עבור לתוכן

עבודה בשחור-זה משתלם?

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים,כרגע חזרתי רק מהעבודה.

בקיצור היום איך שהוא התקשר לחבר שלי איזה מישהו מהמאפייה שאח שלו היה פעם עובד שמה ועזב בגלל שהוא התגייס,סגר שמה כסף מעולה עד שהתגייס הוא בעצמו אמר לי שסבבה שמה לא כמו עבודות של כח אדם שהכל דרעק טהור(ויש לי ניסיון בכל עבודה של כח אדם באזור שאני גר בו,הכל חרא אבל אין לא מתפנקים שצריך כסף).

בקיצור נגיע לפואנטה.

שאלתי את הבן של הבעלים שהוא עזר לנו באפייה של הקורוסנים הלחמניות ושות' כמה מקבלים וכל זה כי זה עבודה בלילה מ22.30-8.30.

הוא אמר לי ש22-אמרתי לו למה מינימום אם זה בלילה,הוא עושה לי בעיקרון אמורים לקבל 27 אם אתה עובד ככה מסודר אבל אתה(הכוונה אליי ואל חבר שלי)עובדים שחור אז עדיף לכם לקבל 22 נקי בשחור בלי כל העיניין של מס הכנסה וכל שאר הדברים(השאלה איזה דברים חוץ מפחות מעשרה שקלים למס הכנסה?)

האם בסופו של דבר יוצא לי משתלם בכלל לעבוד תמורת 22 ש'ח שחור לעומת 27 מסודר עם תלוש?

העבודה עצמה אחת הקלות שהיו לי ברור שאני ימשיך שמה עד הגיוס שלי(עוד חודש),כדאי לי בכלל איזה 10-15 יום לפני הגיוס לנוח כמה שיותר או שלהמשיך לעבוד?

אשמח(שוב פעם) לעזרה שלכם..

פורסם

5 שקל כפול 40 שעות שבועיות זה לא מעט כסף. ואם מדובר במספר שבועות זה כבר מתחיל להיות רציני. בעיקרון אם אני זוכר נכון נערים לא משלמים מס הכנסה או ביטוח לאומי. בכל מקרה עדיף לך לשאול בפורומים מקצועיים (יש כזה בתפוז).

אבל מה אני חושב? אני חושב שאם תתעקש לקבל תלוש המעסיק יכול להעדיף מישהו אחר בפחות כסף וכך תצא מופסד

פורסם
  • מחבר

אני 18+

וכן אני דיי חושש להגיד לו שאני רוצה לעבוד עם תלוש כי הוא יעדיף מישהו אחר..גם בעבודה הזאת תמיד מתחלפים הנערים במאפייה שמה. בחודש אחד עובדים שמה איזה 10 נערים שונים שכל פעם הולכים משמה אחרי תקופה מסויימת..

פורסם

ואם יקרה לך משהו במהלך העבודה, מי ישלם ?

פורסם

בהודעתך למעשה ענית לשאלה בכותרת: כשאתה עובד בשחור אתה אמנם לא משלם מס - אבל יש לזכור שכל עוד מדובר בשכר מינימום או קרוב לכך, המס מינימאלי. לעומת זאת, זה מאפשר למעסיק לרמוס כל זכות שהוא מוצא לנכון - שכר מינימום, שעות נוספות, נסיעות, ימי חופשה וכו', ובמקרים קיצוניים אף את העניין הפעוט של תשלום שכר בכלל, כשהעסקה היא לתקופה קצרה... וכמובן, יש את עניין הביטוח הלאומי, שנורא אוהב לשלם על תאונות עבודה כשהאדם כביכול בכלל לא עבד, אפילו אם הוא שילם בעצמו באותה תקופה.

כמובן, יש לשפוט כל מקרה לגופו, אבל במקרה שלכם עובדה שהמעסיק מנסה לשלם לכם פחות ממה שמגיע לכם על פי חוק. נכון אמנם שאם תסרבו לעבוד בשכר מופחת הוא עשוי לסרב להעסיק אותכם בכלל, אבל לזה יש פתרון - את השיחה הבאה שלכם איתו לנהל עם מכשיר הקלטה, ובסופה להסביר לו יפה שאם הוא לא משלם לכם את המגיע לכם (שכר לילה, נסיעות וכולי) ומעסיק אותכם ב"לבן", ההקלטה תמצא את דרכה למשרד התמ"ת, שדווקא מאוד אוהב להכנס במעסיקים רמאים ונצלנים.

פורסם
  • מחבר

בעיקרון ברור שאתם צודקים וגם אני חושב ככה שאם תקרה איזה תאונה חס וחלילה אני לא מכוסה פה..

אני גם יודע שזה סוג של ניצול ואמרתי את זה גם לחבר שלי ''מה זה עוד פעם הוא משלם לנו מינימום וזה עוד בלילה וגם שעות נוספות זה מינימום'' בקיצור הוא מנצל את העובדים שלו...לזכותו יאמר אבל שהוא דאג לנו לאוכל והזמין לנו פיצה משפחתית גדולה לי ולחבר שלי ובנוסף לזה במשך ה10 שעות האלה פירקנו 5 בקבוקים של נסטי..התנאים שהוא נותן הם התנאים הכי טובים שעבדתי בכל חיי הקצרים,תאמת שאני לא מתלונן,אולי גם אחרי שאני יתגייס ואחרי הטירונות אם יהיו לי יציאות טובות אולי הוא יוכל להעסיק אותי,מקווה שכן.

פורסם

מזעזע.

כאחד שהתעסק לא מעט בתחום,

מעסיקים שמעיזים להעסיק בני נוער בניגוד לחוק צריכים להעניש בחומרה.

יש המון כאלה, הרבה יותר ממה שאתם חושבים,

מרבית של שוק האבטחה\מלצרות מבוסס על שיטות דומות,

מי יתן ויעבור חוק שיכניס מעסיקים כאלה מאחורי סורג ובריח.

לא. לא משתלם.

פורסם

מר תותחן אדום (?), תאמין לי שזה לא מטוב לב... למעסיקים כאלו יש סיבה טובה להיות "נחמדים" - זה עולה להם הרבה פחות מלשלם לעובדים את המגיע להם, ואח"כ העובדים מרגישים לא נעים עם הרעיון של להגיש נגדם תלונה. יצא לי להתקל באחד כזה בזמנו (במקום ממנו התפטרתי אחרי חודש), במקום שדווקא היה מתנהל ב"לבן" אבל עדיין הוא היה עושק את העובדים איפה שרק אפשר.

פורסם

דיני העבודה באים בד"כ להגן על העובד - ולכן אתה צריך ללכת כמה שיותר בצד המואר ולא בחשוך...

אתה צעיר ומחפש דרך להשתכר קצת - יש הרבה עבודות עם תלוש מסודר.

פורסם

1. אאל"ט מאריכים את הפטור מביטוח לאומי עד הגיוס.

2. המעסיק אמור להפריש לך קופת גמל ודמי הבראה ולכן הוא לא מעוניין להוציא תלוש. הורדות אלו לא אמורות לעניין בחור בגילך (והאמת גם לא בגילאים גדולים יותר).

3. כמו שאמרת, אתה מקבל הטבות ויחס טוב וזה שווה המון.

4. עניין הביטוח לא אמור לעניין אותך כי אתה מבוטח בכל מקרה. החובה היא של המעסיק ולא המועסק לדאוג לכך, אבל אין צורך לחפור כל עוד לא מדובר בעבודה קבועה. בפועל התנאים שונים ממה שהחוק מחייב וזאת עובדה. אם תתעקש תמצא את עצצמך בלי עבודה ובלי כסף, אז מה עדיף?

דיני העבודה באים בד"כ להגן על העובד - ולכן אתה צריך ללכת כמה שיותר בצד המואר ולא בחשוך...

אתה צעיר ומחפש דרך להשתכר קצת - יש הרבה עבודות עם תלוש מסודר.

מרוב הגנות על העובדים המעסיקים יעדיפו להיות במדינות אחרות ;)
פורסם

אני אתעלם לרגע מהטמטום שבלהסכים לכך שהמעסיק ישלם לך פחות ממה שמגיע לך על פי חוק (עניין פעוט שממנו התעלמת לחלוטין) ובכך להשריש את הגישה הנצלנית שיש ללא מעט מעסיקי נוער בימינו, ואשאל שאלה קונקרטית: על פי איזה דין הבחור יהיה "מבוטח בכל מקרה"? גם אם הוא ישלם את דמי הביטוח הלאומי בעצמו (או יהיה פטור מכך, אני לא זוכר מה החוק אומר על צעירים לפני גיוס), אני לא רואה איך תאונה שתקרה חלילה תוכר כתאונת עבודה אם רשמית הבחור לא עובד.

פורסם

השכר פשוט לא שווה, שחור או לא שחור. עבדתי שנה במאפייה בלילות והייתי מקבל 36 לשעה (150%). להקריב את הלילות שלך תמורת 27 (ועוד בשחור) זאת טיפשות.

פורסם

א. אל תסכים לעבוד בשחור כי בגילך וברמת הכנסתך ממילא לא תשלם מס הכנסה. עדיף להרוויח עוד כמה שקלים לשעה.

ב. אם תיפגע תקבל מביטוח לאומי כל מה שמגיע לך. המעסיק שלך יחטוף.

ג. כל מה שויק אמר נכון.

אני אתעלם לרגע מהטמטום שבלהסכים לכך שהמעסיק ישלם לך פחות ממה שמגיע לך על פי חוק (עניין פעוט שממנו התעלמת לחלוטין) ובכך להשריש את הגישה הנצלנית שיש ללא מעט מעסיקי נוער בימינו, ואשאל שאלה קונקרטית: על פי איזה דין הבחור יהיה "מבוטח בכל מקרה"? גם אם הוא ישלם את דמי הביטוח הלאומי בעצמו (או יהיה פטור מכך, אני לא זוכר מה החוק אומר על צעירים לפני גיוס), אני לא רואה איך תאונה שתקרה חלילה תוכר כתאונת עבודה אם רשמית הבחור לא עובד.

מבחינת ביטוח לאומי חובת הוכחה ודיווח תמיד על המעסיק.

פורסם

השכר פשוט לא שווה, שחור או לא שחור. עבדתי שנה במאפייה בלילות והייתי מקבל 36 לשעה (150%). להקריב את הלילות שלך תמורת 27 (ועוד בשחור) זאת טיפשות.

ועוד לא מדובר ב-27 אלא ב-22.

חוץ מזה שאתה לא מבוטח, זה לא חוקי.

אם אתה מחפש עבודה לתקופה קצרה, אתה תוכל למצוא די בקלות עבודות בשכר גבוה יותר.

מצד שני, אם זה רק שבועיים, הכל זניח.

פורסם

מעצבן!!! מנצלים את הצעירים שלפני גיוס כדי לחסוך כמה שקלים לעסק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים