עבור לתוכן

התנהגות מוזרה של לוח Asus P5B

Featured Replies

פורסם

חזרתי לענייני OC לא מזמן אחרי מספר עידכוני BIOS.

להפתעתי, לא ניתן יותר לשנות את נתון ה-VCORE של המעבד - נשאר כקבוע על auto.

יש סיבה נראית לעין שדבר כזה עשוי לקרות? כל שאר הנתונים קונפיגורביליים.... וכן הצלחתי להגיע לOC קטן עם הנתון שנשאר על auto.

פורסם

בול אותו הדבר קרה לי היום לאחר שהחלפתי מעבד ל Q9400....אי אפשר לשנות את המתח...כל הזמן חוזר ל AUTO ולא נותן לבחור אופציות אחרות...לא מבין למה זה ככה

פורסם
  • מחבר

אחרי כמה boots גיליתי שלחילופין הוא מציג אופציות בחירה של voltage.. יכול לבחור אחת מהן, אבל בפועל .. אחרי ריסטרט נוסף, הוא חוזר לAUTO.....

לעזאזל.

פורסם

אחרי כמה boots גיליתי שלחילופין הוא מציג אופציות בחירה של voltage.. יכול לבחור אחת מהן, אבל בפועל .. אחרי ריסטרט נוסף, הוא חוזר לAUTO.....

לעזאזל.

טוב מצאתי מה הבעיה ופיתרון לכך חלקי....אז ככה

מתברר שבלוח אם הזה יש באג מסויים שקשור במתחים של המעבד לפי מה שהבנתי...נותן לך לבחור מתח אבל בפועל אחרי ריסטרט חוזר ל AUTO (בצבע צהוב כזה)

בכל מקרה פיתרון הוא כזה:

תגיע לביוס ותראה שהוא נותן לך לבחור מתחים למעבד...תבחר מה שבא לך ותגדיר גם את שאר ההגדרות...אחרי כל זה תעשה שמירה להגדרות ה OC שלך שם בלשונית הTOOLS בביוס...אחרי זה תעשה SAVE AND EXIT.

עכשיו כל פעם שאתה ניכנס לביוס לעשות אפילו פעולה הכי קטנה תמיד תעשה LOAD לפרופיל ה OC ששמרתה שם ותשנה מה שאתה רוצה ותמיד אחרי זה תעשה SAVE לפרופיל החדש.(נגיד שמתה מתח נמוך מידי והוינדוס לא עולה אז תעשה LOAD תשנה את המתח לגבוהה יותר ואז תעשה SAVE שוב לפרופיל ו SAVE AND EXIT).

אני חוזר כל כניסה שלך לביוס תעשה שוב AUTO למתח המעבד ככה שתעשה את התהליך שהסברתי....דרך מעצבת אבל אין מה לעשות....במעבד E6400 לא קרה לי בחיים כזה דבר...

נ.ב

אם אתה רוצה לראות אם המתח ששמתה אכן בפועלה אז כנס בוינדוס ל CPUZ ושם תראה שאכן הטריק עבד :)

פורסם
  • מחבר

כן.. עשיתי את זה .. וזה עובד!

אגב,

אם שמעת על הבעיה או לא.. vdrops בלוח הזה.. אתמול ניסיתי להגיע לOC נורמלי.. והvcore שקבעתי ירד דרסתית כל פעם שהמעבד היה בLoad...

קראתי קצת על התופעה.. וראיתי שזה מנגנון של הלוחות של ASUS וספיציפית הלוח שלנו...

יש טריק יפה .. pencil mod שעשיתי ופשוט סידר את הבעיה.. עכשיו הירידה היא רק 0.08 במקרה הגרוע!

http://www.tomshardware.co.uk/forum/243914-11-vdroop-pencil-regular

פורסם

הבעיות מתח בלוח האם ידועות במיוחד עם מרובעי ליבה..אבל אני רואה שהסתדרת :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים