עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by gilgol,

מה דעתכם? אשמח לטיפים לשיפורים dfi x48 black tt water cooling 9800 gx2 4 ddr2 qx9770 ואיך לעזאזל מצליחים לעלות בבאס של הלוח הזה?? :s05:

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by rap_tr,

אהלן, אני רוצה למרוח משחה טרמית על המעבד,קראתי כמה וכמה מדריכים וכולם כאמור זהים,הבנתי את העיקרון ואעשה הכל בזהירות. השאלה שלי היא כיצד "לגעת" במעבד,בחלק מהמדריכים נכתב שצריך לעמוד על הרצפה ולהיות משוחרר ממתח חשמלי,בחלק נכתב שצריך לשים שקית מיוחדת כלשהי וכו.. השאלה שלי היא האם מותר להניח את המעבד על שולחן עץ(לא מלא אם זה משנה) והאם אפשר להחזיר את המעבד למקום מיד לאחר המריחה כדי לטפל בחלק של הקירור? אשמח לתשובות ולטיפים ל"מורח המתחיל" יום טוב.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. אני לא עושה OC אבל יש לי חמישה דיסקים קשיחים במארז, מעבד i7 4770K וכרטיס מסך רדאון HD 7850. האם יש צורך במאווררים נוספים מעבר לשניים שמגיעים עם המארז? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by AvivSegal,

מאז העדכון שעשיתי, המערכת מסרבת לעלות ומתקבלת הודעה CPU FAN ERROR אני כן יכול להיכנס לממשק של ה BIOS וראיתי שמבחינת הביוס מהירות סיבוב של 525RPM זו בעיה. מדובר בקירור יחסית טוב, שכחתי כרגע את השם, הטמפ' בסדר לדעתי כך שהחלטתי להגדיר בביוס IGNORE CPU FAN SPEED, ועכשיו המערכת עולה והכל בסדר גמור. לשאלתי: איך אני מגדיר לו שיציג הודעת אזהרה רק מתחת ל 500RPM? כמובן רעיונות אחרים גם יתקבלו בברכה, ה IGNORE מבחינתי זה זמני, לא? תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by Gil80,

אהלן. המפרט שלי הוא כזה: לוח אם - Gigabyte EX38-DS4 מעבד - Intel E8500 @ 3.16GHz זכרונות - 2x2GB OCZ Titanium PC2-9200 עומדים במתח של 2.12v ותדר של 1150MHz 5 5 5 18 2x2GB G.Skill PC2-8500 1066MHz 5 5 5 15 סה"כ הזכרונות כרגע עובדים בתדר של 800MHz 5 5 5 18 ומתח של 1.8v. קירור Xigmatek Achilles S1284 Exposed heat pipes טמפ' ליבה במנוחה 48מעלות ו-1252 סל"ד. טמפ' מעבד 32 מעלות. אני מניח שליבה יותר חשוב. בכל מקרה, רציתי לדעת האם אני יכול להביא את שתי הזכרונות ל-1066MHZ? והשאלה השניה, אם בכלל אני יכול לעשות OC למעבד ומה ההמלצה בתור צעד ראשון ב-OC? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by poltergeits,

כל מה שאני יודע שזה קשור לזכרונות ולתיזמונים שלהם מי שיכול להוסיף בבקשה קצת הסבר תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by yoav9,

חשבתי על משהו, נכון שאסור להכניס מזגן לתוך המחשב, אבל מה עם אני בונה מין "מכלאה" מיוחדת שכול המארז נמצא בה ולידו אני שם מזגן... הרי לא אמורה להיכנס לחות כי זה כמו שיש מזגן בחדר.... וזה אמור לקרר בהרבה... אפשרי?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Tov_Tov,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד dell v131, הגיע הקיץ ואיתו טמפ' הזויות שלא נתקלתי בהם בעבר עשיתי בדיקה בזמן שהמחשב במאמץ והטמפ' נראות לי גבוהות למדי אפילו למחשב נייד, צירפתי 2 תמונות אחת במצב מנוחה ואחת במאמץ.. בעבר הייתה בעיה במאוורר של המעבד והחליפו לי אותו (מטעם האחריות - עדיין יש אחריות) העניין הוא שהטכנאי היה כל כך לא מקצועי שאפילו את המשחה הטרמית הישנה לא הוציא לפני ששם את המאורר החדש עם משחה חדשה, ביקשתי ממנו להוציא אבל התעקש שזה לא משנה, יכול להיות שעכשיו אני מרגיש את זה? בקיצור החורף עבר בסבבה בטמפ' של 76 - 80 במאמץ ולכן לא מצאתי לנכון לפנות לדל בעניין, אבל עכשיו מרגיש בקלות שאפשר לקבל כוויה מהמחשב.. 99 מעלות זה מזכיר לי את פרסקוט של פעם.. בקיצור האם אני סתם …

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. שלום כולם יש לי a64 3200 754 epox 8kda3j 1024 512x2 a-data pc3200 עכשיו אמרו לי שאפשר עם הזכרונות הללו והלוח הזה לעבור ל t1 שיתן יותר ביצועים אז עדכנתי תביוס וחישפתי את האפשרות של ה t2 או t1 ולא מצאתי עברתי על הכול power bios וכול התפריטים שם ולא מצאתי עכשיו אמרו לי שזה יתן הרבה יותר ביצעוים אמת\שקר וגם אמרו שזה יכול להיות לא יציב אז איך אני בודק אם זה יציב ? תודה

• 30 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by giloman,

שלום לכולם הנה התוצאה שלי כרגע - מעבר לזה אני לא יכול להגיע ללא תוספת מתח http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=760570 המפרט בצד עם ה770T-UD3P כרגע הכל על default חוץ ממתח למעבד 1.55 ומתח לCPU NB שעומד על +0.5 העלאת מתח של הCPU NB הורסת את היציבות וגם הורדת מתח דופקת את היציבות המעבד לא מוכן להגיע ל3.8 גם עם 1.6V. יש קירור די טוב והטמ''פ היא לא הבעיה. הצעות להתקדמות ?

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. השאלה היא איזה נזק יכול להגרם (אפילו אם זה לאורך טווח) ובמקרה ויש בעיה עם הלוח-אם או המעבד, איך כן אפשר להשיג אחריות (אני לא מעלה מתח למעבד) האם זה יכול לפגוע בכרטיסים שיש על הלוח (AGP\PCI) ובזכרונות (DDR 333)

• 44 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by iveco,

איך מאוורר כזה מסכן יכול לקרר מעבד של 253w ?

13. שלום לכולם. אני צריך מעבד,לוח אם ל-OC רצחני ביותר. זיכרון יש לי כבר של וידבונד 256 -3200 ואני לא יודע מה עדיף-2 סטיקים של 256 או אחד של 512. אם האפשרות השנייה עדיפה בהרבה אז זה בסדר כי יש תקציב(ודרך אגב זה יהיה טוב שיהיה לי גם סטיק של 512 וגם אחד של 256?)

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by kinggil,

שלום, יש לי לוח מסריח GIGABYTE K8NPRO והצי'פסט 44 מעלות! שאני משחק בדרך כלל, המעבד 34 ככה. לצי'פסט יש מאוור כזה קטן. מה אפשר לעשות?

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by wallace,

אחרי כמה שנים שלא עסקתי בתחום התחשק לי להמהיר קצת את המעבד (מי לא רוצה עוד ביצועים בחינם?). חיטטתי קצת ברשת וקראתי על דברים שהשתנו. בסוף החלטתי לבסס את האוברקלוק על ערכים שמישהו פרסם ברשת ועבדו לו על לוח דומה לשלי עם אותו מעבד. לבסוף עשיתי מעט שינויים משלי ונתתי לו לרוץ. המחשב יציב על תדר מעבד 3.6Ghz, אך ב-IntelBurnTest הוא מחזיר שגיאות במבחן High לאחר 5-6 מבחנים. המחשב לא קרס לי בינתיים (כמה שעות של עבודה שוטפת, ללא מאמץ מיוחד) אבל הכישלון במבחן בטח מעיד על משהו שעלול להשתבש במהלך משימות תובעניות. MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) Robust Graphics Booster ...............: Fast CPU Clock Ratio ..........................: 9 Fine CPU Clock Ratio.....................:.0…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. אין הרבה מה להגיד... תביעו את דעתכם.

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by giliboy,

אך עושים המהרה ל-RDRAM?? יש לוח אם- ASUS P4T-E אז אך?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by simla101,

הממ...אז ככה... אני מחליף מחשב ואמרתי לעמצי למה לא להוסיף עוד טיפה כסף ולסיים את המערכת קירור מים שלי? יש לי משאבה atman at 103 יש לי בלוק קירור של TT שהשגתי... רק חסרים לי רדיאטור וצנרת לאחר שלא הצלחתי למצוא רדיאטור של קטנוע החלטתי להוסיף עוד קצת כסף ולקנות רדיאטור (במקום לקנות איזה ביג טייפון בשביל השקט...) השאלה היא איזה רדיאטור כדאי לי לקנות? עכשיו יש'לי מארז עם מאוורר 120 מ"מ מאחור. האם יש רדיאטור שאני אוכל להלביש על הגריל של המארז בשביל שאני לא אצטרך להתחיל לקמבן גם מקום לרדיאטור? וחוצמזה...מהנסיון שלי עם צנרת...היא לא תמיד מתאימה לחיבורים של TT (ולא תמיד גם לזה של המשאבה אבל זה ניחא) האם יש צנרת מיוחדת עם עובי צינור (לא קוטר פנימי אלא עובי הגומי) שיהיה מספיק דק בשב…

• 33 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. היי ידוע לכם היכן ניתן להשיג בארץ פדים כאלו, פירקתי את הקירורים ואין לי אפשרות להדביק אתם.

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. אני רוצה למרוח מחדש לפני האוברקלוק משחה טרמית שהגיע לי עם הקירור ללוח אם . איך אנ מפרק את הביג טייפון מהלוח אם!?

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by MiniMizer,

לאחר קריאה מעמיקה נוספת של ביקורת המאוררים השקטים ולאחר חיפוש ממושך ברשת חנויות המחשבים בישראל, לא עלה בידי למצוא את המאורר הנ"ל (שעפ"י הביקורת הוא הטוב ביותר). חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי כלום :'( אפילו באתר של זיגזג, שסיפקו אותו לביקורת הוא לא נמצא! אנא, עזרו לי :-[

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by SubX,

טוב אז, לקחתי שנאי שבורר מ3V עד 24V חיברתי אליו מאוורר גנרי 80 מ"מ חלש יחסית, התחלתי לתת לו 7.5V וראיתי שהכל בסדר העלתי ל12V והוא ניהיה יותר מהיר מאשר ה12V שבמחשב טוב אז החלק היותר מסוכן: העלתי ל15V והוא היסתובב במהירות מהירה מאוד ודחף אויר כמו הדלתא האימתנית שלי (זיכרו זה היה מאוורר גנרי חלש) והוא עובד ללא תקלות ב15V. הבאתי את המאוורר היותר חשוב שלי: הדלתא, חיברתי אותו לשנאי ישר ל12V והוא ניהיה יותר מהיר וחזק מאשר שבמחשב, העלתי ל15V ופשוט, אתם יודעים.. הוא "צרח" מרב מהירות דחף אויר כמו משוגע (מתערב על יותר מ68cfm) ובטח יותר מ9000RPM. לקחתי את הניסוי הזה ברצינות וחיברתי את כל המאווררים של המחשב לשנאי. עשיתי חריר קטן מאחורי המחשב כדיי שהחוט של השנאי יכנס בתוכו ויש לי מין F…

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. אני רוצה לקנות מחשב חדש, ואחרי בדיקה רצינית אני אשמח לשמוע את הדעות של חברי הפורום בנוגע לשאלה בכותרת. האם יש היגיון להשקיע 1200 שקל בקירור למערכת - שכולל בין היתר קירור מים סביר (H100I) ועוד מספר רכיבים נוספים כולל קירור יעודי לכרטיס המסך. לשקט יש משמעות חשובה כמו גם לאמינות. האם נכון יותר להשקיע את הסכום בשדרוג רכיבי המערכת? נ.ב. כדי לכסות את השאלה לפני שתעלה, המערכת עליה מדובר תבוסס מעבד iv i7 3770k וכרטיס מסך amd 7950 ותשמש לפיתוח בסביבות מרובות (windows, לינוקס ומק) ולמשחקים במידה והזמן יאפשר.

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. סוף סוף, לאחר בעיות רבות (קטודה מקולקלת, פרפקס שבור ועוד) סיימתי (בסיוע של אבא שלי) להכין את המודינג שרציתי, ולפי דעתי יצא מעל המצופה. חלק מהתמונות יצאו מרוחות קצת, ואין לי אפשרות כרגע לצלם מחדש כי המצלמה היתה של חבר והחזרתי לו אותה, אם מישהו יודע איזה טריק לסדר את זה אשמח אם הוא יכתוב כאן. קצת פירוט על התמונות: -פאן באס בעל שלושה מצבים - 12V/5V/off כאשר הלד הכתום מציין מהירות גבוהה והירוק נמוכה. -את החלון אבא שלי ואני חתכנו עם ג'יקסו, אני תיכננתי את הצורה -תוכלו לראות את ה-Vantec UV led החביב, ואת הקטודה של sunbeam שיוצרים חלון יפה יחד. הצבעים שלהם הותאמו לצבעים של הלדים מקדימה. כמו כן גם קדחתי מקדימה (מתחת ל-floppy) חור למפסק של הקטודה. -באחת התמונות תוכלו לראו…

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים