אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
מכיוון שרוב פירסומי היו בפורום זה אז אני אומר לכם שלום כאן עושה רושם שכל מה שאני כותב באתר הזה מצונזר נמחק או ננעל!!!!! נמאס לי מהמנהלים כאן והיחס המגעיל שאני ועוד אנשים מקבלים כאן(למעט מור ובני שאני מאד מעריך)חבורה של דיקטטורים שכל מה שאיכפת להם זה מעצמם מור תזכור את זה טוב (כי אני בטח אזכור את זה ) ולא תעוותו את הדברים אחר כך כמו שעשיתם לTHE BYTER או לCUPRA אני בין האוברקלוקרים הרצינים האחרונים שנשארו כאן וגם אני היום אומר שלום ועם יחס שכזה במקודם או במאוחר כולם יבינו אז להתראות חברים נ.ב פירסומים של הפרוייקטים החדשים שלי תמצאו במקומות אחרים בארץ ובעולם (שם לפחות יש יחס נורמלי למשתמשים) אני מניח שגם הודעה זאת תמצא את עצמה נמחקת או משהו כזה אז מי שהספיק להתראות
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אהלן, יש לי פנטיום 4 2.4 המארז רץ על 41 מעלות יציב. המעבד נמצא ב50 בidle אבל ב60 מעלות תחת מאמץ... זה נורמלי?
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המפרט: בחתימה למטה, קירור סטנדרטי -2 מאווררים. מה עשיתי: העלתי את המתח דרך הביוס ב5%(ניתן עד 10%) והשתמשתי בeasy tune להעלאת מהירות המעבד. התוצאות: מהירות מעבד 1600mhz (במקור 1467)- יציב כמו סלע(לא בדקתי מהירויות גבוהות יותר) למי שמוכרח לדעת ב- 3d mark 2001 קיבלתי 6860 (במקור 6504). ובנוסף המהרתי באמצעות riva tuner את ה-geforc3 ti 200 למהירות 220/500 (במקור 175/400) ועוד פעם הציון ב3d mark 2001 7628 . מסקנה: עליתי במהירות לפחות על פי 3d mark 2001 בכ-17% . הבעיה: טמפרטורת המעבד הגיעה במאמץ לכ-55%(במקור עד 50%) טמפרטורת לוח האם הגיעה במאמץ ל-44%(במקור עד 39%) השאלה: אפשר להתקדם( בעיקר עם המעבד) מבלי תוספת קירור?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה הטמפרטורה המקסימלית של המעבד ? יש לי גוף קירור של אינטל שמתי משחה טרמית מחדש אבל בביוס זה מראה 46-52 מעלות זה הרבה , אני יודע שהמעבד חמים 95W השאלה אם זה תקין ?
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חבר'ה, השאלה בכותרת. כרגע במאמץ מלא עם PRIME95 אני עומד על ~72 מעלות למעבד, ולליבות בין 80-92 מעלות. מוגזם מאוד הייתי אומר. קרור MUGEN II בכל אופן, נתונים מרשימים נכון לעכשיו. 4.2GHZ למעבד על 1.4V~
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי בדקתי את הטמפרטורה של המעבד שלי, והיא נראית לי די גבוהה... בדקתי בכמה תוכנות כדי לוודא SpeedFan: טמפ' 60~ במנוחה, 75-80 במאמץ HWMonitor: טמפ' 70~ במנוחה, 85-90 במאמץ RealTemp: כמו HWMonitor, טמפ' 70~ במנוחה, 85-90 במאמץ *זו פחות או יותר הטמפרטורה ב-2 הליבות. אלה טמפרטורות תקינות למעבד הזה? ומה הסיבה להפרש בין SpeedFan ל-2 האחרות?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בקצרה, מדובר על מעבד Phenom X4 955 שהומהר ל 4.1GHZ ביציבות. עם 8GB זיכרון ולוח מיושן (Sata2, USB2). השאלה היא, האם הוא יספק אותי לשנים הבאות כמערכת גיימינג בינונית, או שעדיף לי להשאיר אותו מקורר אוויר עד שאקנה מערכת אחרת? (תקופת זמן של שנה / שנתיים, אולי קצת יותר). הסיבה העיקרית שבעינה אני רוצה להחליף קירור היא הרעש הופק ממנו בעת עבודה שהיא מעט מ Idle (אפילו לא בעומס מלא). הטמפרטורות כרגע נעות סביב ה 76-78 בעומס מלא. לא מדובר במאווררים האחרים, בדקתי.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום. כחלק מבדיקות אחרונות, אני עומד הלילה להריץ את ה 2600K (שרץ כרגע על OC של 4.6 - ללא שינויים נוספים כלשהם) על פריים95. אני הדיוט, וחדש בתחום - לתשומת לב העונים (: השאלה היחידה שלי בבואי להריץ את המבחן היא - מי אמור לפקח על המערכת בזמן שאני יושן ??? שאלה נוספת - איך אי-יציבות באה לידי ביטוי? האם התוכנה עצמה תציג איזושהי הודעה??? או שמא אתעורר בעודי עולה באש? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
SubX ו Gs מהפורום החליטו שהלילה מתקרר וזה הזמן להתניע את מנועי הביצועים. הזכרונות עבדו בתזמונים של 2.5-4-4-10 עד 610MHZ ולא בטוח שהם הגבילו , הלוח גם הגיע לגבולותיו בערך. NF8 nForce3 Athlon 64 3000+ ספק של HEC AR-T300 , אולי הוא הגביל של התדר של המעבד , בעבר המעבד הצליח כ2700MHZ - בהיזדמנות ננסה את הHEC 475VD-T. תמונות http://img243.echo.cx/img243/6026/pi305e9wa.png http://img243.echo.cx/img243/9514/san305e5cl.png http://img243.echo.cx/img243/7816/16wm.jpg http://img243.echo.cx/img243/5514/23wm.jpg בהצלחה לפעם הבאה , אתם מוזמנים גם לתת כאן תוצאות Super PI של Socket 754
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מחפש את הקירור הכי יעיל לכרטיס שלי (x1900xt) הכרטיס נמצא במארז עם די הרבה איוורור ועדיין מתחמם לי במשחקים (מגיע ל 80+) הייתי מוכן להוציא עוד כסף על קירור מים אם תוכלו למצוא לי אחד שלא עושה יותר מידי סיבוכים בהתקנה תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המאוורר שבקירור למעבד ממש מרעיש ואני צריך לשמן אותו כי כבר ניקיתי. הוצאתי את המדבקה שבצד החיצוני שלו אבל אין מתחת המדבקה כלום, שום חור שאפשר לשים בתוכו שמן. כנראה אותו חור נמצא בצד האחורי של המאוורר שפונה לכיוון הצלעות. הבעיה היא שאני לא יכול להפריד את המאוורר מהצלעות! יש כאן איזו מערכת מוזרה של קפיצים . כשאני מוציא את הקירור הוא יוצא ביחד עם המאוורר ואפילו ככה כשהוא בחוץ אי אפשר להפריד ביניהם כיוון שזה קירור ג'נרי של coolermaster (בלי שם , יש רק שם של חברה) אני אביא תמונה שמצאתי: כן אני יודע שהרזולוציה ממש קטנה, אין מה לעשות הקירור ג'נרי וזה מה שמצאתי הברגים הגדולים עוברים גם דרך המאוורר וגם דרך הצלעות. הברגים נמצאים בתוך קפיץ (שעדיין לא הבנתי למה צריך אותו , כשא…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
חבר שלי אמר לי שהוא שם סיליקון רגיל על על כל החלקים במחשב (אני לא צריך לפרט) במקום משחה\דבק טרמי אני צחקתי עליו, והוא אמר לי שאני יכול לבוא ולבדוק טמפרטורות ובאמת הטמפרטורה של המעבד הייתה 55 מעלות במנוחה, הכרטיס מסך לא היה חם כלכך (AMD 1600) קרור רגיל ב 70 שח האם הסיליקון באמת יכול להחליף לי את הדבק טרמי? האם זה מסוכן? כי קשה לי להסיג דבק טרמי (ואני לא רוצה ליקנות) משחה טרמית יש לי הרבה השאלה אם הוא יכול להחליף את הדבק טרמי
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בתכלס נמאס לי מהרעש של ה-SF2 האלה, לא יכול לסבול את העובדה שיש לי 4 כאלה במארז, אחד כזה בספק ועוד אחד על המעבד והמעבד על 55 מעלות במנוחה, ו-62 במאמץ. כן אני יודע שחם לו. המעבד הוא ברטון 2500 שעובד ב-3200 וזה לא הולך לרדת. בעיקרון החום הוא בגלל הלוח הדפוק - Gigashit 7N400 Pro2, מסיבה כלשהי גיגהשיט התקמצנו על ה-PCB ועשו אותו רק 4-layer במקום 6, ככה שהם נאצלו להפעיל את המעבד על 1.72v במקום 1.65v בעיה ידועה בלוח הזה. עכשיו לדילמה - לפרק את ה-SLK800 שלי להעביר אותו ליטוש וניקוי מחלודה עם שמן, לשמן את כל המאוררים ולקוות לטוב? לקנות Volcano 12 במקום ה-SLK800 לקנות Volcano 12 ולקחת את המאורר שלו ולשים על ה-SLK800 או ללכת על חור בארנק ולקנות SLK900 + enermax92 או ללכת על …
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום חברים, אני חדש לפורום וזאת ההודעה הראשונה שלי, וזו עומדת להיות גם מערכת קירור המים הראשונה שלי הלוח שאשתמש בו הוא asus p6t deluxe v2 עם מעבד core i7 920 יש לי מספר שאלות: 1. צריך המלצות על waterblock טוב ל-cpu 2. האם שווה להשקיע בקירור מים גם ל-northbridge chipset? האם זה ייתן לי שיפורים משמעותיים ב-overclocking של המעבד ו/או ביצועים טובים יותר על הכרטיס מסך שלי (4850x2 2gb אגב...)? אם כן, אשמח לקבל המלצות גם ל-waterblock מתאים בשביל ה-northbridge, אחד שמתאים אל הלוח 3. האם יש אפשרות לקנות את הרכיבים הנ"ל בארץ או שאין סיכוי ועדיף/חובה להזמין מחו"ל? אציין גם שהנסיון שלי ב-overclocking גם הוא מועט, ותמיד היה על קירור אוויר, אבל אני להוט ללמוד תודה , עידן
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אהלן, אני גולש מהמחשב של אחי, ויש לי שאלה. כמה זמן הסוללה של הלוח אם צריכה להיות בחוץ בשביל שה-CMOS יתאפס? היו לי בעיות עם האוברקלוק, ה-FSB לא היה מוכן לעלות מעל 266MHz למרות שהמעבד והלוח שניהם יכלו יותר מאז שעדכנתי ל-F14 את הביוס, ואמרו לי ב-XS ששווה לנסות לאפס את ה-CMOS על ידי הוצאת הסוללה. השאלה היא כמה זמן היא צריכה להיות בחוץ בשביל שהוא יתאפס?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתכנן לעשות 2 מאווררי 120 שיכניסו אוויר ואחד 120 שיוציא אוויר ככה שיהיה לחץ, אז האם כדאי לי לקחת את מקדחה של אבא שלי ולעשות איזה 20 חורים בקוטר של 3-4 מילימטר בחלק העליון של המארז??? בבקשה אל תעבירו לפורום אוברקלוקינג וקירור כי לקח לי 10 דקות לחשוב עד שהגעתי למסקנה שהפורום הזה יותר מתאים.
-
- 28 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מעבד בן שנתיים וחצי שנשארה לו חצי שנה אחריות וחשבתי שהגיע הזמן לעשות לו OC. עד עכשיו הסתדרתי איתו אבל לאחרונה קניתי כרטיס מסך חדש וראיתי כמה הוא מפריע לביצועים. יש לי לוח אם GA-M55S-S3 וזכרונות DDR II 800MHZ של G.SKILL. מארז CM 690 עם 5 מאווררים וספק 650W של SEASONIC 80+ ביום חם המעבד שלי מגיע ל- 50 מעלות במנוחה ול- 60 מעלות במאמץ. ביום רגיל כמו היום למשל, כשהוא במצב מנוחה נמצא באזור 38 מעלות ובמאמץ 55. האם כדאי לי לבצע OC ואם כן כמה? נראה לי שכדאי להוסיף שזו הפעם הראשונה שאני מבצע OC.
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת האם ניתן לשנות את הכיוון של המאוורר (כלומר להכניס אוויר לרדיאטור במקום להוציא וההפך) והאם ניתן להוסיף מאווררים בשני הצדדים? במידה וכן האם צריך מאווררים מיוחדים או שמאווררי מארז בגודל המתאים יעבדו? אם לא אז איפה אפשר לקנות מאווררים כמו אלה שמגיעים איתו? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז קיבלתי את ה1700XP שלי מהחנות ולשימחתי גיליתי שהמעבד הוא TBIRD B J Juicb משבוע 51 אפילו לא הפעלתי אותו במהירות הרגילה וישר הלכתי על 166X11 במתח הרגיל בלי שום בעיות. אחר כך קצת שיחקתי איתו והגעתי כרגע ל 2090MHZ ב 190X11 יציב לחלוטין במתח 1.925 אני צריך לעשות עוד BURNIN וליראות כמה אפשר להגיע... שאני חושש של אוכל לדחוף אותו עוד הרבה עד שאשיג ספק כוח נורמלי. הקירור שלי הוא הSTOCK HSF (נחושת) והTT SMARTFAN2 שלא עובר את ה3000RPM גם ב 100% LOAD. הטמפרטורה היא 40C בLOAD ו21C של המארז (4 מאווררים גנרים/או מספקים ישנים למארז) אופס כימעט שכחתי. יש לי את ה EPOX R8DA+ אחלה מעבד בשביל 400 שקל BD.
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום,אני בדקתי את הנושא של הקבלים העגולים וממה שהבנתי ממהנדס אלקטרוניקה זה ממש לא רצוי והינה ההסבר... בכבלים האלה יש גלי חשמל ופולסים של מידע כאשר שני כבלים צמודים לשני כלכך והם במצב תמידי ככה הם עלולים לקבל בטעות ובתמימות פלוס אחר של מידע וזה עלול לגרום לבעיות אני השתכנעתי מההסבר שלו [אנדסאי אלקטרוניקה] אבל לא יודע אתם חושבים אחרת? נראה לכם אחרת ? יש לכם הוככות אני ישמח לקבל... נ.ב כאשר אני יצור איתו קשר אני ידע בידיוק להסביר בכל המובנים המקצועיים זה יהיה עוד היום אני מאמין ישלמה לחכות...
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-