עבור לתוכן

בחורה החליטה שחצר הבניין שלי הוא המקום האידיאלי להאכיל חתולי רחוב.

Featured Replies

פורסם

היי. יש איזה בחורה כמה בניינים לידי שהחליטה לפזר קופסאות שימורי טונה ונקנקיות בחצר הבניין שלי כדי להאכיל את כל החתולים בשכונה. הבעיה מתחילה בכך שיש לי כלב, ובכל פעם שאני מסובב את הראש הוא חוטף איזה נקנקיה ואח"כ הוא מקיא. מה גם שאני אלרגי לחתולים ולא סובל אותם באופן כללי. האם הגברת הנכבדת עוברת על החוק באיזשהי דרך? או שמספיק ללכת לתחנת משטרה ולדאוג שיגידו לה "נו נו נו"?

פורסם

לדעתי לא צריך משטרה בשביל זה,דבר אם הגברת שתשים את האוכל קצת רחוק יותר,לא צריך להיות בעיה אם זה,כך החתולים יכלו יותר רגוע,וכולם היו מרוצים.

פורסם

ניסית לדבר איתה?

נגיד לבקש ממנה שתאכיל אותם בחצר של הבניין שלה?

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שלא. היא רוסייה והיא בקושי יודעת עברית. כבר חשבתי ללכת לחבר רוסי שלי שירשום שלט ברוסית "נא להאכיל את החתולים במקום אחר". :facepalm:

פורסם

אין לך שכן דובר רוסית שזה גם כן מפריע לו?!

קח יוזמה ותגישו אליה ביחד ותסבירו לה את המצב.

פורסם

הינה עוד יוזמה אפשרית, אם אתם יודעים באיזה בניין היא גרה: בפעם הבאה שהיא משאירה אצלכם בחצר אוכל לחתולים, תעביר את זה לחצר שלה.

פורסם

סביר להניח שהחתולים ייסקלו אותו.

פורסם

היי. יש איזה בחורה כמה בניינים לידי שהחליטה לפזר קופסאות שימורי טונה ונקנקיות בחצר הבניין שלי כדי להאכיל את כל החתולים בשכונה. הבעיה מתחילה בכך שיש לי כלב, ובכל פעם שאני מסובב את הראש הוא חוטף איזה נקנקיה ואח"כ הוא מקיא. מה גם שאני אלרגי לחתולים ולא סובל אותם באופן כללי. האם הגברת הנכבדת עוברת על החוק באיזשהי דרך? או שמספיק ללכת לתחנת משטרה ולדאוג שיגידו לה "נו נו נו"?

לפי מיטב הבנתי היא לא עוברת על שום חוק.

אתה יכול פשוט לדבר איתה ולהסביר לה שזה פוגע בכלב שלך, ומפריע לך.

פורסם

האכלת חתולים בחצרך הנה עבירה פלילית וגם עבירה על חוקי עזר עירוניים.

פורסם

הבעיה היא היעדר אכיפה הולמת.

כמו גם בענין כלבים משוטטים.

פורסם

האכלת חתולים בחצרך הנה עבירה פלילית וגם עבירה על חוקי עזר עירוניים.

איך בדיוק?

אם לך זה מפריע כי אתה לא אוהב חתולים זה ממש לא הענין. מניסוח דבריך מובן כי אם הייתה מאכילה כלבים משוטטים זה היה מפריע לך פחות. זה שהכלב שלך חוטף אוכל מהרצפה בחוץ סימן שמשהו פגום בחינוך שלו. כדאי שתאג לזה כי הוא עלול לאכול ולחלות מאיזה זבל שזרוק החוץ.

אבל הגברת עושה נזק לחתולים וגם עלולה לגרום לבעיה תברואתית. אחת הבעיות בהאכלת חתולי חוצות היא שעושים זאת בדרך לא נכונה, במקומות לא מתאימים ובמזון לא מתאים. בוודאי שלא ראוי ולא תקין לעשות זאת בחצרים של אנשים אחרים במקום שאין לה כל קשר וזכות אליו.

הדרך הנכונה היא מציאת מקום שאינו שטח פרטי של אנשים אחרים, מרוחק קצת מתנועת כלי רכב ולא בדרך במסלול בו עוברים כל הזמן אנשים (לא בכניסה לבנין). המזון המתאים להאכלת חתולי חוצות אינו טונה ונקניקיות (נקניקיות תעשייתיות בכלל זה רעל, גם לאנשים). המזון המתאים הוא אוכל יבש וכמובן להקפיד מאד על קערות עם מים טריים ונקיים. טונה במים (לא בשמן) זה מאד נחמד ויפה, אבל אם נותנים אוכל שאינו יבש צריך להמתין ולאסוף כל השאריות לאחר כחצי שעה, אחרת עלולה להיות בעיה תברואתית. אוכל יבש יש לתת בכמויות מתאימות ולא יותר מדי. גם שלא יישאר זרוק בשטח במשך היום וימשוך בעלי חיים אחרים, וגם שהחתולים לא יאכלו יותר מדי, כי יש כוונה שיתרגלו שהשטח שלהם ולא יאפשרו לחתולים זרים נוספים לחדור למקום.

כמובן שחובה לעקר ולסרס כדי למנוע התרבות לא נשלטת. המשרד לאיכות הסביבה נותן תקציב לרשויות מקומיות שמאתרות וטרינרים שעושים זאת במחירי עלות. יש גם עמותות בהן ניתן להיעזר, אבל המימון צריך להיות בחלקו גם ממי שלוקח אחריות על החתולים כלומר האזרחים בסביבה. הכדאיות שלהם לענין ניתן להסביר, ראה בקובץ המצורף.

אם תרצה שאדבר עם הגברת הזו ברוסית ואסביר לה שלח לי הודעה פרטית. אם לא, אז תמצא מי שיכול לדבר רוסית ולהסביר לה.

הקובץ המצורף יכול להסביר דבר או שניים למי שמתענין בנושא.

[attachment deleted by admin]

פורסם

מצחיק לראות ש חתול זקן מגיב בדיון על האכלת חתולים :P

לגבי אין חוק/יש חוק, זה מה שמצאתי:

קישור

בקיצור: יש הנחיות ארציות לגבי האכלת חתולי רחוב וכדאי לבדוק אם במועצה האזורית יש חקיקה מגבילה או הנחיות נוספות בנושא.

פורסם

מצחיק לראות ש חתול זקן מגיב בדיון על האכלת חתולים :P

לגבי אין חוק/יש חוק, זה מה שמצאתי:

קישור

בקיצור: יש הנחיות ארציות לגבי האכלת חתולי רחוב וכדאי לבדוק אם במועצה האזורית יש חקיקה מגבילה או הנחיות נוספות בנושא.

לא מצחיק בכלל. במיוחד אחרי שהייתי שנים פעיל בגוף ציבורי שעסק בכך ולקחתי חלק גם בפעילות של "בג"צ החתולים" וגם בעיצוב ההנחיות להאכלת חתולי חוצות וגם בהדרכה לאנשים שפנו בשאלות כאלה.

דרך אגב, לפעילות הזו יש קשר גם לכינוי שלי בפורום.

פורסם

לא התכוונתי להעליב חלילה, זה מקביל לכך שאני אגיב בדיון על הברית החדשה - פשוט משעשע מעצם הקשר בין נושא הדיון ל"שם" המתדיין.

אפשר אגב קישור ל "בג"ץ החתולים" ? לא מצאתי משהו יותר מדי קונקרטי בגוגל והנושא מסקרן אותי.

פורסם

היה לי מקרה דומה עם זקן רוסי ש(רק כשנוח לו) לא מדבר עברית. הוא נהג לפזר כמויות מטורפות של לחם ליונים בגינה. משהו כמו 2-3 כיכרות ביום, בפירורים קטנים. אחרי כמה ימים בשמש וברטיבות של הלילה הכל היה הופך לגוש גועל נפש שהיה גורם לכל הכלבים בשכונה (שכמובן נשנשו מזה ברגע ששחררת אותם) להקיא את נשמתם.

לא עזרו דיבורים כי הוא "לא מבין". לקחתי איתי לגינה שקית ויעה, אחרי שהוא פיזר את הלחם אספתי את זה מול הפרצוף שלו וזרקתי לפח. הוא קילל אותי ברוסית והלך. 10 דקות אחרי זה הוא הגיע עם עוד לחם ופיזר. חיכיתי שהוא ילך, אספתי מהר הכל, עקבתי אחריו עד לבית שלו קראתי לו והראתי לו איך אני שופך הכל בחצר שלו. שוב קללות, אבל מאותו יום כל פעם שהיה לחם אספתי ושמתי לו בחצר. אחרי 4-5 פעמים הוא הפסיק לפזר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים