עבור לתוכן

פרוייקט הסיבים האופטיים של חברת החשמל מתחיל לזוז

Featured Replies

פורסם

מקור:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4422755,00.html

אינטרנט של 1 ג'יגה: הסיבים האופטיים קרבים

בטקס הענקת הרישיון להקמת הסיבים האופטיים בקווי המתח של חברת החשמל, אמר היזם השבדי: "תשתית זה מנוע הצמיחה מספר 1 בעולם". שר התקשורת הבטיח: "לא עוד טרקטור סובייטי, אלא אינטרנט מהיר מאוד לכל ילד". הפריסה תחל ב-1 בנובמבר, והעיר הראשונה עשוייה להיות באר שבע

מירב קריסטל פורסם: 27.08.13 , 11:29

במשרד התקשורת העניקו היום (ג') את הרישיון לקבוצת IBC - חברת ויה אירופה השבדית ושותפיה, להפעלת מיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל. החברה תקים את תשתית האינטרנט השלישית בישראל לצד בזק ו-HOT, במטרה לספק אינטרנט במהירויות גבוהות מאוד ולאפשר לחברות תקשורת להפעיל שידורי טלוויזיה על גבי תשתית אינטרנט.

יו"ר חברת החשמל, יפתח רון טל, אמר כי הפריסה תחל כבר ב-1 בנובמבר 2013. לדבריו, העיר הראשונה עשוייה להיות באר שבע, והפריסה בפריפריה תהיה מלאה. לפי תנאי הרישיון, הפריסה המלאה תושלם תוך 20 שנה, אולם לפי ההערכות היא תושלם בפרק זמן קצר בהרבה, בגלל מוטיבציה עסקית של היזמים.

תחילת מתן השירות תהיה בתוך שנה. תוך 5 שנים תושלם פריסה ביחס של 1:1 בין יישובי מרכז ופריפריה, ותוך 15-10 שנים: פריסה ב-75% מבתי האב.

482651201001994640360no.jpg

טקס הענקת הרישיון. ג'ונאס בירגרסון במרכז

הבעלים של ויה אירופה, שתפרוס בפועל את התשתיות, ג'ונאס בירגרסון, אמר: "נבנה רשת פתוחה סימטרית שתספק מהירויות של 1,000 מגה - (1 ג'יגה). תשתית זה מנוע הצמיחה מספר 1 בעולם. שיפור התשתית ב-10% מעלה את הצמיחה לנפש ב-1%. באף מדינה בעולם לא הלכו על מודל כזה, בו המדינה יצרה את האפשרות להוביל את בניית התשתית.

לדבריו, "זו הפעם הראשונה שבה תשתית נבנית במיוחד ובראש ובראשונה לאינטרנט. טלוויזיה וטלפון - אלה שירותים משניים. כל השחקנים הקיימים, כולל בזק ו-HOT, יכולים לספק שירותים על גבי הרשת החדשה. בשבדיה, אנשים מקבלים פי 100 יותר יכולת באותו מחיר וזה מה שיקרה בישראל - המחירים אולי אפילו ירדו. נטפליקס ו-HBO הגיעו לשבדיה, למה? כי יש לנו את התשתית. אנחנו פועלים ב-6 מדינות, וישראל המעניינת ביותר מפני שיש פה יזמות טכנולוגית".

לפי בירגרסון, החברה תשתמש בקווי המתח של חברת החשמל לשם הקמת התשתית, וכדי להגיע לבתים תשתמש בתשתית קיימת, אך רק כזאת שאינה בשימוש בזק ו-HOT.

שר התקשורת, גלעד ארדן, אמר בטקס הענקת הרישיון ש"עתיד מדינת ישראל תלוי בתשתיות שיכולות להעביר מידע במהירות ובפחות כסף. נסייע כמיטב יכולתנו כדי שבירוקרטיה והליכי תכנון לא יסרבלו את התהליך. אנחנו כבר בפיגור מול לוח הזמנים של ראש הממשלה, אך האינטרנט בישראל לא יעבוד עוד כמו טרקטור סובייטי.

"מאז ש-HOT ובזק שמעו שהפרויקט מתקדם, יש האצה בקצב הפריסה שלהם ויש עלייה בקצב הגלישה הממוצע בפועל, אך הוא עדיין רחוק מאוד ממה שהיינו רוצים לראות בישראל, ביחס למדינות המתקדמות בעולם שכבר פרסו סיבים וביחס לתדמית שלנו כאומת סטארט-אפ וכמובילה טכנולוגית. דיברנו פעם על מחשב לכל ילד עכשיו אנחנו מדברים על אינטרנט מהיר מאוד לכל ילד".

נערך על-ידי Roger That

פורסם

נראה כמה זמן ייקח לזה.

רכבת קלה 2? רכבת ישראל?

רק ימים יגידו

פורסם

תתפלא. יש כאן גוף אולי בין החזקים בארץ שזה חברת החשמל, ביחד עם גוף עסקי בעל נסיון. לא רק שזה יקרה, זה יקרה מהר יותר ממה שאתה חושב. חברת החשמל רק מחכה לשאוב ממך עוד כסף כי היא בגרעון עצום מהחשמל.

  • 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אפשר לעשות המון לייקים בפייסבוק במהירות כזאת של האינטרנט..

פורסם

אפשר גם סוף סוף לגבות ולעשות שרתים ביתיים בתוך ישראל במהירות הזו.

פורסם

איך בדיוק זה ישפיע על מהירות העלאה זה מה שאני רוצה לדעת.

שמישהו יואיל בטובו לשאול את השאלות הקשות ולענות/לקבל עליהם תשובות.

פורסם
איך בדיוק זה ישפיע על מהירות העלאה זה מה שאני רוצה לדעת.

שמישהו יואיל בטובו לשאול את השאלות הקשות ולענות/לקבל עליהם תשובות.

"מכיוון שמדובר במהירות סימטרית"?

פורסם

מדובר על תשתית בלבד, לא על אינטרנט.

גם עכשיו יש יכולת לתת חבילות סימטריות ו/או UL גבוה ולא נותנים.

UL גבוה באינטרנט פרטי/ביתי במחירים זולים ישבור את הבועה העסקית שבנו ספקיות האינטרנט ובעלי התשתיות לחו"ל.

ספקיות האינטרנט לא מעוניינות לתת אינטרנט עם UL במהירויות גבוהות במחירים זולים.

הדבר ימנע מהם לעשות כסף בהרבה תחומים קיימים שמסתמכים על הגבלה חזקה ושליטה בUL.

לא רק על חבילות אינטרנט, גם שרתים, שירותי תוכן, וכו..

איזו ספקית אינטרנט תסכים לתת גישה לאינטרנט במהירות כזאת?

ומה עם התמחור של תעבורת UL לחו"ל בתשתיות החוץ, סביר להניח שגם הם מוצצים דם על הUL.

איך בדיוק רשת סיבים אופטים פנים ארצית תרגום לספקיות האינטרנט לוותר על הקונספט העסקי שלהם?

איך בדיוק רשת סיבים אופטים פנים ארצית תגרום לאחת מבעלות הקווים לחו"ל לשבור חזק את חוקי השוק שהם בעצמם יצרו כשחקנים פעילים ומורווחים בו?

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

בכתבה יש טעות אחת, הוט יכולה גם היום לתת מהירות סימטרית של 100 מגה (ואף יותר)

ברגע שהפרויקט הזה יקרום עור וגידים, הוט תהיה חייבת להתחיל לשווק את זה.

אבל עוד חזון למועד, מישהו יודע מה תאריך היעד לשיווק החבילות האלה?

פורסם
  • מחבר

בהדרגה ברחבי הארץ. החל מאוד שנה ועד עוד 15 שנים במקרה הרע

פורסם

מעניין מאוד, אנשים יתחילו להקים ארונות שרתים בתוך הבתים... (אפילו אני יבדוק את הנושא שזה יצא לפועל חח )

פורסם

מטגנים את הדגים לפני שהם עלו בחכה...

במקרה הטוב ביותר נראה חיבור ראשון בעוד שנה - בקצב הישראלי הידוע - חברת חשמל... - זה יכול לקחת גם 18 עד 24 חודשים. בכל מקרה המיזם לא - ואני מדגיש לא יוכל למכור חיבורים לאנשים פרטיים - רק ל-ISP. ה-ISP יארזו את החיבור הפיזי עם חבילת גלישה - שכרגע אף אחד לא יודע את מחירה - וזה החיבור שאדם פרטי יוכל לרכוש. כמה יעלה כל הבאנדל - שאלה טובה. מה בזק ו-HOT (שכבר היום יכולה להציע שירות כזה) יעשו עד אז? גם לא ברור. תוספת מתחרה היא צעד בכיוון הנכון אבל זה לא קורה מחר בבוקר וגם זהלא אומר שזה יהיה זול.

פורסם

אם זה ישמן את גלגלי פריסת ה FTTh בבזק, אני אהיה הראשון לברך.

  • 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

זה מעניין - מהפכה בשימוש בשירותי הענן בישראל: תשתית סיבים אופטיים לכל דורש

הם סומכים על זה כדי לקדם את שירותי הענן שלהם. האמת שיש סיבה לכך כאשר המחיר התשתיתי הגבוה מאוד כיום ירד. לדוגמה, הם יוכלו לספק רשת IPVPN בכמעט חינם לעסקים.

"מהפכה בשימוש בשירותי הענן בישראל: תשתית סיבים אופטיים לכל דורש" - כך מכונה התכנית של IBC בפי ראשי חברת Triple-C מפתח תקווה. "אין ספק, שמדובר במהפכה של ממש לאזרחי המדינה ולעולם בעסקי בישראל", הם טוענים.

מאת: מערכת Telecom News, 14.11.13, 10:00

להלן ההתייחסות של חברת Triple C למהפכה הצפויה:

מהפכה בשימוש בשירותי הענן בישראל: תשתית סיבים אופטיים לכל דורש

חברת (Israel BroadBand Company) IBC, הוקמה לשם מימוש מיזם משותף של חברת חשמל וחברת ויה-אירופה, כדי לספק תשתית סיבים אופטיים בישראל לתקשורת המתקדמת מסוגה בעולם. מדובר בקפיצת מדרגה בדרך להרחבת התחרות בשוק תשתיות התקשורת והאינטרנט המהיר בישראל. בשוק הישראלי פועלות היום 2 חברות בלבד "הוט" ו"בזק", דרכן ניתן להתחבר אל רשת האינטרנט.

במחצית אוקטובר 2013 התקיים כנס בתל אביב בכורה של חברת IBC, בו השיקה החברה שירותי תקשורת של "סיב אופטי לבית". החברה מתכוונת לספק תקשורת אופטית בנפח של 100Mbps עד 1Gbps על גבי תשתית סיבים אופטיים של חברת חשמל במחירים שווים לכל נפש. החברה הודיעה כי מחיר חיבור של 100Mbps לבית יעמוד על 100 ₪, כולל מע"מ, לחודש.

לשם ההשוואה וכדי להמחיש את המהפכה במחיר נציין, שמחיר קו תמסורת 100 מגה סימטרי לעסקים בישראל עומד כיום על יותר מ- 3,500 ₪ לחודש. החברה תבסס את פעילותה בישראל באמצעות ערוצים חיצוניים, כלומר מכירת השירותים תיעשה באמצעות שותפים עסקיים בלבד.

קישוריות לאינטרנט:

ישראל, שנחשבת לאחת המדינות המובילות בעולם בתחום הטכנולוגי והמחשוב, מדורגת כיום במקום ה-34 בעולם במדד "מהירות הורדה ממוצעת למשקי בית", עם מהירות של 17Mb, ומדורגת במקום ה-109 בעולם במדד "מהירות העלאה", עם מהירות של 1.9Mb. פריסת רשת של סיבים אופטיים ברחבי המדינה ואספקת רוחב פס סימטרי קבוע ומובטח של 100 מגה לאזרחי המדינה מהווה פריצת דרך אמיתית ומאפשרת הרחבה וגיוון משמעותיים של שירותי תקשורת ברשת האינטרנט בישראל.

רוחב פס רחב לבית יאפשר לצרכן הישראלי לשנות הרגלים קיימים ולהתחיל לרכוש שירותי שידורי טלוויזיה רב-ערוצית באינטרנט (IPTV), להשתמש בטלפון IP-VoIP ללא צורך בהתקנת קו טלפון פיזי ולבצע גבוי של תמונות ומסמכים בענן במהירות גבוהה. מהפכת התקשורת תאפשר לאזרחים רבים בישראל לממש את חזון העבודה מהבית ע"י התחברות אל המשרד בחיבור מהיר ויציב. הדבר יחסוך זמן נסיעה יקר בבקרים אל המשרד ויצמצם משמעותית את פקקי התנועה בכבישים.

קישוריות לענן:

אחת הסיבות העיקריות בפיגור של מדינת ישראל בקצב חדירת השימוש בשירותי ענן, בהשוואה לעולם, היא עלותו של מרכיב התקשורת בישראל. עלות קו התקשורת בישראל, בין הרשת המקומית במשרד לבין הענן, יקר באופן משמעותי מהמקובל בעולם ומהווה חסם בולט במעבר לענן עבור העסקים הקטנים והבינוניים.

הבשורה של חברת IBC בנושא רוחב הפס ורמת המחירים מהווה פריצת דרך לצריכת שירותי ענן והיא תוביל למעבר רב-חשיבות לשירותי הענן בכל סוגי השירותים. יוסר מחסום התקשורת, שהיה עד היום, הן ברמת הקצב והן ברמת המחיר, ןיועצם היתרון של ענן מקומי מול מתחרים הפועלים מחו"ל, כמו אמזון ומיקרוסופט. במחיר שווה לכל נפש, יוכל כל לקוח להתחבר בתקשורת 1G, ולאמיתו של דבר, להתחבר לענן של טריפל סי, כאילו הוא מחובר ברשת תקשורת מקומית.

דני לאובר, מנכ"ל IBC: "תשתית סיבים אופטיים ניטראלית היא הדרך היעילה להבטחת זרם מתמשך של פיתוחים ושירותים חדשניים, שיוצרים צמיחה בקהילות ומחירים נמוכים יותר עבור צרכנים. תשתית תקשורת סימטרית וניטרלית היא הבסיס לשירותים מתקדמים ובמיוחד שירותי ענן מתקדמים. אנו בעיצומו של שלב הפיתוח בפרויקט תשתית חסר תקדים, שישנה את נוף התקשורת הישראלי ואת מגוון השירותים המוצעים ללקוח הפרטי והעסקי".

אמנון אלמוג, סמנכ"ל אינטרנט בטריפל סי: "אין ספק, שמדובר במהפכה של ממש לאזרחי המדינה ולעולם העסקי בישראל. אני מאמין, שנוכל לראות שנוי משמעותי באופן צריכת שירותי תקשורת ע"י אזרחי המדינה, הגברת התחרות בשוק לטובת הצרכנים ופריצה דרך משמעותית בשירותי תקשורת, כגון טלפוניה וטלוויזיה על גבי רשת האינטרנט, שתהווה תחרות רבת-חשיבות לרשת הכבלים הקיימת של הוט ו-יס. טריפל סי, שמשווקת כבר עתה את כל חבילות הגלישה על גבי הענן שלה, תהיה הראשונה ליהנות מהמהפכה, בכך שתוכל להציע את שירותי הענן לצרכן הפרטי כבר מתחילת פעילותו של המיזם החדש".

בן נחום, מנהל מכירות ענן בטריפל סי: "התחרות הישירה בעולם הענן שלנו היא מול ענקיים כגון אמזון, גוגל ומיקרוסופט. קפיצת המדרגה בתחום התקשורת בישראל, תוביל למעבר משמעותי לשימוש בענן. לקוחות יוכלו להעביר את ה-IT האירגוני שלהם לענן ולהמשיך ליהנות מחוויית המשתמש הרגילה שלהם כאילו היו בתוך הרשת הפנימית של הארגון. קפיצת מדרגה פנים- ארצית זו, תוביל גם להגירה משמעותית משימוש בעננים, שמעבר לים לענן הציבורי העיברי בארץ הקודש. אין לשכוח את העלות. המחירים יהיו שווים לכל עסק, מהגדול ביותר בתחום ה- Enterprise עד הקטן ב- Soho. אנחנו מברכים על המיזם ועל המהפכה בתחום התקשורת בישראל ורואים בה עתיד טוב יותר לכולנו".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים