מעוניין בהמלצה למפרט סביב מעבד I5 2500K - ייעוץ לפני רכישת מחשב - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

מעוניין בהמלצה למפרט סביב מעבד I5 2500K


eylonGr

Recommended Posts

שלום לכולם,

אני מעוניין בהמלצה למפרט מחשב שולחני סביב מעבד I5 2500K.

שימושים: אינטרנט, אופיס, פוטושופ ועוד תוכנות עיבוד תמונה שונות, קצת עיבוד ועריכת סרטים בHD.

דרישות בסיסיות:

  • לוח מבוסס צ'יפסט Z68
  • זכרון 2X4G
  • HDD SSD קטן למערכת הפעלה בלבד ושיפעל כהיברידי עם כונן רגיל
  • מחיר סביר (לא מיועד למשחקים, אז אין צורך להתפרע)

יש לי מארז עם ספק שמשמש למחשב עם מעבד Q6700. האם אני יכול להשתמש באותו מארז? יש לי במחשב ההוא (שיושבת עם בניית החדש) גם HDD 320G , צורב , ואפילו כונן 3.5"...

אשמח לשמוע על הצעות (ואם אפשר פחות או יותר מחירים)

שבת שלום, אילון.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אתה הולך לעשות OC?

בתוספת מחיר קטנה יחסית אפשר לקחת כבר של 64, שיפעל לבד.

המארז הוא מארז ATX או מיקרו ATX? איזה ספק יש לך?

את הצורב והHD ניתן ואף מומלץ להעביר..

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא מתכנן לעשות OC כרגע, אבל מעוניין להשאיר את זה כאופציה אם אני אצטרך טיפה יותר ביצועים, בגלל זה הבחירה היא ב2500K.

המארז הוא ATX, הספק כמדומני 500W.

נראה לי מיותר לקנות גדול מ20G, שיש לי 1.5 טרה לאכסון חיצוני נוסף על ה320.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

SSD קטן למערכת הפעלה בלבד ושיפעל כהיברידי עם כונן רגיל

אי אפשר גם וגם. או שהכונן משמש למערכת ההפעלה או שהוא פועל במערך SRT בשילוב עם כונן מכני.

אם התכוונת פה ליצירת מערך SRT אז ממליץ לך לשקול את הנושא הזה מחדש, מכיוון שאם אתה כבר קונה SSD מדוע לא להשתמש בו פשוט? כל עניין מערך ה-SRT הוא יותר גימיק. לדעתי הוא עוד איכשהו שימושי רק במצבים מאוד ממוקדים ומסוימים, והעובדה שכדי ליצור אותו אתה צריך לקנות כונן SSD ממילא, הופכת אותו לדי מיותר אם אתה שואל אותי.

תוכל לקרוא גם את מה שכתבתי בדיון אחר באותו נושא:

הלוחות שמבוססים בצ'יפסט Z68 מתפארים בכך שאפשר לקנות SSD קטן + HD רגיל ולהנות מהנפח של ה-HD במהירות קרובה ל-SSD

זה לא לגמרי מדויק.

כל העניין הזה אינו משהו המובנה בערכת השבבים ומנוהל חומרתית, אלא בסך הכל במנהל התקן שמנהל את כל המערך מבחינה תוכנתית. המגבלה לערכת השבבים Z68 נכפתה על-ידי שבאופן עקרוני יכלה ועדיין יכולה לאפשר אותה גם על שאר ערכות השבבים מסדרה 6 וכנראה לא עושה זאת מטעמי מיתוג ושיווק.

מה שקורה הוא שאתה יוצר מערך בין הכונן הקשיח וה-. מבחינך כמשתמש מדובר בכונן בודד. הרעיון של המערך הזה הוא ליצור מעין מערך היברידי שבו הנתונים שאיתם אתה עובד ברגע נתון יעברו דרך ה- שלו כידוע זמני גישה קצרים יותר. יש למערך הזה גם הגדרות עבודה, Enhanced שבה אתה משיג מהמערך מהירות קריאה הקרובה לזאת של אך מהירות כתיבה של הכונן הקשיח. והאפשרות השנייה היא Maximized שבה אתה יכול להשיג גם מהירות כתיבה הקרובה לזאת של ה-, אך במחיר של סכנה גבוהה יותר לאובדן מידע (קריסת מחשב, הפסקת חשמל, וכל מה שנמצא ב-SSD באותו רגע הולך לאיבוד).

מבחינת תיאורטית המערך הזה אמור להציג ביצועים הגבוהים ב-20-40% בהשוואה לכונן הקשיח לבד, אך כאן יש לזכור שלא כל משתמש אותן פעולות עם המערכת ולכן לא תמיד היתרונות של SSD הם באמת מה שאותו משתמש זקוק לו, והעובדה שיש SSD לא אומרת שהכל ייפעל יותר מהר וכו' כמו שהרבה חושבים (כן יהיה שיפור במהירות טעינת המערכת ובפעולות נוספות שנהנות מזמני גישה קצרים), וזה עוד מבלי להתייחס האם התוספת התיאורטית הזאת שווה את ההשקעה הכספית הלא מבוטלת.

אני באופן אישי חושב שאם אתה כבר קונה SSD, למה לא להתשמש בו וזהו? המערך SRT הזה מתאים אולי למצבים מאוד מסוימים ולשימושים מאוד ממוקדים, אבל אני לא חושב שניתן להגיד שהוא צריך להיות הבחירה הראשונה לכל מי שיש לו SSD וכונן קשיח מכני.

איתי שגם משתמשים בSDD בנפח 40GB לקאשינג השאלה מה הגודל האופטימאלי

נפח המטמון המרבי שאתה יכול להגדיר במערך הוא 64GB. אם אתה מגדיר נפח קטן יותר (ויש לך כונן בנפח גדול מזה שהקצית למטמון) או אם יש לך כונן בנפח הגדול מ-64GB הנפח הנותר אמור להופיע לך במערכת ככונן נפרד. רק קח בחשבון שאם אתה משתמש בנפח שנותר ככונן נפרד במקביל לנפח מספיק גדול מהכונן כמטמון, כנראה שיהיה לזה מחיר מסוים בביצועים שתקבל. אני לא יודע עד כמה כי אני לא יודע איך מנהל ההתקן של ה-SRT מנהל את העבודה עם SSD בודד שמשמש לשני תפקידים (כאשר כמטמון הוא פעיל כל הזמן).

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אוקיי, במחשבה נוספת, אני אשתמש בSSD רק למערכת הפעלה ותוכנות עיקריות (פוטושופ, לייטרום, corel video studio v3 ועוד לפי הצורך).

אז פתחתי את המחשב והעניינים הם ככה:

הספק הוא 480W, 500W MAX, כנראה גנרי שבא עם המארז, אבל לא עשה שום בעיות מאז שנרכש.

הלוח שאני משתמש בו כרגע הוא מיקרו ATX, אבל במארז יש מקום ל ATX.

התקציב הכולל (ללא מסך ושאר ציוד היקפי): 2000 שח פלוס מינוס.

אני יכול להסתפק בוידאו און בורד, או שכדאי להשקיע גם בכרטיס מסך נוסף?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אי אפשר גם וגם. או שהכונן משמש למערכת ההפעלה או שהוא פועל במערך SRT בשילוב עם כונן מכני.

כל עוד לא לוקחים כונן קטן מידי, ניתן לחלק אותו בצורה כזו שחלקו ישמש למערכת הפעלה (ואם יש מקום אז גם לתוכנות) וחלקו האחר ל SRT

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

כל עוד לא לוקחים כונן קטן מידי, ניתן לחלק אותו בצורה כזו שחלקו ישמש למערכת הפעלה (ואם יש מקום אז גם לתוכנות) וחלקו האחר ל SRT

עד כמה שידוע לי זה לא אפשרי. מכיוון שכל עניין ה-SRT הזה נבנה ומנוהל ברמת התוכנה בלבד (זה למעשה מערך RAID), קודם יש להתקין את מערכת ההפעלה על הכונן הקשיח, לאחר מכן את כל מנהלי ההתקן, כולל מנהל ההתקן של ה-SRT ורק אז לבחור ב- (שגם חייב להיות ריק מתוכן) כדי לצרף אותו וליצור את מערך ה-SRT. מבחינת המשתמש קיים כונן אחד בלבד במערכת ההפעלה הבנוי באופן פיזי מכונן קשיח ו-.

ומכיוון שהמערך הזה לא נותן "ביצועים" שווים לאלו של (והביצועים הכי קרובים לכך הם במחיר של סיכון גבוה יותר לאובדן המידע ב-SSD) ובגלל שהיתרונות של מערך שכזה הם בעיקר תיאורטיים (להגיד שזה נותן שיפור בביצועים בשיעור של 20-40 אחוז זה יפה, אבל בפועל? מעטים באמת יחושו בזה באופן מעשי ולא במבחן ביצועים סינטתי כלשהו), ובעיקר משום שכדי ליצור אותו אתה קונה ממילא , לדעתי הוא מיותר למעט מצבים מאוד מסוימים.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אז אולי במקום סתם להגיד שזה אפשרי תסביר איך זה אפשרי ומה התהליך (או לפחות תתן קישור)?

ואם אתה מתכוון לכל מיני שיטות של חלוקת ה- למחיצות ואז ביצוע התקנה כפולה של מערכת ההפעלה, אז לדעתי זאת דרך עקומה שאין בה שום חדשנות, ספק איזו תועלת היא תניב והיא לא בדיוק טריוויאלית לכל משתמש (וממש לא אלגנטית). אם אתה קונה כבר מספיק גדול שיספיק גם לכונן מערכת וגם נפח מספיק למטמון, שוב עולה השאלה, למה לא להשתמש בו לכל היישומים שבכלל יכולים ליהנות מכך וזהו?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

With the Z68 SATA controllers set to RAID (SRT won't work in AHCI or IDE modes) just install Windows 7 on your hard drive like you normally would. With Intel's RST 10.5 drivers and a spare SSD installed (from any manufacturer) you can choose to use up to 64GB of the SSD as a cache for all accesses to the hard drive. Any space above 64GB is left untouched for you to use as a separate drive letter.

http://www.anandtech.com/show/4329/intel-z68-chipset-smart-response-technology-ssd-caching-review/2

- ברור שחולוקה למחיצות, כאילו דה....

- אין צורך בהתקנה כפולה של מערכת ההפעלה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

או שלא הבנת אותי או שאני לא הבנתי אותך.

הקישור שנתת זה בדיוק התהליך שתיארתי. אתה מתקין את המערכת על הכונן הקשיח ואז יוצר מערך SRT בין הכונן הקשיח וה-.

אם יש לך כונן בנפח גדול מהמטמון הוא אכן מופיע ככונן נוסף, אבל מערכת ההפעלה עדיין נמצאת על מערך ה-SRT שבין הכונן הקשיח ל-.

שיטה אחת שאני מכיר כדי להתקין את מערכת ההפעלה על ה- ולהשתמש בשאר הנפח כמטמון לכונן הקשיח היא עקומה למדי וכוללת יצירת מערך SRT רגיל שבאופן שכבר תואר (כהתקנה זמנית), לאחר מכן ניתוק הכונן הקשיח והתקנת מערכת ההפעלה מחדש על ה-. זאת הדרך היחידה להפעיל את הנפח שהוקצה למטמון כשמיש למערך SRT, ולדעתי זאת דרך עקומה, מסורבלת ומיותרת כי אין בה רווח קטן מאוד (וגם זה תיאורטי) בהשוואה למערך SRT "רגיל" ורווח קטן עוד הרבה יותר בהשוואה לשימוש בכונן SSD בלבד.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...