עבור לתוכן

בעיה עם ה adaptive brightness בלפטופ

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לפטופ של אסוס N550JK ויש לו adaptive brightness מעצבן מאוד. כבר שברתי את הראש איך להפטר ממנו (אחרי שכל הדרכים שמצאתי באינטרנט כשלו).

בסוף הפתרון נמצא בתוכנה של האינטל (יש לי גם nvidia וגם אינטל). ב graphic properties בתוך קטגוריית power ביטלתי אופציה שנקראית display power saving technology.

יפה. הבעיה עכשיו שמשום מה ההגדרות האלו מתאפסות בכל פעם אחרי שהמחשב נכבה.

יש דרך לפתור את זה? או שהבהירות האוטומטית הזו תרדוף אותי לנצח?

תודה!!

פורסם

הגדרת גם בתוכניות החשמל של המחשב?

cji6ldokjwus0a1qqc6g.png

פורסם
  • מחבר

כן, את זה עשיתי ממזמן וזה לא עזר.

הבעיה כאמור נפתרה ועכשיו הבעיה החדשה שהתעוררה זה שהמחשב ישמור את ההגדרות שקבעתי בקונטרול פאנל של אינטל, ולא יתאפס כל פעם מחדש.

בינתיים כנראה (אולי? הלוואי? אמן?) פתרתי את זה, באותו מקום שהראת, תחת

Power4Gear בהגדות מתקדמות> asus P4G power settings >

intel DPST control > turn off

אולי הדבר הכי מסתורי שאי פעם ניסיתי לפתור!

פורסם
  • מחבר

אוקי, גם זה לא פתר את הבעיה. אם למישהו יש רעיון יצירתי אני אשמח לשמוע כי זה ממש מבאס אותי :(

זה קורה כרגע רק כשהלפטופ לא מחובר לחשמל, וזאת על אף שבכל מקום שאפשר לדמיין בחרתי באופציה של שום חיסכון בחשמל . בהגדרות המתקדמות של הצריכת חשמל איפה ש chevy הראה, סימנתי שהאדפטיב ברייטנס יהיה כבוי, בחרתי שהתוכנה של אינטל תהייה כבויה, שהמסך יהיה על ביצועים מקסימליים תמיד (גם בחשמל וגם בבטריה), גם כיביתי את האדפטיב ברייטנס בservices.

חשבתי שפתרתי את זה דרך הקונטרול פאנל של אינטל,(כשכיביתי את הפאוור סייבינג שלהם) וזה אכן עובד לזמן מה (גם על בטריה) אבל כל הזמן ההגדרות מתאפסות וזה מחזיר את זה למצב ההתחלתי ואני כבר לא יודעת מה קורה.

אם למישהו יש קצה חוט..... תודה שוב!

פורסם

adaptive brightness בנייד שלך ?

אתה בטוח ?

אני לא מצאתי שום אזכור לזה במודל שלך.

פורסם
  • מחבר

היי, אני בת :)

זה המודל המדוייק של המחשב שלי : http://www.bhphotovideo.com/c/product/1076501-REG/asus_n550jk_db74t_i7_4710hq_16gb_256gb_solid_state_drive_windows.html

אולי אדפטיב ברייטנס זה לא המונח הנכון, (ידוע לי שיש כזה שמשנה את בהירות המסך לפי התאורה בחדר, זה לא הכוונה אצלי). מה שיש לי זה משהו תוכנתי ולא חומרתי, זה תיקונים שהמסך עושה בהתאם לאם מה שמוצג על המסך הוא בהיר או כהה. אם נניח אכנס לאתר עם רקע כהה, אז המסך יבהיר את עצמו ולהיפך. זה כמובן ממש מציק ומפריע לראות את הצבעים ה"אמיתיים".

פורסם

נסי לשים חתיכת איזולירבנד קטנטנה על חיישן האור של הלפטופ. ככה הוא לא יחוש בשינויי תאורה. לא הכי אסתטי אבל עשוי לפתור את הבעיה. :-)

פורסם
  • מחבר

היי, תודה! אך כמו שאמרתי, לא מדובר בחיישן ואין קשר לתאורה בחדר, כנראה שהמונח שהשתשמתי בו הוא לא מדויק. מה שיש לי הוא משהו אחר. התיקונים שהמסך עושה הם בהתאם לבהירות של מה שמוצג על המסך (מבהיר דברים כהים ולהיפך)

פורסם

הממממ.....סליחה, לא שמתי לב.

נראה לי שהשלב הבא הוא לגלות איך בדיוק קוראים לדבר הזה כי חיפוש על Adapative Brightness אני בטוח שכבר עשית.

אגב, זה נראה לי משהו בווינדווס כי מחיפוש זריז שעשיתי ראיתי שגם לאנשים עם HP יש בעיה דומה.

תוספת:

ניסית את זה? http://smallbusiness.chron.com/disable-ambient-light-sensor-asus-49601.html

פורסם
  • מחבר

כל מה שכתבת הוא נכון וידוע לי ואפילו נראה לי, כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, שמצאתי את שורש הבעיה והיא בתוכנה המזורגגת של אינטל ( hd graphics control panel), וראיתי שכשאני מבטלת את ה

display power saving technology זה פותר את הבעיה. אך הבעיה השנייה שנוצרה זה שזה מאפס את ההגדרות כל הזמן, ולא מצליח לזכור את ההגדרות שנתתי לו ואז הבעיה חוזרת. ואת זה, אני לא מצליחה לפתור.

פורסם

אוקיי, מחיפוש נוסף מצאתי פוסט של מישהו עם בעיה כזו, הוא אומר שברגע שהוא הסיר מהמחשב את תוכנית החיסכון בחשמל של היצרן נעלמה לו הבעיה עם התוכנה של אינטל.

ניסית להסיר את תוכנת ניהול צריכת החשמל של אסוס? (לוח הבקרה/הוספה או הסרת תוכניות)

פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה בסוני שלי.

הייתי צריך לבטל את זה באפשרויות החשמל של וינדוס, בדרייבר של אינטל ובתוכנת הבקרה של סוני.

לקח לי שבועיים להבין למה זה לא מפסיק...

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם, אבל כתבתי בהודעה הראשונה שכבר הצלחתי לבטל את האופציה הזו בתוכנה של אינטל ושזה אכן פתר את הבעיה - אבל- הבעיה שלי היא שהתוכנה של אינטל מאפסת את ההגדרות שלה. כלומר- לאחר שאני לוחצת דיסאייבל על האופציה של ה DPST, כעבור כמה דקות זה חוזר להיות אנאייבל, כאילו לא שיניתי כלום.

פורסם

נראה לי שכולנו מעריכים שהבעיה היא בתוכנה אחרת על המחשב שלך שמדליקה מחדש את האופציה בדרייבר של אינטל.

החשודים המיידיים הם:

דרייבר של אינטל (בדקת ושם נמצאת הבעיה)

שליטה בצריכת חשמל של ווינדווס (בדקת וכנראה זה לא שם)

תוכנת ניהול כלשהי של אסוס (עזבי לחטט בתפריטים שלה, תעיפי אותה לגמרי)

אני מאמין שלהעיף את התוכנה של אסוס יעשה את הטריק ולו בגלל שכבר בדקת את שתי האופציות האחרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים