עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by EcSm,

http://tms.co.il/product/5259 הם כרגע נמצאים על 825MHz. יש מצב ליותר? כמה בערך? משהו שאני צריך לדעת?

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by Madboy,

הפעם עשיתי stealth http://www.pbase.com/madboys_lair/stealth הצביעה קצת חיוורת כי נגמר לי הטוש באמצע היום אני הולך לקנות עוד אחד ולעבור על זה איך יצא? דרך אגב כל המדריכים על זה מראים עבודה קשה זה לקח לי בדיוק 10 דקות לשניהם בעזרת קצת ספוג , איזולירבנד ודבק מהיר למי שתוהה למה לא עשיתי מגע לכפתור בשביל לפתוח דבר ראשון לא היה לי משהו קשיח מספיק ובגודל המתאים בבית וזה היה ב4 בבוקר אז אי אפשר לחתוך דבר שני אני עכשיו שולט על זה דרך התוכנית הבאה: http://www.cmdtools.com/files/eject.zip שילבתי את זה עם השלט של הflyvideo שלי ויש לי גם שליטה דרך השלט בסה"כ יצא שווה לאללה ושאלה אחרונה מה אתם חושבים נשמע יותר טוב : Burner או Cd-Rw ?

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  3. אהלן! קניתי מחשב חדש עם מארז Silverstone Redline 04 החלפתי את ה120 מ"מ המרעיש מקדימה ושמתי מאוורר Corsair 120mm 1200rpm מקדימה. יש עוד אחד על הCPU ועוד אחד מאחוריו 1600rpm שפולט החוצה לגבי הספק, אני לא יודע אם הוא פולט או מכניס אבל הזרימת אויר שלו היא מינימלית בלבד. הוספתי מאוורר שמכניס אויר מהדלת עם שלוש רמות איורור [600-1800 סל"ד] שלא נראה שממש משנה את הטמפרטורה גם על סלד גבוה. אני מתלבט איפה כדאי למקם אותו. ראו תמונה [כחול אויר קר נכנס, אדום אויר חם נפלט, ורוד פתחי איוורר] תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by Iko89,

כותרת מפרט בצד

• 33 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by PC-Tip,

שלום, יש לי כמה שאלות על הפלטיה. האם זה אפשרי לחבר את הצד הקר לבלוק קירור מים וכך בעצם המים שיעברו בו יתקררו? (הטמפרטורה יכולה לרדת קצת מתחת לטמפרטורת החדר משוםפ שאני לא צריך את זה למחשב) האם ישנו וסת מתח כולשהוא לפלטיה בשביל לכוון את הטמפרטורה? תודה מראש

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  6. לפני כמה ימים שאלתי כאן בפורום אם למישהו יש נסיון בלשייף (Lapping) את המפזר חום האינטרגלי (IHS או Integrated Heat Spreader) של המעבדי פנטיום 4 של אינטל (גם לP3 עם ליבת Tualatin יש, אבל זה לא רלוונטי להרבה אנשים). אז החלטתי בעצמי לנסות... לא חשבתי שיש סיכוי שאני אשבור משהו. לקחתי ניר שיוף של מתכת מסוגים 400 ו500 (המספר מציין את מספר החלקיקים באינץ' רבוע - מה שיותר יותר עדין). הנחתי את הניר על שולחן זכוכית (קריטי שיהיה שטוח) ולקחתי חתיכה שטוחה של משהו שנראה כמו שילוב בין קלקר לאריג כדי שיתפוס את המעבד בפינים בלי לפגוע בו. הנחתי את המעבד עם הIHS על הניר 400 והתחלתי לעבוד בתנועות מעגליות תוך סיבוב המעבד ב90 מעלות כל בערך חצי דקה של עבודה. הIHS בנוי ב2 שכבות. העליונה היא ניקל,…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  7. אני מעלה את השאלה עקב חוסר שביעות רצון מהמערכת מים שבניתי. אני משתמש ב Yate Loon 120mm Medium Speed Silent Case Fan - D12SM-12 - Sleeved אשר נותן 70.5 CFM (לפי נתוני חברה כמובן). נעזוב לרגע את הדיון של עוצמת הרעש (המאוורר הנ"ל אמור לתת 33db, ואני לא שומע אותו), ונתרכז רק ב CFM. השאלה היא כזו אם מאוורר שנותן לדוגמא 110 CFM כמו ה Scythe "SLIP STREAM" 120mm Case Fan" 1900 rpm Quiet Case Fan - Ultra Speed - Sleeved יקרר יותר טוב את הרדיאטור ? ואם כבר למה לא לקחת את Delta 120x25mm FFB1212EH High Speed Case Fan - Sleeved שנותן 150 ? (למעט בעיית הרעש, לDelta יש מאוורר שמספק גם 250cfm). ההגיון הבריא אומר כן, אבל מתי "כמות" ה cfm מפסיקה להיות רלוונתית ? (אולי צריך בכל זאת להסתכל ע…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by yakir4u,

נשרף לי המאוורר שנמצא על הקרור למעבד הקרור הוא Scythe Mugen 3 Rev B אני מחפש קרור חלופי ושקט עדיפות ל2 שאני אשים על PUSH PULL ואז גם אם אחד מהם ישרף אני אוכל להמשיך לעבוד עוד כמה ימים בלי דאגות

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by ravid,

איפה אפשר לקנות לד טוב לא מהאינטרנט ובטח שלא מחו"ל בבקשה חנויות לאלקטרוניקה זה טוב? ???

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by captaincaveman,

מישהו מכיר אחד שנחשב טוב ל-OC?

11. Started by Boomer,

יש לי AMD Athlon XP 1600 ותמיד הוא היה לי על 54 מעלות בערך... עכשיו הסתכלתי ושמתי לב שהוא ממש רותח!!! 64 מעלות המעבד והלוח אם על 51!!! זה מוזר, קצת חם בחד אצלי אבל בטח שלא צריך להיות הבדל של 10 מעלות מלפני כמה חודשים. גם המחשב פתוח רק כמה שעות עכשיו. יש לי את התוכנה Speedfan וכתוב שם: Warning - VIA8233 sensors are disabled. מה זה אומר? (אני יודע טוב אנגלית רק לא יודע מה הכוונה...)

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  12. יש עוד דרך חוץ מ- RivaTuner?

• 34 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by BeNzZy-BoY,

הורדתי מהאתר את התוכנה NVIDIA BIOS editor ועכשיו אני בא לבפעיל אותה והיא מבקשת ממני (כאילו כשאני עושה open) קובץ bios image... איזה קובץ אני צריך לפתוח ואיפה אני מוצא אותו ?!? עריכה ------------------ הנה ההודעה סליחה מראש אם זה ענק...

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by Cyb3r,

חיפשתי השוואות של שניהם ובקושי מצאתי, אבל סיקורים של האורב כבר ראיתי, כולם בכיוון הזה: מעלות: שקט במיוחד נורות LED כחולות מעאגניבות התקנה קלה מאוד חסרונות: כ-ב-ד אין אפשרות לכוון את מהירות המאוורר, לכן צריך להיעזר בלוח האם להעלות לו מתח די גדול ולכן לא כל לוח מתאים לו (ללאנפארטי הסלוט הרביעי של הזכרונות נחסם, לכן צריך לשים את הזכרון לפני, באחד הלוחות הוא גם התנגש עם הקירור של הצ'יפסט. אני הולך יותר בכיוון של סטוק, לכן האוברקלוק היחדי שמהווה אפשרות פה זה אולי 200 עד 400 מה"ז למעבד ואני חושב שהוא יאפשר את זה די בקלות. השאלה אם כבר כדאי לי לקחת את הביגטייפון, כי הלוח יהיה כנראה K8NXP-SLI או משהו בכיוון. (Dual BIOS Dual Gigabit וכל הפיצ'רים האלה) לא להציע לוחות של …

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by Ben-Dor,

למכירה בארץ כרגע מצאתי בקושי בחו"ל אבל אין לי איך להזמין כי הם לא יביאו לי את זה לארץ אני לא מצליח להבין איך לעשות לי אחד המדריך פה קשה מאוד בשבילי חיפשתי הרבה מידע באינטרנט ועדיין זה קשה .

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by Shay3601,

Core i7 920 מה הטמפרטורה שאסור לחרוג ממנה? P6T DELUXE מה הטמפרטורה שאסור לחרוג ממנה? תודה! הטמפרטורה אצלי ללא מאמץ בתמונה למטה תיראו. ועוד עם קירור COOLER MASTER V10 צריך את עזרתכם. [attachment deleted by admin]

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by Sickp,

היי :] אני צריך המלצה לקירור טוב במחיר של עד 150 שקל, מיועד לקירור המעבד E6400 שיעבור OC נחמד. עדיף שניתן יהיה לסובב אותו לכיוון החלק האחורי של המארז (למאורר שפולט אוויר החוצה) רעש לא מפריע לי יותר מידי, אני רגיל לקירור סטוק של הHD4850 שלי.. חריגה כלשהי לא באה בחשבון, בעיקר לא בגלל לMUGEN 2 כי אין מקום במארז! (לא מספיק רחב) תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  18. אז ככה המאוורר הנוכחי של ה TUNIQ מאוד רועש במהירות הכי גבוה. אני רוצה מאוורר חזק עם CFM גבוה אבל כמה שיותר שקט או לפחות בלי PITCH מעצבן כמו שיש במאוורר של TUNIQ יש המלצות? http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=SP120UVLED-BL&Cat2Cat1ID=41&Cat2ID=251&aff=Zap מה דעתכם על זה? CFM גבוה DB נכון

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by Royz,

איך הקירור שהמעבד הזה בא איתו? איזו טמפרטורה אמורה להיות לי עם הקירור? (מה הטמפרטורה הנורמאלית של המעבד?) כמה זמן הוא מחזיק? האם יש צורך להחליף אותו בחזק יותר למרות שאני לא מתכוון לעשות לו o/c ? תודה מראש לכל העוזרים.

• 38 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by huber,

when i turn off my defualt cpu speed in my bios and turn it into manual a menu gets activated. the menu is System/PCI Frequency ratio and his values are: 133.0/32.25 (current) 135.0/33.75 130.0/32.25 etc'. as u can see the numbers dosnt make sense (at least to me thy dont come in any clear order, up or down. i guess that the first value is the system bus speed do u know what is the second? i think i can overclock my system if i change thos value but if i dont know what thy meen its poinles. btw - i have p3 800mhz on an asus cuv4x motherboard and awardbos medallion ver 6.0 there is also a second option under this one thats called system/SDARM Frequency ratio and its valus …

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  21. שיחקתי קצת עם המערכת ב-5 שעות האחרונות והגעתי בינתיים עד HTT - 264MHz יציב SuperPI 16M ועכשיו בבדיקה של Prime95 ו S&M מכפלה - סטוק (8) אין אפשרות לשנות (אימייל נשלח לאפוקס) תדר מעבד - 2112MHz תזמונים - 2.5-3-3-7 הגעתי עם 2-3-3-7 עד 240 יציב Prime95 ו S&M כמובן הכל ב 1T, יחס 1:1 הרכיבים: המעבד הוא AMD Sempron 2800+ S-754 64Bit דגם SDA2800AIO3BX סטפינג LBBWE 0534GPEW על מתח סטוק מקורר ע"י BigTyphoon (טמפ' 35 מעלות ב S&M) הלוח הוא של חברת EPoX דגם EP-8NPAJ צ'יפסט nF4 4x, עד 3.2V לזכרונות צ'יפסט על מתח סטוק הזכרון הוא סטיק בודד של Mushkin Black Line 512MB 550MHz חדש, הגיע השבוע ממושקין העולמית הצ'יפים הם כמובן New TCCD עובד על מתח 2.9V ולסיום פר…

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  22. שלום אני חדש פה ולכן אני לא מש יודע אם מותר לשאול כאן את השאלה, אז מצטער אם זה לא צריך להיות כאן. קניתי לפני חודש בערך כרטיס מסך מסוג: saphire x1950pro 512mb. הכרטיס פשוט עננק והכל עובד טוב, אבל, כשהתקנתי את הגירסה האחרונה של ATITOOL (גירסה 0.26) ועשיתי show 3d view כדי לבדוק כמה הוא מתחמם אז ראיתי שהמעלות של ה-GPU עלו בבת אחת כמעט ל70 מעלות ומשם זה מטפס לעבר ה-90 מעלות. אז עשיתי שהמאוורר ירוץ יותר מהר (שיניתי דרך התוכנה את ההגדרות של סיבוב המאורר)ץ בקיצור הצלחתי שהוא לא יעבור את ה75 מעלות. הבעיה שלי היא כזאת: כשאני מראה את הקובייה הזו בATITOOL פתחתי את הEVEREST והסתכלתי בסנסורים. יש שם משהו שנקרא Gpu VRM. ראיתי שבמנוחה זה עומד על 60 מעלות בערך אבל כשאני מריץ את הקוביה ה…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by shimmi1982,

שלום, המפרט שלי מופיע למטה... הדבר היחידי בOC שאני עדיין לוטה באפילו כלפיו זה תזמוני זכרון המערכת שלי עכשיו בOC קליל של 220FSB (סטוק 200FSB) התזמונים של הזכרון 3,4,4,8 (נראה לי שזה תזמוני סטוק כי בביוס הם מסומנים על AUTO) המתח שלהם 2.7 (אם אני לא טועה) כשארצה להביא OC יותר משמעותי: בכל אופן , מתי אני צריך להעלות תזמונים? מתי להוריד תזמונים? מתי לעלות מתח (איך אני יודע שהזכרון קורס ואז לעלות מתח) מה יותר טוב תזמונים נמוכים? או גבוהים ושוב , מה זה גבוהים או נמוכים ? (כאילו איזה מספרים לשים?) עד היום אם הייתי בודק את המערכת בOC מאסיבי של נגיד 250FSB , אז פשוט הייתי שרירותי , מציף את הזכרון במתח , ומשאיר תזמונים על AUTO , לפעמים זה היה עובד לפעמים לא ואף פעם לא ידעתי איך אני …

• 46 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by mor_anter,

אבא שלי אז חבר שלו זכה במכרז של הרבה מחשבים וקיבל 3 כאלה והוא הביא לאבא שלי אחד עשכיו תנו לי מפרט הכי טוב למעבד הזה בסביבות ה2500 שקל אם אתם לא מאמינים לי תגידו לך איך לעלות תמונות לאינטרנט ואני יראה לכם אותו

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  25. הם מחוברים ב4 פינים(מולקס נידמה לי?)ולא ללוח אם....האם יש אפשרות בעזרת תוכנה להעלות את מהירות המאווררים? ואיך המאורר Tt thunderblade?חשבתי להחליף את המאוררים במארז לכאלה... תודה רבה מראש!!!!!!!!!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים