עבור לתוכן

502 Bad Gateway

cloudflare

הארדיסק חדש (שנראה תקין) תוקע לי את כל המחשב!

Featured Replies

פורסם

קניתי לפני יומיים HD103SJ חדש ואני לא מבין מה עובר עליו, בזמן שאני מעתיק עליו מידע - הוא לפתע מתנתק לי באמצע העתקה!

וכשהוא מתנתק הוא תוקע לי את כל המחשב עד כדי כך שאני צריך לסגור ולהדליק, כי אם אני עושה ריסטרט הוא נתקע בBIOS בשלב זיהוי התקני SATA.

הרצתי עליו בדיקת SMART והכל נראה תקין, פירמטתי אותו Low Level והכל עבר בשלום, העלתי אותו מדיסק בוט Samsung ES-Tool 3.0.1 והוא עבר את הטסטים.

ואז חשבתי לעצמי, רגע, למה אני מאשים את ההארדיסק החדש, אולי זה במחשב שלי משהו לא בסדר? כבל SATA? כבל חשמל? זיכרון? ספק כח? המשטח של העכבר?

חיברתי את ההארדיסק הארור למחשב אחר, פירמטתי אותו, ניסיתי להעתיק עליו תיקייה במשקל 16GB והוא אכל את זה, אחר כך שכפלתי את התיקייה והוא נתקע באמצע!

מחשב אחד עם לוח Asus P5K-E והשני GA-G41M-ES2L בשניהם ממשקי SATA עובדים בAHCI ועל אחד מהם מותקנת גם OSX שגם דרכה ניסיתי לבדוק את הדיסק וגם שם הוא נתקע בהעתקת קבצים.

החזרתי אותו למחשב הקודם בתקווה שזה עבר לו ועכשיו הוא ירגע ויתחיל להתרגל לבית החדש שלו, אך הוא המשיך לעשות לי את אותם הבעיות! מה זה יכול להיות אני כבר יומיים שובר את הראש!? :nixweiss:

פורסם

אבק מקצר אל המעגל של הכונן

ספקים

פורסם
  • מחבר

כונן חדש לגמרי, אין אבק. באחד המחשבים יש 3 כוננים ובמחשב השני כונן אחד והכל עובד בלי שום בעיות. ניסיתי מספר כבלים SATA ומספר חיבורי חשמל שונים.

הכונן הזה פשוט מתנתק בזמן העתקת קבצים, ואז לא ניתן לעשות לו mount בלי לסגור ולהדליק את המחשב מחדש. מוזר שהוא לא עושה את זה בזמן פירמוט low-level.

אני יכול להעתיק את אותם הקבצים בין כוננים אחרים בשני המחשבים, אבל כשזה מגיע לכונן הבעייתי - הוא מתנתק בצורה רנדומלית מתי שבא לו נעלם ותוקע את כל המערכת.

יש עוד רעיונות, אולי לחבר אותו דרך מתאם SATA/USB חיצוני?

זה לא יאמן, קניתי בחנות הזאת 3 דברים: DOC Sandisk 8GB, מתאם Bluetooth USB, ואת הכונן הזה. המתאם Bluetooth לא עבד מהתחלה, רציתי ללכת להחליף אותו ואז התברר שגם הכונן עושה לי בעיות! מתוך 3 המוצרים רק הDOC היה תקין... בחיים לא קרה לי דבר כזה.

פורסם

הייתי מנסה מחשב שלישי / לינוקס / בודק אם יש משהוא מתחמם במעגל של הכונן וכו. לא קרה לי עדיין שכונן מתנתק אחריי זמן ארוך, לא יודע מה זה יכול להיות

פורסם

לממש אחריות

פורסם

נו בוודאי, תממש אחריות, חבל שתבוא אליהם אחרי הרבה זמן עם הכונן והם יגידו לך "למה לא באת כשזה התחיל??"

פורסם
  • מחבר

ניסיתי על מחשב שלישי (מקבוק פרו) חיברתי עליו את הכונן דרך מתאם SATA/USB והוא בכלל לא מזדהה ולא עושה spin-up.

בקיצור מחר אני הולך לחנות להחליף, תודה ל11010010110 ולכל מי שעזר. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים