אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם [מפרט בצד] לפני כמה ימים חבר שלי היה אצלי וניסינו לעשות OC על המעבד שלי... [זה היה מאכזב אחרי שהגענו לתדר של 3100 זה לא נשאר יציב] אז אחר כך איפסנו את כל ההגדרות וכו' והחזרנו הכל למקור... היום כניראה נדפק לי הלוח אם. השאלה היא כזאת: האם יכולים לדעת שעבר OC על המחשב? אם כן אפשר להעלים ראיות? ויכול להיות שיש קשר לזה שעשיתי OC לבין זה שנדפק הלוח? תודה
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
יש לי מארז עם מקום לשני מאווררים של 80. אני רוצה שמערכת הקירור תהיה סבירה עד כמה שניתן. לעניינינו: האם הדבר החכם ביותר הוא לשים את אחד מהם כINTAKE ואחד כEXHAUST? ראיתי שהיום המארזים המודרניים באים בדרך כלל עם שילוב בין שתי האופציות. ניסיתי את שתי האופציות, ובנתיים אני לא רואה שום הבדל ביניהן : כמו כן, האם לEXHAUST נמכרים מאווררים "מיוחדים" או שזה תמיד אותם מאווררים?
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות OC למערכת שלי עד שאני יקנה מעבד נורמלי בנויה מ לוח ABIT KD7A מעבד AMD Athlon XP 1800 מאורר מעבד CoolerMaster X-Dream מגיע ל 5000rpm אבל עובד על ה4800 בדר"כ מישהו יכול להגיד לי לכמה אני יכול להגיע? הגדרות מקוריות 133x11.5 = 1533 מישהו יכול לתת לי את ההגדרות הטובות ביותר שאפשר להגיע, בלי לשרוף את המעבד? כרגע אני עם 133x13.5 = 1800 בבקשה עזרה 512 Memory 1 slot - Kingston Gainward Geforce FX 5200 128 bit 128 DDR DVI י
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום יש לי לוח GIGABYTE EP45 DS4 Q6600 G0 corsair 4g 2x2g 800MHZ וקירור נינג'ה 2 עשיתי OC למעבד ל3.0 נעלתי את התדר של PCI-EXPRESS על 100 העלתי את התדר FSB ל333 ועשיתי את היחס זיכרונות ל1:1 לא נגעתי במתחים של המעבד והזיכרונות והשארתי אותם על AUTO *השארתי את התוכנה של אינטל שמורידה את המכפלה פועלת. עכשיו במנוחה הטמפרטורה של המעבד נעה בין 34-38 כשהרצתי PRIME95 הטמפרטורה המקסימלית הייתה 55-56 איך הטמפרטורות ? המתח של המעבד נע בין 1.344-1.360-1.392 המתח לא גבוה ? אם כן איך אפשר לקבע אותו על מתח נמוך יותר [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
אני לא עוקב אחרי הנעשה בעולם החומרה בזמן האחרון, אבל אני רוצה לעשות שדרוגון קטן למערכת ... השאלה היא האם השילוב הבא יהיה מוצלח : toledo 4200 AMD 64X2 (אם אני לא טועה זאת הגרסה של ה 65W ? יש גם גירסה של 45W היא יותר מוצלחת ב OC ?) ASUS M2N-E G.SKILL 800MHZ CL4 וקירור ZALMAN 9500 או ARCTIC COOLIN האם השילוב הוא שילוב טוב או שיש כאן חלק שמהווה צוואר בקבוק מראש ? נ.ב - אני רוצה שהשילוב הזה יהיה מהיר מהנוכחי שלי (מפרט) כלומר לפחות להגיע איתו ל 2800MHZ ...
-
- 7 תגובות
- 609 צפיות
-
-
התחלתי להתעניין בOC באופן כללי קלטתי את העניין אבל ישנם מספר מושגים שאינם ברורים לי לחלוטין, אשמח אם תעזרו לי. 1. מה זה BCLK? האם זה BUS CLOCK או BASE CLOCK או שזו אותה גברת בשינוי אדרת? 2. בתוכנה CPU-Z, האם BUS SPEED מתייחס לBCLK? תודה
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
ניסיתי קצת ב-EasyTune5 העלתי רק ב-Easy Mode http://img85.imageshack.us/img85/4553/easytune59bf.jpg והמחשב נתקע ופעם אחת עשה ריסט ניסיתי ב-Advanced Mode וניתן לעלות רק את ה-FSB אז העלתי קצת http://img69.imageshack.us/img69/2749/easytune5br.jpg וגם שם חטפתי ריסט בביוס אני לא יודע איך לעשות OC
-
- 5 תגובות
- 609 צפיות
-
-
יש לי מסך מטייפ של אוטו והייתי רוצה לדעת עם אפשר לחבר אותו . אין לו בקר זה חתיכת זכוכית עם חיבורים . מלמעלה יש 20 ומלמטה יש 10 איך מחברים את זה עם אפשר בכלל.
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
ה OC שעשיתי לזכרונות ולליבה יהיה קיים גם אם אני יתקין תדריוורים החדשים או ששוב אני אצטרך לעשות OC ?
-
- 5 תגובות
- 609 צפיות
-
-
הקרור מתאים לכרטיסי מסך מהסדרה 8800 http://www.techpowerup.com/reviews/Zalman/ZM-VF1000LED
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
שלום התקנתי את התוכנה MBM כדי לראות מה הטמפ של מעבד ... אני משתמש בלוח מדגם GA-k8nf-9 ואין אותו בפירוט של הלוחות בתוכנה ...בחרתי לוח של ג'גה בייט אחר בכל אופן הוא מראה לי 70 מעלות של המעבד שזה לא הגייוני. רציתי לדעת אם יש תוכנה אחרת או ששמעתי גם שהלוחות של ג'יג'ה בייט קצת מזייפים ב טמפ'.... מה אפשר לעשות?..תודה
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
אפשר לקבל לינק למדריך שמסביר בפרוטרוט איך ממהירים מעבד מסוג AXP 1900+ Palomino?
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה בפורום..........ויש לי בעייה עשיתי תמדריך התותח שיש באתר של המהרת הכרטיס מסך בלבד....ועכשיו עשיתי אותו והזזתי ב core clock וב memory clock הזזתי שזה יהייה על הכי טוב ושלא יהייה בעיות...אבל עכשיו השאלה שלי איך אני יודע כייצד זה שיפר???....אבל ששיחקתי בסאן אנדרס שהוא משחק כבד ובהתחלה הוא לא הייה על ההגדרות הגבוהות אבל עכשיו בדקתי שעשיתי ת overclocking שמתי בהגדרות הגבוהות ורואים באיכות יותר יפה!!! ;D אבל איך אני ידע איך זה שיפר??? אה והייה במדריך עוד משהו 1. להריץ בין 5 ל-10 לופים של 3DMark 05/06 ברצף אבל איפה נימצא ה 3DMARK לא מצאתי אז לא עשיתי את זה אז מישהו יכול להגיד לי... אה והכרטיס מסך שלי הוא geforce fx 5200 וזהו תודה לעוזרים פורו…
-
- 6 תגובות
- 609 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה מה שלומכם?? קניתי מחשב חדש עם כרטיס מסך של palit ati radon hd 4850, התחלתי לשחק ב far cry 2 על איכות מאוד גבוהה והמשחק עובד חלק ויפה. מה הבעיה? אחרי כ-5 10 דקות של משחק המחשב מתחיל לעשות רעשים חזקים ואני חושב שזה מהכרטיס מסך כי פתחתי את המארז נגעתי בכרטיס והוא ממש חם, מעבר לכך שמעתי שהרעשים מגיעים משם. התייעצתי עם החנות מחשבים הם אמרו פשוט להוריד את הגרפיקה של המשחק. עכשיו .. אני רוצה לשחק על גרפיקה גבוהה, בגלל זה קניתי מחשב טוב אבל מצד שני הרעשים האלה ממש מפריעים לי ולהנאתי מהמשחק. במארז שקניתי יש מקום לשים עוד מאוורר, האם יעזור לקנות עוד מאוורר באופן משמעותי או שאני פשוט צריך להוריד גרפיקה כמו שייעצו לי בחנות ואין מנוס מזה? תודה מראש ויום טוב
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
שלום רב אנשים יקרים.. היום החלטתי לקחת את עצמי בידיים והחלטתי לסדר את כל הכבלים במארז ככה שתהיה זרימת אוויר טובה יותר וכד'.. עכשיו, אחרי שאני מפעיל את המחשב אני קולט שהטמפרטורה של כרטיס המסך עלתה עוד יותר.. =\ וזה עוד כרטיס מסך בלי OC... מדובר על כרטיס מסך מדגם HD4870 והטמפ' שהייתה קודם היא 47-50 ככה ועכשיו זה 55+ וזה עוד כשיש קירור של מאוורר שעומד על 50% פעילות.. =\ מה הבעיה?!?!?! \=
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום, קניתי את הזכרון של חברת TEAM ששבר כבר שיאי עולם עם CL4 ב 1066MHZ הוא מגיע עם קירור של THERMALRIGHT HR-07 שנחשב להכי איכותי שלהם. ובגלל גודלו של הקירור הוא לא מאפשר להתקין 2 סטיקים על הלוח. (זאת לא הגרסה של ה DUO שנותנת) והזכרון הזה הוא 2 מגה והחברה לא מייצרת את הזכרון הזה בקונפיגורציה של 4 גיגה כלומר 2 סטיקים של 2 גיגה ולכן שאלתי היא : מה יותר חשוב בהשגת שיאים ב SUPER PI 1M הנפח של הזכרון או הפונציאל של המהירות שהוא יכול להגיע כי הזכרון הזה יכול להגיע בכיף ל 1300 MHZ השאלה האם זה ממש קריטי ב SUPER PI 1M שיהיה 4 GB כדי לשבואר שיא או יותר חשוב קירור טוב והפונציאל OC שלו כי שמתי לב שמי ששבר את השיא של ה SUPER PI 1M השתמש ב2 GB רק אני רוצה להיות בטוח... אז מה דעתכם.. בת…
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
מעוניין לשקול מערכת קירור מים למחשב בעל מעבד Intel Quad, 4 ג'יגה זכרון, דסיק קשיח 500GB, פסק חזק וכרטיס מסך חזק. המפרט המלא טרם הושלם, אך התקציב למחשב כולו הוא כ 6K. עברתי על הסטיקי, הוא ישן (נכתב לפני שנה וחצי, התגובה האחרונה הינה בינואר השנה). 1. האם קירור מים הוא אופציה רלוונטית, או רק בתאוריה ? 2. האם היא מחליפה לחלוטין את כל המאווררים שבמארז ועל המעבד, או שרק חלקם ? 3. כמה אמורה לעלות מערכת קירור כזו ? (לא הגדרתי תקציב לקירור, מכיוון שאין לי מושג קלוש בתחום) 4. אשמח לקבל המלצה למערכת קירור תודה.
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
היי, לאחר שהקירור מים שבק חיים מבקש המלצה לקירור אוויר ל5600X. אין אוברקלוק.. צריך נטו לקירור שיעשה את העבודה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי מעבד E7300 מומהר עם קירור של Evercool Buffalo והוא כרגע לפי מיטב ידעתי על המקסימום של המהירות (~1900RPM) עשיתי בדיקה שוב עם OCCT ובמנוחה המעלות עומדות על 38° ו29° לליבה ובעת מאמץ של 100% המעלות עומדות על 53° מקסימום לכל ליבה.. האם זה בסדר?
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
המעבד הוא פנטיום4 506 במהירות סטוק הוא אמור להיות על 2.66 אבל כרגע הוא אצלי על 3.6גיגה. במאמץ הוא מגיע לאיזור ה60 מעלות האם זה מוגזם בשביל המעבד הזה?
-
- 5 תגובות
- 609 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, חבר שלי קנה לפי המלצתי מחשב עם הרכיבים הנ"ל פלוס זכרונות 800MHZ. כמובן שאני והוא בונים על OC. לי יש את האח הגדול של הלוח אם הזה (965P-S3) ונורא פשוט לעשות בו OC... כשניסיתי אצל חבר שלי לעשות OC אז בביוס לא ראיתי אופציה של מכפלה וגם כששיניתי את יחס הזכרונות ואת הבאס אז כשיצאתי ושמרתי הערכים לא נשמרו והתדר נשאר על 9*200... הגרסה של הביוס שלו היא 4. אולי מישהו יכול להחות אותי איך לעשות לו OC למחשב?
-
- 5 תגובות
- 609 צפיות
-
-
5147 זאת התוצאה שקיבלתי! SM2.0 2179 HDR/SM3.0 2137 CPU SCORE 1634 ! 1024MB E6300 7950GT 512MB. הופעל על רוזולוציה של 1280 X 1024
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
כי תקשיבו עשיתי אובר קלוק למחשב שלי למעבד ויש לי מעבד של אינטל ויש לי שאלה אפשר גם לשפר תזיכרון???....תודה לעוזרים..
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
האם לאחר שעשתי אובקלוק לכרטיס מסך שלי וכרגע המעבד שלו וגם הזיכרון שלו עובדים על אותו הקצב של 8800gtx 768 oc2 הוא יתן את אותם הביצעוים במשחקים? או לא?
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-