פורסם 2013 בדצמבר 511 שנים שלום רב ויום טוב לכולם . שמי גל, אני מצתרף לקהילה ומציג בזאת את המחשב האישי הראשון שאני בונה למעשה. כזה שישמש אותי למשחקים, לעבודה, למידול תלת מימדי, ולמחקר. (שמתם לב שמשחקים במקום הראשון ?) אני מתכוון לקחת את הזמן ובמסע הזה להרכיב את מחשב החלומות שלי בLOG הזה אני מקווה לקבל ביקורות שיעזרו לי בהמשך הדרך אז בתור התחלה אני רוצה לשתף במפרט הבסיסי . בהודעות בהמשך יוצג בתמונות סיפור הדרך שלי. אז ככה: כמו שמצויין בכותרת , המארז הוא של corsair ובחרתי בדגם (750D) הזה כי אני רוצה שיהיה לי מקום להתרחב אליו ויותר חופש במודינג . אני מתכנן להכין מיכל מים בעצמי וגם גוף קירור בעצמי (בשאיפה) ואלו בעיצוב שאבחר ישולבו במארז. ספק הכוח הוא של חברת seasonic סוג פלטינום 1000W שמה שהבנתי המוניטין שלה אדיר ואפילו עולה על זה של corsair בכל מה שנוגע לספקים. לוח האם הוא maximus formula vi עם סוקט 1150 בחרתי בו מכמה סיבות, בראשונה המראה , אין ספק שהוא נראה מדהים , ושנית שאר המאפיינים שלו , ההתלבטות הגדולה הייתה בינו לבין ה hero ולחסוך קצת אבל ממש רציתי יציאת displayPort שאוכל לעבוד איתה ללא כרטיס מסך ואופציה להעביר קירור מים בלוח אם משכה אותי מאוד, הפלטת מגן האחורית לא רעה בכלל ותתן עמידות כנגד משקל כרטיס המסך שאני עתיד להעמיס עליו. המגן התרמי שמכסה אותו ניתן להסרה ואפשר לצבוע אותו, בכללי שאר המאפיינים זהים. מעבד יהיה 4770k המקסימום לסוקט הזה שנבחר מפשרה כי יש תחתית לכיס. קירור למעבד H110 של CORSAIR שיותקן בקונפיגורצית PUSH/PULL עם ארבעה מארוורי VIPER של ALASKA. זיכרון RAM יהיה כבר מההתחלה 32 ג'יגה של corsiar 1600 c9 , בחרתי בו מכמה סיבות, ממחקר באינטרנט הסקתי שהמהירות האופטימלית הנתמכת באופן רשמי ע"י המעבד היא 1600 , ומאחר ו OC על זיכרון משפיע בצורה זניחה על הביצועים אני אדבוק בהירות הזו, יכרון זה ישמש שרתוני SQL ו2 מכונות וירטואליות כשיעבדו וכשלא , ישמש כ RamDisk , שזה אחד מהבונוסים של הלוח אם. ssd של סמסונג מסדרה 840 pro שהוא הכי מהיר שראיתי והביקורות מעולות. HDD שני הארד דיסקים של WD כל אחד 2TB , (מתוך הארד דיסק חיצוני שיש לי כבר). GPU הגיע הזמן לכרטיס מסך רציני : GIGABYTE GTX 780 TI OC WINDFORCE 3X בקרוב אפרסם תמונות ! נערך 2014 בינואר 3011 שנים על-ידי Gal&Gal עדכון תאריך ומאווררים
פורסם 2013 בדצמבר 911 שנים מחבר ערב טוב ! היום היה יום כיף במיוחד! אז ככה , הגיעו החלקים והיום סוף סוף המלאכה מתחילה. הנה כל הרכיבים יחדיו המארז די קל ומרגיש חזק (רק מרגיש) טוב אני דיי טיפוס נזק כזה אבל באמת שלא יותר מדי אבל איך שבאתי להוציא את אחת המגירות של ה HDD היא נשברה לי בידיים אחרכך פתחתי את הכיסוי האחורי הוא נפל על הרצפה והתעקם אחרי שצעקתי למרומים לקחתי צבת ויישרתי אותו חזרה לאחר מכן הסרתי את אחת מהקוביות של הHDDים כי אין לי באמת כל כך הרבה =) מאחורה מצאתי חיבור מוכן ל USB 3 ו USB 2 וכל הקטנטנים של האורות והכפתורים. יחד עם המארז הגיעו כלמני ברגים אבל משום מה במקום ארבעה מגביהים בגיע רק אחד , בדיקה קרה בפורומים גילתה שזה קטע של קורסייר לא לשים אותם הלוח אם פשוט מדהים כל כך , האריזה מלאה בכל טוב , והחוברת מדריך למשתמש יקרה מפז, המגן האחורי אומנם נותן הרגשה של איכות וחוזק הציב מכשול רציני בהתקנת הלוח אם שכן כל המחברים נתקעים בו, בינתיים השתמשתי בברגים ארוכים יותר שיש לי בעתיד אחתוך קצת עם דרמל את המארז ואשחרר לו קצת מקום. טוב אין יותר מדי מה להרחיב על הזיכרון והמעבד חוץ מזה שהזיכרון מחמיא לעיצוב הכללי של המארז והמעבד יסבול קצת עד שנדאג לו לקירור טוב לא להאמין איך מגיע פק כוח , עטוף בשק מקטיפה כשכל הכבלים מסודרים בתיק נחמד , תענוג , לספציפי הזה גם יש מצב שמאפשר לו לעבוד עם קירור בצורה יותר הדרגתית מהרגיל ואפילו להתחיל רק עם קירור פאסיבי , כרגע על מצב רגיל. ההוספתי את ה SSD ו2 HDD של 2 TB כל אחד שישמשו לאחסון הכל סך הכל עובד בשקט , כבר על ההתחלה הבנתי כמה טוב הצג הקטנטוש הזה שמציג מספרי שגיאות כשניסיתי להפעיל את המחשב מUSB, ואיך לא : וינדוס 8.1 מ dreamspark באדיבות מיקרוסופט (תודה!) וזהו לבינתיים ,=) מקווה שנהניתם בעתיד כרטיס מסך , קירור למעבד ועוד =) עדכון 18/12/13 אני חייב להודות שזה היה ממש רגע מרגש הנסיעה הבייתה עם הכרטיס הרגישה כמו נצח! אבל ברוך שהגיענו. זהו לבינתיים =) הכרטיס עובד ממש יפה , בינתיים שיחקתי בו bioshock infinite ו battlefield 4 על המקסימום בכל ההגדרות ועובד חלק ! עדכון : 19/12/13 החלטתי לדחות בינתיים את כל עניין קירור המים לכרטיס המסך עד שאסגר אם אני בכלל רוצה לבנות לולאה אבל בינתיים הבאתי מישהוא שיעשה עבודה טובה, הכרטיס מסך יצא לרגע ומיד ישוב =) נ.ב : עוד דבר קטן ששיניתי הוא שחתכתי את המגן האחורי של לוח האם ופשוט גרעתי קצת מהאלומיניום עם הדרמל(השתמשתי בדיסק יהלום) כדי שלוח האם עצמו ישב כמו שצריך על ההברגות המוגבהות המוזרות שיש במארז , הרבה דיונים מתוסכלים מצאתי על הבעיה הזו ומתוך או לחתוך את המארז או את המגן הלכתי על המגן , כמובן שהיה נדרש קודם כל להפריד אותו מהלוח , ואני שמח להגיד שהוא יושב עכשיו מצויין בלי שום בעיה. עדכון: 25/12/13 היום מתחיל לשרוול את הכבלים , התחלתי עם הכרטיס מסך כי יש לי עוד 2 כאלה (כבלים , לא כרטיסי מסך ) ובשביל פעם ראשונה אם אני עושה טעות אז לא נורא. בפעם הבאה החיבור ללוח אם =) נראה לי שאשתמש בצבעים הנוספים הפעם. עדכון 12/01/14 : הגיעו חבורת הVIPERS יחד עם המפצל 2 מהם הולכים לקבל טיפול קוסמטי ו 2 ישארו כמו שהם =) המאווררים האלה מטורפים , נתחיל מזה שכל אחד מהם שוקל 250 גרם בערך ,בדקתי אותם ב 100 אחוז והם פשוט עשו לי טורנדו מעל המחשב ! אני יודע שפה ושם רצת נמרח צבע אבל זה לא כזה נורא כי בעתיד הולך להיות שם איזה חוצץ דקורטיבי =) עדכון 30/1/14 : http://youtu.be/dAY9g97KY-g השדרוג שכל כך חיכיתי לעשות מוכן : מאז שראיתי את זה באינטרנט כבר ידעתי שאני אכין לי אחד, נערך 2014 בינואר 3011 שנים על-ידי Gal&Gal עדכון כרטיס מסך
פורסם 2013 בדצמבר 1311 שנים מחבר טיזרים ! מתכונן להסליב =) נראה מתי יגיע הדרמל לא בשביל להסליב הוא בשביל להעיף את הכלוב של הכוננים. יש בלאוווור =) נערך 2013 בדצמבר 1511 שנים על-ידי Gal&Gal
פורסם 2013 בדצמבר 1411 שנים בחירה מצויינת של חלקים. תזהר עם הדרמל הזה, הא? המארז יפה, תכנן את המודינג כמו שצריך ואל תחתוך מה שלא צריך. נערך 2013 בדצמבר 1411 שנים על-ידי adi518
פורסם 2013 בדצמבר 1411 שנים אחלה חלקיםתתחדשאולי פספסתי, אבל מה עם כרטיסי מסך?לא לוקחים לוח, ספק ומעבד כאלה בשביל לעבוד על המעבד...
פורסם 2013 בדצמבר 1411 שנים ^ אייבורי כבר מביאים אותו... http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11847 נראה טוב! על איזה כרטיס מסך חשבת לצרף? מחכה לעדכונים! ארקדור, הוא כתב שכרטיס וקירור מים יבואו בקרוב, דיי ברור אם המחשב מיועד לגיימינג בראש ובראשונה...
פורסם 2013 בדצמבר 1411 שנים מחבר תתחדש..מאיפה המארז, כמה עלה?המארז מאייבורי המחיר שלו היה זהה ל650 , מכיוון שזו בנייה לSHOW אז לקחתי את זה עם החלון הגדול יותראחלה חלקיםאולי פספסתי, אבל מה עם כרטיסי מסך?צודק הכרטיס עוד בדרך =) נערך 2013 בדצמבר 1911 שנים על-ידי Gal&Gal
פורסם 2013 בדצמבר 2011 שנים מחבר הזמנתי 2 מאווררים חזקים מEBAY ממה שהבנתי הם הכי חזקים בקומבינציה של העברת אויר(110.61 CFM) ולחץ סטטי (3.12 mm H2O ) בגודל 140 בתכנון לצבוע אותם באדום כדי שיתאימו למראה הכללי כנראה עם הצבע הזה : מה דעתכם? נערך 2013 בדצמבר 2011 שנים על-ידי Gal&Gal
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.