אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
כיצד אני מבצע את הOC במחשב שלי? יש לי לוח אם ecs 661fx-m ושאני נכנס לBIOS רשום לי כל מיני דברים בתפריט.. ואני לא יודע איך להגיע לתפריט.. אם למישהו יש הסבר מפורט זה מאוד מאוד יעזור לי.. אני כבר שלחתי כמה הודעות ואין התייחסות..
-
- 0 תגובות
- 399 צפיות
-
-
היי המערכת היא זאת שבמפרט <== כרגע אני על 3.5GHZ מעוניין לשבור את המחסום הזה הביוס של הלוח ממש מרגיז ומעיק מהחוברת אין הרבה ישועה אשמח לעזרה מבעל ניסיון עם הביוס של הלוח שלי
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
אני כרגע מבצע OC למעבד, וחלק מהאפשרויות לא נמצאות לי בביוס System Voltage Control במקום זאת יש לי CPU VCORE CPU TERMINATION CPU REFERNECE DRAM VOLTAGE בCPU VCORE עשיתי על 1.1 ובכל השאר עשיתי על נורמל האם זה בסדר או שצריך לשנות? [br]פורסם בתאריך: 20.02.2011 בשעה 20:15:50 מופיע לי EROR העלאתי את מתח המעבד ל 1.2 ואני מנסה שוב בדיקת מאמץ
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי! ניסיתי כבר פעמים רבות לבצע OC והדבר אף פעם לא צלח לי, כל פעם הBIOS חזר להגדרות ברירת מחדל אוטומטית, עכשיו שחיברתי את המחשב לטלויזית LCD אני רוצה לשדר תכני HD ונראה שהמעבד מתאמץ ואפילו יש לאגים מידי פעם, הייתי רוצה להעיץ את המערכת כמה שניתן. מישהו יכול איכשהו לעזור לי? נראה לי שאחת הבעיות שהOC לא עובד כמו שצריך זה ה4 סטיקים שיש לי בזיכרון ולא 2*2. המון תודה מראש לכולם!
-
- 1 תגובה
- 637 צפיות
-
-
שלום אני חושב לקנות 6600 ולוח איכותי למדיי לא סגור עדיין על איזה אני מתלבט על ביצוע OC וחשבתי שאם יש תוספת ביצועים חינם דבילי לא לעשות אז השאלות שלי הם אלו: אני חושב לקנות זכרונות 667 והcנתי שהכי טוב זה יחס של 1:1 אז אם אני מעלה באס ל 333 הזכרונות יעבדו על 667 ביחס של 1:1 ולא תהיה בעיה או שאני צריך לעשות משהו נוסף חוץ מהעלאת הבאס? האם אני אצטרך לעלות מתחים? אין לי מושג בזה מעולם לא עשיתי רק קראתי כאן ומדריך נחמד שפורסם כאן בעבר נ.ב קצת מוזר וחבל שבפורום מקצועי ואיכותי כמו כאן שמתמחה ב OC אין נעוץ הסבר לשלבים הראשונים
-
- 10 תגובות
- 866 צפיות
-
-
היי, אני ממש חדש בכל זה, ואני ממש לא מתמצא בביוס שלי... ניסיתי פעם על המחשב הישן שלי לעשות את זה ודווקא די הצלחתי . אני ממש לא רוצה לעשות ניסויים לבד על המחשב הזה, מעצם היותו בן שנה וקצת בלבד. אין לי קירור מיוחד על המעבד אלא מה שקיבלתי איתו בסטוק. המעבד יחסית קר כל הזמן, מגיע לטמפ' של 30-32 מעלות. אפשר לראות את המפרט שלי מצד ימין. אני יודע שיש תוכנות OC של הלוח הזה שמגיעות עם היצרן, האם אפשר לעשות את זה משם? איך מתעסקים עם הביוס של הלוח אם שלו, ועד כמה אתם ממליצים לי להעלות את מהירות המעבד? אם אפשר להעלות תמונות זה נורא יעזור לי, או לפחות לתת לי מיקום ושמות מדויקים בביוס . תודה רבה .
-
- 0 תגובות
- 432 צפיות
-
-
מישהו יכול להגיד לי בבקשה למה צריך לשחק עם הVOLT כאשר אני עושה OC למעבד?? (מצטער על השאלה אני מתחיל רק עכשיו ללמוד תנושא)
-
- 1 תגובה
- 429 צפיות
-
-
הנה המפרט שברשותי : מעבד: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX לוח אם: INTEL WHITESBURG : DP55WB זיכרון: 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL6 - SECTOR5 : PVV34G1333LLK כרטיס מסך: GEFORCE X260 GTX צורב DVD: LG x22 SATA BLACK מארז: ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ספק כוח: HEC 500W דיסק קשיח: 500GB 16MB SATA2 7200 RPM ברצוני לבצע OVERCLOCK הם הספק של ה 500W יספיק לי ? ועל איזה מערכת קירור אתם ממליצים לי, במידה וצריך תודה לעוזרים אתם באמת תותחים
-
- 6 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום ברצוני לעשות Overclock לכרטיס המסך שברשותי מדגם: Asus Radeon HD7950-DC2T-3GD5 DirectCU II. אני רוצה לדעת בבקשה: 1. מה מתח עבודה מקסימלי המותר של ה- Core Voltage בכרטיס הנ"ל . 2. מה מתח עבודה מקסימלי המותר של ה- Memory Voltage בכרטיס הנ"ל . 3. מה בערך התדר המקסימלי של ה- Core Clock המותר בכרטיס הנ"ל . 4. מה בערך התדר המקסימלי של ה- Memory Clock המותר בכרטיס הנ"ל . 5. איזה מתחים ותדרים הכי מומלצים בשביל OC יציב למשחקים כבדים בכרטיס הנ"ל!!. הייעוד של ה- Overclock שאני רוצה לבצע הוא נטו לשיפור ביצועים במשחקים!. (לא לתוכנות באנצים או תוצאות/תחרות!) אני מבצע את ה- Overclock עם התוכנה: MSI Afterburner 3.0.0 Beta 10 . אם צריך יותר פרטים אז בבקשה המפרט מחשב שברשותי: CPU: Inte…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היום קיבלתי את המחשב (מפרט בצד) וניסיתי להעלות את ה-FSB ל 166 דרך הביוס הזיכרונות מיד עלו ל-667 אבל ברגע שהפעלתי את המחשב הווינדוס עשה ריסטרט איך שהוא עלה,ניסיתי פעמיים ואותה תוצאה. האם אני צריך להעלות את המתח למעבד ואם כן אז איך עושים (אשמח לתמונות אם אפשר). הטמפ' ב IDEAL הם 29-30 כך שאני לא חושב שזה טמפ'. תודה מראש על העזרה.
-
- 48 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
נכון להיום מה הקירור אויר הכי טוב שיש לe8500?? בנוסף רציתי לדעת אם למשהו פה יש מערכת דומה לשלי יכול לומר לי מה בערך האברקלוק המסימלי שאני יכל למשוך אותה כי משום מה אני בקושי מצליח להגיע ל3.8 מעבד e8500 לוח gigabyte x48d5 זכרונות corsair 2x2gb dhx מארז cm690 6fan ספק enermax mooodu 520
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מעבד Intel P4 2400 MHz והטמפרטורות שלו במאמץ 22 מעלות מישהו יכול להגיד לי איך אני עושה אובר קלוק, ועד כמה אני יכול להוציא מהמעבד?
-
- 12 תגובות
- 877 צפיות
-
-
E6600 CORE 2 P5B DELUXE G.SKILL 2GB 800MHZ 7600GS ENERMAX LIBERTY 500W SUNBEAM/TUNIQ 120MM GIGABYTE 3D AURORA 570 אז ככה לא קניתי את המחשב בשביל אוברקלוק אבל פתאום בא לי לעשות וניסיתי לעשות עם התוכנות של הלוח האם, והמחשב נפל ונאלצתי לשנות ביוס. אני יודע שעם המערכת שלי אפשר להגיע לביצועים גבוהים ואני חייב שמישהו ידריך אותי לעשות כי אני לא מבין בשום תוכנה ובשום דבר לביצוע אוברקלוק. אז בבקשה אם מישהו יוכל לעזור לי...........
-
- 1 תגובה
- 396 צפיות
-
-
שלום , רכשתי לפני שבוע מחשב חדש ואני מעוניין לעשות אוברקלוק , קראתי פחות או יותר שזה מהביוס העלאה הורדה וכו'. אשמח לקבל הדרכבה כיצד לבצע אותו. מפרט מחשב : Intel Core Duo E 6600 Asus Striker Extreme Geforce 8800GTS 640mb Twinmos 2GB 800Mhz Gigabyte Aurora 570 WD 250GB תודה לעוזרים :>
-
- 2 תגובות
- 452 צפיות
-
-
שלום לכולם , בשעה טובה קיבלתי היום את המחשב החדש . מעבד 805 + קירור AVC HEATPIPE .הבנתי מאיזה אתר בחו"ל שהוא יותר חזק בהרבה מקירור סטוק של אינטל וזה גם מה שהיה במחיר שיכולתי לתקצב בינתיים. לוח אם MSI 945P PLATINUM זיכרונות OCZ 667 1 GIGA KIT ( שני סטיקים של זיכרון) . הגיע מחובר סטיק על DIMM1 CHA ו- DIMM3 CHB (לא יודע מה זה אומר...) מארז CHENBO GAMING BOMB וספק 350W TRUE WATT עם 18A על מסילה אחת של 12V * יש לי בעייה שכשאני מפעיל את המחשב , מופיע לי הזיכרון רק במהירות 553 ולא 667 .. מישהו יודע מה הסיבה ומה עושים ** העלתי את ה-FSB ל-166 דרך התוכנה של MSI שנקראת CORECENTER ומגיעה עם הלוח . המעבד עדיין נשאר על 2475MHZ ויש נתון נוסף..נראה לי זה המכפלה ...124MHZX20 *** כמה …
-
- 70 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
קניתי לא מזמן את הלוח-אם הנ"ל בשביל לא לשדרג את המעבד (יותר יקר). המעבד שלי הוא Athlon XP-M 2500+ שלדעת רבים מותאם מאוד לביצוע OC. הבעיה שלי היא שלא מצאתי שום אופציה בBIOS להגדיל את ה"מכפיל" או את מהירות המעבד. האופציה היחידה שהיתה לי היא הגדלת ה-FSB, דבר שהצליח לגרום למעבד לפעול ב-1200Mhz בלבד!!! מה עושים!? לפי בדיקה שלי הלוח אם פועל על מכפיל של X6 בלבד... ביצוע OC עם תוכנת CPUMSR תקע את המחשב עוד כשהגדלתי את המכפיל ב-0.5. מישהו מכיר את התופעה? האם זה ניתן לביצוע בכלל בלוח-אם הזה?
-
- 0 תגובות
- 401 צפיות
-
-
אני כרגע בתהליך הבנייה של הפאן ויש לי שאלה שאני לא בטוח בקשר אליה האם אפשר לחבר את ה0 של ה-5 וה0 של ה-12 ביחד ? או שרק אחד יספיק או שזה לא משנה בכלל ?? ואם אני מחבר את החוט של ה12 V עם החוט של ה5 V אני מקבל 7 ?
-
- 14 תגובות
- 967 צפיות
-
-
טוב אחרי משא ומתן כושל עם שתי חברים מהפורום החלטתי לבנות בעצמי את ה-fanbus. אז אני ניובי גמור בכל מה שקשור לאלקטרוניקה (חוץ מהלחמות יש לי כשרון טבעי לזה) אני רוצה לבנות fanbus לשמונה מאוררים של שלוש מצבים 7v\off\12v ובלי מפסק on\off אז עם תוכלו לתת לי אתר (אמין) שאני יוכל להזמין ממנו את החלקים. ואני גם צריך תרשים (שיהיה כמה שיותר פשוט ולא מסובך) לבניה שיהיה בעיברית וגם הסבר על החלקים ותזכרו שאני לא ממש מבין בזה אז בלי מוסגים שיהיה פשוט. תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הבלוק אמור להראות כך אך זה עדיין לא סופי אם יש לכם הערות הצעות לשיפור הגיבו בבקשה. תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות בלוק קירור מים למעבד core 2 due ומחשפש שירטוט למרחק וגול של חורים לשלוט775 תודה
-
- 2 תגובות
- 408 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בהתאמת חלקים והתייעצות בנוגע לבניית לופ קשיח עבור הכרטיס מסך והמעבד. המפרט: מארז: corsair 570x white לוח אם: gigabyte z390 aorus pro מעבד: i7 9700k ראם: 32gb corsair vengeance ddr4 3200mhz (לבנים) כרטיס מסך: gigabyte rtx 2080 ti gaming oc ספק כוח: corsair rm760x (לבן) איחסון: 1tb 970evo nvme, 2tb WD blue nvme נכון לעכשיו בסל הקניות (עוד לא הוזמן) ישנם הבלוקים הקלאסים של EKWB למעבד ולכרטיס המסך (הדגם הספציפי שלי דורש הסרה של חיבור המאורר בחלקו העליון של הכרטיס.), משאבה גם כן של EK מהסדרה הקלאסית אך מאוד קורצת לי המשאבה של קורסייר Hydro X. אני ככל הנראה אשלב את הבנייה עם מאווררי קורסייר לבנים ll120 שאני יוד…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני הסתכלתי במדריך של האתר בקשר לבנייית מאוורר מאולתר מספק ישן. אז חתכתי את הכבל של החשמל של הכונן A מהספק הישן, זה ראש בעל 4 חוטים והוא מלבני כזה. כשמצאתי איזשהי יציאה על הלוח אם שלי שרשום עליה Fan וחיברתי את המאורר לשמה, המאוורר לא עבד לי. לכניסה של הFan יש שלושה רגליים ובמדריך אומרים לחבר אדום לאדום ושחור לשחור, כלומר 2 רגליים. לאיזה רגל אני אמור לחבר מה והאם המאוורר אמור ישר לעבוד לי אם הפעלת המחשב? תודה רבה מראש אילוסטרציה: אדום\שחור ||_ :::: ||| fan3
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
נמאס לי מהמארז שלי ואלה שקונים לא מתאימים לי. אני רוצה לבנות מארז בעצמי 8)(+עזרה מקצועית), אני בערך יודע מה אני עומד לעשות. מסגרת מתכתית בצורת מארז ועליה פרספקס (אמור לצאת משהו כמעט שקוף לגמרי). אני צריך מספר דברים: 1. מישהו יודע אם מישהו עשה משהו דומה. 2. טיפים לבניה. 3. מידות 4. כל דבר שלדעתכם יכול לעזור 5. רעיונות משלכם
-
- 8 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחיל לעבus על בניית מארז שקוף לגמרי למחשב. אני כבר מכיר חנות שתוכל לעזור לי בקטע הזה... אבל כדי שהם יוכלו לעזור לי, אני צריך את עזרתכם. אני מעוניין לבנות את המארז בגודל טוור ואני צריך מידות מדויקות של כל החלק החיצוני וכמו כן מידות של מקומות לברגים ללוח אם, לספק, ומקום מדוייק לכרטיסים. מה שאני לא אצליח למצוא באינטרנט, אני אמדוד לבד. אז אם מישהוא מכיר את המידות המדויקות, או אתרים שנותנים מידות מדוייקות, אני אשמח לקבל עזרה תודה מראש, איתי
-
- 4 תגובות
- 566 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מערכת קירור מים.. אני רוצה לשים קירור על המעבד ועל הכרטיס מסך איפה עוד אתם מציעים לי לשים עוד? איזה גודל בלוק אני צריך לכ.מסך\מעבד? איזה משאבה עדיפה הבנתי יש כמה משאבות.. כמה מאווררים לשים על הרדיאטור? האם בנייית קירור מים יהיה אפקטיבי לירידת הטמפרטורות? כת המשאבה אני מחבר ישירות לחשמל או למולקס? איזה עובי צנרת לשים? וכמה עולים החיבורים של הצינורות? אם זה יהיה מפלסטיק זה יהיה בסדר? תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 635 צפיות
-