עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by nnfyrbsnss,

לפני זה היה נושא של פתיחת צינורות מכיוון שקיבלתי תשובה אני מעדיף שלא לפתוח נושא חדש אלא לשכתב אותו ורק תעבירו אותו לפורום המתאים אז ככה: בeverest כתוב לי תחת MB-chipset AGP aperture size 64MB זה אומר שהכרטיס מסך שלי מקבל 64 מגה? אם כן ,לא הגיוני לכרטיס מסך שלי יש 128 MB ובאמת בביוס כתוב AGP (עוד כמה דברים ) ואז 64 MB ויש אפשרות לשינוי. אז לשנות?

• 1 תגובה
    • 502 צפיות
  2. Started by bad-sector,

אני לא כל כך מבין ב OC, והייתי רוצה להמהיר תמחשב שלי (ס'תכלו במפרט) עכשיו ניסיתי ובביוס לא כתוב שום דבר על FSB או על מכפלות כתוב שם ככה : CPU Multiple משהו.... שהברירת מחדל היא X8 וזה קופץ באחדות עד ל X23. ועוד יש משהו מוזר כזה של CPU/PCI/עוד משהו ויש רצפים כאלה מוכנים של 100mhz/60mhz/33mhz 110mhz/73mhz/40mhz וכו' את כל הפרטים שתצטרכו יש במפרט, בבקשה תעזרו לי להבין איך עושים את זה? ועד כמה שהבנתי שהקירור של המעבדים המהירים - מעל 1.5 ג'יגה יש לו קירור מספיק ויש אופציה להמהיר מבלי להוסיף עוד קירור למעבד... עכשיו איך אני ממהיר ??? אודה על עזרתכם...

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. יש לי את הזכרונות הללו ואני פשוט רוצה לנסות OC אבל פעם אחרונה שניסיתי אז המחשב נפל והייתי צריך לאפס את הביוס. רציתי לדעת לאיזה OC אנשים הגיעו איתם ואז לפי זה אולי אני אנסה את שלי. אני יודע שהרעיון בדרך כלל הוא לנסות ולהגביר קצת קצת את ה - OC אבל הייתי רוצה לדעת בבגדול למה הם מסוגלים.

• 3 תגובות
    • 449 צפיות
  4. Started by BlackDiablo,

אני בOC ל3.0 מ2.66 וזה לא נותן לי לעלות יותר לא יודע למה המעלות דיי נורמליות ואין לי מושג אם זה אולי הזכרונות או שאני עושה משהו לא בסדר.... המעבד נמצא על 1.6V הזכרונות על 2.65 בתזמונים של 2.5-3-3-7 שזה הסטוק.... אולי התמונה הזאת תעזור: http://planet.nana.co.il/bdz/oc.JPG

• 11 תגובות
    • 694 צפיות
  5. היי חבר'ה, אני עכשיו מתכנן לעשות OC (לא משהו רציני מידי) למחשב החדש (מפרט תוכלו לראות בפרופיל), רציתי לשמוע כמה טיפים, דרכים מומלצים לעשות OC בצורה בטוחה ושתורגש במשחקים לפחות. האמת שעדיין לא יצא לי לנסות לעשות OC במחשב הזה, אבל כשניסיתי לפני בערך חודש לא הצלחתי לעשות משהו רציני, ומה שהכי גבוה ההצלחתי הוא אני חושב 3.6 או משהו כזה, וגם זה היה בצורה לא טובה מכיוון שלא הכל היה עולה בהפעלת המחשב, כמו דרייברים וכו'. אז חשוב לי לשמוע מכמה אנשים שאמת מבינים וטובים בנושא, מומץ שזה יהיה כם מישהו שיש לו מעבד זהה, שאני ידע לאיפה בערך אני יכול להגיע בOC. תודה רבה חברים!

• 6 תגובות
    • 887 צפיות
  6. Started by haim652,

אני לא בטוח עד כמה זה קשור לפורום הזה או לפורום אוברקלוקינג וקירור, אם זה לא שייך בבקשה תעבירו, תודה רבה. אז ככה קניתי את הכרטיס מסך HD4870x2 של Sapphire אתמול, ורציתי לדעת אם יש לו קירור, הכוונה הבנתי שאיאפשר להחליף לו את הקירור בגלל שיש לו שני צ'יפסטים, זה נכון שאיאפשר\שאין לו קירור אחר? כי אני אולי מתכנן OC, והכרטיס מסך אולי יגביל אותי בגלל הטמפ' שהוא מסוגל להגיעה.

• 4 תגובות
    • 530 צפיות
  7. מאורר 80ממ רגיל, אל תגידו לי ENERMAX על מהירות הכי נמוכה, לא צריך פוטנציומטר לא כלום סתם 0.15 אמפר פשוט.. להחליף את המאורר בספק כוח שלי (הוא מגרגר כמו חתול מיוחם) תודה. (עריכה: תיקנתי את הכותרת, המטרה שלי היתה לחפש מאורר שקט לא דווקא זול, עד 60 שקל זה נשמע לי סביר)

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by kawaii,

hello, i have an inno3d mx440...4ns mem chips that should give 500MHz stock speeds 270/400 i overclocked it to 310/480 is it good for this gfx? i tried it on auqamark , stock: 5136 overclocked : 5467 how is it?

• 1 תגובה
    • 660 צפיות
  9. אני שבוע הבא צריך לקנות מחשב אז לפני שאני קונה אני חייב לדעת כמה דברים אני רוצה לקנות מעבד e4300 ולעשות אוברקלוק ולהגיע איתו ל e6700 לא יותר מיזה כי זה מספיק לי 1}איזה מאוורר מומלץ לקנות שלא יתקצרו ימיו של המעבד בכלל {שמעתי שאפשר לעשות לו אוברקלוק אפילו עם הסטוק אבל אני מוכן להשקיע איזה 150 ש"ח על מאוורר טוב}איך המאוורר הזה?> ZALMAN CPU COOLER CNPS7000-ALCU FOR INTEL&AMD S462/478/754/939 2}האם עם הלוח הזה >GIGABYTE GA-965P-S3 אני יוכל להגיע איתו ל e6700 בלי בעיות במשך הזמן ?>יש גם את הלוח הזה GIGABYTE GA-965P-DS3 מה לקחת? 3}האם המארז ביחד עם הספק הזה מספיקים לאוברקלוק >COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN שא…

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by rosesr,

ואם לא למישהו יש הצעה טובה יותר

• 5 תגובות
    • 773 צפיות
  11. שלום לכם שלום למפרט שלי בצד התווספו: corsair 450VX Geforce 8800GT sonic sunbeam Tuniq כפי שבטח שמתם לב המעבד שלי pentium D 805 ישן,ברצוני להמהיר אותו על מנת שיסחוב עוד כמה זמן,אך אין סיבה להתפרע... ניסיתי לעבור קצת על המדריך באתר אך הפאשרויות בביוס לא מופיעות אצלי ולכן הייתי רוצה קצת עזרה -מה האפשרויות שאני צריך לשים לפני שאני בכלל עושה משהו? ומה הלאה....חשבתי לעשות oc ללא העלאת מתחים.... תודה

• 10 תגובות
    • 863 צפיות
  12. Started by tomix,

שלום, רציתי לדעת האם זה בסדר או האם יש בכלל צורך לשנות הגדרות זיכרון ? יש לי זיכרון של 2GB CORSAIR CL4 והוא עבד על 5-5-5-18 ושיניתי אותו ב-BIOS ל 4-4-4-12 השאלה האם זה בסדר והאם יש בזה בכלל צורך ? (אין לי ממש מושג מה ההבדל אמור להיות). ממתין לתשובה, אם מישהו מבין בזה.. תודה רבה

• 8 תגובות
    • 603 צפיות
  13. Started by Idan-h,

ממש בקרוב אני קונה ATi Radeon 9550 128BIT, וכמו שאתם רואים בחתימה המחשב שלי היה על OC באופן יציב בPrime95 למשך 7 שעות. הקטע שהשיפור היה רק בקידוד בשאר לא היה כ"כ שיפור. היציאה של המיקרופון לא פעלה לי ולכן הורדתי את הOC. הכרטיס מסך - GF4MX, לא השתפר בגלל הOC למעבד. אני יודע שגם הR9550 לא חזק במיוחד, אבל עדיין, המעבד שלי בסטוק עם DualDDR 333/266 [כרגע אני על 266 יחס 1:1 ו2-3-3-6, גם ככה בלי OC אני לא מרוויח הרבה מזה שהזכרון על 333], יחזיק את הכרטיס כמו שצריך או שהOC ל3.0 ישפר את התצוגה במקרה שהמחשב יציב לחלוטין? במילים אחרות, המעבד שלי בסטוק עם המערכת שציינתי לא מהווה צוואר בקבוק לכרטיס מסך? עריכה: דרך אגב ההבדל: בלי OC, 2400MHZ, עם DualDDR266, יחס 1:1, 2-3-3-6, פחות מהסטו…

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  14. המארז COMPUCASE CI-6A19 בא (מובנה) עם מאוורר 120 מ"מ, כאשר יש הכנה למאוורר 120 מ"מ נוסף בתחתית המארז. לצפייה במיקומי המאווררים - למטה מימין המיקום של המאוורר שצריך להוסיף. (אגב, זה המפרט בערך: AXP 2100 TBRED Winbond DDR 256MB 3200/400Mhz EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 Thermalright SK-7 + Vantec ThermoFlow 80MM COMPUCASE CI-6A19 BLACK HEC 300 ) יש לי מאוורר 80 מ"מ ג'נרי. האם הוא יספיק ? אם לא איזה מאוורר אתם ממליצים? עדיף (ביותר) שיהיה שקט... תודה.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. הצטרפתי לאחרונה לפורום בתור קורא- כל הכבוד לכם על המקצועיות והרצינות !!! בעקבות שיטוט בפורום זה התחלתי לחקור את מעמקי הביוס על מנת לבצע המהרה... כשאני נכנס להגדרות "מהירות המעבד" מוצגות לי 3 אפשרויות : 2200 (מהירות המעבד הנכונה) או "ידני" או 2990... רציתי לדעת אם בחירה במהירות 2990 תביא תשנה קונפיגורציה ומתח על מנת שהמעבד ירוץ בהמהירות זאת ומה מידת הסיכון בצעד שכזה. המערכת של בנויה סביב מאורר סטוק ועל פי הביוס הטמפרטורה שלה במנוחה כ35 מעלות. המפרט שלי: מעבד 2400 לוח: ASUS PT4533-C זכרון: 512 מגה במהירות 1066 (RDRAM) כרטיס מסך: TI4200 שבת שלום ותודה על התשובות אורן

• 1 תגובה
    • 396 צפיות
  16. Started by abc2007,

רציתי לדעת איך הלוח אם P55A-UD3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200 של חברת ג'גהבייט יחד עם מערכת קירור Freezer 7 Pro Rev.2 למעבד של אינטל i5 750 ל-OC קל-בינוני?

• 1 תגובה
    • 768 צפיות
  17. שלום....אני חדש פה בפורום והסתובבתי בין הדיונים בשביל ללמוד קצת (לא שעזר...). לאחרונה קניתי מחשב חדש שלפי דעתי הוא דיי טוב (תנו דעתכם): Pentium 4 3.0 GHZ HT 800FSB 1 MB Gigabyte Ga-8ipe-1000 pro G Geil pc 3200 400MHZ 512 dual ddr 2*256 PowerColor Radeon 9600XT 256 MB DDR WD 120 GB S-ATA 7200 RPM 8 MB CACHE ומארז של compucase דגם 6919 (ענק, מאוד מאוורר)..... אם תוכלו לומר לי אם המפרט של המחשב טוב או שיש מקום לשיפור... לפי התוכנה everest הטמפ' שלי הן ככה: מעבד- 38 במנוחה עד 45 במאמץ... לוח- 25 מעלות כרטיס מסך- 26 במנוחה עד 32-33 במאמץ... כונן קשיח- 33 מעלות... עכשיו רציתי לדעת אם הטמפ' הם נורמליות ואם אפשר לעשות איתן oc למעבד או לכרטיס מסך... ואם אפשר הסברים לגביי oc, תוכנו…

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by kinggil,

שלום, המעבד שלי 63+מעלות שאני משחק, חשבתי אם אני יהפוך את המאוורר של המעבד במקום שיזרוק על ההיסטינק אוויר שיזרוק הפוך החוצה. האם זה יעזור במשו? המאוור שלי TR2 Thermaltake סתם לא משהו. עריכה: יש לי גם מאוורר בדלת שגם זורק אוויר , אם אני יהפוך גם את הכיוון שלו שיזרוק מחוץ למארז זה באמת יעזור כל העסק הזה? אני שואל פשוט כי לא בא לי להתחיל לפרק.

• 12 תגובות
    • 851 צפיות
  19. Started by rony1880,

היי רציתי לדעת אם הקירור הזה שקט וטוב? http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/ocz_vendetta_cpu_cooler/1

• 2 תגובות
    • 741 צפיות
  20. Started by arkadur,

קניתי מארז של TT... עכשיו יש לו במסך של הטמפ' 2 שורות...(זה הדגם עם 4 ערוצים) הבנתי שהשורה השנייה היא הטמפ' הנוכחית לפי החיישן מה השורה הראשונה? ולמה אין לי תאורה במסך? ומה קובע הבורג? (הוא משנה את הטמפ' בשורה העליונה) ולמה הערוץ הרביעי לא משתנה (המאוורר עובד תמיד בMAX ) עכשיו שסיימתי את המודינג האחרון (תמונות בקרוב...) אני מתחיל לעבוד על המארז הזה... (XASER 3 SUPER TOWER..)

• 2 תגובות
    • 471 צפיות
  21. Started by Protoeus,

יש ברשותי כאמור FAN 80mm רק הבעיה היא שהוא לקוח מרכב ( כנראה שלא פרטי , אחרת המתח היה 12 V ... ) והוא פועל על מתח של 24 V .... אני יודע שאני יכול לחבר אותו רגיל למחשב רק שהוא לא יתן את ההספק המקסימלי .. אני יכול אולי לחבר נגד .... ? בטור \ מקביל ? אם אני מחבר בטור ההתנגדות עולה ..... המתח עולה .... אבל הזרם נחלש ... ואני לא אקבל את ה 2.2 W שהוא יכול לספק לי ... במקביל ... ההתנגדות השקולה תרד .. וכך גם המתח ... אני דיי מבולבל .. תודה מראש .

• 2 תגובות
    • 589 צפיות
  22. Started by yonni,

ברשותי מחשב מבוסס על פנטיום 2.4C עם קירור מקורי. לוח אם GIGABYTE 8IK1100 לפני כמה ימים ניקיתי את המחשב. לא פירקתי את ההיטסינק רק שחרתי קצת עברתי עם מברשת על המאורר כמו שתמיד אני עושה. כשהדלקתי אותו שמתי לב שהמחשב מרעיש יותר ממקודם. יש לציין שלפני הניקוי המעבד היה בOC מאוד קטן ל2.6 וכשהדלקתי אותו הוא חזר למהירות רגילה. כאילו הביוס התאפס. אני לא יודע לוודא את זה אבל לדעתי הרעש נובע מכך שהמאורר עובד על RPM גבוה יחסית (לא יורד מ 2400), וזאת למרות שהטמפטורות נמוכות (35 בidle). דבר חדש שלא היה לפני הניקוי. כי במצב מנוחה המאורר היה שקט יותר. האלה אם זה נובע ממשהו שעשיתי בניקוי אן ממשהו בביוס שאני צריך להגדיר שוב (למרות שעברתי על כל האפשרויות ולא ראיתי משהו רלוונטי) עזרתכם חשובה …

• 11 תגובות
    • 884 צפיות
  23. Started by go_go,

נתקלתי בתוכנה לשינוי תזמוני זכרונות לבעלי לוחות אם על בסיס INTEL 875/865 זאת תוכנת BETA וקיים ת'ראד אצל XTREMESYSTEMS בנושא. http://www.cpuid.org/download/Tw865.zip http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=43926

• 3 תגובות
    • 542 צפיות
  24. Started by go_go,

תראו איזה תוצאה http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=50356

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  25. Started by אמתי,

מעבד Intel Core 2 Quad Q6700 Box ¤2821 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6700 לוח אם GIGABYTE GA-X38-DQ6 ¤1379 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39380 כונן קשיח Western Digital WD3201ABYS 320GB ¤463 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3201ABYS זיכרון Corsair DDR3 2048MB (1024MBx2) 1600MHz CL7 ¤2668 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=TWIN3X2048-1600C7DHX כרטיס גרפי Inno3D nVIDIA GeForce 8800GTS 512MB PCIe ¤1753 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=88GTS-H5GTCDSX מארז ללא ספק Raidmax X-FORCE +23 CM FAN ¤492 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=726HB ספק כח ThermalTake ToughPower 450W ¤457 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=W01…

• 0 תגובות
    • 521 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.