אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש מארז חדש כי נמאס לי משלי אבל אני מחפש מארז שיש לו פילטרים לפני המאווררים וגם שיהיה לו אפשרות ל-2 מאוררים מאחורה ו-2 מקדימה אני גם צריך המלצה לקירור אוויר זול למעבד והכרטיס מסך תנסו רק לרחם על הכיס שלי כי קניתי עכשיו R9800P ואני לא ממש עמוס כסף לגבי המארז אני יכול למשוך לכיוון ה- 600 שקל אבל אני ממש ממש לא רוצה להגיע לסעום הזה תודה.
-
- 3 תגובות
- 541 צפיות
-
-
שיהיה רק אפשרות ל on\off עם לד חיווי, לא משהו מסובך. ותגידו, באותה דרך שעושים את המרכת הזאת למאוררים אפשר לעשות לקטודה נכון ?
-
- 2 תגובות
- 546 צפיות
-
-
יש לי את המארז הנ"ל http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm שיפצרתי אותו בכך שהופתי לו מאוורר 92 למעלה ואחד בצד. וקניתי לו ספק של HEC. יש לי אופציה לקנות את המארז הנ"ל http://www.chieftec.com/products/dragon/dx01wd.htm כיד שניה. האם כדאי לי? האם מבחינת איוורר הוא יהיה יותר טוב? אני יודע שהוא מגיע עם 2 מאווררים של 80 ויוצא מזה שאני נשאר עם 2 מאווררים חדשים של 92 של אנמרקס. האם יהיה לי שימוש בהם (ללא קדיחת חורים) והאם בכלל במארז הזה צריך הוספה של מאווררים חיצוניים או שהטמפ' יהיו נמוכות מלחתחילה. בכל אופן המלצות שלכם יעזרו לי להחליט. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום, למישהו יש את ה-MOBO שציינתי לעיל ועשה לו OC ? יש לי XP 2800? ואני רוצה לעשות לו OC רציני יש לי מאורר VOLCANO 12 ..... אני פשוט לא מוצא ב-BIOS שום דבר על OC...
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
אהלן , טוב תשמעו , זה המפרט שלי ואני לא יודע למה אבל אני לא מקבל תוצאות טובות בכלל ב3dmark03 או 3dmark2001 se . asus p4p800 deluxe p4 3.0c 800Mhz 9800pro 128mb seagate 120gb SATA מארז aerocool acriclear I קירור למעבד : gigabyte 3d אני לא יודע מה אני לא מכוון נכון אבל אני מקבל תוצאות כאלה : 3dmark 2001 se - 13512 3dmark03 - 3888 מה יכולה להיות הבעיה ? תודה מראש , דוד .
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבדAMD Athlon 2000+ XP 1670.5 MHz GigaByte mobo Geforce 4 440 128 mb Windows Xp Pro SP1 updated Mcafee firewall + antivirus and behind a router החלפתי את מאוורר המעבד למשהו חזק, לא זוכר איזו חברה אבל הוריד לי את הטמפרטורה בצורה טובה, המחשב לא קורס יותר כמו פעם החלפתי למארז למאוורר חזק עם התאמת מהירות המאוורר של כרטיס המסך לא עבד כמעט אז החלפתי לו ל Titan Copper VGA Cooler עכשיו מה שקורה גם כשהמארז פתוח המחשב מאט הרבה... זאת אומרת המעבד מגיע מאד מהר ל 100% CPU Usage זה לא קרה לפני שהחלפתי את המאווררים אבל לפני המחשב היה פשוט קורס לי. יכול להיות שהצ'יפ של כרטיס המסך התקלקל ? משהו אחר ? המחשב ממש חם למגע בעיקרון כשהוא סגור.. גם אם יש איזו המלצה לתוכנות אנליזה ומה לחפש…
-
- 2 תגובות
- 512 צפיות
-
-
חבר'ה אני רוצה לעשות אוברקלוק ואני רוצה לדעת אם הלוח שלי עמיד בבאס גבוה הלוח ga-7dxe עם ציפסט AMD761 מעבד AMD AXP1900+ 1608 MHZ
-
- 3 תגובות
- 488 צפיות
-
-
אז ככה כמו שהכותרת אומרת אני רוצה לעשות OC לכרטיס שלי.... ובפעמים שניסיתי היו לי באגים גם עם עשיתי OC קטן של 5-10 mhz לפי מה שהבנתי הכרטיס שלי נעול העם מישהו היה לו נסיון עם הכרטיס הזה ... ויכול לעזור לי בפתיחה ו ב OC . תודה.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי ספק ג'נרי 480 וואט... והוא לא מספיק חזק למחשב שלי בגלל שיש לי 7 מאווררים במארז + 9800XT ועוד כל מיניי מודים במארז והבעיה שנגיד שאני שם מתח של מעבד למשל על 1.800 אז הוא מביא לי 1.720 למשל... ( ופעם לפני כל המודים והמאווררים זה לא היה ככה ההפף הוא היה מראה יותר ממה שהייתי אומר לו ) ועכשיו לבעיה... הספק מקבל את המתח מהשקע בקיר אבל מקבל פקודה להידלק מהלוח ואני חייב לדעת איזה מהחוטים של הספק זה החוט שמקבל את הפקודה !! כי לחבר גם אותו לכפתור הדלקה של המחשב... ועם יש עוד דברים שאני צריך לדעת כדי שאני לא יסתבך יותר מידיי זה יהיה סבבה... תודה רבא
-
- 3 תגובות
- 561 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות משחה טרמית למעבד ...איזה מהבאים אתם ממליצים לי? Coolermaster HTK-001 Thermal Grease או Nanotherm Blue 2 Thermal Grease או Coolermaster PTK-001 Thermal Grease ?? (http://www.pch.co.il/docs/pi-1632223971.htm)
-
- 9 תגובות
- 775 צפיות
-
-
מה ההבדל בין הגדלים האלו 10' 18' וכ"ו? איך אני יודע מה מתאים לצריכים שלי מבחינת מידות? והאת האם הם עד כדי כך משפרים את זרימת האוויר? http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=1101_630_1120
-
- 6 תגובות
- 602 צפיות
-
-
האים מישהו הצליח להשיג מעבד P4 3 GHZ עם 30 CAPS בארץ? שמעתי שאלה הכי טובים לOVERCLOCK מבין המעבדים של 3 GHZ. (כמובן NORTHWOOD).... אני מקווה לקנות בעתיד הקרוב מעבד וזכרונות כשהמטרה היא להגיע ל 3600 MHZ - תוך שימוש בציוד הקיים (ראה חתימה). בנוסף חשבתי לקנות קודם את המעבד ולראות עד כמה הוא מגיע (כמובן להוריד את מגבלת הזכרון הישן שלי חשבתי להתחיל להריץ את הזכרון מ 100 MHZ ולהעלות משם את ה FSB לזכרונות ולמעבד כלומר אסינכרוני). ואח"כ לקנות זכרונות מתאימים בהתאם למהירות המירבית של המעבד - אני נוטה לכיוון של ADATA 512 MB X2 מסוג DDR 500. - אבל גם OCZ 512X2 PERFORMANCE בא בחשבון. חבל שבכתבה על הזכרונות לא נבדקו זכרונות GEIL - אם יש למישהו ניסיון איתם ו OVERCLOCKING - שיגיד ... אש…
-
- 8 תגובות
- 840 צפיות
-
-
היי אני עכשיו עושה שיפוץ כללי למארז (ANTEC 1080) אז אני הוספתי לו חור 120 בגג ועוד חור (בנוסף למה שיש) מול המעבד. עכשיו אני קונה 2 SF2 לקדימה, SF2 120 לגג, "בלוואר" (של "Tt) + מאוורר של antec לאחורה. ועוד sf2+מאורר antec מול המעד. אז רציתי לדעת אם תיהיה זרימת אוויר טובה במארז? תודה מראש לכל העוזרים install
-
- 9 תגובות
- 872 צפיות
-
-
יש לי מאורר וולקנו 12 והוא מחובר לספק וללוח אם עכשיו רציתי להוסיף עוד שלושה מאוררים לקירור השאלה שלי היא אם אני יחבר אותם זה לא יצור עומס בספק או בלוח אם או משהו כזה
-
- 4 תגובות
- 561 צפיות
-
-
יש לי: ABIT NF7 AMD ATHALON XP 2500 512MB PC3200 (2X256MB) MIDIATX JNC H7650 BOND בהתחלה היה לי רק מאוורר 80MM על הגג, 80MM מאחורה מוציא וזהו. עכשיו אתמול אבא שלי ואני עשינו קצת מודינג במארז: מיקמנו מאוורר 120MM על הגג (הוספנו חורים בשבילו וכו') מאוורר 80MM מקדימה מכניס מאוורר 80MM מאחורה מוציא מאוורר 120MM על הדלת בערך מול המעבד מכניס עכשיו, לפני כל זה טמפ' המעבד הייתה בערך 42 במנוחה, אבל אחרי שהוספתי את המאווררים הטמפ' נשארה אותו הדבר ואפילו עלתה במעלה אחת או שתיים. עכשיו, בקשר לחוטים במארז אז עיגלתי אותם והכנסתי את כבלי הספק כוח ב-"SLEEVING" (לא ממש SLEEVING, פשוט צינורות מפלסטיק שמאוד דומים ל-SLEEVING, קצת רחבים יותר). בכל זאת החוטים קצת מבולגנים, אבל רק קצת (לא משהו …
-
- 10 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אז ככה כמובן אחד היתרונות הבולדים של הGURU של ABIT זה יכולת הOC בזמן הריצה (וזו יכולת מאוד נוחה) עכשיו הבעיה היא שאני עושה OC תוך כדי ריצה והוא מבצע את הפעולה מייד ואפילו אפשר לראות את זה בCPUID עכשיו הקטע הוא שאני מתחיל מחדש את המחשב או מנתק לגמרי את המשתמש ההגדרות המקוריות חוזרות ואז כאילו שלא עשיתי OC אני חושב שזה בעיה בביוס אבל בכול אני רוצה את דתעכםמה אפשר לעשות
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
שלום חברים ! עליתי מ200/250 ושמתי את הזכרונות ביחס של 5:4 במתח של 2.65 וזה אומר כרגע שהם על המהירות הרגילה שלהם רציתי לדעת אם תיזמונים כאלו הם סבירים לזכרונות ?
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
-
-
היי נראה לי שהמאוורר של המעבד שלי (amd axp2000+) עומד להחזיר את נשמתו לאל הפלסטיק. הוא כבר ניזוק פעם: בטעות פגעתי באחת הכנפיים שלו ועשיתי סדק די רציני. סידרתי אותו- קצת דבק מהיר והנדשת אנוש טובה והוא חזר לפעול כמו חדש. אבל זה היה לפני כמה חודשים. לפני כמה ימים הוא התחיל להרעיש, אבל לא אותו רעש של כנף סדוקה כמו שהיה פעם. בדקתי את הכנף והכל בסדר איתה. ברוב הפעמים הרעש מפסיק לאחר כמה דקות עבודה. אני באמצע סדנת שיפוץ קלה למחשב בימים אלו, אז יכול להיות שקצת נקיון למאוורר יפתור את הבעיה. אבל אני כבר שואל למקרה ש...: האם אפשר לקנות מאוורר 60 מ"מ למעבד (עם כל היתרונות של מאוורר למעבד) ללא ה-heat sink? תודה.
-
- 4 תגובות
- 607 צפיות
-
-
חשבתי אל SP97 אבל אז ראיתי ביקורת אליו ואין לי תלנוות אל הביצועים רק אל קושי ההתקנה של ההיטסינק :-\ אז חשבתי לחסוך ולקנות SLK900A מה אתם אומרים הוא שווה? הוא גם מתאים למאוררי 92מ"מ ואין לו את ההיטפייפס... וכמובן קל יותר להתקין אותו... SP97 עולה 288ש"ח SLK900A עולה 208ש"ח מה אתם אומרים אל ההיטסינק SLK900A ?? עד כמה הוא גרוע יותר? וכמה מעלות יהיה לי אם SMART FAN 1 שאני יקח מהוולקנו ???
-
- 5 תגובות
- 637 צפיות
-
-
קניתי את זה בלמיר לפני יום ואני ממש מרוצה זה בא עם הכל :משחה טרמית,פטנציומטר,מחזיק לפוטנציומטר לpci או לכונן 3.5" הנה התוצאות שלפני ואחרי לפניקירור סטוק) מנוחה:40 מאמץ:70 אחרי: מוחה:36-38 מאמץ:42 - 43 (בfar cry) אבל עדיין יש לי בעיה קטנה אני לא מצליח לעלות את הבאס מעל 150mhz כי אז זה ניתקע יש לי זיכרונות 266mhz של orgin ולוח ecs p4vaxd רציתי לדעת מה עוצר אותי הלוח או/ו הזכרונות ואיםה אני נועל את התדר של agp/pci( אם בכלל אפשר)? 10x ;D
-
- 0 תגובות
- 488 צפיות
-
-
מיועד לחבר'ה שיודעים מה הם עושים... http://www.finetune.jp/~lyuka/interests/pc/p4c800e.html תהנו! 8)
-
- 2 תגובות
- 520 צפיות
-
-
יש לי AMD Athlon XP 2500 בתוך מארז Compucase Midi Tower CI 6A1, אינני בעינייני אוברקלוקונג - ממש לא, אלא מחפש מאוורר שיהיה *שקט* ויתן ביצועים טובים - לא צריך להשתגע :-) אני לא מאלה שכל מעלה חשובה להם, גם אם המעבד יהיה בטמפרטורת 50 מעלות במנוחה - לא ממש מפריע לי. המאוורר הנוכחי שלי פשוט שבק, לכן אני מחפש משהו חדש. לא רק מאוורר כמובן, אלא יחידה שלמה שמגיעה מאוורר + צלעות קירור. התקציב הוא באיזור ה 200 ש"ח. אשמח מאוד להמלצה ספציפית של מאוורר שקט, סביר+ ושיכנס במארז שלי. המליצו בפורום על Thermaltake Volcano SilentBoost CPU Cooler for AMD Athlon XP או על VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD רוב תודות ! את הכי חשוב שכחתי... :-) מכיוון שאינני מכיר חנויות/מעבדות חומרה באיזור המרכז,…
-
- 9 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אז ככה יש לי תקציב של איזה 900 שקל אני מחפש מארז חזק ושקט אבל ממש השקט הוא המרכיב העיקרי. כוח הקירור גם די חשוב כי יש לי 2.66 ואני מתכנן oc מדי פעם עד ל3.0 ואפילו אולי קבוע. בינתיים שמתי את העין על מארז Thermaltake Highest Xaser III V1000C...
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב P4 2.4 ולוח ABIT IT7 עם 256 DDR - המחשב ללא OC טמפ' המחשב שלי במנוחה הם: CPU - 47 MOTHERBOARD - 42 קראתי בסטיקי שהטמפ' צריכות להיות בסביבות 40-45. האם הטמפ' האלו בסטיה סבירה - או שכדאי לעשות משהו בנדון. לפני יומיים ניקיתי את צלעות הקירור והמאוורר של המעבד - אבל זה לא שינה בהרבה. המאוורר של ה-CPU עובד בסביבות ה-3700 RPM - האם כדאי לנסות להגביר לו קצת את המהירות או שזה לא מומלץ? (ואם כן איך עושים את זה?). מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 633 צפיות
-
-
אני מתכנן אוברקלוק וצריך סטיק זכרון של 512MB PC3200. עכשיו תגידו לי אם מה שאני אומר הוא נכון: הבנתי שזכרונות של קורסאייר הם טובים מאד לצורך העניין, אבל יקרים. WINBOND נחשבים גם טובים לאוברקלוק אבל עולים פחות. התכוונתי לקנות בארץ זכרון WINBOND (המחיר כיום בערך 440 שקל) אבל עכשיו מצאתי פתאום אתר בארה"ב שמוכר 512MB של קורסאייר ב 102$, שזה יוצא בערך אותו מחיר ואפילו טיפה יותר זול (חבר יכול להביא לי את זה אז אני לא צריך דמי משלוח). השאלה שלי היא האם כדאי ללכת על הקורסאייר ? האם יש הבדל משמעותי ביניהם או שלא צריך להתלהב ?
-
- 25 תגובות
- 1.2k צפיות
-