עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני לא עושה OC אבל יש לי חמישה דיסקים קשיחים במארז, מעבד i7 4770K וכרטיס מסך רדאון HD 7850. האם יש צורך במאווררים נוספים מעבר לשניים שמגיעים עם המארז? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by kinggil,

שלום, יש לי לוח מסריח GIGABYTE K8NPRO והצי'פסט 44 מעלות! שאני משחק בדרך כלל, המעבד 34 ככה. לצי'פסט יש מאוור כזה קטן. מה אפשר לעשות?

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שלום לכולם. קיבלתי אתמול את המחשב עם המעבד E6300 שעובד במהירות 2800 מה"ז, המעבד בא עם קירור סטוק וגוף הקירור הוא די נמוך ואני לא מאמין שהוא יכול להחזיק את המעבד קר ב OC. בנוסף יש לי שוכב בארון קירור סטוק אבל רואים שהוא גבוה יותר, והליבה שלו שנוגעת במעבד היא מנחושת לעומת הליבה של הקירור הנוכחי שהיא כנראה מאלומיניום. אם אני אחליף בין שני גופי הקירור האלה האם אני אוכל להגיע לתוצאות טובות יותר ב OC או שההבדל ביניהם הוא לא משמעותי? בסה"כ יש הבדל מסוים כי הנחושת קולטת חום טוב יותר וגוף הקירור גדול יותר אז על הנייר יש לפחות יתרון לקירור הזה. מה דעתכם?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. היי ידוע לכם היכן ניתן להשיג בארץ פדים כאלו, פירקתי את הקירורים ואין לי אפשרות להדביק אתם.

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. שלום וברכה, ע"פ ביקורות ברשת, ה-OC המקסימלי שאפשר לעשות לכרטיס הנ"ל מבחינת GPU זה 1190mhz כולל הבוסט. לא ברור לי למה כאשר אני מנסה לעבור את ה-1150mhz אז המסך קופא/הופך ללבן כשאני משחק. האם אני צריך לעשות סטאפ בסיסי מסויים כדי שאוכל להתחיל עם ה-OC? האם ה-boost עובד אוטומטית או נדרש לו הפעלה? כמובן שלא נגעתי במתח, אלא רק העלתי מהירות שעון. נ.ב. רצוי להגיד שהכרטיס המסך האחרון שהיה לי מחברת Nvidia הוא GeForce FX5200.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by House M.D.,

המאוורר שבקירור למעבד ממש מרעיש ואני צריך לשמן אותו כי כבר ניקיתי. הוצאתי את המדבקה שבצד החיצוני שלו אבל אין מתחת המדבקה כלום, שום חור שאפשר לשים בתוכו שמן. כנראה אותו חור נמצא בצד האחורי של המאוורר שפונה לכיוון הצלעות. הבעיה היא שאני לא יכול להפריד את המאוורר מהצלעות! יש כאן איזו מערכת מוזרה של קפיצים . כשאני מוציא את הקירור הוא יוצא ביחד עם המאוורר ואפילו ככה כשהוא בחוץ אי אפשר להפריד ביניהם כיוון שזה קירור ג'נרי של coolermaster (בלי שם , יש רק שם של חברה) אני אביא תמונה שמצאתי: כן אני יודע שהרזולוציה ממש קטנה, אין מה לעשות הקירור ג'נרי וזה מה שמצאתי הברגים הגדולים עוברים גם דרך המאוורר וגם דרך הצלעות. הברגים נמצאים בתוך קפיץ (שעדיין לא הבנתי למה צריך אותו , כשא…

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. אני רוצה לקנות מחשב חדש, ואחרי בדיקה רצינית אני אשמח לשמוע את הדעות של חברי הפורום בנוגע לשאלה בכותרת. האם יש היגיון להשקיע 1200 שקל בקירור למערכת - שכולל בין היתר קירור מים סביר (H100I) ועוד מספר רכיבים נוספים כולל קירור יעודי לכרטיס המסך. לשקט יש משמעות חשובה כמו גם לאמינות. האם נכון יותר להשקיע את הסכום בשדרוג רכיבי המערכת? נ.ב. כדי לכסות את השאלה לפני שתעלה, המערכת עליה מדובר תבוסס מעבד iv i7 3770k וכרטיס מסך amd 7950 ותשמש לפיתוח בסביבות מרובות (windows, לינוקס ומק) ולמשחקים במידה והזמן יאפשר.

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. למחשב P4

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by football,

שלום רב, יש לי מחשב נייד לינובו N500 כרטיס המסך NVIDIA GETFORCE 9300 M GS ! לצערי אני לא מצליח לשחק בPES 2011 כי אחרי כמה שניות מהפעלת המשחק , המחשב נתקע ולא מגיב יותר לכן אני נאלץ לכבות אותו ידנית ולהפעיל שוב ! אני לא יודע מה הבעיה ! אבל המחשב שלי נורא חם בד"כ , הטמפרטורה דל ה GPU היא בסביבות 70 לפני שאני מתחיל לשחק ! מה הטמפרטורה הממוצעת המומלצת ? האם הבעיה טמונה בטמפרטורה או יש בעיה אחרת ? מה לעשות בשביל לפתןר את הבעייה ? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by shirNoshe,

טוב,אני עם 6600GT/PCX . מעבד3200/64 זכרון 2*526 OCZ. התחלתי לשחק את FEAR,חבל על הזמן,רק בהגדרות נמוכות הוא ממש רץ.הטפ' 68-70 מעלות. אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך,התקנתי את RIVA,מה להעלות קודם את תדר הליבה או הזכרונות?או שאפשר את שניהם.קצת העלתי אבל כמה להעלות והאם קירור הסטוק מספיק(יש לי את GB).אני על 550/1045 ב-OC.אני יודע שזה נמוך אבל אני מזמין קירור לפי המלצה פה באתר. אשמח לטיפים,אני עם ראש פתוח ומוכן לנסות. תודה.

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. בקצרה, מדובר על מעבד Phenom X4 955 שהומהר ל 4.1GHZ ביציבות. עם 8GB זיכרון ולוח מיושן (Sata2, USB2). השאלה היא, האם הוא יספק אותי לשנים הבאות כמערכת גיימינג בינונית, או שעדיף לי להשאיר אותו מקורר אוויר עד שאקנה מערכת אחרת? (תקופת זמן של שנה / שנתיים, אולי קצת יותר). הסיבה העיקרית שבעינה אני רוצה להחליף קירור היא הרעש הופק ממנו בעת עבודה שהיא מעט מ Idle (אפילו לא בעומס מלא). הטמפרטורות כרגע נעות סביב ה 76-78 בעומס מלא. לא מדובר במאווררים האחרים, בדקתי.

12. זה המאוורר סטוק שיש לי כרגע, איזה FAN אני יכול להלביש עליו ולסגור עם סיליקון שיתאים לו עם יחס ספיקת אוויר גבוהה? יש לי 2 מאווררי 80mm ללא שימוש והם גדולים מידי לעבודה

• 36 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by iveco,

מה הטמפרטורה המקסימלית של המעבד ? יש לי גוף קירור של אינטל שמתי משחה טרמית מחדש אבל בביוס זה מראה 46-52 מעלות זה הרבה , אני יודע שהמעבד חמים 95W השאלה אם זה תקין ?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. תראו חברים,יש לי את הכרטיס הנ"ל והוא פועל במהיריות של אולטרא (400/1.10) חשוב לציין שאין כל הבדל בטמפרטורות בין מהירויות הסטוק לבין מהירות האולטרא. (הכרטיס הוא של חברת Albatron עם קירור סטוק.) עכשיו,הבנתי שה 6800GT הוא אותו כרטיס בדיוק כמו ה 6800U רק עם DownClock זאת אומרת שהליבה שלי סוחבת את המהירויות של האולטרא בלי כל בעייה נכון? (שעה ATI TOOL בלי רבע שגיאה.) ניסיתי להעלות מהירויות ל 410/1.12 קיבלתי עלייה של שתי מעלות במאמץ 72 עכשיו,ו 70 קודם. ויש ארטיפקטים אחריי שתי דקות. השאלה שלי היא האם זה נובע מזה שאני עם קירור סטוק וזוהי בעיית התחממות? או שפשוט נפלתי על ליבה לא מוצלחת (כי מה הההבדל כבר 10מ"צ לפה או לשם לא אמורים לתת ארטיפקטים לפי דעתי) מה דעתכם? תודה רבה!

• 37 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by speedyhead,

שלום חברים, אני חדש לפורום וזאת ההודעה הראשונה שלי, וזו עומדת להיות גם מערכת קירור המים הראשונה שלי הלוח שאשתמש בו הוא asus p6t deluxe v2 עם מעבד core i7 920 יש לי מספר שאלות: 1. צריך המלצות על waterblock טוב ל-cpu 2. האם שווה להשקיע בקירור מים גם ל-northbridge chipset? האם זה ייתן לי שיפורים משמעותיים ב-overclocking של המעבד ו/או ביצועים טובים יותר על הכרטיס מסך שלי (4850x2 2gb אגב...)? אם כן, אשמח לקבל המלצות גם ל-waterblock מתאים בשביל ה-northbridge, אחד שמתאים אל הלוח 3. האם יש אפשרות לקנות את הרכיבים הנ"ל בארץ או שאין סיכוי ועדיף/חובה להזמין מחו"ל? אציין גם שהנסיון שלי ב-overclocking גם הוא מועט, ותמיד היה על קירור אוויר, אבל אני להוט ללמוד תודה , עידן

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. מי הכי משתלם לדעתכם, מי מקרר הכי טוב.

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. שלום כולם יש לי a64 3200 754 epox 8kda3j 1024 512x2 a-data pc3200 עכשיו אמרו לי שאפשר עם הזכרונות הללו והלוח הזה לעבור ל t1 שיתן יותר ביצועים אז עדכנתי תביוס וחישפתי את האפשרות של ה t2 או t1 ולא מצאתי עברתי על הכול power bios וכול התפריטים שם ולא מצאתי עכשיו אמרו לי שזה יתן הרבה יותר ביצעוים אמת\שקר וגם אמרו שזה יכול להיות לא יציב אז איך אני בודק אם זה יציב ? תודה

• 30 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by nadav275,

בידי גוף קירור slk600 ישן ועדיין מצויין, אך היום כשפירקתי אותו רקיתי שכל השכבה החיצונית שלו פשוט התחמצנה. אבא שלי אמר לי שזה לא אמור להפריע כי ממילא זה רק על השכבה החיצונית (ולא ייכלה את הגוף קירור) אבל בכל זאת- בין הצלעות קירור כבר ממש יש שכבה ירוקה עבה שהתחמצנה. רציתי לדעת מה אפשר לעשות בעניין- ראשית כדי לנקות את הגוף קירור, ואח"כ כדי למנוע את התופעה(ובלי לפגוע ביכולות הקירור של גוף הקירור) תודה, נדב

• 31 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. המפרט הוא כלהלן: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3800 MHz (9 x 422) Motherboard Name Gigabyte GA-EP35C-DS3R (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Bearlake P35 DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) DIMM3: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) Video Adapter NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB) ה-OC היציב האחרון שעשיתי היה על 3.6 כאשר המתח היה על 1.38(אם אני לא טועה) ול-NB(אצלי MCH) היה על +0.1V. אני מנסה להתייצב על 3.8 אבל כל פעם שאני מריץ בדיקת…

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by amirsd18,

מדוע לאחר ביצוע הoverclock, חלק מהתוכנות (כגון: cpuid cpu-z) אינן מראות את מהירות המעבד שהגדרתי, ותוכנות אחרות (כגון: aida64) כן מראות? 2)האם הטמפרטורות בתמונה שלהל"ן הגיוניות בבדיקת מאמץ לאחר overclock? ]]http://www.fastup.co.il/thumbs/31146187.gif

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by giloman,

שלום לכולם הנה התוצאה שלי כרגע - מעבר לזה אני לא יכול להגיע ללא תוספת מתח http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=760570 המפרט בצד עם ה770T-UD3P כרגע הכל על default חוץ ממתח למעבד 1.55 ומתח לCPU NB שעומד על +0.5 העלאת מתח של הCPU NB הורסת את היציבות וגם הורדת מתח דופקת את היציבות המעבד לא מוכן להגיע ל3.8 גם עם 1.6V. יש קירור די טוב והטמ''פ היא לא הבעיה. הצעות להתקדמות ?

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by BeNzZy-BoY,

קניתי לפניי כשמונה ימים את המעבד AMD 2500+ BARTON מ-pch כעיקרון המעבד אמור להיות נעול כי הוא אחרי השבוע ה-39 (שבוע 40) אבל עוד לא קיבלתי את שאר המפרט (לוח אם + זיכרונות) ככה שאני לא יכול להיות בטוח לגמרי.. במידה וחס וחלילה המעבד יהיה נעול, האם אין לי שום סיכוי לעשות אובר קלוק או שאפשר ואני פשוט אצטרך להסתפק באובר קלוק קטן ?! על כל פנים אני שוקל להחליף את המעבד הזה למעבד אחר, על איזה מעבד amd אחר שהוא בערך ברמה של המעבד שלי אתם ממליצים לי ? קחו בחשבון שאני מתכנן אובר קלוק בינוני+ ואני לא רוצה להתאכזב... ???

• 43 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. אני מתכנן לעשות 2 מאווררי 120 שיכניסו אוויר ואחד 120 שיוציא אוויר ככה שיהיה לחץ, אז האם כדאי לי לקחת את מקדחה של אבא שלי ולעשות איזה 20 חורים בקוטר של 3-4 מילימטר בחלק העליון של המארז??? בבקשה אל תעבירו לפורום אוברקלוקינג וקירור כי לקח לי 10 דקות לחשוב עד שהגעתי למסקנה שהפורום הזה יותר מתאים.

• 28 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by Black-Dawn,

טוב אז קיבלתי את ה1700XP שלי מהחנות ולשימחתי גיליתי שהמעבד הוא TBIRD B J Juicb משבוע 51 אפילו לא הפעלתי אותו במהירות הרגילה וישר הלכתי על 166X11 במתח הרגיל בלי שום בעיות. אחר כך קצת שיחקתי איתו והגעתי כרגע ל 2090MHZ ב 190X11 יציב לחלוטין במתח 1.925 אני צריך לעשות עוד BURNIN וליראות כמה אפשר להגיע... שאני חושש של אוכל לדחוף אותו עוד הרבה עד שאשיג ספק כוח נורמלי. הקירור שלי הוא הSTOCK HSF (נחושת) והTT SMARTFAN2 שלא עובר את ה3000RPM גם ב 100% LOAD. הטמפרטורה היא 40C בLOAD ו21C של המארז (4 מאווררים גנרים/או מספקים ישנים למארז) אופס כימעט שכחתי. יש לי את ה EPOX R8DA+ אחלה מעבד בשביל 400 שקל BD.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. סוף סוף, לאחר בעיות רבות (קטודה מקולקלת, פרפקס שבור ועוד) סיימתי (בסיוע של אבא שלי) להכין את המודינג שרציתי, ולפי דעתי יצא מעל המצופה. חלק מהתמונות יצאו מרוחות קצת, ואין לי אפשרות כרגע לצלם מחדש כי המצלמה היתה של חבר והחזרתי לו אותה, אם מישהו יודע איזה טריק לסדר את זה אשמח אם הוא יכתוב כאן. קצת פירוט על התמונות: -פאן באס בעל שלושה מצבים - 12V/5V/off כאשר הלד הכתום מציין מהירות גבוהה והירוק נמוכה. -את החלון אבא שלי ואני חתכנו עם ג'יקסו, אני תיכננתי את הצורה -תוכלו לראות את ה-Vantec UV led החביב, ואת הקטודה של sunbeam שיוצרים חלון יפה יחד. הצבעים שלהם הותאמו לצבעים של הלדים מקדימה. כמו כן גם קדחתי מקדימה (מתחת ל-floppy) חור למפסק של הקטודה. -באחת התמונות תוכלו לראו…

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים