עבור לתוכן

ספק כוח לכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

אני פתחתי כבר אשוכל בנושא הזה עם הפרט של המחשב הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=546480.msg4661907#msg4661907

אמרו לי שעם אני רוצה להביא GTX 660 אני צריך להחליף ספק כוח ל-500W

ואני שואל עם הספק הזה אכן יספיק

הדגם שלו הוא P-4 500W atx12v(dr-b500e) של חברת Tzag-Elita

העם הספק הזה יתאים לכרטיס המסך GTX 660 בנוסף למפרט של מחשב שלי?

זה המפרט של הכרטיס מסך ( אני חושב )

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-660/specifications

תהיה איזה בעיה עם המחשב שלי להריץ את הכרטיס מסך הזה?

13513556448051.png

פורסם

למה ג'נרי? (רוצה להרוס את הכרטיס בהדלקה?)

הנה, זה יהיה טוב:

http://www.tms.co.il/product/5117

פורסם
  • מחבר

מזה גי'נרי?

רשום לי שהוא מוציא 500W מה הוא לא מוציא 500W?

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-660/specifications

ובאתר הזה רשום לי שהוא צורך מינימום 450W ומה שאמרתי לי מוציא 430W

ולגבי המפרט של המחשב מבחינה כללי לא תהיה בעיה?

ולמה שכרטיס יהרס? לא הספק כוח יהרס?

כאילו עם הכרטיס צורך יותר ממה שהספק יכול להביא הוא פשוט יתנק מה לא?

אני הנדסאי חשמל ואני יודעה שעם מנועה לא מקבל מספיק זרם / וואט הוא פשוט לא עובד לא שהוא נהרס .

אבל מכוון שפו זה אלקטרוניקה אז אין לי שום מושג , ואני לא רוצה להרוס את הכרטיס אז בבקשה עזרה ..

ועם אני רוצה להחזיר את הכרטיס מי הצרכן שאני קונה ממנו שזה במקרה IVORY הם יתנו לי החזר מלא נכון?

כל עוד שהכרטיס תקין כמובן .

פורסם

ספק ג'נרי - ספק שאינו אמין, או שלא הוכח שהוא אמין. כלומר רשום על האריזה משהו אחד, ובפועל(כנראה) תקבל משהו אחר...

בנוגע לספקים, כדאי ללכת על חברה אמינה, שזה אומר - מה שמוצהר על הקופסא זה מה שיש באמת.

לדוגמא: seasonic או antec.

שים לב שהאתר שקישרת אליו הוא של יצרנית הכרטיס מסך, ובדיוק מהסיבה שיש הרבה חברות ספקים שרושמות שקר כלשהו על האריזה, היא לוקחת מקדם ביטחון לא קטן בשביל להגן על המוצר.

שים לב שצריכת השיא של הכרטיס היא 140W, הספק שספק טוב ואמין יתמודד איתו בלי שום בעיה.

פורסם

המחשב אינו צרכן יחיד, ובהתאם, הספק לא מספק יצאת מתח אחת ויחידה. הרכיבים זוללי ההספק, כמו המעבד וכרטיס המסך, ניזונים ממסילת ה12V, בעוד שהספק מוציא בנוסף גם 5V וגם 3.3V. הבעיה היא, שיקר יותר (מבחינת הרכיבים הפנימיים בספק) לתת 12V מאשר מתחים נמוכים יותר. יצרני הספקים הג'נריים, שאינם רוצים לשקר בנתון ההספק הכולל, בוחרים לעיתים קרובות לתת את רוב ההספק במסילות האחרות, כי זה זול יותר, ומשאירים את מסילת ה12V בהספק נמוך למדי. ספק 400W איכותי יכול לתת 90% מההספק הכולל שלו על מסילת ה12V, בעוד שספקים ג'נריים עשויים לתת גם 50%. כשדורשים מספק הכוח לתת יותר הספק ממה שהוא יכול לתת, בכל מסילה בנפרד, המסילה הזו יכולה להשרף. כשזה קורה, אין ערובה לכך שלא תהיה קפיצת מתח רגעית שתשרוף את כל מה שמחובר למסילה הזו.

בנוסף, קיים פרמטר של יציבות מתחים. המסילה של ה12V אינה באמת 12.000V. תמיד ישנן תנודות, השאלה עד כמה. ישנו הבדל תהומי בין תנודות של 1% לתנודות של 10%. אם יש לך ספק שיכול לתת את ההספק הדרוש היכן שצריך, אבל לא מסוגל לספק מתח יציב, אתה עשוי להתקל בקריסות (אם המתח נופל נמוך מדי ולא מספק את הדרוש) או לחילופין להזיק לחומרה (אם הקפיצות גבוהות מדי). גם מייצבי מתח איכותיים עולים כסף, וגם עליהם ספקים של יצרנים ג'נריים מוותרים לעיתים קרובות. התופעה מחמירה ככל שהעומס עולה, ועל כן במחשב חלש שלא דורש הרבה בהחלט ייתכן שהבעיות הללו לא יורגשו כלל, אבל אתה מדבר על מחשב חזק יחסית.

לגבי החזרים - אם קנית את הכרטיס בסניף עצמו (לא דרך האתר), אינך זכאי להחזר מלא, אלא בניכוי 5% או 100 שקל, הנמוך מבינהם - כך לפי החוק (כל עוד לא השתמשת בו). בכל מקרה, לאחר שבועיים, אינך זכאי לזיכוי כלל, והחנות לא חייבת לקבל את הכרטיס בחזרה. האמור מתייחס למצב בו הכרטיס תקין, כמובן.

פורסם

יהיה מעט צוואר בקבוק בגלל המעבד, OC יכול לעזור.

לעניין:

גנרי.

ההמלצה היא לספקים לא איכותיים, שמתקשים לספק מתח יציב וגבוהה (כמו הרבה ספקים ג'נריים). צריכת החשמל של GTX660 היא 140W (במאמץ מלא, דבר שלא יקרה במשחק, אלא רק בתכנות מאמץ).

הספק שהבאתי כאן מסוגל לספק גם לכיוון ה-470W, כאשר אני ראיתי אותו מחזיק GTX680. המערכת שלך לא תצרוך יותר מ-300W במקרי קיצון (דבר לא סביר) וזה ישאיר הרבה מרווח ביטחון.

ספק ג'נרי מביא מתח לא יציב שדופק רכיב. חומרת מחשב רגישה לקפיצות מתחים וכל דבר כזה יכול לדפוק רכיב. בנוסף בזמן שספק נשרף יכול להיגרם נזק לשאר החומרה במחשב, החל מדיסק קשיח ועד לוח האם/מעבד...

ספק ג'נרי מביא מתח לא יציב וככול שצורכים מימנו יותר חוסר היציבות עולה, אם ספק כזה מגיע למצב שהוא לא מצליח לסחוב, אז... בו נגיד שהנזק יגיע מהר מאוד...

לספקים ג'נריים יש אמות, יש ג'נריים שהורסים את עצמם (בלי קשר לשימוש), ויש כאלו שבשביל 140W לא יקרה להם כלום.

אם אתה הנדסאי חשמל אתה צריך לדעת שבזמן שרכיב מקבל מתחים לא יציבים (קפיצות של אלפיות השנייה בתדירות גבוהה מאוד), נגרם נזק לרכיב.

אתה הצרכן החנות הוא "הספק" (באופן תאורטי). ברגע שהיה שימוש במוצר הם לא חייבים לקבל אותו בחזרה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הסבר המעולה מגיעה לכם באמת כל הכבוד עליו

אני חושב שאני ילך על ספק כוח של 500W

רק ליתר ביטחון ורק תגידו לי בבבקשה עם הספק הזה מתאים לכרטיס מסך ועם הוא לא ג'נרי ולא תהיה בעיה איתו.

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8931

ותודה לבחור עם ה OC שהמליץ לי לא ידעתי שOC משפר את הביצועים.

ועוד שאלה ספק כוח קשור ל-OC? כאילו עם ספק כוח לא מתאים יכול להרוס את המחשב .

קצת הפחיד אותי ה OC הזה שיכול להרוס את המחשב

פורסם

ה-S12II 430W שהצעתי איכותי יותר (מספק מתח יציב יותר, ולכן עדיף).

OC למעבד זה לא דבר מסובך, תקרא מדריכים ותתחיל לעבוד, תצליח בכיף להגיע ל-3GHz (יכול להיות יותר, תלויי בקירור).

OC זה לא דבר מסוכן, מה שמסוכן זה ישר להעלות מתחים בצורה מסיבית, אבל ל-3GHz לא תצטרך לגעת במתחים (אולי ממש קצת).

תתחיל מנעילת ה-PCIe על 100 ומחלק 2 לזיכרונות. מעבר לזה לא תהייה בעיה.

פורסם
  • מחבר

אבא שלי בסוף קנה אני הכרטיס מסך שלי אבל קנה לי ספק כוח שונה ..

הוא קנה לי ספק כוח של חברת CI-POWER 550W

סוג הספק DSA550S-G

מישהו יכול להגיד לי מזה הספק הזה ?

הוא עלה לאבא שלי 400 שקל ולא מצאתי שום דבר עליו ולא על החברה זה כאילו הספק כוח הזה וחברה לא קיימים בכלל ...

פורסם

מריח ג'נרי, אבל אולי מישהו שמכיר ידע לתת יותר פרטים על CI-Power.

בכל אופן 400 ש"ח??? נשמע מוגזם בהחלט במיוחד אם הוא באמת ג'נרי.

פורסם
  • מחבר

קניתי אותו ב Ivory ממה שראיתי ב IVORY הם לא מוכרים ספקים גיינרים .

פורסם

ב IVORY הם לא מוכרים ספקים גיינרים.

:lol:

אם אי אפשר למצוא שום מידע עליו ברשת - הוא ג'נרי

פורסם
  • מחבר

למה אתה סתם אומר?

עם אתה לא יודעה אז אל תגיד סתם .. כל עוד אתה לא בטוח ..

פורסם

אבל הוא צודק לחלוטין. אתה הוא זה שמדבר סתם.

פורסם
  • מחבר

למה אתם כולכם סתם אומרים הינה חיברתי אותו למחשב יחד עם GTX 660 והכל עובד מעולה .

חוץ מיזה הבן אדם ב IVORY אמר שהוא יתאים ... בנוסף גילתי CI-POWER CWT היא חברה שמוכרת ספקי כוח לCorsair ו ANTEC .

אז להגיד סתם תמיד אפשר ....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים