עבור לתוכן

איזו מערכת עד 3000 ש"ח? i5 4670k או fx-8350?

Featured Replies

פורסם

טוב אז זה הזמן לשדרג את המחשב בעל המעבד Q6600...

אני כבר שבוע חובט בעצמי בשאלה איזה מעבד לבחור!!! קראתי מלא, ראיתי ביוטיוב אבל עדיין לא סגור על זה!!

אני מודה, יש לי מין חיבה כזאת לAMD והלב אומר ללכת לכיוון שלו.. מצד שני השכל אומר שרוב הסטטיסטיקות\המבחנים למיניהם אומרים אינטל. ובכל זאת הלב כמו באגדות מנצח והמפרט שהרכבתי לAMD זוכה מבחינתי!!

אם כל זאת ישנה הדילמה לגבי ספק הכח הקיים שלי שאותו ארצה לשמור למפרט החדש - Enermax Liberty 500w.. ידוע לי שAMD צורך וואטים בהרבה מהאיי5. לכן רציתי לבדוק עוד לפני שאני מכתיר סופית את הFX8350, את הצריכה שלו אל מול הספק.. ניסיתי למצוא איזשהו שקלול למערכת מבחינת צריכה, חיפשתי נתונים יבשים אבל אני לא יודע לקשר.. FX8350 צורך 125W ואם הבנתי נכון באחד מהאתרים ב100% עבודה מגיע ל160W!! אני לא מבין כמה קיבולת יתפוס לספק הנ"ל(בתמונה למעטה). אשמח להבין יותר לעומק איזה הספקים מתייחסים לאילו רכיבים וחישוב הצריכה הסופית של הספק*** מאמרים או משהו אודה מאוד..

בכל אופן אשמח לשמוע עוד חוות דעת לגבי איזה מפרט ללכת..

הצרכים שלי במחשב הם עריכת סרטי וידאו HD של GOPRO (המצלמה), תוך כדי עבודות דסקטופ ואולי תוכנות עריכה נוספות..

חוץ מזה גם משחקים כבדים בגוף ראשון, אסטרטגיה ואפילו בסגנון של בניית ערים (שלאחרונה אני משחק והמשחק כל רגע קופא וחוזר!!).

***משדרג גם למארז NZXT H230 המדהים!!

אז המפרטים הם אלו:

AMD

לוח אם Asus M5A97 R2.0

AMD Eight Core FX-Series 8350

--- 125W

מאוורר למעבד Noctua NH-D14

זיכרון למחשב G.Skill Ares 2x4GB DDR3 1866Mhz PC3-14900 Kit CL9-10-9

או

Intel

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=align: right]מעבד Intel Core i5-4670K Haswell 3.4GHz Box כולל מאוורר או 4670 רגיל

לוח אם Asus H87M-PLUS

מאוורר למעבד Noctua NH-D14

זיכרון למחשב Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CL9 Kit

המפרט שקיים:

Radeon HD 5850

SSD 120GB

HDD x 2

Liberty 500W

אני פתוח לשמוע עוד דברים ואני מודה שהקדשתם לי זמן, זה לא מובן מאליו!

אם הייתם משנים משהו, כל דבר, באופן פרטני או כללי אשמח לשמוע...

תודה

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

• תגובות 31
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממליץ לך לענות על השאלון המופיע בסטיקי.

בקשר לספק הכח שברשותך, כמה שנים יש לחבוב הזה?

פורסם
  • מחבר
ממליץ לך לענות על השאלון המופיע בסטיקי.

בקשר לספק הכח שברשותך, כמה שנים יש לחבוב הזה?

5 לפחות

פורסם
  • מחבר

איזה שאלון איזה סטיקי מדובר?

פורסם

quote_icon1.png

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

פורסם
5 לפחות

אני ממליץ להחליף לספק חדש, עם 600W לפחות

וכמובן ללכת fx8350

פורסם

^וכמובן ללכת FX8350 כי אתה אוהב AMD

אתה אוהב AMD כי קנית AMD ואתה מרוצה ממנו (כי חלילה לא קרה משהו רע שיגרום לך לחשוב אחרת והוא פשוט עונה לך על הצרכים ולא סיבה אחת אחרת), זה הכל. בלי קשר למה מתאים, שימושים ספציפיים בתוכנות וכו'

לויאליזם למותגים שרוצים רק את כספינו מוריד לנו קצת מהאנושיות, בבקשה.

פותח הדיון, פרט בבקשה באילו תוכנות אתה משתמש לעריכה. ישנם מקרים שבהם FX8350 יהיה בחירה נכונה, ויהיו כאלה שלא.

פורסם

לויאליזם למותגים שרוצים רק את כספינו מוריד לנו קצת מהאנושיות, בבקשה.

אין לי בעיה להתפלסף איתך אבל לא כאן...רק תחשוב מה היה קורה אם רק אינטל הייתה כאן

פורסם

מה הקשר, אז נשלחת בשם הדת כצלבן במסע להסב אנשים לנצרות?

אם אתה ממליץ לאנשים לקנות מעבד מסויים, או פירמה מסויימת רק כי היא פירמה שזקוקה ליותר פופולאריות כדי לגדול, מבלי להתחשב כלל בצרכי המשתמש, אתה עושה נזק. נזק לעצמך כצרכן עיוור ונזק לאחר אם רכישת המעבד לא תועיל לו באותה מידה.

פורסם

מה בדיוק ייתן לך מעבד Core i5-4670K ש Core i5-4670 רגיל לא נותן לך, במיוחד כאשר אתה לא מתכנן או מסוגל לבצע המהרה (overclock) על הלוח שבחרת?

למעשה, אם תסתכל בהשוואה בינהם מהאתר של אינטל, אתה תראה שאם אתה לא עושה המהרה, ה Core i5-4670 הרגיל הוא עדיף (כולל תכונות שאין ב Core i5-4670K).

ואם כבר מדברים על זה - ההבדל בין ה Core i5-4670 ל Core i5-4570 הוא ב 200MHz. אני לא בטוח שזה שווה תוספת של כ-100 ש"ח (21 דולר הפרש לגרסת ה tray, תוסיף מע"מ ורווח של החנות ותקבל 100 ש"ח).

בקשר ל FX-8350 - האם אתה באמת צריך 8 ליבות? אם כן - קח אותו. אם לא, ואתה רוצה AMD, תתחיל לחשוב בכיוון ה APU - יש לך את ה A10-7850K, שהוא קצת יותר חלש ממנו (רק 4 ליבות), אבל בעל צריכת הספק נמוכה יותר, הטכנולוגייה שלו יותר חדשה (2014 לעומת 2011) והוא יותר זול ממנו (173 דולר לעומת 195 דולר, לפי האתר של AMD). וסתם לידיעתך - גם לו יש מכפלה פתוחה, למקרה שבנית על ביצוע המהרה. אם אתה רוצה לחסוך כסף, יש לך גם את ה A10-6800K.

הערה - אם אתה לוקח מעבד APU ולא FX, אתה צריך לוח אחר (אם אתה הולך על ה A10-6800K, אתה צריך לוח עם תושבת FM2, אבל עדיף כבר שתיקח אחד עם תושבת +FM2, ל A10-7850K אתה חייב לוח עם תושבת +FM2).

פורסם
מה הקשר, אז נשלחת בשם הדת כצלבן במסע להסב אנשים לנצרות?

אני שואל אותך את אותה השאלה

אם אתה ממליץ לאנשים לקנות מעבד מסויים, או פירמה מסויימת רק כי היא פירמה שזקוקה ליותר פופולאריות כדי לגדול, מבלי להתחשב כלל בצרכי המשתמש, אתה עושה נזק. נזק לעצמך כצרכן עיוור ונזק לאחר אם רכישת המעבד לא תועיל לו באותה מידה.

אם הייתי עושה את זה מהסיבות שפירטת אז אתה צודק, אבל אני לא:)

פורסם

אז אני מניח שאתה פשוט מנחש בטלפתיה באילו תוכנות פותח הדיון משתמש.

סליחתי.

פורסם
הצרכים שלי במחשב הם עריכת סרטי וידאו HD של GOPRO (המצלמה), תוך כדי עבודות דסקטופ ואולי תוכנות עריכה נוספות..

חוץ מזה גם משחקים כבדים בגוף ראשון, אסטרטגיה ואפילו בסגנון של בניית ערים (שלאחרונה אני משחק והמשחק כל רגע קופא וחוזר!!).

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=align: right]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

טוב, בנוסף לטעויות שציינתי קודם עם בחירת המעבדים, יש כמובן גם טעות בכותרת - אין מעבד כזה 4760K (יש 4670K). תוסיפו לכך שלא מוגדר תקציב, לא מפורטים המשחקים והתוכנות והעובדה שמתחיל להתפתח פה ויכוח, ומכאן עולה המחשבה שאולי כדאי לסגור את הדיון הזה וש MoMo-P יפתח דיון חדש, מסודר יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים