עבור לתוכן

מחשב איטי . קיימים הבדלים מהותיים בין P4 1.5G לP4 3.0G?

Featured Replies

פורסם

האם יש הבדלים משמעותיים בין מעבד P4 1.5GHZ לבין P4 .3.0GHZ ? מדובר על אותו מעבד, אך כנראה בגלל הלוח הוא עובד על מחצית התדר.

לשימושים משרדיים נטו.

למעשה 2 השימושים הכבדים ביותר שאני יכול לחשוב עליהם כרגע הם:

1. פתיחת IE8 וטעינת לשוניות ודפים.

2.השימוש הכבד ביותר - כ50 לשוניות פתוחות בפיירפוקס שמכבידות מאוד על המחשב.

מה שמפתיע אותי זה שהמעבד על סביבות 70%, מתוך ה1GB זיכרון שברשותי האוורסט מראה על 88% שימוש (920MB) שמתוכם הפיירפוקס משתמש ב503MB.

איך זה יכול להיות שהמחשב לא על 100% CPU ו/או שימוש מלא בזכרונות והמחשב איטי?

אולי אפשר לתקן/לשנות משהו בהגדרות? קובץ החלפה למשל?

העלות ללוח אם יד שנייה משומש כ150 ש"ח. למרות שהלוח שברשותי נקנה חדש מהחנות לפני כ2-3 שנים ומלבד העניין של המעבד אני מרוצה ממנו לחלוטין.

האם משתלם לי להחליף את הלוח החדש שברשותי בלוח אחר יד שנייה?

פורסם

יש הבדל גדול.

אתה לא יכול להגדיר ידנית את מהירות הלוח?

פורסם
  • מחבר

בעבר העלתי את הבעיה הזו, אתה כמדומני עזרת לי.

הבעיה שמדובר על לוח (מיקרו, צ'יפ אינטל) ללא מותג, ספק אם ג'נרי ספק לאו.

ולמרות שעל פניו נראה שהלוח חדיש (מפוצ'ר בחיבורים חדשים יחסית ללוח לזמנו)

לא מצאתי בזמנו בביוס שום אפשרות לכיוון מהירות המעבד.

אם תוכל לכוון אותי מה עוד אפשר לעשות מבחינה חומרתית, והן תוכנתית (קובץ החלפה קשור?).

ואיך זה למרות הנתונים שהצגתי, המחשב לא עמוס. לגלוש בפיירפוקס עם 50 לשוניות טעונות גובל בבלתי נסבל.

לדוגמא כדי להיכנס לנושא הזה לקח לי כדקה או שניים, שרוב הזמן כתוב למטה "מעביר נתונים מ-hwzone.co.il..."

פורסם

טוב, לאיטיות האתר אני לא רוצה להתייחס ;)

אם ניסיתי לעזור בעבר ולא הצלחתי, אז כנראה שאין מנוס מלהחליף את הלוח.

אבל אני לא יודע אם מעשה כזה מצדיק את הזמן והכסף הנדרשים.

כדאי לשקול מחשב חדש, אפילו הבסיסי ביותר, שאפשר למציא בסביבות 1000 שקלים, שיהיה מהיר פי 4 לפחות מהמחשב הקיים.

פורסם
  • מחבר

אם אמצא טעם אחפש את הנושא שלי מאוחר יותר, כרגע יהיה לי קשה. זה היה בעבר הרחוק לעניות דעתי לפני שנה וחצי לפחות.

בטריידזון יש לוח אם יד שניה ב100 ש"ח, נוסיף לזה את סך הנסיעות וההרכבה נגיע ללפחות 150 ש"ח.

חשבתי להחליף את המארז הג'נרי שלי בCompucase 66RC או 6C11 , עכשיו צריך לעשות חושבים לאן לנתב את הכסף.

אם אקנה מחשב חדש אשקיע עליו בסביבות ה2500 ש"ח. מעדיף לדחות קנייה של מחשב חדש ולהישאר עם הנוכחי והותיק שלי ;)

פורסם

למה לחכות? החיים קצרים.

כל דקה שאתה מבלה בלבהות בצג ולחכות למחשב שיגיב היא דקה שלא תשוב.

אם זו לא מעמסה כלכלית, אני ממליץ שלא להשקיע במחשב הקיים ולקנות אחד חדש.

פורסם
  • מחבר

גם אני חושב כמוך :].

סגרתי כ15 לשוניות, נשארתי עם 35 לשוניות, כבר חל שיפור והמחשב "נושם" ולפיכך מהיר יותר.

די מציק לי שלא עליתי על התשובות לבעיות שהעלתי קודם .

למשל כשאסגור את פיירפוקס המחשב ינשום כמו שצריך. כשאפתח אותו מחדש הוא יתחיל להעמיס על המחשב ("תופעות מעבר") עד "המצב היציב" .

תראה אני מתגייס באוגוסט. כרגע אני בלימודים על תיכונים וקורסים במכללה אקדמית.

אם אני משקיע אני מעדיף כבר להשקיע ולקנות רכיבים איכותיים ולא לקנות מעין תחליף לא ראוי.

כרגע המחשב הזה מספק אותי, ואני לא חושב שלקנות אחד חדש, שאני מתגייס תכף ורוב שעות היום במהלך השבוע אני לא בבית אלא בלימודים יהיה מהלך נבון.

לכן אם אשקיע זה ברכישת לוח אם יד שנייה ו/או במארז. כלומר השקעה נקודתית.

מכיר את זה שבא לך להתחדש בדברים גם אם לא כל כך נחוצים (מארז-אולי ארוויח שקט ומארז חדש למחשב) ?

פורסם

כן.

לפני שבועיים קניתי קורא כרטיסי פלאש חדש, למרות שכבר היה לי אחד,

רק בשביל שיקרא גם כרטיסי SDHC (ואז אוכל להיפטר מקורא ה-SD שהיה מחובר ל-USB קדמי)

במבט לאחור זה היה משתלם כי הקורא החדש הרבה יותר מהיר מהישן. :)

פורסם

לא הבנתי מה הקשר להחלפת הלוח.

אם אפשרי תגרום למעבד לפעול בתדר שבו הוא אמור לפעול. אולי ע"י תיקון ההגדרות בביוס ואולי ע"י עדכון ביוס.

לגבי מחשב נושם ומחשב לא נושם.. תהיה קצת ספציפי, תציין איפה אתה מרגיש איטיות ואיפה לא.. וכיצד זה מתבטא.

פורסם

נראה שיש לו לוח שתומך רק ב-FSB400. הוא לא תומך רשמית במעבד.

פורסם
  • מחבר

אכן. כנראה שזו הסיבה. וזו למרות שעל פניו הלוח נראה חדש יותר מהקודם שהיה לי GB בעל צ'יפ SIS.

הבעיה היא שהלוח לא מזוהה במדויק ע"י האוורסט (מזוהה אך נראה שהוא מפנה לקישור לא של הלוח).

אתה חושב שעדכון ביוס יעזור? יכול להיות. השאלה איך אני מבצע את זה. שוב אני לא יודע איזה לוח זה.

ציינתי קודם לכן, אני מרגיש איטיות כאשר אני פותח למשל חלון IE8 ולשוניות. אבל בעיקר כאשר אני גולש בפיירפוקס עומס לשוניות.

זה מתבטא ע"י המתנה עד שהדף יטען, יש מעין "תקיעה" של הדפדפן, המחשב הופך לאיטי.

פורסם

כמה זיכרון יש במחשב?

פורסם
  • מחבר

2x512MB .

למעשה המפרט שלי כתוב בצד / בפרופיל.

בקשר למארז, אחרי הסינונים שלי הגעתי לזה : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4266&CatCode=408

מה אתה אומר עליו? דרך אגב, מחירו ומחירי מארזים נוספים ירד ב5 ש"ח מאתמול באייבורי בלבד (יכול להיות שאחרים בערך שונה). בKSP לדוג' המחיר נשאר זהה.

פורסם

ההבדל בין 1.5GHZ לבין 3GHZ הוא בעיקר " על הנייר " .

תיקח מעבד P4 775 חד ליבה ומעבד E5200 כפול ליבה ואתה תראה שבעבודה לא תרגיש הבדל , ההבדל הוא בעיקר שיווקי ומסחרי .

אני אישית בדקתי את זה ההבדל הוא זניח עד לא קיים ::)

ההבדל הוא 20% אמיתי ו 200% בבנצמרקים .

אל תאמין למפרטים טכנים !

הבדיקה נעשתה באינטרנט ומשחקים .

עוד משהו : " עריכה "

ההבדל היחיד שהרגשתי זה בין סלרון לפנטיום בגלל המגה קש' בשאר אין ממש הבדל , סליחה :(

איטיות זה בעיקר בעיית תוכנה / התחממות מעבד / כונן קשיח .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים