עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, אני מנסה לעשות אוברקלוקינג למחשב שלי כבר מספר פעמים, אבל כל פעם שאני מעלה את ה FSB ביותר מ 4 MHZ אז או שהוא בכלל לא עולה, או שהוא נתקע בזמן עליית המערכת. הנתונים שלי הם: AMD ATHLON XP 1700 (PALMINO CORE) ASUS A7V-266E 512MB OCZ (400 MHZ DUAL CHANNEL KIT) ATI 9600PRO 256MB 120GB WD כמו כן יש לי קרור מיוחד לCPU AEROCOOL וזהו. הטמפ שלי בד"כ זה לוח 33 ומעבד 43-50 השאלה שלי היא האם יש לי משהו לעשות בנידון או שיש לי CPU בעייתי שלא ניתן לעשות לו OC ?

• 7 תגובות
    • 599 צפיות
  2. מישהו ניסה לעשות קומבינה לאחר שנשרף לו משהו לאחר אוברקלוק וקיבל אחריות? כמו למשל אם נשרף מעבד מאוברקלוק להחזיר את כל ההגדרות בביוס לקדמותן ולהגיד שזה נשרף מברק או כל מיני דברים כאלה כמו להחזיר קירור מקורי של כרטיס מסך וכו'... תודה על התשובות.

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  3. משום מה בזמן האחרון נדמה לי שהמחשב מרעיש הרבה יותר מבעבר. פתחתי אותו, יש לי מאוורר מארז אחד גדול, ועוד מאוורר על צלעות הקירור של המעבד. עצרתי את המאוורר הגדול (מארז) - כמעט ולא השפיע על הרעש. עצרתי את המאוורר המעבד - הרעש פסק כמעט לחלוטין. הדיוט כמני הצליח להסיק שמאוורר המעבד הוא המרעיש פירקתי אותו, ניקיתי ושימנתי אותו מעט - החזרתי,כלום לא השתנה. המאוורר הוא אותו אחד שהגיע עם מעבד ה AMD - לא רכשתי משהו מיוחד : CPU COOLER SPIRE BSLL BEARING DV 12V SAFETYAPPROVED DC FAN לא אכפת לי לרכוש אוורר אחר, אבל לדעתי המאווררים היותר "טובים" גם מרעישים יותר, או באופן שווה למאוורר הזה, ולא פחות... מה ניתן לעשות כדי לקבל קצת יותר שקט בבית הזה ?!?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לכולם אני צריך את המלצתכם למאור שקט וטוב וישיהיה גם אם מסנן אבק או משהו שלא יכנס לי אבק דרכו למארז אני רוצה להרכיב אותו מול המעבד אז ככה אני צריך משהו שקט

• 0 תגובות
    • 465 צפיות
  5. רציתי להמהיר את הכרטיס המסריח שלי, וגיליתי משהו מוזר: תוכנת RivaTuner החליטה שהזכרונות שלו רצים במהירות 405 מה"צ, ולעומת זאת הדרייברים של Omega הציגו 332 מה"צ. הייתכן?

• 10 תגובות
    • 677 צפיות
  6. דרך ATI TOOL בדקתי ידנית (לא check max) והצלחתי להגיע לזיכרון 373 / ליבה 435.6 (שבדקתי דברים יותר גבוהים הופיעו לפעמים 2-3 נק' צהובות). אני מציין שעל כל שבב זיכרון שמתי גוף מתכת אחד. התוצאה לא נמוכה מדי???? ועוד משהו- יש לי עוד 4 היטסינקים שההדבקה שלהם נהרסה טיפה ואני רוצה להוסיף אותם לזכרונות בכרטיס (מהצד השני שלו), השאלה היא אם אפשר לשים על ההיטסינק איזשהט סטג של דבק כדי להדביק לשבבי זיכרון???

• 0 תגובות
    • 473 צפיות
  7. תמליצו לי על לוח טוב לאוברקלוקינג יש לי p4 2.4B לוח של ASUS P4SGX שלא תומך בDUAL DDR.המכפלה שלי היא 18 (18X133).יש לי יש לי זכרון NCP1024 MB 400MHZ. אני צריך לוח חדש טוב שתומך בDUAL DDR ותומך בשינוי הספקים נעילת AGP\PCI וכול שאר האפשרויות בשביל אוברקלוקינג טוב....בסביבות ה800 עד 1200 שקל. בתודה מראש...

• 5 תגובות
    • 718 צפיות
  8. Started by The UnKnown,

אוקיי הבנתי בערך איך הולך התהליך האצה של המעבד והזיכרון (במקביל) והיחס מעבד:זיכרון. אבל יש גם אוברקלוק ללוח, מה זה עושה ? איך עושים את זה? מה זה נותן בעצם? המון תודה, אם אפשר הסבר מפורט זה יהיה טוב, לא אכפת לי אפילו אם יהיה מצוטט מת'רד אחר או משהו, המון תודה מראש!

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. בוקר טוב, יש לי לוח אם ASUS P4P800 DELUXE והוא לוח ממש ממש מצויין ואני מאוד מרוצה ממנו, עכשיו מה שקורה זה שיש לו קירור פסיבי שזה אומר היטסינק רגיל ופשוט יחסית. עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול לחבר לו מאוורר או מאיפה אני יכול לקנות לו אחד כדי שאני אוכל לחבר, כי אני רוצה פשוט לקרר אותו יותר טוב, כי עכשיו זה מגיע לפעמים לחום גבוהה יחסית. הכוונה כאילו עכשיו במיוחד בקיץ... אשמח לקבל עזרה, הצעות והמלצות לדברים. תודה רבה לכל העוזרים

• 65 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by ShayMagen,

יש לי INTEL P4 2.4 לוח של ASUS P4SGX-MX זכרון NCP 1024MB DDR 3200 הבעיה שלי שהמכפלה שלי נעולה קבוע על 18 קראתי בחוברת של הלוח על אפשאות שJUMPERFREE MODE שזה נותן לשחק עם המכפלה.אין פירוט בחוברת איפה זה נמצא על הלוח חיפשתי קצת באינטרנט וגם לא מצאתי. הבנתי שגם יכול להיות שהמעבד נעול ואני גם לא יודע לפתוח אותו. הבנתי שגם יש אפשרות לנעול את הPCI\AGP וחיפשתי בביוס ולא מצאתי משהו כזה. בבק' אם יש למישהו תשובה בשבילי... תודה.

• 11 תגובות
    • 730 צפיות
  11. Started by tiestoboy,

אהלן חברים, יש לי AMD 2600 BARTON ולוח אם AN7, קניתי בנוסף את המאוור הVOLCANO 11+ של חברת THERMALTAKE, עכשיו השאלה היא מתי אני צריך להשתמש בו, בדקתי באתר שלהם ולא רשום כלום, וראיתי שרשום שאסור להשתמש בו זמנית ב3 מאווררים אבל זה לא יכול להיות מה גם שיש לי כבר שני מאווררים שקניתי עם לו האם... צריך שתמליצו לי מתי להפעיל אותו על עוצמה גבוהה?במשחקים?בעריכת וידאו? תודה על על עזרה

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  12. [glow=red,2,300]למישהוא שבאמת מבין [/glow] וסליחה לכל אלה שרוצים אבל לא מספיק משופשפים בעניין .... אני כרגע עומד על 240 באס עם זכרונות ביחס 1:1 (וזה אומר שהם על 480MHZ) עם 2.65V בתיזמונים של 3-4-4-8 הבנתי שזה יותר מידי לSAMSUNG PC3200 אני אשמח לעזרה באיך אני מוריד את התיזמונים שלהם ואת היחס עם הבאס אני רוצה שהם יהיו בOC אבל לא יותר מידי היסטרי.

• 11 תגובות
    • 821 צפיות
  13. יש לי לוח אם Gigabyte GA-7N400V-L. וחשבתי מה לקנות (למרות שכבר הזמנתי את הALX מפנדה, אבל בגלל חוסר זה יגיע עוד חודש ולכן אני יכול עוד לשנות) יש לי מאוורר ג'נארי שפירקתי מספק ואני מחפש להוריד כמה שיותר טמפ' (בערך 10 מעלות) כרגע אני על 51 על FSB 183 (הייתי על 202 וטמפ' של 54 +- עם מאוורר של ונטק)מבחינת מאווררים של מארז אני מסודר. האופציות הם ALX 800 עם מאוורר 80 ג'נרי. או SLK 900A (מאוורר של 80 מ"מ לא יתפוס על זה נכון?) אז מאוורר 90 מ"מ של Enermax מה אתם אומרים? אגב התקציב של מתאים לALX אבל אני מחפש ירידה של 10 מעלות +-.

• 9 תגובות
    • 692 צפיות
  14. אז כככה עשיתי לא מזמן oc לamd 2600 mobile למהירות של 200*11.5=2300mhz זיכרון מושיקן 3200 הגירסה הכחולה ולוח של גיגה בייט 7N400-L1 עכשיו יש לי כרגע ולקנו 11+ והמעלות של המעבד שלי הם 53 במנוחה ובעבודה מעל 55,ואני ממש עצור ולא יכול להמשיך בשוםoc אז רציתי את דעתכם בבחירה לאיזה גוף קירור טוב אתם ממלצים מבין השלושה Thermalright SLK-700 for AMD או Thermalright ALX-800 for AMD Reviews או Thermalright SLK-900A for AMD אני רוצה שיהיה לי הבדל משמעותי אה ולכול אילו לפני שישאלו יש לי משחה טובה ארטיק סילבר 5 ומארז מאורר בצורה סבירה ביותר

• 14 תגובות
    • 795 צפיות
  15. אוקיי אני רוצה להאיץ את ה2.4C שלי, הוא כרגע על 200 באס כמו כן גם הזיכרון. כרגע הטמפ' אצלי במנוחה הם 43-47 בימים חמים ואולי גם 48, הזמנתי SP94+אנרמקם 92 מ"מ עם ארקטיק סילבר 5, ואני רוצה להאיץ את המעבד למשהו כמו 3200 או 3000 ולהשאיר אותו 24/7 אם זה יהיה אפשרי, אם יהיה יציב ואם תהיה טמפ' הגיונית. עכשיו השאלה שלי היא כזאת, בשביל להאיץ ל3200 אני צריך לעלות את הבאס ל270, אני כנראה ישתמש במחלק 5:4 כי יש לי זיכרון 400 מה"צ מה שאומר באס 200 אז זה ייצא שהמעבד יהיהי על 270 והזיכרון על 216 (יחס 5:4 כפי שציינתי) , האם 270 למעבד זה הרבה מדי בשביל להשאיר 24/7 כי חבר שלי אמר לי שהמעבד לא יוכל להחזיק את זה, וגם זה ישחק אותו מהר מאוד. מה אתם אומרים הרבה מדי 270? ללכת על 250 ככה? אגב, יש לי…

• 14 תגובות
    • 788 צפיות
  16. אז ככה המחשב שלי עושה המון רעש (יותר מדי אני חושב) , בכל אופן אני רוצה לדעת איזה מן המאווררים עושה את הרעש המשמעותי: א. של המעבד אין לי מושג חברה רק לפי החיישן הוא עושה 3750 סיבובים בדקה. ב.של המארז הנמצא בצמוד ללוח על הצד של המארז שהעוצמה שלו לא ידועה אך הוא נראה לי די קטן ואיטי מקסימום 700 סיבובים לדקה. ג.של הספק כוח שלפי החשד הוא עושה את הרעש הרציני ואין לי ממש מושג מה המהירות שלו. ובכן שלושה מאווררים הייתי שמח אם תעזרו לי למצוא את מקור הרעש העיקרי כי אני שוקל להוסיף\להחליף אמצעי קירור כדי שיהיה קדום כל שקט יותר ואלי גם קריר יותר.

• 13 תגובות
    • 646 צפיות
  17. אשמח לכל עצה שתנתן. בינתיים חשבתי על הגוף של זלמן. כמו-כן, במקרה שאני קונה את זה של זלמן רציתי לדעת מה ההבדל בין זה שעשוי נחושת לבין המשולב נחושת ואלומיניום. המעבד הוא 2.4 ואני מתכוון להמהיר אותו לפחות ל-3.2 (הגעתי כבר ל-3.1 עם קירור סטנדרטי). יש לי מארז של פול טאוור של קומפיוקייס עם שני מאווררי 120 מ"מ. תודה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 560 צפיות
  18. היום גיליתי שהחיבור מתח של ה-Sapphire 9700 Pro שלי רופף. הדבר גורם לבעיות במאוורר, שלפעמים מחליט שבא לו להפסיק לעבוד, או לעבוד בחצי הספק. על מנת שלא אצטרך לפתוח את המחשב כל פעם ולבדוק האם המאוורר עובד בצורה ידנית, אני צריך תוכנה שתעשה זאת בשבילי. אני יודע שיש על הכרטיס מעגלי מדידת טמפ', אני רק צריך תוכנה שתדע איך להשתמש בהם, או בקיצור: תוכנה שמודדת טמפ' על כרטיס המסך. אגב, אם למישהו יש רעיון איך אני פותר את בעיית החיבור הרופף בהחלט מוזמן להעלות אותו כאן (ולא, אני לא מדבר על שיטות כמו ללפף עם סלוטייפ וכו', אלא על פתרון יציב לאורך זמן). תודה רוני

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  19. Started by 1nstall,

היי הכרטיס שלי די חם לאומת המחשב, וחשבתי לקנות לו ICEBERQ, במקו ם הקירור סטוק. אז רציתי לדעת איך הICEBERQ בקירור לכרטיס מסך (fx5600) תודה מראש לכל העוזרים Install

• 10 תגובות
    • 734 צפיות
  20. Started by brk2k,

אני שוקל לקנות את המעבד הנ"ל למטרת אובר קלוק , לכמה אתם חושבים שאני יגיע בצורה יציבה מאוד כשהוא דלוק כל הזמן עם SP94 + ENERMAX 92 ??

• 13 תגובות
    • 666 צפיות
  21. הסתכלתי על הלוח שלי NF7 וראיתי כמה מקומות שעוד אפשר להתקין עליהם איזה קירור סטוק נחמד האחד היה nvidia MCP שזה ה Southbridge תקנו אותי אם אני טועה פשוט ככה הבנתי... והשני הוא Winbond שככל הנראה קשור לזכרונות ( לפי שם החברה דהההה) עכשיו רציתי לדעת אם זה הכרחי ולא מיותר לתקוע עליו איזה היטסינק פסיבי .??

• 5 תגובות
    • 553 צפיות
  22. Started by f1,

יש לי מחשב P4 2000 ואני רוצה לעשות לו OC. אני יודע שצריך להעלות את FBS בביוס אבל לא מצאתי אותו.... ??? אז אך אני בכול זאת עושה OC למעבד, ואך אני יכול לעקוב אחרי ה OC ולדעת מתי הוא יגיע לשיא(או שעד המעבד יתחמם יותר מידי). המעלות של המעבד זה בערך 45 במאמץ.

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by dsbaja,

שלום. יש לי מעבד amd2800 ולוחabit nf7-s הזכרונות שלי הם samsung 512 X3 אבל המהירות שלהם היא רק 333 כרטיס מסך geforce fx5900xt והקירור מצוין..... כמה אוברקלוק אני יכול לעשות למעבד ולכרטיס מסך כי אני יודע שהזכרונות עלולים להגביל אותי תודה

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  24. מישהו שם בYNET התעורר, והחליט לפרסם כתבה דיי נחמדה, שבעיקרון באה לפרט היכן ניתן להוריד תוכנות חינמיות שאנחנו כבר מזמן מכירים. למי שמעונין לקרוא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2920842,00.html

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  25. זה קצת ארוך, מקווה שהמידע יעזור לכם לעזור לי :-[ שלום לכולם, יש לי מספק שאלות בקשר לOc שאני מנסה לעשות. דבר ראשון, המפרט שלי: AMD Authlon XP 1800 (PELOMINO) Msi MS-6712 (ver 1.0) (Motherboard) Msi GeForceFX5600 VTD [glow=red,2,300]זכרון ראם Logical/Chipset 1 Memory Banks Bank 0 : 128MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Bank 1 : 128MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Bank 2 : 256MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Memory Module(s) Memory Module 1 : 256MB 16x(16Mx8) DDR-SDRAM PC2100U-2533-750 (CL2.5 up to 143MHz) (CL2 up to 100MHz) Memory Module 2 : 256MB 8x(32Mx8) DDR-SDRAM PC2100U-2533-750 (CL2.5 up to 133MHz) (CL2 up to 100MHz)[/glow] אין לי מושג מה מה שרשמתי למעלה אומר...…

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים