עבור לתוכן

מחשב נהיה איטי - הארד דיסק חשוד

Featured Replies

פורסם

יש לי בזמן האחרון בעיה במחשב הוא נהיה איטי... זה התחיל בתקופה האחרונה לפני כן זה לא היה. האמת שאין לי אצבע על משהו שגרם על זה.

אם אתם רוצים לדעת מה זה איטי... לפני שבוע הייתי מעביר לדיסק קשיח נייד במהירות 30MB\s והיום זה מעביר אולי על 1MB\s. הדיסק קשיח החיצוני נבדק במחשב אחר והוא תקין. גם כל תוכנה שצריכה גישה לדיסק קשיח עובדת לאט, הקטע שרוב הזמן המעבד על 0% כאילו הוא לא מתאמץ.

יש לי חשד שמדובר בבעיה בהארד דיסק אז בינתיים החלפתי כבל SATA וגם חיבור SATA בלוח האם כדי לסנן את האופציות האלו.

עשיתי CHECK DISK והוא תיקן כמה Bad Sector אבל לא עזר, כמוכן התוכנה של WD גם מצאה סקטורים פגומים ולא הצליחה לתקן.

פירמטתי המחשב והתקנתי מחדש את הוינדוס גם לא פותר. הארד דיסק לא עושה רעשים וניקיתי את המחשב והטמפ' נראות תקינות(תמונה מצורפת).

רציתי לדעת האם יש דרך לבדוק אם זה באמת בעיה בהארד דיסק אושמה זה זכרון או לוח אם או מעבד(לא סביר שזה מעבד זכרון ולוח אם כי כאשר משחק עולה בדר"כ הוא רץ חלק, רק הטעינה לוקחת הרבה זמן)?

אני שוקל לקחת הארד דיסק IDE ולראות אם המחשב עובד איתו יותר טוב ואז אם הוא יעבוד תקין אז לקנות הארד דיסק.

השאלה אם יש דרך לקבוע את זה בלי להתקין הארד דיסק ולנסות פיזית.

בתודה מראש וסליחה על הסיפור הארוך.

tempgu.jpg

פורסם

ניסית לעשות איחוי? (defrag)

פורסם

מה הקשר לאיחוי כשהוא בכלל פרמט את ההארדיסק?

פותח האשכול, תשתמש בתוכנה HDTUNE ותביא תמונה של התוצאות.

פורסם
  • מחבר

התקנתי את התוכנה HDTUNE

התוצאות עבור read(לקח הרבה זמן עד שהוא התחיל):

readd.jpg

התוכנה לא אפשרה לי לעשות עבור write כי יש לי מחיצות.

התוצאות עבור File Benchmark

כונן C:

filec.jpg

כונן D:

filedn.jpg

עבור random access:

randomaccess.jpg

לא יודע אבל ב health הוא לא כותב כלום(גם אחרי הדקה שצריך לחכות - כנראה שהוא לא תומך SMART כמו שהתוכנה HDDLIFE כתבה).

אני רוצה לציין שעשיתי את אותו הדבר עבור המחשב הנייד(Lenovo S10) ובמחשב הנייד ישר הוא מתחיל להביא תוצאות לעומת המחשב הנייח(הלא תקין) שברובן לוקח זמן עד שהוא מתחיל. כמוכן המחשב כבן 3 ולפני כחצי שנה הוחלף בו ספק כח ולוח אם(באחריות לאותו דגם).

אשמח לדעת האם התוצאות מעידות על משהו חריג.

פורסם
  • מחבר

*הקפצה*

לפי הבנה שלי יש בעיה להארד דיסק לכתוב וכנראה שהבעיה היא הארד דיסק עצמו כי ניסית עכשיו להעתיק מהחיצוני לחיצוני ואין בעיה אז אני מעריך שהארד דיסק נדפק.

מישהו יכול להגיד לי עם הניתוח תוצאות שלי הוא נכון וללכת לקנות הארד דיסק( כנראה שאני אקנה את הסמסונג HD500HJ המומלץ מפורום אחסון).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים