עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכם ורציתי להגיד תודה מקרב לב לאותם אנשים שעוזרים לי בתשובתם שאלתי אלכם היא כזאת לי יש מחשב עם מעבד AMD 3000 64BIT VENICE כמו כן לוח אם של MSI NEO4 F בנוסף יש לי HD של WD SATA 80GB אלו הטמפ' לפי תוכנה EVEREST MOTHERBOARD -40C CPU-41C AUX-27C WD800JD-40C האם הטמפ' האלה תקינות?

• 6 תגובות
    • 568 צפיות
  2. עשיתי OC לכרטיס מסך דרך הדרייברים של NVIDIA עכשיו עשיתי שהדרייבר ימצא את ה OC המקסימלי שאני יכול לתת עם קירור רגיל שבא עם הכרטיס מסך שאלה: איך אני יכול לבדוק שמה שנקבע עובד טוב בלי בעיות? Core: 300@429 Memory: 700@780 איך אני יכול לבדוק את הטמפרטורה של הכרטיס? :\ זה דיי דחוף תודה

• 10 תגובות
    • 747 צפיות
  3. Started by omrishriki,

שלום לפני זמן מה התחדשתי במחשב יש לי מעבד i5 עם קירור רגיל ב 120 שקל ומארז cooler master sniperעם אוורור טוב 3 מאווררים וכטיס מסך NVIDIA 560 gtx שאני משחק לדוגמא בניד פור ספיד ה GPU מגיע ל50 מעלות אחרי חצי שעה של משחק זה נורמלי ?ועד כמה מעלות מותר לכרטיס מסך להגיע תודה לעוזרים ועוד שאלה קטנה קירור רגיל למעבד מאוורר משו cold bit זה מספיק למעבד המעבד יושב בזמן מנוחה על 35 מעולות סלזיוס בעבודה מגיעה ראיתי גג ל 47 אני לא עושה אובר קלוק משחק שעה שעתיים ביום ובעיקר המחשב פתוח להורדות ושטויות מוזיקה כאלה תודה לעוזרים עד כמה מותר להגיע במעבד במעלות ?

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  4. טוב ככה פתחתי על זה דיונים כבר אבל לא הגעתי למסקנה , ובאלו שכן אז יש עדכונים : בקשר למארז אני הייתי סגור וחיכיתי כבר חודש ל - Compucase 6919 Black הנה אני מדבר על זה - http://www.modthebox.com/review67_1.html פשוט יש 2 סוגים של שחור...אני מדבר על זה עם הפאנל כסף מקדימה. מכיוון שאני רואה שהחנויות אינטרנט מתחילות לשנות את המלים לשחור שחור שהוא מכוער בעיני...אני מתייאש... המארז השחור כסוף ממש יפה ושווה אבל הוא יגיע !? אני מתכנן לקנות SK7 + SF2 בקרוב יחד עם המארז שווה לחכות או לקנות כבר עכשיו ? ואממ בקשר לזכרונות יש לי Winbond 512MB DDR400 PC3200 שיש להם אי תאימות עם הלוח שלי Epox 8RGA+ אז קיבלתי אישור להחליף אותם לאחד מהנ"ל : www.datech.co.il חשבתי להוסיף עוד 310 ש"ח ולקח…

• 6 תגובות
    • 623 צפיות
  5. Started by TiMOn,

איך אני בודק את הטמפ של כרטיס המסך שלי?? יש לי g fx 5200 תודה לכל העוזרים

• 6 תגובות
    • 737 צפיות
  6. Started by Efi_k,

אשמח מאוד לקבל הערות ל OVERCLOCKING הבא שעשיתי, היותר וזהו הרציני הראשון שלי ואני ממש משקשק מדובר במעבד CELERON Coopermine ,נעול ל 8x100 . לוח האם הוא GIGABYTE 6OX והמחשב משמש כמערכת מדיה בסלון - כך שהמשימות הכי מורכבות הם פענוח MP3 ו DIVX. את האוברקלוקינג עשיתי ע"י גא'מפר ב MOTHERBARD שנקרא MAGC BOOSTER ומה שהוא עושה הוא להגדיל את ה V-CORE ב 10 אחוז ל 1.74 וולט. ללוח האם אין שום אפשרויות אובקלוקינג אחרות מלבד שימוש בתוכנת ה EASYTUNE של GIGABYTE. בעזרתה הצלחתי לשום את ה SYSTEM BUS ואת ה DRAM SPEED ל 144 ואת ה PCI CLOCK ל 36 וע"י כך להגיע ל 1125MHZ (שיפור של 40 אחוז) וככה המחשב רץ כבר יציב כאשר MBM5 מדווח על טפרטורת מעבד מקסימלית של 41 מעלות (לרוב זה סביב ה37) וטמפ…

• 1 תגובה
    • 593 צפיות
  7. שלום לכולם אוברקלוקינג כמעט אף פעם לא ניסיתי חוץ משבמחשב הקודם שלי intel 3.0 ghz עם לוח p4p800 של אסוס עשיתי ai overclock 20% בכל אופן המפרט שלי מוצג למטה.. ואני רוצה לבצע אובר קלוק למעבד.. כל אובר שאני מנסה לעשות מה ai overclock אפילו 3% המחשב עולה עם מסכים כחולים או תופעת תקיעות בווינדווס אני אישית חושב שהזכרונות שלי על הפנים אם מישהו מכיר את החברה simpletech ויכול לאשר שהיא זבל אני יוכל לדעת שזה באמת מהזיכרונות כי אם לא אני לא מבין מה מגביל אותי פה.. אגב יש לי כרטיס מסך של גיגה בייט 6600 128mb רגיל עם קירור סטוק עשיתי לו אובר קלוק 400@299 700@552 3dmark 05: 2908 גרסת דריברים: 80.40 עריכה 2: יש לביוס שלי בלוח את הגירסה: 1008 דיי חדשה.. עריכה 3…

• 33 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. Started by SleepingSky,

אני הולך לקרר מעבד q9450 ולעשות לו OC די חזק, אני קונה BigWater 735 כדי לקרר את המעבד בלבד. זה יחזיק טוב? אני יוכל לעשות OC חזק? מארז Tempest ולוח אם GA-X48-DQ6

• 6 תגובות
    • 588 צפיות
  9. ובבדיקה שערכתי המאוורר עובד על 1400 סל"ד והמעבד לא חם מה שכן מתחמם הוא צלעות הקירור של כרטיס המסך (חם מאוד) radeon 9250 מה ניתן לעשות כדי לבטל את ההודעה ואיך ניתן לקרר את כרטיס המסך תודה גדולה מראש ושנה טובה לכולם

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  10. Started by Dr3am0,

שלום לכולם! יש ברשותי מחשב ישן עם מעבד P4 שלאחרונה, המאוורר של המעבד התחיל להרעיש מאוד. סוג המאוורר: Intel A57855-002 FHP-2157 REV.N 12vdc 0.24A Fujikura ניסיתי לשמן, לנקות ומה לא, אך ללא הצלחה. אני מעוניין לקנות מאוורר כזה במצב תקין, ואין לי מושג לאן לפנות. מצורפת תמונה של המאוורר, תודה מראש לכל העונים.

• 4 תגובות
    • 667 צפיות
  11. תקציב: כ500 שקל אני רוצה שתגידו לי מה אני צריך לקנות... יש לי כרטיס מסך: ג'יפורס 5 (128) ובקרוב מאוד אני קונה את ה6800 אולטרה איזה מערכת קירור לקנות כדי לשפר את המעבד ב 50% לפחות..? יש לי p4 2.4 Processor Properties Manufacturer Intel Version Intel Pentium® 4 External Clock 133 MHz Maximum Clock 3066 MHz Current Clock 2400 MHz Type Central Processor Voltage 0.0 V Status Enabled Upgrade ZIF Socket Designation Socket 478 יש לי 256+512 זכרון לוח אם: Motherboard Properties Motherboard ID 12/26/2002-SiS-646-6A6IXG0XC-00 Motherboard Name Gigabyte GA-8ST800(-L) Front Side Bus Properties Bus Type Intel NetBurst Bus Width 64-bit Real Clock 133 MHz (QDR) Effec…

• 5 תגובות
    • 529 צפיות
  12. Started by Lumber_Jack Jim,

שלום. עכשיו, עקב סיבות של גיל וביצועים החלטתי להחליף את הלוח אם הישן שלי בחדש שקניתי. אך... כמו תמיד חוקי מרפי עשו את שלהם ויצרו בעיה. להפתעתי גיליתי שאני פשוט לא מצליח להוריד את ההיט סינק מהמעבד. זה היטסינק מתוצרת ספייר, שתי קליפים, אחרי שהורדתי את המאורר גיליתי שאני פשוט לא מצליח לשחרר את התופסן,משמע לא יכול להוציא את המעבד. אנא סייעו בשעת צרתי. לינק לאיך הפטנט של התופסן המשוקץ עובד או הסבר קצר יתקבלו בברכה. אני (Jim)

• 0 תגובות
    • 712 צפיות
  13. Started by KirK,

שלום לכם אחים שלי!!! אני פשוט חיייב עזרה.....יש לי מאוורר הכי רגיל של אינטל אבל חדש....יענו מאוורר על המעבד...והוא ממש ממש ממש מרעיששש!!!....אתם יודעים.... והשאלה היא...האם אני יכול לחבר את Tt big typhoon ללוח אם שלי....יש לי תתכנולוגיה הדי ישנה... אני מתקוון שלי אצלי בלוח אם יש את אותו חיבור של מאוורר כמו בלוח האם הזה: בבקששהה תעזרו!!! ואני מצטער אם זה ספאם...כי לא מצאתי מקום אחר ליכתוב בוא על זה....בבקשה תעזרו!!

• 2 תגובות
    • 553 צפיות
  14. Started by ha,

סוף סוף (אחרי חודשיים...) הרכבתי את המערכת שלי והיא עובדת לשם שינוי. מפרט מערכת מעבד: Q6600 G0 לוח אם:ABIT IP35 PRO קירור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM זיכרון:2 * OCZ DDR2 PC2-6400 CL 3 FlexXLC Edition כרטיס מסך: X1950Pro מארז:Antec Performance One P180 ספק: Corsair hx520 דיסקים: 3*200GB SATA בחיבור RAID5 1. המהירות המקסימלית היציבה שהגעתי אליה היא 3.2GHz. במהירות זו ה 0.9.54 CoreTemp מראה לי 60 מעלות (וה uGuru של ABit מראה לי 45 מעלות...) כאשר ניסיתי להגיע ל 3.33GHz המחשב נכשל ב prime 95 או כאשר אני מנסה להריץ יותר מעותק אחד של SP2004. הגדלתי מתחים בביוס וניסיתי את הערכים הבאים ללא הצלחה: CPU Core Voltage = 1.2925V DDR2 Voltage = 1.825V DRAM Speed 1:1.2 DDR2 888 שאר ה…

• 31 תגובות
    • 3.2k צפיות
  15. Started by Alroit,

שלום לכולם: לאחרונה קניתי זיכרונות של Kingston HyperX PC2-6400 800MHz בכדי להגיע ך-OC יותר גבוהה וביצועי זיכרון של CL4 הבעיה היא שהם מזדהים כ- PC2-5300 667MHZ ואחרי קריאה מרובה הבנתי שיש להגביר מתח ל- 2.0V ואז הם אמורים לעבוד ב- 800 האם זה נכון? גם היום מקסימום תדר שאני יכול להגיע זה 760MHZ - 5-5-5-15 כאשר המעבד על 3.4G השאלה שלי או כמה שאלות - למה מראש הזיכרונות לא מזדהים כ- 800MHZ - כי לוח האם תומך ב- 800 למה אני לא יכול להגיע או לעבור את תחום ה- 400MHZ ב-OC מכפלה 9 - מתח מעבד - 1.4V מתח זיכרון - 2.0V תדר מעבד: 380 תדר זיכרון: 760 לום אם:Gigabyte GA-965P-DS4 rev. 2.0 מעבד: E6600 2.4G קירור Thermaltake 120mm אשמח לעזרה והסברים - כי לדעתי ניתו להוציא יותר ממה שקיים היו…

• 0 תגובות
    • 458 צפיות
  16. אם למשל יש מערכת שהמעבד מגביל, אך הכרטיס מסך חזק, לא משנה כמה אוברקלוק אני יעשה לכרטיס מסך התוצאה של התמונות לשניה לא תשתנה?

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  17. שלום, בשעה טובה קניתי מחשב חדש: E6600 Vista כרטיס מסך: BFG 8800 GTS 320 OC2 לוח אם: GB 965-p-DS3 זיכרון: 2GB 800 דיסק קשיח: WD 320 Sata2 הרצתי את everset וקיבלתי את התוצאות הבאות (לא במאמץ וגם אין שום OC) רציתי לדעת עם הכל בסדר (אין לי מושג...) אודה לתגובות

• 12 תגובות
    • 674 צפיות
  18. Started by benyben,

שלום. ממש כמו לבור, תוכלו להסביר מה ההבדל בין שני החיבורים הללו - מה תפקיד כל אחד: (תודה מראש)

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by morbidangel,

שלום לכולם התחדשתי במעבד פנום 955, קירור scythe mugen 2 עם לוח אם MA770T-UD3 וכרגע בתוך מארז CM690 רגיל. הורדתי את התוכנה כדי לקבל מושג על הטמפרטורות בתוך המארז. יש שורה שכל הזמן על 78 מעלות (מסומן באדום) ולא ברור לי למה זה כל כך חם ולמה זה שייך. אשמח לקבל הסברים בנושא. תודה! [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. ביצעתי OC לאחר שנעלתי תדר PCI-E על 100, נעלתי מתח מעבד על 1.325 והורדתי מכפלת זכרון ל2.0 העלתי באס ישר ל300 מ266 ואבצע בקרוב בדיקות יציבות. לפני כן, רציתי לדעת מהם הפונקציות הבאות בביוס: DIMM OverVoltage Control PCI-E OverVoltage Control FSB OverVoltage Control G)MCH OverVoltage Control) האם צריך לגעת בפונקציות האלה? (כולן מכוונות על Normal) האם יש פונקציות נוספות, בתפריט הAdvanced BIOS, שרצוי לבטל/להוסיף? תודה לעזורים

• 5 תגובות
    • 552 צפיות
  21. שלום! לא ממזמן רכשתי לוח DFI NF3 754 וזיכרונות Adata Vitesta ddr500 את רוב הפיצורים בביוס של הלוח אני מבין אבל במקצה נרחב כל כך של תזמוני זכרון מעולם לא נפגשתי תהייתי אם תוכלו לעזור לי לעשות סדר בבלגאן ולהסביר לי מה זה כל דבר (אני רגיל ללוחות הפשוטים שנותנים לך את כל ארבעת התיזמונים בטור עם ערכים לשנות וזהו, כאן יש בערך 10!) הנה לכם רשימת המשתנים שיש : dram frequency set (mhz) Command Per clock(cpc) cas latency contral (tcl) ras# to cas# delay (trcd) min ras# active time(tras) row precharge time(trp) row cycle time (trc) row refresh cyc time (trfc) row to row delay (trrd) write recovery time(twr) read to write delay (trwt) refresh period (tref) write c…

• 0 תגובות
    • 432 צפיות
  22. Started by oscar222,

אממ , אז יצא לי לקנות כמה חלקים חדשים למחשב שלי Intel i7 950 Gigabyte GA-X58A-UD3R Patriot Viper II Sector 7 Triple Channel 3x2GB עכשיו הקטע שלא יצא לי להתעסק יותר מידי בהגדרות BIOS שקשורות למהירויות ומתחים וכל הדברים האלו העניין הוא שהבנתי שזיכרון כזה צריך להיות מוגד ב BIOS בצורה נכונה בכדי שיעבוד במהירות שהוא מוגד , שברירת המחדל של הלוח אם להוריד לו את המהירות , עכשיו כמה שאלות , בצורת ברירת מחדל של הלוח , איך שאני מפעיל את המחשב הזה בפעם הראשונה , המהירות של הזיכרון היא יותר איטית ממה שהוא מוגד ? שווה לשנות עוד פרמטרים ב BIOS בכדי שהמחשב יעבוד בצורה יותר טובה או שאין טעם לגעת בכל זה אם אני לא מתכנן לעשות משהו יוצא דופן עם המחשב הזה? - מקווה שתבינו…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by שמואלל,

שלום, אני רוצה לעשות oc עם התוכנה סיבות אישיות אני לי כוח להסביר למה(אני יודע שאפשר דרך הביוס וזה מומלץ יותר) יש לי לוח ASUS P5LD2 http://www.cpuid.com/clockgen.php איך להגדיר? אם אפשר תגידו לי את כל השלבים כי אני לא מבין אנגלית טוב. http://img96.imageshack.us/img96/9778/dddddik7.jpg

• 3 תגובות
    • 492 צפיות
  24. יש לי בעיות של מעבד מתחמם בצורה בלתי מובנת. המחשב יכול לעבוד שעות בטמפרטורה של 50 55 מעלות ופתאום לקפוץ ל 79 עד 83 מעלות. נירא לי שילדי שחקו עם ההגדרות. יש לי מעבד אינטל 3.6G חד ליבה. יש לי מארז של Gigabyte 3D AURORA - + ספק 630 . על המעבד יש גוף קירור ומאוורר של Gigabyte 3D Rocket Cooler Pro PCU22-VG . למרות שאני מעלה את המאוורר לסי המהירות הטמפרטורה לא יורדת. המחשב חדש.

• 0 תגובות
    • 466 צפיות
  25. Started by jitz,

היי, יש לי לוח GA-P55-UD2M של ג'יגהבייט, עם מעבד i7 860. מעולם לא השתמשתי בspeedfan בעבר, כי לא היה לי צורך... אבל אני מתכנן לראשונה לעשות אוברקלוקינג קל. הבעיה - הבנתי שצריך להגדיר את התוכנה כמו שצריך בהתאם למאווררים/חיישני הטמפ' שיש על הלוח, ואני לא כל כך מצליח להבין מה זה מה שם לאחר הפעלת התוכנה, היא מזהה את החיישנים על הלוח, כמו שתראו בצילום מסך... לאיזו טמפ' אני צריך להתייחס שם כטמפ' המעבד? מה הם החיישנים האחרים? 3 מגיעים מצ'יפ שנקרא IT8720F ו-8 מאחד שנקרא INTEL CORE... ועוד שאלה - מהן הטמפ' המומלצות למעבד שלי (i7 860) להגדרות של טמפ' ה-Desired/Warning? כרגע הכל שם דיפולטי וממש לא נראה נכון... המון תודה מראש צילום מסך: http://i41.tinypic.com/s5zcy1.png

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.