עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by killer instinct,

אוקיי .. החלטתי לעשות OC למעבד שלי ... אני נמצא על windows vista ultimate 64 bit זכרונות - Twinmos 2*512 667 DDR2 + 1 GB STAREX 667MHZ ddr2 לוח אם abit KN9S BIOs - AWARD9 העלתי ב-200 MHZ עכשיו אני נמצא בתדר עבודה של 2200 MHZ .. עובד פיקס . מרגישי םשיפור .. כן כן . טמפרטורה על 50c יציב .. (נבדק למספר שעות בתוכנה PRIME ) .. מאוורר סטוק !! ********************************************************************** איך אני ממשיך מפה ? מה הפוטנציטל של המעבד הזה ? מתי אני יודע שאני צריך להעלות את המתח למעבד ? אני לא יכול להגיע ל- 2.3 GHZ כי ניסיתי המחשב לא עולה.. אז איפסתי מהג'אמפר את BIOS אם אפשר הדרכה מפה והלאה ?? ה- cTRL+F1 לא עובדדד איך אני נכנס לאפשרויות מתקדמות? מתי אני יוד…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. אני מחפש מאוורר 120/120 mm עם 100CFM (פלוס מינוס כך באיזור הזה) החיבור לא ממש משנה.... אני לא יודע מהיכן ניתן לרכוש מאוורר שכזה.. אם משהו יודע אני אשמח מאוד לדעת יש לי יחידת קרור למעבד Thermalright XP120 עם מאוור של "סקייט נינג'ה" רק 36 CFM זה עובד לא רע אבל זה לא זה.....

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by אוריפ,

גם אוורסט וגם CPU-Z אומרים שהמתח של המעבד שלי הוא 1.44 למרות ששמתי אותו בביוס ל1.475V... יכול להיות?

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by yoav9,

קניתי שתי קתודות מזיגזאג, כחולה וצהובה, בעוד שהכחולה היתה מהממת, באמת צבע מלהיב ומרשים הצהוב היתה אכזבה ענקית :-\ הצבע המדובר איננו "צהוב" אלא יותר בסגנון של "בוא נעשה מנורה רגילה בתוך קתודה!" כלומר, היא מפיצה את אותו הצבע שמנורה רגילה בחדר מפיצה, שכאמור הוא באמת צהוב, אבל כאשר אתה שם אותו בתוך המארז זה לא יוצר שום אפקט מרשים או יפה, אלא כאילו באתה וחיברתה לו מנורה מבחוץ... פשוט אכזבה ענקית, שלא לדבר על אפקט ה"כחול+צהוב=ירוק" שתכננתי... איזה ירוק ואיזה אבטיח... כל מה שהצהוב עושה זה מקהה את הכחול והופך אותו לפחות עמוק והרבה פחות מרשים, לגבי מיקום הקתודה מקדימה... בעוד שהכחול באמת היה יפיפה... הצהוב שוב, היה לא מרשים בגרוש ואפילו בזבוז כסף רציני :'( אני מקווה מאוד שיתנ…

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. הייתי רוצה להגיע לפחות ל 3.8GHz . פעם אחרונה ניסיתי להגיע ל 3.8 מבלי לגעת במתח ליבה ללא הצלחה ,לאחר מכן ניסיתי לעלות את המתח ליבה לאזור 1.36V אך גם זה לא עזר מישהו יכול לתת טיפ מה צריך לכוון כדי להגיע ל 3.8 עם יציבות ? -אולי צריך לעלות עוד יותר את המתח ליבה? - או שצריך לנסות לעלות גם מתחים נוספים ? - או שצריך לכוון דברים נוספים מעבר למתחים? ועוד משהו עם איזו תוכנה ניתן לדעת טמפרטורה מדוייקת יותר ,כי אני בודק עם שני תוכנות כאשר בין שני התוכנות REAL TEMP ו- CORE TEMP יש פער של 5 מעלות ? נ.ב: לוח אם שלי זה GIGABYTE GA-P45-DS3

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by barak123,

מפרט: Intel Pentium 4A, 2233 MHz (22 x 102) Gigabyte GA-8IRX (6 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio) Intel Brookdale i845D Kingston KVR266X64C2/256 256 MB (2 rows, 4 banks) DDR SDRAM PC2100 (133 MHz תגידו יש מצב שיצא במחשב שלי אובר קלוקינג מוצלח? הוא כרגע קצת חם אבל אני מתכוון להוסיף קירור ותגידו הזכרון שלי הוא ddr או sdram?

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אורח athlon

אני מצטער שלא הערכתי נכונה את אפשרויות האוברקלוקינג של הלוח הזה. לקח לי לילה שלם להבין מספר דברים לגבי הלוח הזה והיכולת להמהיר את מהירות האפיק שלו. מה שגיליתי עדיין לא הופך אותו למתחרה ראוי ללוח המקביל של ABIT, אבל עדיין פותח אפשרויות רבות לאוברקלוק גבוהה ויציב למהירות האפיק של הלוח הזה. מי שדיבר איתי במפגש וגם עוקב אופן די קבוע אחר ההודעות שלי בוודאי ראה שאני ביקרתי את הלוחות של אסוס על חוסר יכולת האוברקלוקיות שלהם, בעיקר כשזה נוגע למהירות האפיק. הגורם העיקרי לטענות שלי היה שניתן לשלוט רק על המתח ללוח הזה(VIO) בצורה מאוד מוגבלת, לפי הטבלאות הרישמיות: 3.3 או 3.45 או מצב TEST MODE, שמשום מה רק עכשיו קפץ לי בצורה בולטת מול העיניים והתחלתי לתהות על קנקנו. ההבזק הגיע בסביבות…

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. היי קניתי מחשב חדש עם C2D E4300 ולוח אם 965P-S3 של GYGABYTE יש אפשרות לעשות אוברקלוקינג בלי להיכנס לכל המונחים האלה (שאני לא מבין אותם)? המערכת שלי: מעבד: C2D E4300 לוח אם: 965P-S3 זכרונות 1GB X2 667 MHz כ"מ: 8800GTS 320MB OC ספק כח: ENERMAX LIBERTY 400 מארז: GYGABYTE Tryton חיישנים של המחשב: (EVEREST) Temperatures: Motherboard 24 °C (75 °F) Aux 42 °C (108 °F) GPU 55 °C (131 °F) Cooling Fans: CPU 1507 RPM Chassis 6618 RPM Voltage Values: CPU Core 1.28 V +2.5 V 1.82 V +3.3 V 3.36 V +5 V 4.97 V +5 V Standby 5.13 V VBAT Battery 3.09 V אולי יש פה מישהו עם מערכת דומה שאני פשוט אוכל לשים הגדרות כמו שלו? (או שזה לא עובד ככה...) …

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by NCa,

שלום לכולם יש לי כרטיס מסך ממש חופר ומרעיש... ואני כבר מתחרפן רציתי לשאול איזה קירור פסיבי מומלץ לכרטיס מסך ATI 2600xt אני צריך קרור אפקטיבי ביותר וזול יחסית.. תודה רבה

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. טוב, אז ישבתי וחשבתי והחלטתי שהTURBO MODULE לא מספיק לי.. אמרתי נשים מאורר 120ממ.. אבל אז החלטתי שגם זה לא יספיק לי.. בסוף הגעתי לצומת בה חשבתי שלשים את הTURBO MODULE + מאורר 80ממ חזק מלמטה בנוסף להם יהיה טוב.. הסתבר לי שגם זה לא הספיק לי(לא שהמעלות היו גרועות פשוט רציתי פתרון טוב יותר מהTURBO MODULE בהרבה...) בכל מקרה בסוף לקחתי 2 מאוררים מקוררים שמגיעים עם הגופי קירור למעבדים של אינטל ופשוט הלבשתי אותם על הAC ACCELERO S1 בקלות רבה בידיוק כמו שמלבישים את הTURBO MODULE.. לתוך הפינים, והמאוררים נתפסו פשוט מדהים מכיוון שזה נכנס טיפה בלחץ.. אז הם גם יושבים יותר טוב מהTM.. וגם הרבה הרבה יותר חזקים מהם..(אני חושב שהם גם יותר גדולים) בכל מקרה, אני אתן לתמונות לדבר, ולמי שיש את …

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by sarkise,

http://www.siz.co.il/up/nmgizr3wniml.jpg זה אחרי מאמץ ... חצי דקה אחרי ששיחקתי AA .. Americas army אממ .. זאת טמפרטורה שגרתית ? \: מעבד AMD 4800+ .. X2 מאוורר ומשחה מקוריים מהחברה .. מחשב חדש לגמרי

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by drago,

שלום לכולם . קניתי מחשב לפי כמה ימים להלן המפרט : לוח של חברת Gigabyte דגם GA-K8NF-9 מעבד להלן התמונה: זיכרון של טיונמוס 1 גיגה 400 ddr . במידה ויש עוד משהו שאתם צריכים תגידו אני אפרסם כאן . ברצוני לעשות לו אוברקלוקינג לשפר אותו קצת , מישהו יכול לכוון אותי איך לעשות ומה לשנות , ? כי אני חדש בזה ואני קצת מפחד אז אני אשמח לכוון .

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Liran.D,

שלום רב, אני מעוניין לעשות לכרטיס מסך שלי overclocking, עכשיו הכרטיס הזה דיי ישן והמאוורר שלו לא עבד אז קניתי מאוורר חדש והרכבתי אותו במקום הישן של הכרטיס מסך. זה פעם ראשונה שאני עושה OC בכללי. תמונה של הכרטיס מסך: הורדתי את התוכנה RivaTuner224c כי הבנתי שהיא לכרטיסי מסך של GEFORCE. האם הכרטיס מסך שלי יכול להוות שיפור לאחר הOC? ואם כן אז במה? האם הוא יכול להישרף כתתוצאה מהOC? ומה אני יכול לעשות שהוא לא ישרף? זה כרטיס מסך מיותר שחבר שלי הביא לי והמחשב שלי פועל על כרטיס מסך מובנה בלוח האם אז אמרתי לעצמי ששוה לשפר אותו. תודה רבה לעוזרים.

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by ITSIK86,

כדאי לעשות ל5200 OC זה ישפר בצורה טובה לדעתכם? יש לי ת'כנה גראפיק מקס

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אהלן חברים , יש לי מחשב כמעט שנה שכשקניתי אותו בזמנו חסכתי בכסף והיה חשוב לי חומרה בעיקר ולא קירור. בחורף עוד היה יחסית בסדר, במצב idle הוא היה יחסית שקט אבל זה תלוי. כששיחקתי משחקים הוא תמיד היה מרעיש בצורה בלתי נסבלת אז הייתי מוריד את הגרפיקה ולא בגלל שהוא היה מקרטע אלא בגלל הרעשים. עכשיו שאנחנו בקיץ המחשב שלי מתחמם מאוד כי חם אצלי בחדר, מגיע ל-29 מעלות לפעמים. קראתי כל מיני מאמרים בנושא: מריחת משחה טרמית, אוורור המארז וכן הלאה, מרוב דברים שקראתי אני מתלבט מה לעשות. המארז שלי הוא: Compucase 6A19B http://www.צונזר כעונש על קידום החנות בניגוד לחוקים/UploadImages/180/216521.jpg החומרה שלי היא די חזקה ועל כן אני מאמין שהוא מתחמם. כרטיס מסך hd4850 512 mb של p…

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. יש לי מעבד 2.8 לוח אם של ABIT IS7-E ואלה הדברים ששיניתי 1. AGP RATIO - FIXED 2. FIXED AGP PCI FREQUENCY - 66\33 3. CPU POWER SUPPLY - USER DEFIEND 4. DDR SDRAM VOLTAGE - 2.70V 5. AGP VOLTAGE - 1.6V 6. N\B STRAP CPU - BY CPU 7. DRAM RATIO - 5:4 8. CPU CORE VOLTAGE - 1.65V מהירות המעבד שלי עכשיו היא: 3.6 ג'יגה הרץ מבחינת עומס אני מבצע כל פעם בדיקה רק עם PRIME95 ועם אימיול ביחד (שהאימיול פתוח אז המעבד על 100 אחוז) המעבד נמצא על 41 מעלות בזמן עומס ועל 44 מעלות בזמן שאני מפעיל תנור בחדר (התנור קצת קרוב למחשב). בינתיים המחשב קרס (תמונה של המסך קופאת והמקלדת נכבת) בזמן העומס או בזמן משחק CALL OF DUTY 2 ואימיול כשהייתי על 1.50V במתח למעבד, כרגע אני על 1.65V ועדיין מב…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. אז ככה לפני 4 ימים+- הזמנתי את הגוף קירור Scythe ninja.. הגיע אליי אתמול. הנה תמונה שלו מהאינטרנט: http://www.hartware.de/media/reviews/508/3.jpg 12 צינורות חום D:~ קיבלתי איתו כל מה שהיה צריך- מאוורר[שבסוף לא הרכבתי אותו כי לא צריך], משחה טרמית[פשוטה מסיליקון אבל העיקר שזה ממלא את חורי האוויר], את כל החיבורים לסוקטים ברגים וכו'. הרכבה הייתה ממש ממש קלה, פשוט לשים משחה טרמית ואת הגוף קירור ולסגור.. [ברור שניקיתי קודם את המשחה הישנה ].. ממש צ'יק צ'ק. הקירור גדול אבל לא כבד כל כך ממה שאפשר להבין מהתמונות.. אין פה איזו סכנת תלישת סוקט או משהו כזה.. עכשיו לביצועים את המערכת שלי תוכלו לראות בחתימה.. והאוברקלוק הוא ל 3076MHZ ולא ל 3100MHZ.. עיגלתי P: לפני: גוף קירור …

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by omrit,

היי, שיחקתי קצת עם מעבד PENTIUM-D 805 שקניתי לחבר, ויש לו תוצאות OC מטורפות לחלוטין. עם לוח של GIGABYTE 945, הWIN עלה ועבר בנצ'מרקים ב 3.8GHZ (זה נעשה בטעות, לא ניסיתי פריים). והוא יציב מעל שעתיים בפריים על 3.5GHZ (ואולי גם יותר- לא ניסיתי...), על מתח סטוק, עם קירור gigabyte neon cooler במהירות בינונית-איטית, בטמפ' מקסימלית של 48C במאמץ!!!! מעבד פשוט תותח!!!! זהו, סתם רציתי לשתף.....

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. שלום אני כמעט בטוח ששאלו את זה מתישהוא אבל לא מוצא. ואם זה בכלל יעזור (אם המאוורר יסתובב יותר מהר) תודה רבה

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by ariel-ro,

שלום לפני כמה חודשים פרקתי את גוף הקירור של המעבד כדי לנקות והחזרתי, מאז הטמפרטורות עלו ב5-10 מעלות(amd athlon 64 3200+ venice) אמרתי בסדר הוא עדיין בגבול ההגיוני. היום אחרי ניקוי של המחשב כנראה נגעתי בטעות בגוף קירור ושאני פותח את המחשב ואימצתי אותו קצת הטמפרטורות הגיעו ל46 מעלות שלמעבד הזה מומלץ מאוד לרדת מ45-50 המארז נקי לחלוטין הגוף קירור יושב טוב והמארז מאוורר! אז חשבתי על ריענון משחה טרמית, רציתי לשאול אם עושים את זה ככה: מפרקים את הגוף קירור והמעבד, מנקים עם קיסם כזה עם צמר גפן בקצה ואלכוהול 70% את השאריות מהמשחה הישנה, גם מהגוף קירור וגם מהמעבד. אחרי שניקיתי אני שם באמצע המעבד משחה(כמה משחה צריך לשים?! והאם לשים גם על הגוף קירור עצמו?) מחזיר את המעבד ועליו שם את ה…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום לכולם, ברשותי המפרט הנ"ל עם FSB של 450 ומחלקי זיכרונות 1:1 בביוס אני מתלבט איך לכוון את הזיכרונות PI1000 DDR2 . כרגע הם מכוונים כך: CL5 tRCD-5 tRP-5 tRAS-15 CR-2T וTRC-45 מתח זיכרונות 1.9 יציב לבנתיים ואנסה להוריד כמה שניתן מחר בבוקר. השאלה אם אפשר להדק את התזמונים ואם כן לכמה ואם לא האם להשאיר אותם כך(יש לציין שרכשתי 2 SFLEX 1600 וברגע שאני ירכיב אותם(כנראה שיצטרך להוציא את הגוף קירור לצערי מפאת חסך בגישה להתקנה נורמלית של מאוורר אחורי) אז על הדרך אחליף משחה טרמית. בכל מקרה מתוכנן המשך OC לכיוון 460 אם ייתן יותר במתח נורמלי מה טוב. ;D בכל מקרה אודה לתשובה מהירה.

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. יש לי 150 שח לקניה קרור לכרטיס מסך ! אני רוצה להוציא ממנו את הכל ראידון 9700 פרו איזה לקנות ?! ומאיפה אפשר להזמין אותו באיטרנאט תודה...

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אני קצת יחפור פה אז אני מקווה שתהיה לכם סבלנות לקרוא ולעזור לי תודה מראש אוקי אז המטרה שלי היא להביא את המעבד (Q9550) למקסימום שהלוח (EP45-DS3L) יכולל לסחוב (עם זה משנה יש לי זכרונות OCZ REAPER 1066HZ וקירור למעבד AC EXTREM) אז ככה אני צריך קצת הסבר והדרכה בשלב הראשון אני צריך לכבות בלוח את כול הפיצ'רים של החסכון בחשמל זאת אומרת לחכות את C1E ו EIST (כבר עשיתי את זה) בשלב השני להכין את המעבד ל OC לשים את ה CPU CLOCK RATIO על הכי גבוה (במקרה שלי זה X8.5) לשנות את ה PCI EXPRES FRECAUANCY ל 100MHZ בשלב השלישי אני צריך להכין את הזכרונות ל OC עכשיו פה תתקנו אותי עם אני טועה קראתי שצריך לשים את ה SPD ל 2.00D שהיחס של הזכרונות היה 1:1 ביחס ל FSB זה נכון ? לשנות את התזמוני…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by ilu_xa,

השאלה בכותרת. שמעתי על האופציה הזאת עוד כשקניתי את המחשב אך לא ייחסתי לזה חשיבות אז. כרגע זה מעניין אותי קצת יותר, ולכן פניתי אלייכם 8) עשיתי חיפוש קצת באתר ולא מצאתי תשובה לשאלות שלי, האם לוח אם שלי תומך בכלל באופציה הזאת? המפרט שלי בצד. אשמח לקבל עזרה והסבר מפורט שלב אחרי שלב לגבי פתיחת ליבה רביעית. שיהיה לכולנו חג שמח ושנה אזרחית חדשה מצויינת!!

• 20 תגובות
    • 4.8k צפיות
  25. אמרו לי שהם השתפרו והמאווררים שמקבלים זה לא כמו פעם... זה נכון?

• 20 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.