עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני בזמן האחרון חושב על לעשות אוברקלוק אבל אני ממש פוחד להרוס תמעבד או להגיע לטמפרטורות לא רצויות. הסיבה השניה שאני חושש זה שקראתי לא פעם ולא פעמיים שאנשים נתקעו או שהחומרה שלהם נפגע כתוצאה מהאוברקלוק. כרגע המעבד שלי בסטוק והשאלות שלי הם: במה אוברקלוק ל-3000MHZ יתבטה לעומת 2400MHZ (מתי אני ירגיש את השינויי) אני יכול לעשות אוברקלוק בהיתחשב שיש לי זכרונות של CL5- KINGSTON 2048 800mhz (הם מתאימים ל-OC-השאלה מופנת למבינים בלבד) הטמפרטורות שלי בתוכנה core temp הם: core 0 36c core 1 : 39c core 2 : 32c core 3 : 37c הטמפרטורות טובות?? המערכת שלי כוללת גם: ASUS MAXIMUS FORMULA-עוד משהו שיכול אולי להגביל אותי (אפשרויות שונות למתחים וכו'-ביוס אולי יותר מסובח?? ???) …

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום! אז יש לי תכרטיס הזה ואני חושב שאני צריך ליקנות קירור,תגידו לי עם זה בסדר, הכרטיס במנוחה שאני בלי מזגן על 58 ובמאמץ 85,שאני עם מזגן מנוחה 53 מאמץ 81 אני חושב שזה מאוד חם ואני לא רוצה שהכרטיס יהרס לי כי אין לי כח לחזור ל KSP האלה עם צריך תגידו לי ואני יעדכן תקציב גם המארז שלי יחסית טוב nzxt tempest

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. טוב אז רשמית החורף הגיע איך יודעים זאת ??? טמפ' מעבד צונחת בהדרגתיות מ29C ל22C לכל מי שרוצה להשוות טמפ' ומעניין אותו על כמה טמפ' יושבים מחשבים עם חומרה דומה לשלו מוזמן לכתוב את סוג המעבד ולציין את הטמפ' שלו היום ומלפני חודש וכמובן סוג הקירור כולל מארז נתחיל עם שלי AMD 3200+ VENICE CORE ללא OC ירידה מ29C ל22C מאוורר סטוק של SPIRE מארז גנרי שעבר שידרוג לשני מאווררי 120 גנריים אחד בגג ואחד בדופן +מוד ל3 דרגות מהירות

• 37 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by liram21,

שלום לכולם, יש לי משהו כזה בלוח שמתי שהמחשב לא צורך הרבה אז הוא מוריד את הGHZ ל- 1.6 ... ואני עומד על 4.3GHZ בד"כ, וזה מעצבן כי מתי שהוא צריך לעלות ל-4.3 אז הוא נתקע עד שהוא עובר... וגם מציק לי שהוא קופץ ככה (קפיצות גבוהות מידי). איך אני מבטל את האפשרות הזו ? מדובר ב- Asus P8P67 .עם 2500K

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. שלום חברי הפורום היקרים המחשב שלי רץ כבר זמן רב על 3.2Ghz במעבדו, אבל קניתי כרטיס HD5850 זאת אומרת שיהיה לי קרוספייר בקרוב, וארצה להפחית את צוואר הבקבוק כמה שאפשר על ידי OC למעבד. המטרה שלי היא להגיע ל3.5Ghz, ואת זה ניתן לעשות ע"י העלאת באס לוח האם ל467Mhz, היום הוא רץ על 427Mhz, מדובר על לוח GA-EP45-DS3. כדי למצוא את ההגדרות הנכונות יש לשחק עם מתחי לוח האם, אבל לא משנה כמה העלתי את המתח, לא הצלחתי לייצב את המחשב ואחרי דקה בOCCT המחשב היה קורס (למרות שככל שהעלתי את המתח היציבות השתפרה במעט) אלו הן ההגדרות שיש לי כיום במחשב. מישהו יודע מה יהיו ההגדרות אותם אצטרך ליישם על לוח האם כדי לאפשר תדר שכזה? בנוסף לכך, מהו המקסימום מתח שאני יכול להחיל על הMCH/ICH? MB In…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by amit14,

שלום לכולם, אם אני מעוניין בקירור מאוורר צד שלישי למעבד ryzen 7 2700x, איך אני יודע מה מתאים ומספיק חזק? בהנחה שהtdp שלו הוא 105 W.. מה צריך לבדוק שהקירור מסוגל, מעבר לתושבת מתאימה? אשמח לדוגמא של מאוורר שנמכר בארץ(נתחיל מהאופציה הזולה ביותר שתעשה את העבודה אם לא מתוכנן oc) תודה מראש.

7. Started by Bug2000,

אני רוצה לצבוע את מארז מביפנים בצבע כזה שיזהר מבפנים כאשר אני מליק את הלדים ובקשר ללדים צריך לדים מיוחדים בשביל שהצבע יזהר ? אם כן אז מהו שמם ? תודה מראש !

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. שלום, כבר זמן רב שלא התעסקתי עם המחשב שלי, אז הגיע הזמן לעשות משהו. בעקבות הפסקת פרוייקט קירור המים לאקס בוקס עקב פטירתו בגלל הטמטום שלי נשארו לי חלקים ללוף שלם. אז החלטתי להוסיף לוף נפרד לרכטיס מסך שלי. כרגע בלוף גם המעבד וגם הכרטיס מסך יושבים על הרדיאטור הכפול של BLACK ICE GTX, והמעלות לא להיט, סביב ה 50 מעלות למעבד. זו המערכת הנוכחית: אז אלה החלקים: משאבה של DD 500L/H: פילפורט, כי אני לא סומך יותר על מיכלים: רדיאטור BLACK ICE PRO: וצנרת 1/4 של CLEARFLEX: חשוב לציין שהטמפ' של הכרטיס מסך פחות מעניינת אותי כי הוא ללא OC, והמעבד E6300 ב OC ל 3.4.

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by yoav9,

חשבתי על משהו, נכון שאסור להכניס מזגן לתוך המחשב, אבל מה עם אני בונה מין "מכלאה" מיוחדת שכול המארז נמצא בה ולידו אני שם מזגן... הרי לא אמורה להיכנס לחות כי זה כמו שיש מזגן בחדר.... וזה אמור לקרר בהרבה... אפשרי?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום וברכה! הרכבתי את הקירור שלי כמו שצריך, מדובר בקירור מדגםNoctua NH-U12P SE2 , ההרכב הייתה יחסית קשה אבל גברתי על הבעיה עכשיו הבעיה הגדולה היא הקושי הרב בלהרכיב את שתי המאוורים שיושבים על הגוף קירור קראתי את ההוראות ובנוסף חיפשתי בגוגל אך ללא הצלחה אם מישהוא חווה ניסיון עם קירור כזה או שיודע להרכיב את המאווררים ויוכל לעזור לי אני יודה לו מאוד תודה ושבת שלום

11. טוב הכותרת אומרת למה אני מתכוון......אני מקבל עם הארדיסק שלי 1930 ןאני רוצה לעבור את ה2000 איכשהו (הכוונה בPCMARK2002)....תודה....ואני יודע שזה ישמע טיפשי אבל בכל זאת למען הסר ספק....

• 35 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by yair_gobani,

טוב התחיל החורף {לפחות בצפון} ורציתי לדעת סתם איך הטמפ' שלכם כי שלי מצוייייינות. סלרון 1000. מנוחה. אני אוהב את החורף. יאיר

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. עריכה: מה קרה ללינק?

14. טוב דיי כתוב בכותרת מה שאני מחפש.. החיפוש החל שרציתי לקנות SCYTHE ULTRA KAZE 3000 RPM... הבעיה היא שאין את זה במלאי והיבואן אמר שהוא מסכים להביא רק אם תיהיה כמות הזמנות גדולה... איזה כיף :\ החיפוש המשיך בגוגל שבמקרה מצאתי איזה פוסט פה על עוד בחור שחיפש לפני איזה חצי שנה ואז נתנו לו ים המלצות... לדברים שהיו בארץ וכבר אין :\ אחרי חיפוש ממושך בחנויות (SKYPC TMS IQPC KSP PANDA IVORY) באינטרנט אנלא מצאתי מאוורר אחד שעונה לדרישות האלה :\ מה שחשוב לי זה מחיר שפוי (סביבות ה 50-60 שקל למאוורר לדעתי זה שפוי... אפשר קצת לחרוג), לחץ סטטי גבוה (STATIC PRESSURE... אני שם 2 מאווררים על HTS של המעבד) וCNF גבוה במיוחד.. כמו שרואים הULTRA KAZE 3000 עונה לכל הדרישות האלה אבל אין בארץ :\ בוש…

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by Eyal-Style,

כרגע המתח של הזכרונות במצב אוטומט זה עובד טוב ואני לא בטוח איזה מתח ידני לשים אז מהבחינה הזאת אני לא חושש. יש לי כמה שאלות: א - COMMAND RATE - T1 T2 או T3 ? מה כדאי לשים ? ברירת מחדל זה T2, שיניתי ל- T1 לפי מה שאומרים ברשת. מה זה T3 ומה הכי טוב ? מישהו התנסה בהאצה של הזכרונות מהדגם הספציפי הזה ? כל שאר ההגדרות על אוטומטי.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. שלום לכולם לפעמים אני מדליק את המחשב ופתאום נהיה ממש רעש חזק של טרקטר ואז אני צריך לדפוק במארז כמה פעמים בשביל שזה יפסק.. אבל כשזה לא קורא המארז שלי ממש שקט וכשזה קורא זה פתאום ממש רועש.. אני רוצה למכור את המחשב שלי ואני לא יכול למכור אותו בצורה הזאת ככה שזה קורא לעיטים קרובות... מה העניין?יש שם קירור של EVERCOOL

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by kinggil,

שלום, יש לי לוח מסריח GIGABYTE K8NPRO והצי'פסט 44 מעלות! שאני משחק בדרך כלל, המעבד 34 ככה. לצי'פסט יש מאוור כזה קטן. מה אפשר לעשות?

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by Tycoon,

מכיוון שרוב פירסומי היו בפורום זה אז אני אומר לכם שלום כאן עושה רושם שכל מה שאני כותב באתר הזה מצונזר נמחק או ננעל!!!!! נמאס לי מהמנהלים כאן והיחס המגעיל שאני ועוד אנשים מקבלים כאן(למעט מור ובני שאני מאד מעריך)חבורה של דיקטטורים שכל מה שאיכפת להם זה מעצמם מור תזכור את זה טוב (כי אני בטח אזכור את זה ) ולא תעוותו את הדברים אחר כך כמו שעשיתם לTHE BYTER או לCUPRA אני בין האוברקלוקרים הרצינים האחרונים שנשארו כאן וגם אני היום אומר שלום ועם יחס שכזה במקודם או במאוחר כולם יבינו אז להתראות חברים נ.ב פירסומים של הפרוייקטים החדשים שלי תמצאו במקומות אחרים בארץ ובעולם (שם לפחות יש יחס נורמלי למשתמשים) אני מניח שגם הודעה זאת תמצא את עצמה נמחקת או משהו כזה אז מי שהספיק להתראות

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by Doctor Ice,

שלום לחברי הפורום המעולה הזה !!!! אני יחסית חדש באתר הזה (מבחינת רישום לאתר ולא מבחינת הגלישה בו) ואני צריך לקבל השבוע מערכת קירור מים שקניתי מחברת DANGER DEN המערכת כוללת: משאבה של DD 12V-D4 בלוק מים למעבד DD TDX בלוק מים + פלטייה לכ. מסך שלי DD MAZE4GPU?80 WATT PELTIER צינורות: CLEARFLEX + DD UV BLUE?GREEN TUBING יש לי רדיאטור חימום של רכב GMC בגודל של 240 מ"מ (2 מאווררי 120 בצד אחד יושבים עליו) והרדיאטור הוא מאלומיניום . 1. האם הרדיאטור - שעשוי אלומיניום הורס את כל מערכת המים שלי או שזה בסדר ? 2. מאיפה אפשר להשיג נוזל קירור למערכת שלי - תקציב של עד 100 ש"ח 3. אשמח אם מישהו שמבין יציע לי עזרה פיזית בהרכבה של המערכת אם יש לכם עצות לגבי התקנה / מיקום /…

• 40 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. איזה מאורר מעבד איכותי עם גוף קירור טוב שיתאים ל E8400 במחיר של עד 170 שקל כדאי לי לקנות ? ואם אתם יודעים חנות שתמכור כזה באזור עכו-נהריה-קריות תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. היי כולם, יש לי מארז ישן שאני מעוניין להחליף להתחלה חשוב לציין שאני מחפש להרכיב מארז מאוד מאוד שקט אבל כמובן שיקרר ממש טוב את כל התוכן בפנים. עכשיו אני מתלבט בין ANTEC P7 ל- P8. ספק כח גם מתכוון להחליף יש לי אחד ישן מאוד ורוצה לרכוש Corsair 750W 80+ Platinum HX750 להבנתי זה ספק מאוד טוב ושקט. אם יש לכם המלצות למארזים וספקים טובים ושקטים במיוחד אשמח לשמוע לעוד דעות. לגבי לוח-אם יש לי של GA-F2A88X-UP4 GIGABYTE ומאבד AMD A10-7800 עם מאוורר גנרי שקיבלתי איתו בחבילה אם יש לכם הצעות אחרות לקירור המעבד לדוגמא קירור מים או קירור ממש סופר שקט וטוב כמובן גם אשמח להצעות בנוסף יש לי כרטיס מסך AMD RADEON R9 …

22. Started by booli123,

אני מחפש מאוורר 120mm עד 50 שקל לא איכפת לי מרעש איך אני יודע שאני בוחר מאוורר איכותי? ומה עושה אותו איכותי?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. חברים אני כרגע על 2600 מגה הארץ, 10x260, על 1.55 מתח והמחשב יציב כמו טנק, המכפלה HTT על 3 עכשיו הבנתי שהמתח הזה הוא גבוהה.. וכי אנשים מגיעים ל2700 מגה הארץ במתח זה. לאחר שאני מעלה את הOC ל10x270 הווינדוס מקבל מסך כחול בטעינה והמחשב לא עולה מה לדעתכם הבעיה ?

• 32 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by m.k,

צירפתי תמונה מ- RivaTuner. זה ה- Defaults. על איזה מהירות ליבה וזכרון אתם ממליצים לי? יש לי קירור סטוק ואין לי חיישן על הכרטיס כך שאני לא יודע מה המעלות בדיוק. תודה [attachment deleted by admin]

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by IntoXicaTeD,

שלום. אני דיי חובבן האמת, לא מזמן קניתי מחשב חדש וראיתי המון דברים מדהימים שאפשר לעשות עם המארז ובתוכו. התחלתי לחפש מאמרים ותמונות על מודינג וראיתי המון דברים שאותי לפחות, מדהימים. כהתחלה עשיתי חור בצד המארז שלי והוספתי מאוורר יחסית גדול וזה נראה ממש טוב אבל אני עדיין רוצה להגיע לביצועים יותר יפים. אני יודע שזה לא יבוא לי בצ'יק או שזה לא כל כך קל אבל אני מוכן לנסות. אני מחפש כמה דברים : 1) מארז טוב וגדול שאני יוכל לבצע בו את כל המודינג הדרוש. 2) מישהו ממרכז ת"א שרוצה לבצע את המודינג הזה איתי ולעזור לי. אשמח אם יהיה מישהו כזה למרות שאני בספק אבל לפחות אני שואל. אפשר ליצור איתי קשר באי מייל : pain_n_hurt@yahoo.com או באיי סי קיו : 126280801 בתודה, IntoXicaTed.

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.