אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
Thermaltake BigTyp 120 VX או ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro 92mm אני לא מעוניין בקירורים אחרים רק בין שניהם, כי אני ממש לא רוצה להוציא את הלוח אם בשביל ברגים, רק להוציא קירור ישן ולהכניס חדש.
-
- 5 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כחודשיים קניתי מחשב עם מעבד E4300 וביצעתי לו OC נחמד בעזרת הזכרונות הישנים שלי של 667MHZ (לא המהרתי אותם) אני על 2.9GHz כבר חודשים והכל עובד יופי ואפילו חושב שאני יכול למתוח את המחשב יותר אבל מעדיף להשאיר את זה ככה. לפני כחודשיים טמפרטורת המעבד במנוחה לפי coretemp הייתה 23-25 מעלות ובמאמץ 50-55 מעלות. לאחרונה היו מספר ימים מאד חמים והמצב כרגע הוא שבמנוחה אני מקבל 27-29 מעלות ובמאמץ אני מקבל 65-67 לפי coretemp. ב - TAT המספרים גבוהים בהרבה. אני משתמש ב - tuniq tower. שאלותי: 1. האם הטמפרטורות שהצגתי סבירות למעבד E4300 ב - OC כזה? 2. ישנו הבדל משמעותי של 10 מעלות במאמץ בין ליבה אחת לליבה שניה. מה זה אומר? האם זה תקין? ראוי לציין שאין לי נפילות או קריסות והכל…
-
- 4 תגובות
- 572 צפיות
-
-
היי, אשמח אם מישהו יסביר איך בודקים את טמפ' כרטיס המסך ורכיבים שונים, אשמח אם אפשר לעשות זאת מתוך הווינדוס ולא דרך הביוס.. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע המעבד שלי (P4 2.4) באובר של 400MHZ. עם העלת מתח מ 1.52 ל 1.55. הטמפ' במנוחה: 34. הטמפ' במאמץ: 43. === כשניסיתי להרים אותו ל 2.9, קיבלתי שגיאה בפריים. ניסיתי ככה: - להעלות מתח מעבד ל 1.60 (במאמץ יורד ל 1.58) - קיבלתי שגיאה אחרי 2 דקות. - להעלות מתח מעבד ל 1.62 (במאמץ יורד ל 1.60) - שגיאה אחרי 4 דקות - וגם ניסיתי עם תזמונים קצת יותר משוחררים מ 2.5-3-3-6 ל 2.5-4-4-6 וגם ל 3-3-3-6. ועדיין אני מקבל שגיאה. מה אני צריך לעשות? האם יש רכיב שמגביל אותי? תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 572 צפיות
-
-
המעבד שלי על 2250 מגה הרץ במקום הוא 2000 זה 12 אחוז אוברקלוק.. וכשאני מריץ איתו בדיקה ב 3Dmark05 אני מקבל ציון יותר נמוך מאשר כשהוא לא באובר קלוק.. ד"א הזיכרון גם מומהר ל 450 מגה הרץ (400 אורגינל)
-
- 2 תגובות
- 572 צפיות
-
-
E2180 (קירור סטוק) GA-P35-DS3L Mushkin 2X1GB DDR2-800 CL5-5-5-12 Seagate 320 GB 7200 RPM SATA2 16MB EZCool 400W מארז ג'נרי עם מאוורר 1 קידמי (140mm) 1 על דלת המארז (80mm) 1 אחורי (80mm) אני משוכנע שהבנתי איך לבצע OC למעט התעסקות במתחים לאיזה תדר יציב אוכל להגיע עם המערכת הישנה שלי לפני שאתחיל להעלות מתחים? וכשיגיע הזמן לדבר בוולטים, מה אני מגביר? V-CORE? V-DIMM? FSB?
-
- 0 תגובות
- 572 צפיות
-
-
הטמפ' של הCPU גבוהה יותר משל הליבות(בלתי אפשרי ). עוד מישהו נתקל בתופעה הזאת??
-
- 2 תגובות
- 572 צפיות
-
-
אז ככה: העליתי את הFSB של המערכת מ266 ל333, נתתי לזיכרונות מתחים של 2.1v והם רצים לי על 4-4-4-12 עכשיו העיניין כאן הוא כזה: מתי שאני מסתכל בmy computer אני רואה שהמעבד רץ על 3 ג'יגה ... שזה סבבה. אבל מתי שאני פותח את הCPU-Z או את הEasy Tune 5 אני רואה שהמעבד עובד על 2000 ובמכפלה של 6. אחרי כמה שניות אני רואה עוד פעם 3 ג'יגה-הרץ ומכפלה של 9, ואז חזרה ל2 ג'יגה. השאלה היא כזאת - רק ליבה אחת אצלי עובדת על 3 ג'יגה וכל השאר עובדות על 2 ג'יגה ? המערכת: Gigabyte X38-DS5 Q6600 G0 Corsair XMS2 800mhz 4-4-4-12 XFX 8800GTS alpha dog edition Tuniq Tower 120mm
-
- 5 תגובות
- 572 צפיות
-
-
יש לי inno3d tornado 5200 ובזמן האחרון אני מתחיל להבין על לצרוב ביוסים.. אז יש לי כאן שתי אתרים http://www.zoneg.net/modules.php?name=xBios&sid=fx&sor=ver&spec=gffx5200u http://www.station-drivers.com/page/vgabios.htm שיש בהם מלא מלא ביוסים לכל כרטיס שרק יש ל nvidia ובאתר הראשון יש רשימה של ביוסים ל 5200u והמטרה שלי זה שהמחשב יזה לי את ה 5200nu כ u אז יש סיכוי שזה יקרה אם אני ישנה לאחד מהביוסים האלו ? נ.ב הביוס שלי זה 5200nu - 4.34.20.18.00
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
האם עדיף להשאיר את החורים הקטנים במארז שאליהם בד"כ מחוברים המאווררים או ליצור פתח למאוורר ומאחוריו פשוט לשים גריל ( רגיל ) ? . מבחינת רעש ותועלת . כמו כן אודה לעוד הצעות עלמנת להפחית את הרעש שהמחשב עושה .
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
שלום,יש לי ספק של TT 400WATT שעלה לי בערך בסביבות ה240 שקל וכרטיס מסך LEADTEK 6600GT AGP,PENTIUM 4 3GHZ,1GB RAM ולוח אם של INTEL דגם D865GLC,הספק יחזיק OC לכרטיס מסך,OC בינוני עד 110 בליבה 200/300 בזכרונות איך שיצא אני לא כל כך יודע כמה אפשר לעשות ל6600GT,בכל מקרה,אפשר?
-
- 9 תגובות
- 572 צפיות
-
-
המעבד שלי (פרטים בחתימה) עומד במנוחה על 41 (במאמץ 57) והלוח אם בסביבות 38-41 ... אז אני זקוק למאורר שיקרר לי קצת את המארז... התקציב... גג 100 ש"ח... אה... ואני מזמין מהדובים
-
- 7 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום כולם תוך 3 ימים פתאום הגיע לו החורף, ואיתו צנחו הטמפרטורות בצורה דרסטית. אני חסר נסיון לגמרי ב OC למעבד, המפרט שלי נמצא פה בצד, ואין לי שמץ איך עושים OC עם הלוח הזה. דבר ראשון שרציתי לדעת- הבנתי שהלוח זוועתי ל OC, אבל אפשר לסחוט ממנו משהו עם ביוס ערוך שנמצא איפושהו, מישהו במקרה יודע איפה? תודה לכל העונים
-
- 4 תגובות
- 572 צפיות
-
-
המפרט מופיע בצד. ספק 350W. והכרטיס מסך גם כן ב.OC ליבה 300===>400. זיכרונות250===>275. האם ביטוח הOC לכרטיס מסך יתן לי אפשרות להמשיך את הOC על המעבד או שאין קשר בינהם. גרסת ביוס האחרונה שיצאה. מתחים: מעבד 1.6 זיכרון 2.7 צ'יפסט 1.65 תודה מראש. predator_008
-
- 4 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום, אני עם לוח DFI INFINITY NF4 SLI. לאחרונה הקירור של הצ'יפסט שבא עם הלוח (מאוורר) הרעיש בצורה בלתי נסבלת והחלפתי אותו היום בקירור של זלמן כמו זה שבלינק. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=4192 אני רוצה לדעת בבקשה איך אני יכול למדוד עכשיו טמפרטורה של הצ'יפסט (אם יש דבר כזה בכלל)? מה נחשב לטמפרטורה טובה? ומאיזה טמפ' זה כבר חורג מגבולות המותר? המערכת לא ב-OC. מפרט מלא בצד ימין. תודה.
-
- 5 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בקירור מים ללא מאווררים - שקט ככל הניתן, שיקרר את ה Q6600 בצורה טובה, אמין וזול ככל הניתן. אשמח לקבל המלצות בנושא. אגב, איך הקירור הבא? שווה משהו? http://www.saletech.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=517659 שאלה נוספת, לכמה מעלות אגיע בעזרת קירור מים? אני כרגע ב OC של 3.4GHZ. הטמפ' במנוחה בין 42-55 מכיוון שהמחשב ממוקם בפינה עם דפנות סגורות. (לא בעיית מיקום היטסינק, מיקמתי 6 פעמים ומרחתי משחה מחדש כל פעם). תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום למקצוענים. ברשותי מערכת: Q6600 2.4mhz stepping G0 מערכת קירור - Thermalright Ultima 90 עם מאוורר 120MM Gigabyte GAP35CDS3R v2.0 OCZ DDR2 800mhz 2GB CL-5-5-5-15 לא כל כך הבנתי מדוע אנשים עם רכיבי מערכת זהים לא יכולים להשתמש באותו מתח עבור המעבד בכדי שהמערכת תיהיה יציבה. אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי לפחות פחות או יותר, מה המתח הלגיטימי שצריך להיות עבור מערכת כמו שלי כאשר הקלוק מגיע ל-3.4Ghz. ולכמה מעלות מקסימום אמורים להגיע עם כזה מתח. תודה מראש לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 572 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 3 1000 MHZ , לאחרונה החלפתי את יח' הקירור (מאוורר + גוף קירור) ליח' קירור מקורית של אינטל (מאוורר של sanyo denki ) המאוורר מסתובב במהירות ממוצעת של כמעט 3500 סל"ד שמתי גם כמות נכבדה של גריז תרמי. במצב מנוחה טמפ' המעבד היא 36-37 מעלות - כשאין יישומים כבדים כמו משחקים וכד' במצב מאמץ טמפ' המעבד נעה סביב 46-48 מעלות, כשאני מריץ משחקים 3dmark וכד' יש לציין שהמחשב נמצא בחדר קריר יחסית המארז שלי הוא ATX ישן שהוא בנוי כך שהספק ניצב מעל המעבד - ויש מאוורר נוסף (חלש) בצד הקדמי של המערכת - מתחת לכפתורי ההפעלה החיצוניים, אין במארז פתחים כמעט. האם הטמפ' הללו הן סבירות, או האם המארז הסגור ומיקום הספק מעל יח' הקירור גורם לטמפ' הגבוהה. שוחחתי עם איש תמיכה של א…
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
k hamifrat sheli hu amd 3400 s939 asus a8v deluxe k8t800 pro a-data 512 ddr 400 kirur box tr2 asiti oc lameabed venitkati veze roze male metah kedei lavor lfsb haba ze hegioni? heelti mi 2200 mhz le 2453 ve bishvil laavor mi 220 fsb le 223 ze lo ala li gam ksheheelti lo metah paamim berezef az samti et hametah al manual veahshav ze al 1.8 kshelifnei ze ze haya al 1.6 beereh lama ze lo oved al metah namuh yoter?
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
לכמה אני יכול להגיע איתה עם אוברקלוק והאם יש מאווררים שיכולים לקרר יותר טוב ממנה http://img62.imageshack.us/img62/1065/sm25961rj.jpg
-
- 5 תגובות
- 572 צפיות
-
-
על המארז שלי יש מקום מובנה למאוורר, רק שהוא הגיע בלי מאוורר. משהו בסגנון של 73, אולי 74 מ"מ. הבעייה היא שלא מצאתי אף מאוורר בגודל כזה לקנייה בארץ - מצאתי כמה מיוחדים בחו"ל, אבל אני לא אזמין את זה מחו"ל. יש אולי מתאמים, או מקום שכן מוכר את זה ולא שמעתי עליו? (לא חיפשתי ביותר מדי חנויות). תודה!
-
- 2 תגובות
- 572 צפיות
-
-
קראתי את החוברת של הלוח ויש שם כל מיני חיבורים שקשורים ל INFRA RED... בידיוק רציתי לבנות את המקלט IR שמתחבר ל SERIAL PORT זה אומר שאני יכול לחבר משהו כזה ללוח? איך? ואיך אני שולט על זה? תודה
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
ה8800GT הוא של gigabyte והוא עם הקירור שהוא בא איתו (הפשוט הרגיל , לא זה שבא עם קירור של zalman) . עם הrivatuner לא הסתדרתי בכלל , ולגבי הntune אז שעשיתי OC והאצתי גם את סיבוב המאוורר של הכרטיס מסך (הוא היה על 29% והעלתי אותו ל55%), אבל זה שמר רק את הOC ולא את הצאת סיבוב המאורר שלו-וניסיתי הכל ולא הצלחתי לשנות זאת (שמרתי פרופיל בntune ועשיתי שיטען אותו עם עליית windows ולא עזר), לכן אני מחפש תוכנה אחרת מה אתם ממליצים? אה ולכמה להגיע בoverclock אתם מציעים ?
-
- 4 תגובות
- 572 צפיות
-
-
ככה היום השלמתי את המודינג שלי במארז...(הקדמה לשאלה שתבוא בסוף) הוספתי מאוורר 120מ"מ בחלקו העליון של המארז מסוג I-FLASH של חברת Tt-מכניס אוויר. http://thermaltakeusa.com/product/DCfan/LEDfan/a2346/a2346.asp חוץ ממנו יש לי שני מאווררים של 80מ"מ על הדלת השמאלית של המארז . אחד ממוקם ממול לBT VX ומוציא את כל האוויר החם שהBT VX פולט . ואחד ממוקם מעל לכרטיס המסך מכניס אוויר.(כרטיס מסך במאמץ לא עובר את ה60 מעלות). בדלת הימנית של המארז יש לי עוד מאוורר 80 מ"מ מכניס אוויר. בחלק האחורי של המארז יש לי עוד 80מ"מ מוציא אוויר.(כל המאווררים מקוריים של המארז מלבד החדש שהוספתי בעצמי). ומקדימה יש לי עוד 120 מ"מ שמכניס אוויר. ועכשיו לשאלה... לפני שעשיתי את המודינג והוספתי את המאוורר החדש הט…
-
- 7 תגובות
- 572 צפיות
-
-
אני בתהליכי השתקת הטרנספורמר שלי... בחרתי כבר מאוררים שיחליפו את הרועשים שהיו בחלון: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4897 עכשיו, שמתי לב שגם המאורר 120 האחורי עושה דיי הרבה רעש... בכל מקרה יש לי BT ואמרתי שננצל כבר את ההזדמנות ונחליף את המאורר שעל ה BT למשהו אחר, ואת המאורר שהגיע עם ה BT נשים מאחור... בגלל שיש לי קטודת אולטרה סגול שמאירה את המארז חשבתי להחליף את המאורר שעל ה BT לזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3925 איך הוא? הוא יותר טוב מזה שבא עם הביגי? הוא עדיין בגדר שקט? אם הוא לא טוב בכלל אז האפשרות השניה שלי זה נראה לי: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4899 אז בקיצור כל מה שרציתי זה דעת איך המאורר הזה: http://www.noacom…
-
- 6 תגובות
- 572 צפיות
-