עבור לתוכן

זקוק למפרט מחשב במחיר של 3000-4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אחרי תקופה ארוכה עם אותו המחשב הוא שבק חיים.

בניסיוני לחפש לו תחליף נגשתי ל- KSP, אבל הבחור שם לא נראה לי מקצועי ואמין.

חבר ששרתתי איתו בצבא הוא אחראי פורום באתר והוא אמר לי בזמנו שכאן בטוח יוכלו לעזור לי.

זה התשובות שלי לשאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא 3000-4000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי כל עוד במסגרת התקציב ועונה על הצרכים של המפרט

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם אין ברירה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש של המחשב הוא עבודה יומיומית באינטרנט, צפייה בסרטי HD ולעיתים רחוקות (מאוד) משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ממש רלוונטי כי כמעט ולא משחק אבל לפעמים FIFA...

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1200

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אין לי מושג מה זה אומר...

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10, בזמנו המליצו לי על סונטה 4 והוא מצא חן בעיניי מאוד. המחשב אצלי בחדר והרעש היה משגע אותי.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

רק הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). כרטיס מסך שאינו משולב בלוח האם ושהמחשב כמו המחשב הקודם שלי צריך לעבוד 4 שנים ומעלה שבהם הוא יוכל לתת תפוקה סבירה. חשובה לי לכן התמיכה בUSB3, SATA3 וכונני SSD כדי שאוכל בעתיד לשדרג אותו בצורה נקודתית לפי הצורך

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא מתוכנן שדרוג מסיבי, אבל המחשב צריך להמשיך "לסחוב" לפחות 4 שנים באופן סביר ולכן כדאי שיהיה ניתן לעשות שדרוג נקודתי פה ושם.

אם זה רלוונטי למישהו אז זה מה שרשם לי הבחור מKSP- אני כותב בדיוק כך שאם זה לא ברור איזה חלק בדיוק... כך הוא רשם וגם לי זה נראה מוזר.

מעבד אינטל I5 2500+ מאוורר

לוח אם לאינטל

זכרון 8 גיגה

דיסק קשיח סמסונג 0.5 טרה

כרטיס מסך רדאון 1 GB

מארז סונטה 4 + ספק כוח

תודה רבה לעוזרים ושבת שלום

פורסם

חסרים הרבה פרטים ב"מפרט" הנ"ל, זה שלא מצוין איזה כרטיס מסך מגיע זה בכלל בעייתי.

2 גישות:

1. מקסימום ניצול תקציבי עבור מינימום רעש, ועדיין ביצועי משחקים סבירים. עבור 10/10 צריך פה כוננים קשיחים 5400RPM וSSD בשביל לא לסבול בביצועים.

NZXT H2 Black שחור, יחידות 1

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

Intel BLKDH67CL Cold Lake Socket 1155 H67 CHIPSET , יחידות 1

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1

SeaSonic S12II-430 430Watt 80Plus Bronze - OEM, יחידות 1

הרכבת מחשב כולל בדיקות

GigaByte ATI Radeon 5750 1GB GDDR5 HDMI Silent Passive, יחידות 1

SeaGate 1TB 7200RPM 32MB Sata3 ST31000524AS, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪4000

2. מקסימום עלות / תועלת מבחינת ביצועים, ועדיין מערכת שקטה למדי:

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

Intel BLKDH67CL Cold Lake Socket 1155 H67 CHIPSET , יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1

הרכבת מחשב כולל בדיקות

ANTEC NSK4450B Midi VP450 450Watt Black, יחידות 1

TwinTech GeForce GTS450 1GB GDDR5 , יחידות 1

WD 500GB 7200RPM 16MB Sata3 AAKX WD5000AAKX, יחידות 1

Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155, יחידות 1

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪3300

ירידה קלה מסוימת במידת השקט, ועדיין מערכת שקטה, לטובת עליה בביצועים, ביחס העלות מול תועלת וחיסכון.

פורסם

המפרט השני לא מספיק בשביל מישהו שכותב שהשקט חשוב לו ברמה של 10 מ-10.

לפותח הדיון - על מחשב שקט צריך לשלם, אין מה לעשות. לגבי הסונטה של אנטק, אכן מארז טוב ושקט במידה טובה אבל אם זה באמת חשוב לך ואתה מוכן להשקיע, יש שקטים ממנו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. השקט חשוב לי, אבל לא בצורה כזו שאני רוצה להשקיע בו עוד כמות לא פרופורציונאליות של כסף. לא ידעתי פשוט איך לתת את התחושה הזו במספרים. באיזה חנות אתם ממליצים לקנות את המחשב?

פורסם

אתה יכול לראות בפורום צרכנות דיונים על חנויות מומלצות. בכל אופן אתה יכול ללכת על המארז הראשון ש-yz101 הציע לך, גם הסונטה הוא אחלה וגם ל-fractal design יש מארזים שקטים במחיר שפוי.

פורסם
  • מחבר

נראה לי אני אלך על שילוב של המפרטים האלה...

עריכה:

אני אקנה בIQPC כי אי אפשר להתעלם מהביקורות הטובות.

פורסם
  • מחבר

טוב אז אחרי התלבטות גם בגזרת השקט וגם בגזרת המחיר החלטתי להתפשר...

אני אקח דיסק קשיח קטן יותר כי גם כך רוב הדברים נמצאים בחיצוני, ובנוסף אני אקח כרטיס מסך זול יותר כי אני גם כך משחק לעיתים רחוקות מאוד.

המטרה שלי היא שהמערכת תתאים בעתיד לשימוש בכונני SSD ולFרטיס מסך טוב יותר במידת הצורך. כמו כן שתתמוך בUSB3 וב-SATA3

לאחר הסתכלות בפורומים ניסיתי להתאים את המפרטים שנתתם לי והצלחתי להוריד את המחיר. מה דעתכם?

מעבד:

[..] INTEL 2500 (TRAY) + SCYTHE KATANA III ₪1036

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z68MA-D2H-B3 ₪556

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GT520 1GB DDR3 - RETAIL - זמין במלאי ₪241

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪112

מארז:

[..] ANTEC SONATA IV + 620W PSU ₪821

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 500GB SATA3 - זמין במלאי ₪502

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪82

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3540

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם

מפרט לא רע, בהחלט עונה על הדרישות, אם כי תרשה לי להוסיף תהיה אחת: למה אתה לוקח כרטיס מסך?

אם משחקים זה לא שימוש עדיף לך להישאר עם הליבה הגרפית המובנה, אין טעם לקחת סתם כרטיס.

אם בעתיד תרצה להיות מסוגל להפעיל משחקים חדשים, אתה תגלה שהכרטיס הזה לא מספיק. לכן תחסוך לך את זה מעכשיו ובמקרה הצורך תקנה בעתיד כרטיס נורמלי לאחר שתדע בדיוק את הצרכים שלך.

עריכה: גם הספק הזה חזק הרבה יותר מדי עבור המערכת שלקחת. שווה לבדוק אפשרות לשלב ספק עם הספק נמוך יותר, אולי זה יוצא זול יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

נראה לי אני אלך על זה.

אני אוותר על כרטיס המסך.

בקשר לספק, חשוב לי שיהיה אופק לשדרוג עתידי ולכן אני מעדיף שהספק יספיק.

כמה צריך להיות הספק כדי לאפשר הרצה של המערכת?

פורסם

הליבה הגרפית המובנית ב-I5 2500 מאוד חלשה, משחקים מלפני שנה על הגדרות מינימליות לא בטוח יעבדו או יגמגמו (FPS נמוך) ואז החווית המשחק לא תהיה מספקת (אם זה בכלל התאפשר).

פורסם

שקט יותר, כרטיס מסך שיחזיק לך משחקים מודרניים וספק שיספיק לשדרוג הכרטיס בעתיד:

מעבד:

[..] INTEL 2500 (TRAY) + SCYTHE KATANA III ₪1036

לוח אם:

[..] ASROCK H61M/U3S3 - זמין במלאי ₪396

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪564

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪112

מארז:

[..] FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK FRONT USB3 ₪544

ספק כוח:

[..] ANTEC NEO ECO 520W - זמין במלאי ₪347

דיסק קשיח:

[..] WD BLUE 500GB SATA3 - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ! ₪479

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪82

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3750

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אז אני כן אקח כרטיס מסך אבל בגלל שאני כמעט לא משחק חבל לי להשקיע 500 שקל בכרטיס. המשחק היחיד שאני משחק בו זה פיפא 12 וגם זה פעם בשבוע במקרה הטוב. אני מוכן להשקיע בסביבות ה300 שקל לכרטיס מסך. לא יותר מ350. מה הכי משתלם?

גם הסונטה וגם המארז הזה של פרקטל מותאמים בעתיד לכונני SSD (מבחינת סלוטים)?

המטרה שלי היא כרגע לבנות מפרט שיתמוך בעתיד בשדרוג של הכרטיס מסך, הכונן לSSD ואולי גם עוד זיכרון

פורסם

בשביל פיפא על הגדרות מינימליות גם המובנה במעבד יספיק.

פורסם

כמו שאמרו פה, אם אלה הדרישות שלך ממשחקים אז אין טעם בכרטיס מסך. בסופו של דבר אם פיפא מספיק חשוב לך כדי שירוץ על הגדרות גבוהות אז תקנה כרטיס כלשהו (עדיף שתתיעץ בפורום כרטיסים), לפי התקציב שציינת, כאשר זה לא ממש קריטי איזה כרטיס, באמת אין טעם להשקיע פה.

לגבי SSD אז אין לך מה לדאוג לגבי אף אחד מהמארזים.

לדעתי השילוב של פרקטל עם ספק שהציעו לך פה יוצא יותר יקר מהסונטה 4, אז הייתי הולך כבר על הסונטה. שניהם שקטים אז פשוט תבחר את המארז שנראה לך יותר. אפשר למצוא משהו שקט ויותר זול אבל זה יחסוך לך מקסימום 100 ש"ח אז אני לא רוצה סתם לשגע אותך אחרי שכבר התכנסת למשהו שנראה לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים