אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
בחיים אל תתעסקו עם מאורר שהוא פועל ! רציתי להעביר את הגריל של הtt מהסמארט פאן לג'נרי שיש לי מקדימה, (שם רואים אותו יותר). העברתי אותו בזמן שהמחשב פועל כי לא היה לי כוח לסגור את הכל, אני מפרק את הסמארט פאן שהיה על 4100 סלד.. בוםםםם!!! בתוך הזרת, ישבתי מבואס על המיטה למשך 5 דקות ושוב חזרתי לעבוד, סבבה אני כבר מחבר מחדש את הסמארט פאן בלי הגריל ועובר לג'נרי שיושב בכלוב 5.25" (מחוזק עם אזיקונים). אני כבר מסיים להרכיב והכל נשאר רק אזיקון אחד אחרון לחבר.. בוםםםםםםםםםםםםםם בתוך הבוהן !!! התחיל לרדת לי דם ... קיצר הלכתי לשטוף במים חזרתי והכל, ואז שמתי לב שלא רואים את הגריל כל כך מקדימה והיה עדיף שהיה נשאר בכלל מאחורה! ( קיצר סגרתי תמחשב חיברתי הכל כמו שהיה.. עכשיו אני עם …
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מדוע לאחר ביצוע הoverclock, חלק מהתוכנות (כגון: cpuid cpu-z) אינן מראות את מהירות המעבד שהגדרתי, ותוכנות אחרות (כגון: aida64) כן מראות? 2)האם הטמפרטורות בתמונה שלהל"ן הגיוניות בבדיקת מאמץ לאחר overclock? ]]http://www.fastup.co.il/thumbs/31146187.gif
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
סוף סוף, לאחר בעיות רבות (קטודה מקולקלת, פרפקס שבור ועוד) סיימתי (בסיוע של אבא שלי) להכין את המודינג שרציתי, ולפי דעתי יצא מעל המצופה. חלק מהתמונות יצאו מרוחות קצת, ואין לי אפשרות כרגע לצלם מחדש כי המצלמה היתה של חבר והחזרתי לו אותה, אם מישהו יודע איזה טריק לסדר את זה אשמח אם הוא יכתוב כאן. קצת פירוט על התמונות: -פאן באס בעל שלושה מצבים - 12V/5V/off כאשר הלד הכתום מציין מהירות גבוהה והירוק נמוכה. -את החלון אבא שלי ואני חתכנו עם ג'יקסו, אני תיכננתי את הצורה -תוכלו לראות את ה-Vantec UV led החביב, ואת הקטודה של sunbeam שיוצרים חלון יפה יחד. הצבעים שלהם הותאמו לצבעים של הלדים מקדימה. כמו כן גם קדחתי מקדימה (מתחת ל-floppy) חור למפסק של הקטודה. -באחת התמונות תוכלו לראו…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
במסגרת הניסיון להשקיט את המחשב, סיימתי להחליף היום את כל המאוררים שהיו לי במחשב. כל המאווררים זה אומר 3 מאוררי מארז 80 מ"מ (GlacialTech), קירור לכרטיס מסך (Silancer), לפני כמה שבועות שמתי ביג טייפון (והיום חיזקתי ברגים - זה הקטין את הרעידות של המארז), קירור לנורת'ברידג (לפסיבי של זלמן) ואפילו ספק החלפתי לאנרמקס 420 (שאמרו לי שהוא אחד הספקים השקטים יותר) אבל המחשב עדיין מרעיש קצת, למישהו יש רעיונות מה עוד אפשר לעשות? (התלבטתי אם לפרסם את זה פה או במודינג ואלקטרוניקה - כי נראה לי שמה שצריך עכשיו זה איזשהו מוד. אז אם זה לא מתאים - בבקשה להעביר).
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המממ יש לי לוח EPOX 8KDAJ... עכשיו אני שיחקתי באיזה משחק ופתאום יצא מהרמקול של המחשב רעש כאילו של אמבולנס כזה.... כשיצאתי ונכנסתי לאוורסט ראיתי שהמעבד היה על 57 מעלות (יש לי AMD 64 ) ונזכרתי שעשיתי בביוס של הלוח שמתי שהמערכת מגיעה ל60 מעלות אז שהלוח יעשה AUTO SHUTDOWN... יש מצב שזה קשור? ובכלל זה לא מסוכן 57 מעלות למעבד? תודה לעוזרים
-
- 45 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כשקניתי מחשב לפני כשבועיים, ולא היה לחנות קירור "פשוט" שרציתי, הציעו לי קירורים "רציניים" במחיר מוזל.. הלכתי על ה- MUGEN 2 (ל- 1156: REV.B).. ואני חייב להגיד שלא הצלחתי ממש להבין את הקונצנזוס סביב הקירור הזה !! ושלא תבינו אותי לא נכון, מבחינת רעש, עבורי לפחות, הוא לא רק שקט, הוא אילם! מבחינת קירור הוא מעבר למה שאני צריך (i7-870 ללא OC).. [ הבנתי גם שלא כל מאוורר עם PWM יודע לנצל זאת נכונה, המוגן דווקא כן.. האם זה נכון? ] אז מה הבעיה? המוגן כמעט נוגע בכרטיס המסך וכמעט נוגע ב- I/O האחוריים (קשה מאוד להעביר שתי אצבעות), הוא מכסה לגמרי את הקירורים של הלוח ומכסה את הזיכרונות.. מה שאני מנסה להגיד, הקירור הזה ע-נ-ק מימדים!! בנוסף לזה שהוא מכסה את הזכרונות, הוא נוגע בהם ועוד עם "…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לילה טוב לכולם. הזמנתי מערכת חדשה בעיקר לגיימינג עם מארז cosmos s. המארז מגיע עם שלושה מאווררי 120Mm reference ואחד של 200Mm ויש לו מקום לעוד שלושה מאווררים. הלכתי והזמנתי שלושה מאווררי Scythe S-Flex SFF21G 120mm 1900rpm\35dba (אלה המאווררים הכי טובים באותה חנות) ובנוסף את בקר המאווררים Nzxt sentry 2 שיכול לשלוט על עד חמישה מאווררים, מכיבוי מלא עד מהירות מקסימלית של המאוורר (כל אחד לפי עוצמתו כמובן) ככה לפחות אני הבנתי. השאלה שלי היא כזאת: האם עדיף לשנות את ההזמנה ל-Scythe S-Flex SFF21F 120mm 1600rpm\28dba? מכיוון שבסופו של דבר חשוב לי השקט בלילה וכשהולכים לישון. או שזה לא משנה, כי כמו שאני מניח אני יכול הפעיל את גרסאת ה-1900rpm באיזו מהירות שאני רוצה והוא יתן את אותם …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה נהייתה לי בעייה עם הכרטיס מסך שהוא פשוט מפסיק לעבוד, אתמול החלטתי לבדוק טמפ' ונדהמתי לגלות שהטמפ' בזמן מנוחה עומדת על 100 מעלות :'( מיד פתחתי את המארז לבדוק שהקירור שנמצא עליו עובד ואכן הוא עובד (מדובר בקירור סטוק שהגיע איתו) מה שכן הכרטיס מסך עצמו חם מאוד כנ"ל גם החלק של המארז שנמצא קרוב אליו. הדבר היחידי שעשיתי בזמן האחרון הייתה החלפה של המאוורר של המארז. מעבר לזה הקירור של המחשב נשאר כמו שהוא מיום הקנייה ועד עכשיו לא סבלתי משום בעיית התחממות. מה יכול לגרום לעלייה כזו קיצונית של הטמפ למרות שהקירור עובד? ואיך אני מוריד בחזרה לטמפ' נורמלית? תודה לעוזריםה
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אבקש את עזרתכם בנושא מערכת קירור נוזלית . מה עדיף? מערכת קירור נוזלי לCPU מונדור או מערכת קירור נוזלית KIT (סוקט, משאיבה, מיכל מים, רדיטור, צינורות ומחברים). א.) ביצועים. ב.) איכות. ג.) מחיר. ד.) אפשרות הרחבה עתידית. (לקירור כרטיסי מסך מרובים) ואם אשפר המלצות לKIT או לונדורים השמח. תודה והמשך יום נעים.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה עדיף לקנות על מנת להשיג קירור לא רע למעבד וכדי להוריד את טמפ' המארז באופן כללי טיפה??? (אם התיחסות גם לרעש בבקשה...) מערכת קירור מים זולה יחסית ולא הכי טובה שיש או בלוק קירור אוויר באיכות הכי טובה שיש ומאוורר חזק??
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי אנשים אחרי שהגעתי עם ה- q6600 go שלי מ-2.4ghz ל-3.2ghz יציב prime 95 עם 70 מעלות במאמץ גג ומתח 1.4V אני רוצה להגיע ל-3.6ghz עם: קירור אוויר scythe katana 3 לוח gigabyte ga-p35-ds4 rev1.0 2 זכרונות: DDR2 1066 (PC2 8500) Timing 5-5-5-18 Cas Latency 5 Voltage 2.1V - 2.2V כרטיס מסך nvidia geforce gt 220 ספק hec 580W האם כדאי לי או שאני מסכן את הכל? אם כדאי אז מה אני צריך לשנות בביוס?מתחים,תזמונים,מכפלה X8 או X9 וכמובן FSB כרגע אני על 357x9=3.2ghz - זכרון בביוס 1066 ותזמוני זכרון על אוטומט.אשמח לקבל תזמונים יציבים לזכרונות שלי תעזרו בבקשה
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המחשב שלי ממש ממש מרעיש לא יודע אם זה המאוורר או הספק כוח (נדמה לי הספק כוח) בכל אופן, איך להפוך אותו לשקט בדרך הזולה ביותר? (יש לי את התוכנה אוורסט אם צריך לבדוק כמה מתח המחשב שלי צורך או כל דבר אחר)
-
- 28 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הרבה זמן אני בונה מפרטים פה,ועכשיו שאלתי את עצמי-איזה קירורים הם הכי שקטים? הבנתי שהKATANA נחשב למאוד שקט,והPRO7 קצת פחות ממנו אך שמעתי שיש יותר שקטים בקטגוריות מחיר יותר גבוהות. אשמה אם משהו יכול לסדר לי את הקירורים לפי כמה הם שקטים בלי קשר למחיר. תודה רבה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אם המחשב שלי לא יעשה POST(לאחר OC),אני יוכל להיכנס אח"כ לביוס ולשנות את ההגדרות?הלוח שלי במפרט(צד ימין<). מה זה CMOS?
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, מתלבט בין 2 סוגי זכרונות למערכת מבוססת Q6600 שתעבור OC. OCZ PC2-8500 OCZ2RPR10664GK 1066MHz DDR2 EPP 5-5-5-18 2.1v 580 ש"ח Corsair TWIN2X4096-8500C5DF Tested at EPP SPD settings (5-5-5-15-2T) at 2.1V at 1066MHz 890 ש"ח מה דעתכם ? שווה את ההפרש ? תודה, תומר.
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש, ואחרי בדיקה רצינית אני אשמח לשמוע את הדעות של חברי הפורום בנוגע לשאלה בכותרת. האם יש היגיון להשקיע 1200 שקל בקירור למערכת - שכולל בין היתר קירור מים סביר (H100I) ועוד מספר רכיבים נוספים כולל קירור יעודי לכרטיס המסך. לשקט יש משמעות חשובה כמו גם לאמינות. האם נכון יותר להשקיע את הסכום בשדרוג רכיבי המערכת? נ.ב. כדי לכסות את השאלה לפני שתעלה, המערכת עליה מדובר תבוסס מעבד iv i7 3770k וכרטיס מסך amd 7950 ותשמש לפיתוח בסביבות מרובות (windows, לינוקס ומק) ולמשחקים במידה והזמן יאפשר.
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם האופנה הזאת - של "להלביש" מאווררים על הזכרונות, איננה רק גימיק? האם יש באמת השפעה או משמעות לכך? מעניין אותי ברמה התאורטית. תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
My Computerמעבד אינטל Intel Core i7 5820K 3.3Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 לוח אם Asus RAMPAGE V EXTREME LGA2011-3, Intel X99 2 כרטיסי מסך GTX970 4GB STRIX OC DirectCU II GDDR5 ספק כח אקטיבי ומודולארי SeaSonic 760W 80+ Platinum SS קירור נוזלי GTX Corsair Hydro H110 זיכרון למחשב Corsair Dominator Platinum 8x4GB DDR4 2666MHz CL15 Kit כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III Samsung 950 SSD M.2 כונן קשיח Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SSD SATA כונן קשיח Samsung 840 Pro Series MZ-7PD128BW מארז מחשב NZXT Switch 810
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מעוניין להחליף קירור ל3 תחנות עבודה בעלות קירור סטוק של אינטל. מדובר על מחשבי C2D ללא אוברקלוק וללא עומס מיוחד. מחפש קירור שקט, אמין וזול לתחנות אלו. אשמח להמלצות. כמו כן - האם כדאי לחכות לBLACK FRIDAY?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם מישהוא קרא או שמע על שיטה לקרור של רכיבים אלקטרונים/מעבד בשיטת פלטייר? אצלנו בעבודה יש רכיב כזה שמסוגל לקרר מקור חום (אלקטרוני) עד כדי הפרש טמפרטורה של 70 מעלות!!! כן כן זו לא בדיחה. רציתי לשמוע/ליקרוא עם למישהו יש ניסיון בנושא.
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז קיבלתי את ה1700XP שלי מהחנות ולשימחתי גיליתי שהמעבד הוא TBIRD B J Juicb משבוע 51 אפילו לא הפעלתי אותו במהירות הרגילה וישר הלכתי על 166X11 במתח הרגיל בלי שום בעיות. אחר כך קצת שיחקתי איתו והגעתי כרגע ל 2090MHZ ב 190X11 יציב לחלוטין במתח 1.925 אני צריך לעשות עוד BURNIN וליראות כמה אפשר להגיע... שאני חושש של אוכל לדחוף אותו עוד הרבה עד שאשיג ספק כוח נורמלי. הקירור שלי הוא הSTOCK HSF (נחושת) והTT SMARTFAN2 שלא עובר את ה3000RPM גם ב 100% LOAD. הטמפרטורה היא 40C בLOAD ו21C של המארז (4 מאווררים גנרים/או מספקים ישנים למארז) אופס כימעט שכחתי. יש לי את ה EPOX R8DA+ אחלה מעבד בשביל 400 שקל BD.
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
גלשתי באתר בחו"ל וראיתי את המארז הזה : פשוט חזק !!!!!!!!! איפה יש לעשות כזאת צביעה בארץ ?!? בבקשה אני חייב !
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המעבד שלי הוא AMD phenom x4 940be פתחתי אתמול את המחשב כדי לנקות. שחררתי את הקירור (המקורי של AMD) אך הוא נשאר תקוע. ניסיתי בעדינות, בסיבוב בכל מיני דרכים ובסוף הוצאתי אותו אך המעבד נשאר דבוק לקירור!! בלי שפתחתי את השחרור של המעבד בלוח אם!! שחררתי את המעבד וחיברתי בחזרה הכל. המחשב עד עכשיו עובד בסדר והמעבד עומד על 48-50 במנוחה. הטמפרטורה בסדר? אני מתאר לעצמי שאני צריך להחליף משחה, מה מומלץ? יש עוד משהו שאני יכול לעשות? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אחרי שמרחתי כבר את הNanotherm, אחרי שהכנסתי וסגרתי את הידית על המעבד, אני נלחם כבר חצי שעה עם ההיטסינק המטומטם הזה שייכנס. קראתי שיש לו קליפסים דפוקים, אבל עד כדי כך? מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי בדיוק איך אני יכול להדק אותו?
-
- 26 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. בשעה טובה המחשב החדש שלי עובד ורציתי להתחיל לעשות OC, הבעיה שהביוס הזה נראה לי קצת מסובך+ שאני לא כל כך מעודכן. ראוי לציין שלפני 7 שנים הייתי חזק בנושא ה-OC ואפילו הגעתי לתוצאות מרשימות אבל אני לא זוכר כלום. ניסיתי להתחיל על המדריך שמפורסם בסטיקי אבל הכל נראה לי שם לא מעודכן מבחינת טמפרטורות, תוכנות וכולי. יש פה מישהו שיכול לעזור לי עם הביוס של גיגהבייט? אני צריך אם יש מדריכים עדכניים, תוכנות לניטור של הטמפרטורות, מתחים, תדרים וכל מה שצריך אם אפשר. לוח האם שלי הוא : GA-Z77X-D3H המעבד שלי הוא : I5 3570K זכרונות: corsair xms 2x4gb 1333 קירור מעבד: corsair haydro h60 בבקשה לפחות תכוונו אותי מאיפה להתחיל הביוס הזה קצת מסובך לי.
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-