אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברשותי מארז 6a19 ובו מספר גדול של חורי אוורור. לחורים העליונים היתה מחוברת כוס מפלסטיק שהוסרה בגלל חוסר תאימות לגוף הקירור של המעבד. שאלתי: מה הטעם בפילטר שיש בקדמת המארז כאשר באמצע יש כל כך הרבה חורי אוורור שדרכם יכול גם להיכנס אבק? לא עדיף לחסום את החורים הללו ולתת לאוויר להיכנס רק דרך הפילטר והמאוורר הקדמי? תמונה: תודה.
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
זו שאלה כללית שלא מצאתי לה תשובה חד משמעית. בהרבה מארזים (לא ג'נריים) יש פתחי אוורור בצד שמאל של המארז, בד"כ סט עגול של חרירים בשביל ה-CPU Duct וסט מלבני באיזור של כרטיס המסך. למה זה טוב בדיוק? זה באמת עוזר? אצלי במארז (6A19) הרגשתי קצת אוויר בורח מהפתחים האלה (אוויר שמגיע מהמאוורר הקדמי), ופשוט סתמתי אותם עם מסקינג טייפ. לא ראיתי שינויים בטמפרטורות (מעבד P4 2.4@2.6, כרטיס מסך radeon 9700pro). אולי במעבדים/כרטיסים חדשים (וחמים) יותר זה משפיע? מישהו ניסה פעם לשחק עם זה?
-
- 2 תגובות
- 594 צפיות
-
-
אוקי יש לי כמה שאלות חבר'ה. יש לי את הכרטיס X800GTO2 של רדאון. פתחתי אותו ל16 צינורות. עכשיו מפה אני תקוע, אין לי כלכך רקע של אוברקלוק,זו פעם ראשונה. מה אני אמור לעשות? איך בודקים כל הזמן טמפ', איזה תוכנה, לכמה אני אמור להגיע, כמה הטמפ' צריכה להיות כרגע במנוחה וכמה אסור שיגיע? תודה על העזרה.
-
- 1 תגובה
- 415 צפיות
-
-
פתחתי את הקירור - הרדיאטור סתום במעט לחלוטין באבק, הצינורות ירוקים מאצות, המיכל נראה כמו אקווריום... משהו חיובי - אין לכלוך בבלוק או בקירור של הכרטיס מסך. הציוד: קירור של DANGERDEN בהזמנה לפי מידה וכרטיס מסך יעודי של BFG GTX 260 OC עם קירור מים. השאלה המרכזית היא : איך מנקים את הצנרת והמיכל?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איך אני יודע אם פתחתי את הצינורות או לא? איפה כתוב את מספר הצינורות? תודה
-
- 4 תגובות
- 583 צפיות
-
-
אני קונה מחשב..מקיי אס פי אם זה משנה... ואני מתלבט בין GeForce 6200 128 up to 256 הtc... או ה 128 הרגיל.. עכשיו השאלה שלי היא אם אפשר להפוך אותו ל6600, שהבנתי שזה די בקלות, גם בגירסאת tc הtc יוצא יותר זול, ואני רוצה לדעת אם זה קשור לזה.. תודה מראש לעונים!
-
- 39 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום. הזמנתי כרטיס X1800GTO מנעה מחשבים. של חברת C3D עם קירור של ARCTIC COOLING. קראתי בפרומים של XS שניתן לפתוח את הצינורות לכרטיס ולהמהיר אותו ע"י צריבת ביוס של גרסת ה XL. הבעיה זה למצוא מדריך אשר יסביר איך לצרוב את הביוס נכון, ולמצוא את הביוס המתאים. אשמח אם מישהו יוכל לספק לינק למדריך כזה. כמו-כן אם מישהו יודע מה הזמנים של הזכרונות על הכרטיס של C3D אני אודה לו מאוד אם יגיד לי. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 505 צפיות
-
-
-
- 4 תגובות
- 505 צפיות
-
-
שלום קודם כל אני רוצה להגיד שעשיתי חיפוש וזה מצא הרבה דיונים(חלקם קשורים ישירות לנושא והרוב לא קשורים), אז מצטער עם הנושא חרוש פשוט מהדיונים שקראתי עדיין אין תשובה חד משמעית. אז ככה, חשבתי לפתוח את הצד של המארז ככה שכל הרכיבים בפנים יהיו חשופים. המחשב\מארז שלי הוא בשולחן מחשבי, ז"א בין 2 קירות עץ ופתח מאחורה ומקדימה כמובן. האם פתיחת הצד של המארז וחשיפתו לאוויר הפתוח תעזור לקירור המחשב ובכך ביצועי המחשב ישתפרו ?? הרבה פעמים המחשב שלי נתקע ונהיה איטי כתוצאה כנראה של התחממות.. בנוסף הייתי שמח לקבל תוכנה או משהו כזה שאומר את הטמפ' של המחשב.. (משהו פשוט ולא מסובך) תודה לעוזרים אסף
-
- 8 תגובות
- 639 צפיות
-
-
קראתי כמה מדריכם על זה שאפשר לפתוח את המכפלה למעבדי Athlon XP אבל עד כמה אפשר להגדיל את המכפלה? נגיד שיש לי מכפלה של 11 (Athlon Xp 1700) ואני פתחתי אותה עד כמה אני יוכול להגדיל אותה? כדי לפתוח אותה צרכים איזה ערכה מיוחדת כמו אלה שמוכרים באינטרנט?(אתם יודעים על מה אני מדבר...) נ.ב לא, אין לי את המעבד, אבל אני חושב לקנות.
-
יש לי AXP 1800+, אני רוצה לפתוח את המכפלה. יש לי ג'אמפרים על הלוח שאפשר לסדר איתם את המכפלה, אבל NICE-1 אמר לי שאני צריך לפתוח אותה קודם פיזית. איך פותחים בדיוק?
-
- 5 תגובות
- 631 צפיות
-
-
היי, יש לי בבית מחשב עם מעבד Sempron 2600+ (ליבת Througberd) ולוח Epox 8rda+ pro אני מעוניין לפתוח לו את המכפלה (מן הסתם לשם העלה מקסימלית של ה FSB). ניסיתי את "טריק החוט" (wire) וזה לא עבד. איך עוד אני יכול לפתוח את המכפלה (תוך כדי התעסקות מינימלית- הידע של באלקטרוניקה מצומצם יחסית). חיפשתי מידע אך לא מצאתי משהו אינפורמטיבי. ראיתי שיש פה הרבה אנשים שיש (או היה) להם מעבד כזה (כלומר ליבה זהה).... ואין חכם כבעל נסיון. תודה
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-
-
אני חושב לפתוח ת'מכפלה של המעבד שלי, מומלץ? המעבד הוא AMD1.1 עדיין עם הHiCool המעפן שקיבלתי איתו, אני מקווה מתי שהוא בחיים להגיע עם המעבד הזה ל1.33 ומעלה 8)
-
מחשב עם מעבד פנטיום 4 מסוג פרסקוט במהירות 2.8 ללא המהרה (מהירות טבעית) במארז סטנדרטי עם מאוורר בחזית ועוד אחד מאחור ועם יחידת קירור אינטלית סטנדרטית. בעת המרת קבצים מפורמט AVI לפורמט MPEG כהכנה ל-DVD המעבד עובד במלוא התפוקה למשך זמן רב מה שמעלה את חומו לסביבות 65 מעלות. האם פתיחת חלון צד במארז תשפר את מצב האיוורור שלו ? האם זה יוריד את החום בכמה מעלות כך שלא יתחמם כל כך לאורך זמן רב כל כך (המרת סרטים הרי יכולה לקחת שעות). תודה
-
- 2 תגובות
- 392 צפיות
-
-
יש לי מעבד ATHLON IIX3 440 ולוח MSI 785GTM-E45 שתומך בפתיחת הליבה. המעבד מסוג RANA ניסיתי לפתוח אך ללא הצלחה השאלה שלי האם בכלל ניתן לפתוח ליבה במעבד הזה?
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
השאלה בכותרת. שמעתי על האופציה הזאת עוד כשקניתי את המחשב אך לא ייחסתי לזה חשיבות אז. כרגע זה מעניין אותי קצת יותר, ולכן פניתי אלייכם 8) עשיתי חיפוש קצת באתר ולא מצאתי תשובה לשאלות שלי, האם לוח אם שלי תומך בכלל באופציה הזאת? המפרט שלי בצד. אשמח לקבל עזרה והסבר מפורט שלב אחרי שלב לגבי פתיחת ליבה רביעית. שיהיה לכולנו חג שמח ושנה אזרחית חדשה מצויינת!!
-
- 20 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
בעקבות כמה אנשים שראיתי שכתבו בפורומים שיש בעיות עם פתיחת ליבות בלוחות 785G הזולים, רציתי לשתף בניסיון המוצלח שלי כדי לעזור לכל המנסים בעתיד. מעבד: 550BE לוח: MA-785GM-US2H. BIOS: F4 (8/12/2009 [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שהנושא הזה נתחן בעבר בפורום אבל אף פעם לא הייתה תשובה מוחלטת בקשר לזה. אני כבר מילאתי את ה"בורות" שבין הגשרים בהצלחה אך אני לא יודע מאיפה להשיג את החומר המוליך הזה שנראה כמו לק. רציתי לעשות את זה כבר לפני המון זמן.......... תודה מראש :smoke:
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני יודע שעניין זה הוא עסק מסוכן למדי אבל אני רוצה לפתוח את המכפלה המזדרגגת של המעבד שלי. המפרט שלי הוא : AMD 2000XP (palomino)12.5 *133 לוח אם : GA-7VAX 512 333MHZ קירור מסיבי למעבד + 7 מאווררים למארז זה מה שרלבנטי לפי דעתי אני יודע שיש קומבינה על ידי קיצור שני רגליים במעבד.. השאלה היא האם אני יכול לעשות את זה בדרך פשוטה לדוגמא שמעתי שמישהו כאן עשה את זה עם עפרון......... אז יש רעיון?
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום לכולם, התחלתי בזמן האחרון ללמוד מעט על OC (הרוב דרך האתר הזה ועוד כמה בחו"ל) הצלחתי לעשות OC לכרטיס מסך שלי בקלות ובכיף.. הצלחתי גם לעשות OC קל למעבד שלי (ATHLON 64 3000 ווינצ'סטר הרמתי לו ל220 במקום 200 לליבה) אבל יש דברים שאני לא כל כך מבין וגם אחרי חפירות בפורום ובכלל באתר לא מצאתי תשובות.. אמרו לי כבר בעבר שאני לא מצליח לעבור את ה220 לליבה כי כנראה הזכרונות מגבילים אותי ושאני צריך להוריד להם תדר (איך לעזאזל עושים את זה??! חפרתי בביוס שלי ואין שום אופציה כזאת - לוח של GIGABYTE K8NF-9 ..) וגם אמרו לי לנסות לשנות תזמונים שלהם ..(שוב - איך ??! אין לי דבר דומה בביוס..) ושאלה נוספת - מה מגביל את המכפלה של המעסד שלי ל 9 ? המעבד עצמו או הלוח ? כי הבנתי שצריך לגשר בין החי…
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
אפשר לקבל לינק למדריך שמסביר בפרוטרוט איך ממהירים מעבד מסוג AXP 1900+ Palomino?
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
-
שלום לכולם מאחר ומה שמגביל אותי באובר קלוק שלי הוא שהמעבד נעול מכפלה, ברצוני לפתוח אותו או במילים אחרות לנסות לפתוח אותו. מכיוון שאני אוהב לקחת סיכונים אני ינסה זאת. שמעתי שבליבת barton במעבדי הamd אפשרי לפתוח את המכפלה. צריך לגרום ללוח לזהות את המעבד בתור מעבד MOBILE. אבל השאלה היא איך עושים את זה?!, מישהו שמע על זה ויכול לכוון אותי ולתת לי מדריכים?. עכשיו אם יש דרכים נוסופות אני ישמח לשמוע אליהם. המעבד הוא- amd 2600 + athlon xp (11.5 * 100 , ליבת barton הלוח - msi kt4av\ agp בתודה אלעד
-
- 0 תגובות
- 444 צפיות
-
-
שלום לכולם מאחר ומה שמגביל אותי באובר קלוק שלי הוא שהמעבד נעול מכפלה, ברצוני לפתוח אותו או במילים אחרות לנסות לפתוח אותו. מכיוון שאני אוהב לקחת סיכונים אני ינסה זאת. שמעתי שבליבת barton במעבדי הamd אפשרי לפתוח את המכפלה. צריך לגרום ללוח לזהות את המעבד בתור מעבד MOBILE. אבל השאלה היא איך עושים את זה?!, מישהו שמע על זה ויכול לכוון אותי ולתת לי מדריכים?. עכשיו אם יש דרכים נוסופות אני ישמח לשמוע אליהם. המעבד הוא- amd 2600 + athlon xp (11.5 * 100 , ליבת barton הלוח - msi kt4av\ agp תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 510 צפיות
-