עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ;D החלטתי לנסות ולמתוח את המעבד שלי עד קצה היכולת שלו ביציבות ולזה הגעתי! לדעתי תוצאה דיי חזקה! אבל ימיו של הפרסקוט הלכו ואני מחכה למשלוח שצריך להגיע אלי (דותן 1.86 פלוס המתאם של אסוס) ובנתים עד שהוא יגיע אני יעשה את הוולטמוד החדש שייש ללוח והוא vcore לפי הבנתי הוא נותן אפשרות לעלות באופן חופשי את המתח אפילו עד 1.95 מה שלא היה עד עכשיו (כי היתה חסימה מטומטמת שנותנת עד 1.6!) בכול מקהר ניראה מה יקרא עם הדותן ב1.7 מתח חחח (קצת הגזמתי) וה vapochil מבטיח לחזור עם תשובות (נו שיגיע כברררררר חח) [attachment deleted by admin]

• 38 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by HFDO5,

סתם עלה לי רעיון שכל אחד ייכתוב פה מה הטמפרטורה הכי נמוכה שהצליח להגיע למעבד התנאים הם עם מארז סגור ובלי מזגן עובד בחדר ;D אז יאללה אני אהיה הראשון הגעתי ל 29 מעלות וצירפתי תמונה של התוכנה של GIGABYTE תקראו בצד שמאל למטה את הטמפרטורה מחכה לעוד טמפרטורות של אנשים

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  3. אז ככה יש לי את הac freezer rv2 ונראה לי שאני מתחיל להיתבאס עליו במיוחד לקראת הקיץ .. אז ככה אני רוצה קירור בלי הגבלת תקציב אבל יחס עלות תועלת אני יודע שאני יכול לקנות את הNoctua nh-d14 למשל.. אבל לא שווה להשקיע בקירור 380 שקל שנותן אותם ביצועים בערך כמו הd12 בקיצור עדיף כמה שפחות ומומלץ גם פחות מ300.. המטרה להגיע איתו באוברקלוק הכי רחוק שאני אוכל עם המחשב יעני שההגבלה לא תיהיה בגלל השהמעבד מיתחמם.... ואם אפשר על הדרך גם המלצה על כמה מאווררים 120 שיעשו את העבודה... בעיקרון השאלה אם יש משהו מומלץ יותר מהs-flex . תודה לעוזרים.

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by MasterYoda,

מה ההבדל בין dragon orm 1,2,3 חוץ מחומר הבסיס, ולמה volcano 6 Cu הוא Qualified for AMD AthlonXP 1800 אבל volcano 6 Cu-plus לא.. ומה ההבדלים בינייהם

5. אוקיי צירפתי פה תרשים ואני יפרט עליו קצת: 1)מאוורר המעבד 2)מאוורר שלקוח מספק ישן אשר מוציא אוויר החוצה 3)הוספת מרוורר של 486 לכרטיס מסך GF2 MX 4)מאוורר בתחתית המארז אשר מכניס אוויר 5) מאוורר על דלת המארז אשר מכניסה אוויר לכיוון ההרד דיסק * מאווררים 2,5 יהיו מחוברים לסוויטש בקידמת המארז כך שרק אם יהיה צורך לקירור אז אפעיל אותם (חוסך רעש) עכשיו שראיתם וקראתם, מה אתם אומרים? אפשר לעשות אוברקלוק טוב למחשב ולכרטיס מסך?? אשמח לשמוע הערות והצעות... גבי

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  6. היי! אני מריץ E5200 על לוח אם gigabyte g31m-es2l rev 1.1 היה לי אוברקלוק יציב של 3ghz לפעמים הייתי מעלה גם ל3.15. הכל טוב ויפה. יום אחד בזמן משחק המחשב קרס ומדומני שמאז אני לא מצליח לעשות OC, אפילו לא משו קטן כמו 2.60! הטמפרטורות נמוכות, 35 כרגע במנוחה וגג 50 במאמץ בOC. ניסיתי לאפס את הביוס, עדכנתי גרסא [מF8 ל10], קראתי מחדש מדריכים באינטרנט, שום דבר לא עזר. ניסיתי לשחק קצת עם מתח לזכרון אבל גם זה לא עזר! אני ממש עובד עצות אשמח לכל טיפ.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by fansor,

קיים הבדל כלשהו ברמה שבא אפשר להצליח בהמרה של מעבד I7 920 0(קרור: coolermaster hyper n520) עם הוא יעבוד עם 3x1 giga 9-9-27 1600mhz ddr3 מה שיש לי כרגע או עם 6x1 giga 1600mhz ddr3 9-9-27 שאני שוקל להוסיף וכיצד זה משפיע? וכמה כדי לי להחליף את הקירור למעבד ל-coolermaster v10 תודה מראש לעוזרים...

• 41 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by MORHAZAN,

שלום לכולםם ביגלל התקציב(יותר נכון ביגלל חוסר התקציב) אני נעלץ להישאר לחצ שנה הקרובה עם אותו המחשב.. כיודע חרא של מחשב.. וכדי לשרוד אני חייבב אוברקלוקק מה אתם אומרים אפשרי ביכלל ? פירוט: מעבד: P4 2.8 לוח אם: ASUS P4S800D ארדיסק:120ג'יגה כרטיס מסך: ATI RADEON 9600 256MB זיכרון:512MB (מרחיב לג'יגה בזמן הקרוב) וקירור סטנדרטי להכול צריך להחליף.. תודה לעוזריםם!..

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  9. חשבתי לעצמי אולי גם לעשות מוד בסביבות פסח השנה, אבל יש כמה דברים שאני חושש מהם. החנות שקניתי, אפשר להגיד שהם שמרנים. כשרציתי SB LIVE 5.1 אמרו לי "אבל יש אונבורד", כשנשרף לי הספק והבאתי להם אותו ושאלתי אותם מה הם עושים איתו, אמרתי שאפשר לקחת את המאוורר שלו, את פרצופיהם אפשר להראות ככה בצירוף "מה אתה משועמם ?". עכשיו איך אני בא למקום כזה עם מארז צבוע, חתוך ומואר ? בבעיטה יעיפו אותי. יש לכם נסיון עם זה או סיפורים ?

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by DJPOWER,

הזמנתי פלטייר לפני שבועיים מחול 110W וכל החכמים שאמרו שלא יעבוד על קירור אויר אז אולי כרגע לא על מעבד אבל על קירור אויר ויש מים!!! חח http://img226.imageshack.us/img226/651/spa03559fd.jpg

• 37 תגובות
    • 2k צפיות
  11. שלום לכולם, 1. אני בדיוק לפני 'שיפוץ' המארז (צביעה והכל) ואני רוצה לקנות מאווררים חדשים. שמעתי על הדגם Scythe GT 1150, הבעיה היא שמצד אחד הוא ממש שקט ומצד שני הוא חלש (RPM נמוך > דחיפת אוויר נמוכה). יש איזה דגמים יותר שקטים ויותר יעילים מהמאווררים סטוק של המארז (CM690II). אין בעיה להזמין מחול. 2. אני רוצה לעבור לקירור מים בקרוב (תמיד עניין אותי ומבחינה ויזואלית הוא יפה), אז חשבתי על ה- RS240 או RX240 של XSPC .. השאלה שלי היא האם קיימים קירורים יותר טובים ויעילים באיזור אותם המחירים ?

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  12. לאחרונה לאחר שהשתדרגתי בכמה דברים טובים, ביצעתי גם Lapping לליבה ולגוף הקירור להלן התוצאות(ראו תמונות) שיפור הטמפ' של המעבד הגיע ל 10-15 מעלות וכמובן גם בוצעו עוד כמה סידורים קטנים לסירקולציה טובה יותר. הטמפרטורות עמדו על 40-45 מעלות במנוחה ובמאמץ 60-65 מעלות. עכשיו הטמפ' הם כ 30 מעלות במנוחה ו 50-55 גג במאמץ. [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by MoSQuiTo,

ביום ראשון שעבר הזמנתי לדים מהאתר www.LSDiodes.com ביום שני בבוקר ההזמנה יצאה מארה"ב וכבר היום היא הגיעה.... אני ממש מרוצה מהצורה בה נשלחה החבילה- במהירות ובמקצועיות!! המחירים בארץ לא מתקרבים למחירים שמציע האתר.... וגם ההזמנה עלתה רק 2$ שזה אפילו יותר נמוך ממשלוח בארץ... הזמנתי 30 לדים וקיבלתי במתנה 4 לדים (בונוס כמות הקניה) כלומר קיבלתי בסך הכל 34 לדים ושילמתי בסך הכל 21$ כולל משלוח!!! לדעתי ממש משתלם! (מה שרשוב בכתב יד בהזמנה זה מה שקיבלתי בונוס...) זוהי המעטפה כולה איך שקיבלתי אותה:

• 43 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by nahum8,

האם ACCELERO S1 תואם ל-4890, והאם כדאי בכלל להחליף לו את הקרור? הכרטיס המדובר SAPPHIRE 4890.

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  15. יש לי מעבד 2.8 פרסקוט ht 800fsb 1mb הלוח אם asus p4s800d זכרונות 2x256 ncp 400mhz 3200 וקירור למעבדsilent tower והוא חייה רק רציתי למשוך אותו ל3500 האם זה אפשרי? ???

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  16. אוקיי, במסגרת המגמה שלי - טכנולוגיה, אני צריך לעשות פרוייקט (בטח חלקכם מכיר את זה) עכשיו, הפרוייקט אמור להיות משהו רציני, כי זה כמו בגרות ברמה של 5 יחידות, והרמה המצופה מהפרוייקט היא דיי גבוהה. החלטתי שהפרוייקט יעסוק בקירור אופטימלי של מעבד ורכיבים נלווים, תוך שימוש בשיטה אפקטיבית, שקטה ומהירה. אחרי שיטוט באינטרנט, והתייעצות עם פרופסור לאלקטרוניקה, הגעתי למסקנה שקירור מים יהיה טוב. עכשיו, מה שרציתי בעצם לבקש מכם, זה בעצם עצות (כאנשים שמכירים את הנושא זמן רב) והצעות איך לשפר ולעשות את המערכת בצורה הכי טובה. מה שאני מתכוון, זה בעצם תוספות לדוגמא: מערכת שליטה על הקירור עצמו עם כפתורים ומסך LCD. קירור ע"פ טמפ' כך שהמערכת תשתמש במינימום חשמל שדרוש. (בהתאם לאוברקלוק שנעשה ברג…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by onlyhuman,

שלום קניתי מחשב לא מזמן ואני די מתלבט בקשר לכיוון המאוורר של המעבד. כל אחד אומר לי משהו ואחר והיו לי כמה בעיות עם זה. ראשית,יש לי SCYTHE MUGEN 4 וזכרונות שלCORSAIR VENGEANCE וזה הפריע אחד לשני אז שמתי את המאוורר של הקירור מעבד בצד השני כי לא היה מקום (לא ליד הזכרונות כמו שתמיד רואים בתמונות,בצד השני). עכשיו,לאיזה כיוון זה צריך להיות מסובב המאוורר? להוציא את האוויר על התושבת של הגוף קירור או החוצה? כי בהתחלה שמתי את המאוורר שיוציא על התושבת את האוויר ואז הלכתי לKSP לקנות נתב לאינטרנט,ועל הדרך שאלתי אותם על המאוורר. הם אמרו לי שעשיתי לא נכון,ושצריך לסובב את זה שיוציא את האוויר החם מתוך התושבת,החוצה ושיצא מהמארז. העלתי תמונה של הCPU COOLER אחרי שסובבתי אותו (בעצם האוויר לא נ…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by spider272,

שלום לכולם תוכלו לעזור לי הסתבכתי באוברקלוק ולהגיד לי מה לתקן?תודה מפרט: e7500 ep45-ud3lr 2x2gb ocz platinum 1066mhz 4850 hdmi enermax naxn 550w

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  19. הזמנתי את הלוח+מעבד (e6600) הנ"ל ביחד עם zalman 9500 led. הסתבר שעלולה להיות בעייה בהתקנת הפלטה האחורית של הזלמן על הלוח הזה. (פתחתי על זה תראד: ) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=229173.0 אז בהנחה שאף אחד לא מודע לעניין הספציפי עם הזלמן - נאמר ואני יאלץ לקחת קירור אחר, איזה אתם ממליצים (עלות זה לא בעייה) ? רק דבר 1 שאני מבקש זה המלצות שידוע מראש כי יתאימו ללוח הספציפי הזה ללא קידוחי דרמל למניהם :-\ תודה מראש.

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by eladh16,

שלום לכולם עשיתי אובר קלוק למחשב הישן שלי, מדובר במעבד פנטיום 4 2.8 גיגה הרץ, לוח - Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ כרגע העלתי את מהירות המעבד ל 3150 מגה הרץ, כך שהבאס על 225. הבעיה היא שאם אני ממשיך להעלות את הבאס למעלה מ 225 אז המחשב נתקע בפוסט. הטמפרטורה שהביוס מראה באובר קלוק הזה היא 34-36 כך שהיא תקינה. מה מגביל אותי עכשיו בלהמשיך את האובר קלוק? היחס עומד על 1:1 עם הזיכרון. DRAM:FSB Ratio 1:1 אולי הזיכרון מגביל אותי? אני צריך להעלות תיזמונים?, והאם כדי לי להוריד את מהירות הזיכרון כדי להמשיך את האובר קלוק? זה יעזור? יש לי שני זיכרונות, כל אחד גיגה זיכרון. זיכרון אחד של 1 GB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-6 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz) והשני: 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  21. יש לי לוח asus P5GDC DELUX, עם מעבד פנטיום 3.0 LGA775. הוא מתחיל ליצור רעש חזק כבר... כתוב שהמהירות היא 3729 ... בתוכנה שקיבלתי,לא הצלחתי להוריד את מהירות המאוורר, והאופציות שך POWER FAN, וגם CHASIS FAN אפורות ,כלומר לא ניתן לשנות אותם. המאוורר של המעבד מחובר ללוח, ויש לי עוד מאוור 120 מ"מ, עם חיישן שגם מחובר ללוח (3 פינים) מה אני יכול לעשות ע"מ להוריד את סיבובי המאורר? מהם חיבורי ה POWER, וה CHASIS האלה, ואיפה הם על הלוח והאם אני מחבר אליהם מאווררים רגילים ושולט עליהם? זה הכוונה ? תודה.

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Itzik68,

פשוטו כמשמעו איזה מבין שני הדגמים הנ"ל יותר יעיל מבחינת ביצועים נטו (מחיר, רעש וגודל פיזי לא רלוונטיים לצורך העניין). אשמח לתגובות ממי שיכול להעיד מניסיון או אישי או מתמצא מאוד בתחום ומדבר מתוך ידע ולא ניחושים.

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by nadavP3,

שלום אני אולך לעסות כירור מים מעולתר ואני צריך מקום(או מישהוא) שאפשר לכנות ממנו רדיתור משאוות מים וסוקת למעבד(שמתי שיש מישהוא שמוחר ב150 אבל אני לא זוחר איך כוראים לו) תודה מרוש נדב עריכה: אגב אני יחול להסיג משאוות מים אבל היא חלשה יחסית (עם אנ יסים אותה בקלי מים ואני יקון אותה למלע עז היא תעיף מים לגובה של שנים שלושה סנתימתרים לא משהוא רציני אבל אני בחולזות אני מעונין לדעת עם זה שווה משהוא)

• 33 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by hen1235,

מתח מעבד 1.6V מתח זיכרון 2.1V כל שאר המתחים על מקסימום. לפי דעתי מה שמגביל אותי עכשיו זה הטמפ'... הנינג'ה מאכזב אותי. יש הצעות להמשך?

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Iron Maiden,

מה שאני צריך ממנו שיהיה שקט... הוא לא הולך לקרר משהו באופן ישיר,אלא להכניס/להוציא אוויר דרך שרוול למאורר של המעבד,או להיות בגג של מארז HTPC,תלוי. בקיצור האם הוא עונה על הדרישות שלי? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=182&CatCode=130 אה ואיך הוא מתחבר? מולקסים?

• 43 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.