עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by dani,

קניתי מעבד AMD Athlon 64 3000+ וקיבלתי איתו מאוורר של Thermaltake עם היטסינק. אני לא בדיוק זוכר איך קוראים למאוורר (אח שלי ישן עכשיו - אני מקסימום יערוך אחר כך). הוא יספיק לקרר טוב את המעבד? ודרך אגב - יש לי מעבד P 4 1800A והבאתי לו מנוע של מטוס אהה... אופס Vantec Tornado 80MM Case Fan ;D הבעיה היא שעדיין החום של המעבד במנוחה מגיע ל 44 45 ובמשחקים ל 48 49 זה נורמלי בשביל המעבד הזה? (ההיטסינק שלו הוא 60 מ"מ אז הבאתי את המתאם הזה מפנדה - זה קשור?)

• 3 תגובות
    • 441 צפיות
  2. Started by TheShadow,

קודם כל מה זה אוברקלוקינג?(לפי מה שהבנתי זה לשפר את מהירות CPU או לשדרג או משו כזה..) ואיך אני עושה את זה? יש לי p4 2.4 Processor Properties Manufacturer Intel Version Intel Pentium® 4 External Clock 133 MHz Maximum Clock 3066 MHz Current Clock 2400 MHz Type Central Processor Voltage 0.0 V Status Enabled Upgrade ZIF Socket Designation Socket 478 יש לי 256+512 זכרון לוח אם: Motherboard Properties Motherboard ID 12/26/2002-SiS-646-6A6IXG0XC-00 Motherboard Name Gigabyte GA-8ST800(-L) Front Side Bus Properties Bus Type Intel NetBurst Bus Width 64-bit Real Clock 133 MHz (QDR) Effective Clock 533 MHz Bandwidth 4267 MB/s Chipset Bus Properties Bus Type SiS MuTIOL Bus Width 1…

• 2 תגובות
    • 512 צפיות
  3. אורח Saar_G
    Started by אורח Saar_G,

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=81661.0 איזה גוף קירור כדאי לשים לה?עדיף שתהיה כמה שיותר שקטה להתחשב יש לי 200 ש"ח

• 4 תגובות
    • 464 צפיות
  4. Started by crovei,

שלום.. לפני כמה זמן קניתי מחשב חדש (P4 3.2 512 ram) וכמובן שפירקתי לגמרי את כל המחשב הישן, לקחתי הארד דיסק אחד, כונן, מגירת קיררור להארד דיסק וכמובן מאוורים.. הקטע הוא שנשאר לי מאורר אחד (80 מ"מ) ואני רוצה להתקין אותו בצד המארז.. (על הדלת..), הבעיה היא שיש שם מקום למאוור 60.. איך אני יכול בכל זאת להבריג (או לחבר בכל צורה אחרת..) את המאוורר לשם?.. ומה עדיף?.. שיוציא אוויר או שיכניס?.. (אם צריך תמונה אני יכול לצלם ולעלות..) תודה מראש ומצטער על הכותרת.. (זה בכלל לא סלוט.. אבל לא ידעתי איך לנסח את זה יותר טוב )

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  5. Started by Glow,

שלום! קודם כל אני יודע שהנושא נטחן (עשיתי חיפוש....) אבל בכל זאת הייתי חייב לשאול פה...כי אני לא בטוח... יש לי: WDC WD400BB-00CAA0 ואני רוצה קירור טוב בשבילו....ותקציב עד 200...... ושוב אני מצטער שפתחתי דיון על הנושא הטחון הזה אבל אני רוצה לדעת בטוח מה לקחת....

• 13 תגובות
    • 736 צפיות
  6. Started by Pitzinyelo,

http://www.arcticsilver.com/arctic_silver_instructions.htm בעמוד הזה מופיעות ההוראות, ואני חייב להגיד שהן שונות לגמרי מאלה שמופיעות באחד המדריכים בHW. כתוב שם(שלבים 9-10 זה מה שמתייחס לP4 ו AMD64), לפי הבנתי, שיש לשים טיפה קטנה של החומר במרכז הליבה. לאחר מכן צריך להרכיב( ) את ההיטסינק על המעבד ולסובב אותו( ) לכיוון השעון ואז הפוך כדי שהחומר ימרח בצורה אחידה ברוב הליבה(לא כולה!), כפי שמופיע בחלק העליון של התמונה: http://www.arcticsilver.com/images/p4_as_dab2a.jpg what the fuck?

• 11 תגובות
    • 856 צפיות
  7. הי כולם יש לי מחשב חדש ומעבד אתלון טירה חדשה +3200 מעבד תותח (לפי דעתי לקנות +3400 זה סתם ביזבוז כסף ) ועכשיו לשלאה ראיתי כאן נושים רצים בקשר לקרורים לאתלון 64 אז אני מתלבט בין כמה קרורים 7000b alcu tt venos tt silentbost tt polo מה כדאי לי לקחת ? אני לא הולך לעשות אובר קלוקינג או משהו כי גם ככה המערכת שלי חזקה אני רק רוצה קרור טוב ששימור לי על החלקים להרבה זמן ושהחום לא יהורס לי אותם גם כן רצווי שהיה שקט אז בבקשה תגובות מה הכי כדאי מבחינת קירור רצחני ושקט?

• 43 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by Pitzinyelo,

יש לי מזגן קטן ממש קרוב למחשב. אני מפנה את האוויר לכיוון ההפוך, מחשש שזה יזיק למחשב. האם זה באמת יכול להזיק? המחשב סגור.

• 4 תגובות
    • 641 צפיות
  9. Started by dog_foot,

נמאס לי מהמאוורר הרועש שלי!! שומעים אותו מהחדר עד לסלון (באמת באמת!!!!)!!!! אני רוצה מאוורר שקט, לפחות יותר ממה שיש לי, איזה מאוורר אתם ממליצים? או לפחות מהם הדציבלים הרצויים?? שלי נראה לי על 10000 דציבלים, בבקשה תעזרו לי

• 9 תגובות
    • 674 צפיות
  10. Started by Black_eagle,

שלום, אני רוצה לדעת מה הוא ה RPM המקסימלי של המאוורר של AMD 2500 המקורי. תודה.

• 11 תגובות
    • 785 צפיות
  11. Started by Dom,

בחנות שבה אני קונה מציעים לי מעבד TRAY, כלומר ללא אריזה, אך ביחד על מאוורר CoolMaster (היבואן לא יודע איזה דגם) במקום המאוורר המקורי. האם כדאי לי ללכת על ההצאה ואיך המאוררים והגופי קירור האלה לעומת הקירור המקורי שמגיע עם +AthlonXP 2500 מבחינת רעש ואיכות. תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 434 צפיות
  12. Started by Pitzinyelo,

Nanotherm PCM+ מה אתם אומרים על המשחה הזאת? האם טובה? https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_248&products_id=1909

• 5 תגובות
    • 671 צפיות
  13. שלום לכולם. קיבלתי את המחשב שלי ואני רוצה להתחיל ב-OC מה שיש לי בין היתר: AMD Athlon XP 2500 Mobil Thermalright SP97 for AMD Vantec Tornado 92MM Case Fan ABIT NF7-SL ver 2.0 Mushkin 512MB Dual Pack (2x256MB) PC3200 222 Special SAPPHIRE 9600XT 128 mb DDR TV OUT DVI Maxtor 80GB-8MB-7200RPM S-ATA Antec TruePower 430 Watt CHIEFTEC MIDI TOWER AH-01SL ומשחה טרמית ArcticSilver 5 . עכשיו נכנסתי לביוס והבאס היה על 100 והמכפלה על 5,שיניתי ל-166*11 1830MHZ אבל רציתי לשאול אתכם בכמה עדיף להתחיל?אגב המתח של המעבד(לא נגעתי בו) הוא 1.56 או משהו דומה. נ.ב החדר שלי נשמע כמו מסגריה עם המאוורר הזה

• 10 תגובות
    • 772 צפיות
  14. למי שיש לוח כזה שידבר איתי בבקשה באיסיקיו 7712733 יש לי הצעה מעניינת.

• 2 תגובות
    • 527 צפיות
  15. Started by ras81,

שלום יש לי מארז HEC 6A19 מעבד AMD 64 3000 ולא אם של EPOX 8KDA3+ כרגע המצב הוא שיש לי מאורר 120 מאחור שמוציא אוויר, 120 מקדימה שמכניס אוור, 90 מהצד שמכניס אוויר, וTHERMALTAKE POLO 735 על המעבד, עכשיו הטמפ' עדיין לא לשביעות רצוני - 40 מעבד (50 בעומס) ו35 בלוח עכשיו העניין הוא שיש לי עוד שני מאוררים של 80 מהמחשב הקודם שלי שיושבים בצד, האם כדאי לשים אותם בין שני הכוננים מקדימה (בסלוטים הריקים) שיכניסו או יציאו אוויר (או אחד יכניס ואחד יוציא)? יש לי ספק HEC 475 תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 476 צפיות
  16. Started by tom123,

האם הספק הזה http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=799&catcode=271 יספיק למפרט הבא P4 2.4 לוח אם חה חה... הארד דיסק אחד 5 מאווררי לדים CD וצורב

17. Started by Money_Man,

אם כן, יש המלצות??.. מה דעתכם על: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=821&catcode=

• 13 תגובות
    • 795 צפיות
  18. מה עדיף לקנות על מנת להשיג קירור לא רע למעבד וכדי להוריד את טמפ' המארז באופן כללי טיפה??? (אם התיחסות גם לרעש בבקשה...) מערכת קירור מים זולה יחסית ולא הכי טובה שיש או בלוק קירור אוויר באיכות הכי טובה שיש ומאוורר חזק??

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. אהלן יש לי לוח אינטל עם צ'יפסט 845 עכשיו הלכתי לביוס ושמתי לב שאפשרות האוברקלוק נעולה (אני ידעתי את זה אבל אמרתי נלך נראה מה קורה שם חחח) יש דרך לעבור את הנעילה? אם זה מסובך מדי עזבו

• 0 תגובות
    • 488 צפיות
  20. Started by kashi,

לפני כמה ימים גיליתי שהמחשב שלי מאוד חם והוא הגיע לטמפ' של 78 מעלות אז פתחתי את המארז וראיתי שיש רק מאוורר אחד על המעבד (אין לי מושג איך לא שמתי לב לטמפ' ולמאווררים עד עכשיו), אז הלכתי לחנות מחשבים קניתי איזה 2 מאווררים זולים, ופה זה זמן טוב לציין שאין לי ממש מושג בלהרכיב דברים למחשב, אז בקיצור שמתי מאוורר אחד מאחורה מתחת לספק שמוציא אויר, אבל אני לא רואה איפה אפשר לשים את השני, אמרו לי ליד ההארד דיסק או משהו אבל לא ממש ראיתי אם אתם יכולים להסביר לי איפה לשים את המאוורר השני, בנתיים עם מאוורר אחד הטמפ' ירדה ל65, אבל זה עדיין לא מספיק... אם אתם צריכים לדעת יש לי AMD ATHLON 2400+ תודה מראש

• 3 תגובות
    • 544 צפיות
  21. Started by Lanzar,

שלום לכולם רציתי לשאול אם קיימים ביוסים מתקדמים לכרטיסי מסך, למשל כמו הביוסים של TIC-TAC ל ABIT NF7 ביוסים שיביאו יכולת OC גבוהה יותר ?? אני צריך שהביוס יתאים ל ASUS 9800XT מישהו יודע ?? מכיר ?? שמע ??

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  22. למאורר ישנם 2 חיבורים,אחד לספק ואחד ללוח (קטן כזה). האם לחבר את שניהם?

• 4 תגובות
    • 536 צפיות
  23. אנשים מה קורה אצלי הכול קריר וטוב וגם למחשב של אח שלי פנטיום 4 למי שלא יודע תראו עשיתי לאח שלי מוינג לפני שנה הוספת חלון כבלים עגולים וסידור חוטים צביעה לפני כחודש קניתי למחשב שלי ספק באטרפלי של טרמינל טיק וקיבלתי איתו פאן באס עם מאוור כזה עגול מכייון ויש לי 4 מאוורים במארז פלוס עוד 2 בספק ועוד אחד למעבד ולא היה לי מקום למאוור הזה שמתי אותו אצל אחד שלי שיקרר תגיפה 2 שלו. היום המשחב של אח שלי בדקתי תמפרטורה היתה 47 אז פתחתי תמארז סדרתי תחוטים של הפסק כוח שהיו עוד יותר מסודרים ממה שהם עכשיו וגם את של ה אידי וניקיתי את הראם מאבק ותהיטסניק של המעבד ואת כול הלוח ותגיפה 2 ניקיתי הכול עם האלכוהל ושאבתי אבק סידור חוטים חיברתי הכול וווווווווווווווווווווו הטמפרטרוה כעת 35 !!!!!!!!…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by giloman,

לפני כמה ימים שאלתי איך להפעיל ספק בלי לוח אם וזה הצליח עכשיו נשאר לי רק הצינורות לקנות ולחבר וכל מוכן לשימוש ... ;D הטכנאי בחנות מחשבים השכונתיתי שלי (קניתי משם מאווררים לרדיאטור ) אמר לי שאני צריך להכניס קפיצים בתוך הצינורות כדי שהם לא יתקפלו ויחסמו את המים כך שלא יגיעו מים למעבד ולצ'יפסט ובזמן ממושך הם גם ידלפו ... האם צריך לשים קפיצים והאם אפשר לקנות כאלה לצינורות של אקווריום?

• 8 תגובות
    • 840 צפיות
  25. Started by motir,

הי, התקנתי את Speedfan עכשיו. יש לי לוח Asus P4P800SE. אני מנסה לשחק עם מהירות המאווררים. על המאוורר של ה-CPU אני מצליח לשלוט (הצלחתי לכבות אותו (לכמה שניות..) דרך התוכנה). אבל על המאוורר של המארז אני לא מצליח לשלוט. הוא מחובר ללוח, ויש דיווח לגבי המהירות שלי, אך כשאני מוריד את ה-V שלו ל-0 הוא עדיין ממשיך להסתובב. מה אפשר לעשות? תודה מוטי

• 4 תגובות
    • 600 צפיות

דיונים חדשים בפורומים