עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני חושב לקנות את הקירור, נכון לעכשיו אני עם מובייל אקספי עם אוברקלוק של 500 מגהרץ ומתח של 1.75 עם טמפרטורה של 55 במאמץ, וזה על 4000 סיבובים בדקה עם וולקנו 12 ואני מרוצה ממנו. יש למשהו מעבד כמו שלי ואת הטייפון שיפרסם, וסתם מעניין אותי מה התועלת שלו אצליכם.

• 4 תגובות
    • 589 צפיות
  2. יש לי מעבד פנטיום 3 800 סוקט PGA על לוח ASUS -CUV4X עם 786 MB זיכרון . יש מאוורר על המעבד, שתיים במארז(חוץ מהכרטיס מסך והספק כוח) ושאני בודק את הטמפרטורה במצב מנוחה(לא בוינדוס)ב -BIOS אז המעבד עובד במנוחה על 41~45 צלציוס. והלוח אם קר לדעתי 27~30 מעלות במנוחה. ובדקתי שהמאוורר שעל המעבד תקין ולא עושה רעשים. אז האם הטמפרטורה הזאת נורמאלית? ואם לא אז תגידו לי בבקשה על כמה מעלות מעבד כזה צריך להיות במצב מנוחה. תודה לעוזרים. אלדד

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  3. אני עשיתי OC למחשב שלי http://www.pictor.co.il/sty/PicStorage/42758/1632313.JPG ותראו את כל הפרטים שם והעלתי תמתח למה שרשום שם... אני לא יודע אם זה מספיק ורק שתדעו יש לי את ה 2500 AQXEA

• 1 תגובה
    • 485 צפיות
  4. Started by MoRtZkInG,

קניתי אתמול את הSF2 הראשון שלי (מזל"ט עצמי לי ) חיברתי אותו מתחת לספק, חיברתי את הבורר שלו לחור שעשיתי במפרץ 3.5'' (כמובן אחרי שהארכתי לו את הכבלים כי מה שמגיע לא בדיוק ארוך מספיק....) והפעלתי. איזה רעש..... אני לא מצליח לעבוד איתו על מעל 2500 סלד בלי להשתגע (חיברתי גם דלתא 92 ממ בקדימה של המארז דרך מפסק 3 מצבים..) אני לא יודע אם במהירות כזאת הואר שווה משהו :-/ דבר שני, הוצאתי כבר את המאוורר 80ממ הגנרי שקיבלתי עם המארז והחלטתי לבדוק מי האבא והאמא שלו ומי הוא בכלל... אז ככה מאוורר 80ממ של tricod (שזאת חברת בת של CODEGEN שהמארז שלי והספק שלי הם שלה.... כמה מפתיע), דגם spdm8025s . בגוגל כמעט ולא מצאתי כלום על הנתונים של המאוורר חוץ מהתמונה המצורפת (גם באתר של CODEGEN…

• 9 תגובות
    • 751 צפיות
  5. Started by sxs,

יש לי Antec SX1030B עם 4 מאווררי 80mm בתוכו. אני רוצה לדעת האם אני ירגיש הבדל ברעש אם אני יחליף את המאוורר שעל המעבד(Spire) באיזה משהו בומבסטי של 7000RPM?

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות
  6. Started by Farmalot,

אהלן או במילים אחרות: אני מעלה את ה FSB, איתו עולה ה CPU, והזכרונות. מה הHT עושה? (אצלי זה נקרא LDT Ferq). תודה.

• 4 תגובות
    • 651 צפיות
  7. Started by mokisho,

יש לי שאלה שעדיין הדעות חלוקות עליה כמה שחפשתי בפורום לא מצאתי תשובה ברגע שאומרים לא ממומלץ לעבור את הטמ"פ 61 מעלות למעבד קורנו למה מתקוונים למעבד או לליבה אז כמה מותר למעבד וכמה מותר לליבה מבחינת טמפרטורה ומה לא ממומלץ לעבור כאשר עושים O.C תודה

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  8. יש למאוורר הזה שני בקרי מהירות אחד בכונן הפלופי ואחד בא כסלוט. יש לכל אחד מהם תפקיד שונה? או שהחברה עשתה ככה שזה יהיה נוח לחלק מהאנשים שמעדיפים דרך הפלופי ולחלק דרך הסלוט{PCI SLOT}? תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 541 צפיות
  9. יש לי מארז פשוט עם מעבד שפועל ללא אוברקלוק יש שני מאווררים עיקריים אחד בגג שמוציא אויר ואחד בחלק האחורי שמכניס אויר הוספתי עוד מאוורר אחד בקדמת המארז שמכניס אויר והפכתי את המאוורר בחלק האחורי שיוציא אויר ושמתי לב שלא רק שהטמפרטורה לא ירדה... היא עלתה(!) עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי ששני המאוורים מקדימה ומאחורה יכניסו אויר ושיצא מהגג או להשאיר ככה?

• 7 תגובות
    • 620 צפיות
  10. Started by KoM,

כשהתקנתי את הסלרי שלי כמו שאולי ראתם כבר הרכבתי עליו וולקנו 7 חדש, והתפלאתי, התפלאתי מאד... לא רק שהבסיס שלו היה מחוספס ונוראי והיה צורך בלאפינג לא קטן כדי להביא אותו לצורה נורמאלית, לא רק שהקליפס שלו נוקשה מאד ונוראי, כל הרעיון של הוולקנו, המהירות המשתנה של המאורר לא נראית כעובדת, ובואו אני אסביר מעט... המאורר אמור לנוע בין 300 סיבובים לשנייה ובמקרים קיצוניים להגיע ל-5500 סיבובים לשנייה, אצלי כמצופה מהסלרון הקריר המאורר היה קבוע על 300 סיבובים לשנייה גם ברגעי המאמץ הקשים, אבל כל זה לא מנע מהמאורר להוציא רעש נוראי וחזק, רעש רקע שאי אפשר לסבול, וזה עוד שהוא לא עובד ב-5000 הסיבובים המקסימום שלו, וזה רק גרם לי בחילה לחשוב איזה רעש הוא יוציא אז... מיד כיביתי את המחשב העפתי…

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by zam,

שלום לכולם. אז כמו שהסברתי אני ממש מיואש. האוברקלוק לא ממש מצליח לי ואני מבקש אם מישהו יכול ללוות אותי לאורך כל הדרך, החל מהתוכנות המתאימות וכלה במתחים. אני אשמח אם מישהו ייענה כי אני לא מצליח להבין את המדריך באתר. המפרט שלי בצד מעודכן, ובכל מקרה מדובר במעבד E6750 על לוח GA-P35-DS4 ו-2GB על 800Mhz. גם דרך הביוס ניתן לבצע את ההמהרה. אני משתמש למטרת האוברקלוק עם התוכנה EasyTune5. הנתונים המופיעים בתצלומי התוכנות הם נתונים של המהרה לא מוצלחת. אם יש עוד תוכנות שאני צריך או עדיפות לתוכנה כזו או אחרת, אני אשמח לדעת. ותודה מראש למי שיהיה מוכן לעזור.

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אני שואל כי אני מנסה לבנות לו מצב אוטומטי - במאמץ, כשמעבד על 65 מעלות (ב-CoreTemp 0.94), המאוורר יעלה ל-100%, וכשהוא מתחת לזה, המאוורר יהיה ב-20% (ואז אני אצליח לישון בלי שהוא יחפור במוח), מישהו יודע?

13. Started by T-man,

יש אפשרות להשתמש בקירור אוויר בנוסף לקירור מים? (ששניהם יפעלו על אותו מחשב)

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  14. בחודש האחרון צצות המון חדשות על קירור גז... הבעיה שלי עם קירור כזה זה שכן, זה מגניב והכל והאמת היא לא הייתי מתנגד לקבל אחד כמתנת יום הולדת - אבל כל הקירור גז הוא מערכת אחת מוכנה וקפיטליסטית להחריד אני רוצה שננסה בתראד פה לחשוב על מערכת קירור גז HOME MADE. אישית, אני לא חושב שאני למשל כרגע אכין מערכת כזו, אבל לבנות בתיאוריה אחת זה בהחלט פרוייקט מרתק. האם ניתן אולי להתחיל בלקחת חלקים מהמקרר? אולי תרשימים טכניים של המערכות לקירור גז וניתוחם יעזור.

• 32 תגובות
    • 3.1k צפיות
  15. שלוםף קניתי קירור לצ'יפסט שלי (NF2) ומתחת לגוף הקירור יש מדבקה כזאת.. אז השאלה שלי היא אם למרוח ARCTIC SILVER 5 בין הגוף קירור לצ'יפסט או לא...? תודה רבה רבה רבה מראש, ניר.

• 10 תגובות
    • 719 צפיות
  16. אוקי צירפתי תמונה של המצב הקיים עכשיו השאלה שלי מתחלקת לשני חלקים 1. מה התזמונים הנחשבים טובים לNF2 (עד עכשיו ירדתי לאט לאט... ובדקתי עם PRIME) ? (ראיתי הרבה על מה מומלץ ל NF4 אבל לא מצאתי הרבה מידע על NF2) האם אתם חושבים שאפשר יותר טוב מבחינת MHZ ? (אני שואף ל 220 ככה) הזיכרון הוא TwinMOS Speed Premium PC3200 Review - AA4T 2. מתח לליבה ... אני ממש אבוד כאן ... אני לא יודע כמה להתאים ביחס למהירות... למישהו יש איזה נוסחא ? כי אני פשוט מנסה כל הזמן ונראה לי שאני נותן מתחים נמוכים מדי כי ה PRIME כל הזמן מפיל אותי ... בקיצור נמרץ, הבנתי שאני יכול לשבת בשקט ככה על 2400MHZ... מה נדרש מבחינת מתח ? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 457 צפיות
  17. Started by ביצה,

בטעות נתתי בעיטה פיצית למחשב ופתאום הטמפ' קפצו באיזה 10 מעלות והמחשב התחיל לתת אזהרות(יש לי תוכנה) פתחתי את המארז ולפי מה שראתי בעין כל המאווררים עובדים, מה יכול להיות כבר ממכה כ"כ קטנה? למשהו יש מושג?

• 2 תגובות
    • 575 צפיות
  18. Started by SD Project,

יש לי ספק ג'נרי, הוא נותן למעבד מתח בין 1.3 ל1.45 ויש תמיד עליות וירידות... האם אפשר באמצעות רכיב אלקטרוני לשמור על זרם קבוע ?! או אפילו להגדילו ?! בעקרון זה למטרת OC ולמטרת חסכון בכסף אני ישמח לתגובות ממבינים, תודה ...

• 2 תגובות
    • 461 צפיות
  19. שלום לכולם. ברשותי כרטיס מסך של ASUS, 8800 GTS עם 320 זיכרון. הכרטיס באוברקלוק של core 600, mem 900, דרך ati tools. תחילה קיבלתי טמפרטורות איידל (בלי פעילות) די גבוהות, סביב ה65, וכשמשחקים עובדים - היה טס לי עד 85. לאחר מכן, החלטתי להעלות את עוצמת המאוורר ל100%, כל הזמן. מאז, הכרטיס פחות או יותר נח על 56-57, ובשעות הערב והלילה כשמאוד קר, אף יכול להגיע ל52-53. בזמן משחקים המקס' אולי היה 79, וזה גם לא קרה הרבה. לרוב הוא ישב על 75. היום כשיצאתי מ Hitman Blood Money, גיליתי ב NVTemplogger שהטמפרטורה עלתה לי עד 85 שוב, בזמן המשחק. סגרתי את המחשב, פתחתי את המארז, ניקיתי קצת עם לוכד-אבק, החזרתי. בינתיים הטמפרטורה יושבת על 57. החלונות פתוחים פה ויש זרימת אוויר. רציתי את חוות הדעת…

20. המעבד שיש לי הוא PIII 667 MHZ ו- 256SDRAM בדקתי בביוס את הטמפ' של המעבד והיא הייתה -48C !! והמערכת הייתה נראה לי-35. אחרי זהפתחתי את מארז (המזגן פעל, גם מקודם הוא פעל) והמפ' של המעבד צנחו מ-48 ל-39-41 ושל המערכת ל- 33-31 בכל אופן חשבתי להחליף את ההיטסניק ואת המאוור שעליו ! יש הצעות ? האם זה מסובך/ מסוכן לעשות את זה ? (לא החלפתי בחיים עדיין) כרגע יש לי רק מאורר אחד במארז שמכניס אויר.

• 4 תגובות
    • 622 צפיות
  21. Started by ZaKeN17,

צהריים טובים. יותר מדי בעיות במחשב אחד. הפעם זה הטמפ' שעלתה היום עד ל10 במנוחה ובמאמץ עד ל-15 המעבדים היו עובדים על טמפ' של 42 במאמץ. היום לפתע התחלתי לשמוע רעשים (אני חושב שזה מהספק) פתחתי את המחשב והוא היה ממש חם. אח"כ בדקתי טמפ' והיא הייתה 56. 14 יותר מהנורמלי. במה הבעיה?

• 45 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. אז ככה : המחשב שלי מסוג פנטיום D עם לוח אם של אינטל וקרור סטוק. לאחרונה התקנתי כרטיס מסך מסוג 7600GT של EVGA מאז ההתקנה הטמפ' של המעבד עלתה מסביבות ה 48-52 (כשאני משתמש באופיס אינטרנט וכד') לטמפ' של 55-60 עבור פעילות דומה ואני אפילו לא מדבר על מאמץ מיוחד. הטמפ' של הכרטיס עצמו היא בסביבות 48-49 מעלות (שוב, לא בדקתי בזמן משחק) אז ככה, המאוור של המעבד מסתובב במהירות של 1100 RPM איך אני יכול לגרום למאורר להתסובב טיפה יותר מהר ? (איזה תוכנה טובה יש לעשות את זה דרך ה ווינדוס ולא דרך הביוס? ) מה הטמפ' שבהן כרטיס המסך שלי אמור לעבוד? והאם יש עוד דרך להוריד את הטמפ' של המעבד מבלי לפרק ולהתקין את המאורר או להחליף אותו? תודה מראש לכל העונים

• 2 תגובות
    • 408 צפיות
  23. שקניתי את המחשב לפני איזהחודשיים שלוש הטמפ' של המעבד ללא מאמץ היו 23-28 ובמאמץ הם הגיעו ל 40 גג טמפ' הכרטיס היו 40 ללא מאמץ ו עד 60 גג במאמץ מאז הוצאתי את המעבד מהתושבת אינפור פעמים כולל את הקירור ואז המעבד הגיע ל35 ללא מאמץ ובסביבות ה 50 במאמץ (אחרי או.סי קטן בלי להעלות מתחים) יש לציין שהחלפתי משחה פעמיים! פעם אחת מרחתי שכבה דקה על כל המעבד ופעם שמתי באמצע ומרחתי את זה קצת עם הקירור (סטוק) המעלות של המעבד ירדו לכיוון ה28-29 ללא מאמץ והכרטיס ל 43-45 ללא מאמץ אבל משום מה עם הזמן הטמפרטורות עולות יותר יותר יש למישהו איזה רעיון ממה זה נגרם ? שתי סוגים של מריחות שונות והאם זה אמור כל כך להשפיע לעבר הכרטיס מסך ? הטמפ' מעבד ללא מאמץ כרגע הם 35 והכרטיס ללא מאמץ 50-51 אז למ…

• 5 תגובות
    • 571 צפיות
  24. אחרי הרבה זמן שהייתי פסיבי, וקראתי מאמרים ומדריכים פה ובמקומות אחרים. החלטתי לנסות את מזלי.. הקירור שלי זה הסטוק של אינטל ללא OC במנוחה זה היה נע בין 30 ל 40 ובמאמץ היה מגיע ל 62 - 66 העלתי את התדרים ל 333 כך שקיבלתי 3000Mhz בלי לגעת במתחים. ועדיין אותם טמפרטורות בדיוק מעלה אחת לא יותר זה הגיוני? אגב יש לי Rev G0 אני יודע שבגלל זה זה אמור להיות קר יותר, ולהתמודד עם OC טוב יותר, אבל עדיין קצת מוזר לי. הרצתי prime95 במשך בערך שעה, והכל עדיין תקין, והמעלות לא עברו את ה 66 במאמץ שזה בעצם הטמפרטורות גם ללא OC אני יודע שזה לא הכי קר בעולם, אבל עדיין אני מרגיש שהרווחתי 600Mhz חינם מוקדם מידיי לשמוח?, יש מצב שהתוכנות לא קוראות נכון? אני משתמש ב CoreTemp And Real Temp תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 614 צפיות
  25. אני לא יודע אם זה קשרו לפורום הזה.. ראיתי במדריך שיש מדריך למריחת המשחה אבל רציתי לדעת עם איזה חומר אני מוריד אותו...ואל תגידו לי שעם אלכוהול של 70 אחוז.... האם איצטון יכול להיות טוב להורדת המשחה??? אם לא על מה אתם מליצים???

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים