אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, אני שוקל לקנות את האיירוגייט 2, אולי מישהו יודע אם עוצמת המאווררים נשמרת בכל הדלקה, כלומר אם הנמכתי את אחד המאווררים שלי, האם בפעם הבאה שאני ידליק את המחשב הוא יתחיל נמוך או שבכל פעם צריך לכוון מחדש?? ??? ???
-
- 3 תגובות
- 418 צפיות
-
-
אני רוצה קירור חדש ל chipset ואני מתלבת בין ה ucberq1 לבין ה Tt spirit
-
- 0 תגובות
- 424 צפיות
-
-
קניתי את המחשב בשבוע האחרון והתבאסתי לגלות שזה לא בדיוק מה שציפיתי. +AMD AXP2500 ABIT NF7-SL Elixir 256MB DDR 400Mhz*2 WD 80GB SATA Sapphire R9800Pro 128DDR 256Bit קיבלתי 5517 ב3dm03, וזה מוזר לי כי ראיתי פה אנשים עם מערכות חלשות יותר וציונים באיזור ה6200.... הטמפ' של המעבד (לפני הוספת קירור חיצוני) עמדה באיזור ה63 מעלות במאמץ (עכשיו במאמץ רציני זה אי שם ב56 מקסימום, על אף שהקירור שהוספתי מאוד מאסיבי, מאוורר 120 מ"מ מהצד(המאוורר עובד על 220 וולט!!, בלי הדלת של המארז) ומאוורר 80 מ"מ מתחת לספק שמוציא אוויר). במשחקים ישנים (קוייק3, C&C:RENEGADE, אנריל טורנמנט וכו,) אני משחק עם הגדרות הגבוהות ביותר על רזולוציות גבוהות (1200*1600, AAX6, AFX16) ואין בעיה בכלל, הכל רץ חלק.…
-
- 4 תגובות
- 482 צפיות
-
-
גוף הקירור של כרטיס המסך היה דבוק לשבב GeForce 5900XT ע"י מדבקה טרמית. (אני חושב, לא בטוח) נאלצתי להסיר את המדבקה הזמן התקנה גוף קירור חדש, אבל ההתקנה נכשלה. עכשיו גוף הקירור יושב על השבב, אבל הוא לא נצמד. כתוצאה, כרטיס המסך שומר על טמפ' 56 יציב בזמן מנוחה, אבל מתחמם יתר על המידה בזמן פעולה. איפה ניתן לרכוש מדבקה טרמית? כמה היא עולה? ניתן לפתור את הבעיה בלי מדבקה?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עוד פרק בסיפור המעבד וחומו: אחרי שהוספתי מאורר מוציא אוויר בגג המארז, ואחרי משחה תרמית AS5, הבעיות חזרו. עד אז הבעיות הורגשו בעיקר בGENERALS, בו המשחק יצא כי המעבד היה חם מידי. אחרי השדרוג הקטן למערכת הקירור, הבעיה לא חזרה (פחות או יותר). אתמול קניתי (כן, קניתי) FAR CRY. אומנם המשחק לא יוצא באמצע (בד"כ), אבל המעבד מגיע לטמפרטורה של 74(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) מעלות. אני מזכיר כולם שזה מעבד מסוג פנטיום 4 העובד במהירות 2400 מגה הרץ (ללא OC) עם ליבה מסוג נורת'ווד בבאס של 533 מגה הרץ. הטמפ' נמדדה בעזרת התוכנה שבאה עם לוח האם (ASUS PC PROBE). אני הולך להרוויח כ1200-1300 ש"ח מהעבודה שלי הקיץ, אז אני רוצה לקנות משהו שיגרום לכך שהמעבד שלי לא יעלה באש! חשבתי לקנות מארז וספק חדשים ול…
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ועוד משהו.... יש לי מאורר בגודל של המאוררים של המחשב טיפה יותר גדול זה כמו וונטה ...והוא מתחבר לחשמל ופועל הוא בקושי עושה רעש אבל מקרר טורבו האם אני יכול לחבר אותו למחשב ...ויש בזה סיכון כלשהו...?.... למאוורר אין הארקה לא מחובר החוט של הארקה.... את החוט של הארקה שמגיע מהשקע של הקיר חיברתי לשולחן מחשב שעשוי מעץ אני יכול להשים את המאוורר בתוך המארז בפנים?....... או שיש סכנה של קצר או משהו שיחשמל לי תמחשב חחחח או שאני יבודד תמאורר יעשה אותו פלסטיק ויניח אותו בתוך המארז ככה זה יהיה בטוח אני לא יודע מה לעשות המאורר הזה מקרר טורבוווו כמו וינטלטור ?.... מהכדיי לעשות?....<? אני פתוח להצעות אפילו לחתוך תמארז
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו מפורום אנגלי אמר לי שאם אני אעשה LAPPING להיטסינק הטמפ' תרד לי מינימום ב-3 מעלות, מקסימום ב-12 מעלות וזה נשמע לי די הרבה. אז רציתי לדעת איך אני עושה LAPPING בדיוק לוולקנו 12?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי מחשב השבוע2600 XP BARTON 1.9 GHZ לוח GIGABYTE 7S748-L http://www.ocworkbench.com/2003/gigabyte/7s748-l/7s748l-1.htm זיכרון 256 3200 2.5CL A-DATA 3D CLUB RADEON 9200SE האם ישלמשהו נסיון ב OC לגבי הלוח הנ"ל כיוון זיכרונות ומתחים להגיע ל2300 מהירות???? ??? ??? ??? ??? בתודה מראש :)
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
קניתי השבוע בלמיר AMD 2600 XP BARTON במארז BOX לוח GA 7S748-L עידכנתי את הביוס לגרסה F5 מארז מידי טאאור עם מאורר אחד בספק הלוח מעולה ותוכנת OC פנימית מעולה הטמפ' של המעבד ללא מאמץ 60-57 מה לעשות? האם זה מסוכן? דרך אגב המאוורר מקורי ואני לא רוצה להשקיע עוד כסף יש פתרון זול?
-
- 10 תגובות
- 819 צפיות
-
-
היום קיבלתי את הקירור החדש ויצא לי לליבה 405 ולזיכרון (אחרי ששמתי עליו גם צלעות) 360... זה אמור להיות כזה נמוך :-X ?? פשוט ציפיתי ליותר..
-
- 14 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם. את המפרט שלי אפשר לראות למטה, ולכן אני אקפוץ לשאלה. היום עשיתי עידכון ביוס לגירסה האחרונה שיש (F8) בכל אופן גם לפני עשיתי (או בעצם הגעתי) לFSB של 200 והזכרונות היו על AUTO (וזה נתן לי BUS SPEED של 400) הכל טוב עד לפה. אבל אני חמדן ולכן אני רוצה לראות עוד לאן אני אגיע, וכאן מתחילות הבעיות: העלתי ל FSB 210 ואז הזכרונות עוברים את ה400 שזה בכלל לא בריא (גם אם אני שם אותם על AUTO וגם אם אני מזיז את האחוזים ידני) עדיין אין אופציה להעלות את הFSB ולהשאיר את הזכרונות על 400 אלא רק יותר או כמובן הרבה פחות (ממה שאני זוכר הקפיצה הכי קטנה למטה היתה משהו כמו 350 ) זה מוזר? מה אם ממליצים? בעייה שנייה גם אם אני שם את הזכרונות על בערך 350 ומעלה את הFSB ל210 שומר ויוצא, המערכת …
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אממ כרגע הוא על 2200 (הכי פשוט..) הוא לא נעול (כיף..) ניסיתי להעלות את המכפלה ל 11.5 אבל הוא לא קלט את זה או שעשה את הביפים אחרי שקראתי דיי הרבה הבנתי שצריך להעלות את המתח (דלק) למעבד השאלה היא אם זה פוגע במעבד? הטמפ' שלי ממש סבבה כשהקירור עד הסוף זה 48 ~ כשהו על הכי LOW זה 53 כשיש מזגן בLOW זה 50 ולא ניסיתי עד הסוף עם מזגן.. כרגע המתח על 1.65 (הרגיל) יש לי זכרונות של GEIL GOLDEN DRAGON 3 -3 -7 זהו כעקרון.. מה אתם ממליצים לי לעשות? , אחרי הכל צריך לנצל את זה שהוא לא נעול
-
- 5 תגובות
- 585 צפיות
-
-
ידוע שצריך לנעול את הPCI/AGP לפני שמתחילים להאיץ , וראיתי בתפריט של הPCI/AGP שיש מלא תדרים לבחור ולמטה יש FIXED , משמעותו נעילה של AGP/PCI?? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 490 צפיות
-
-
-
השאלה פשוטה. האם OC יכול לגרום ל BAD SECTORS ע"ג ההרד דיסק? האם OC יכול להגביר את המהירות ע"ג ה - IDE? PCI\AGP LOCK - למנוע את הבעיה בערוצים האלה. אז מה קורה בדיוק ב IDE?
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אז כככה אין לי נסיון באלקטורניקה בכלל ולא היה לי גם ממש כוח להתעסק אם זה אז החלתתי לקנות את הפנל הזה של Enermax המפרט כולל: 6 יציאות למאוררים 6 יציאות של 3 pin לא מולקס הוא כולל מסך lcd שמציג את הrpm והמעלות אם צבא כחול! כולל שתי חישני טמפ" כולל מקום לשים הראדיסק יש אופציה לקבוע לו שיצפצף במעלות מסוכנות שאתה קובע,ובמהירות סיבוב נומחה מידי אז כככה חברה כול אילו הספקנים הנה התוצאה שלי בקשר למעלות אני על 43 מעלות אם oc 11.5*200=2300 בעבודה אני על 45 מעלות אז חברה רוב הלוחות של גיגה בייט משקרים אז חברה תשימו חישן חיצוני כנראה שזה רק הדרך היחידה לדעת את הטמפ" האמיתית ותודה מיוחדת על העזרה לVatos-Locos שעזר לי והנחה אותי והדריך אותי בהרכבת החישן הטמ" ות…
-
- 26 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מעבד פרסוקט והחלפתי את הקירור קודם הוא היה על 60 מצב מנוחה אחרי שהחלפתי הוא על 45-מנוחה האם הטמפרטורה מתאימה למעבד כזה{2.8 פרסוקט} או שצריך לקרר עוד? {אני לא מתכנן אוברקלוק}...
-
- 8 תגובות
- 618 צפיות
-
-
קניתי לפני שבוע בערך שני מחשבים, אחד לי ואחד לאחותי בתל אביב. שני המפרטים זהים (בערך). מחשב שלי: המחשב שלה: AMD AXP2500 אותו מעבד ABIT NF7 ABIT NF7-SL 512MB DDR 400MHz אותם הזכרונות WD 80GB SATA סיגייט ברקודה 120 ג'יגה 7200 סל"ד GFFX5700LE 128MB ATi R9800Pro Sapphire טמפ' CPU: מנוחה\מאמץ 38\56 ?\48 הטמפ' שלי זה עוד אחרי קירור רצחני של מאוורר 80 מאחורה ועוד 120 של 220 וולט מהדלת בצד. השאלה היא האם הבדלים כאלה של טמפ' במאמץ בין שתי המערכות הגיוניות בהתחשב בהבדלים הקטנים ביניהן? מה יכול לגרום לטמפ' כאלה אצלי? (אגב,…
-
- 0 תגובות
- 481 צפיות
-
-
אני הולך להזמין מפנדה (ישר אחרי שתענו לי) גוף קירור ALX 800+ ARCTIC SILVER 5 עכשיו, הביצועים של הגוף קירור ממש חשובים לי, אז רציתי להוסיף לו מאוורר TORNADO של VENTEC 80MM. לפני שבועיים היו לי במארז 6 מאווררים (לא ממש ארחיב עליהם) שייצרו כולם ביחד כמות רעש של 176DBA. אני הסתדרתי עם כמות הרעש הזאת, ולא הייתה לי איתה בעיה. עכשיו המאווררים במארז שלי מייצרים כמות רעש של 110DBA, זה אחרי שהחלפתי 4 מאווררים 80MM בשני מאווררים TT THUNDERBLADE 120MM GREEN LED אז אם אני אקנה את ה-TORNADO, הוא יוסיף לי כמות רעש של 55CFM, ואז תהיה לי כמות רעש כללית של 173CFM, שהיא עוד יותר נמוכה בקצת מכמות הרעש שהייתה לי כשהיו לי 4 מאווררים 80MM. שוב אני מזכיר, עם כמות רעש כזאת אני יכול להסתדר והיא ל…
-
- 12 תגובות
- 926 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קירור טוב למעבד אז מה יותר טוב??? ותגידו יש מצב שה SilentTower יקרע לי את המעבד מהתושבת?
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברשותי מודול פלטייר (Peltier) שהשגתי (אל תשאלו מאיפה ) הפעלתי אותו על מנת לבצע כמה בדיקות, הגעתי לטמפרטורה של בערך 8 מעלות (של השטח הקר) ואז החלה על המשטח התעבות. אני מאוד רוצה להחליף את הגוף קירור המעפן שלי בלוח פלטייר (זה לא מחשב בטמפ' גבוהות - P3 800MHZ, טמפרטורה ממוצעת 35-40 מעלות עם מאוורר 60מ"מ) לכל בעלי קירור הפלטייר (AC4G), האם ישנה גם בעיית התעבות? ואיך אני יכול לפתור אותה כי אני מפחד שטיפת מים אחת תעשה הרבה... תודה! נדב
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אז כאמור רציני לשאול לשלומו של המחשב שלי - שמתי לב לתופעה מוזרה שנראת רק כאשר אני עולה מ240 ל250 . בהתחלה ראיתי ב3DMARK ואז גם במשחקים, אז למה ??? זה קצת מדאיג אותי ובגלל זה אני לא ממשיך לעלות. תודה
-
- 6 תגובות
- 630 צפיות
-
-
המחשב לא מיועד למשחקים, אם זה רלוונטי כאן כמו בפורום מפרטים 300w COMPUCASE CI-6a19 עם 2 מאווררים של 120 מ"מ Abit NF7-SL DDR 512 mb 3200 PC400 GEIL GOLDEN DRAGON VALUE ALPS 1.44 NEC MAXTOR 160 gb 7200 8 mb Buffer Warranty 36 months ATI 9200SE 128mb DVI Retail Gigabyte 10/100 Lan card Retail AMD Athlon XP 2500+ Tray 0.13 MK BARTON 512K DVDRW NEC 2510A x8 DUAL LAYER bulk Original THERMALTAKE Volcano 12 אז מה הביצועים המקסימליים שניתן לסחוט מזה ?
-
- 4 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום לכולם אני באמת מתנצל על הבורות אבל מישהוא יכול לומר לי בבקשה מה זה בדיוק PWM ? (זה במקרה הספק של המחשב ???) ועל כמה טמפ' הוא צריך להיות ? תודה נו מה.............20 איש רואים את ההודעה ולא יודעים לענות ?
-
- 6 תגובות
- 10.9k צפיות
-
-