עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by wallace,

אחרי כמה שנים שלא עסקתי בתחום התחשק לי להמהיר קצת את המעבד (מי לא רוצה עוד ביצועים בחינם?). חיטטתי קצת ברשת וקראתי על דברים שהשתנו. בסוף החלטתי לבסס את האוברקלוק על ערכים שמישהו פרסם ברשת ועבדו לו על לוח דומה לשלי עם אותו מעבד. לבסוף עשיתי מעט שינויים משלי ונתתי לו לרוץ. המחשב יציב על תדר מעבד 3.6Ghz, אך ב-IntelBurnTest הוא מחזיר שגיאות במבחן High לאחר 5-6 מבחנים. המחשב לא קרס לי בינתיים (כמה שעות של עבודה שוטפת, ללא מאמץ מיוחד) אבל הכישלון במבחן בטח מעיד על משהו שעלול להשתבש במהלך משימות תובעניות. MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) Robust Graphics Booster ...............: Fast CPU Clock Ratio ..........................: 9 Fine CPU Clock Ratio.....................:.0…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by T3,

אז ככה היה לי OC קבוע למעבד Core 2 Quad Q9550 ה OC היה למהירות של 3.4Ghz יש לי קירור Thermalright Ultra 120 Xtreme + מאוור S-FLEX 1600RPM וזה המעלות מצוינות !! לא עובר את ה 63 מעלות במאמץ אני כול כמה זמן סתם בודק מעלות ונכנס ל CPU-Z פתאום אני קולט שרשום לי 2.83 במקום 3.4 אני נכנס לביוס ושאני נכנס ל tweaks רשום לי באדום שהיה קריסה או משהו ( אחרי זה אני לוחץ ENTER וההודעה נעלמת ואני רואה רשום 3.4Ghz) אחרי זה אני עושה save&exit ואז המחשב מפעיל את עצמו ונכבה ועולה שוב אני נכנס לוינדוס ורואה שוב 2.83 ... שככתי לציין שה OC הזה היה יציב כבר מעל שנה. נ.ב ה OC נעשה ע"י החברה שקניתי ממנה ( TMS ) מצטער על החפירה אבל זה ממש חשוב לי תודה רבה לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. קניתי השבוע כיד שניה (אין אחריות פה הדגש..) Q6600 את המפרט כולו אפשר למצוא בצד ימין.. כרגע בלי אובר קלוק מעוניין לעשות במידה והטמפרטורות כרגע מתאימות, מורכב על המעבד V1 ככה שאני מעריך שאני יכול להשיג תוצאה יפה הבעיה שאני לא רוצה להסתכן ולא יודע כל כך מה לעשות מצאתי כל מיני סרטונים ביוטיוב שמראים איך עושים פשוט לשנות בדיוק את מה שמשנים שם וזה יהיה בסדר גם אצלי? סרטון לדוגמא http://www.youtube.com/watch?v=fYg4bIWMa9g לינק לבדיקת מאמץ שעשיתי http://up49.siz.co.il/up2/gwmrjyin2krl.jpg תודה

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by Doctor Ice,

שלום לחברי הפורום המעולה הזה !!!! אני יחסית חדש באתר הזה (מבחינת רישום לאתר ולא מבחינת הגלישה בו) ואני צריך לקבל השבוע מערכת קירור מים שקניתי מחברת DANGER DEN המערכת כוללת: משאבה של DD 12V-D4 בלוק מים למעבד DD TDX בלוק מים + פלטייה לכ. מסך שלי DD MAZE4GPU?80 WATT PELTIER צינורות: CLEARFLEX + DD UV BLUE?GREEN TUBING יש לי רדיאטור חימום של רכב GMC בגודל של 240 מ"מ (2 מאווררי 120 בצד אחד יושבים עליו) והרדיאטור הוא מאלומיניום . 1. האם הרדיאטור - שעשוי אלומיניום הורס את כל מערכת המים שלי או שזה בסדר ? 2. מאיפה אפשר להשיג נוזל קירור למערכת שלי - תקציב של עד 100 ש"ח 3. אשמח אם מישהו שמבין יציע לי עזרה פיזית בהרכבה של המערכת אם יש לכם עצות לגבי התקנה / מיקום /…

• 40 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by nahum8,

חבר'ה, השאלה בכותרת. כרגע במאמץ מלא עם PRIME95 אני עומד על ~72 מעלות למעבד, ולליבות בין 80-92 מעלות. מוגזם מאוד הייתי אומר. קרור MUGEN II בכל אופן, נתונים מרשימים נכון לעכשיו. 4.2GHZ למעבד על 1.4V~

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by TheDiesel,

יש לי לוח אם ASUS H81M-E המלצות בבקשה

7. הי בזמן האחרון אני מתעניין (מאוד) ב- OC, לגבי הכרטיס מסך יש באתר הדרכה לגבי כל העסק, וזה ממש עזר לי . אבל בקשר למעבד, אני לא יודע ולא מצאתי שום הדרכה לאיך לעשות. מה שאני כן יודע, זה שאפשר לעשות OC נאה בלי להוסיף קירור, ככה לפחות אומרים. עכשיו השאלה שלי היא איך?

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by hagay21,

יש לי אופטרון 170 כפול ליבות תושבת 939 אני כרגע באובר קלוק על 2.8 יציב במתח 1.568 (בוינדוס) (בביוס 1.6065) טמפ מעבד 32 במנוחה 50 במאמץ pwmic הוא 55 מעלות וגשר צפוני 45 השאלה שלי היא כזו אני מרכיב קרור מים על המעבד וכרטיס המסך....................... כמה מתח זה יותר מידי (ראיתי אנשים עם קלוק על מתח מעבד 1.9) מה הטמפ הסבירה ל גשר צפוני וכמה חשוב לקרר אותו בשביל תהליך הoc אני על מכפלה 10 fsb הוא 280 יחס זיכרון 1:1 זכרונות של g.skill 4800 tccd תזמונים 2.5-4-4-8 ב ddr 600 לוח dfi lan nf4 ultra d

• 41 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. אם אין על המעבד משחה טרמית כדיי לשים או חובה לשים? משפיע על המעלות של המעבד?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by benyben,

שלום. כחלק מבדיקות אחרונות, אני עומד הלילה להריץ את ה 2600K (שרץ כרגע על OC של 4.6 - ללא שינויים נוספים כלשהם) על פריים95. אני הדיוט, וחדש בתחום - לתשומת לב העונים (: השאלה היחידה שלי בבואי להריץ את המבחן היא - מי אמור לפקח על המערכת בזמן שאני יושן ??? שאלה נוספת - איך אי-יציבות באה לידי ביטוי? האם התוכנה עצמה תציג איזושהי הודעה??? או שמא אתעורר בעודי עולה באש? תודה

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. שלום לכולם לפעמים אני מדליק את המחשב ופתאום נהיה ממש רעש חזק של טרקטר ואז אני צריך לדפוק במארז כמה פעמים בשביל שזה יפסק.. אבל כשזה לא קורא המארז שלי ממש שקט וכשזה קורא זה פתאום ממש רועש.. אני רוצה למכור את המחשב שלי ואני לא יכול למכור אותו בצורה הזאת ככה שזה קורא לעיטים קרובות... מה העניין?יש שם קירור של EVERCOOL

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. האם התוכנה לא עובדת אצלי בגלל שיש לי WIN 10 64BIT והיא לא תואמת ?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by AvivSegal,

מאז העדכון שעשיתי, המערכת מסרבת לעלות ומתקבלת הודעה CPU FAN ERROR אני כן יכול להיכנס לממשק של ה BIOS וראיתי שמבחינת הביוס מהירות סיבוב של 525RPM זו בעיה. מדובר בקירור יחסית טוב, שכחתי כרגע את השם, הטמפ' בסדר לדעתי כך שהחלטתי להגדיר בביוס IGNORE CPU FAN SPEED, ועכשיו המערכת עולה והכל בסדר גמור. לשאלתי: איך אני מגדיר לו שיציג הודעת אזהרה רק מתחת ל 500RPM? כמובן רעיונות אחרים גם יתקבלו בברכה, ה IGNORE מבחינתי זה זמני, לא? תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. היי בדקתי את הטמפרטורה של המעבד שלי, והיא נראית לי די גבוהה... בדקתי בכמה תוכנות כדי לוודא SpeedFan: טמפ' 60~ במנוחה, 75-80 במאמץ HWMonitor: טמפ' 70~ במנוחה, 85-90 במאמץ RealTemp: כמו HWMonitor, טמפ' 70~ במנוחה, 85-90 במאמץ *זו פחות או יותר הטמפרטורה ב-2 הליבות. אלה טמפרטורות תקינות למעבד הזה? ומה הסיבה להפרש בין SpeedFan ל-2 האחרות?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by amit14,

שלום לכולם, אם אני מעוניין בקירור מאוורר צד שלישי למעבד ryzen 7 2700x, איך אני יודע מה מתאים ומספיק חזק? בהנחה שהtdp שלו הוא 105 W.. מה צריך לבדוק שהקירור מסוגל, מעבר לתושבת מתאימה? אשמח לדוגמא של מאוורר שנמכר בארץ(נתחיל מהאופציה הזולה ביותר שתעשה את העבודה אם לא מתוכנן oc) תודה מראש.

16. Started by Idanp,

סתם עיניין אותי לדעת כמה אתם מקבלים, אז תיהיו ילדים טובים ושימו תוצאות ------------------------------------------------------------------------------- OMRIJ- Radeon X850XT 580\1240 - 29812 idanp- Radeon X800XL 470\1210 - 29119 SubX- Radeon X800GT 600\1110 - 26511 Fire15- Geforce 6600GT 625\1330- 24875

• 30 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. שעון מעבד 205@175 שעון זכרון 196@166 Inno3d GEforce 2MX 400 32MB כל פעם העלתי 3dmark 2001 second edition וזה עלה מההתחלתי 2720 ל 3280 שיחקתי אותה לא? ורואים הבדל!

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by MiniMizer,

לאחר קריאה מעמיקה נוספת של ביקורת המאוררים השקטים ולאחר חיפוש ממושך ברשת חנויות המחשבים בישראל, לא עלה בידי למצוא את המאורר הנ"ל (שעפ"י הביקורת הוא הטוב ביותר). חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי כלום :'( אפילו באתר של זיגזג, שסיפקו אותו לביקורת הוא לא נמצא! אנא, עזרו לי :-[

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. איזה מאורר מעבד איכותי עם גוף קירור טוב שיתאים ל E8400 במחיר של עד 170 שקל כדאי לי לקנות ? ואם אתם יודעים חנות שתמכור כזה באזור עכו-נהריה-קריות תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. חבר שלי אמר לי שהוא שם סיליקון רגיל על על כל החלקים במחשב (אני לא צריך לפרט) במקום משחה\דבק טרמי אני צחקתי עליו, והוא אמר לי שאני יכול לבוא ולבדוק טמפרטורות ובאמת הטמפרטורה של המעבד הייתה 55 מעלות במנוחה, הכרטיס מסך לא היה חם כלכך (AMD 1600) קרור רגיל ב 70 שח האם הסיליקון באמת יכול להחליף לי את הדבק טרמי? האם זה מסוכן? כי קשה לי להסיג דבק טרמי (ואני לא רוצה ליקנות) משחה טרמית יש לי הרבה השאלה אם הוא יכול להחליף את הדבק טרמי

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. אני בזמן האחרון חושב על לעשות אוברקלוק אבל אני ממש פוחד להרוס תמעבד או להגיע לטמפרטורות לא רצויות. הסיבה השניה שאני חושש זה שקראתי לא פעם ולא פעמיים שאנשים נתקעו או שהחומרה שלהם נפגע כתוצאה מהאוברקלוק. כרגע המעבד שלי בסטוק והשאלות שלי הם: במה אוברקלוק ל-3000MHZ יתבטה לעומת 2400MHZ (מתי אני ירגיש את השינויי) אני יכול לעשות אוברקלוק בהיתחשב שיש לי זכרונות של CL5- KINGSTON 2048 800mhz (הם מתאימים ל-OC-השאלה מופנת למבינים בלבד) הטמפרטורות שלי בתוכנה core temp הם: core 0 36c core 1 : 39c core 2 : 32c core 3 : 37c הטמפרטורות טובות?? המערכת שלי כוללת גם: ASUS MAXIMUS FORMULA-עוד משהו שיכול אולי להגביל אותי (אפשרויות שונות למתחים וכו'-ביוס אולי יותר מסובח?? ???) …

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. בחיים אל תתעסקו עם מאורר שהוא פועל ! רציתי להעביר את הגריל של הtt מהסמארט פאן לג'נרי שיש לי מקדימה, (שם רואים אותו יותר). העברתי אותו בזמן שהמחשב פועל כי לא היה לי כוח לסגור את הכל, אני מפרק את הסמארט פאן שהיה על 4100 סלד.. בוםםםם!!! בתוך הזרת, ישבתי מבואס על המיטה למשך 5 דקות ושוב חזרתי לעבוד, סבבה אני כבר מחבר מחדש את הסמארט פאן בלי הגריל ועובר לג'נרי שיושב בכלוב 5.25" (מחוזק עם אזיקונים). אני כבר מסיים להרכיב והכל נשאר רק אזיקון אחד אחרון לחבר.. בוםםםםםםםםםםםםםם בתוך הבוהן !!! התחיל לרדת לי דם ... קיצר הלכתי לשטוף במים חזרתי והכל, ואז שמתי לב שלא רואים את הגריל כל כך מקדימה והיה עדיף שהיה נשאר בכלל מאחורה! ( קיצר סגרתי תמחשב חיברתי הכל כמו שהיה.. עכשיו אני עם …

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. קודם כל כל הכבוד ל-Tycoon על השיא החדש של 3000MHz@4564MHz ואני מניח שגם לאליאור... אמנם כבר סיפרתם על הפרוייקט בת'רד הזה, אבל קפצתם לשיא ממש מדהים עכשיו! יש לי גם שאלה: הA-DATA עבד לך 1:1 ביותר מ300 ?? גם המתח (כפי שמופיע בCPU-Z) ממש נמוך - 1.552V! סחתיין! הOC המדהים: לחץ כאן

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. אהלן, אני גולש מהמחשב של אחי, ויש לי שאלה. כמה זמן הסוללה של הלוח אם צריכה להיות בחוץ בשביל שה-CMOS יתאפס? היו לי בעיות עם האוברקלוק, ה-FSB לא היה מוכן לעלות מעל 266MHz למרות שהמעבד והלוח שניהם יכלו יותר מאז שעדכנתי ל-F14 את הביוס, ואמרו לי ב-XS ששווה לנסות לאפס את ה-CMOS על ידי הוצאת הסוללה. השאלה היא כמה זמן היא צריכה להיות בחוץ בשביל שהוא יתאפס?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. אני לא עושה OC אבל יש לי חמישה דיסקים קשיחים במארז, מעבד i7 4770K וכרטיס מסך רדאון HD 7850. האם יש צורך במאווררים נוספים מעבר לשניים שמגיעים עם המארז? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.