אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
רק אתמול פרסמנו ידיעה על יכול פתיחת המכפלות במעבדי אינטל מתוך הביוס ועכשיו מגיעה התגובה של AMD או ליתר דיוק ע"י אתר לקוד פתוח בנושא OC ומבחני ביצועים - CPU RightMark. כפי שידוע לרובכם מעבדי ה - Athlon64 היו בעלי מכפלות פתוחות מאז ומעולם ותמיד היה ניתן להיכנס לביוס ולשנות את מכפלת המעבד מתוך הביוס, ובכך בעצם להצליח להעלות יותר את ה-FSB. עד עכשיו נשלטה פונקציה זו רק בעזרת הביוס, התוכנה הבאה מאפשרת שליטה מלאה על המכפלות דרך ממשק Windows (כמו כן מאפשרת התוכנה שינוי מתח המעבד - גם כן דרך ה- Windows). שינויים אלו מתאפשרים הודות לפונקציות הקיימות במעבדי Athlon64 המאפשרות הורדת מהירות במצבי מנוחה או עיבוד נמוך (פונקציה הנקראת גם Cool´n´Quiet). הורדת התוכנה : http://cpu.rightmark…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמו שרשמתי אני מבין שאלו הסינקים השקטים החזקים בשוק מי ייתן יותר ? אם אפשר השוואות מבוססות
-
- 9 תגובות
- 718 צפיות
-
-
יש לי את המעבד הזה עם קרור סטוק ושמתי לב שעם מזגן בחדר המעבד על 49-50 במנוחה והלוח על 34 עם המארז של קומפיוקיס 6A19 (שאמרו שהוא מאוד מאוורר) לחבר שלי יש INTEL 1.5 עם ליבת ווילמייט גם עם קרור סטוק ומארז ג'נרי עם 80 מ"מ מאחורה ומקדימה ועם אבק בסינק בלי מזגן וחדר חם ואצלו זה 35 ככה! איך זה יכול להיות? הליבה של האינטל הזה כל כך קרירה?
-
- 2 תגובות
- 453 צפיות
-
-
אני צריך תוכנה שבודקת כמה חם כל רכיב ושיכולה להזהיר אותי אם החום גבוהה מדי בתוכנה hmonitor אני לא יכול להשתמש כי הוא מבקש ממני להירשם למישהו יש עוד תוכנה? תודה
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בכדי לקרר AMD XP #3000 ובכדי לקרר כרטסי מסך מסוג RAEDON 9800 256MB XT זה בערך מה שקרור מים מקרר נכון? תודה מראש לכל העוזרים מדובר בערכה אין לי כוח להרכיב אלא אם מישהו יגיד לי בדיוק מה לשים ולמה? מודה לכל העוזרים והתקציב הוא לא בעיה.
-
- 5 תגובות
- 500 צפיות
-
-
המפרט שיש לי בחתימה. כמה אני יכול להגיע איתו? והמעבד זה P4 1800 A נורטווד, סוקט- 478 ,FSB 400. אני כרגע על מהירות 2466. בFSB של-548 במקום 400 סטוק. אני כבר כמה זמן עובד על המחשב באוברקלוק כמו שמפורט בחתימה שלי ואין לי בעיות. הטמפ' של המעבד נמוכות במנוחה 32-36 ומאמץ 44-46. המחשב עובד לי ממש טוב האם עוד אוברקלוק יעזור? כי אני לא מצליח לעבור את ה-145 בבאס ושיהיה יציב או שהמחשב לא עושה בכלל פוסט. אני עכשיו על באס 137 במקום סטוק 100 , ועל וולטאז' סטוק. נעלתי AGP וPCI . יחס מעבד לזיכרון 1:1 והזכרונות שלי יותר מהירים ממה שהלוח תומך אז הזכרונות לא מגבילים אותי ב-OC. אז מה שמגביל אותי זה המעבד שבסטוק עובד על 400 FSB ועכשיו העליתי אותו ל-548? או שאני אני צריך להוסיף וולטאז' למעבד?…
-
- 2 תגובות
- 565 צפיות
-
-
הרבה מאד זמן וכסף מושקע בכדי לקרר את רכיבי המחשב. בהנחה שלא עושים OC , המטרה של קרור היא להאריך את חיי הרכיבים במחשב. שאלתי היא כזו : בהנחה שהטמפ' לא גורמת לשריפת רכיבים או המסת הלוח וכו', למה אכפת לי שמחשב חם מאד ? בכל מקרה כל כ 3- 4 שנים בממוצע מחליפים מעבד+לוח+זכרון, למה לי להאריך את חייהם ? שיעבדו מצדי על המקסימום טמפ' המותר - הם יחזיקו את התקופה עד השדרוג הבא. מה דעתכם ?
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
לא זוכר איפה מישהו פעם אמר לי שניתן לחבר מאוור של ספק כוח ישן למחשב ושהוא יקרר כמו מאוור רגיל הטמפרטורות שלי במחשב על הפנים כרגע יש לי בעיות חמורות של חום לוח אם: 36 מעלות מעבד: 42 מעלות הרדיסק 80 גיגה: 40 מעלות הרדיסק 120 גיגה: 41 מעלות יש לי מאורר אחד של CPU ומאוור של ספק כוח ישן איך ניתן להשתמש בהם לשם קירור טוב יותר של ההרדיסקים ושל המחשב והספיו בפרט
-
- 2 תגובות
- 526 צפיות
-
-
אני קונה מחשב ורוצה לעשות OC לכרטיס מסך ואני רוצה לקנות את הריבועי נחושות ששמים על הזיכרון של הכרטיס....לקירור איך אני יכול לדעת איזה צורה של פלטת קירור לקנות יש צורות הבנתי......מלבן וריבוע אני לא יודע תשם של המוצר הזה ולא יודע סוג או משהו אני צריך שם ותמונה...לראות מה זה ולהוסיף את זה למפרט זה אולי Thermaltake RAM Heatsink Copper ש"ח ?????? או משהו אחר..שאני לא יקנה משהו שלא מתאים תודה! כרטיס של MSI R9800PRO כדי שאני יקנה הכל במרוכז.... זה המפרט CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX Motherboards for Intel : ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) Video Cards : MSI RADEON 9800 PRO [12…
-
- 4 תגובות
- 595 צפיות
-
-
החלתי לעלות כקצת את היכולות של הכרטיס מסך שלי בגלל שהתחילו להגיע משחקים חדשים לשוק, והכרטיס שלי מתחיל להראות סימנים שהם גדולים עליו. אז הכרטיס שלי מסוג GF4 TI4200 agpX8 של Albatron עם 64MB וזיכרונות של סמסונג 3.3 NS. אז העלתי את התדרים של הליבה ל275 והסטוק הוא 250, והעלתי את הזיכרונות ל570 (285 Mhz) והסטוק היה על 512, זה בערך ברמה של הכרטיס TI4800SE, אולי טיפה יותר. הכרטיס עם הקירור הסטוק שלו לליבה בלי קירור לזיכרונות. לאחר הOC שנעשה עם התוכנה RivaTuner, עשיתי שלוש בדיקות עם 3Dmark2001SE, ובשלושת הבדיקות קיבלתי תוצאות נמוכות יותר מהתוצאות שקיבלתי שהכרטיס היה הלי OC במהירויות סטוק. התוצאות עם OC נעו בסביבות ה10500-10800 ובלי הם נשקו ל12000 איך זה יכול להיות? המעבד והזיכרו…
-
- 2 תגובות
- 455 צפיות
-
-
האם כדאי לי להחליף משחה טרמית גם לצלעות של הצ'יפסט וגם למאוורר של הכרטיס מסך?
-
- 0 תגובות
- 478 צפיות
-
-
האם OC המאלץ מצב אסינכרוני הוא יעיל עבור המחשב שלי ?
-
- 1 תגובה
- 468 צפיות
-
-
האם אני יכול לעשות OC למחשב שלי? זה המחשב: http://planet.nana.co.il/miky48/mycomputer.htm ואני לא צוחק! תודה לעוזרים. ;D
-
- 1 תגובה
- 454 צפיות
-
-
לפני מספר ימים חיברתי מאוורר שיש לו חיבור כפול (דו-ראשי / זכר-נקבה, מה שאתם רוצים) לכבל של הדיסק הקשיח. עכשיו, השאלה היא, האם אני יכול לחבל לשם עוד מאוורר, כלומר לחיבור השני הפנוי של המאוורר? תודה.
-
- 0 תגובות
- 460 צפיות
-
-
נותן תוצאות יותר טובות תחת מאמץ מול מפזר החום של זלמן, ה 7000AlCu. מקור: http://www.silentpcreview.com/article186-page1.html הערה: עם מפזרי חום כאלה ואתלון 64 ניתן בקלות לקבל מחשב שקט לחלוטין אפילו ללא COOL N QUIET.
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מארז עם מקום לשני מאווררים של 80. אני רוצה שמערכת הקירור תהיה סבירה עד כמה שניתן. לעניינינו: האם הדבר החכם ביותר הוא לשים את אחד מהם כINTAKE ואחד כEXHAUST? ראיתי שהיום המארזים המודרניים באים בדרך כלל עם שילוב בין שתי האופציות. ניסיתי את שתי האופציות, ובנתיים אני לא רואה שום הבדל ביניהן : כמו כן, האם לEXHAUST נמכרים מאווררים "מיוחדים" או שזה תמיד אותם מאווררים?
-
- 3 תגובות
- 537 צפיות
-
-
הבנתי שאין לי בביוס נעילה אבל אני רוצה לעלות את המהירות אין דרך שאני יוכל? ואם אני יעשה עידכון ביוס יכול להיות שתהיה לי האפשרות? ד"א הלוח שלי הוא P4B של Asus
-
- 4 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום אני לאחר OC נחמד 2500@3200 ורוצה למשוך עוד את המערכת עכשיו יש לי NF7 שמזייף לכן אני צריך המלצה לצג טמפ" זול ואמין סביבות 100 -200 ש"ח עדיפות לכיוון ה 100 ש"ח הדרישות ממנו הן לפחות 3 חיישני טמפ" אופציות שליטה על לפחות 2 מאווררים. צבע כהה שחור שישתלב במארז הרכבה לא מסובכת מדי אשמח לשמוע המלצות מניסיון אישי
-
- 5 תגובות
- 470 צפיות
-
-
tr x-90 עם מאוורר VANTEC TORNADO למעבד p4 2.8 c על לוח אם ai7 האם הוא יתאים כי הסוקט בצורת מעויין לא מלבן? והאם זה יותר טוב מה SP94 וה ZALMAN 7000CU? ושאלה אחרונה. איך אני יכול לכוון את המאוורר הטורנדו לאיזה מהירות שאני רוצה כי זה נורא גבוה 55DB ואיפה אפשר לקנות את שתיהם בזול ... האם ה X-90 הוא רק בפנדה? כי אני מעדיף לקנות במקום אחר. תודה. תענו על כל השאלות כי כולם חשובות באותה מידה.
-
- 1 תגובה
- 423 צפיות
-
-
יש חיה כזאת? אני לא מעוניין להשקיע ביותר מ200 שקל במערכת הזאת, אני רוצה להחליף את הקירור רק בגלל שהרעש שיוצא מהמאוורר הנוכחי בלתי נסבל|:. עזרה בבקשה
-
- 7 תגובות
- 449 צפיות
-
-
שלום אני עשיתי אוברקלוק למערכת שלי AMD 3000 TWINMOSS 1024 EPOX 8KDAJ אבל התוצאות לא משהו... רק 5 מגה הרץ לזיכרון! ( הוא ישן ) אבל בכל זאת חשבתי אולי אין לי נעילה ל APG\PCI! ואין לי שום דרך לבדוק זאת כי בכל התוכנות לא ראיתי אינפורמציה על כמה עומד ה PCI במגה הרצים! למישהיו יש רעיון איך אני בודק אם הנעילה בביוס שעומדת על 66 באמת מבוצעת?!!! תודה רבה זה חשוב לי
-
- 2 תגובות
- 456 צפיות
-
-
שלום, החמשב שלי מורכב מלוח אם Intel Winnipeg D845WN ועד לא מזמן היה גם פנטיום 4 1.7. לפני כמה זמן נשרף לי המעבד, ובמסגרת האחריות קיבלתי מעבד חדש והציעו לי עיסקה: להוסיף כמה שקלים ולקבל פנטיום 2.66, לקחתי. עכשיו העניין שהלוח תומך (רשמית) רק עד פנטיום 2 ג'יגה... האם יש דרך "לפרוץ" את ההגבלה הזו ולהשתמש ב 660 מגהרץ הנותרים ? אולי איזה OC ? אם לא אני אאלץ לקנות לוח אם חדש, ואז גם זכרונות חדשים (כרגע יש לי RDRAM...) אז זה מאד חשוב... תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 479 צפיות
-
-
כי אני לא מוצא ...למישהו יש את הלוח הזה ?
-
- 2 תגובות
- 447 צפיות
-
-
אני מחליף את הקירור של המעבד ובעקבות כך אני רוצה גם להחליף מאווררים במארז... עכשיו אני יותר בכיוון של לקנות כמה http://www.thermaltake.com/coolers/comboCool/a2013silentCat9/SilentCat9.htm SilentCat 92mm הם נראים ממש שוים 21db 52.24CFM לדעתי זה ממש יחס מדהים הדבר שאני עדיין מתלבט לגביו... הוא חשיבות הדחיסות אויר בקניית מאוורר (שימו לב שהיעוד הוא איוורור המארז), אז מהי בעצם החשיבות של דחיסות האויר במאוורר, אם זה כשאר הוא משמש לקירור המארז או קירור המעבד... תודה :-*
-
- 3 תגובות
- 594 צפיות
-
-
הי, בלוח שלי ניתן לשלוט ע"י תוכנה רק על המאוורר של ה-CPU. יש לי מאוורר אחר שמרעיש ואני רוצה להשתיק אותו כשצריך. חשבתי לעשות את הדבר הבא: 1. לחבר את המאוורר של ה-CPU לחיבור של מאוורר אחר בלוח (נניח, המאוור של ה-CHASIS) 2. לחבר את המאוורר המרעיש לחיבור המאוורר של ה-CPU 3. בעזרת התוכנה אוכל לנתק את מאוורר ה-CPU וכך למעשה לשלוט במאוורר המרעיש השאלה היא האם זה מותר, והאם זה יכול לפגוע בניטור תוכנה של משהו...? לא אכפת לי שמאוורר ה-CPU יהיה תמיד על מכסימום RPM כי הוא שקט ובכל מקרה זה עדיף. תודה מוטי
-
- 1 תגובה
- 431 צפיות
-