עבור לתוכן

ייעוץ במפרט למחשב רב תכליתי - תקציב 6k

Featured Replies

פורסם

שלום ,

לפי השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 6

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם הסיבה ממש מוצדקת , עד 8k

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל. אבל 90 % עבודה משרדית לכן אין צורך להגזים עם כרטיס מסך. לפעמים מתעסק עם vmware.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? העדפה לאייבורי , אבל אפשר בכל חנות בחיפה-קריות.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא , פרט לכרטיס מסך שתמיד אפשר להוסיף

בקיצור אני צריך מחשב לגלישה , קצת תכנות ועבודה ב vmware, קצת תוכנות כלליות (עריכת וידאו/תמונה) וקצת משחקים.

אם אני משחק זה כן יכול להיות במשחקים כבדים , אבל אני משחק בתדירות מאוד נמוכה ולכן באמת שחבל לבזבז כסף על כרטיס מסך. כרטיס ב800 נראה לי מספיק (המסך אגב יהיה 20 אינץ').

לקחתי מפרט מומלץ מהאתר:

וכמה שאלות לגביו:

1. האם אני יכול לחסוך במעבד? (הבדל של 5% בביצועים לא מצדיק מבחינתי תוספת של 200 ש"ח).

2. אני מתכוון לשנות למארז הבא:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9898 ,למישהו יש דעה עליו? נגיד מבחינת השקט..

3. אין צורך 2TB , מספיק לי 1 וגם זה overkill.

4. כרטיס מסך - אפשר לשנות לאחד שעולה באזור ה700 (אני לא כזה גיימר) , ואולי שיהיה אפשרות להוסיף עוד אחד בעתיד.

5. SSD : האם כדאי להוסיף עוד בשביל לקבל את הסדרה 500 של אינטל?

תודה על העזרה :)

פורסם

נתחיל מזה שאם אתה רוצה רמת שקט 10 המארז שבחרת הוא ממש ממש ממש לא בכיוון, הוא יקר ולא שקט ככ. מעבר לזה ברמת שקט 10 מדובר על קירור פאסיבי למעבד ולכרטיס מסך או קירור מים מה שאומר השקעה של המון כסף, אז אני מציע שתוריד את רמת השקט לאיזור 7 ותלך על מארז משתיק כמו Fractal R3/R4. אם זה תופס מבחינתך אפשר להמשיך להרכיב מפרט. ולגבי המפרט שלקחת בתור דוגמא זה מפרט רב תכליתי נכון אבל הוא גם כולל חלקים שמיועדים לאוברקלוק ונחשבים די יקרים כמו המעבד, הקירור ולוח האם מסדרת Z77. אתה לא מעוניין באוברקלוק לכן תוכל בכיף להוזיל בכמה מאות שקלים ש"ח ולסגור את הסיפור ב-5000.

פורסם

לא צריך מערכת קירור מים בשביל מערכת שקטה מאוד וגם אין קשר. גם אם תשים קירור פסיבי למעבד עדיין ישנם רכיבים שרועשים

לא פחות במאמץ ממאוורר המעבד כמו מאוורר הכרטיס מסך, מאוורר הספק, ומאווררי המארז. רמת שקט 10 מתכוונת לרמת

השקט הגבוהה ביותר שניתן מ-1 ל-10, כמובן שאי אפשר לקבל מערכת שתיהיה מושתקת לחלוטין. מי שמעוניין בקירור מים לא

חושב על רמת השקט אלא על דברים אחרם. אפשר לקבל משהו שקט מאוד, כן, זה יהיה יקר אבל שקט מאוד במיוחד בזמן עבודה

משרדית פשוטה שלא מאמצת את רכיבי המערכת.

המפרט בסטיקי לא בשבילך כי מדובר במערכת שמותאמת ל-OC ושאר הרכיבים הם אוברקיל לדרישות שלך בלא מעט.

בכל מקרה התקציב מוגזם, אתה מבקש מערכת ALL ROUND שקטה וזו צריכה לעלות באיזור ה-4K לא קרוב אפילו לתקציב המיועד.

לדוגמה:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪899

קירור למעבד:

Shythe Big Shuriken Low Profile

כמות: 1 - מחיר: ₪183

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪306

מארז:

באנדל Define R4 Black,Titanium + Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪850

זיכרון:

Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11

כמות: 1 - מחיר: ₪250

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪401

כרטיס מסך:

Sapphire ATI Radeon HD 6850 1GB GDDR5 PCI-E BULK - בקניית מחשב חדש מעל 2500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪707

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4191

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4108 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/7kg45sf9

1-אפשר לשקול 7770 שנותן ביצועים לא רעים למחירו שיתכן מאוד שיספקו אותך והוא גם עדכני יותר, אך חלש בביצועים מה-6850.

2-לוח שנותן תמיכה ראויה לשני כרטיסים הוא יקר מאוד ורעיון רע במקרה הזה.

3-הבאנדל מארז וספק למערכת הזו יהיה שקט מאוד אך הוא יקר מאוד, לדעתי גם הבאנדל של הסיסוניק 500W עם ה-R3 יספק אותך:

http://www.tms.co.il/product/12097

ה-R4 הוא דגמו החדש, אני לא יודע בתכלס בכמה הוא שקט יותר מה-R3 ואם הוא שווה את התוספת 200 שקלים במקרה הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אז בניסוח יותר עדין - אני רוצה מערכת שקטה אבל לא צריך להגזים.. שיהיה יותר שקט מהממוצע. sTzach_n , אם אתה מגדיר את זה כ7 , שיהיה 7.

Roy.T

אני כמובן אשמח לקנות מערכת ב 4k , אבל הייתי שמח לדעת יותר במפורט על מה אני מוותר (ההבדלים בין הלוחות אם , מעבדים בכלליות וכו').

לגבי המארז:

אני עדיין מעדיף את ה soprano , אם הוא יהיה יותר שקט מהמחשב הנוכחי שלי עכשיו (מחשב סטנדרטי מלפני 5 שנים עם מארז רגיל) , אז אני מרוצה.

פורסם

אתה לא מוותר על כלום, המערכת הזו היא האפילו מעבר למה שאתה צריך. מערכת חזקה יותר ב-5K תיהיה הרבה הרבה מעבר

למה שאתה צריך. אלא אם אתה רוצה מערכת היי אנד לגיימינג עם כרטיס מסך יקר אין פה כ"כ טעם בתוספת כסף.

מה הקטע עם הסופרנו הזה? לא מדובר באיזה מארז מצועצע או מעוצב שאפשר להבין את ההתעקשות לגביו. מארז עם עיצוב

סולידי שקצת אפילו מזכיר את ה-R4. אם היה מדובר במארז ב-300 שקל מילא, אבל לשלם על סופרנו 650 שקל שיש בערך מליון

מארזים שעדיפים עליו במחיר הזה זה משהו שלא הרבה אנשים היו עושים.

פורסם

מבחינת המארז, ה-R4 עדיף. גם מרווח יותר, גם בנוי טוב יותר ושקט יותר.

כרטיס מסך - זה עדיף:

http://www.tms.co.il/product/12020

זול יותר ועם קירור משופר.

לקחת את השוריקן הנמוך לא יהיה חכם כ"כ. ב-20 ש"ח נוספים יש לך את ה-mugen שיתן ביצועים עדיפים בהרבה וברמת שקט גבוהה יותר.

פורסם

איך פיספסתי את הדיל הזה.. בטח עדיף, ובמחיר מצחיק.

אתה בטוח שהמוגן יותר שקט מהשוריקן? זה לא ממש משנה אם הוא נמוך או לא, הביקורות מראות שהוא מאוד שקט. רמת הביצועים

שלו לא בשמיים אבל זה לא מה שקריטי פה כי גם ככה אין OC. השאלה אם כמו שאתה אומר הוא באמת שקט יותר.

פורסם
  • מחבר

לגבי המארז:

בחרתי את ה new soprano בעיקר בגלל העיצוב. אם תגידו שיש הבדל משמעותי באיכות בינו לבין R4 אז אני אשקול את העניין מחדש.

אין לי בעייה "לזרוק" עוד 400 שקל רק בשביל מארז שנראה יותר נורמלי לטעמי (למרות שהיחס עלות-תועלת לא עומד לטובת המארז).

כרטיס מסך:

שני מאווררים זה לא קצת מרעיש?

מעבד:

לא מובן לי למה מערכת גיימינג מוגדרת להיות אחת עם מעבד חזק (בניגוד לעבודה המשרדית שאני תיארתי למשל), משחקים זה לא עניין של כרטיס מסך בעיקר?

ושוב , תודה על העזרה :)

פורסם

שני מאווררים מאפשרים פיזור חום טוב יותר מאשר מאוורר בודד. לכן, מאוורר בודד יצטרך להסתובב מהר יותר בשביל להשוות ביצועים = יותר רעש.

מפרט למשחקים בנוי כך שהמעבד מספיק חזק כך שלא יהווה צוואר בקבוק וכמובן שעיקר ההשקעה היא על כרטיס מסך. מעבד מרובע ליבות חזק

יספיק לשנים - גם אחרי שדרוג כרטיס מסך.

מארז - ה-R4 מעט שקט יותר, מרווח יותר ובנוי טוב יותר. בסופרנו למשל, תצטרך לפרק איזה פאנל אחורי בשביל להתקין כרטיס מסך.

יתרון נוסף הוא שה-R4 זול יותר.

אם אהבת את המראה הגלי של הסופרנו לעומת המראה הסולידי של ה-R4, לך עליו. הוא עדיין מארז טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים