ניקיתי אבק שימנתי את המאוורר קצת והחזרתי למקום. באותו יום גם התקנתי את התוכנה sandra lite 2010.spid, וגם ניסיתי לעלות את תדר העבודה של המחשב על ידי שינוי הג'אמפרים בלוח אם, זה לא עזר משום מה, אז החזרתי הכל למקום כמו שהיה. לא היו לי שגיאות במחשב, או נפילות או משהו כזה, חוץ מבעיה אחת ששמתי לב והיא שמהירות המעבד תקועה על 3150-3250 RPM ללא קשר לשינוי הטמפ'. בדקתי עם כמה תוכנות, וגם בביוס זה מראה אותו הדבר. העלתי את טמפ' המעבד בכ 15 מעלות וזה עדיין לא השתנה, לפני הבעיה הזאת המאוורר היה מעלה את ה RPM ביותר מאלף RPM. לקחתי מאוורר נוסף עם שלושה חוטים (גם המאוורר המקורי של המעבד הוא עם 3 חוטים)…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. שלום לכולם, לאחרונה נהייתה לי בעייה עם הכרטיס מסך שהוא פשוט מפסיק לעבוד, אתמול החלטתי לבדוק טמפ' ונדהמתי לגלות שהטמפ' בזמן מנוחה עומדת על 100 מעלות :'( מיד פתחתי את המארז לבדוק שהקירור שנמצא עליו עובד ואכן הוא עובד (מדובר בקירור סטוק שהגיע איתו) מה שכן הכרטיס מסך עצמו חם מאוד כנ"ל גם החלק של המארז שנמצא קרוב אליו. הדבר היחידי שעשיתי בזמן האחרון הייתה החלפה של המאוורר של המארז. מעבר לזה הקירור של המחשב נשאר כמו שהוא מיום הקנייה ועד עכשיו לא סבלתי משום בעיית התחממות. מה יכול לגרום לעלייה כזו קיצונית של הטמפ למרות שהקירור עובד? ואיך אני מוריד בחזרה לטמפ' נורמלית? תודה לעוזריםה

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by biodome,

היי חבר'ה! אני מתכנן על מערכת חדשה מבוססת ה-XP (כנראה 1900+) ויש לי כבר חלק מהדברים. ואני כנראה אעשה המהרה קטנה (אולי לאיזה 1700 מגה-הרץ?), ומודינג חביב (חיתוך, ניאון, צביעה). עכשיו יש לי את המארז של אנטק ה-SX-1240. ועוד הרבה מאווררים שונים מחו"ל. הקירור על המעבד יהיה כנראה ה- Alpha PAL 8045 עם AC2. לכמה אתם חושבים שאפשר להגיע עם קירור אווירי בלבד (אחד הלוחות מבוססי KT266A כמובן)? כמו כן, בבקשה עיזרו לי להחליט על סידור המאווררים. צילמתי תמונות וסידרתי קצת בפוטושופ איך זה בערך יראה, אני לא בטוח בקשר לכל הכניסה יציאה של אוויר (ירוק זה נכנס, אדום יוצא), הערות יתקבלו בברכה! תודה.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by KoDkOd,

שלום,אני בדקתי את הנושא של הקבלים העגולים וממה שהבנתי ממהנדס אלקטרוניקה זה ממש לא רצוי והינה ההסבר... בכבלים האלה יש גלי חשמל ופולסים של מידע כאשר שני כבלים צמודים לשני כלכך והם במצב תמידי ככה הם עלולים לקבל בטעות ובתמימות פלוס אחר של מידע וזה עלול לגרום לבעיות אני השתכנעתי מההסבר שלו [אנדסאי אלקטרוניקה] אבל לא יודע אתם חושבים אחרת? נראה לכם אחרת ? יש לכם הוככות אני ישמח לקבל... נ.ב כאשר אני יצור איתו קשר אני ידע בידיוק להסביר בכל המובנים המקצועיים זה יהיה עוד היום אני מאמין ישלמה לחכות...

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by simla101,

הממ...אז ככה... אני מחליף מחשב ואמרתי לעמצי למה לא להוסיף עוד טיפה כסף ולסיים את המערכת קירור מים שלי? יש לי משאבה atman at 103 יש לי בלוק קירור של TT שהשגתי... רק חסרים לי רדיאטור וצנרת לאחר שלא הצלחתי למצוא רדיאטור של קטנוע החלטתי להוסיף עוד קצת כסף ולקנות רדיאטור (במקום לקנות איזה ביג טייפון בשביל השקט...) השאלה היא איזה רדיאטור כדאי לי לקנות? עכשיו יש'לי מארז עם מאוורר 120 מ"מ מאחור. האם יש רדיאטור שאני אוכל להלביש על הגריל של המארז בשביל שאני לא אצטרך להתחיל לקמבן גם מקום לרדיאטור? וחוצמזה...מהנסיון שלי עם צנרת...היא לא תמיד מתאימה לחיבורים של TT (ולא תמיד גם לזה של המשאבה אבל זה ניחא) האם יש צנרת מיוחדת עם עובי צינור (לא קוטר פנימי אלא עובי הגומי) שיהיה מספיק דק בשב…

• 33 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by nas,

קצת מסובך להבנה... החיצים מסמנים את כיוון הזרימה , ויש לכל קומה אות , ובצד למעלה סרטוט של הקומות לפי הסדר אם יש שאלות אז תרגישו חופשי

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. השאלה היא איזה נזק יכול להגרם (אפילו אם זה לאורך טווח) ובמקרה ויש בעיה עם הלוח-אם או המעבד, איך כן אפשר להשיג אחריות (אני לא מעלה מתח למעבד) האם זה יכול לפגוע בכרטיסים שיש על הלוח (AGP\PCI) ובזכרונות (DDR 333)

• 44 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by NuXeR,

שלום, מתלבט בין 2 סוגי זכרונות למערכת מבוססת Q6600 שתעבור OC. OCZ PC2-8500 OCZ2RPR10664GK 1066MHz DDR2 EPP 5-5-5-18 2.1v 580 ש"ח Corsair TWIN2X4096-8500C5DF Tested at EPP SPD settings (5-5-5-15-2T) at 2.1V at 1066MHz 890 ש"ח מה דעתכם ? שווה את ההפרש ? תודה, תומר.

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by giliboy,

אך עושים המהרה ל-RDRAM?? יש לוח אם- ASUS P4T-E אז אך?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by booli123,

אני מחפש מאוורר 120mm עד 50 שקל לא איכפת לי מרעש איך אני יודע שאני בוחר מאוורר איכותי? ומה עושה אותו איכותי?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by AntiSocial,

שלום אני מחפש את הקירור הכי יעיל לכרטיס שלי (x1900xt) הכרטיס נמצא במארז עם די הרבה איוורור ועדיין מתחמם לי במשחקים (מגיע ל 80+) הייתי מוכן להוציא עוד כסף על קירור מים אם תוכלו למצוא לי אחד שלא עושה יותר מידי סיבוכים בהתקנה תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by a1a1a1a,

המעבד שלי הוא AMD phenom x4 940be פתחתי אתמול את המחשב כדי לנקות. שחררתי את הקירור (המקורי של AMD) אך הוא נשאר תקוע. ניסיתי בעדינות, בסיבוב בכל מיני דרכים ובסוף הוצאתי אותו אך המעבד נשאר דבוק לקירור!! בלי שפתחתי את השחרור של המעבד בלוח אם!! שחררתי את המעבד וחיברתי בחזרה הכל. המחשב עד עכשיו עובד בסדר והמעבד עומד על 48-50 במנוחה. הטמפרטורה בסדר? אני מתאר לעצמי שאני צריך להחליף משחה, מה מומלץ? יש עוד משהו שאני יכול לעשות? תודה

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by shar00750,

יש לי מעבד ATHLON IIX3 440 ולוח MSI 785GTM-E45 שתומך בפתיחת הליבה. המעבד מסוג RANA ניסיתי לפתוח אך ללא הצלחה השאלה שלי האם בכלל ניתן לפתוח ליבה במעבד הזה?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by idanmal,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. בשעה טובה המחשב החדש שלי עובד ורציתי להתחיל לעשות OC, הבעיה שהביוס הזה נראה לי קצת מסובך+ שאני לא כל כך מעודכן. ראוי לציין שלפני 7 שנים הייתי חזק בנושא ה-OC ואפילו הגעתי לתוצאות מרשימות אבל אני לא זוכר כלום. ניסיתי להתחיל על המדריך שמפורסם בסטיקי אבל הכל נראה לי שם לא מעודכן מבחינת טמפרטורות, תוכנות וכולי. יש פה מישהו שיכול לעזור לי עם הביוס של גיגהבייט? אני צריך אם יש מדריכים עדכניים, תוכנות לניטור של הטמפרטורות, מתחים, תדרים וכל מה שצריך אם אפשר. לוח האם שלי הוא : GA-Z77X-D3H המעבד שלי הוא : I5 3570K זכרונות: corsair xms 2x4gb 1333 קירור מעבד: corsair haydro h60 בבקשה לפחות תכוונו אותי מאיפה להתחיל הביוס הזה קצת מסובך לי.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. .... ועוד משהו, עד כמה מומלץ להמהיר GF4Ti4200 של לידטק ( 64MB-גירסה רגילה ) ? אני כרגע ב 285/545, והכל יציב . ( טמפ', אני לא יודע איך לבדוק, אבל כאשר אני נוגע בסינק, זה לא חם יותר מידי ) .

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. מה עדיף לקנות על מנת להשיג קירור לא רע למעבד וכדי להוריד את טמפ' המארז באופן כללי טיפה??? (אם התיחסות גם לרעש בבקשה...) מערכת קירור מים זולה יחסית ולא הכי טובה שיש או בלוק קירור אוויר באיכות הכי טובה שיש ומאוורר חזק??

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מעבד חדש (ואולי במקרה הצורך גם לוח אם חדש) ואני מעוניין לדעת איזה מעבד הוא בעל הפוטנציאל הכי גדול לאוברקלוק ואיזה מעבד יהיה הכי משתלם גם מבחינה כספית למטרה זו.

• 49 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by ynets14,

האם זה בסדר שהספק יושב הפוך? האם יכול להיגרם נזק כלשהו? תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by Klayhamn,

היי חברים למישהו יצא להשתמש בקירור H55 של קורסייר? הבנתי שהוא אמור להיות שקט יותר מהדגמים ה-"מתקדמים" יותר... האמנם? אני לא מתכוון לעשות OC, אני מעוניין בו בעיקר מטעמי אסתטיקה, פשטות/מינימליזם וניקיון במארז אשמח לשמוע דעות ממי שהתנסה או שמע על התנסותם של אחרים תודה!

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by Dvich,

צהריים טובים, לאחרונה רכשתי מעבד X2 4200+ עם קירור Freezer 64 Pro (ביחד עם עוד כל מיני חלקים) ששמעתי עליו רק טוב מביקורות ומנסיון של חברי הפורום. הרכבתי את הקירור עם המשחה שבאה עליו, בדקתי שהוא נלחץ טוב על המעבד ושהוא יציב אך הטמפרטורות עדיין גבוהות מאוד, הטמפ' במנוחה הן: CPU: 48C Core 1: 47C Core 2: 45C מאמץ: CPU: 55C Core1: 52C Core 2: 50C הטמפרטורות האלה נראות לי גבוהות מאוד, כפי שאמרתי הקירור יושב טוב על המעבד ואיוורור במארז מצויין (120מ"מ מקדימה + 80מ"מ על הדלת שמכניסים, 120מ"מ מאחור + 120מ"מ על הספק שמוציאים) , גוף הקירור יושב ככה שהמאורר דוחף אוויר מהחלק הקדמי של המארז אל החלק האחורי. איפה פה הבעיה? האם המשחה המקורית שבאה על הקירור גרועה מאוד? יכול להיות שלא הרכב…

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by Eyal-Style,

כרגע המתח של הזכרונות במצב אוטומט זה עובד טוב ואני לא בטוח איזה מתח ידני לשים אז מהבחינה הזאת אני לא חושש. יש לי כמה שאלות: א - COMMAND RATE - T1 T2 או T3 ? מה כדאי לשים ? ברירת מחדל זה T2, שיניתי ל- T1 לפי מה שאומרים ברשת. מה זה T3 ומה הכי טוב ? מישהו התנסה בהאצה של הזכרונות מהדגם הספציפי הזה ? כל שאר ההגדרות על אוטומטי.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by Dr-XP,

OverClock ל P3 667 האם זה כדאי? איך לעשות? והאם צריך מאוורר? :ylsuper:

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים